indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Andere praat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (1 reaction)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Keduadam
User
User icon of Keduadam
spacer line
 

Ja vrouwen zijn de uiteindelijke beslissers, is een kreet gehoord in reklame-PR kringen Emoticon: Talk to the hand
Dus die mobiele brievenbussen niet onderschatten, ook al worden ze 'onderdrukt' ('onderworpen', ge-islamd).

Surah 3:54 niet voor niets 'de Grootste aller Misleiders'. Nou heb ik een andere vertaling gehoord, iets van 'de slimste aller Misleiders' of zo... weet niet welke vertaling juist is. En wat is 'juist' soms. Emoticon: Confused Daar waar je de nadruk en gehele focus op legt vaak?
Want dan mag je bijv. gerust liegen, zegt idd zo'n 'heilig' boek.
"Mijn geweten is zo schoon, dat je je blubber onderin duidelijk kan zien".

Wel, ik merkte al op, dat gelukkig die wereldoverheersing van het Socialisme - dat tot voor kort nog 2/3 deel van de wereld in zijn beklemmende macht had - is neergesabeld: en wel m.i. o.a. door de uiteindelijke waarheid, vrijheidsdrang, media... 'Als vanzelf' haast: wie had dat gedacht! Emoticon: Laugh out loud
FINITO met de zgn socialistische 'vrede' ('Mir'); dus dat de klassen uiteindelijk niet meer zouden strijden en de These vs Antithese tenslotte de gehoopte Synthese, het nieuwe (socialistische) 'leven' zou voortbrengen (niet, nooit dus). Alles was 'struggle', volgens de totaal verkeerde, negatieve opvattingen van Marx en Engels (Lenin, Stalin, Mao enz), die gewoon dus niet werkten in de praktijk, en dus niet dit nieuwe -isme werd DE oplossing. Kon ook niet; het was een valse imitatie van de waarheid en ook de schepping en natuurwetten leren anders.

Nu hebben we met het zoveelste - isme te maken (uiteindelijk allemaal imitaties van de boodschap van Jezus en het NT), en ook dat zal nooit 'lukken': het Islamisme.
En nog demonischer, nog gevaarlijker: o.a. door de nog grotere fanaticiteit (want bijv. wat de enige 'zekerheid' tot eeuwig behoud geeft in de Koran, is martelaarschap... dus die hou je niet zo gauw tegen). Een bommetje in je brievenbus gewaad en bammm, no problem.
Your attitude determines your altitude

Keduadam
User
User icon of Keduadam
spacer line
 

Vandaar dat ik ook al eerder noemde, gelukkig zijn er vele 'onnozele' (in de goede zin!) Muslims, die de Koran niet (al te goed) kennen . Ik woon in bij een heel lieve Muslim familie, gelukkig zijn ze wel in Europa geweest en zoon werkt daar (deze invloed kan schelen: ze leven niet te kampungan)... maar vraag me af hoeveel ze van de 'echte' (dikwijls agressieve, vernietigende, haatopwekkende en moordzuchtige taal van de) Koran weten Emoticon: Confused Emoticon: Blush - laat staan dit in hun denken en daden toelaten: want zo ontiegelijk aardig zijn ze - ik bedoel praktisch, niet alleen in woorden - een voorbeeld voor velen, behoorlijk open, wow...

En dat geldt ook voor al die ontiegelijke aardige mensen (op zijn minst uiterlijk en in alle redelijk oppervlakkige contacten tot nu toe in afgelopen jaren) in de kampung hier, waar (helaas) vrijwel altijd 100% Muslims wonen. Want stel je voor... je hebt anders niet een echt leuk leven, niet echt intiem lijkt me met anderen... zeker als je je bekeert tot iets anders Emoticon: Cry Emoticon: Angry dan lig je er dus echt uit, zaggies uitgedrukt.

Desalniettemin, kortom, hoe beter je dat boek kent, en hoe meer reeds gebrainwashed is: hoe gevaarlijker voor de naaste, en de wereld?
Hoewel, mijn wijlen vader kende hele sura's uit zijn hoofd, en hoewel ˇˇk nog eens uiterst links van gedachtengoed - heeft hij nooit de wapens opgepakt. Alleen soms een gummie politieknuppel op mijn pantat, toen we vroeger in Bandung woonden. Emoticon: Yes!

http://www.jpost.com/Iranian-T(...)-in-its-place-337410

Dit geldt m.i. ook wel, maar in veel mindere mate, voor de (fanatieke, ook in zwarte jurken geklede) Joden', in tegenstelling tot de liberale joden. Waarvan ook opnieuw, het enorm uitmaakt waar ze zijn opgegroeid, in balkanstaten (vaak de meest onsympathieke, moeilijke en ruziezoekende joden) of in de States of NW-Europa ( invloed van in oorsprong, prot-christelijke landen).

Meer terug naar topic: Emoticon: Party!
Toch blijft mijn vraag
a). Welke positieve dingen er aan sharia kunnen zitten, en wel vooral dus de mening van gematigde/liberale muslims horen we hier graag?
b). En ook wel; kan dit leven, kan dit 'acceptabel' zijn voor bijv. die wijk in Den Haag, waar mss 80 % Muslims wonen maar dan alleen mag gelden voor die Muslims en nooit voor andersdenkenden? Let wel, met (de bonus van) een wel degelijk aanwezige invloed rondom?!
(Iemand noemde al, dat de wetten van een land die sharia wetten altijd overtreffen, okay.
Leve de goede controle... ook door artsen, ik denk aan meidenbesnijdenis).

Maar je kan het toch niet (met ev. geweld of geforceerd?) tegenhouden als 'het' er eenmaal is (ja meer voorkomen : leve Wilders ; ) die niets heeft tegen wÚlke ingezetenen dan ook, alleen misdadige, doelbewuste misbruikers enz!!). Kijk maar naar die 'Staphorsters', die - al sla je ze dood - van geen wijken willen weten, betr. inentingen e.d.
Vrijheid - blijheid... (mss niet DIE vrijheid, en blijheid van mij: maar daar KIEZEN ze zelf voor). Vrijheid (incl. goede, opbouwend invloed )werkt; meestal wel! Vroeger of later.

Wel is er opnieuw hoop (zoals de voorbereiding tot het totale instorten van bovengenoemd atheistisch socialisme): want als de kennis meer doordringt dmv de media...
Slowly but surely. De fluwelen revolutie. Zie bijv. door zo'n nieuw overheids-foldertje voor de Bulgaren Emoticon: Smile wat hier werd genoemd.


Your attitude determines your altitude

Hitami
User
spacer line
 

Anne Mieke : Voor mij is sharia bemoeienis met zaken/mensen waar je helemaal niks mee te maken hebt.


Anne Mieke, mag ik hier concluderen dat binnen je vrienden, kennis en familie kring geen moslim onder hen, behalve dan de IndonesiŰrs.... of binnen de kring van je kinderen...Hitami
User
spacer line
 

Kembang, discussie voeren met de geestelijken of en fundamentalisten volgens mij is zinloos..... dus ik richt op de gewone moslim of anders gelovige.......

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 09-01-2014 09:49 Hitami wrote:
Anne Mieke : Voor mij is sharia bemoeienis met zaken/mensen waar je helemaal niks mee te maken hebt.


Anne Mieke, mag ik hier concluderen dat binnen je vrienden, kennis en familie kring geen moslim onder hen, behalve dan de IndonesiŰrs.... of binnen de kring van je kinderen...
Nee, da's een verkeerde conclusie. Ik heb geen kinderen maar heb wel vrienden/kennissen/collega's zowel in Indonesie als in Nederland die moslim zijn. Waarom zou je die conclusie trekken?
Misschien moet je mijn andere postings ook maar eens lezen. Ik vind elke wet binnen welk geloof dan ook alleen maar kunnen als de gelovigen het daar zelf ook (het liefst unaniem) mee eens zijn. Ik kan je zoveel voorbeelden geven dat de meeste moslims helemaal niet volgens de sharia (willen) leven. Maar vertel dat maar eens aan je diepgelovige en wel er toe bereide achternicht of buurman.
Ik schrijf dan ook "voor mij". Ik heb regelmatig verregaande gesprekken hier (ben nu in Indonesie) en ik kan je vertellen dat door velen sharia als flauwekul wordt gezien dat is niet mijn conclusie of mening maar die van vele mensen hier.
Het probleem zithem er vooral in dat het opgedrongen wordt. Iemand heeft een interpretatie van de Koran verzonnen, schreeuwt dat om het hardst en de rest moet maar volgen. Hoe wil je moeilijk boek zoals de Koran dat eigenlijk alleen maar door natives kan worden uitgelegd naar het dagelijkse leven vertalen.
Sharia en moslim gaan lang niet altijd samen. Waar ik nu ben is de islam veel gematigder dan bijvoorbeeld in delen van Java, Sumatera en midden Sulawesi. "toch" zijn dat ook moslims.Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Een ander leuk detail.
Moslims hier (Minahasa/Sangihe/Talaud) nemen ook veel dingen over van de katholieken/christenen. Voor hen is het vieren van bijvoorbeeld kerstmis de gewoonste zaak van de wereld. Van het drinken van cap tikus zijn ze ook niet allemaal vies van. Gewoon maar een paar voorbeeldjes. De islam hier wordt soms gekscherend "Chrislam" genoemd.
Met het drinken van een borrel of het vieren van Kerstmis wordt niemand beschadigd met het opdringen/voorschrijven van zaken zoals sunat wel.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Hitami
User
spacer line
 

Anne Mieke, dat je al schrijft dat koran moeilijke boek is geef mij al te denken.... Deze argument wordt gebuikt door apologeten.

Stel dat een moeilijk boek is waar zelf de profesoren ook niets van begrepen heb, geef je dan niets te denken hierover ?

Of het Islam is of christen, zolang ze in minderheid zijn, laten ze zichzelf niet zien.... dus als je in Minahasa ben verbaasd me niets. Als je verder gaat verdiepen, het zit haat en nijd tussen die twee daar....

Als je gaat algemeniseren dat IndonesiŰrs geen Sharia wil, moet je maar de Pew onderzoek lezen, hoe de 78% (in die orde) van de moslim hier overdenk.

Vandaar eergisteren in Jakarta een grote demonstratie...._Jarno_
User
User icon of _Jarno_
spacer line
 

Islam is precies als het Christendom etc., van alle verhalen, regeltjes en beloftes maakt de mens gebruik als een buffet lunch, ze pakken de dingen er uit die hen aanstaan en laten de minder prettige dingen links liggen. Wat volkomen logisch is naar mijn mening.
In beide verhalen staan ongetwijfeld bruikbare dingen voor in het dagelijks leven echter zal het meer als leidraad moeten dienen en niet als ultieme wet /regel.

Als je bijvoorbeeld naar de economische regels/wetten vd Sharia kijkt dan staan daar op zich wel een aantal bruikbare dingen tussen die als leidraad in te passen zouden zijn in een Westerse samenleving. Bijvoorbeeld hoe markten worden geregeld en het verbod op monopolie of de Zakat, het geven aan goede doelen.

De wetten en regels die het straffen van criminelen en dergelijke behandelen in de Sharia zijn in mijn ogen niet meer van deze tijd maar als je de Bijbel er op na leest dan werd daar ook niet al te vriendelijk omgesprongen met dieven, rovers en moordenaars.
Emoticon: Shut up!
Diegenen die letterlijk 100% volgens het boekje en de daarbij behorende regels leven kun je vrij weinig mee naar mijn mening, of dat nou Islamieten, Christenen of Joden zijn. Simpelweg omdat ze te weinig open staan voor andere meningen en weinig acceptatie hebben voor de 1400-2000 jaar vooruitgang die geboekt is sinds hun verhalen opgeschreven zijn.


Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd

Hitami
User
spacer line
 

Anne Mieke, ik weet niet hoe bij jou is, maar als je vrienden, kennissen en college heb betekent nog niet dat je weet hoe ze over bepaalde dingen denken, sociaal wenselijkheid speelt ook een grote rol.....Hitami
User
spacer line
 

Jarno, je geef voorbeeld over positieve van sharia de Zakat.

heb je afgevraagd wat dit betekent voor de samenleving en vooral voor de individu ?Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 09-01-2014 11:28 Hitami wrote:
Anne Mieke, ik weet niet hoe bij jou is, maar als je vrienden, kennissen en college heb betekent nog niet dat je weet hoe ze over bepaalde dingen denken, sociaal wenselijkheid speelt ook een grote rol.....
Ik weet van sommige wel en van sommigen niet hoe ze er over denken. Veel ervan ken ik lang genoeg om daar een eerlijk gesprek over te hebben. Wat wel vaak zo is, en dat heb ik het voornamelijk over de Indonesiers hier, is dat ze vaak met de flow meegaan en zich erachter verschuilen "ja maar dat is altijd al zo geweest". Het gaat er mij ook niet om dat ik hun gedachten verander maar wel een bewustwording van iets.Ik geloof dat ik het voorbeeld al eerder hier heb gemeld. Ik kwam een meisje tegen op Bau Bau, helemaal in vol ornaat in de lokale traditionele kleding. Er werd een fotosessie gemaakt door mams. Groot feest die avond want het kind zou besneden worden. Dat is geen adat of geloofovertuiging maar gewoon mensen verminken. Mijn (ex)man (moslim) was toen bij me. "tja dat gebeurt hier nu eenmaal was zijn commentaar. Daar nam ik geen genoegen mee. Ik was sowieso al misselijk bij de hele gedachte en wilde het waarom weten. Nou ja, die reden wil je niet weten.Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

_Jarno_
User
User icon of _Jarno_
spacer line
 

Ja, dat een gedeelte van je inkomen of "rijkdom" afgestaan wordt aan de minder bedeelden/armen. Iets wat in NL bijvoorbeeld wordt geregeld door bijstand en andere uitkeringen. Het is allemaal niet zoveel verschillend, het heeft alleen een andere naam.

Maar net als met zoveel hedendaags, er wordt meer gekeken naar verschillen dan naar overeenkomsten wat vaak jammer is.


Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 09-01-2014 11:20 Hitami wrote:
Anne Mieke, dat je al schrijft dat koran moeilijke boek is geef mij al te denken.... Deze argument wordt gebuikt door apologeten.

Stel dat een moeilijk boek is waar zelf de profesoren ook niets van begrepen heb, geef je dan niets te denken hierover ?

Of het Islam is of christen, zolang ze in minderheid zijn, laten ze zichzelf niet zien.... dus als je in Minahasa ben verbaasd me niets. Als je verder gaat verdiepen, het zit haat en nijd tussen die twee daar....

Als je gaat algemeniseren dat IndonesiŰrs geen Sharia wil, moet je maar de Pew onderzoek lezen, hoe de 78% (in die orde) van de moslim hier overdenk.

Vandaar eergisteren in Jakarta een grote demonstratie....
Het reguliere Arabisch wordt zonder klinkers geschreven. Alleen wettelijke, officiele documentenen de Koran worden met klinkersgeschreven. Om misverstanden te voorkomen. Daarbij is het een oud boek dat niet past in het hedendaags taalgebruik. Zodra je een taal gaat vertalen verlies je sowieso altijd essentiele zaken omdat sommige dingen welhaast onvertaalbaar zijn.
Dan nog de interpretatie. Zoek het maar na maar daar is regelmatig heibel over. Ik snap dat goed. Ik heb zelf een Koran in het Nederlands (en Arabisch en Indonesisch) en als je van een zinsnede aan 5 mensen vraagt wat er staat zul je 5 verschillende antwoorden krijgen. De haat en nijd tussen moslims en christen zit overal. daarvoor hoef je niet in de Minahasa te zijn. Wat ik zie en meemaak (en niet meer dan dat) is dat het hier goed samengaat. Ze hebben hier naar zegen ook een gouverneur die wat dat aangaat geen toestanden duldt.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

koming
User
User icon of koming
spacer line
 


On 09-01-2014 12:00 Anne Mieke wrote:


Het reguliere Arabisch wordt zonder klinkers geschreven. Alleen wettelijke, officiele documentenen de Koran worden met klinkersgeschreven. Om misverstanden te voorkomen. Daarbij is het een oud boek dat niet past in het hedendaags taalgebruik. Zodra je een taal gaat vertalen verlies je sowieso altijd essentiele zaken omdat sommige dingen welhaast onvertaalbaar zijn.
Dan nog de interpretatie. Zoek het maar na maar daar is regelmatig heibel over. Ik snap dat goed. Ik heb zelf een Koran in het Nederlands (en Arabisch en Indonesisch) en als je van een zinsnede aan 5 mensen vraagt wat er staat zul je 5 verschillende antwoorden krijgen. De haat en nijd tussen moslims en christen zit overal. daarvoor hoef je niet in de Minahasa te zijn. Wat ik zie en meemaak (en niet meer dan dat) is dat het hier goed samengaat. Ze hebben hier naar zegen ook een gouverneur die wat dat aangaat geen toestanden duldt.


En zo is het met de bijbel krek eender.
Iets anders dan: de gouverneur van Noord Sulawesi kan heel veel roepen maar hij staat wel in zijn eentje en bovendien is zijn periode binnenkort ten einde. Punt wat ik wil maken is dat ik genoeg christelijke mensen ken in de Minahasa die zeggen dat "die moslims niet al teveel sores moeten maken in Manado, want anders stroomt de hele Minahasa leeg richting de stad". Kortom, ook in Manado kan de vlam in de pan slaan. De stabiliteit die Noord Sulawesi nu kent is geen garantie voor de toekomst.

Komingarno1980
User
spacer line
 

Ik ben liever voor kerk en staat te scheiden. Maar ja... elk volk kiest zijn eigen wettenAnne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 09-01-2014 13:43 koming wrote:

[quote removed]
Iets anders dan: de gouverneur van Noord Sulawesi kan heel veel roepen maar hij staat wel in zijn eentje en bovendien is zijn periode binnenkort ten einde. Punt wat ik wil maken is dat ik genoeg christelijke mensen ken in de Minahasa die zeggen dat "die moslims niet al teveel sores moeten maken in Manado, want anders stroomt de hele Minahasa leeg richting de stad". Kortom, ook in Manado kan de vlam in de pan slaan. De stabiliteit die Noord Sulawesi nu kent is geen garantie voor de toekomst.

Koming
De snap ik niet helemaal. Idd veel christenen denken er zo over (en daar kan ik ze niet helemaal ongelijk in geven). Daarmee zou je juist denken dat de grouverneur hier niet aleen in staat maar juist de steun van het volk krijgt. Misschien geen stabiliteit voor de toekomst maar vooralsnog gaat het hier beter dan op veel andere plekken in Indonesie.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 09-01-2014 22:02 arno1980 wrote:
Ik ben liever voor kerk en staat te scheiden. Maar ja... elk volk kiest zijn eigen wetten
Dat is hier precies het probleem. Dit wordt door een groot deel van de bevolking juist NIET gekozen maar er wel in mee getrokken.
Indonesie heeft op dit moment iets van 250, 260 miljoen inwoners. Als we daar het percentage van de vermeende 85% moslims (EN er vanuit gaan dat zij allemaal voor de sharia kiezen wat beslist niet zo is) vanaf trekken houden we nog altijd zo'n 40, 50 miljoen mensen over, ter grootte van Spanje zeg maar. Een staat moet haar wet opstellen die beschermend is voor haar inwoners zonder een geloofsbasis.
Waarom is anders Nederland nu zo hard aan het kwaken?


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 09-01-2014 13:43 koming wrote: Punt wat ik wil maken is dat ik genoeg christelijke mensen ken in de Minahasa die zeggen dat "die moslims niet al teveel sores moeten maken in Manado, want anders stroomt de hele Minahasa leeg richting de stad". Kortom, ook in Manado kan de vlam in de pan slaan. De stabiliteit die Noord Sulawesi nu kent is geen garantie voor de toekomst.
De vlam slaat niet zo snel in de pan als bijvoorbeeld op de Molukken. Toen de religieuze onlusten in de Molukken plaats vonden, werden er ook provocateurs naar de Minahasa gezonden. Daar lukte echter niet hetzelfde als in Maluku. De Manadonezen lieten zich niet provoceren en hebben juist uitsluitend die aanstichters de streek uitgestuurd. De Manadonezen zijn qua aard niet zo heethoofdig als Molukkers en kunnen zich doorgaans beter beheersen.
Ik heb dezelfde uitspraken een paar maanden geleden vernomen toen ik er was maar ontdekte al snel de glimlach achter deze uitspraken. Don't worry.. ....guna2
User
User icon of guna2
spacer line
 


On 10-01-2014 03:30 Anne Mieke wrote: Een staat moet haar wet opstellen die beschermend is voor haar inwoners zonder een geloofsbasis.

In een democratie moet een staat zijn wetten opstellen zoals de grondwettelijke meerderheid van zijn inwoners heeft bepaald. Als dat op basis van een geloof is, dan moeten de wetten zich naar dat geloof richten. Als dat het invoeren van de sharia is, dan moet de sharia worden ingevoerd. Als dat het opheffen van de democratie is, dan moet de democratie worden opgeheven. Minderheden hebben niets te melden in een democratie, de democratie is er voor de meerderheid. De meerderheid beslist, democratisch...
Nadeeltje van de democratie. Zie ook Hitler (Godwin, stay out of this, I warn you!) en HAMAS.Hitami
User
spacer line
 

Jarno, charitas hoort meer bij theocratie maar niet bij een modern democratisch en seculiere staat....Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 10-01-2014 04:43 guna2 wrote:

[quote removed]
Minderheden hebben niets te melden in een democratie, de democratie is er voor de meerderheid. De meerderheid beslist, democratisch...
Tja als jij vindt dat 40, 50 miljoen mensen een minderheid is...... Dan mogen die van mij tzt ook allemaal asiel aanvragen in Nederland.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Veer01
User
User icon of Veer01
spacer line
 

Dat vind ik nu ook Annemieke,dat hele gedoe rond die besnijdenis...als er al een hogere macht is,dan ben je zo geschapen zeg maar...dan moet je daar niet in gaan zitten rommelen,en al helmaal de omstandigheden waarin het gebeurt,gewoon mensonterend,belachelijk,onsmakelijk,achterlijk en crimineel gewoon Emoticon: Angryguna2
User
User icon of guna2
spacer line
 


On 10-01-2014 09:13 Anne Mieke wrote: Tja als jij vindt dat 40, 50 miljoen mensen een minderheid is.

Lezen is ook een kunst. Ik beweer nergens dat ik vind dat 40-50 miljoen mensen een minderheid is. Dat neem niet dat zulks natuurlijk op een bevolking van pakkumbeet 250 miljoen wÚl het geval is. Of die minderheid groot genoeg is om een grondwetwijziging (nodig denk ik voor het invoeren van de sharia. Pak Surya?) tegen te houden weet ik niet.


Dan mogen die van mij tzt ook allemaal asiel aanvragen in Nederland

Fijn dat dat mag van jou. Van mij trouwens ook, maar ik betwijfel of we met z'n tweetjes een meerderheid vormen.Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 10-01-2014 09:33 guna2 wrote:

[Fijn dat dat mag van jou. Van mij trouwens ook, maar ik betwijfel of we met z'n tweetjes een meerderheid vormen.
Hehe da's een beetje flauw natuurlijk. Je weet best wat ik bedoel.
Nee natuurlijk vormen we geen meerderheid al was het maar omdat het gros van de mensen geen idee heeft wat er binnen de sharia allemaal "mogelijk" is/gebeurt. Ik merk in Nederland dat het voor veel mensen allemaal erg ongelooflijk is Letterlijk in dit geval. Een aantal van mijn collega's weten hier een heel klein beetje van omdat ze altijd mijn "gezeur" daarover moeten aanhoren. Maar weet de gemiddelde Nederlander nou over de islam, de sharia? Precies, weinig tot niks. Wat dat aangaat wordt het tijd dat de integratie ook eens een keer de andere kant uit gaat werken.
En ik meen het serieus. als sharia hier wordt opgedrongen aan mensen die nog niet eens iets met het geloof van doen hebben dan vind ik dat een legitieme reden tot asielaanvraag, waar dan ook. Verder horen wetten binnen een bepaald geloof te allen tijde vrij te zijn van sancties op opleggingen. Het heeft m.i. niets te maken hoe we met elkaar omgaan maar meer met het gedram van een handjevol mensen.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

zieleffe
User
spacer line
 


Op 10-01-2014 09:28 schreef Veer01:
Dat vind ik nu ook Annemieke,dat hele gedoe rond die besnijdenis...als er al een hogere macht is,dan ben je zo geschapen zeg maar...dan moet je daar niet in gaan zitten rommelen,en al helmaal de omstandigheden waarin het gebeurt,gewoon mensonterend,belachelijk,onsmakelijk,achterlijk en crimineel gewoon Emoticon: Angry

Veer01 Veel vrouwen, maar tegenwoordig ook mannen , maken zich mooier door zich overal aan haar/hem lichaam wat te laten knutselen, botoks en haren afscheren, oogleden op te trekken, je kan het niet opnoemen of er zit wel een kunst bijwerking aan zoals buste vergroting en dat gaat ook ver met bloedens toe en blauwe plekken, dat is dan wel gewoon........ Emoticon: Very funny Emoticon: Nice
Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.82,340,031 topic views - 239,287 posts - 13,720 topics - 31,189 members - last post @ 28-05-2020 05:52 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

134,232,598 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com