indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Blog @ indonesiepagina.nl > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

BlogBlot
User
spacer line
 

Ambtenaren ontslagen na missen ochtendgebed in Riau
Gepubliceerd op 14 december 2013 09:16
Negentien ambtenaren in het district Rokan Hulu in de provincie Riau zijn afgelopen November ontslagen omdat ze niet kwamen opdagen voor het ochtendgebed, een verplicht onderdeel van hun werk bij de lokale overheid.
Lees verder , klik op de titelYerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Nou, trek de UUD45 (de Indonesiche grondwet) maar door de plee, want dit is toch weer zo'n bericht waarna ik mijn broek weer omhoog moest trekken toen ik het gelezen had.


Ho Lee Fuk

Hitami
User
spacer line
 

Ben je moslim en wil protesteren over deze kwestie, wordt je beschuldig van "geen echte moslim" daar je dan......Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

hitami; dat is het probleem.. wil je er wat van zeggen ben je een afvallige ineens. Er is een lijst met 'antwoorden' die dergelijke personen hebben om zichzelf, hun daden en hun uitvoering van de Islam te verdedigen:

Vooral nummer 8, 9 en 10 zijn veelgebruikt, ook in Indonesie.

1. Heís taking verses out of context
2. Heís an Islamophobe/racist/bigot
3. He doesnít know Arabic, and you canít understand the Qurían unless itís in Arabic
4. Heís not an expert on Islam/he has no credentials
5. The Qurían, the mind of Muhammad, and Islam in general are too complex and mysterious for infidels to understand
6. What about the Crusades (and other violent Christian actions of the past)?
7. What about the violent verses in the Bible?
8. Those Muslims are not ďrealĒ Muslims
9. Only Muslims can address the tough topics
10. Heís lying
11. If you prove him wrong from Qurían and Hadith, you just get ridiculed
12. He has been refuted hundreds of times, and thoroughly discredited


Ho Lee Fuk

Hitami
User
spacer line
 

Een vriend uit IndonesiŽ di belde me met de vraag, wie is Arnoud van Doorn.

Inderdaad, Arnoud van Doorn ex PVV 'er versterkt dit gevoel in IndonesiŽ, dat ongelovigen inderdaad niets van begrepen...... en van Doorn kan het weten....Anorak
User
User icon of Anorak
spacer line
 

Ik zie het. Indonesie boekt vooruitgang.

Dit soort berichten ook in het TV spotje, Invest in Indonesia.

Enig idee wat er met deze zieletogende barbaar is gebeurd die deze beslissing heeft genomen? Of is het nog niet doorgedrongen bij SBJ?
Where there is a will there will be relatives.

zieleffe
User
spacer line
 

Niet alleen SBJ is hier in te kort geschoten, moet je die minister van religieuze zaken maar eens bekijken......... Emoticon: Eerie Emoticon: Stupid


https://www.facebook.com/Suryadharmaali.Berbagi
Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

pesche
User
spacer line
 

Hoelang is het in Nederland geleden, dat als je niet te biecht ging of zondag niet naar de kerk, danwel voor het zingen de kerk uit ging dat je gexcommuniceerd werd, danwel onverdoofd besneden.
Bovenstaande bewijst alleen dat Indonesie acherlijk is, nog achterloopt bij de rest van de in ontwikkeling zijnde wereldbevolking maar dat is hun probleem.

Indonesie louter en alleen beoordelen op het ontslaan van ambtenaren door een lagere overheid zegt iets meer over de intellectuele capaciteiten van bovengenoemde heren dan hoegenaamd iets over de Islamitische achteruitgang in de Republiek IndonesieAnne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 14-12-2013 15:34 zieleffe wrote:
Niet alleen SBJ is hier in te kort geschoten, moet je die minister van religieuze zaken maar eens bekijken......... Emoticon: Eerie Emoticon: Stupid

https://www.facebook.com/Suryadharmaali.Berbagi
Het volgende gebod:
Gij zult zicht niet met Facebook bezighouden.....
Soms zijn berichten zo absurd dat je je afvraagt waar de verborgen camera staat.
Ik heb het al vaker gezegd. Indonesie begint op Algerije te lijken een jaar of 15, 20 geleden. Ga nie goed. Het valt op dat vooral Sumatera het laatste jaar (negatief) in het nieuws is. Omdat het dicht bij Maleisie ligt? Heel griezelig.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

spacer line  


On 14-12-2013 15:35 pesche wrote:

Indonesie louter en alleen beoordelen op het ontslaan van ambtenaren door een lagere overheid zegt iets meer over de intellectuele capaciteiten van bovengenoemde heren dan hoegenaamd iets over de Islamitische achteruitgang in de Republiek Indonesie

Ter informatie .
De kabupaten(regenschap )ROHUL is gelokaliseerd in een gebied waar de Islam zeer sterk is .
Alle ambtenaren in vaste dienst en honorair zijn verplicht om gezamenlijk te bidden* zoals het geregeld werd door 2 reglementen uit door de bupati (regent) .

Tijdens een plotselinge inspectie waren er 70 vaste ambtenaren en 70 honoraire afwezig .
Van de 70 honoraire ambtenaren kregen 19 personen de zak.

(iemand v.d Ministerie van Binnenlandse zaken ging nu mee bemoeien omdat adminstratief gezien is het de zaak van de centrale overheid en niet van de lagere overheid (regentschappen).
Ook hebben de ontslahen medewerkers het recht van beroep om aan tevechten en in hoger beroep te gaan bij de Administratieve rechter .
(Persoonlijke opmerking of het helpt is nog de vraag , of moet de ontslag procedure in strijd geweest is met de administratieve recht.)

De 19 ontslagenen werden verweten dat ze niet aan hun verplichtingen hadden nagekomen, totdat ze echt Pegawai Negeri worden moeten ze aan bepaalde regels houden en elke jaar hun handtekening moeten zetten .
Wrang is dat een paar ambtenaren al het besluit rijgen om toegelaten te worden tot de vaste krachten P.N Sipil .

Nu ligt de bal bij de centrale overheid , want formeel gezien zijn die 19 "aankomende" ambtenaren in overtreding .
Dit leidt tot vele discussies in diverse Indonesische site's.


bisa dicek of makemyday .

spacer line  

Aanvulling:
Als het waar was dat ze honoraire krachten zijn dan zullen ze het moeilijk hebben ( wie niet waag niet wint) .
Of er moet een lawine van protesten komen .
Om ambtenaar te worden( vaste baan ,klein pensioen =niet veel maar liever iets dan niets) moet men eerst de status C PNS (aspirant ambtenaar ) krijgen.
Daarna na een paar jaren (?) PNS =Pegawai Negeri Sipil worden.
Een honorair die in de laagste categorie/pikorde bevindt ( mss een soort kontrakt medewerker of veredelde uitzendkracht ? ) is nog lang GEEN ambtenaar .
bisa dicek of makemyday .

pesche
User
spacer line
 


On 14-12-2013 16:41 Anne Mieke wrote:Ik heb het al vaker gezegd. Indonesie begint op Algerije te lijken een jaar of 15, 20 geleden. Ga nie goed. Het valt op dat vooral Sumatera het laatste jaar (negatief) in het nieuws is. Omdat het dicht bij Maleisie ligt? Heel griezelig.


Het citaat geeft het intellectuele gehalte van de reactie op NAP peil aan: Want wat Algerije met indonesie te maken heeft laat de reactie volslagen in het pikdonker, raakt kant noch wal. want het Indonesische evenbeeld Front Islamique du Salut (FIS) is in geen velden of wegen te bekennen. en wordt Indonesie niet geplaagd door een regerig die haar beloftes tov de bevolking niet waar maakt. Anne Miek lijkt wel het orakel van Delphi, alsof ze door de marihuana bezwangerd is

Hoever ligt Sumatra van Maleisie, Anne???. Anne Miek denkt dat de Islam een besmettelijke ziekte is,heel griezelig hoor, dan heb je het wel hoog en licht in je hoofd.

Met zulke pseudo-argumenten denkt Anne Miek les te geven in de Islam. Het zijn van die onderbuikgevoelens die ons alleen maar dom willen houden.

Ik ben er totaal tegen dat zulke onzin de boventoon voert. Geef een duidelijke anlyse dat de Islam structureel de Indonesische maatschappij beinvloed, dat de ayatollahs zich organiseren om de sharia in te voeren en bezig zijn met de Jihad, dan zijn we op het lichtend pad, maar kom niet met die slechtbedoelde wartaal!!
guna2
User
User icon of guna2
spacer line
 

Ik snap de hele ophef niet. Als dat kantoor dat heeft verplicht voor moslims, dan moeten die maar op komen dagen. Als het kantoor niet-moslims zulks verplicht, dan wordt het een andere zaak. Maar daar lijkt geen sprake van te zijn.pesche
User
spacer line
 

Om wat tegengas te geven aan Anne Miek daarbij terugdenkend aan de tijd dat Nederland het geloof op de identitietskaart had staan . Daar hebben de Joden in Wo2 erg veel plezier aan gehad.en de Duitsers dodelijk efficient gebruik van hebben gemaakt

The Jakarta Globe:
Jakarta Deputy Governor Basuki ďAhokĒ Purnama has expressed his objection to the inclusion of religion on identity cards, saying faith is a personal matter.

He said at City Hall on Friday that he personally did not like the inclusion of his religion on his ID card. ďWhatís the point of mentioning your religion on your ID?Ē he asked, as quoted by kompas.com.

Ahok said that many countries in the world, even Malaysia known as an Islamic country, did not include religion in their citizensí identity documents.

Ahok made his remarks when reporters asked for his comments regarding the plan by the central government to omit religion from the IDs of Indonesian citizens who did not belong to one of the six official religions.

Ahok said that religion was not an essential element in ID cards. He only laughed when it was pointed out that identifying religion was useful when the card holder died.
spacer line  


On 15-12-2013 02:30 pesche wrote:

[quote removed]


Geef een duidelijke anlyse dat de Islam structureel de Indonesische maatschappij beinvloed, dat de ayatollahs zich organiseren om de sharia in te voeren en bezig zijn met de Jihad, dan zijn we op het lichtend pad, maar kom niet met die slechtbedoelde wartaal!!

De Islam , heeft in feite grote invloed in Indonesia.
Zoiets zoals de Christendom en Jodendom in Europa/Nederland .
Dat wil nog niet zeggen dat alle Nederlanders ( E.U) Christen fundamentalisten zijn .

Wel is er een trend in Indonesia van een klein deel extreem fundamentalisten ( Salafisten-wahabieten etc ) die hun norm en waarden proberen te importeren naar Indonesia.
Die zijn wel verkeerd bezig . En kan de bewegingsvrijheid/"lebensraum" van de Islam KTP* of Abangan* , Liberale Islam* , zwijgende meerderheid etc beperken.
Dat zie je ook in diverse mening verschillen en conflicten in de afgelopen jaren.bisa dicek of makemyday .

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.pesche
Weet je wat: laat maar zitten.
Je had ook even kunnen vragen wat ik met die ene zin bedoel. Maar nee, je kiest voor het blazen. Bijzonder dat je weet hoe ik denk. Het maakt dan ook helemaal niet uit wat ik opschrijf want ik snap het blijkbaar bij voorbaat niet.
Een fijne zondag gewenst.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

spacer line  


On 14-12-2013 16:41 Anne Mieke wrote:

[quote removed]

Soms zijn berichten zo absurd dat je je afvraagt waar de verborgen camera staat.
Ik heb het al vaker gezegd. Indonesie begint op Algerije te lijken een jaar of 15, 20 geleden. Ga nie goed. Het valt op dat vooral Sumatera het laatste jaar (negatief) in het nieuws is. Omdat het dicht bij Maleisie ligt? Heel griezelig.


A.M , het bericht ( topicstitel) is niet juist.
Als men Indonesische kranten / site leest hebben ze over honorer categorie .
In feite zijn ze in "proeftijd".
Van de 70 honorer krachten die niet aanwezig waren zijn er twee derde die niet ontslagen zijn .
Kennelijk hebben de 19 nog andere geintjes uitgehaald ?

Het is ook bekend dat veel pegawai negeri(ambtenaren) aan het bolos zijn (spijbelen, ngobjek= extra bijverdienen - etc).
Jokowi en Ahok , de nieuwe bezems van Jakarta hebben een schone taak om luie / corrupte/incompetente,ongedisiplineerde ambtenaren te ontslaan.bisa dicek of makemyday .

Hitami
User
spacer line
 

Surya, Indonesische wet ten aanzien van atheÔst is niet verboden maar organisatie is wel verboden.

Alexander Aan, door zijn bekentenis dat hij atheÔst is, heeft hij 2,5 jaar gekregen...

Blijkbaar als het om godsdienst gaat is de wet niet van toepassing dus alleen op papier....Hitami
User
spacer line
 

Guna2, je heb wel gelijk maar dat er zoīn regel is en consequent wordt toegepast, zegt toch erg veel over IndonesiŽ. IndonesiŽ is niet alleen Jakarta.

Met corruptie, kom je beter vanaf voor gewone ambtenaar...Hitami
User
spacer line
 

Pesche, wat mij opvalt als het om discussie over Islam, haal je altijd Nederland bij...terwijl deze topic over IndonesiŽ gaat.... maar je heb je standpunt kenbaar gemaakt dat Islam een geweldige godsdienst is. alleen jammer, al meer dan 1400 jaar en nog steeds achter loop..... bijv, volgens Moslim, alle wetenschap is in de koran beschreven maar ik vroeg me altijd af hoe komt het toch dat in de woestijn 1400 jaar geleden geen TV hebben...Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 15-12-2013 10:06 Surya Atmadja wrote:

[quote removed]


A.M , het bericht ( topicstitel) is niet juist.
Als men Indonesische kranten / site leest hebben ze over honorer categorie .
In feite zijn ze in "proeftijd".
Van de 70 honorer krachten die niet aanwezig waren zijn er twee derde die niet ontslagen zijn .
Kennelijk hebben de 19 nog andere geintjes uitgehaald ?
Ja, vroeger zeiden we altijd: "de krant brengt de leugens in het land".
Buiten dat vind ik het angstaanjagend wat mensen vooral de laatste jaren allemaal opgelegd wordt (er zijn nog genoeg berichten die wel degelijk waar zijn). Bijvoorbeeld de bemoeienissen (of het nu de directe omgeving is om de sharia"politie" Emoticon: Wink of moslims al dan niet vasten is er zo eentje. Geloof is iets persoonlijks, althans dat zou het moeten zijn. Iedereen moet zelf maar doen wat hij of zij goed acht maar laat anderen met rust.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

spacer line  


On 15-12-2013 11:21 Anne Mieke wrote:

[quote removed]
. Bijvoorbeeld de bemoeienissen (of het nu de directe omgeving is om de sharia"politie" Emoticon: Wink of moslims al dan niet vasten is er zo eentje. Geloof is iets persoonlijks, althans dat zou het moeten zijn. Iedereen moet zelf maar doen wat hij of zij goed acht maar laat anderen met rust.


Ik heb vaak gereisd tijdens de ramadhan.
Bij Moslim families ( familie en vrienden) werden wij altijd gastvrij ontvangen, kregen zelf eten en drinken aangeboden (in ramadhan tijd !!)
Ga ik met mijn Moslim gezin ook gewoon eten en drinken in diverse malls of restaurants .

Voor Moslims die ziek , zwanger, aan het reizen zijn , zwakke ouderen,kleine kinderen bestaat een vrijstelling .bisa dicek of makemyday .

guna2
User
User icon of guna2
spacer line
 


On 15-12-2013 11:21 Anne Mieke wrote: Geloof is iets persoonlijks, althans dat zou het moeten zijn. Iedereen moet zelf maar doen wat hij of zij goed acht maar laat anderen met rust.

Dat is het Westerse standpunt, niet per se geldig voor andere culturen, en niet per se het enige juiste standpunt (al hang ik het natuurlijk ook aan, maar tja, ik ben ook bleekgezicht). Etnocentrisme dus weer. Etnocentrisme heeft het gruwelijk grote nadeel dat je met groot gemak met je kop tegen de muur kunt lopen in een andere cultuur. Ik ken daar wat voorbeelden van.Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 15-12-2013 11:45 guna2 wrote:

[quote removed]

Dat is het Westerse standpunt, niet per se geldig voor andere culturen, en niet per se het enige juiste standpunt (al hang ik het natuurlijk ook aan, maar tja, ik ben ook bleekgezicht).
Ik praat hier wel eens over met mensen in Indonesie maar krijg daarbij niet de indruk dat het een westers standpunt is. Ik weet zeker dat heel veel mensen in Indonesie er net zo over nadenken maar dat ze voortdurend in de houdgreep worden gehouden door landgenoten/geloofsgenoten. Voor mijn gevoel kun je in een samenleving vanalles met elkaar afspreken zoals dat je van elkaars spullen afblijft of een ander op een ander niet benadeelt. Blijkbaar voelen mensen zich benadeeld als iemand anders hen de wet gaat voorschrijven waar het helemaal niet meer gaat om het welzijn van een ander.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 15-12-2013 11:31 Surya Atmadja wrote:

[quote removed]


Ik heb vaak gereisd tijdens de ramadhan.

Ga ik met mijn Moslim gezin ook gewoon eten en drinken in diverse malls of restaurants .

Voor Moslims die ziek , zwanger, aan het reizen zijn , zwakke ouderen,kleine kinderen bestaat een vrijstelling .


Zo werkt het in Jakarta Surya, niet (meer) in sommige gebieden.
Er is begin dit jaar een uitspraak geweest van het hoge gerechtshof, dat regionale bestuurders zelf mogen beslissen hoe ze omgaan met de verkoop van drank en openingstijden van restaurants tijdens de Ramadan.

In sommige regio's was alles gesloten, zeker de regio's waar de FPI veel invloed heeft.
Anders gelovigen, ziek, zwak of zwanger, niets mee te maken, slechts enkele restaurants krijgen een vergunning om open te zijn.

Zien voorbijgangers maar een glimp van etende mensen, vergunning kwijt.
Vaak ook nog restaurants die te duur zijn voor de gewone man, eetgelegenheden in grote supermarkten dicht.
AW, KFC, MacD, allemaal dicht, de groepen die vrijgesteld zijn van vasten hebben er geen bal aan, als de gelegenheden waar ze een hapje kunnen eten, gedwongen worden te sluiten.

You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,716,369 topic views - 242,044 posts - 13,758 topics - 35,455 members - last post @ 20-10-2021 20:21 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,448,668 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com