indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Sabrina
User
spacer line
 

Beste forumleden,

Mijn indonesische vriend heeft problemen met het verlengen van zijn passpoort.
Hij werkte sinds 5jaar in europa in verschillende landen,nooit enig probleem gehad met het verkrijgen van een werkvisum etc...hij is terug in jogyakarta sinds begin januari....zijn oasspoort vervalt eind deze maand.gisteren is hij naar de dienst immigratie geweest in yogyakarta om dus een nieuw passpoort aan te vragen.
Ze wilden het dus niet goedkeuren tenzij hij een papier ondertekende dat hij niet meer zou komen naar europa om te werken.dit kan toch helemaal niet??teneinde raad heeft hij dit toch ondertekend...nu weten we nog steeds niet of ze zijn passpoort aanvraag zullen goedkeuren :( zijn er nog forumleden die ooit problemen hebben gehad hiermee?? Ik denk dat hij door het te ondertekenen zichzelf een beetje heeft vastgezet, want het doel is uiteindelijk terug te werken voor zijn vorige werknemer...kzit een beetje met de handen in het haar :( HELP Emoticon: Stupidpimpenel
User
spacer line
 

sabrina waar gaat het om ''het verkrijgen van een hollands paspoort.of een indonesies paspoort .als het om een hollandse paspoort gaat kan je rustig verlengen
moet je gaan naar bali k.c.b daar zit de hollandse consulaat vragen naar ketut
het is tevens een reisburo boven zit het kantoor waar pa ketut zit ''ik hoor het wel veel sucees Emoticon: ConfusedSabrina
User
spacer line
 

Hoi

Neen om een indonesisch passpoort Emoticon: Frustratedzieleffe
User
spacer line
 Het zal wel gaan om een Indonesisch paspoort omdat ze het heeft over een Indonesische vriend.?
Je kan daar paspoorten laten maken bij een reisbureau, kost wel iets meer een paspoort is daar een reisdocument meer niet.
Jullie laten je weer voor de gek houden zo bekend in IndonesiŽ bluffen om geld te genereren Emoticon: Angry Emoticon: Angry ........ Emoticon: Shiny Emoticon: Yes!


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Sabrina
User
spacer line
 

Je bedoelt toch echt wel een paspoort om terug naar europa te komen? Maar ondertss is zijn aanvraag al in behandeling genomen?en wat met het papier dat hij heeft ondertekend? Kword er helemaal gek van Emoticon: Stupidguna2
User
User icon of guna2
spacer line
 

Misschien is er toch wat aan de hand. Een kennis van mij heeft jaren in Korea gewerkt, via de officiŽle weg. Hij kwam `rijk' terug, en was spoedig daarna natuurlijk weer arm. Tot zijn grote genoegen vroeg zijn Koreaanse werkgever of hij terugkwam. Dat wilde hij, maar de agent verbood het omdat hij inmiddels te oud was. Ik stelde dat hij gewoon naar de Koreaanse ambassade moest gaan om een visum aan te vragen en een werkvergunning, met zijn werkgever natuurlijk als sponsor. Dat kon niet, het moest en zou via Depnaker. Dat begreep - en begrijp - ik niet. Hij is zonder werkvergunning afgereisd en werkt toch in Korea, illegaal. Ook dat begrijp ik niet, want als hij daar illegaal werkt volgens vreemde Indonesische wetten en reguleringen hoeft dat nog niet te betekenen dat hij aldaar illegaal werkt volgens de Koreaanse wet. Misschien heeft het te maken met de meldplicht bij de RI ambassade die IndonesiŽrs in het buitenland hebben (als die nog bestaat), of met de belasting en/of belastingverdragen. Ik heb op dit moment geen tijd om het uit te zoeken, maar dat hoeft ook niet, daar hebben we Pak Surya voor. Die kan dan gelijk kijken of de RI een onderdaan een paspoort kan weigeren, en zo ja, op welke gronden.

Een leuk probleem, maar niet voor jullie.spacer line  

Waarschijnlijk werd hij ingedeeld als een TKI(Tenaga Kerja Indonesia).
De zgn "Indonesische gastarbeiders"
En dan geldt waarschijnlijk andere regels , komen de jongens/meisjes van Dep Tenaga Kerja om de hoek kijken, en andere mee eters/profiteurs die hun piece of cake ook willen.

Als ik werk krijg( bonafide werkgever , goede salaris , huisvesting etc) dan zou ik gewoon werk visum vragen bij de toekomstige land.
Krijg je een(werk) visum, dan heeft Indonesia niks mee te maken (vind ik dan) , die mag blij zijn dat Indonesiers (pahlawan devisa noemen ze dat) werk en inkomen hebben uit buitenland.
Die pahlawan devisa zijn eigenlijk een vette melkkoe.

Maar dan kunnen ze mss moeilijk doen als men voor vakantie of zo terug gaat naar Indonesia.
Vind gewoon flauwe kul , trouwens een Indonesier heeft ALTIJD het recht om naar zijn kampung terug te gaan.
Daar kan een imigrasi piepel hem niet beletten.
De meldingsplicht bestaat nog steedsbij de KBRI .


bisa dicek of makemyday .

Sabrina
User
spacer line
 

Even ter verduidelijking tgaat niet om een werkvergunning daar heeft hij nooit enig probleem mee gehad om deze te verkrijgen , hij werkt immiddels al 5jaar in europa....ksnap niet dat ze een paspoort kunnen weigeren Emoticon: Nooo ...zieleffe
User
spacer line
 


Op 11-01-2014 11:32 schreef guna2:
Misschien is er toch wat aan de hand. Een kennis van mij heeft jaren in Korea gewerkt, via de officiŽle weg. Hij kwam `rijk terug, en was spoedig daarna natuurlijk weer arm. Tot zijn grote genoegen vroeg zijn Koreaanse werkgever of hij terugkwam. Dat wilde hij, maar de agent verbood het omdat hij inmiddels te oud was. Ik stelde dat hij gewoon naar de Koreaanse ambassade moest gaan om een visum aan te vragen en een werkvergunning, met zijn werkgever natuurlijk als sponsor. Dat kon niet, het moest en zou via Depnaker. Dat begreep - en begrijp - ik niet. Hij is zonder werkvergunning afgereisd en werkt toch in Korea, illegaal. Ook dat begrijp ik niet, want als hij daar illegaal werkt volgens vreemde Indonesische wetten en reguleringen hoeft dat nog niet te betekenen dat hij aldaar illegaal werkt volgens de Koreaanse wet. Misschien heeft het te maken met de meldplicht bij de RI ambassade die IndonesiŽrs in het buitenland hebben (als die nog bestaat), of met de belasting en/of belastingverdragen. Ik heb op dit moment geen tijd om het uit te zoeken, maar dat hoeft ook niet, daar hebben we Pak Surya voor. Die kan dan gelijk kijken of de RI een onderdaan een paspoort kan weigeren, en zo ja, op welke gronden.

Een leuk probleem, maar niet voor jullie.


Dit verhaal begrijp ik niet , ben ik zo onnozele iemand.
Hier gaan we van paspoort, naar een werk vergunning toe, begrijpelijk maar hoe is hij zonder paspoort het land dan uit gekomen, of als hij geen verlenging heeft gekregen was die paspoort dan nog geldig?
Geen een maatschappij neemt iemand mee ,die geen geldig reisdocument heeft..........
Laat we daar in duidelijk zijn.............. Emoticon: Cry Emoticon: Confused

Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

guna2
User
User icon of guna2
spacer line
 


On 11-01-2014 12:26 zieleffe wrote: Hier gaan we van paspoort, naar een werk vergunning toe, begrijpelijk maar hoe is hij zonder paspoort het land dan uit gekomen, of als hij geen verlenging heeft gekregen was die paspoort dan nog geldig?

Hij had nog een geldig paspoort, heeft een toeristenvisum aangevraagd en gekregen, en is toen het grijze circuit ingedoken.
Een andere kennis (Yogya staat bekend om z'n export) is illegaal in Japan blijven werken - dus zonder terug the gaan naar RI - ruim drie jaar. Geen haan die er naar kraaide. Maar je kunt er de bak voor indraaien.spacer line  

In principe kan je in beroep gaan bij de imigrasi.
Ze kunnen ook moeilijker maken .
Eerst moet hij een schriftelijke afwijzing met redenen er bij plus de naam van de ambtenaar krijgen waar hij beroep kan doen als hij niet eens is .
De procedure is bekend en officieel.

(Ik heb zelf geen ervaring)


bisa dicek of makemyday .

Sabrina
User
spacer line
 

Hier wordt ik niet echt wijzer uit Emoticon: ConfusedSabrina
User
spacer line
 

Best mischien even afwachten wat hun eind beslissing gaat zijn kunnen we alsnog in beroep gaan...of wat geld op tafel gooien Emoticon: Laugh out loudspacer line  


On 11-01-2014 12:36 guna2 wrote:

[quote removed]

Hij had nog een geldig paspoort, heeft een toeristenvisum aangevraagd en gekregen, en is toen het grijze circuit ingedoken.

Ziel,
Dat is de reden waarom Nederland een sponsor in Nederland vraagt als een orang turis dari Indonesia met pakansi wil ( Red Light District, Maduro Dam kijken etc) in Nederland.


bisa dicek of makemyday .

spacer line  


On 11-01-2014 12:46 Sabrina wrote:
Best mischien even afwachten wat hun eind beslissing gaat zijn kunnen we alsnog in beroep gaan...of wat geld op tafel gooien Emoticon: Laugh out loud

Of wat geld op tafel gooien .

Foei , dat doen we toch niet ? Emoticon: Wink
In principe kan men een Indonesische staatsburger niet verbieden om naar buitenland te reizen MITS ...........
.............. Dat kan men zelf invullen , en de reden van afwijzing moet ook staan in de afwijzingsbesluit die je dan kan aanvechten.


bisa dicek of makemyday .

zieleffe
User
spacer line
 

Niet altijd; het ligt er aan, of je familie bezoek doe, of je gaat met een groep op vakantie door Europa , of naar Nederland ,dan zijn er geen sponsors nodig ,dus groepsgewijs naar Nederland word geen sponsor gevraagd, maar ik denk je inkomen bepaald dan je toeristenvisum.
Als je dan uit de groep stap, dan kan je hier ook illegaal zijn....... Emoticon: Wink Emoticon: Yes!
Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Sabrina
User
spacer line
 

Foei nee dat doen we echt niet *mischien een paar flappen onder tafel door schuiven dan maar* Emoticon: Laugh out loudspacer line  

Je boekt een toeristen visum in een van de Schengenlanden , het stikt daar van de advertenties voor one week / 2 weeks roundtrip Europe .

En dan gaat men stiekem weglopen naar land X of Y waar men toevallig een vriend, vriendin , fiancee heeft .
Oh , het is zo oud als de weg naar Rome .


bisa dicek of makemyday .

Sabrina
User
spacer line
 

Kvind het ook maar vreemd dat hij heeft moeten tekenen en verklaren dat hij niet meer naar europa komt om te werkenharlys
User
spacer line
 


On 11-01-2014 12:46 Sabrina wrote:
Best mischien even afwachten wat hun eind beslissing gaat zijn kunnen we alsnog in beroep gaan...of wat geld op tafel gooien Emoticon: Laugh out loud


Beetje laat is het niet ?

Tuurlijk vragen ze om geld en het blijkt dat jullie daar niet of amper op reageren

Vraag PAK even wat het kost om het proces te bespoedigen of dat hij via wat telefoon gesprekken en persoonlijk langs te gaan het kan regelen dan wel op kan lossen.

En hoeveel geld pak denkt nodig te hebben.

Ik val van mijn stoel als hij dan zegt kan niet Emoticon: Bye bye


Het zijn zwaarwegende woorden die verder strekken ... Wanneer macht haar geloofwaardigheid verliest

harlys
User
spacer line
 


On 11-01-2014 13:05 Sabrina wrote:
vind het ook maar vreemd dat hij heeft moeten tekenen en verklaren dat hij niet meer naar europa komt om te werken


Is de steek onder water niet duidelijk ik niks jij niks ??

Ja als jullie alle eurootjes voor je zelf willen houden ben je overal op het verkeerde adres Emoticon: Bye bye


Het zijn zwaarwegende woorden die verder strekken ... Wanneer macht haar geloofwaardigheid verliest

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 11-01-2014 08:03 Sabrina wrote: Ze wilden het dus niet goedkeuren tenzij hij een papier ondertekende dat hij niet meer zou komen naar europa om te werken.dit kan toch helemaal niet??teneinde raad heeft hij dit toch ondertekend...nu weten we nog steeds niet of ze zijn passpoort aanvraag zullen goedkeuren
Daar heeft de Indonesische immigratie geen reet mee te maken. Dat is een kwestie van de Schengenlanden. Maar zoals gebruikelijk: kecemburuan sosial : ik niks, jij ook niks. Zoals Harlys het hier al zegt: Gaat er geen lichtje branden? De immigratie begeeft zich op een terrein waar ze niets te zoeken heeft. Dus duidelijk: it's all about money honey.

:( zijn er nog forumleden die ooit problemen hebben gehad hiermee?? Ik denk dat hij door het te ondertekenen zichzelf een beetje heeft vastgezet, want het doel is uiteindelijk terug te werken voor zijn vorige werknemer...
Ja, alleen de persoon was slim genoeg zich niet te laten intimideren door de immigratie en dreigde er zelfs een advocaat bij te halen. Dat werkte snel....
Is je vriend van goede komaf of niet? De bureaucratie hier vindt het heerlijk te "trappen" op maatschappelijk lager staande medeburgers.
Dan is er ook nog momenteel een verkeerde wind aan het waaien op het immigratiekantoor te Yogya en zijn ze behoorlijk lastig aan het worden. Maar zoals ik al zei, dreigen met juridische steun werkt enorm.Hitami
User
spacer line
 

Vraag naar de hoogste gezagsdrager is vaak ook voldoende....Sabrina
User
spacer line
 

[quote] Op 12-01-2014 08:15 schreef harlys:

[quote verwijderd]


Beetje laat is het niet ?

Tuurlijk vragen ze om geld en het blijkt dat jullie daar niet of amper op reageren

Vraag PAK even wat het kost om het proces te bespoedigen of dat hij via wat telefoon gesprekken en persoonlijk langs te gaan het kan regelen dan wel op kan lossen.

Oke wil niet 'blond' overkomen....maar wie is PAK? Emoticon: Blush


Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Pak is meneer, afkorting van Bapak Emoticon: Wink
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,636,337 topic views - 242,018 posts - 13,760 topics - 35,453 members - last post @ 16-10-2021 18:44 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,285,870 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com