indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Het visumgebeuren > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

spacer line  


On 28-12-2013 09:26 _Jarno_ wrote:

[quote removed]Meen gelezen te hebben dat wanneer je langer dan 10 jaar getrouwd bent geweest dan kan je KITAP verlengd worden volgens de regels/wetten, ook na echtscheiding of overlijden van je echtgenote. Zal morgen wel ff speuren naar waar het precies beschreven stond.
Klopt , waarschijnlijk uu keimigrasian 2011.
Geldt ook voor gesloten huwelijken in buitenland ( Nederland), dus alle Nederlanders die officieel getrouwd is met een Indonesische( omgekeerd ook) kan een Kitap krijgen .
bisa dicek of makemyday .

spacer line  

langer als 10jaar getrouwd kun je de kitap inderdaad automatisch laten verlengen ook na overlijden partner of echtscheiding
Keduadam
User
User icon of Keduadam
spacer line
 

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.Kuncitan, sorry las het nu pas... maar
TX voor het uitgebreide en bruikbare antwoord!! Emoticon: SmileYour attitude determines your altitude

spacer line  

hallo Jarno, heb je al iets gevonden voor mij, ben inderdaad afgelopen jaar 10 jaar getrouwd geweest, ben naar de immigratie dienst geweest en ik kan ook via mijn zwager de sponsor van mijn Kitab laten verlengen, natuurlijk wel met de een en ander geregel. Misschien heb je nog andere info gevonden, alvast bedankt._Jarno_
User
User icon of _Jarno_
spacer line
 

Hallo Sjaak,

Via deze link : http://www.setneg.go.id//compo(...)6%20Tahun%202011.pdf
vind je de immigratiewet, het is echter 90 pagina's en heb het momenteel helaas niet aan tijd om er doorheen te spitten waar het precies staat.


Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd

guna2
User
User icon of guna2
spacer line
 


On 18-01-2014 05:02 sjaak de wit wrote: en ik kan ook via mijn zwager de sponsor van mijn Kitab laten verlengen, natuurlijk wel met de een en ander geregel.

Volgens de al door Pak Surya genoemde wet uit 2011 (Indonesisch) heb je helemaal geen sponsor nodig. Het zou bovendien van de gekke zijn als die sponsor een familielid van je gade zou moeten zijn omdat de desbetreffende regeling ook geldt bij een scheiding.
Zie ook hier (Engels). Je KITAP moet dus gewoon en sponsorloos tegen de geldende officiële tarieven worden verlengd. Oftewel Rp 2 jt. Zijn ze nou helemaal van de pot gerukt? (retorische vraag)Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Overigens is het geen KITAB maar KITAP. Kitab is de Bijbel.


Ho Lee Fuk

simpati
User
spacer line
 

Wij kan mij de volgende blanco formulieren bezorgen of weet waar die te downloaden zijn:
1.FORMULIR IZIN TINGGAL TERBATAS DAN TETAP PERDIM : 24
2.FORMULIR PENDAFTARAN ORANG ASING PERDIM : 26
3.FORMULIR PERUBAHAN ORANG ASING PERDIM : 27

Deze zijn nodig bij de aanvraag van een KITAS//KITAP.
Alvast bedankt,
Jannsenada
User
User icon of nsenada
spacer line
 

Jan, heb je deze formulieren al? Indien ja, zou ik daar een kopietje van kunnen krijgen?

En zou er iemand kunnen vertellen welke formulieren/papieren er nog nodig zijn voor Kitap? Ik heb 3 links gevonden op het forum ivm Kitap, maar nergens staat welke papieren ik zou nodig hebben.

Groetjes,

FrankThere's a big difference between kneeling down and bending over!

simpati
User
spacer line
 

Beste Frank,
Ik heb een brochure gedownload op:
http://www2.kanim-soetta.info/(...)sing_KITAS_KITAP.pdf

De volgende formulieren heb ik ontvangen van het KANTOR IMIGRASI in Malang:
1.FORMULIR IZIN TINGGAL TERBATAS DAN TETAP PERDIM : 24
2.FORMULIR PENDAFTARAN ORANG ASING PERDIM : 26
3.FORMULIR PERUBAHAN ORANG ASING PERDIM : 27

Die worden meteen vol gekladderd met de nodige fouten om maar geen kopie te kunnen maken, lukt het wel zal je rekening moeten dat de formulieren een ander formaat zijn: 330 x 216 mm, die kan je met een normale A4 scannner niet in één keer scannen maar in twee helften en die kopieren in een document de de bovenstaande afmetingen.
Ik heb de beschikking over een kleurenprinter die dat formaat niet op 1 vel kan printen, mijn laserprinter de HP Laserjet P1102 kan dat wel en daar heb ik nu papier in zitten met het formaat van 330 x 216 mm.

Een Curriculum Vitae (DAFTAR RIWAYAT HIDUP) in de Indonesische taal kan ik jou opsturen.
Ook de Surat Permintaan Dan Jaminan en een sponsorbrief heb ik zelf gemaakt.

Een KITAP bij KANTOR IMIGRASI KELAS 1 KHUSUS SOEKARNO - HATTA kost IDR 2 miljoen uiteraard zonder de andere kosten voor instanties.
Succes,
Jankemboja
User
spacer line
 

beste,

Weet iemand hoelang moeten wij wachten vanaf het moment van online VITAS aanvragen totdat wij naar de Immigratie kantoor kunnen gaan voor de volgende procedures?

thanksguna2
User
User icon of guna2
spacer line
 


On 24-01-2014 19:20 kemboja wrote: Weet iemand hoelang moeten wij wachten vanaf het moment van online VITAS aanvragen totdat wij naar de Immigratie kantoor kunnen gaan voor de volgende procedures?

Ik ben geen VITAS-expert, maar volgens mij moet je je vraag omdraaien: Hoeveel tijd heb ik om m'n VITAS te verzilveren? Je hebt namelijk slechts zeven dagen de tijd om dat te doen. Kortom, je moet vrijwel onmiddellijk na aankomst in Indonesië naar Kantor Imigrasi, en da's meteen voor mij de belangrijkste reden om de SOSBUD-route te nemen en niet gek veel te weten over een VITAS. Met een SOSBUD heb je alle tijd van de wereld (zo ongeveer). Het is niet ondenkbaar dat KI de zaak vertraagt zodat je aanvraag natuurlijk net buiten de zeven dagen valt hetgeen dan weer op de gebruikelijke manier moet worden opgelost. Een ander nadeel van een VITAS is dat het typisch de methode voor bedrijven is, en bedrijven hebben natuurlijk toch geld zat, als u begrijpt wat ik bedoel. Kortom, indien mogelijk, SOSBUD.nsenada
User
User icon of nsenada
spacer line
 

Bedankt voor de link Jan.


There's a big difference between kneeling down and bending over!

simpati
User
spacer line
 

Eigenlijk ben ik OFF-TOPIC
Ik ben met een KITAS-ISTERI bezig, iedereen die een KITAP wil aanvragen heeft eerder een KITAS gehad.

Mijn vraag is of het nodig is om het BUKUH NIKAH te laten legaliseren voordat je een KITAS-ISTERI kan aanvragen, ik wil dat perse niet en het zijn niet alleen de kosten waarom ik dat niet wil, ik zal hier niet schrijven waarom.

Naast de eerder genoemde PERDIM formulieren is voor een KITAS ook nog nodig het PERDIM-23 formulier, de naam is FORMULIR PERPANJANG ATAU KONVERSI IZIN KUNJUNGAN (Form of extension or Conversion of Visit Permit)
Groetjes,
Jan

P.S. Veel forumleden zullen zich nog herinneren dat ik ongeveer één jaar een topic heb geopend met de naam VAARWEL INDONESIË .
Het vaarwel is dus niet gelukt, enkele forumleden weten waarom, ik zal hier niet schrijven waarom, ik zal spoedig wel bij het topic http://forum.indahnesia.com/to(...)sie_ziektekosten.php schrijven wat mijn ervaringen zijn met de ziektekostenverzekering van Allianz.
kemboja
User
spacer line
 

Om een KITAS aan te vragen moeten wij nu met VITAS binnenkomen. Sos bud wordt niet meer aanvaard. Zo wordt het verteld bij de ambassade en op expat forum.
Lieve
User
User icon of Lieve
spacer line
 


On 25-01-2014 08:48 kemboja wrote:
Om een KITAS aan te vragen moeten wij nu met VITAS binnenkomen. Sos bud wordt niet meer aanvaard.


Dit is niet correct.


Over de oorspronkelijke vraag: u moet minstens twee jaar gehuwd zijn met een Indonesische burger (WNI) voordat u een KITAP kan aanvragen.
Mulutmu harimaumu - A man is good for nothing until he is educated

Lieve
User
User icon of Lieve
spacer line
 

Over de andere vragen:

De formulieren 24/26/27 voor KITAP kunnen gewoon bij het Immigratiekantoor worden afgehaald. Deze blauwe map kost een paar duizend rupiah. Voor de KITAS is er meestal een roze map.

De originele Akta Perkawinan (huwelijksregistratie Catatan Sipil) of Buku Nikah (huwelijksregistratie KUA) dient te worden aangeboden (met pasfoto's). Een legalisering is alleen noodzakelijk indien het huwelijk in het buitenland plaatsvond en men van daar een certificaat of trouwboekje heeft.


Mulutmu harimaumu - A man is good for nothing until he is educated

Lieve
User
User icon of Lieve
spacer line
 


On 24-01-2014 04:05 simpati wrote:

Ik heb een brochure gedownload op:
http://www2.kanim-soetta.info/(...)sing_KITAS_KITAP.pdfKijk hiermee uit want er staan grove fouten in deze brochure; men vermeldt bijvoorbeeld nog steeds de vijf jaar in Indonesië als een basiseis.


Een KITAP bij KANTOR IMIGRASI KELAS 1 KHUSUS SOEKARNO - HATTA kost IDR 2 miljoen uiteraard zonder de andere kosten voor instanties.


Reken in totaal op ca. 3,5 miljoen rupiah.Mulutmu harimaumu - A man is good for nothing until he is educated

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Enkele vraagjes Lieve:
1) als ik het goed begrijp, kan men als men reeds meer dan 2 jaar is gehuwd met een Indonesische direct in aanmerking komen voor een KITAP? Voorheen kreeg ik van een expert te horen dat je eerst 2 jaar een KITAS moet nemen en dan pas voor een KITAP kan gaan indien men reeds langer dan 2 jaar is gehuwd.
2) en kan men dat ook starten vanuit een SosBud maar met een andere sponsor dan je partner?
3) als men net is gehuwd, kan men dan ook een KITAS aanvragen op basis van een huwelijk (gaat om een 40-jarig iemand die dus niet op een Lansia-visum kan)?
Thanx.Lieve
User
User icon of Lieve
spacer line
 

Beste,
1). Het pad voor het verkrijgen van een KITAP Is jammer genoeg nog steeds via een KITAS (zelfs voor een ex-WNI die een KITAP wil). Maar men mag gerust direct na het verkrijgen van KITAS I een KITAP aanvragen, men moet dus niet op KITAS III 'zitten'. Maar wél twee jaar gehuwd zijn.
NB: De regels zijn verschillend indien de sponsor een werkgever is.
2) De sponsor van SOSBUD - KITAS dient dezelfde persoon te zijn, dit is hier dus de (toekomstige) echtgeno(o)t(e).
3) Ondanks dat sommige immigratiekantoren zullen beweren dan men hier vier maanden op SOSBUD moet zijn, is dit niet meer juist; de persoon kan direct na zijn/haar huwelijk de KITAS aanvragen.


Mulutmu harimaumu - A man is good for nothing until he is educated

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Thanks a lot. Terima kasih banyak. Duidelijk.spacer line  

Als je je niet laat uitschrijven uit Nederland moet je dus wel elke maand gewoon verzekering etc betalen...

Verlenging Kitas kost 700.000 + 55.000 voor foto en vingerprints (Ik moet volgende week verlengen, het wordt mijn derde keer trouwens)

Dus iemand die 4/5 juta betaald heeft gewoon geld teveel. Ik wacht liever 2 uurtjes...

Dat een KITAP meer dan 30 juta zou moeten kosten zou dus dan ook een beeeetje teveel zijn als je nog geen juta voor een verlenging zou betalen.

Ach ja, hebt er soms onnozele mensen tussen zitten met teveel geld...blijkbaar.

Ik doe het wel voor 10 juta...lolspacer line  

En mochten er mensen zijn die nog formulieren nodig hebben dan wil ik ze wel ff voor jullie inscannen. Geheel onindisch GRATIS...lol

Ik woon in Kelapa Gading, Jakarta nog geen 5 min van 't kantor imigrasi

Stuur je mail adres dan ff naar volljjRemoved to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.hotmail.com

Greetz,Lieve
User
User icon of Lieve
spacer line
 

Als ik uw redenering doortrek, kan men het ook 'onnozel' vinden over een periode van zoveel jaar miljoenen aan KITAS te betalen (zoals u doet) terwijl men voor 3,5 juta een vijf-jaren KITAP heeft.

En nà de eerste vijf jaar wordt het verschil nog groter daar de KITAP kost wordt gedecimeerd. Nog niet gesproken van de mogelijkheid om een rijbewijs te hebben met langere duur, een 'echte' KTP te bezitten, MERP's te hebben van twee jaar i.p.v. 11 maanden en niet het land te moeten verlaten als de partner (na 10 jaar) mocht komen te overlijden.

Hoe dan ook, ik kan goed begrijpen dat mensen geen zin hebben om een interview af te leggen, niet willen dat men ze thuis controleert en dat ze niet de fut of tijd hebben al die verschillende administraties af te lopen. Zij gebruiken dan een agent; hun keuze.


Mulutmu harimaumu - A man is good for nothing until he is educated

maturnuwun
User
spacer line
 

Een iitap kun je al aanvragen na twee keer itas de prijs van de itap is 3 juta
Dit geld alleen als je gehuwd bent
een itas kun je aanvragen direkt na dat je gehuwd bent kosten 700.000 idr

You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.95,552,785 topic views - 242,168 posts - 13,759 topics - 35,541 members - last post @ 05-12-2021 19:38 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

156,427,828 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com