indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Hitami
User
spacer line
 

YB, goed geobserveerd.....Hitami
User
spacer line
 

YB het is geen angst tonen maar onderzoeken laten ook zien.... onderzoek van half jaar geleden..... ongeveer 78% wil shariaKembang
User
User icon of Kembang
spacer line
 


ongeveer 78% wil sharia


Willen die vrouwen dat ook, Hitami ????? Emoticon: Shut up! Of is het weer een "uitkomst" voor de mannen, om op deze manier van hun vrouw af te komen???

Gestraften die je op walgelijke beelden ziet zijn allemaal vrouwen....raar hť?? Emoticon: SadleyYogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Juist veel vrouwen worden "vromer". Ook wat die sharia betreft want die slaat ook op de mannen. Maar wat is sharia? Echt niet alleen stokslagen. Dat is te simpel. Sharia heeft ook te maken met huwelijk, erfrecht, economie, handel, corruptie, grondbezit, etc. En als dat een groot deel van de bevolking aanstaat......tja, dat is hun recht. De koloniale tijd is voorbij.....de Hollanders hebben het niet meer voor het zeggen.Hitami
User
spacer line
 

Het onderzoek is door Amerikaanse onderzoek bureau Pew tussen 2008 en 2012, tienduizenden moslim in 39 landen... natuurlijk sharia wordt ook gedragen door vrouwen.

YB, inderdaad sharia heeft ook te maken met huwelijk, erfrecht etc tot verkrachting toe... daarom juist....

Mijn opmerking heeft niets met kolonialisme te maken maar met de familie en vrienden dia daar woonde en niet alleen christen maar ook moslim die daar druk om maakte....
Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 27-11-2013 14:05 Yogya-Bali wrote:

[quote removed]
Ik maak me ook zorgen over de ontwikkelingen in Oost-Indonesia waar een enge vorm van (door Amerikanen beinvloede) christendom vorm begint te krijgen onder invloed van die Halleluja-, Pinkster- en Bethesda-groeperingen. Net zo zorgwekkend als fundamentalistische islam. Beiden conservatief en fundamentalistisch.
Ik heb (nog) geen zicht op hoe dat fundamentalisme zich uit maar heb het gevoel (en niks meer dan dat) dat dat minder is. Maar ik baseer me op een paar maanden per jaar in het oosten van Indonesie.

Ik merk wel dat de kloof tussen christenen en moslims steeds groter wordt, overal, de tolerantie steeds minder, inderdaad aan beide kanten en dat er meer dan ooit een "wij zij" gevoel is geweest in Indonesie. Het begint ermee bij het elkaar niet (willen) begrijpen. Hoe het hindoeisme en buddhisme hier zich mee verhoudt weet ik helemaal niet dat zijn twee religies/levensondertuigingen van mensen waar ik bijna helemaal geen contact mee krijg in Indonesie.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

spacer line  

Op zicht is Sharia , MITS het goed geinterpreteerd en uitgevoerd zijn geen geen belemmering in de moderne maatschappij.

Want als ik in mijn omgeving ziet zie ik dat veel mijn oude klas/schoolgenoten/familie die vroeger relatief vooruitstrevend waren ( lees, feesten, muziek ngak ngik ngok = Westers, yeans , feesten etc ) zijn , met relatief hoge opleidingen nu ook met kerudung rondlopen en vromer zijn .
Geld ook voor de jongens.

Dat in Indonesia en zeker in bepaalde gebieden zoals West Java soms vrouwen in donkere "pinguin"kleding rondlopen is een feit, maar niet echt veel.
Wel zijn de aantallen aan het toenemen.

Zoals in Nederland , er werd ook bijna een hetze gevoerd over moslima's die in een niqab/burka rondslopen, maar als ik me niet vergist had men het onderzocht .
Resultaat 150 vrouwen, een indrukwekkende getal.
Quote:
16 sep. 2011 -" Gezien het geringe aantal vrouwen dat zich in Nederland in boerka of niqaab hult Ė naar schatting zijn dat er 150 "

Dat er veel Indianenverhalen werden rondgestrooid ,dat weten we ook wel, vaak gevoed door onwetendheid en xenofobie.


bisa dicek of makemyday .

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

SA,

Het gaat niet om kleding (tenminste voor mij niet), feesten, drank of niet maar hoe men over elkaar denkt. De uitlatingen, veroordelingen, het onbegrip, veronderstellingen. Ik merk ook dat het moeilijk is om neutraal te blijven. We leven in een wereld met (te) veel media en dat maakt de zaken eerder moeilijker dan gemakkelijker.
Het gaat niet eens alleen om moslims versus christenen vv maar er zijn nog zoveel taboes in Indonesie die onbespreekbaar zijn maar waar wel vanalles van gevonden of juist doodgezwegen wordt ((homo)sexualiteit, ongehuwd samenwonen etc ) Ik besef echt wel dat wij daar veel verder mee zijn (en ook dat is niet eens altijd waar) maar dat het Indonesie er vooral aan ligt welk geloof er aan gehangen wordt. Voor moslims zijn veel dingen absoluut onbespreekbaar (en waarschijnlijk zo ook voor Pinkstergemeente-aanhangers etc). Ik merk dat katholieken en protestanten veel losser zijn in zo ongeveer alles. Waar komt dat toch vandaan? Maar, ik ben nu op dreef zie ik, dat is inderdaad een heel andere discussie.

De problemen zitten volgens mij sowieso in de intolerantie en het anderen dingen opleggen. Voor mij neem het Algerije-vormen van een jaar of 15 tot 20 geleden aan (maar dat heb ik al vaak gezegd)


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

spacer line  


On 27-11-2013 19:36 Anne Mieke wrote:


1.Het gaat niet om kleding (tenminste voor mij niet), feesten, drank of niet maar hoe men over elkaar denkt.

2. De uitlatingen, veroordelingen, het onbegrip, veronderstellingen. Ik merk ook dat het moeilijk is om neutraal te blijven.


3.Het gaat niet eens alleen om moslims versus christenen vv maar er zijn nog zoveel taboes in Indonesie die onbespreekbaar zijn maar waar wel vanalles van gevonden of juist doodgezwegen wordt ((homo)sexualiteit, ongehuwd samenwonen etc )

1.Juist in Nederland gaat het vaak om uiterlijkheden , gevoed door onwetendheid, onbegrip en xenofobie.
Dat zijn feiten .Ik heb de opkomst van gastarbeiders uit Moslim landen meegemaakt, heb ook voor een tijdje beziggehouden met begeleiding / opvang tijdens stagejaren .

2.Voor Jan met de Pet die bedreigd voelden, ze pikken onze banen, onze huizen en onze vrouwen etc kan ik me best voorstellen.
Maar voor redelijk goed opgeleide Nederlanders is het toch een beetje vreemd.

3. Sociaal onbegrip of conflict moet men niet gaan simplificeren of zelfs uibreiden tot geloofsconflict , of clash of culture.
Het is kwestie van geven en nemen.
Tenslotte zit men in Nederland (een klein landje) in de zelfde schuitje .
Vandaar dat de regering meer moet doen aan voorlichting , een soort CIVIC vak (dezelfde als maatschappijleer ?) moet geintensifeerd worden .


bisa dicek of makemyday .

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Ik denk dat we elkaar verkeerd begrijpen. Ik doelde niet op de interactie tussen Nederlanders en Indonesiers maar tussen die van Indonesiers alleen.

1) Reken maar dat daar in Indonesie ook iets over gevonden wordt.

2) Die onderling in Indonesie dus

3) Het gat er niet om hoe het zou moeten maar wat er gebeurt. Ik vind het persoonlijk niet vergelijkbaar met wat er in Nederland gebeurt. Voorlichting is "leuk" maar volgens mij is praten met elkaar niet elkaar napraten een beter idee.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

spacer line  

Bij mijn weten heeft Indonesie een seculiere staatsvorm, in tegenstelling tot Maleisie welke een Islamitische staatsvorm heeft, in de praktijk lijkt dit echter precies andersom !spacer line  


On 27-11-2013 22:28 Jan van Toor wrote:
Bij mijn weten heeft Indonesie een seculiere staatsvorm, in tegenstelling tot Maleisie welke een Islamitische staatsvorm heeft, in de praktijk lijkt dit echter precies andersom !


GRAPPIG: , een vraag of 63 jaar geleden na de souvereiniteitsoverdrag of (Indische) Nederlanders gedwongen waren om Moslim te worden veranderde in discussies over de Islam (in Indonesia) .

De vraag is al beantwoord .
En dan werd vergelijking gemaakt met Malaysia.
Nou de Islam daar is nog strenger dan in Indonesia.
De salafisme of wahabisme heeft daar grote invloed.
Buitenlandse Moslims die daar betrapt werden kan zelfs de zweep krijgen als ze alcohol drinken , uitgevoerd door de sharia politie.
Voor Maleisiers die moslims zijn is het vanzelfsprekend .


bisa dicek of makemyday .

spacer line  


On 27-11-2013 20:30 Anne Mieke wrote:
Ik denk dat we elkaar verkeerd begrijpen. Ik doelde niet op de interactie tussen Nederlanders en Indonesiers maar tussen die van Indonesiers alleen.

O, dan is het de zaak van de Indonesische Moslim zelf.
De meesten zijn abangan , of op zijn minst liberaal .
Bij de sharia is alles goed beschreven en bij onenigheid kan men altijd de zaak voorleggen aan de Pengadilan Agama of Pengadilan Negeri.

Zie de opmerking van Y-B :
Sharia heeft ook te maken met huwelijk, erfrecht, economie, handel, corruptie, grondbezit, etc. En als dat een groot deel van de bevolking aanstaat......tja, dat is hun recht

Dat er heethoofdigen(leeghoofdigen) , fundamentalisten etc rondlopen is duidelijk.


bisa dicek of makemyday .

zieleffe
User
spacer line
 

Flikker toch op met je sharia man, je bent een achterlijk wezen in deze tijd en in een westerse maatschappij, die mensen vrij maak van die gekke waarden.
Zij hebben te veel aan wetten en dat maak dat zo wet als de sharia er niet nog eens boven op moet komen of verruilt moet worden van wetten als de grondwet pancasila .
Hoe kan een mens nog zo denken als tie meer dan 40 jaar in een westerse samenleving heeft gewoond en er nog zo over denk, dan heb je geen verstand en heb je niets geleerd, maar heb je overdreven gevoel van misplaatste verwrongen hersenen............. Emoticon: Angry Emoticon: Angry
Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

spacer line  


On 28-11-2013 08:30 zieleffe wrote:
Flikker toch op met je sharia man, je bent een achterlijk wezen in deze tijd en in een westerse maatschappij, die mensen vrij maak van die gekke waarden.
Zij hebben te veel aan wetten en dat maak dat zo wet als de sharia er niet nog eens boven op moet komen of verruilt moet worden van wetten als de grondwet pancasila .
Hoe kan een mens nog zo denken als tie meer dan 40 jaar in een westerse samenleving heeft gewoond en er nog zo over denk, dan heb je geen verstand en heb je niets geleerd, maar heb je overdreven gevoel van misplaatste verwrongen hersenen............. Emoticon: Angry Emoticon: Angry


Click to see original image


Flikker toch op met je sharia man, je bent een achterlijk wezen i

Hear, hear , Bapak Zielefe ten voeten uit .


bisa dicek of makemyday .

erwin
User
User icon of erwin
spacer line
 

SCHRIJNEND OM TE ZIEN HOE DIT FORUM GEDEGRADEERD IS TOT ALLEEN NOG MAAR EEN SCHELDFORUM!

Sorry, dit moest ik effe kwijt! Emoticon: Angry


Het is beter spijt te hebben van iets dat je gedaan hebt, dan spijt te hebben om iets dat je niet gedaan hebt

zieleffe
User
spacer line
 

Sorry ik had even mijn verstand niet gebruikt, maar mijn gevoelens ...... Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Stupid Emoticon: Very funny Emoticon: Blush
Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Kembang
User
User icon of Kembang
spacer line
 Juist veel vrouwen worden "vromer


Hadden ze wel een keus YB??? Of is het meer gedwongen?? Ik kan het mij niet voorstellen dat vrouwen staan te juichen voor de sharia-wet.... Emoticon: Talk to the hand Emoticon: Eerie

Surya....zoals Ziel al schrijft je woont in Nederland.....komt nou niet met je verhalen aan als je niet in IndonesiŽ woont......ik heb met "moslims" gesproken die moslims zijn geworden omdat het hun is opgelegd....anders worden ze overal van uitgesloten, maar doen niets aan het moslim geloof en het geloofsspelletje spelen ze gewoon mee....ze kunnen niet anders.... Emoticon: EerieHitami
User
spacer line
 

YB en SA, dat we de geschiedenis mee moet nemen in de analyse, hebben jullie gelijk alleen jammer dat jullie niet doortrekt tot bijv hoe Egypte Islamitische staat werd en wat er gebeurd met die ontwikkeling....

IndonesiŽ is lid van O.I.C Staatsfilosofie is de 5 basis principes als no 1 nl geloofd in de ene en de enige God

Niet verwonderd dat Alexander Aan 2,5 jaar gevangenis ingaat omdat hij zichzelf bekend maakte via zijn facebook dat hij een atheÔst is. AtheÔst organisatie in IndonesiŽ verboden. met andere woorden organisatie als HUMAN in Nederland is verboden.

de vraag is, kun je wel IndonesiŽ een seculiere staat noemen ?

Dus YB, wie demoniseert wie ?

Surya, je reactie over sharia verbaast me niet en volgens mij volg je ook niet over de Islam in IndonesiŽ, omdat als je gevolgd had bijv. laatste Islamitisch congres in Jakarta, lust je geen....

Voor leiders is religie een uitstekend instrument....

Zoals Seneca zei: religie wordt door simpele mensen beschouwd als waar, door wijzen als vals, door heerser als nuttig......


spacer line  

[quote] On 28-11-2013 13:16 Kembang wrote:

[quote removed]
[/quote]

Hadden ze wel een keus YB??? Of is het meer gedwongen?? Ik kan het mij niet voorstellen dat vrouwen staan te juichen voor de sharia-wet.... Emoticon: Talk to the hand Emoticon: Eerie

Surya....zoals Ziel al schrijft je woont in Nederland... ..komt nou niet met je verhalen aan als je niet in IndonesiŽ woont... ... [/quote]
-----------------------------------------------------------------------------------------
Effe on topic blijven .
MODERATOR BREAK

Waarmee Kembang volledig ontopic was

Placed by oyibo @ 29-11-2013 09:13bisa dicek of makemyday .

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

De topic begon met de vraag of mensen bij het onafhankelijk worden van IndonesiŽ gedwongen werden zich te bekeren tot de Islam.
Het antwoord is nee, althans niet officieel, maar dat het onder druk van de Islamitische gemeenschap gebeurde, ik denk het wel.
Het is ook nu nog dagelijkse kost in IndonesiŽ, kijk maar naar wat er met de Ahmadiyah gebeurd, hoewel het een officieel toegestaan geloof is in IndonesiŽ.
Niet vreemd als een minister van religieuze zaken vorige week nog verklaarde dat het beter is deze "sekte" te verbieden.
Die vent hoort verdraagzaamheid uit te dragen, in plaats van de boel op te hitsen

Bericht vandaag in de Jakarta Globe.

Twee Ahmadiyah gezinnen hebben in Jambi hun huizen verlaten.
Leden van een lokale islamitische kostschool stelden de families een ultimatum: bekeren tot de soennitische islam of ze zouden over gaan tot geweldadige acties.

Het hoofd van de Assalamah kostschool, in Palalawan Jaya, leidde op 8 november een groep van 80 studenten en leiders van de gemeenschap naar de huizen van twee Ahmadiyah families en beval hen zich te bekeren tot de soennitische islam onder dreiging van geweld. De families kregen een week om een beslissing te nemen, zei Ilyas een lokaal Ahmadi lid.

Het dorpshoofd zei dat, als Rukmana en Majid en hun familieleden zich niet zouden bekeren dat ze dan dan beter het dorp konden verlaten , omdat het het dorpshoofd zich niet verantwoordelijk voelt als ze iets ergs overkomt.

Een week later keerde de menigte terug naar Rukmana en Majid om te vragen of ze een beslissing had genomen.
De mannen reageerden terughoudend en het lokale dorpshoofd zei dat ze de volgende dag terug zouden komen.
"Ze besloten om het dorp te verlaten, in plaats van zich te bekeren," zei Ilyas. "Majid is verhuisd naar Curup, Bengkulu en Rukmana is verhuisd naar het dorp Batu Putih, het dorp ik woon"

Ahmadiyah worden regelmatig geconfronteerd met de druk zich te bekeren tot de soennitische islam in IndonesiŽ.
Een aantal vooraanstaande moslimleiders noemt de Ahmadiya een sekte van "gestoorden", in veel gebieden is het voor de Ahmadiyah aanhangers verboden hun geloof samen te belijdenpesche
User
spacer line
 

Volgens de leerstellingen van de Islam is er geen dwang in geloofszaken. Allah laat het aan het geweten van ieder persoon over, welk geloof hij wil aanvaarden. De Koran vermeldt deze gewetensvrijheid in verschillende verzen.

Dat daar sommige Islamieten in Indonesie anders over denken is weer een andere zaak.. Gezien bovenstaande voorbeelden kan ik daar niet uit opmaken dat de islamitische zendingsdrang structureel is.

Als deze zendingsdrang zulke schrikbarende vormen aanneemt zoals bovenstaande beweren, dan zou er geen godsdienst dan de islam zijn. Integendeel er zijn in Indonesie nog steeds 5 % Protestant, 3 % Rooms Katholiek, 2 % Hindoe, 1 % Boeddhist en 1 % anders. Christenen hebben een boventallige machtspositie wat elite- scholen, universiteiten en ziekenhuizen betreffen.

De Indonesische overheid heeft wat dat betreft een ambivalente positie wat ook tot de Pentjasilah tot uitdrukking komt. Of Indonesie een theocratische of seculaire staat is kunnen ook bovenstaande niet beantwoorden of alleen in duistere bewoordingen aangeven.

Ook ik woon niet in Indonesie maar dat weerhoudt mij er niet van om een gefundeerde mening erover te geven. Sommigen beweren dat als men er niet in woon, men er ook geen mening over mag geven. Dat is hetzelfde lulargument dat men alleen over olifanten mag oordelen als men zelf een olifant is. Wij hebben hersenen gekregen om een oordeel te vormen, er zijn mensen die denken dat dat gegeven is om het haar bijelkaar te houden

De hartelijke groeten aan dhr Surya Atmadjaspacer line  


On 28-11-2013 18:43 pesche wrote:


Als deze zendingsdrang zulke schrikbarende vormen aanneemt zoals bovenstaande beweren, dan zou er geen godsdienst dan de islam zijn. Integendeel er zijn in Indonesie nog steeds 5 % Protestant, 3 % Rooms Katholiek, 2 % Hindoe, 1 % Boeddhist en 1 % anders. Christenen hebben een boventallige machtspositie wat elite- scholen, universiteiten en ziekenhuizen betreffen.


Het is ook jammer dat juist die mensen die mij proberen te diskwalificeren ook NIET in Indonesia wonen.
En hun kennis is vaak of fragmentarisch of uit google kwamen.

Ik ben i.t.t die mensen een Moslim , Indonesier , heb de Indonesische samenleving meegemaakt tot 1968 en na "studie in Nld van af 1979 jaarlijks terug gaat naar mijn kampung , Moslim familie en Moslim vrienden .
(Heb daar ook Christen, Chinezen , zelfs een paar Homosexuelen als vrienden)Over de "zendingsdrang" , in principe gaat het bijna automatisch.
Kinderen van Moslim zijn ook Moslim.
Over hun geloofs gehalte kan men kort zijn , zitten ze in een plattelandsgemeenschap(voor al in West Java waar mijn familie afkomstig zijn) dan zijn ze redelijk streng .
Daar heb je ook veel conflicten tussen de puristen en de zgn Moslim Abangan ( Clifford Greetz).
In de grote steden gingen veel "ontsnapte" abangans uit de desa vaak uit de band lopen.
Niemand ken je , weinig sociale controle etc .

Wat veel abangans , Liberale Moslims (Jaringan Islam Liberal), de ICMI (goed gestudeerde "Cendekiawan" ) hoofdpijn bezorgen is de import van de "salafistische" deel van de Islam . Meegekomen en verspreidt door olie dollars .

Men moest eens weten hoe ze met geld rondstrooien .
Ik heb een vriend , een hoge officier bij de ,,,,,, ,na zijn pensionering kon hij ook over petro dollars beschikken , wordt een moskee/bibliotheek aangeboden.
Sinterklaas is niks vergeleken met die suikeroompjes uit midden oosten.
Uiteraard voor wat hoort wat , dat had hij geweigerd .

Bij anderen zal het mss anders verlopen zijn , ik had in 2012 rond reis gemaakt in Siak Indrapura , Oost Sumatra.
Rijd je uren in een bijna lege lange weg, tussen de palmbomen(kelapa sawit).
En dan doemt ergens een grote luxe moskee , zo mooi , pompeus en die zal niet misstaan naast de sacre coeur . Dan vraag je af waar het geld van daan komen.


bisa dicek of makemyday .

zieleffe
User
spacer line
 


En dan doemt ergens een grote luxe moskee , zo mooi , pompeus en die zal niet misstaan naast de sacre coeur . Dan vraag je af waar het geld van daan komen.

Om Sid
Dat hoef je eigen niet af te vragen, dat weet je gewoon, dat het afgeperst geld is.
Zie het verhaal van Yerun

Ik weet van iemand, die ik in Bintan heb ontmoet een Zwitserse Nederlander een zakenman die een vriendin heeft uit Sulawesi, hij gaat nooit meer naar haar familie toe, want hij is bang, dat hij zich vergrijpt aan haar familie, zo boos is hij op die mensen.
Dat zijn er al zo velen die ik tegen ben gekomen, dat heeft niets met moslims te maken, maar wel geijkt aan de mentaliteit van de IndonesiŽrs.
Je raakt er niet over uit, hoe zo iets kan ontstaan....... Emoticon: Sadley Emoticon: Shut up!

Zelfs de natuur kan je verrassen, ik kreeg bijna deze product op mijn hoofd.
Zou dan mijn hersenen weer op de goed plaats ge komen zijn??/
Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Keduadam
User
User icon of Keduadam
spacer line
 


Op 28-11-2013 18:43 schreef pesche:
Volgens de leerstellingen van de Islam is er geen dwang in geloofszaken . Allah laat het aan het geweten van ieder persoon over, welk geloof hij wil aanvaarden. De Koran vermeldt deze gewetensvrijheid in verschillende verzen.

Dat daar sommige Islamieten in Indonesie anders over denken is weer een andere zaak.. Gezien bovenstaande voorbeelden kan ik daar niet uit opmaken dat de islamitische zendingsdrang structureel is.

Als deze zendingsdrang zulke schrikbarende vormen aanneemt zoals bovenstaande beweren, dan zou er geen godsdienst dan de islam zijn. Integendeel er zijn in Indonesie nog steeds 5 % Protestant, 3 % Rooms Katholiek, 2 % Hindoe, 1 % Boeddhist en 1 % anders. Christenen hebben een boventallige machtspositie wat elite- scholen, universiteiten en ziekenhuizen betreffen.

De Indonesische overheid heeft wat dat betreft een ambivalente positie wat ook tot de Pentjasilah tot uitdrukking komt. Of Indonesie een theocratische of seculaire staat is kunnen ook bovenstaande niet beantwoorden of alleen in duistere bewoordingen aangeven.

Ook ik woon niet in Indonesie maar dat weerhoudt mij er niet van om een gefundeerde mening erover te geven . Sommigen beweren dat als men er niet in woon, men er ook

geen mening over mag geven. Dat is hetzelfde lulargument dat men alleen over olifanten mag oordelen als men zelf een olifant is. Wij hebben hersenen gekregen om een oordeel te vormen, er zijn mensen die denken dat dat gegeven is om het haar bijelkaar te houden


Nee laat je niet weerhouden een gefundeerde mening te geven!
Want eerst zou ik dan maar eens de hele Qur'an lezen!
Wil je niet bijzijn wat daar allemaal instaat, incl. gedwongen, en allerlei vreselijke middelen daartoe, en het uitschelden van apen en zwijnen aan niet-Muslims, enz.).

Btw dat percentage wat je noemt is zooo 1960. Hou de feiten eens wat bij graag? Hoewel die 'wat' moeilijker te achterhalen zijn in -wat dat betreft -zo'n vreselijk land als hier. Je kan beter uitgaan van richting 20% protestanten (mss niet ingeschreven voor hun eigen veiligheid, en door verdoezeling van feiten van de regering, enz.., bijv. gros Charismatici...net als in Hitler Duitland of Stalin Rusland of nu nog steeds in China enz.)
Maar uiteindelijk achterhaalt de waarheid (huh? wat is dat in Indon.) de leugen wel. Emoticon: Laugh out loud

En de slogan (je bent zeker Muslim?) dat Christenen een 'boventallige machtspositie wat elite- scholen, universiteiten en ziekenhuizen betreffen, is erg tendentieus en opnieuw eenzijdig. Want natuurlijk brengen ze er veel goeds, en vaak van hogere kwaliteit als de muslims... dat erkennen ook de muslims overal. Kijk maar gewoon waar ze (proberen) heen (te) gaan. Het woord 'macht' in deze context te gebruiken, mmmmuah.Gelukkig heeft de Muslim nog niet zoveel kennis als het westen, want dan was de wereld al lang een brandende puinhoop geweest, kijk naar het MO... ALLE muslim leiders daar, zonder uitzondering. het middeleeuwse, gevaarlijkste land (Iran) heeft natuurlijk wel hulp gehad van Socialistische landen, voorop N-Korea, maar toch... wordt het nu iets linker bij die achterlijke boevenbendes!
Ja de herseninhoud moet wel gelijk zijn met beschaafdere westerse landen - hoewel dat 'beschaafde' gaat ook hard achteruit - maar men gebruikt dat toch wel anders. KAN ook niet anders, door 700 jaar geroeptoeter en opdringen van je geloof.

En natuurlijk gaan de linkschmenschen (met zelfde inhoud hersenen, maar gebruik is lang niet optimaal daarvan) hier meteen zgn. 'vergelijkingen, op los laten, Urk, Staphorst.. Nazi Duitsland (heeft trouwens te makem met anti-chr. geest, of wettische OT geesten, enz.)


Your attitude determines your altitude


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,618,867 topic views - 242,009 posts - 13,759 topics - 35,451 members - last post @ 15-10-2021 19:42 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,247,057 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com