indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Andere praat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

elsbeth
User
spacer line
 

BintangJan, het is doorzichtig als de pest. Mensen die het topic waar ik op doelde niet gevolgd hebben, zien het waarschijnlijk niet, maar voor de anderen zal het toch duidelijk zijn.
Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Anorak is iemand die een gebruiker van het forum is Jan.
Normaal gesproken kan hij een topic als deze openen.
Zoals jij of ik, alleen als deze topic uit de hand gaat lopen, dan kan er een probleem ontstaan.

Ik zou het absoluut niet tolereren dat Oyibo in zou grijpen op een posting die hij als gebruiker Anorak hier neer kalkt, dat is dan aan Yerun. Emoticon: Yes!

Het zal mij wel weer niet in dankbaarheid worden afgenomen, maar recht is recht en krom is krom.

Zoals eerder gezegd, Anorak heeft net zoveel kennis van IndonesiŽ als de poes van mijn buren, hij kan zich beter houden bij zijn taak als moderator Ayobobo en zijn mening over IndonesiŽ achterwege laten, daar weet hij namelijk geen reet van Emoticon: Bye byeBintangJan
User
User icon of BintangJan
spacer line
 

Malam,

Bij voorbaat, toen er elders al gevraagd werd om een topic te openen over de sharia, wisten we al dat het uit de hand zou lopen. Natuurlijk mag een ieder een topic openen, maar waarom werd er toen al niet door de moderatoren ingegrepen. Of je nu Anorak, Oyibo, Jeroen of Yerun heet.
En ik blijf zeggen dat A of O Om Sid proberen uit zijn tent/bungalow/appartement te lokken om vervolgens hem wederom aan de schandpaal te nagelen.
Als je goed naar het verleden luistert, kun je de toekomst beter verstaan. Jika Anda mendengarkan dengan cermat ke masa lalu bisa masa depan lebih mudah dimengerti

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Tja Jan, ik denk dat we dit aan Om Surya moeten vragen.
Je weet hoe ik denk, Surya is een Javaan.
Die zal nooit toegeven, nu niet nooit niet.
Voor hem heeft de shariah bepaalde voordelen.
Het erkennen dat de sharia ook nadelen heeft, dat ontkent hij met zijn Javaanse cultuur
Dus deze topic is zinloos.

Wat wil je Jan?
Bloed voor je hart?
Nu ineens reageren?

Hij woont in Nederland, hij plukt de vruchten in Nederland, maar hij zit met zijn gedachten in IndonesiŽ, Ibu houdt hem in toom, en maar goed ook. Emoticon: Yummie! Emoticon: Yes! Emoticon: Yes! Emoticon: Yes!

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Al die beschermers met hun verhalen over die Javanen die een Lada rijden en boodschappen doen bij Lidl.
Wat moet ik daar nu mee?

zieleffe
User
spacer line
 

Bij mij gaat het niet om OmSid op stang te jagen, maar er moet nu eenmaal een discussie opgang gebracht worden, onder de matige moslims, die eens zich moeten uitspreken, dat hun Islam gegijzeld worden, door mensen met verkeerde idioten idealisme.
Zij schuilen zich te gemakkelijk achter hun machteloosheid, en doen net of ze er niets aan kunnen doen.
Kan nog wel voorbeelden noemen van mensen die moslim zijn, maar niet in het openbaar laten merken dat ze het zijn, zoals de burgemeester van Rotterdam Aboutaleb
Geloven doe je niet op straat maar achter de voordeur......

Wel heeft hij Om Sid, zelf de motivatie van de sharia uitgelegd, die niet passen in een westerse democratie, ook al zijn er in die wetten, goede dingen te bespeuren.
Zoals ik al geschreven heb, dat is het begin en het eindigt, waar nu IndonesiŽ mee geconfronteerd word, steeds meer eisen stellen, er worden hele gebieden gegijzeld, daar hebben ze daar ook al jaren overgedaan, om nu zo ver te zijn, dat ze al kans zien hun heil te halen in het parlement en in het leger, juist IndonesiŽ is zo voorbeeld, waar het niet naar toe had hoeven te gaan, als Tuti de vrouw van Suharto niet was overleden, toen zag je daarna, dat de invloed van de Islam groter werd, zij heeft naast haar man Suharto onder controle kunnen houden, als katholieke vrouw.
Wel had zij ook een probleem en dat was, zij kon ook niet van de suikerpot afblijven, daarmee heeft of had, ze haar bijnaam aan verdiend Tuti de 10 % vrouwtje.

Zo komt het, dat er groot werd geÔnfiltreerd door SaudiŽ ArabiŽ, en met geld mooie moskeeŽn werden gebouwd, want die speelt in de achtergrond een heel belangrijke rol in het Midden Oosten.
Als Iran en die Saudisch er niet waren, was er in Midden Oosten niet zo bende geweest.
SyriŽ als voorbeeld te noemen.
Neen laat het westen oppassen, zolang ze daar elkaar afslachten sjiieten-en-soennieten, dan hebben ze geen tijd om naar het westen af te zakken.
Daarom is het zo belangrijk ,dat wij niet met de Turken in de Europeesche gemeenschappen binnen sluizen, want dan zijn de aardappelen gaar.
Dan krijgen zij het overgewicht en dan kunnen we zeker zijn, dat het met het westerse cultuur afgelopen is.
Ik heb het al velen malen geschreven, we zitten eigenlijk al midden in een oorlog situatie, maar nog niet vergenoeg, om twee bommen te laten vallen, ieder weer in zijn eigen hok terug te krijgen.
Dat hebben we kunnen zien als voorbeeld, wij hebben nooit meer last gehad van de Jappen...... Emoticon: Stupid Emoticon: Angry


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

sapolidi
User
User icon of sapolidi
spacer line
 


On 04-01-2014 17:48 elsbeth wrote:
Dat laatste, BintangJan is volgens mij inderdaad precies de bedoeling: Om Sid het vinkentouw opjagen. Dat Anorak helemaal niet wil discussiŽren over dit onderwerp, heeft hij een week of 2 geleden allang laten merken door om Sid als een paria te behandelen. En dat op grond van een mening van laatst genoemde. Oproepen tot een discussie, maar tegelijkertijd een streep halen door de vrijheid van meningsuiting, althans, de meningsuiting van een ander.

Als ik in de ogen van Oyibo te vaak op een bepaald persoon reageer dan is dat stalken. Volgens de regels verboden verklaart hij, terwijl dat nergens expliciet aangegeven wordt. Er volgt meteen een moderator break annex waarschuwing om niet in herhaling te vallen want anders wordt er opgetreden. Maar wat doet die man vervolgens zelf? Hij zit bovenop Surya en probeert die met alle middelen constant belachelijk te maken en uit de tent te lokken. Als mijn postings een vorm van stalken is, dan zijn die reacties van Anorak stalken in optima forma . Je kunt ook als moderator proberen om tenminste de schijn van onpartijdigheid te wekken. Ooit gehoord van de term consequent handelen??? Jij valt zo vreselijk door de mand kerel. Emoticon: Bye bye
Anorak
User
User icon of Anorak
spacer line
 

De voorspelbare reakties hebben we gehad.

Kan het on topic.

Goed gezien Om Ziel, het lijkt er op dat de buurman als moslim, de man die hard werkt voor zijn dagelijkse broodje dit extreme deel accepteert. De weerstand leeft weldegelijk. Maar lijkt in de media geen nieuwswaarde te hebben. Er is in de moslim wereld een flinke strijd bezig tussen Sjieten en Soenieten, die ongetwijfeld een rol speelt.

De hedendaagse politiek kan zich niet verschuilen uitspraken die organen al hebben gedaan. Dat is niet afdoende, zeker niet nu groep moslims zich in het publieke domein notabene tijdens kerst van zich laat horen in het publieke domein.

Er zal dus iets moeten worden gedaan.
Dan is de vraag, hoe? Want de gevolgen van niets doen kunnen Nederland op termijn duur komen te staan. Onder de zelfde sharia gaan lieden bijvoorbeeld naar Syrie.
Dit soort lieden als ze het overleven keren terug in de maatschappij. In Belgie werd een knaap voor de rechtbank gesleept. Moet een samenleving in alle redelijk kunnen verwachten dat individu is gerehabiliteerd? Dat lijkt nauwelijks een werkelijkheid.

De ontopic reakties hier geven blijk van afkeer.

Welke maatregelen verwacht de burger van een zittende regering en de politiek.
Want uit die hoek zou de pplossing moeten komen.


Where there is a will there will be relatives.

BintangJan
User
User icon of BintangJan
spacer line
 

[quote] Op 04-01-2014 20:03 schreef Malam:
Tja Jan, ik denk dat we dit aan Om Surya moeten vragen.
Je weet hoe ik denk, Surya is een Javaan.
Die zal nooit toegeven, nu niet nooit niet.
Voor hem heeft de shariah bepaalde voordelen.
Het erkennen dat de sharia ook nadelen heeft, dat ontkent hij met zijn Javaanse cultuur
Dus deze topic is zinloos.

Mag ik uit jouw antwoord concluderen dat ook jij vindt dat A of O bewust en uitsluitend de confrontatie met OM Sid zoekt?


Als je goed naar het verleden luistert, kun je de toekomst beter verstaan. Jika Anda mendengarkan dengan cermat ke masa lalu bisa masa depan lebih mudah dimengerti

Keduadam
User
User icon of Keduadam
spacer line
 

Ik weet niet of je zo iemand als Anorak alvast woorden in de mond mag leggen... zelfs als sommigen hem blijkbaar beter 'kennen', en ervaring met hem hebben. Emoticon: Blush
Alvast (fout) gedrag, vanuit een (foute) motivatie te gaan invullen voor iemand?
dan moet je toch wel heel zeker weten dat je zo iemand kent, en dan nog.

Maar waarom geen topic over zo'n belangrijk onderwerp (van een alom groeiend en wereldwijd belang?), begrijp ik echt niet.

Ik wil zelf wel eens horen, onbevangen. Niet alleen van Surya, maar er zullen vast wel Muslims zijn die aan willen haken bij deze discussie?

En als je het er niet mee eens ben, okay geeft toch niet, lees je toch verder? Emoticon: Confused
Of reageer.. vraag, waarom, hoezo.
Wegkijken is geen oplossing, en daar begrijp ik de iniatiefnemer wel in.

Ik ga trouwens eens kijken of een onderwerp al bestaat over het weer/klimaat, anders begin ik daar een topic over Emoticon: Yes!
Nu kan iemand ook 'alvast' concluderen: 'Huh, ja en het gras is ook groen!'
En zo denkt dan deze persoon misschien mijn motief te kunnen openbaren hier, bijv. 'ander onderwerp', en dat ik ook wegkijk.
Maar dan zit je ook toevallig fout. Ik ben nooit een wegkijker, maar ben wel echt geÔnteresseerd in het weer en het klimaat Emoticon: Laugh out loud


Your attitude determines your altitude

Keduadam
User
User icon of Keduadam
spacer line
 

(en nu hoop ik dat ook zelfs Malam mijn redenatie, vooral het laatste deel - mogelijk opnieuw wat warrig voor hem - kan volgen...)
Anders volgende keer beter Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Worship


Your attitude determines your altitude

erwin
User
User icon of erwin
spacer line
 

Om Sid is slim genoeg, om hier niet te reageren. In deze val trapt hij niet in. Emoticon: Nooo

Verder is de sharia middeleeuws en barbaars. Aangezien Om Sid er niet in trapt, is er geen enkele bestaansreden voor deze topic.

Geen enkel normaal denkend mens wenst te discussiŽren over het pro en contra van de sharia, eenvoudigweg omdat er geen pro's zijn.


Het is beter spijt te hebben van iets dat je gedaan hebt, dan spijt te hebben om iets dat je niet gedaan hebt

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 05-01-2014 11:04 erwin wrote:

Geen enkel normaal denkend mens wenst te discussiŽren over het pro en contra van de sharia, eenvoudigweg omdat er geen pro's zijn.
Toch zijn er moslims die daar anders over denken en die soms niet eens zo heel erg fanatiek zijn. Wellicht alleen vanwege het feit dat ze nu eenmaal opgegroeid en opgevoed zijn. Eigenlijk moeten wij (= niet moslims, westers etc) deze discussie niet eens voeren.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Anorak
User
User icon of Anorak
spacer line
 

Ik ben erg benieuwd naar de reakties, de off topics kun je zien aankomen.

Duidelijk is wel dat sharia niet past in een democratie.
De opmerking van een onderzoeker deed me meer zorgen maken. Zijn conclusie na onderzoek van sharia is dat moslim geen geloof is.

Die stelling heeft nogal wat gevolgen.

Anderzijds is er weldegelijk een groep moslims , uit metname degene die gewoon deel uitmaken van de samenleving die er weldegelijk tegen is.
Dat is onderbelicht. Veel nieuws bronnen reageren met berichten op sentiment.
Of zoals YB als eens aangaf, een krant die zijn doelgroep wil bedienen.

Niet onafhankelijk dus.

Dat maakt het dus dat aanhangers van sharia niet alleen in eigen geloof een ongewenste groep is. De reakties ontopic geven een beeld van afschuw, die een afspiegeling is wat de samen leving denkt.

In dat geval zou eern regering en de politiek zich bezig moeten houden met oplossingen en zichzelf niet wederom plaatsen in de positie van gevolgen bestrijden.
En zou de politiek en regering zich moeten afvragen of aanhangers van sharia gewenst zijn in de mastschappij, net als figuren die een rondje Syrie overleven als " abu dinges".
Incluis imams die actief sharia voorstaan. En figuren die actief zijn op dit front.


Where there is a will there will be relatives.

Anorak
User
User icon of Anorak
spacer line
 

Anne Mieke, ik ben van mening van wel, moslims staan op het punt actief deel te nemen als partij in politiek. Dus zullen er grenzen moeten worden gesteld.

Niets doen kan wel eens catastrofe worden.
Om Ziel maakte al een opmerking in die richting.
Where there is a will there will be relatives.

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 05-01-2014 11:21 Anorak wrote:
Anne Mieke, ik ben van mening van wel, moslims staan op het punt actief deel te nemen als partij in politiek.
Daarvan neem ik aan (misschien niet goed) dat geloof en staat gescheiden zijn.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

zieleffe
User
spacer line
 

[quote] Op 05-01-2014 09:59 schreef BintangJan:
[quote] Op 04-01-2014 20:03 schreef Malam:
Tja Jan, ik denk dat we dit aan Om Surya moeten vragen.
Je weet hoe ik denk, Surya is een Javaan.
Die zal nooit toegeven, nu niet nooit niet.
Voor hem heeft de shariah bepaalde voordelen.
Het erkennen dat de sharia ook nadelen heeft, dat ontkent hij met zijn Javaanse cultuur
Dus deze topic is zinloos.
==========================================================
Mag ik uit jouw antwoord concluderen dat ook jij vindt dat A of O bewust en uitsluitend de confrontatie met OM Sid zoekt? [/quote]
Jan met quote doe je dit [quote] ?????? [/quote >] daar plaats je de tekst in van Malam.
Heb nu een > gezet zodat je het ziet
Nu krijg ik op de gehele posting geen mogelijkheid meer om een tekst in de binnen kant van de vierkante lijnen te plaatsen doordat ik die> heb getypt.
Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Keduadam
User
User icon of Keduadam
spacer line
 


Op 05-01-2014 11:04 schreef erwin:

Geen enkel normaal denkend mens wenst te discussiŽren over het pro en contra van de sharia, eenvoudigweg omdat er geen pros zijn.


Misschien kan je dat alvast zo zeggen..., maar w.s. zijn er toch positieve dingen in hun ogen, die wij over t hoofd zien? En wat 'die' anderen heel zeker weten en geloven, en willen exporteren overal?

Dat was zelfs bij Hitler Duitsland zo, dat er best wat positieve dingen op te noemen waren.

Ik schreef; positieve dingen,... hm.. nou heb ik er toch ťťn gevonden. De industrie die enorme werkgelegenheid gaf... Oja nog een: de beroemde Duitse wegen!

Zeker in het begin (werkeloosheid!) van alle ellende... Dat dingen ook weer begrijpelijker maakt. En voor welk 'ideaal' de Duitser ook ging... misschien (willens) blind voor andere 'bijzaken' (in hun ogen).
Want ook 'zelfs' vele, vele intellectuelen stonden vooraan, rij aan rij de hitlergroet te beoefenen...
En hoe onvoorstelbaar, het was realiteit. En niet zo'n klein beetje.
Het was 'positief' voor miljoenen... en niet zo'n beetje 'positief'...

Ik zou ook wel eens willen horen van Noord-Koreanen, wat ze van dingen vinden...
Waarom niet. Maar dat kan (nog) niet. Die giga bereput zal wel eens geopend worden.

Hoewel de sharia iets wereldwijd is, zal worden,... dus veel belangrijker m.i.

Niet, dat ik maar ook een deel van hun gedachtengoed zou willen overnemen, waarschijnlijk... Emoticon: Blush (dus niet zoals wijlen mijn pa, die als professor in de Islamologie de, zeker in die tijd - 'gevaarlijke' dialoog aanging met Muslims, en die de NL kerk werd uitgeschopt omdat hij 'half Muslim' bevonden werd destijds. Ik blijf toch duidelijk andere dingen vinden, toch ook nadat ik ook de hele Qur'an gelezen en bestudeerd heb. Anders past meer bescheidenheid mij. Hoewel ik bij Muslims soms meer dingen bewonder dan bij vele 'Christenen'. Heb ook veel Muslimvrienden, en leer nog steeds van hen.

Dialoog moet er blijven... lijkt mij. met wie dan ook, met welk systeem of gedachtengoed dan ook... Emoticon: Party!


Your attitude determines your altitude

zieleffe
User
spacer line
 

Verder is deze topic een heel goede manier om met elkaar te delen en te waarschuwen dat je zoals Keduadam schrijf, wegkijken, dat is te veel gebeurd in de politiek, wegkijken en plotseling zijn er problemen in de samenleving die escaleren.
Door het niet op tijd te signaleren en weg te kijken hebben ze de boel onderschat.
En dan komt het, dan zeggen ĒJa dat was toen zo in die tijd had je iets ongrijpbaarĒ dooddoeners zijn dat, regeren is vooruitzienÖ


Goed gezien Om Ziel, het lijkt er op dat de buurman als moslim, de man die hard werkt voor zijn dagelijkse broodje dit extreme deel accepteert. De weerstand leeft weldegelijk. Maar lijkt in de media geen nieuwswaarde te hebben. Er is in de moslim wereld een flinke strijd bezig tussen Sjieten en Soenieten, die ongetwijfeld een rol speelt.


Dat is mijn punt ook Anorak ik zag net WNL op zondag morgen Theo Eerdmans zeggen je moet de mensen in een discussie trekken door stellingen te plaatsen en hoe doe je dat dan.
Zoals Malam en Anorak juist gebruikt, het moet botsen ongenuanceerd stellingen krijgt beter tegengas dat is het beste manier om hier een discussie goed te laten doordringen op de mensen je doelgroep.
http://www.omroepwnl.nl/video/(...)anuari__POW_00743102

Je hoort toch duidelijk dat de voorzitter van de tweede kamer heeft gezegd dat te veel academicus dan Tokkies zitten, ze vond dat er meer Tokkies moet binnen stromen.
Op dat moment dat ik dat schrijfenkel postingen geleden, krijg ik mijn gelijk niet,of ze negeren mijn stelling en geven er geen antwoord op,omdat mijn schrijven geen invloed heeft op mensen die hier zitten, of ze denken hij heeft gelijk dus laat maar.
Ik denk dat het lig aan het goed lezen van wat mensen posten.
Het is al heel mijn leven zo, dat ik niet mijn gelijk krijg roepende in de woestijn, maar later jaren soms later mijn visie toen, was het juist duidelijk, " toen", maar niet door mijn omgeving goed opgepakt, veel later konden ze pas zeggen, dat ik toen gelijk had.
En je ziet het hier ook, als je een vaste stelling aan nee, dan word je of niet gezien of gaan zoals Jan en meerdere personen hier, dit probleem afzwakken, door al een stelling te plaatsen dat het geen nut heeft.
Trendwatcher, ambities te veel ambtenaren noem het maar op dat maakt Nederland zo ziek dat ze niet meer weten hoe ze hun inmets of gezicht verlies moeten nemen.


Mag ik uit jouw antwoord concluderen dat ook jij vindt dat A of O bewust en uitsluitend de confrontatie met OM Sid zoekt?


Jan je hoef hem niet te verdedigen hij zit overal zich te bemoeien met stellingen die een moslim altijd wil verdedigen dus hij is daar zelf schuldig aan en nu vind ik het laf van hem, om dan maar weg te blijven, want hij weet ook donders goed, dat hij namens de moslims, zijn opvoeding, geboorte erfelijkheid en daar komen ze elke keer weer mee, zo opgevoed en geboorte erfelijkheid.
En dat moet verdomme maar eens afgelopen zijn waar de moslims zich op beroepen.
Zo dringt het nu wel tot je doorÖÖÖÖÖÖÖÖ Emoticon: Shut up! Emoticon: Sadley


Dit staat ons te wachten als de moslims voor het zeggen krijgen als dit geen shokeffect meer heeft................ Emoticon: Angry Emoticon: Angry Emoticon: AngryVerdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

harlys
User
spacer line
 


On 04-01-2014 23:56 zieleffe wrote:
Bij mij gaat het niet om OmSid op stang te jagen, maar er moet nu eenmaal een discussie opgang gebracht worden, onder de matige moslims, die eens zich moeten uitspreken, dat hun Islam gegijzeld worden, door mensen met verkeerde idioten idealisme.
Zij schuilen zich te gemakkelijk achter hun machteloosheid, en doen net of ze er niets aan kunnen doen.
Kan nog wel voorbeelden noemen van mensen die moslim zijn, maar niet in het openbaar laten merken dat ze het zijn, zoals de burgemeester van Rotterdam Aboutaleb
Geloven doe je niet op straat maar achter de voordeur......

Wel heeft hij Om Sid, zelf de motivatie van de sharia uitgelegd, die niet passen in een westerse democratie, ook al zijn er in die wetten, goede dingen te bespeuren.
Zoals ik al geschreven heb, dat is het begin en het eindigt, waar nu IndonesiŽ mee geconfronteerd word, steeds meer eisen stellen, er worden hele gebieden gegijzeld, daar hebben ze daar ook al jaren overgedaan, om nu zo ver te zijn, dat ze al kans zien hun heil te halen in het parlement en in het leger, juist IndonesiŽ is zo voorbeeld, waar het niet naar toe had hoeven te gaan, als Tuti de vrouw van Suharto niet was overleden, toen zag je daarna, dat de invloed van de Islam groter werd, zij heeft naast haar man Suharto onder controle kunnen houden, als katholieke vrouw.
Wel had zij ook een probleem en dat was, zij kon ook niet van de suikerpot afblijven, daarmee heeft of had, ze haar bijnaam aan verdiend Tuti de 10 % vrouwtje.

Zo komt het, dat er groot werd geÔnfiltreerd door SaudiŽ ArabiŽ, en met geld mooie moskeeŽn werden gebouwd, want die speelt in de achtergrond een heel belangrijke rol in het Midden Oosten.
Als Iran en die Saudisch er niet waren, was er in Midden Oosten niet zo bende geweest.
SyriŽ als voorbeeld te noemen.
Neen laat het westen oppassen, zolang ze daar elkaar afslachten sjiieten-en-soennieten, dan hebben ze geen tijd om naar het westen af te zakken.
Daarom is het zo belangrijk ,dat wij niet met de Turken in de Europeesche gemeenschappen binnen sluizen, want dan zijn de aardappelen gaar.
Dan krijgen zij het overgewicht en dan kunnen we zeker zijn, dat het met het westerse cultuur afgelopen is.
Ik heb het al velen malen geschreven, we zitten eigenlijk al midden in een oorlog situatie, maar nog niet vergenoeg, om twee bommen te laten vallen, ieder weer in zijn eigen hok terug te krijgen.
Dat hebben we kunnen zien als voorbeeld, wij hebben nooit meer last gehad van de Jappen...... Emoticon: Stupid Emoticon: Angry


Click to see original imagemaar er moet nu eenmaal een discussie opgang gebracht worden, onder de matige moslims

En hier dan deze waardeloze discussie open over gore indoctrinerende vlikkers ?

net of je ze hier bereikt al de Indonesiers ( moslims) we schreeuwen vanuit dit forum effe en het bereikt de matige moslims?

Ik heb nog wel een sinas appelkistje als je effe over vliegt kan je beginnen voor het paleis in Jakarta Emoticon: Bye bye


Het zijn zwaarwegende woorden die verder strekken ... Wanneer macht haar geloofwaardigheid verliest

erwin
User
User icon of erwin
spacer line
 


On 05-01-2014 11:53 Keduadam wrote:

[quote removed]


Misschien kan je dat alvast zo zeggen..., maar w.s. zijn er toch positieve dingen in hun ogen, die wij over t hoofd zien? En wat 'die' anderen heel zeker weten en geloven, en willen exporteren overal?

Dat was zelfs bij Hitler Duitsland zo, dat er best wat positieve dingen op te noemen waren.

Ik schreef; positieve dingen,... hm.. nou heb ik er toch ťťn gevonden. De industrie die enorme werkgelegenheid gaf... Oja nog een: de beroemde Duitse wegen!

Zeker in het begin (werkeloosheid!) van alle ellende... Dat dingen ook weer begrijpelijker maakt. En voor welk 'ideaal' de Duitser ook ging... misschien (willens) blind voor andere 'bijzaken' (in hun ogen).
Want ook 'zelfs' vele, vele intellectuelen stonden vooraan, rij aan rij de hitlergroet te beoefenen...
En hoe onvoorstelbaar, het was realiteit. En niet zo'n klein beetje.
Het was 'positief' voor miljoenen... en niet zo'n beetje 'positief'...

Ik zou ook wel eens willen horen van Noord-Koreanen, wat ze van dingen vinden...
Waarom niet. Maar dat kan (nog) niet. Die giga bereput zal wel eens geopend worden.

Hoewel de sharia iets wereldwijd is, zal worden,... dus veel belangrijker m.i.

Niet, dat ik maar ook een deel van hun gedachtengoed zou willen overnemen, waarschijnlijk... Emoticon: Blush (dus niet zoals wijlen mijn pa, die als professor in de Islamologie de, zeker in die tijd - 'gevaarlijke' dialoog aanging met Muslims, en die de NL kerk werd uitgeschopt omdat hij 'half Muslim' bevonden werd destijds. Ik blijf toch duidelijk andere dingen vinden, toch ook nadat ik ook de hele Qur'an gelezen en bestudeerd heb. Anders past meer bescheidenheid mij. Hoewel ik bij Muslims soms meer dingen bewonder dan bij vele 'Christenen'. Heb ook veel Muslimvrienden, en leer nog steeds van hen.

Dialoog moet er blijven... lijkt mij. met wie dan ook, met welk systeem of gedachtengoed dan ook... Emoticon: Party!


Eureka! Ik ben het met je eens Keduadam Emoticon: Wink

Laten we het dan hebben over de positieve zaken van de sharia. Zijn die er? Zo ja, welke? Is een 'opgekuiste' sharia mogelijk: een sharia zonder de barbaarse straffen?
Moet de sharia dan opgedrongen worden aan de niet-moslims?
Een voorbeeld: ik was een in Aceh tijdens de ramadan (geen goed plan!). De restaurants moesten verplicht sluiten, de sharia-politie kwam dit controleren! Moet de ramadan kunnen opgedrongen worden aan niet-moslims?

En hoe de Noord-Koreanen denken over hun situatie is iets wat ik mij ook al heel lang afvraag. Lijkt me zeer interessant, zij het quasi onmogelijk, om dit te weten te komen.


Het is beter spijt te hebben van iets dat je gedaan hebt, dan spijt te hebben om iets dat je niet gedaan hebt

harlys
User
spacer line
 

En het is gauw gedaan met dat SaudiŽ ArabiŽ dat verdwijnt weer in het zand waar het hoort

Even in het engels

Count your blessings Saudi Arabia.
Amerika they We're 2 But 1 is Coming Soon
America is home to the second biggest oil field in the world,
behind only the massive Ghawar field in Saudi Arabia.

estimate !! America they could double
ó to 100 billion ó in just a year or two.

Kijk de Amerikanen wisten het wel maar laten die mongooltjes in Saudi Arabia hun olie verbrassen .

Pompen geld in Indonesie hier zeggen trimakasi banjak maar dom zijn ze hier niet ze mogen van alles bouwen en hebben maar eind van het liedje is het voor bassie (Indonesie)

ze rijden zelfs in gouden autos rond maar op is op en dan ....

Geld is geloof de rest mag je zelf invullen Emoticon: Bye bye

Hier de link over de gevonden olie nu ja ze vonden het nu pas Emoticon: Wink

ptjakarta.seaworldboard.com/t9(...)world-click-here#979
Het zijn zwaarwegende woorden die verder strekken ... Wanneer macht haar geloofwaardigheid verliest

Anorak
User
User icon of Anorak
spacer line
 

Het blijft inderdaad merkwaardig dat nu niemand de voordelen komt toelichten.
Goed gezien Erwin. De kans hou ik voor groot dat die er niet zijn.

De term barbaars viel al eerder. Op basis daarvan ligt het niet in de lijn der verwachting dat deze er zijn. Tenminste niet voor het deel van de mensheid wat het barbaarse al voorbij is.

Kan het natuurlijk voor een moslim zo zijn dat er wel positieve zaken aan zouden zijn.

Where there is a will there will be relatives.

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 05-01-2014 11:57 zieleffe wrote:
Dit staat ons te wachten als de moslims voor het zeggen krijgen als dit geen shokeffect meer heeft................ Emoticon: Angry Emoticon: Angry Emoticon: Angry
Ik vind dit niet zo'n goed voorbeeld. Er zijn hier genoeg mensen die ooit de offers bij de begrafenissen in Toraja hebben gezien. zelf gezien hoe varkens werden geofferd op Flores en ik was gisteren bij tv opnames waar een eend met geweld werd gevangen en van het leven werd beroofd. Gaat ook allemaal niet echt handig. En dan hebben we het over niet moslims.
Wat wij zelf met onze beesten doen daar klopt ook geen hout van. Halal slachten in Nederland gebeurt al. Wat me meer bezig houdt is vooral wat er met mensen gebeurt en voornamelijk tegen hun wil en geintrepreteerd wordt hoe het deze of gene uitkomt.

In elk land moet een wet zijn voor alle mensen. Of mensen zich kunnen vinden in een geloofswet is aan henzelf/zou aan henzelf moeten zijn. Ik zou zeggen dat het kan met die voorwaarde dat mensen hier vrijwillig voor kiezen en anderen hier niet in meetrekken (dwang, (a)sociale controle, sancties) en daarmee hebben we een punt te hebben en maken we een rondje. Dat wij (= de meeste westerlingen) die als ongewenst zien is logisch.
Het wordt al snel toegepast op een bevolkingsgroep die daar eigenlijk niet voor kiest maar met de flow mee gaan (moeten). Nee het kan dus eigenlijk niet. Het zijn sterke benen die de weelde kunnen dragen.
De sharia op grond van de koran wordt divers geinterpreteerd waardoor het er maar net aan ligt wie de scepter zwaait. Bizarre voorbeelden zijn dat vrouwen in sommige landen geen auto mogen rijden of bijvoorbeeld in Aceh achterop een motor alleen schrijlings mogen plaatsnemen, geen spijkerbroeken mogen dragen en dat parfums met alcohol als haram worden gezien. Nogmaals als men hier vrijwillig voor kiest dan moeten ze dat zelf weten. Ik heb het idee dat het ook maar een klein deel van de moslims is die dat werkelijk wil. Wat ook niet kan zijn lichamelijke ďaanpassingenĒ zoals sunat. Als men dat wil dan kan daar op volwassen leeftijd voor gekozen worden, net zoals mensen op volwassen leeftijd kiezen voor allerlei ander gefrobel aan hun lijf zoals piercings, tattoos, schoonheidscorrecties.

Een wet moet in mijn ogen beschermend zijn maar ook van deze tijd. en voor iedereen dus kan het nooit een wet zijn gebaseerd op geloof. Veel in de Sharia (er zullen ook wel ergens goede dingen te vinden zijn hoewel ik zo geen voorbeelden bij de hand heb) vind ik ook bedreigend en bemoeizuchtig.Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

harlys
User
spacer line
 


On 05-01-2014 12:19 Anorak wrote:
Het blijft inderdaad merkwaardig dat nu niemand de voordelen komt toelichten.
Goed gezien Erwin. De kans hou ik voor groot dat die er niet zijn.

De term barbaars viel al eerder. Op basis daarvan ligt het niet in de lijn der verwachting dat deze er zijn. Tenminste niet voor het deel van de mensheid wat het barbaarse al voorbij is.

Kan het natuurlijk voor een moslim zo zijn dat er wel positieve zaken aan zouden zijn.
Die paar die er zijn weet jij vast wel

Zo glij es lekker op je stoel verheerlijk je zelf met serotonine en vertel Emoticon: Worship


Het zijn zwaarwegende woorden die verder strekken ... Wanneer macht haar geloofwaardigheid verliest


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,636,337 topic views - 242,018 posts - 13,760 topics - 35,453 members - last post @ 16-10-2021 18:44 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,287,403 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com