indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (1 reaction)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Kembang
User
User icon of Kembang
spacer line
 


Beste Kembang,

Het blijft een enorme uitdaging dit te veranderen. Mensen zijn natuurlijk druk bezig met overleven. Is het webadres van je website tevens je mailadres ( maar dan met de info er voor? )


BG....je wentelt toch ook niet in je eigen vuil?? Als je vroeger in de kampongs rondliep zag het er "schoon" uit...Als ik in mijn oude fotoalbums van Soerabaya kijkt en ziet hoe de straten er toen uitzagen en nu het heden.....waarom is het dan zo moeilijk om de rommel op te ruimen??? In ieder huis staat een vuilnisbak ...niet dan?? Emoticon: Emoticon:
En inderdaad zoals de anderen het beschrijven het begint met de "opvoeding" op school....en natuurlijk thuis mits de ouders er wat van zeggen Emoticon: Yes!

Ik heb een andere mailadres..... Emoticon: Smilespacer line  


On 24-11-2013 16:43 Kembang wrote:

[quote removed]


BG....je wentelt toch ook niet in je eigen vuil?? Als je vroeger in de kampongs rondliep zag het er "schoon" uit...Als ik in mijn oude fotoalbums van Soerabaya kijkt en ziet hoe de straten er toen uitzagen en nu het heden....)

Vroeger (froeher) is anders dan nu .
In mijn lagere school tijd (>50 jaar geleden) zijn de kampungs in Jakarta/West Java redelijk schoon.
Zelfs de illegale nederzettingen langs de rivieren en bandjir kanaal zijn nog relatief schoon en georganiseerd.
In 2013 heeft Jakarta inmiddels bijna 5x inwoners, buiten de forensen .
Ze kunnen het niet meer bijbenen.
Ik heb de uitbreiding en vervuiling van Jakarta gezien , ben daar geboren /groot gebracht en na buitenlandse verblijf/afwezigheid kom ik vanaf 1979 jaarlijks 1 maand om te bivakkeren in de Centrum van Jakarta .

Door veel illegale bewoning op plaatsen waar mensen niet mogen wonen, en het niet aangesloten zijn op stadsvoorzieningen zoals afhaaldiensten heb je veel zwerfvuil in Jakarta .
Dezelfde proces gebeurde ook in de meeste grote steden van Java en Sumatra etc.bisa dicek of makemyday .

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Lieve Kembang,

Er is een duidelijk verschil tussen vroegaaaaaah en nu.
Zowel de Nederlandse als de Japanse kolonisator gaven discipline, sinds augustus 1945 was er onafhankelijkheid.
Een derde wereldland, helemaal losgeslagen en stuurloos met bovendien een kolonisator die oorlog wilde voeren om zijn kolonie te behouden Emoticon: Blush

De babyschoenen van IndonesiŽ waren zo rot als een mispel.
We hebben nu nu onze mond vol over de de spionage van de NSA, maar IndonesiŽ is de speelbal van de CIA en geheime dienst van de US geweest.
Suharto was een gabber van de US, die panisch waren voor communisme in AziŽ.

Laten we dat allemaal niet vergeten, SBY was de eerste democratisch gekozen president.
IndonesiŽ heeft tijd nodig en reken maar dat de wereld naar IndonesiŽ kijkt Emoticon: Yes!
Zo'n grote natie, met zo'n grote potentie en rijkdom aan grondstoffen.
Binnen 20 jaar zijn alle fossielen weg en heeft de nieuwe generatie de boel in handen, dan zou IndonesiŽ wel eens het machtigste land in Z.O. AziŽ kunnen worden Emoticon: Yes!

Spionage vanuit AustraliŽ?
Daar zouden IndonesiŽr toch om moeten lachen, een land met nog geen 25 miljoen inwoners, is niet meer of minder dan een achtertuin Emoticon: Confusedspacer line  
bisa dicek of makemyday .

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

In antwoord op Om Surya.

Whoehahahaha, whoehahahaha Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud


Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 24-11-2013 08:26 bule gembel wrote:

[quote removed]


Ik verwijs naar een artikel: http://www.totally-indonesia.c(...)otally-recyclet.html wat dat nou weer te maken heeft met een bedrijf in de afvalverwerking beginnen??


Overigens BG had ik deze nieuwe ster in het firmament van forums over IndonesiŽ al enkele keren bekeken.
Tja hot, iedereen wil zijn graantje meepikken, ik moet wel zeggen, goede tot redelijke informatie, maar een beetje te lief allemaal Emoticon: Yes!
Ik zag al een aantal IndonesiŽ lovers daar die hun ei kwijt kunnen zonder commentaar te krijgen, want kritiek op IndonesiŽ mag niet. Emoticon: Blush

Mooi man, zo'n forum waar je alleen maar positieve dingen mag schrijven, een uitkomst voor de lovers van het paradijs.
Ben er ook enkele tegen gekomen die een beetje gaan huilen dat ze op Indahnesia kritiek krijgen, dat is natuurlijk een beetje zielig Emoticon: Yes!

Je zou zeggen, de ťťn houdt van spinazie en de ander houdt van broccoli en laat elkaar met rust, doe je ding met spinazie of met broccoli Emoticon: Yummie!
Ik hou van spinazie en val de broccoli lovers niet lastig, nog sterker ik blijf uit de buurt van die broccoli lovers.
Het zou die broccoli lovers sieren weg te blijven bij de spinazie lovers, dat ze eng doen op hun broccoli forum over spinazie ok.
Niks mis mee maar blijf daar dan ook weg, je houdt immers niet van spinazie Emoticon: Bye bye

Het zijn steeds weer dezelfde broccoli gabbers die je op de hele digitale snelweg terug kan vinden en overal op een bepaald moment een ban krijgen, is het niet onder hun gebruikelijke nickname dan is het wel onder een andere.
Waarom?
Omdat ze rotzooi willen schoppen en zo gauw iemand reageert, hebben ze precies waar het om gaat "oorlog"..
pelaut
User
spacer line
 

Het begint en eindigt allemaal met opleiding van de eigen bevolking, die moet worden gegeven door docenten en ouders. Over de ouders weten we allemaal dat het milieubewustzijn hier bijna nihil is, blijven de docenten over. Praktijkvoorbeeld: mooi, volledig schoon grasveldje naast Aston hotel op Ambon, groep leraren die er voor een congres logeert gaat s'morgens half uurtje verplicht gymnastieken. Als ze na afloop vertrekken is het grasveldje bezaait met plastic en ander afval. Dat zijn de mannen en vrouwen die de huidige generatie milieubewustzijn moet bijbrengen ! Conclusie: Nog een heeeele lange weg te gaan. Maar aan de andere kant toch ook: gisteren bij Giant in Bekasi bakken met kartonnen dozen en erbij geplakt een boodschap aan het publiek om minder plastic te gebruiken, er zijn dus lichtpuntjes.Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

pelaut; docenten zijn over het algemeen ambtenaren. Dus verwacht vooral van hen geen enkele inzet iets te verbeteren in het systeem. Is namelijk niet in hun voordeel, eerder in hun nadeel, want de gemiddelde ambtenaar heeft zijn functie gekocht en moet deze terugverdienen.

Bij Giant krijg je inderdaad soms een doos aangeboden (als beschikbaar), dit doen ze ook in Cirebon merkte ik eerder dit jaar. Maar ook hier meer omdat het moet van de baas, niet omdat men zelf milieubewust denkt, en dat straalt het ook uit. Bovendien is een doos makkelijker dan 6 plastic zakjes, dus verkiest de Indonesier al snel een doos boven plastic zakjes. En dan log laat men het door het personeel naar de auto brengen. Emoticon: Party!


Ho Lee Fuk

Kembang
User
User icon of Kembang
spacer line
 

Je hebt gelijk Malam over Froegher..... Emoticon: Wink

Ik moet ook wel bekennen dat je in straten, pleinnen, grasvelden enz.enz. nihil of nauwelijks vuilnisbakken ziet staan.....tja...dan laten ze inderdaad hun troep liggen Emoticon: Nooo
Het gekke hiervan is dat er niemand het voorbeeld geeft hoe het wťl moet om in een "plastic" of papieren zak de rest van de troep in te doen en het gewoon mee nemen naar huis en daar in de vuilnisbak te doen.
Hier in Nederland doe ik het ook vaak genoeg als er niet direct een vuilnisbak voor handen is .... Emoticon: Party!
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.80,686,044 topic views - 237,919 posts - 13,715 topics - 29,379 members - last post @ 29-03-2020 21:56 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

131,600,776 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com