indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

spacer line  

Met een kennis heb ik twee meningsverschillen. Deze beweert ten eerste dat IndonesiŽ officieel een islamitische staat is, de islam dus als staatsgodsdienst heeft, en dat dit altijd al zo is geweest. Ik geloof dat dit niet waar is en ook nooit waar is geweest. Ten tweede beweert deze, dat (Indische) Nederlanders ten tijde van het naoorlogse IndonesiŽ en het ontstaan van deze staat (in 1945 of 1949, dat schijnt ter discussie te staan), om IndonesiŽr te kunnen worden, onder andere het islamitische geloof moesten aannemen, verplicht dus. Dit komt mij al helemaal onbekend voor. Hoe is het volgens jullie nou werkelijk (geweest)?

Groetjes,
zonnewijzerpierre
User
spacer line
 


Volgens mij is IndonesiŽ nog steeds geen islamitisch land, er wonen wel veel moslims ( helaas), maar het is nog steeds een republiek.

en volgens mij kan geen enkele buitenlander IndonesiŽr worden. aangezien IndonesiŽ geen immigratie land is. dus zo wie zo de opmerking dat men verplicht is om moslim te worden is fout,, wel is het zo dat als men als niet moslim met een moslim wil trouwen dat men verplicht is om het moslim geloof aan te nemen, dit kan ook alleen op papier.

Volgens mij is die kennis van jou is niet geheel bij de tijd.
spacer line  

Hallo Pierre,

Dank voor je snelle reactie. Dan delen we in ieder geval de opvatting dat IndonesiŽ geen islamitische staat is. Het feit dat een land een republiek is, is (ook wat mij betreft, helaas) nog geen garantie dat dat land niet islamitisch van staatswege is. Neem nu Iran als prangend voorbeeld hiervan.

Het zal waar zijn dat IndonesiŽ geen immigratieland is en dat vandaar tegenwoordig geen enkele buitenlander IndonesiŽr kan worden, daarvan ben ik gewoon niet op de hoogte, maar mijn vraag was eigenlijk meer bedoeld als een vraag naar iets in IndonesiŽs geschiedenis, namelijk of ten tijde van het ontstaan van IndonesiŽ de toen daar wonende Nederlanders, waaronder de Indische, het moslimgeloof verplicht moesten aannemen wilden zij IndonesiŽr worden. Want dat hen toen die mogelijkheid werd geboden, is bij mijn weten wel gewoon een historisch feit.

Deze vraag blijft dus nog even openstaan.

Groetjes,
zonnewijzerspacer line  


On 25-11-2013 20:00 pierre wrote:

Volgens mij is IndonesiŽ nog steeds geen islamitisch land, er wonen wel veel moslims ( helaas), maar het is nog steeds een republiek.en volgens mij kan geen enkele buitenlander IndonesiŽr worden. aangezien IndonesiŽ geen immigratie land is. dus zo wie zo de opmerking dat men verplicht is om moslim te worden is fout,, wel is het zo dat als men als niet moslim met een moslim wil trouwen dat men verplicht is om het moslim geloof aan te nemen, dit kan ook alleen op papier.

Volgens mij is die kennis van jou is niet geheel bij de tijd.

Republik is een staatsvorm.
Heeft niks te maken met het geloof .
Wel kan een Republiek of een Koninkrijk etc bepaalde geloofsvorm aannemen als "staats" geloof of de dominante geloof.http://forum.indahnesia.com/Images/button_add_image_right.png
Indonesia is een Republik , waar veel Moslim wonen.
Vroeger wilde men de Islam als staatsgeloof nemen (zoals Iran ) .
Werd door de Indonesische leiders afgewezen , men koos staatsfilosofie Panca Sila


* Elke buitenlander die Indonesische staatsburger wil worden kan het ook worden, mits hij/zij aan de eisen kan voldoen, loyaal zijn aan de wetten van Indonesia .
Zie de procedure .

Precies zoals een Hottentot uit "Rumba Dumba" of een Inuit ( een voorbeeldje) die de Nederlandse nationaliteit aanvragen .
Heb je ook te maken met Nederlandse eisen.

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile. Zonnewijzer:
Nederlanders(Totok en Indisch ) die daar wonen / geboren zijn kan altijd Indonesier worden , en op 2 basis principes , de IUS Sanguinis (bloed band ) en Ius Solli ( geboren te zijn).

Bij de soevereiniteitsoverdracht kunnen de Nederlanders( Totok-Indisch) ook een keuze maken, wilde men Indonesier worden dan krijgen ze per direct de nationaliteit.
Men heeft zelfs 2 overgangsjaren gekregen om te bedenkenm.
Uiteindelijk hadden 31.000 Nederlanders de warga negaraschap aangevraagd en gekregen.
Bron : Lembaran Negara Republik Indonesia ( Indonesische staatsblad).

Het geloof speel geen rol, en niemand is gedwongen om Moslim te worden.
Die 31.000 nieuwe Indonesiers zijn grotendeels Christenen.bisa dicek of makemyday .

Kembang
User
User icon of Kembang
spacer line
 


Ahum.... Surya op papier staat dat niemand wordt gedwongen om Moslim te worden??
Gezien de enorme druk van de Islamieten aldaar wordt stilzwijgend gedwongen om het geloof aan te nemen, zo niet....dan weten ze ťcht je te vinden hoor!!! Emoticon: Angry

Die 3- delige op waarheid berustende film/ documentaire niet gezien van de zon, sterren en de maan?? Daar zag je hoe een christelijk gezin door de islam onderdruk wordt gezet vooral dat meisje Sari werd op andere scholen geweigerd..... Emoticon:

Kijkt maar naar Bali die tťgen de komst van de Islam is.....het werd afgerekend met een behoorlijk bomaanslag op Kuta, toch?? En sluipend wordt daar de ene naar de andere
moskee gebouwd en scholen voor de islamieten neergezet......hoezo NIET gedwongen???? Emoticon: Shut up! Emoticon: Shut up!Kembang
User
User icon of Kembang
spacer line
 


Enne....zonnewijzer....Islam is nooit in IndonesiŽ als geloof geweest......het werd altijd door de heersende klasse het land uit gejaagd.
Maar nadat de grootste heerser ene Majahapit in 1478 door de moslim-alliantie werd overmeesterd en daarna Majahapit verder steeds verzwakte door oorlogen....kon daardoor de islam een stevige voet neerzetten op Javaanse bodem....en in de loop der eeuwen tot op heden hebt je gezien hoe de islam ( extremisten) door moord en dood zaaiende geloof een ieder wil dwingen om hun geloof aan te nemen gezien zij denken dat hķn geloof de enige "ware" geloof van de wereld is.... Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Angry Emoticon: Angryspacer line  

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.Kembang en Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.Surya Atmadja:
Zo zie je hoe het leven harder kan zijn dan de leer, oftewel: de praktijk (de religieuze werkelijkheid) heel wat weerbarstiger kan zijn dan de fraaie leer (het mooie Indonesische recht), zeker gezien de ontwikkelingen in IndonesiŽ de afgelopen jaren. Emoticon: Angry

Even off-topic: waarom moet je je op dit forum haasten om berichten te plaatsen of te lezen?

Nu weer on-topic.
Het blijkt gewoon dat ik me de zaken meestal best goed weet te herinneren, al willen sommigen mij soms, zoals mijn kennis, op een dwaalspoor brengen en zeggen dat mijn geheugen niet helemaal je-dat meer is. Als Indisch persoon die voor zowat 100 % Nederlands is opgegroeid, zowel qua taal als cultuur, word ik toch al snel onzeker als het over deze onderwerpen gaat. Niet nodig, zo blijkt. Emoticon: Very funny

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.Kembang. Zelfs dat verhaal van eeuwen her over Majahapit was mij ergens wel bekend. Dat had ik al eens opgepikt via het lezen van een geleende introductiecursus culturele antropologie van de Open Universiteit, met als onderwerp de geschiedenis van de Javaanse cultuur. Zo weet ik dat Java van oorsprong mengvormen kende van de hindoe-, boeddhistische en natuurgodsdiensten. Met de nadruk op mengvormen. De islamitische en christelijke godsdiensten werden er pas veel later geÔntroduceerd.Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 25-11-2013 19:21 zonnewijzer wrote: Deze beweert ten eerste dat IndonesiŽ officieel een islamitische staat is, de islam dus als staatsgodsdienst heeft, en dat dit altijd al zo is geweest.
Grote onzin. Indonesie is geen islamitische staat en nooit geweest. Dit zijn Wilderiaanse hersenspinsels.

Ten tweede beweert deze, dat (Indische) Nederlanders ten tijde van het naoorlogse IndonesiŽ en het ontstaan van deze staat (in 1945 of 1949, dat schijnt ter discussie te staan), om IndonesiŽr te kunnen worden, onder andere het islamitische geloof moesten aannemen, verplicht dus.
Ik werk al bijna 18 jaar met genaturaliseerde (Indische) Nederlanders en er is er niet 1 die gedwongen is moslim te worden om daarmee de Indonesische nationaliteit te krijgen. Sterker nog, het gros van hen is christen (protestant) of katholiek gebleven; alleen degenen die door huwelijk met een moslim het islamitisch geloof aannamen.
Ik heb het idee dat uw kennis een behoorlijke tik van de PVV-molen heeft ondergaan. Een beetje juiste historische kennis zou beter zijn dan dit soort paniekzaaierijen en onwaarheden.
Wel is het zo dat men als men arm is, beter het geloof van de omgeving kan hebben om steun te verwachten. Maar dat heeft niets met islam te maken. Het blijft weliswaar wel de grootste godsdienst (nou ja, op papier dan want in werkelijkheid is het niet meer dan 40%) en om een afwijkende religie te hebben, is het beter onder geloofsgenoten te wonen of rijk te zijn (dan ben je namelijk van niemand afhankelijk en kan je je eigen keuzes maken.)

Hoewel de islam zeker niet mijn enthousiasme raakt, vind ik die angst ook wel enigszins overdreven. Ik woon al een paar decennia tussen deze "gevaarlijke" mensen. Nooit last gehad en ben ook geen moslim.Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 25-11-2013 22:47 Kembang wrote: Gezien de enorme druk van de Islamieten aldaar wordt stilzwijgend gedwongen om het geloof aan te nemen, zo niet....dan weten ze ťcht je te vinden hoor!!! Emoticon: Angry

Die 3- delige op waarheid berustende film/ documentaire niet gezien van de zon, sterren en de maan?? Daar zag je hoe een christelijk gezin door de islam onderdruk wordt gezet vooral dat meisje Sari werd op andere scholen geweigerd..... Emoticon:
Christenen en hindoes spelen graag de slachtofferrol in RI.
Christenen onder druk zetten? Wat doen de christenen dan op Maluku en NTT? Zelfde toch.... Behoor je niet tot mijn "Sjors & Sjimmie Rebellen"-club dan ben je dus tegenstander en behoor je tot de tegenpartij. Een simplistische manier van denken die hier zowel onder moslims als onder christenen en hindoes geldt. Het eeuwenoude "jij-en/versus-ik" denken.spacer line  

Als er iemand voor nuanceringen is, dan ben ik het wel, zelf geen enkele godsdienst aanhangend. Ja, Yogya-Bali, het soort opvattingen als die van mijn kennis is blijkbaar erg herkenbaar, hij is inderdaad PVV-sympathisant, een partij waar ik mij zelf verre van wens te houden. Het schrijnende is dan ook nog dat hij tegelijkertijd Indisch is (maar ja, geldt voor Wilders niet hetzelfde?). Wat zijn katholiek-zijn betreft snap ik er ook niks van: dan zegt-ie weer dat-ie alleen maar katholiek gedoopt is en dat dat verder niets voorstelt en dan zegt-ie weer dat allerlei gebruiken die hij bezigt nu eenmaal katholiek zijn. Ik snap er eigenlijk geen jota van, maar ach, het zijn verder zijn zaken en niet de mijne, hij moet het allemaal maar zelf weten. Erg consequent vind ik het echter allemaal niet.

Alleen ťťn ding, waarvan ik eigenlijk niet weet of ik het wel goed heb begrepen. Er wordt in deze thread gesteld dat niet-moslims moslim moeten worden in IndonesiŽ in het geval van het huwelijk met een moslim. Als ik het zo zou moeten begrijpen dat dit ook geldt voor het Indonesische burgerlijk huwelijk, dan zeg ik allereerst: 's lands wijs, 's lands eer, als men dat in IndonesiŽ zo wil, dan is dat een Indonesische zaak. Al denk ik en hoop ik ook dat dit voor Nederland louter theorie zal blijven, ik moet er toch niet aan denken dat in Nederland ooit dergelijke geloofsregels (voor welk geloof dan ook) voor het burgerlijk huwelijk zullen gaan gelden.

Maar misschien dien ik het zo op te vatten dat een huwelijk voor de islam in IndonesiŽ (en dan waarschijnlijk overal voor de islam) niet geldig kan zijn als de echtelieden niet beide moslim zijn of worden bij het aangaan van een islamitisch huwelijk.

Wat geloofsgenootschappen willen ten aanzien van het geloof van aanstaande echtelieden is hun eigen zaak vind ik, als er maar geen sprake is van een gedwongen huwelijk. Dan wordt het anders; waarbij ik aanteken, dat ik dwang ruim opvat, dit zou ook sociale dwang kunnen zijn.

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 26-11-2013 06:30 zonnewijzer wrote: Alleen ťťn ding, waarvan ik eigenlijk niet weet of ik het wel goed heb begrepen. Er wordt in deze thread gesteld dat niet-moslims moslim moeten worden in IndonesiŽ in het geval van het huwelijk met een moslim. Als ik het zo zou moeten begrijpen dat dit ook geldt voor het Indonesische burgerlijk huwelijk
Evenzo foutief. Men moet wel beiden dezelfde religie hebben wil men trouwen. Als er dus 2 mensen zijn die van godsdienst verschillen, dan moet 1 van beiden van religie veranderen, oftewel het geloof van de ander aannemen.
In het geval van een islamitische dame zou de katholieke heer dus: of moslim worden t.b.v. de dame, dan wel de dame wordt katholiek. Daar een moslim niet snel een ander geloof aanneemt (bang voor uitstoting uit de familie), is het doorgaans de toch al niet sterk in zijn "gelovige schoenen staande" westerling die dan maar voor de schijn moslim wordt om zo te kunnen huwen. Maar het is zeker geen eis. Ik ken er ook voldoende waar de islamitische tegenpartij christen werd.
Men kan in RI nml. niet voor de burgerlijke stand huwen. Een huwelijk moet volgens een erkend geloof (er zijn er maar 6 erkend) huwen en dit huwelijk vervolgens (alleen voor non-moslims, want de moslims hebben hun eigen systeem) aangeven bij de Burgerlijke Stand die dan een huwelijksakte verschaft van de BS, naast de religieuze trouwakte.
Voor moslims is tegenwoordig een huwelijk gesloten bij de KUA (de islamitische burgerlijke stand) reeds voldoende en hoeft dit niet meer te worden aangegeven bij de "wereldse" BS.spacer line  


On 25-11-2013 22:47 Kembang wrote:

Ahum.... Surya op papier staat dat niemand wordt gedwongen om Moslim te worden??
Gezien de enorme druk van de Islamieten aldaar wordt stilzwijgend gedwongen om het geloof aan te nemen, zo niet....dan weten ze ťcht je te vinden hoor!!! Emoticon: Angry

Ahum.... Surya
Ahum, ahum, Ahum Kembang .
Even goed lezen wat de vraag van Zonnewijzer is .
De vraag gaat om Indische Nederlanders .
Jij zelf/jou familie , werd(en) jij /jullie toen gedwongen om Moslim te worden ?
En s.v.p on topic blijven.
Bom Bali op Kuta was gericht op buitenlanders , lees de kranten maar , Indonesisch en buitenlandse kranten.
bisa dicek of makemyday .

Kembang
User
User icon of Kembang
spacer line
 

Helemaal gelijk Surya....wat betreft vraag Zonnewijzer.

Bom Kuta was gericht op Buitenlanders, klopt....maar waarom dan??? Ook doorgelezen dan??

Nee....froegher was de druk van de Moslim geloof niet zů groot/ benauwend dan nu het geval is......spacer line  


On 26-11-2013 08:06 Kembang wrote:
Helemaal gelijk Surya....wat betreft vraag Zonnewijzer.

Bom Kuta was gericht op Buitenlanders, klopt....maar waarom dan??? Ook doorgelezen dan??

Nee....froegher was de druk van de Moslim geloof niet zů groot/ benauwend dan nu het geval is......

Volgens Indonesische en buitenlandse bronnen was die club( waar veel Ausies kwamen) een doorn in de ogen van extreem fundamentalisten cq teroristen.
Ik had een opname gezien op Ned.TV over die club gebeuren , nou zefs ik (een import Amsterdammer)ben geschrokken over de taferelen daaro.

Kennelijk weet je niet zo veel over de Islam in Indonesia.
Zie de Padri oorlog , de gedeeltelijk Islamitisering van Noord Sumatra .

Op West Java ging het geleidelijk en later werd de Sundanese Pajajaran ( met de haven Sunda Kelapa , de latere Batavia) veroverd door Banten (Islam) omdat Pajajaran ging samenwerken met de Portugezen in Malaka(Malaysia-1527).
Met de Majapahit was ook zo, de Islamisering gebeurde geleidelijk (tientallen jaren) , door huwelijk(en ) van Moslim/Moslima met de plaatselijke bevolking.
De koningin van de heerser van Majapahit was een Moslima uit Champea( Vietnam) ,
dus toen de heersersfamilie Moslim werden gingen hofmensen, edelen die de Hindu nog trouw zijn in ballingschap op Bali.


bisa dicek of makemyday .

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Wat betreft de disco Sari Club, het was - zeker in fundamentalistisch islamitische ogen - Sodom en Gomorra. Ook niet mijn voorkeur vanwege discriminatief beleid bij toelating van de lokale bevolking t.a.v. buitenlanders. Maar dit rechtvaardigt nog geenszins de gruwelijke moord op zovele jongeren.
Besides , naast de buitenlanders zijn er ook 38 Indonesiers omgekomen (weliswaar de meeste hindoes qua religie maar de terroristen gooien zelfs moslims die "heulen met de vijand" op 1 hoop).spacer line  

Daarom werd de terorristische aanslag op de Sari Club door de MUI(Majelis Ulama Indonesia) streng veroordeeld middels een FATWA.
De daders werden ook opgepakt, een paar zelfs doodgeschoten wegens het gewapende verzet.bisa dicek of makemyday .

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Nou Zonne wijzer , ik hoop dat je iets wijzer bent geworden. Historie kan mooi verdraaid worden in eigen belang.Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.YB; het deurbeleid kan inderdaad geen excuus zijn voor iets gruwelijks. Gelukkig doet men het in Jakarta anders, daar vraagt men gewoon 100.000 tot 150.000 entreegeld.. dan blijven die kampungers vanzelf weg. Maar goed, offtopic natuurlijk.


Ho Lee Fuk

Keduadam
User
User icon of Keduadam
spacer line
 


Op 26-11-2013 04:22 schreef Yogya-Bali:

[quote verwijderd]
Grote onzin. Indonesie is geen islamitische staat en nooit geweest. Dit zijn Wilderiaanse hersenspinsels....
Ik heb het idee dat uw kennis een behoorlijke tik van de PVV -molen heeft ondergaan. Een beetje juiste historische kennis zou beter zijn dan dit soort paniekzaaierijeonwaarheden .


Nou dan gaat linkschmensch Yogya-Bali NU voor ons allen de feiten achterhalen.
Om al deze paniekzaaierijeonwaarheden van hem opnieuw te weerleggen.
En het tegendeel bewijzen dat dit idd weer demoniseren is van de grootste, meest creatieve en praktische partij van NL, met de enige dappere leider aan het hoofd die geen politieke spelletjes speelt, niet en nooit politiek correct is en echt oplossingen heeft!

We wachten erop, links schorum! Ik ben benieuwd, waar je deze opruiende en demoniserende ' feiten ' (ja voor links wel Emoticon: Laugh out loud ) weer vandaan haalt joh!
Met bronvermelding graag. En in de context. TX Emoticon: WorshipYour attitude determines your altitude

Keduadam
User
User icon of Keduadam
spacer line
 

Bovendien, ach wat... Ikzelf, en zovelen met mij, noemen Indonesia gewoon een Muslimland. Zo zijn de westerse landen allemaal (post-) 'christelijk'. (Nog. Tenzij links aan de macht komt). Niks mis mee om dat voor t gemak zo te noemen.

Yogya-Bali is ook geen Yogya-Bali meer als hij Yogya-Bali verlaat...

Gaan we zuiver worden in de partijleer joh? Krom en 'indrukwekkend' gebral? Kan ik ook, maar t doet er zo weinig toe.
Hoogmoed, intellectuele gelijkhebberigheid en grachtengordel riolering hebben het NL volk zoooo ver weg gebracht van eerlijke daadkracht! Van mij mag je je tijd verdoen.


Your attitude determines your altitude

erwin
User
User icon of erwin
spacer line
 


On 26-11-2013 11:03 Keduadam wrote:

[quote removed]


met de enige dappere leider aan het hoofd die geen politieke spelletjes speelt
Hoe naÔef kan iemand zijn? De eerste politicus die geen spelletjes speelt, moet nog geboren worden. Emoticon: Bye bye


Het is beter spijt te hebben van iets dat je gedaan hebt, dan spijt te hebben om iets dat je niet gedaan hebt

Keduadam
User
User icon of Keduadam
spacer line
 

Ach guttegut, die jonge hond en linkschmenschje Erwin weer, mijn stalkertje...Your attitude determines your altitude

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Ach guttegut, weer een hoop onzin uit de fascistische hoek. Geen links en rechts meneer Dubbeldam maar gewoon normaal nadenken i.p.v. van een of andere opportunist nalopen. N.B. al bewezen als een kleine dictator in de dop (voorlopig gelukkig alleen bij zijn eigen Sjors & Sjimmie Rebellen-club).
Over Wilders of PVV ga ik geen woord spenderen; dat is tijdverspilling en helpt NL nog verder naar de klote.Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 26-11-2013 04:22 Yogya-Bali wrote: Hoewel de islam zeker niet mijn enthousiasme raakt, vind ik die angst ook wel enigszins overdreven.
Lees dit even na heer Keduadam. Demoniseren van de islam is iets heel anders. Daaraan doe ik niet mee. Laat ik over aan simplisten als Wilders en zijn aanhangers.spacer line  

(Linksch)menschen, ik ben nieuw op dit forum, maar merk dat hier snel de flame in de pan kan slaan. Maar dat had je natuurlijk kunnen verwachten met het stellen van vragen die zulke religieus en politiek gevoelige snaren raken op een forum als dit, naÔeve vragensteller die ik ben, aduh , zeg. Emoticon: Smile

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.Yogya-Bali: wijzer ben ik er zeker van geworden, ik hoef nu zeker niet meer alleen maar naar de zon te wijzen Emoticon: Very funny Maar alle gekheid op een stokje: ik geloof dat ik tussen alle vlammende regels door best wat aan informatie heb opgestoken. Ik denk, alle emoties even daargelaten, dat ik in RI toch mooi buiten de (huwelijks)boot zou vallen, in het (hypothetische) geval dat ik daar zou willen trouwen. Ik ben, zoals ik al schreef, niet godsdienstig en zou me in RI dan toch tot een van de zes erkende geloven moeten bekennen (en een eventuele huwelijkspartner dus ook, als ook deze niet godsdienstig zou zijn of een "verkeerd", niet erkend geloof zou aanhangen). Ik vind dat best een lelijk feit.

You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,618,867 topic views - 242,009 posts - 13,759 topics - 35,450 members - last post @ 15-10-2021 19:42 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,246,670 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com