indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > In het nieuws > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (1 reaction)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (2 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

songo
User
spacer line
 

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.Anne Mieke.
Misschien een advies voor een volgende aankoop van een dualsim telefoon.
Website DUALSIM.NL
De lui verrkopen dual sim telefoons die ze importeren uit bijv. Verenigde Arabische Emiraten.
Alle telefoons zijn simlock vrij!
Ik woon een maand of 9 per jaar in Midden Java en gebruik ook een dualsim telefoon vsn Samsung, S8 Plus, gekocht bij Dualsim.nl. werkt perfect et een Nederlans njmmer en een nummer van IM3 Ooredoo.
Al mijn dualsim telefoons die ik in de afgelopen 10 jaar heb gekocht (allemaal Samsungs)
komen bij dualsim.nl vandaan en heb hiermee nog nooit 1 probleem ondervonden.

Opmerking mbt registreren:
Bij IM3 Ooredoo kan men maximaal 3 keer een registratie uitvoeren met hetzelfde KK- en KTP nummer. Voor buitenlanders is er mogelijkheid om registratie met Paspoort te doen, maar men moet hiervoor naar een Telkomsel kantoor, in mijn geval naar Semarang.tujuan sama jalan yang lain aja

jstar
User
spacer line
 


On 26-05-2018 06:14 Anne Mieke wrote:
Ik geef het op. Mijn Tele2 abonnement heeft hier niets mee te maken. Het is een sim only abk. De telefoon heb ik eerder los gekocht en oa geprobeerd mijn werksim. Tele2 heeft helemaal niets versleuteld. Bovendien gaat het hier om een dual sim. Er kunnen dus twee simkaarten in. Samsung heeft deze restrictie opgelegd, niemand anders. Stond ook op de doos.


Klopt. Ik had ooit hetzelfde probleem, toen heb ik op eBay een deblokkerings-code voor de Samsung gekocht. Werkte perfect.

Zou sowieso een Samsung/Huawei/RedMi/Whatever met duo SIM hier in een ITC of Mangga Dua of zo kopen. Goedkoper, behalve als je de BTW in Europa kan terugvorderen (heb ik gedaan bij MediaMarkt, wel niet de volle 21% natuurlijk).On 01-02-2018 22:31 Anne Mieke wrote:
Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.45havana
Het gaat hier om verplichte registratie van prepaid kaarten met mobiele telefoonnummers, niet over het al dan niet verlopen van.
https://forum.xl.co.id/discuss(...)asi-nomor-perdana-xl

Daarnaast is er voor niet houders van een ktp/kartu keluarga/buitenlanders/toeristen etc. een alternatief en dat is registratiemet paspoort.


De buitenlanders (wij dus) zaten met de gebakken peren omdat onze KTP en KK nummers niet herkend worden. De registratie lukte gewoon niet. We moesten dus óf naar de TELKOMSEL / IndoSat / XL / .... winkel óf de nummers van een lokale persoon gebruiken. Ik weet trouwens niet of dat er inderdaad zoals Songo zegt een maximum aantal registraties is, want mijn vrouw heeft er nu al vier op haar naam staan. Werkt gewoon.spacer line  

jstar,

BTW krijg je niet terug bij Mediamarkt, maar airport. Na paspoort controle. Wel aan de eisen voldoen.

registratie buitenlanders in winkel idd. Kostte me pakmbeet 5 minuten.
Heldere ziende

jstar
User
spacer line
 

^
Nee joh. Er vindt een BTW teruggave door de winkelier/handelaar plaats. Je moet gewoon bewijzen dat je het product meeneemt naar het buitenland (niet-EU). Vandaar dus de stempel e.d. door de douane op de factuur. Dan gaat de factuur terug naar de handelaar en zij storten de afgedragen BTW op je rekening. Officieel moet je natuurlijk wel sales tax en invoerbelasting afdragen als je het daarna meeneemt naar een ander land maar dat doet niemand.

Je denkt waarschijnlijk aan Global Blue of zo? Veel winkeliers zijn hierbij aangesloten en dan is er een minimum van €50. Dan moet je de gestempelde factuur in de speciale enveloppe doen en opsturen of contant laten uitbetalen op Schiphol of Brussel. Dat commerciële bedrijf neemt dan de BTW. In de praktijk houden ze jammer genoeg super veel in, dus jij als klant krijgt niet de volle pot maar je houdt iets over als 12%. En de winkels die daar mee werken, verplichten je met die Global Blue te werken. Leuke business, maar ik voel me altijd een beetje genaaid.

Ik heb dus eigenlijk liever dat de winkeliers niet bij zo'n BTW recuperatie bedrijf zijn aangesloten. Bij een grotere keten zoals C&A/Gamma//Praxis of zo kan je het prima regelen met de Boekhouding, de kassierster heeft geen idee waar je het over hebt.Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 28-05-2018 22:16 jakarta-snacks wrote:

[quote removed]


Dan heb je nog niet goed gelezen.
In de eerste link bied de samsung persoon aan om een regio unlock code te genereren...

Dus... meld het aan he. Klaar.
Ik kom hier nog even op terug.
Terug in Nederland (juni) dacht ik nog heel even van stel dat de sim toch ineens wel geaccepteerd wordt want intussen nog veel meer gebeld met de Nederlandse sim. Maar, dat meer een wens. Daarna ben ik nog met toestel terug geweest naar Mediamarkt die mij doorverwijzen naar Samsung.
Samsung gebeld. Ik moest me tot hun website wenden en via "het envelopje" een bericht sturen. Het bericht kon echter alleen gestuurd worden via Messenger. Niet blij maar toch maar gedaan. Geen reactie. Nogmaals bericht gestuurd, geen reactie.
Nogmaals Samsung gebeld. Nee, het moest toch echt zo.
Terug naar de Mediamarkt waar een Samsung medewerker voorstelde om dan maar een Mail naar de CEO te sturen. Het was niet echt de CEO zei hij nog, maar wellicht dat het zou helpen.
Je raadt het al: geen reactie.

Topt nu toe is mijn telefoon onbruikbaar met een Indonesische simkaart. Gisteren kreeg ik net als veel van mijn collega's een nieuwe telefoon. We mochten kiezen tussen een Samsung A8, Iphone8 of Samsung S9. De Samsungs hebben beiden dualsim. Ook op deze zit een eurolock. De dualsim wordt door veel van mijn collega's niet als zodanig gebruikt.
Toch ben ik niet de enige bij ProRail die van een niet Europese simkaart gebruik maakt. Een collega leverde zijn telefoon weer in, nadat bewezen was dat ook hier een eurolock op zit.
Het is een werktelefoon en we kunnen de unlock moeilijk eisen.

Feit blijft wel dat Samsung hier behoorlijk verkeerd mee bezig is. Ook zie ik de achterliggende gedachte niet, n. de angst dat Europese telefoons buiten Europa verhandeld zouden worden. In de categorie die ik zoek zag ik in Indonesie niet noemenswaardige prijsverschillen.

Als ik vooraf geweten had hoe dit zou gaan dan had ik nooit voor een Samsung gekozen maar voor een andere Android. In mijn eigen (voor Indonesie) onbruikbare telefoon heb ik nu de sim van mijn werk en daarnaast een Tele2. Niet zoals ik het wilde, ik wilde graag de combi werksim en een Indonesische.

In de Samsung die ik in Kupang kocht kan wel gewoon een Nederlandse simkaart gebruikt worden.

Dus, allemaal leuk bedacht van zoveel minuten bellen of een unlock coxde aanvragen. Als het een niet werkt en je het ander niet krijgt dan houdt het op.
Voor mij reden om geen Samsung in Nederland meer te kopen.Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

koming
User
User icon of koming
spacer line
 

Beste Annemieke, ik begrijp je frustratie.
Zelf heb ik een Samsung S5 van mijn werkgever en deze had ik afgelopen mei 2018 naar Indonesie meegenomen. Op het vliegveld van Jakarta heb ik toen een simkaart gekocht, in de telefoon gestoken en dat werkte prima. De hele vakantie kunnen bellen, sms-en en internetten voor maar drie euro.
Blijkbaar is de ene Samsungtelefoon de andere niet. Of je kunt toch als bedrijf kiezen voor simlockvrije telefoons. Geen idee.
Jammer voor jou dat het misgegaan isspacer line  

Blijf er niks van snappen.
Had al eerder gezegd: in NL een samsung S8+. Op sticker op doosje stond nog: voor buitenlands gebruik eerst 10 min met NL sim in NL bellen. Done
En werkt(e) prima daarna in Indo, Spore, Malaysia, UK, Europese landen.Heldere ziende

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 19-09-2018 10:08 jakarta-snacks wrote:
Blijf er niks van snappen.
Had al eerder gezegd: in NL een samsung S8+. Op sticker op doosje stond nog: voor buitenlands gebruik eerst 10 min met NL sim in NL bellen. Done
En werkt(e) prima daarna in Indo, Spore, Malaysia, UK, Europese landen.
Allemaal gedaan. Het werkte niet en nog steeds niet. Nog veel erger is dat Samsung het probleem erkent en het niet oplost.
Ik zou zeggen lees dit topic eens door. het staat er vol van. Heel veel mensen waarbij die 10 minuten (of langer) niet werkt, die het bos ingestuurd worden en waar het maandenlang niet werkt.

Dit is toch echt een grote misser van Samsung. Bovendien hadden ze uit het aantal klachten, mails, telefoontjes etc. inmiddels wel kunnen begrijpen dat dit op zijn minst niet klantvriendelijk is.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

https://eu.community.samsung.c(...)msung-S8/td-p/614754

deze dus

Dit is maar 1 topic maar er zijn er veel meer.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.62,424,102 topic views - 228,687 posts - 13,635 topics - 19,561 members - last post @ 16-10-2018 15:11 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2018
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

106,684,419 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com