indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > In het nieuws > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

songo
User
spacer line
 

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.Anne Mieke.
Misschien een advies voor een volgende aankoop van een dualsim telefoon.
Website DUALSIM.NL
De lui verrkopen dual sim telefoons die ze importeren uit bijv. Verenigde Arabische Emiraten.
Alle telefoons zijn simlock vrij!
Ik woon een maand of 9 per jaar in Midden Java en gebruik ook een dualsim telefoon vsn Samsung, S8 Plus, gekocht bij Dualsim.nl. werkt perfect et een Nederlans njmmer en een nummer van IM3 Ooredoo.
Al mijn dualsim telefoons die ik in de afgelopen 10 jaar heb gekocht (allemaal Samsungs)
komen bij dualsim.nl vandaan en heb hiermee nog nooit 1 probleem ondervonden.

Opmerking mbt registreren:
Bij IM3 Ooredoo kan men maximaal 3 keer een registratie uitvoeren met hetzelfde KK- en KTP nummer. Voor buitenlanders is er mogelijkheid om registratie met Paspoort te doen, maar men moet hiervoor naar een Telkomsel kantoor, in mijn geval naar Semarang.tujuan sama jalan yang lain aja

jstar
User
spacer line
 


On 26-05-2018 06:14 Anne Mieke wrote:
Ik geef het op. Mijn Tele2 abonnement heeft hier niets mee te maken. Het is een sim only abk. De telefoon heb ik eerder los gekocht en oa geprobeerd mijn werksim. Tele2 heeft helemaal niets versleuteld. Bovendien gaat het hier om een dual sim. Er kunnen dus twee simkaarten in. Samsung heeft deze restrictie opgelegd, niemand anders. Stond ook op de doos.


Klopt. Ik had ooit hetzelfde probleem, toen heb ik op eBay een deblokkerings-code voor de Samsung gekocht. Werkte perfect.

Zou sowieso een Samsung/Huawei/RedMi/Whatever met duo SIM hier in een ITC of Mangga Dua of zo kopen. Goedkoper, behalve als je de BTW in Europa kan terugvorderen (heb ik gedaan bij MediaMarkt, wel niet de volle 21% natuurlijk).On 01-02-2018 22:31 Anne Mieke wrote:
Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.45havana
Het gaat hier om verplichte registratie van prepaid kaarten met mobiele telefoonnummers, niet over het al dan niet verlopen van.
https://forum.xl.co.id/discuss(...)asi-nomor-perdana-xl

Daarnaast is er voor niet houders van een ktp/kartu keluarga/buitenlanders/toeristen etc. een alternatief en dat is registratiemet paspoort.


De buitenlanders (wij dus) zaten met de gebakken peren omdat onze KTP en KK nummers niet herkend worden. De registratie lukte gewoon niet. We moesten dus óf naar de TELKOMSEL / IndoSat / XL / .... winkel óf de nummers van een lokale persoon gebruiken. Ik weet trouwens niet of dat er inderdaad zoals Songo zegt een maximum aantal registraties is, want mijn vrouw heeft er nu al vier op haar naam staan. Werkt gewoon.spacer line  

jstar,

BTW krijg je niet terug bij Mediamarkt, maar airport. Na paspoort controle. Wel aan de eisen voldoen.

registratie buitenlanders in winkel idd. Kostte me pakmbeet 5 minuten.
Heldere ziende

jstar
User
spacer line
 

^
Nee joh. Er vindt een BTW teruggave door de winkelier/handelaar plaats. Je moet gewoon bewijzen dat je het product meeneemt naar het buitenland (niet-EU). Vandaar dus de stempel e.d. door de douane op de factuur. Dan gaat de factuur terug naar de handelaar en zij storten de afgedragen BTW op je rekening. Officieel moet je natuurlijk wel sales tax en invoerbelasting afdragen als je het daarna meeneemt naar een ander land maar dat doet niemand.

Je denkt waarschijnlijk aan Global Blue of zo? Veel winkeliers zijn hierbij aangesloten en dan is er een minimum van €50. Dan moet je de gestempelde factuur in de speciale enveloppe doen en opsturen of contant laten uitbetalen op Schiphol of Brussel. Dat commerciële bedrijf neemt dan de BTW. In de praktijk houden ze jammer genoeg super veel in, dus jij als klant krijgt niet de volle pot maar je houdt iets over als 12%. En de winkels die daar mee werken, verplichten je met die Global Blue te werken. Leuke business, maar ik voel me altijd een beetje genaaid.

Ik heb dus eigenlijk liever dat de winkeliers niet bij zo'n BTW recuperatie bedrijf zijn aangesloten. Bij een grotere keten zoals C&A/Gamma//Praxis of zo kan je het prima regelen met de Boekhouding, de kassierster heeft geen idee waar je het over hebt.Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 28-05-2018 22:16 jakarta-snacks wrote:

[quote removed]


Dan heb je nog niet goed gelezen.
In de eerste link bied de samsung persoon aan om een regio unlock code te genereren...

Dus... meld het aan he. Klaar.
Ik kom hier nog even op terug.
Terug in Nederland (juni) dacht ik nog heel even van stel dat de sim toch ineens wel geaccepteerd wordt want intussen nog veel meer gebeld met de Nederlandse sim. Maar, dat meer een wens. Daarna ben ik nog met toestel terug geweest naar Mediamarkt die mij doorverwijzen naar Samsung.
Samsung gebeld. Ik moest me tot hun website wenden en via "het envelopje" een bericht sturen. Het bericht kon echter alleen gestuurd worden via Messenger. Niet blij maar toch maar gedaan. Geen reactie. Nogmaals bericht gestuurd, geen reactie.
Nogmaals Samsung gebeld. Nee, het moest toch echt zo.
Terug naar de Mediamarkt waar een Samsung medewerker voorstelde om dan maar een Mail naar de CEO te sturen. Het was niet echt de CEO zei hij nog, maar wellicht dat het zou helpen.
Je raadt het al: geen reactie.

Topt nu toe is mijn telefoon onbruikbaar met een Indonesische simkaart. Gisteren kreeg ik net als veel van mijn collega's een nieuwe telefoon. We mochten kiezen tussen een Samsung A8, Iphone8 of Samsung S9. De Samsungs hebben beiden dualsim. Ook op deze zit een eurolock. De dualsim wordt door veel van mijn collega's niet als zodanig gebruikt.
Toch ben ik niet de enige bij ProRail die van een niet Europese simkaart gebruik maakt. Een collega leverde zijn telefoon weer in, nadat bewezen was dat ook hier een eurolock op zit.
Het is een werktelefoon en we kunnen de unlock moeilijk eisen.

Feit blijft wel dat Samsung hier behoorlijk verkeerd mee bezig is. Ook zie ik de achterliggende gedachte niet, n. de angst dat Europese telefoons buiten Europa verhandeld zouden worden. In de categorie die ik zoek zag ik in Indonesie niet noemenswaardige prijsverschillen.

Als ik vooraf geweten had hoe dit zou gaan dan had ik nooit voor een Samsung gekozen maar voor een andere Android. In mijn eigen (voor Indonesie) onbruikbare telefoon heb ik nu de sim van mijn werk en daarnaast een Tele2. Niet zoals ik het wilde, ik wilde graag de combi werksim en een Indonesische.

In de Samsung die ik in Kupang kocht kan wel gewoon een Nederlandse simkaart gebruikt worden.

Dus, allemaal leuk bedacht van zoveel minuten bellen of een unlock coxde aanvragen. Als het een niet werkt en je het ander niet krijgt dan houdt het op.
Voor mij reden om geen Samsung in Nederland meer te kopen.Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

koming
User
User icon of koming
spacer line
 

Beste Annemieke, ik begrijp je frustratie.
Zelf heb ik een Samsung S5 van mijn werkgever en deze had ik afgelopen mei 2018 naar Indonesie meegenomen. Op het vliegveld van Jakarta heb ik toen een simkaart gekocht, in de telefoon gestoken en dat werkte prima. De hele vakantie kunnen bellen, sms-en en internetten voor maar drie euro.
Blijkbaar is de ene Samsungtelefoon de andere niet. Of je kunt toch als bedrijf kiezen voor simlockvrije telefoons. Geen idee.
Jammer voor jou dat het misgegaan isspacer line  

Blijf er niks van snappen.
Had al eerder gezegd: in NL een samsung S8+. Op sticker op doosje stond nog: voor buitenlands gebruik eerst 10 min met NL sim in NL bellen. Done
En werkt(e) prima daarna in Indo, Spore, Malaysia, UK, Europese landen.Heldere ziende

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 19-09-2018 10:08 jakarta-snacks wrote:
Blijf er niks van snappen.
Had al eerder gezegd: in NL een samsung S8+. Op sticker op doosje stond nog: voor buitenlands gebruik eerst 10 min met NL sim in NL bellen. Done
En werkt(e) prima daarna in Indo, Spore, Malaysia, UK, Europese landen.
Allemaal gedaan. Het werkte niet en nog steeds niet. Nog veel erger is dat Samsung het probleem erkent en het niet oplost.
Ik zou zeggen lees dit topic eens door. het staat er vol van. Heel veel mensen waarbij die 10 minuten (of langer) niet werkt, die het bos ingestuurd worden en waar het maandenlang niet werkt.

Dit is toch echt een grote misser van Samsung. Bovendien hadden ze uit het aantal klachten, mails, telefoontjes etc. inmiddels wel kunnen begrijpen dat dit op zijn minst niet klantvriendelijk is.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

https://eu.community.samsung.c(...)msung-S8/td-p/614754

deze dus

Dit is maar 1 topic maar er zijn er veel meer.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

regiolock en telefoons uit Indonesie

Het lijkt er vooralsnog op dat alleen toestellen uit Europa (misschien ook Amerika/Canada) gelockt zijn..
Een telefoon gekocht in Indonesie heeft dat niet. Hierin kan dus een Indonesische sim en een Nederlandse sim in gebruikt worden. Nogmaals gecheckt mbt de prijs. Daar zit geen verschil in. Het blijft met de koerswisselingen alleen een beetje lastig om het precies uit te reken. In Nederland heb je ook prijsverschillen tussen de diverse aanbieders.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 01-02-2018 04:52 jakarta-snacks wrote:
Anne Mieke, nogmaals... veiligheid en privacy bestaan niet. Nergens.
........
Winkel in, nummertje trekken, aan de beurt en winkel uit met nieuw kaartje.

Dat eerste klopt helemaal.
Het tweede sloeg op de oplossing op een nieuwe simkaart te kopen, maar er was al een simkaart.
Uiteindelijk was de oplossing als volgt.
Op 8 oktober in Maumere bij GraPARI gevraagd hoe ik dit op ging lossen. Tot mijn verbazing werd gezegd dat de simkaart (DIE OP IEMAND ANDERS ZIJN NAAM STOND) op mijn eigen naam gezet kon worden. Alleen degene die dat normaal deed was er niet en het kon bovendien alleen op werkdagen (het was zondagmiddag).
Op 9 oktober dat dus geprobeerd in Larantuka. Ze moesten er even over nadenken; dat hadden ze nog nooit voor een buitenlander gedaan en met het invoeren van de gegevens moest eea ook handmatig. Maar na een half uur ging ik de deur uit niet met een nieuwe simkaart maar in elk geval wel op mijn eigen naam. Ook hier was de betreffende persoon er niet om een nieuwe fysieke kaart te maken (die van mij is al heel oud en nog een keer knippen vond ik geen optie) en we zouden de volgende dag alweer vertrekken.
Op Flores zijn slechts letterlijk een handvol GraPARI's en ik kon dat pas op 20 oktober doen in Labuan Bajo. Ook daar duurde het ongeveer een half uur.
Ik heb dus nog steeds mijn oude telefoonnummer, nu op mijn eigen naam en met een nieuwe simkaart (4G).

Dan nog in het algemeen simkaarten en de zogenaamde registratieplicht. Je kunt, in elk geval op Flores nog steeds simkaarten kopen zonder te registreren. Bijvoorbeel dat registratie achter komt. In sommige gevallen is dat een optie omdat toeristen vaak slechts enkele weken in het land zijn.
Om het nog ingewikkelder te maken hebben sommige warungs (ik heb er maar een paar gecheckt) van Telkomsel ook kant en klaar te gebruiken kaarten die geen naam hebben/op naam van Telkomsel staan en dus ook door toeristen gebruikt kunnen worden.
Nou zou het goed kunnen zijn dat die situatie op Flores zo is omdat de GraPARI's nogal een eind uit elkaar liggen (er zit telkens minimaal 120 kilometer tussen). Allemaal niet duidelijk.

Idd veiligheid en privacy; ik neem een telefoon mee met een simkaart die niet op mijn naam staat en kan dat met gemak omzetten, zonder medeweten van degene die destijds geregistreerd heeft. dat is op zich al niet veilig meer.
Maar, ik ben er blij mee dat het nu geregeld is. En, de optie om een nieuwe kaart te kokpen heb ik ook gedaan (afgelopen mei al) want ik heb net als de meeste Indonesiers 2 telefoonnummers (ook 2 Nederlandse trouwens Emoticon: Smile )


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

zieleffe
User
spacer line
 

Ik zit ook met mijn Nederland’s nummer omdat ik het elke keer moet opwaarderen om contact te hebben via mijn SVB mijn Waterschapen en nog meer waar ik mee te maken heb,via DigiD mogelijk in te loggend via sms code bericht. Vermeld de vorig nummer ondanks mijn opwaarderen toch opgeheven nummer met veel modi te her nieuwe nummer kunnen veranderen. Ik vind die providers niet transparent en geldwolven hoe willen ze nog geld onttrekken van de samenleving
P


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

45havana
User
spacer line
 

Ik heb ook nog een NL nummer van Vodafone met een sim only abo.Kost mij er maand 8 euro.Op dit nummer draait mijn WA.Heb dus geen indonesisch nummer en dat vind ik ok zo.Het nummer is ook bekend bij SVB,belasting ed. Emoticon: Yes!jupje
User
User icon of jupje
spacer line
 


Op 11-11-2018 14:15 schreef zieleffe:
Ik zit ook met mijn Nederland’s nummer omdat ik het elke keer moet opwaarderen om contact te hebben via mijn SVB mijn waterschapen en nog meer waar ik mee te maken heb,via DigiD mogelijk in te loggend via sms code bericht. Vermeld de vorig nummer ondanks mijn opwaarderen toch opgeheven nummer met veel modi te her nieuwe nummer kunnen veranderen. Ik vind die providers niet transparent en geldwolven hoe willen ze nog geld onttrekken van de samenleving
P

Altijd zorgen dat je je schaapjes op het droge hebt, ook al zijn het waterschapen, dan heb je ook minder last van de geldwolven.


it's good to touch the green, green grass of home

spacer line  


Op 11-11-2018 11:42 schreef Anne Mieke:
regiolock en telefoons uit Indonesie

Het lijkt er vooralsnog op dat alleen toestellen uit Europa (misschien ook Amerika/Canada) gelockt zijn..
Een telefoon gekocht in Indonesie heeft dat niet. Hierin kan dus een Indonesische sim en een Nederlandse sim in gebruikt worden. Nogmaals gecheckt mbt de prijs. Daar zit geen verschil in. Het blijft met de koerswisselingen alleen een beetje lastig om het precies uit te reken. In Nederland heb je ook prijsverschillen tussen de diverse aanbieders.


In losse telefoons zit wel degelijk een verschil in prijs:
Voorbeeld:
Samsung note 9 (128GB):
NL: Eur949 (= momenteel ca. Rp15,8 miljoen): Coolblue.
JKT: Rp13,5 (= eur809)
Wil je m nog goedkoper: Batam: Rp11,5 miljoen (eur689)
Singapore is duurder dan Batam.

Heldere ziende

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

[quote] On 12-11-2018 04:11 jakarta-snacks wrote:

[quote removed]


In losse telefoons zit wel degelijk een verschil in prijs:
Voorbeeld:
Samsung note 9 (128GB):
NL: Eur949 (= momenteel ca. Rp15,8 miljoen): Coolblue.
JKT: Rp13,5 (= eur809)
Zoals ik schreef zijn er ook prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders. Dezelfde telefoon is in een aantal winkels goedkoper dan bij Cooblue, het goedkoopst voor 859 euro waardoor het verschil nog maar 50 euro is.
Ik heb niet naar deze gekeken maar naar goedkopere modellen in de A en J serie en daar zie ik geen serieuze prijsverschillen in.
Enfin, des te vreemder dat ze er hier een regiolock op zetten.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

spacer line  

En het verschil met Batam dan nog steeds eur 170 is. Scheelt toch 20%.

En ja, duurdere electronica kun je ook gewoon online bestellen vanuit Batam en aan laten komen. Onlangs nog gedaan. Prima gegaan.


Heldere ziende

spacer line  

[quote] Op 12-11-2018 22:01 schreef Anne Mieke:
[quote] On 12-11-2018 04:11 jakarta-snacks wrote:

[quote removed]

Enfin, des te vreemder dat ze er hier een regiolock op zetten. [/quote]

Waar ik dus geen centje pijn van had.
Maar verschil was dat ik direct in NL na opening doos er 10 minuten in NL mee had gebeld en jij dat probeerde nadat je je INDO sim daarvoor al had gebruikt, als ik me dat goed herinner. Stickertje op de doos waarschuwde dat NIET te doen.


Heldere ziende

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 13-11-2018 09:22 jakarta-snacks wrote:

[quote removed]


Waar ik dus geen centje pijn van had.
Maar verschil was dat ik direct in NL na opening doos er 10 minuten in NL mee had gebeld en jij dat probeerde nadat je je INDO sim daarvoor al had gebruikt, als ik me dat goed herinner. Stickertje op de doos waarschuwde dat NIET te doen.

Nee JS zo is het niet.
- in januari heb ik de Samsung J7 gekocht
- in diezelfde maand heb ik hiermee in Nederland en met een Nederlandse simkaart mee gebeld
- in maart heb ik een sim only van Tele 2 gekocht, ook hiermee meerdere malen gebeld tot mijn vertrek naar Indonesie begin mei
- in mei kocht in een nieuw nummer bij GraPARI in Kupang, maar deze sim werd geweigerd. Pas toen wist ik dat het niet werkte.

Nog een paar dingen:
- op het doosje stond: “dit product is alleen compatibel met een simkaart van een provider van Europese mobielen diensten… etc” en dat is iets anders dan wat jij suggereert nl. "dat niet te doen"
Daarbij heb ik dat ook niet gedaan. Zie boven. En in de periode januari-mei kón ik dat ook niet gedaan hebben. Mijn Indonesische simkaart was op dat moment een geknipte microkaart; in de Samsung J7 moet een nano. Er is dus geen verschil met wat jij en ik hebt gedaan

Wij hebben bij ProRail sinds 2 maanden nieuwe telefoons waaronder de Samsung A8 en de Samsung S9. Omdat het om een uitlevering van ongeveer 4500 telefoons ging zijn hiervoor specialisten ingeroepen om eea in de regio’s uit te leggen (er zit bv een extra beveiliging op). Beide toestellen zijn dualsim. Bij het uitleveren was ik een van de weinigen die van de zg regiolock op de hoogte was. De sticker met de genoemde tekst stond overigens niet op de doosjes, maar het werkte alsnog niet. Ik heb de telefoon (A8) in gebruik genomen, er een dag later een Indonesische simkaart in gezet (de nieuwe die ik afgelopen mei kocht, dus nano) en de eurolock was er NIET AF. Bij navraag bij onze afdeling Telefonie werd dat ook bevestigd. Ik heb collega’s die hun nieuwe telefoon (A8 en S9) ook met twee simkaarten wilden gebruiken (waarvoor deze bedoeld is dus), een van T-mobile (ProRail) en de andere buiten Europa (oa Maleisie en US). Ze hebben de telefoon uiteindelijk ingeleverd en gebruiken hun eigen telefoon. Dat doe ik nu ook, die J7 heb ik toch.

Waarom het bij de een wel kan en bij de ander niet kan schijnbaar niemand uitleggen, ook jij niet. Dat jij en vele anderen het gelukt is om door het bellen de eurolock eraf te krijgen geloof ik maar daarnaast zijn er heel veel mensen (nogmaals, lees de berichten op het internet) waarbij dat niet lukt.
Je doet hier af en toe of je alles weet en wat ik ook zeg het is allemaal niet waar. Ik ben niet een of andere muts die het allemaal niet snapt. Het enige dat ik mezelf kwalijk neem is dat ik de berichten van gebruikers dat het zo idd werkt (van die 10 minuten bellen), Coolblue, de Mediamarkt en Samsung zelf geloofd heb.
Met alles wat ik nu weet is het nog altijd beter om een Samsung in Indonesie te kopen. De meer eenvoudigere J3, J5 en J7 zijn zeker wel ongeveer dezelfde prijs als in Nederland. Van andere duurdere modellen weet ik dat niet.
En als laatste, waarom de regiolocks er dan uberhaupt op zitten is mij niet duidelijk.Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

spacer line  

O jee, weer over op de emo mode.

1) Ik suggereerde helemaal niet iets "niet te doen". Dat stond op dat etiket. Geen suggestie
2) "Je doet hier af en toe of je alles weet etc". Nee hoor helemaal niet.
Als je goed had gelezen schreef ik "als ik me dat goed herinner".
Even terug gelezen. Had het me fout herinnert. Sorry daarvoor.
3) Wat me echter wel opvalt is dat je op mijn bericht qua prijzen reageert en plots de Batam mogelijkheid weghaalt en vervolgens roept dat het "maar" euri 50 scheelt. Ik suggereer niks. Viel me alleen op. Kom je ook niet meer op terug.

Regiolocks: Waarschijnlijk om bepaalde internationale parallele handel tegen te gaan.Heldere ziende

zieleffe
User
spacer line
 

Jaren geleden had ik een telefoon met een simkaart van KPN.
Ik wilde een andere simkaart er in doen,maar dat telefoon was beschermt met die code en die kon je opvragen waarvan die telefoon het eerste gekochte of geabonneerde telefoon samen met de sim was geblokkeerd.
Die heb ik gekregen en zo kon ik hem vrij maken (of hoe noem je dat) zodat ik een andere nummer van een ander provider er in de telefoon gebruiken.
Ik weet dat ze dat verplicht zijn om die code aan u moeten bekend te maken, want geen ene provider mag zijn telefoon zo beschermen waardoor anderen er niet kunnen gebruik van kan maken dat is wettelijk geregeld...
Als ze het niet bekend willen maken, dan kan je hen aansprakelijk stellen en dan moeten ze het wel,want daar staat nog al wat voor op het spel van grote boetes. Emoticon: Angry Emoticon: Angry


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

spacer line  

Ja Ziel, was inderdaad zo. Walgelijk. Daar zijn we het met z'n allen wel over eens.

Ik meen dat dat de IMEI unlock code was. Die kon je pas opvragen na, ik meen, 1 jaar gebruik.

Aansprakelijk stellen: Forget it. Krijg je vet hart van en ze hebben zich echt wel tot de max beschermd in de kleine lettertjes.

Heldere ziende


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.95,495,437 topic views - 242,161 posts - 13,761 topics - 35,539 members - last post @ 02-12-2021 12:24 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

156,195,761 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com