indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Andere praat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

(Het volgende heeft niet specifiek met Indonesia te maken en geldt ook voor vele andere fora.)
Het volgende: sinds het aantreden van een nieuwe generatie Nedderlandse politici is ook een nieuw credo in omloop gekomen en wel dat men de vrijheid moet hebben alles openlijk en eerlijk te kunnen zeggen, echter vaak gepaard gaand met bot- en grofheden. Wat de lol (of is het tegenwoordig LOL?) van deze attitude is, is mij een raadsel maar het schijnt heden ten dage amusant te zijn te schofferen, kleineren en denigreren. En dit alles onder het mom van: alles moet kunnen worden gezegd.

Het kan zijn dat ik al te lang uit NL weg ben en teveel beïnvloed ben geraakt door de lokale cultuur van liever vrede en goede verstandhouding te bewaren, desnoods middels een leugentje om bestwil of een principe-dwaling, dan iemand te kleineren dan wel te beledigen.

Vervelend genoeg maken vele forumleden ook van deze voornoemde tendens gebruik. Er wordt gewoon niet meer naar elkaar geluisterd. Discussies lopen doorgaans uit op een wedstrijd tussen de verschillende forumleden. Het spelletje gaat erom in hoeverre men de ander kan overtuigen van diens gelijk, en eventueel geheel onderuit halen ten genoege van mans/vrouws eigen ego. Zelfs in vrij banale discussies tracht men een ander te kleineren, te denigreren. Wat dat voor genoegen oplevert? ????? Is het een soort zelfbevrediging, masturbatie? Is het een machtspelletje: wie is verbaal en qua woordenschat de winnaar? En als het niet lukt op een enigszins “gepaste” wijze, komen de schuttingwoorden te voorschijn om het betreffende lid toch als “winnaar” uit de bus te doen komen. Dit gaat dan met zeer grof verbaal geweld. Ja geweld, het is niets meer dan gebruik van geweld. Met alle geweld wil men zijn/haar gelijk halen; of het nou fout is of niet. Naar elkaar luisteren en van elkaar leren, is er niet meer bij.
Uiteraard zal ik mij ook aan deze praktijken schuldig maken. Wie zonder zonde is, werpe de eerste steen (Allah u Akbar). Edoch, je laten meeslepen met de huidige vorm van discussiëren blijft zwak indien men geen zelfkritiek kan incasseren. Is de Javaanse filosofie van musyawarah mufakat toch een stuk prettiger.erwin
User
User icon of erwin
spacer line
 

Ik vind het ook jammer dat wat een interessante discussie zou kunnen zijn/worden, vaak verzand tot modder gooien. Respect voor iemand anders zijn mening/overtuiging is meestal ver te zoeken.

Tja, dat komt door de anonimiteit van een forum zeker? Moesten dezelfde onderwerpen aan bod komen met dezelfde mensen, maar tussen pot en pint, het zou er heel anders aan toegaan. Een geschreven woord, komt ook vaak anders over dan wanneer je het zou zeggen. Je mist natuurlijk het fysieke, het aangezicht van iemand verteld vaak meer dan de woorden die hij uitspreekt. En - waarschijnlijk de belangrijkste reden - we zijn geen professionele schrijvers.

Misschien moeten we met z'n allen nog beter leren omgaan met dit gegeven. Helaas is het onmogelijk om de meeste mensen te ontmoeten buiten het forum, het zou makkelijker zijn om iemand zijn woorden te plaatsen.

Ik heb het lang moeilijk gehad met de manier waarop Malam soms uit zijn sloffen schoot. Door aandachtiger te lezen en vorige posts terug te lezen kan ik zijn reacties vaak beter begrijpen. Ik ben nu al zover dat ik zijn reacties soms ook kan voorspellen Emoticon: Wink
Hij heeft het meestal bij het rechte eind en geeft zijn mening onverbloemd. Wanneer je hier dan pas komt kijken, dan kan dat schokkend werken en bepaalde reacties uitlokken. Wie al langer meeleest begrijpt de initiële reactie beter.Het is beter spijt te hebben van iets dat je gedaan hebt, dan spijt te hebben om iets dat je niet gedaan hebt

harlys
User
spacer line
 

Ik was mijn handen in onschuld Emoticon: Nooo


Het zijn zwaarwegende woorden die verder strekken ... Wanneer macht haar geloofwaardigheid verliest

dangdude03
User
User icon of dangdude03
spacer line
 


Vrijheid van meningsuiting wordt in Nederland en de meeste westerse landen als een belangrijk recht ervaren. Met de komst van fora, blogs en andere sociale media op het internet kan men vaak anoniem zijn of haar gedachten spuien.
Als men zich afvraagt: ‘mag dat eigenlijk wel?’, dan is een vergelijk met de gangbare alledaagse werkelijkheid misschien het meest verhelderend.
Wanneer een gezin iemand op visite krijgt dan zal de bezoeker zich aan de gedragsregels van het huis moeten houden. Als de visite zich niet aan de regels houdt, dingen doet die niet bij de bewoners in de smaak vallen, dan kan hij of zij geboden worden om op te krassen.
De meeste fora hebben de gedragregels duidelijk omschreven (faq)
Het behandelen van anderen zoals men zelf behandeld wenst te worden lijkt mij een van de belangrijkste richtlijnen. Smaad, laster en op de persoon inspelen zijn de duidelijke grenzen.
Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Feitelijk bedoel ik niet zozeer de recht-voor-z'n-raap uitspraken maar juist de zgn. in een intellectueel jasje verpakte denigrerende, kleinerende opmerkingen richting een ander forumlid in een discussie. Zoals ik ook opmerkte, gebeurt dat echt niet uitsluitend op Indahnesia.com maar op vele fora.
Ik merk het ook op de Nederlandse TV waar er met veel verbaal geweld wordt getracht het gelijk te halen. Een goed voorbeeld hiervan was een tijdje geleden een discussie bij P&W over de rel rond zwarte piet waarin de zanger Henk van Het Goede Doel op een agressieve en zeer grove wijze zijn "tegenstander" denigreerde terwijl deze zeer beleefd en rustig bleef. Hoewel ik het deels wel eens was met deze zanger, vond ik zijn manier van reageren veruit beneden peil. Dit is maar een voorbeeld maar de Nederlandse TV zit er vol mee. Elkaar de modder in trappen i.p.v. op een beschaafde wijze elkaar trachten te overtuigen.

Ook dat gelul over bewijsstukken (de zgn. boekenwijsheid) als iemand vnl. een mening geeft over wat hij/zij ooit eens heeft gelezen of zelf heeft meegemaakt. Met name de laatste tijd doken er hier op het forum lieden op die hun reacties in een intellectueel jasje trachten te verpakken. De meesten zijn alweer door gefietst naar andere fora waar ze wel kunnen "klaar komen" na een aanvaring met de moderators. Zodra men het op de eigen wijze niet meer kan winnen, gas geven en weg wezen naar het volgende forum waar men wel op handen wordt gedragen en tot een orgasme kan komen. Het zijn dit soort discussiegenoten die feitelijk meer grof, denigrerend en arrogant zijn met hun "nette verpakking" dan iemand die af en toe eens een schuttingwoord gebruikt. Het gaat niet meer om de inhoud of de waarheid, maar om narcisme en ejaculatie.......spacer line  

Afspiegeling van de Nederlandse samenleving ?

"Nederland is in de ban van hufterigheid. ... moppen vertellen; gedrag dat je oorspronkelijk vooral vond bij het rauwere volk, heeft zich verspreid ...

"LAND VAN KORTE LONTJES"
We schelden, snauwen en bumperkleven erop los en om de gevolgen malen we niet. Hufterigheid is al lang niet meer voorbehouden aan de Tokkie-achtigen. Dat komt door onze assertieve levensstijl, zeggen sociologen.


http://altijdwat.ncrv.nl/nieuw(...)nederland-hufterland


bisa dicek of makemyday .

harlys
User
spacer line
 

Ja de huidige economie maakt iedereen ook zo blij
Daar ook eens aan gedacht ?

Met het hufterige kabinet em de huidige armoede gaat de levenstijl achteruit en het gedrag achteruit zo simple is het

en dan de hele dag maar wat niksen is het zelfde als een heet hoofdige Indo in de zon Emoticon: Bye byeHet zijn zwaarwegende woorden die verder strekken ... Wanneer macht haar geloofwaardigheid verliest

Anorak
User
User icon of Anorak
spacer line
 


On 31-12-2013 01:30 Yogya-Bali wrote:
Feitelijk bedoel ik niet zozeer de recht-voor-z'n-raap uitspraken maar juist de zgn. in een intellectueel jasje verpakte denigrerende, kleinerende opmerkingen richting een ander forumlid in een discussie.

Ook dat gelul over bewijsstukken (de zgn. boekenwijsheid) als iemand vnl. een mening geeft over wat hij/zij ooit eens heeft gelezen of zelf heeft meegemaakt. Met name de laatste tijd doken er hier op het forum lieden op die hun reacties in een intellectueel jasje trachten te verpakken. De meesten zijn alweer door gefietst naar andere fora waar ze wel kunnen "klaar komen" na een aanvaring met de moderators. Zodra men het op de eigen wijze niet meer kan winnen, gas geven en weg wezen naar het volgende forum waar men wel op handen wordt gedragen en tot een orgasme kan komen. Het zijn dit soort discussiegenoten die feitelijk meer grof, denigrerend en arrogant zijn met hun "nette verpakking" dan iemand die af en toe eens een schuttingwoord gebruikt. Het gaat niet meer om de inhoud of de waarheid, maar om narcisme en ejaculatie.......


Dat is dus wat YB bedoelde.

Voorbeelden daarvan ook op dit forum. Tragische voorbeelden ook van forummers die zo af en toe even langskomen en een herhaling oefening doen.

Als het reageren alleen daarom is dan is de bijdrage dusdanig beperkt dat deze geen zins zinvol is. Recent is hier een forummer aangesproken op dergelijk gedrag. Helaas zou je zeggen, het komt voor, en niet beperkt tot dit forum, ook die weergave is correct. Ik laat de verruwing in zijn algemeen nog maar even buiten de discussie.

Where there is a will there will be relatives.

nsenada
User
User icon of nsenada
spacer line
 

Vrijheid in meningsuiting... zonder twijfel! En dat het soms grof is, of rechtstreeks iemand aanvallen, moet ook kunnen vind ik. Ik reageer niet zo bijster veel op het forum, maar ik heb me al uren geamuseerd met wat er te lezen valt en de manier waarop het soms verwoord wordt. Ok, misschien is het er soms wat over, maar toch... ik zie er geen probleem in.


There's a big difference between kneeling down and bending over!

Anorak
User
User icon of Anorak
spacer line
 

Ik kan me in je stelling wel vinden nsenada. Toch heeft het verschijnsel vrijheid van meningsuiting, welke een andere discussie is een hele nare bijkomstigheid.

Zo zie je dan in de praktijk in Nederland bijvoorbeeld jihadisten op 2e kerstdag zich publiek committeren aan een zaak die in de Nederlandse maatschappij nauwelijks of niet aanvaardbaar is. Of figuren die sharia voorstaan zich naar mijn idee volkomen ingaan tegen wat maatschappelijk aanvaardbaar zou moeten zijn en veel erger een stevige polarisatie te weeg brengt. Maar nogmaals, dat is een andere discussie.

YB was in zijn 2e posting helder in wat hij bedoelt.

Dat het er soms stevig tegen aan kan gaan, tja, all in the game op een forum.


Where there is a will there will be relatives.

nsenada
User
User icon of nsenada
spacer line
 

En ShariaForBelgium heeft voor vanavond belooft voor het nodige vuurwerk te zorgen in oa Antwerpen en Brussel, ik ben benieuwd wat het gaat geven. Freedom of speech, is er in sommige gevallen wel wat over, ik ben akkoord


There's a big difference between kneeling down and bending over!

Hitami
User
spacer line
 

Probleem is altijd waar is de grens ? voor de een is acceptabel voor de ander niet.

Ten aanzien van "nette verpakking" en constant bewijs last vragen, is gewoon discussie truck en moet je gewoon niet intrappen....

productof diensten kopen op basis van een "nette verpakking" komt meestal bedrogen uit.spacer line  


On 31-12-2013 09:00 Hitami wrote:

Ten aanzien van "nette verpakking" en constant bewijs last vragen, is gewoon discussie truck en moet je gewoon niet intrappen....


Maar niet iedereen is goed ingevoerd in discussietechnieken.
Ook is het beter als men met eventuele voorbeelden / bewijzen kan onderbouwen .Ook kan met niet altijd op eigen ervaringen beroepen.
Het gaat namelijk of de voorbeelden ook als de enige waarheid of norm gezien moet worden.

Iemand die in een kampung omgeving woont , en in een typisch strenge Moslim gemeenschap of waar hun buren vaak niet echt gestudeerd zijn zullen andere ervaringen hebben dan anderen die andere positieve ervaringen hebben.

"Je" kan niemand wijsmaken dat alle Nederlanders of buitenlanders alleen maar slechte ervaringen in Indonesia hebben , want er komen nog steeds toeristen, gelukzoekers , zakenmensen , pensionados naar Indonesia.

Wat de grens betreft, ach dat weet men ook wel.
Toch?
"'Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.'
Zie ook Matteus 7.12


bisa dicek of makemyday .

Anorak
User
User icon of Anorak
spacer line
 

Het voordeel Sid van touristen, gelukszoekers en zakenlui is dat er een niet aflatende stroom nieuwelingen zijn, zeg 99, 9 %.

Die er dan achter komen wat het werkelijk is.

Dus jouw stelling is flauwekul.
Where there is a will there will be relatives.

_Jarno_
User
User icon of _Jarno_
spacer line
 


On 31-12-2013 13:17 Anorak wrote:


Dus jouw stelling is flauwekul.En daar geef je volgens mij precies aan wat Yogja-Bali bedoelt Emoticon: Yes!


Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd

Anorak
User
User icon of Anorak
spacer line
 

Klopt Jarno, Om Sid wil graag na 10 jaar indanesia forum graag een open deur ingeschopt hebben.


Where there is a will there will be relatives.

harlys
User
spacer line
 


On 31-12-2013 13:54 Anorak wrote:
Klopt Jarno, Om Sid wil graag na 10 jaar indanesia forum graag een open deur ingeschopt hebben.


1 ? Emoticon: Shut up!


Het zijn zwaarwegende woorden die verder strekken ... Wanneer macht haar geloofwaardigheid verliest

Hitami
User
spacer line
 

Surya : "'Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.'
Zie ook Matteus 7.12

Deze uitspraak is niet van Matteus maar Confucius en als je zo graag wil bewijzen zien, zoek zelf maar uit ..... Emoticon: Stupid

Zelf Confucius geef het toe dat zijn kennis ook niet alleen van hem maar ook van andere denkers....

Terwijl monotheïstisch religie claim altijd de waarheid...

ardianto
User
User icon of ardianto
spacer line
 

"het recht op de vrijheid van meningsuiting"

is voor mij niet hetzelfde als

"dus ik kan zoveel mogelijk mensen kwetsen door te zeggen wat en hoe ik dat wil, want dat recht heb ik".

Het is jammer dat veel mensen juist vinden dat het wel hetzelfde is. Ze gebruiken het als excuus.


Quiz: Noem 3 westerse landen waar Islam succesvol is geïntegreerd. Oke, noem er eentje dan

ardianto
User
User icon of ardianto
spacer line
 

Nog zo één: "dit en dat moet toch kunnen? Want ik heb er toch geen last van".

Met andere woorden, alleen het ik is belangrijk, en bepaalt de norm en waarde van iets. De rest (gevolgen voor de omgeving, anderen, de maatschappij) doen er niet toe. Nee, IK , daar gaat het om.

Zó typerend voor deze tijd.


Quiz: Noem 3 westerse landen waar Islam succesvol is geïntegreerd. Oke, noem er eentje dan

Hitami
User
spacer line
 

Ardianto, kritiek op godsdienst wordt gezien als kwetsen..... terwijl kritiek voor godsdienst zie ik als is essentieel... vooral de Islamardianto
User
User icon of ardianto
spacer line
 


On 31-12-2013 17:02 Hitami wrote:
Ardianto, kritiek op godsdienst wordt gezien als kwetsen..... terwijl kritiek voor godsdienst zie ik als is essentieel... vooral de Islam


Kritiek hoeft helemaal niet kwetsend te zijn, als je de juiste woordkeuze gebruikt. Dat geldt zeker ook voor kritiek op godsdienst. Je kunt het ergens niet mee eens zijn, en je moet de mogelijkheid hebben om dat tegen een ander te zeggen. Zonder gevaar voor eigen leven.


Quiz: Noem 3 westerse landen waar Islam succesvol is geïntegreerd. Oke, noem er eentje dan

Hitami
User
spacer line
 

Ardianto, welke woordkeuze je ook gebruik maar als je kritieken op godsdienst vooral Islam is voor de ontvanger altijd kwetsen, natuurlijk met kritiek loop je risico maar daarom juist is kritiek zo belangrijk.... en neem maar van mij aan, als ik in Indo ben, hou ik mijn mond niet dicht... je ziet wel sommige gezichten wit worden... of gapen... maar misschien krijg ik wel ooit pak slag....erwin
User
User icon of erwin
spacer line
 

Ardianto, ik ben het 100% met jou eens. Het recht op vrije meningsuiting is iets anders dan het recht op kwetsen. Voor velen blijkbaar niet.

Je kunt bv tegen homofilie zijn (ik heb geen problemen met homo's laat dat duidelijk zijn, ik gebruik dit enkel als voorbeeld).
Dat kun je kenbaar maken à la Poetin of je kan zeggen dat je dat bv tegennatuurlijk vindt en blablabla. Een wereld van verschil!Het is beter spijt te hebben van iets dat je gedaan hebt, dan spijt te hebben om iets dat je niet gedaan hebt

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Alle postings vallen op één of andere manier terug op de Islam.
Nagenoeg in iedere topic ontstaat er een discussie over het geloof.
Ik trek mij daar steeds verder van terug, de meeste kennissen of mensen die ik in Indonesië ken zijn moslim.
Ik kan daar perfect mee door één deur.

Ook die mensen nemen mij zoals ik ben, het is volkomen zinloos om hier een discussie aan te gaan over het wel en wee van de Islam.
Er zijn goede en kwade moslims, alles over één kam scheren met een groepje kwaadwillenden heeft totaal geen zin en is bovendien dom.

Kritiek op de groep extreme maffers ja, allemaal over de zelfde kam scheren?
Voor mij een vette Nee
Waarom kan hier niet één topic worden geopend zonder deze discussie Emoticon: Confused
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,636,337 topic views - 242,018 posts - 13,760 topics - 35,453 members - last post @ 16-10-2021 18:44 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,285,632 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com