indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Sumatra > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

nibiru
User
User icon of nibiru
spacer line
 

Joop, als ik je even persoonlijk mag aanspreken wil ik je zeggen, ik snap het!

Dat je een vraag stelt en dan zogenaamd niet wilt luisteren is maar net vanaf welke hoek je dingen wilt bekijken. Op school stel je ook vragen en uiteindelijk zij de meester (mijn tijd) dat hij je het antwoord wel kan geven maar dat je het ook moet begrijpen waarom je op het antwoord komt , dus dat je het beter zelf kan bestuderen eerst.

De vraag die je gesteld hebt in het begin is zoals ik vaker heb gezien hier zijn eigen leven gaan lijden.
Daar had jij in persoon wat aan kunnen/moeten doen om geschikte informatie te krijgen!
Meegaan in de woordenstrijd is voor mij en wat gasten welk leuk maar jij schiet er niets mee op en je vriendin zeker niet en tijd is een punt heb ik begrepen.

Om dus op het topic terug te komen;

De kippenfarm is geen slecht idee en zeker niet als je het langzaam op wilt starten. Jeroen heeft wat bruikbare tips gegeven en het devies is dus om klein op te starten.
Dit is allemaal niet zo moeilijk maar je moet wel een plan hebben dat je moet volgen en daar zit wel een lokaal probleem zeg maar.
Investeren met geld dat inmiddels in de handjes is gekomen is wat moeilijk want hebben is hebben. De truuk is dus om te zorgen dat jij de financien gedeeltelijk ontvangt/begeleid en dat zij de kipjes en eitjes verzorgd. Vertrouwen heet dat dus.

Als jij nu zorgt dat zij in jou geloofd dan komt dat goed op de kleine schaal. Of dit dan later uitgebouwd moet worden dat zie je dan wel weer.
Zorg er wel voor dat het een twee persoonsbedrijfje blijf want hoe meer deelnemers hoe moeilijker het gaat worden.Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Helaas zal je klein moeten beginnen om vervolgens tegen allerlei dingen op te lopen die fout gaan, tijd kosten, geld kosten en misschien toch anders moeten. Het is dan niet ongewoon om na korte tijd een antwoord te krijgen als 'ben ik mee gestopt, werkte niet'. Want ja, als je 5.000 rupiah per dag verdiend de eerste maanden, dan kan men er niet van leven en doet men liever iets waarvoor men geen geld hoeft uit te geven, is dat toch maar weer mooi in de zak! Dat het investeren is, snapt men niet. Waarom? Sla me maar dood.

Een bijkomend probleem is wat malam eerder al aan gaf. Levert het geld op? Dan zal het volgende week/maand ook vast wel zo zijn en leen ik NU geld om op te maken, niet om verder te investeren. Om op te maken. Na drie maanden is het geleende geld op, moet dit terug betaald worden met enorme rente, want geleend van een of andere halve crimineel, en krijg je een verzoekje om nog zo'n zak geld als in het begin, want 'werkt niet'.

Vertrouwen dat het geld goed gebruikt word? Dat is niet mogelijk. Niet als je erop zit (ernaast woont) en niet als je op 15.000 kilometer afstand woond. Extreem moeilijk om contant geld geheel te controleren. Bijna geheel is geen oplossing, want ze corrupteren net zo lang tot het op is. Dat is een voldongen feit. En online betalen zullen de klanten ook wel niet doen voor een eitje of 10, dus een betaalautomaat van BCA (of willekeurige andere bank) neerzetten heeft ook geen zin.


Ho Lee Fuk

nibiru
User
User icon of nibiru
spacer line
 

Elsbeth,

Jij als vrouw (toch?) hebt een andere kijk op de relatie met Joop dan de meeste hier en dat niet alleen omdat je vrouw bent maar ook de manier waarop ik je inschat aan de hand van de opbouw van je reacties.
Mannen zijn pragmatisch en vrouwen juist veel minder en worden daardoor vaak minder gehinderd door allerlei randverschijnselen die er wel of niet zijn.

Hoe denk jij dat Joop dit met zijn meisje aan zou moeten pakken want daar ligt een gedeelte van de oplossing (niet het problem). Het is tenslotte een joint-venture.

Als de basis van de joint venture goed is dan kunnen ze zich ook concentreren op andere mogelijkheden.

Hitami
User
spacer line
 

Met 5 miljoen rp kun je ook een handel opzetten bijv., verkopen van kleding... je koop ze in, in de stad en deur aan deur verkopen in dorpen..... of het volgen van cursus bijv voor kapper..... en of cursus verleiden en probeer een westerling te krijgen....Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Nibiru, ik vermoed dat je hier meer aanwezig bent om de zgn. "gevestigde" kliek te bekritiseren dan dat je ook maar enig mededogen en sympatie met Joop hebt. Je laat hem willens en wetens met open ogen in een valkuil lopen.
Wellicht ben jezelf ervaren in deze maatschappij maar Joop duidelijk niet. Als hij jou volgt (en dat doet hij graag want je bent de enige die hem een hart onder de riem steekt en beaamt wat hij graag wil horen) dan gaan hij en zijn girl de boot in. Wat Joop tot op heden uitkraamt in allerlei postings op dit forum getuigt van een totaal gebrek aan realisme en een absentie van enige kennis van de harde kant van een 3e wereld maatschappij. Laat Joop niet willens en weten onderuit gaan. Dit is totaal geen opbouwende kritiek van jouw kant maar een leuke gelegenheid de andere forumleden af te zeiken ten koste van Joop en zijn girl . Spijt me maar ik denk dat Joop veel beter naar Yerun, Malam of Surya kan luisteren dan naar jouw "positieve" (maar van eigen plezier/belang doordrenkte) denkbeelden en meningen.elsbeth
User
spacer line
 

Of mijn reacties met vrouw zijn te maken hebben, betwijfel ik, Niburu. Gewoon lezen en dan een realistische conclusie trekken. Joop heeft deze dame ontmoet toen hij met iemand anders (zijn partner?) in een resort was in 2010. Daarna hebben zij nog regelmatig contact gehad. Ik lees hier geen relatie in een andere vorm in.
De jongedame in kwestie zal het alleen moeten doen, want Joop is duidelijk totaal niet op de hoogte hoe zaken reilen en zeilen in Indonesie. Hij spreekt volgens mij geen woord Indonesisch en moet dus heel veel vragen stellen, alleen al om zelf van A naar B te komen. Daar is niks mis mee, want het gros van de toeristen heeft daar moeite mee.
Ik denk echter dat er daardoor van hem weinig andere steun verwacht kan worden dan financiele steun. Ook daar is niks mis mee (in tegendeel) want er zijn er zat op dit forum die dit zo doen. Malam ( en anderen) hebben het geluk gehad iemand onder hun hoede te nemen die je nog naar een school of een opleiding kon sturen. Met 29 jaar lijkt deze dame daar toch wat te oud voor, maar ik weet niet wat Indonesie op dat gebied te bieden heeft.
Ik ga helemaal mee in de reactie van YB hierboven.
Met iemand aan haar zijde die kennis heeft van de taal, die bij haar woont, die Indonesie echt goed kent of i.i.g. de brutaliteit heeft om zich een weg te banen door alle wespennesten, kan zij misschien wel tot die 5 % gaan behoren. Ik denk dus dat Joop zich moet realiseren dat hij aan al die eisen niet voldoet, hoe goed zijn bedoelingen ook zijn. Met al jouw kennis van Indonesie, Niburu, zou je deze kant ook wel eens mogen belichten. Vertrouwen in Joop moet ze hebben,dan komt het allemaal goed.
Sorry, Niburu, je slaat hier wat mij betreft de plank behoorlijk mis.
zieleffe
User
spacer line
 

nibiru
Beter verwoorden als Y-B kan ik niet met zijn stelling kan ik alleen maar mee eens zijn
Ik ga mijn eigen ook hier inmengen, want die voorstel van een kippenfarm is absurd om daar mee aan de slag te gaan en komen, weet je weinig van IndonesiŽ.
Ik moet je een poepie Ayam laten ruiken
Je moet die beesten inenten en dat kost ook een paarcenten.
Rijk van een kampong kip word je niet, dat krijg je wel verkocht op de plaatselijke markt, maar daar schiet je niets mee op.
Want die kippen krijgen totaal weinig te vreten, zoals het hoort is het elke dag mais en andere voedings-stoffen nodig, neen je moet dit afraden en ook dat je professioneel te werk moet gaan tegenwoordig.
Ik ben velen tegen gekomen als we ergens langs een kampong kwamen daar liepen hanen zo mager als wat, geen echt stukje vlees zit daar aan, dan wat wij hier zien..... Emoticon: Nooo Emoticon:Krijg ze naar Nederland en probeer ze ergens aan een of man te koppelen, er lopen hier zat van die eenzame rond...................Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

spacer line  


On 13-11-2013 10:26 elsbeth wrote:
Met 29 jaar lijkt deze dame daar toch wat te oud voor, maar ik weet niet wat Indonesie op dat gebied te bieden heeft.


Veel en weinig.
Men moet gewoon eerlijk zijn dat voor een 29 jarige vrouw/man nog steeds kansen aanwezig zijn . Om te overleven .Dat moeten de 55 miljoen mensen(m/v) ook doen (zie de opmerking van Yerun) .
Maar dan op Indonesische niveau .(Geen Westers/Nederlandse perspectief)
In de grote steden is men "verzekerd" van minimumloon( op papier dan ), in de praktijk is het anders , en als je werk kan vinden .Er zijn tig miljoen concurrenten in de arbeidsmarkt .

Gezien de feiten moet ze weg uit die kleine dorpsgemeenschap , dus naar de stad .
Een kleine financieele hulp van een sponsor is een extra .
Een warung openen ( rokok, supermie /koffie , snoep, aqua etc ) is een mogelijkheid om bij te verdienen.
Kippenfarm in een afgelegen kampung die ze wil of moet uitbesteden* is een grote risico,hoe zit het met de vergunning , logistiek en relevante kennis , en weersomstandigheden(is het niet te koud ?)

Als Joop interesse heeft mag hij mij contacteren , discretie gevraagd en verzekerd.!!
Of geeft mij zijn hp nr .
bisa dicek of makemyday .

spacer line  


On 13-11-2013 10:40 zieleffe wrote:
n
Ik ben velen tegen gekomen als we ergens langs een kampong kwamen daar liepen hanen zo mager als wat, geen echt stukje vlees zit daar aan, dan wat wij hier zien..... Emoticon: Nooo Emoticon:


Dat zijn de ayam kampung, TBC kippen (vlg Joop).
Niet de ayam negeri (MekDie, KaEfCe etc.)

http://www.youtube.com/watch?v=ujDHYzZhXGo

Budidaya Ayam Pedaging ( vlezig)
http://www.youtube.com/watch?v=HdJqAU1eN2U


bisa dicek of makemyday .

RPeetoom
User
spacer line
 


On 13-11-2013 05:03 Yerun wrote:
Het is dan niet ongewoon om na korte tijd een antwoord te krijgen als 'ben ik mee gestopt, werkte niet'. Want ja, als je 5.000 rupiah per dag verdiend de eerste maanden, dan kan men er niet van leven en doet men liever iets waarvoor men geen geld hoeft uit te geven, is dat toch maar weer mooi in de zak! Dat het investeren is, snapt men niet. Waarom? Sla me maar dood


Hier wordt iets heel belangrijks geschreven. Bovenstaande constatering heb ik ook gedaan bij div. projectjes. Nu investeren en keihard werken, zonder dat men er iets aan verdient, om er later de vruchten van te plukken is moeilijk voor een IndonesiŽr. Gebrek aan echte ondernemersgeest bij de IndonesiŽrs?Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

RPeetoom; ik weet niet of het ondernemersgeest is, een gebrek daaraan of wat anders. Een deel is natuurlijk cultureel bepaald (3e wereld landen op zich): veel kinderen is welvaart want er word voor je oudedag gezorgd.. dus begint men maar vroeg met 'werpen' en dan komt het wel goed. Foute gedachte natuurlijk, maar de hoofdreden dat men hier alle afval uit de handen laat vallen is dat men tot enkele tientallen jaren geleden van bananen-bladeren at.. en als je die ter plekke weggooit is er weinig aan het handje. Niet denigrerend bedoeld trouwens. Zoiets verander je niet in 1,2 generaties blijkt.


Ho Lee Fuk

Hitami
User
spacer line
 

Ik vroeg me af, hoe komt het toch dat een vrouw van 29 ongeschoold en in een dorp wonen nog steeds niet getrouwd ?

Ik neem ook aan, als de moeder of zijzelf dat idee hebben om een "kippenfarm" te beginnen, dan weten ze ook hoe die uit te voeren. Die mensen zijn ongeschoold maar ik neem ook aan niet achterlijk.....

Ik heb laten uit rekenen of met 5 miljoen rp een "kippenfarm" kan starten en volgens mijn bron wel, mits als je al een stuk grond heb en een kandang.... na 5 -6 maanden levert zo'n ongeveer 20 miljoen rp.....

successpacer line  

Hitami Waarom dat ze niet getrouwd is heb een reden ze heb pepaalde mannen niet hoogstaan.En wel omdat ze is misbruikt maar daar wil ik verder niet over uitwijken.


Surya je kan mij Aimailen: = edit: op verzoek weggehaald =
Oke ik wacht afelsbeth
User
spacer line
 

Joop, even voor het beeld: het klopt toch dat jij in Nederland woont en de dame in IndonesiŽ?
Er wordt aldoor gesproken over : ze moeten het zus, of ze moeten het zo doen.
Jij kunt haar ter plekke toch niet helpen, alleen al vanwege het feit dat je aan de andere kant van de wereld zit? Of woon jij wel daar? Dan heb ik het aldoor verkeerd begrepen.nibiru
User
User icon of nibiru
spacer line
 

Zoals je ziet Joop zijn er meerdere mensen die aangeven dat het best zou kunnen werken.
Er is zelfs een risico analise gemaakt die aangeeft dat er een kans van slagen bestaat.
Waar de steun (financiele) vandaan komt maakt niet zoveel uit maar dat heb ik je al uitgelegd.

Hitami heeft een aantal alternatieven aangegeven die zeker ook kunnen werken want ik heb zelf ooit een dame financieel ondersteund bij haar handel in kleding. Ze kocht kleding in bij grossiers in Surabaya en die verkocht ze via verschillende kanalen weer door.
Ze haalde een netto omzet van gemiddeld 4 miljoen per maand en de reiskosten (via bus) haalde ze er ook uit. Omdat ze niet de ambitie had om te groeien had ik mijn ondersteuning wat sneller terug dan afgesproken en uiteindelijk is ze ermee gestopt omdat ze een manlief heeft gevonden die voor haar wil en kan zorgen.
Deze dame was al wat ouder dan jou meisje en heeft geen enkele diploma, zelfs geen zwemdiploma.

Overleg eens met je meisje of ze ook open staat voor andere handel dan alleen kippen.nibiru
User
User icon of nibiru
spacer line
 

Ik denk dat Joop zwaar onderschat wordt. Misschien is zijn kennis wel zwakker dan van menig forum lid wat Indonesie betreft maar zijn mensen kennis lijkt mij in orde.

Dat iemand zijn woorden op papier misschien niet goed kiest wil niet zeggen dat dit in zijn hoofd niet goed zit. Ik ken voldoende mensen die het wat moeilijker vinden om zaken via schrift te verwoorden maar hun leven (financieel) prima op orde hebben.

Dat ik mensen afzeik zou geen probleem moeten zijn want uiteindelijk wordt ook ik samen met velen afgezeken, ik jammer er alleen niet over.
Het doet me een beetje denken aan consulair medewerkers die heel het land door crossen en daar telkens met die lost cases te maken hebben en dat wanneer ik een borreltje met ze drink dat heel de avond aan moet horen. Ik heb daar een soort allergie voor ontwikkeld en dat weten de meeste nu wel. Dat maakt het al een stuk gezelliger.

spacer line  

Dat klopt Nibiru mijn kennis over Indonesie is zwak dat geef ik toe.Maar inschatten van mensen dat is niet vreemd voor mij. Ik druk mij weleens verkeerd uit maar de mensen begrijpen mij wel.Wij hebben vroeger een Hotelpension gehad bij mij moeder thuis daar heb ik die mensenkennis van.Ik ben wel zo ik klamp mij vast aan een strooihalm en die laat ik niet los.Dus mij motto is niet opgeven.Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.joop; je mensenkennis van een hotel pension beperkt zich hoogstwaarschijnlijk tot gasten van dat hotelpension die ruim genoeg geld hadden om te kunnen overleven en bovendien goeddeels Europees zijn. Daar heb je kortgezegd helemaal niets aan als je je bezig wil blijven houden met iemand die zelf maar net (of net niet, vandaar je hulp) in haar levensbehoeften kan voorzien.


Ho Lee Fuk

spacer line  

Beste Joop,

Leuk om te lezen hoe iedereen hier reageerd op je posting. met name de verschillende reacties spreken mij aan. Zelf ga ik ook voor die 5% Emoticon: Smile

Nibiru is positief en zal hier vast zijn redenen voor hebben. Als ik het zo lezen mag is hij met vallen en opstaan en altijd positief te blijven in staat om toch zijn dagelijkse portie rijst of nasi goreng te verdienen in Indonesia...

Ben je zelf ook van plan naar indonesie te gaan als je de fokkerij wilt gaan beginnen of maak je "gewoon"geld over?

Ik heb geen idee wat een kip kost maar volgens mij kan je echt wel 40 kippen kopen wat gaas, bamboe en wat voer om te beginnen voor een bedrag tussen de 4 en 6 juta.

Ook kan je groenteafval gebruiken om je kippen te voeren. Dit voer is gratis...

40 kippen geven toch gemiddeld wel een eitje of 35 per dag. De prijs is rond de 13.000 rps per kg op dit moment.

Ik denk dat je een bruto omzet hebt van 3 euro per dag. De truc zal moeten zijn de kippenfamilie snel te laten groeien tot een kippetje of 270 zodat je binnen niet al te lange tijd op een omzet zit van 20 euro per dag.... dit lijkt mij daar al een redelijk salaris onder aftrek van kosten..

Ik ben benieuwd hoe je wilt gaan starten om een vliegende start te mken denk ik dat je er zelf zou moeten zijn. veel boekjes lezen over kippetjes en dit proberen uit te leggen en maar hopen dat het opgepikt gaat worden en uitgevoerd..

Zolang ze de kippen niet zelf dagelijks eten en goed verzorgen. en er wat kuikentjes komen is er een basis..
Het mooie van je eigen fouten is dat anderen er soms heel gelukkig van worden..

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

een project met 5% slagingskans aanpakken? Dat zijn de doodgeboren kindjes, projecten gedoemd te mislukken. Probeer er maar eens geld voor te krijgen bij een bank, kredit-instantie met die 5% als slagingskans. Dan lachen ze je hier ook mooi uit en zeggen ze 'volgende'.

Een kip die een ei per dag produceert? Ben geen boer, en heb er geen info over ingewonnen, maar ik denk dat je superkippen hebt. Maar al kun je goedkoop 30 eieren per dag rapen, dan is dat een leuk begin. 1 eet je er zelf op, de rest verkoop je aan de buren voor 1.000 rupiah per stuk. Kilo prijzen zijn voor supermarkten, daar komen die 30-1 eitjes niet.

Ikzelf ga hier in de achtertuin beginnen aan composteren. Kost niets (alleen een plastic bak, eenmalig) en het afval komt na een aantal maanden in eigen tuin terecht. Daar groeit nu al een cabe-plant (voor vrouwlief, want ik mot dat niet) en er ik groei er sjalotjes en peterselie.. Economisch haalbaar? Neuh, is voor onszelf, al is een kilo van die pittige pepertjes tegenwoordig ook al enkele euro's.


Ho Lee Fuk

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Haha, ik lees nu dat een hen inderdaad bijna 1x per dag een ei kan leggen. Okay, wist ik niet. Dan is het toch leuk materiaal om eens met 100 kippen te stoeien hier op het stuk land naast de deur. (Hoewel, de stank!)


Ho Lee Fuk

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Geweldig om al die luchtfietserij hier te lezen.
Het is zo jammer dat mensen die ooit met dit soort luchtfietserij de boot in zijn gegaan zich schamen om dat te vermelden.
Komen en gaan van bisnis lui die een gat in de markt hadden ontdekt en vakantiegangers die de liefde van hun leven in de kroeg hadden opgeduikeld in IndonesiŽ die nog maagd waren.
Verdwenen en weg nooit meer wat van gehoord.

Daardoor ontstaat er een ťťnzijdig beeld van mensen die enige ervaring hebben en zelf de bietenboot zijn ingegaan en niet schromen om te waarschuwen en om op te passen.
Dat wordt dan gelijk weer uitgelegd als negativiteit, terwijl het heel goed bedoeld is Emoticon: Blush

Dan stijgt er ineens weer een nieuwe ster aan het firmament waarvan ik dacht dat die aan een supernova ten onder was gegaan, die dan weer hoop geeft, tja kan gebeuren.
Je kan je afvragen of zo'n nieuw sterretje die uit een supernova is ontstaan zijn lichtje werkelijk wil laten schijnen.

Nee dus, dat sterretje is hier om te schoppen, hij is inmiddels al 2 of 3 keer gereÔncarneerd
Wie is de dupe?
Juist, jongens met een zuivere bedoeling zoals Joop Emoticon: Angry
Ook gereÔncarneerde sterren is niets menselijks vreemd, "Het doel heiligt de middelen" Emoticon: Bye byeHitami
User
spacer line
 

Joop, ik ben toch nieuwsgierig, wat heb je toch met deze vrouwen... bij andere posting schrijf je over een andere vrouw met ecotoerisme als achtergrond...

Verder gebruik je religie ... en verkrachting... als argumentMalam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Dat is dezelfde dame Hitami, een kwestie van de postings van Joop lezen van af het begin.
Hitami
User
spacer line
 

sorry...
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,618,867 topic views - 242,009 posts - 13,759 topics - 35,450 members - last post @ 15-10-2021 19:42 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,244,619 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com