indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

spacer line  


On 28-11-2013 13:36 Hitami wrote:

Surya, je reactie over sharia verbaast me niet en volgens mij volg je ook niet over de Islam in IndonesiŽ, omdat als je gevolgd had bijv. laatste Islamitisch congres in Jakarta, lust je geen....

KLOPT , ik volg de Islam, of laten we zeggen de verrichtingen van kleine groepen mensen(moslims) die beweren dat ze de ware Moslims zijn niet dagelijks.
Ik ben mijn broeders hoeder niet.

Omdat ik me zelf vind dat ik een moderate , zelfs mss een een" liberale" Moslim ben .
Mijn familie en vrienden ( hun generatie) die vroeger tot de Masjumi groep , Nachdatul Ulama etc behoren ,zijn zeer gelovige maar tolerante Moslims , zoals ook mijn generatie die > 1x naar Mekka's waren gegaan , die X maal per dag bidden , vasten , Qur'an lezen in het Arabisch, en aan goede doelen werken (amal) waren ook zeer tolerant.
Ik kreeg zelfs eten en drinken tijdens de vastentijd.

Ik denk dat de daden van een klein groep heet en leeghoofdigen ( sommigen in Indahnesia hebben koosnaampjes zoals witjurken etc gebruikt) uiteindelijk averecht kunnen werken.
Dat zie je ook dat de N.U en andere progressieve groepen de daden van bepaalde groep veroordelen en zelfs maatregelen nemen.
Mijn Islam is gebaseerd op de leer die iedereen kan lezen ( de vertaling dan), en hoe ik leef/denk zo lang het niet in strijd is met de regels .
( de wil sterk, het vlees is zwak)


bisa dicek of makemyday .

zieleffe
User
spacer line
 


kepada Suryadharma Ali
Religion is not a science but a right to live as he / she politely.
it is a fundamental right, the Pancasila you supposed to defend.
But you will not do, if you exclude people their fundamental Pancasila to perform.
Ahmadiyah people have the right under Indonesian laws to Policies as they want and that you should not take them and you have the obligation to take them into protective ming their faith
If you do not then you have failed as a minister Emoticon: Angry Emoticon: Angry


Onderschept


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 28-11-2013 18:43 pesche wrote:
Volgens de leerstellingen van de Islam is er geen dwang in geloofszaken. Allah laat het aan het geweten van ieder persoon over, welk geloof hij wil aanvaarden. De Koran vermeldt deze gewetensvrijheid in verschillende verzen.
Mooi verhaal, volgens de Koran is ook iedereen die geen Moslim is een ongelovige.
Als er dan in vele verzen wordt geschreven dat een goed moslim de strijd aan moet gaan met Satan en het kwade, dan kan je dat op twee manieren uitleggen.


Dat daar sommige Islamieten in Indonesie anders over denken is weer een andere zaak.
We hebben het niet over sommigen, we hebben het over miljoenen, de FPI en PKS(7.88 % van de stemmen in 2009) groeien als kool
.

Gezien bovenstaande voorbeelden kan ik daar niet uit opmaken dat de islamitische zendingsdrang structureel is.
.
Dan moet je toch wat meer nieuws volgen, het toenemende geweld van extreme moslimgroeperingen tegen anders denkenden stijgt schrikbarend en begint al behoorlijk structureel te worden, het Wahid instituut waarschuwt hier voor.

Deels omdat Jakarta er weinig aan doet, er is weinig behoefte om de PKS en de FPI tegen de haren in te strijken, lijkt mij geen ambivalente houding.
En deels omdat door de decentralisatie van het bestuur vele lokale bestuurders met extreme denkbeelden vrij hun gang kunnen gaan
.

spacer line  

Mooi verhaal, volgens de Koran is ook iedereen die geen Moslim is een ongelovige.
-------------------------------------------------------------------------------
Is het zo ?bisa dicek of makemyday .

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 28-11-2013 23:06 Surya Atmadja wrote:
Mooi verhaal, volgens de Koran is ook iedereen die geen Moslim is een ongelovige.
-------------------------------------------------------------------------------
Is het zo ?

Is dat dan niet zo?Anorak
User
User icon of Anorak
spacer line
 


On 27-11-2013 19:16 Surya Atmadja wrote:
Op zicht is Sharia , MITS het goed geinterpreteerd en uitgevoerd zijn geen geen belemmering in de moderne maatschappij.
.


Om sid, je bent van Allah los.

Mensen, ook U die dit soort idioterie uitkramen horen geen deel te zijn van de Nederlandse samenleving. Die horen onmiddellijk Nederland uigeschopt te worden.


Where there is a will there will be relatives.

pesche
User
spacer line
 

De Heer Keduadam is niet alleen algemeen expert maar ook geboren debateerder, die al zijn bronnen direct aanhaalt om zijn ongelijk te bewijzen.

Want waar staat dat gedwongen en ander leuks wat U aanhaalt in de Koran, ik heb net het boek naast mij liggen en als ik het niet weet, dat zoeken we het op anders vraag ik het aan mijn moslimvriendje.

Mjn getalllen komen uit de telling van 1998, dat staat tenminste in indonesieopmaat.nl. Al lezend kom ik vaak op % van de Islam van meer dan 80%. Uw wetenschappelijk vastgesteld FEIT in de richting van 20% protestanten slag in de lucht brengt het aantal gelovigen in Indonesie op meer dan 100%. Gelovigen planten zich nog sneller dan konijnen voort dat de statistiek de snelheid van de voorplanting niet kan bijbenen. Kunt U aangeven waar U Uw bronnen vandaan haalt om niet gelijk voor leugenaar uitgemaakt te worden. U kan moeilijk staande houden dat U weet hoeveel moslims in wezen Christenen zijn en omgekeerd. U gebruikt daarbij zeker de zgn PIssenbeddenmethode.

U geeft aan dat mijn mening over scholen, ziekenhuizen en universiteiten TENDENTIEUS en ONZIJDIG is. maar U geeft niet aan waar dat op gebaseerd is of het moet Hitler Duitsland zijn of andere duistere malversaties uwerzijds . Ik weet nog dat toen ik eens in Indonesie was het grapje rondging dat de mensen met een bril katholieken zijn want die studeren veel. Dat was dus een grapje maar wel tekenend

En wat heeft Urk met Staphorst en Nazi-Duitsland te maken. De SS liep wel met een koppelriem met Gott-mit-Uns rond maar dat was ook alles En heeft U ooit Hitler in de kerk gezien, mischien als tourist

En hoe optimaal is Uw gebruik van Uw hersenpan, daar ben ik wel benieuwd naar,gezien Uw geschrijfpesche
User
spacer line
 

Is iedere moslim een niet-gelovige??

Alhoewel ik weet dat onze Islam-kenner dhr Keduadam het antwoord wel weet geef ik hier mijn bescheiden mening

Niet alle niet-muslims worden als 'ongelovigen' beschouwd. Kufr (ongeloof) -- van de stam {k-f-r}: iets toedekken, niet bekend maken -- is een term die gereserveerd wordt voor mensen die, nadat ze van de Islam kennis namen en ervan overtuigd geraakten dat dit de ware leer is, de Islam bewust verwerpen.

"Dat zijn zij die geen geloof hechten aan de tekenen van hun Heer en aan de ontmoeting met Hem. Hun daden zullen dus vruchteloos zijn. Wij zullen hun op de opstandingsdag dan ook geen gewicht toekennen." (Koran 18:105)

Mensen die de Islam niet kennen, en dus Jahil (onwetend) zijn, worden niet tot de 'ongelovigen' gerekend. Iemand die oprecht op zoek is naar de waarheid maar die misleid of verkeerd geÔnformeerd werd, en vanuit islamitisch standpunt een verkeerd beeld heeft van God of van de Islam, wordt niet als ongelovige beschouwd.

Zalig zijn de onwetenden van Geest.... Voor de alwetenden onder U , ik citeer alleen de Koran, dus kruisig mij niet

Ik ben zelf Protestant (Nederlands Hervormd) opgevoed in een liberaal milieu. Ik vind mijzelf niet gelovig wel kritisch van geest tegenover religie. Afgelopen Oktober in Roem geweest en toch even naar de Paus gekeken en geluisterd. Ik heb voor zo'n man wel bewondering. Mijn interesse, dus niet vooroordeel , voor de Islam is louter geschiedkundig, de verbazing dat zo een godsdienst met relatief vredige middelen zich tot voor kort heeft kunnen verbreiden. geen zending of Missie komt eraan te pas.Anorak
User
User icon of Anorak
spacer line
 

Het bijzondere is dat in de Nederlandse maatschappij, met dank aan de heer Wilders het woord Moslim voor iets staat voor alles wat vies en lelijk is en hier Om sid het geheel gecomplementeerd met zijn mening aangaande sharia.

De vele stromingen die het geloof kent doet geen recht aan wat de Nederlandse maatschappelijke beleving is t.a.v. dit geloof en presenteert een prachtig staaltje onkunde.

Terugkomend op RI wat geen moslim staat is. De stroming Soenitisch is en een meer gematigde stroming. Ook RI kent zijn extremisten die door de bevolking niet gewaardeerd worden, doch zonder invloed is deze groep niet. Alleen de bekende knoet kan deze groep in de hand houden, echter uitwassen niet voorkomen.

In een aantal gevallen zal ook een moskee in RI een boodschap door de speakers laten knallen die "ongewenst zijn" zeker in de hedendaagse maatschappij in RI.

Rest me nog op te merken dat een ieder de sharia voorstaat, in RI of in Nederland met harde hand zal moeten worden aangepakt, dat zijn nog de meest slechtste. Misschien moeten deze lieden aangemeld worden bij de Ambassade van RI in Den Haag, dan hebben ze in ieder geval een idee welke type tourist er op een afkomt.

Where there is a will there will be relatives.

Hitami
User
spacer line
 

Anorak, dat je met Surya niet eens ben OK. Maar op die toon is niet nodig. ...
Verlaag jezelf niet.
Anorak
User
User icon of Anorak
spacer line
 

Deze forummer is rechtstreeks aangesproken op zijn gedraging. Een ongewenste.


Where there is a will there will be relatives.

zieleffe
User
spacer line
 

Het gaat hier snel dus even voor de duidelijkheid wijzigen

Op 29-11-2013 10:06 schreef pesche:
Is iedere moslim een niet-gelovige??

Alhoewel ik weet dat onze Islam-kenner dhr Keduadam het antwoord wel weet geef ik hier mijn bescheiden mening

Niet alle niet-muslims worden als ongelovigen beschouwd. Kufr (ongeloof) -- van de stam {k-f-r}: iets toedekken, niet bekend maken -- is een term die gereserveerd wordt voor mensen die, nadat ze van de Islam kennis namen en ervan overtuigd geraakten dat dit de ware leer is, de Islam bewust verwerpen.

"Dat zijn zij die geen geloof hechten aan de tekenen van hun Heer en aan de ontmoeting met Hem. Hun daden zullen dus vruchteloos zijn. Wij zullen hun op de opstandingsdag dan ook geen gewicht toekennen." (Koran 18:105)

Mensen die de Islam niet kennen, en dus Jahil (onwetend) zijn, worden niet tot de ongelovigen gerekend. Iemand die oprecht op zoek is naar de waarheid maar die misleid of verkeerd geÔnformeerd werd, en vanuit islamitisch standpunt een verkeerd beeld heeft van God of van de Islam, wordt niet als ongelovige beschouwd.

Zalig zijn de onwetenden van Geest.... Voor de alwetenden onder U , ik citeer alleen de Koran, dus kruisig mij niet

Ik ben zelf Protestant (Nederlands Hervormd) opgevoed in een liberaal milieu. Ik vind mijzelf niet gelovig wel kritisch van geest tegenover religie. Afgelopen Oktober in Roem geweest en toch even naar de Paus gekeken en geluisterd. Ik heb voor zon man wel bewondering. Mijn interesse, dus niet vooroordeel , voor de Islam is louter geschiedkundig, de verbazing dat zo een godsdienst met relatief vredige middelen zich tot voor kort heeft kunnen verbreiden. geen zending of Missie komt eraan te pas.


ik hecht aan die geschrifte geen waarde aan.
Zelfs geschiedenisboeken worden geschreven door mensen, die hun hersens veelheid hebben aan fantasieŽn.
Geschiedschrijver moet je optekenen en niet schrijven, daar zit de kloet.
Romantiseren van oorlogsboeken en films kunnen niet tegen de gehalte van zuiverheid.
Maar goed ik begrijp niet dat mensen zo kunnen zijn of worden zoals je ziet in Nigeria weer, wat ook in IndonesiŽ kan gaan gebeuren Aceh als voorbeeld nemen.

Shariapolitie Nigeria slaat biervoorraad stuk
http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Bu(...)rvoorraad-stuk.dhtml

EN dan wil zo man, die in Amsterdam die sharia als middel gaan gebruiken in dat land Emoticon: Angry , gek zijn ze, geef hen een democratische vrijheid en begeleid dat, zoals Joko Diwodo in Jakarta bezig is. Emoticon: Smile
Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

spacer line  


On 29-11-2013 10:18 Hitami wrote:
Anorak, dat je met Surya niet eens ben OK. Maar op die toon is niet nodig. ...
Verlaag jezelf niet.

Ik heb op 27-11 en 28 -11-2013 geschreven :
Omdat ik me zelf vind dat ik een moderate , zelfs mss een een" liberale" Moslim ben . ..........

Juist de JIL ( liberale Moslim) wer zwaar bekritiseerd door de (extreem) fundamentalisten.
Dat kan men na lezen in Indonesische kranten.

EN
Op zicht is Sharia , MITS het goed geinterpreteerd en uitgevoerd zijn geen geen belemmering in de moderne maatschappij.

Dus om mij bij de KBRI aan te melden is natuurlijk een beetje vreemd.
Het is FITNAH .
bisa dicek of makemyday .

spacer line  


On 29-11-2013 10:27 zieleffe wrote:
Het gaat hier snel dus even voor de duidelijkheid wijzigen

EN dan wil zo man, die in Amsterdam die sharia als middel gaan gebruiken in dat land Emoticon: Angry , gek zijn ze, geef hen een democratische vrijheid en begeleid dat, zoals Joko Diwodo in Jakarta bezig is. Emoticon: Smile

Goed lezen Pak !


bisa dicek of makemyday .

zieleffe
User
spacer line
 


Op zicht is Sharia , MITS het goed geinterpreteerd en uitgevoerd zijn geen geen belemmering in de moderne maatschappij.

Nogmaals achterlijke idioot Emoticon: Angry Emoticon: Angry Emoticon: Angry Emoticon: Angry
Het is de grootste belemmering die er op de wereld bestaat Emoticon: Angry Emoticon: Angry Emoticon: Angry Emoticon: Angry
Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Hitami
User
spacer line
 

Surya, wat is volgens jou de ware moslim ? Mijn vrouw is hoog opgeleid en moslim maar als we in discussie over de islam komen we tot de Conclusie dat ze dat ook niet weet omdat alquran zo slechts geschreven is dat interpretatie niet een maar veel. M.a.w Allah is niet instaat een goede boek te maken waar iedereen kan begrijpen.
spacer line  


On 29-11-2013 10:31 zieleffe wrote:

[quote removed]

Nogmaals achterlijke idioot Emoticon: Angry Emoticon: Angry Emoticon: Angry Emoticon: Angry
Het is de grootste belemmering die er op de wereld bestaat Emoticon: Angry Emoticon: Angry Emoticon: Angry Emoticon: Angry

ZIEL,
niet persoonlijk worden en niet schelden.
On topic blijven .


bisa dicek of makemyday .

Hitami
User
spacer line
 

Surya, probeer mij uit te leggen waarom islam geen belemmering in een moderne samenleving. Bijv ten aanzien van erfrecht of wijferij.....spacer line  


On 29-11-2013 10:35 Hitami wrote:
Surya, wat is volgens jou de ware moslim ? Mijn vrouw is hoog opgeleid en moslim maar als we in discussie over de islam komen we tot de Conclusie dat ze dat ook niet weet omdat alquran zo slechts geschreven is dat interpretatie niet een maar veel. M.a.w Allah is niet instaat een goede boek te maken waar iedereen kan begrijpen.

Datb weet ik niet.
Ik zie mensen uit mijn kennissenkring (hoog opgeleid) die ook echt meer doen dan wat ik zelf doe ( bidden,
Al' Quran lezen) , goed werk doen(AMAL) , naar Mekka gingen( een paar keren ) maar dat kan alleen de persoon zelf en de Schepper beoordelen.
Ik probeer ( de anderen ook) om onze best te doen .
Of het genoeg is ? Weet ik niet.

Ik behoor mss tot de "Abangan" ,formeel ben ik een Suniet .
De ahmadiyah mag van mij hun eigen richting houden .


bisa dicek of makemyday .

zieleffe
User
spacer line
 

Wanneer krijg jij eens een heldere moment om die idealisme eens en voor altijd uit te bannen, met je kronkel gedachte goed van je............... Emoticon: Bye bye Emoticon: Bye bye
Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Hitami
User
spacer line
 

Surya, wat voor jou het goede is betekent niet dat ook voor. Geldigd bijv. Amal voor jou het goede doen. Voor mij is amal de systeem de huidige systeem instand houden. Zo ontneem je de verantwoordeheid van de overheid en in stand houden van onderdrukking......spacer line  


On 29-11-2013 10:42 Hitami wrote:
Surya, probeer mij uit te leggen waarom islam geen belemmering in een moderne samenleving. Bijv ten aanzien van erfrecht of wijferij.....


OKE, mij jou kan ik nog fatsoenlijk en inhoudelijk verder gaan.

Over de erfrecht in de Islam (dus SHARIA) en 4 vrouwen regeling ( Emoticon: Nice ).
Als men letterlijk de sharia volgt dan heb je n.m.m ( gezien de moderne tijd waar we in leven) een vorm van onrechtvaardigheid.
Stel erflater had 2 kinderen, zoon en dochter .
Vlg Sharia kreeg zoon 2/3 en dochter 1/3 .
(Even de andere erfgenamen buiten beschouwing laten) .
Veel Moslims die de sharia 100% wilden volgen doen het ook .
Want als Moslims mogen ze dat toepassen.
Toen Mohamad naar de Arabieren werd" gestuurd" leven de Arabieren in Zaman Jahiliyah ( donkere tijden) . Ze doen alles wat de toekomstige God verbood.

Vroeger hadden de vrouwen geen rechten, de Islam introduceerd de rechten van de vrouw, erfrecht, huwelijksrecht etc.
De reden waarom een vrouw 1/2 kreeg is dat ze minder verantwoordelijkheid/lasten dragen .De man moet naast zijn gezin ook zijn ouders en familieleden ondersteunen( zie de erfrecht) .
In de 20ste en 21ste eeuw is het nog steeds zo geregeld(Sharia is niet veranderd , alleen zijn de tijden anders .
De praktijk is dat vele Moslim , vaak de KHUPerdata volgen( bijna dezelfde als de Nieuwe BW) , met legitieme portie etc.
Om toch de Sharia niet te overtreden(tenminste als je het belangrijk vindt) gaat men in het geval van 1 dochter/1 zoon eerst de erfenis verdelen volgens sharia.
En dan gaat de zoon het negatief verschil bij zijn zuster compenseren (middels HIBAH) totadt beiden 50-50 krijgen.
God blij, zus blij, iedereen blij .

Over de 4 vrouwen( Emoticon: Nice Emoticon: Yes! ) , dat staat vol met MITS en MAAR.
Werd ingevoerd toen er te weinig mannen waren door ziekte en oorlogen.
Dus kon men weduwen en arme vrije vrouwen huwen*** .
Toen was het, heb je geen man , dan ga je "dood" .
Niemand bekommerde toen over de lot van de weduwen en wezen.

Ze hebben nog geen sociale dienst Emoticon: Wink

*** Tegenwoordig neemt sommigen een jonge vrouw omdat ze aantrekkelijk is.
Bij de ambtenaren/Leger etc werd het verboden zonder toestemming van de leidinggevenden en de 1ste vrouw.
Een Bupati in Garut werd ook ontslagen omdat hij stiekem een kawin SIRI constructie had toegepast.
Er zijn zat trouwlustige heren die door hun 1ste vrouw bij de politie werden aangegeven als ze stiekem hertrouwen.


bisa dicek of makemyday .

RPeetoom
User
spacer line
 


On 29-11-2013 08:49 Anorak wrote:

[quote removed]


Om sid, je bent van Allah los.

Mensen, ook U die dit soort idioterie uitkramen horen geen deel te zijn van de Nederlandse samenleving. Die horen onmiddellijk Nederland uigeschopt te worden.


Dat Nederland uitgeschopt worden ligt wat moeilijk, maar U als moderator van dit blog kan er wel voor zorgen dat zit soort figuren hier geen platform hebben om hun onzin uit te kramen!Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 29-11-2013 11:05 Surya Atmadja wrote:

[quote removed]


Over de 4 vrouwen( Emoticon: Nice Emoticon: Yes! ) , dat staat vol met MITS en MAAR.
Werd ingevoerd toen er te weinig mannen waren door ziekte en oorlogen.
Dus kon men weduwen en arme vrije vrouwen huwen*** .
Toen was het, heb je geen man , dan ga je "dood" .
Niemand bekommerde toen over de lot van de weduwen en wezen.

Ze hebben nog geen sociale dienst Emoticon: Wink

*** Tegenwoordig neemt sommigen een jonge vrouw omdat ze aantrekkelijk is.


Deed Mohammed niet hetzelfde als sommigen tegenwoordig Emoticon: Confused

Hij trouwde met AÔsha de dochter van Aboe Bakr toen ze 7 was. Emoticon: Yes!
Aboe Bakr was ťťn van de trouwste volgelingen van Mohammed en niet onbemiddeld. Emoticon: Nooo


Hitami
User
spacer line
 

Surya, mooie verhaal.. Ik geloofde bijna. Niet overtuigd dus nog een paar vragen. Is dat niet niet de zelfde verwijt die moslim hanteerde t.a.v de bijbel ? Het inoveren. En hoe zit het dan dat Allah niet had voorzien dat de wereld anders is geworden dan in de tijd van Mohammad. Nieuwe BW is wel intersant maar niet zo intersasant voor een man.
Op papier is wel leuk maar in praktijk.........

Op wijverij en met vier vrouwen trouwen wil best mee. Met je gedachtegang maar waarom mogen de mannen ook andere vrouwen nemen buiten deze vier bijv. Van oorlog trofee... Den hoe zit het dan met de eerste vrouw van Mohammad. Zij is toch rijk waarom mag ze geen meerdere mannen trouwen. Er zijn toch ook arme mannen..You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,716,369 topic views - 242,044 posts - 13,758 topics - 35,455 members - last post @ 20-10-2021 20:21 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,442,498 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com