indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > In het nieuws > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (1 reaction)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (1 reaction)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (2 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

songo
User
spacer line
 

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.Anne Mieke.
Misschien een advies voor een volgende aankoop van een dualsim telefoon.
Website DUALSIM.NL
De lui verrkopen dual sim telefoons die ze importeren uit bijv. Verenigde Arabische Emiraten.
Alle telefoons zijn simlock vrij!
Ik woon een maand of 9 per jaar in Midden Java en gebruik ook een dualsim telefoon vsn Samsung, S8 Plus, gekocht bij Dualsim.nl. werkt perfect et een Nederlans njmmer en een nummer van IM3 Ooredoo.
Al mijn dualsim telefoons die ik in de afgelopen 10 jaar heb gekocht (allemaal Samsungs)
komen bij dualsim.nl vandaan en heb hiermee nog nooit 1 probleem ondervonden.

Opmerking mbt registreren:
Bij IM3 Ooredoo kan men maximaal 3 keer een registratie uitvoeren met hetzelfde KK- en KTP nummer. Voor buitenlanders is er mogelijkheid om registratie met Paspoort te doen, maar men moet hiervoor naar een Telkomsel kantoor, in mijn geval naar Semarang.tujuan sama jalan yang lain aja

jstar
User
spacer line
 


On 26-05-2018 06:14 Anne Mieke wrote:
Ik geef het op. Mijn Tele2 abonnement heeft hier niets mee te maken. Het is een sim only abk. De telefoon heb ik eerder los gekocht en oa geprobeerd mijn werksim. Tele2 heeft helemaal niets versleuteld. Bovendien gaat het hier om een dual sim. Er kunnen dus twee simkaarten in. Samsung heeft deze restrictie opgelegd, niemand anders. Stond ook op de doos.


Klopt. Ik had ooit hetzelfde probleem, toen heb ik op eBay een deblokkerings-code voor de Samsung gekocht. Werkte perfect.

Zou sowieso een Samsung/Huawei/RedMi/Whatever met duo SIM hier in een ITC of Mangga Dua of zo kopen. Goedkoper, behalve als je de BTW in Europa kan terugvorderen (heb ik gedaan bij MediaMarkt, wel niet de volle 21% natuurlijk).On 01-02-2018 22:31 Anne Mieke wrote:
Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.45havana
Het gaat hier om verplichte registratie van prepaid kaarten met mobiele telefoonnummers, niet over het al dan niet verlopen van.
https://forum.xl.co.id/discuss(...)asi-nomor-perdana-xl

Daarnaast is er voor niet houders van een ktp/kartu keluarga/buitenlanders/toeristen etc. een alternatief en dat is registratiemet paspoort.


De buitenlanders (wij dus) zaten met de gebakken peren omdat onze KTP en KK nummers niet herkend worden. De registratie lukte gewoon niet. We moesten dus óf naar de TELKOMSEL / IndoSat / XL / .... winkel óf de nummers van een lokale persoon gebruiken. Ik weet trouwens niet of dat er inderdaad zoals Songo zegt een maximum aantal registraties is, want mijn vrouw heeft er nu al vier op haar naam staan. Werkt gewoon.spacer line  

jstar,

BTW krijg je niet terug bij Mediamarkt, maar airport. Na paspoort controle. Wel aan de eisen voldoen.

registratie buitenlanders in winkel idd. Kostte me pakmbeet 5 minuten.
Ach ja

jstar
User
spacer line
 

^
Nee joh. Er vindt een BTW teruggave door de winkelier/handelaar plaats. Je moet gewoon bewijzen dat je het product meeneemt naar het buitenland (niet-EU). Vandaar dus de stempel e.d. door de douane op de factuur. Dan gaat de factuur terug naar de handelaar en zij storten de afgedragen BTW op je rekening. Officieel moet je natuurlijk wel sales tax en invoerbelasting afdragen als je het daarna meeneemt naar een ander land maar dat doet niemand.

Je denkt waarschijnlijk aan Global Blue of zo? Veel winkeliers zijn hierbij aangesloten en dan is er een minimum van €50. Dan moet je de gestempelde factuur in de speciale enveloppe doen en opsturen of contant laten uitbetalen op Schiphol of Brussel. Dat commerciële bedrijf neemt dan de BTW. In de praktijk houden ze jammer genoeg super veel in, dus jij als klant krijgt niet de volle pot maar je houdt iets over als 12%. En de winkels die daar mee werken, verplichten je met die Global Blue te werken. Leuke business, maar ik voel me altijd een beetje genaaid.

Ik heb dus eigenlijk liever dat de winkeliers niet bij zo'n BTW recuperatie bedrijf zijn aangesloten. Bij een grotere keten zoals C&A/Gamma//Praxis of zo kan je het prima regelen met de Boekhouding, de kassierster heeft geen idee waar je het over hebt.
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.60,517,248 topic views - 227,647 posts - 13,619 topics - 19,292 members - last post @ 18-08-2018 00:37 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2018
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

104,055,854 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com