indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

KotaRadja
User
User icon of KotaRadja
spacer line
 

Armoede in Indonesie:
Als ik me afvraag hoe hier iemand kan rondkomen met minimum loon wordt er hier geantwoord in de trant van "is niet mijn zaak". Ik lees hier ook vaak " rechts getinte" uitspraken en de volkskrant is maar een "klote linkse" krant. Maar als ik van mening ben dat met dit land beter gaat, komen opeens links getine geluiden naar voren van: "kijk eens naar de armen en kijk eens naar het volk etc"

Wisten jullie dat de jaarlijkse bevolkingsgroei hier evenveel is dan heel Singapore, IEDER JAAR. Dus een moeilijk te regeren land en toch redelijke prestaties. Emoticon: Party!

En hier is de werkelijke armoede (recente publicatie)
spacer line  

Kota,

Is goed joh. Je hebt helemaal gelijk en anderen niet.

Ja, knappe prestatie hoor, die bevolkingsgroei, toch?
Ik benader het iets anders, als een grote groep mannen hem in de vrouw hangt, zal het resultaat groter zijn dan een kleine groep. Zegt dus geen ene reet.
Nou eigenlijk wel iets, waar armoede heerst is doorgaans het gemiddeld aantal kinderen per gezin hoger dan in "rijke" landen. Knappe prestatie Kota.

Fact: Volkskrant is een linkse krant. Klote of niet.

Plaatje: Indo ten opzichte van de werkelijke armoede?
Nou, ik vind het verglijkingskader lachwekkend. Seriously? Op Malaysia na zijn het allemaal "arme" landen.
Wat is de bron van dat plaatje trouwens?
Verbazend dat Vietnam het zo goed doet. Heeft pas op veel later moment zich op kunnen bouwen dan Indonesia.

Wat Malam zegt: Indonesia is schathemeltje rijk en niemand hoeft honger te lijden. Volgens mij is t land compleet zelfvoorzienend. Schandalig hoe groot de verschillen zijn dus.

Let je op met de kiezels tussen je beras?Heldere ziende

KotaRadja
User
User icon of KotaRadja
spacer line
 

Voordat je verder gaat , wat is armoede en wat is relatieve armoede?
Ik hoef niet gelijk te hebben, ik geef slechts FEITEN weer en bron is weer de wereldbank.


The largest economy in Southeast Asia, Indonesia – a diverse archipelago nation of more than 300 ethnic groups -- has charted impressive economic growth since overcoming the Asian financial crisis of the late 1990s. The country’s GDP per capita has steadily risen, from $857 in the year 2000 to $3,603 in 2016. Today, Indonesia is the world’s fourth most populous nation, the world’s 10th largest economy in terms of purchasing power parity, and a member of the G-20. An emerging middle-income country, Indonesia has made enormous gains in poverty reduction, cutting the poverty rate to more than half since 1999, to 10.9% in 2016.


Met maar liefst 50% gedaald sinds 1999 naar ongeveer 26 miljoen mensen Emoticon: Party!
Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Man oh man Kota, nog één keer dan, dat cijfer is gebaseerd op het cijfer van het Indonesische CBS, waarbij iemand die onder de 0,80 Dollarcent per dag te besteden heeft onder de armoedegrens zit, dat is 11.000 Rupiah per dag, terwijl een liter rijst 10.000 kost Emoticon: Confused
Hoe verneukeratief is dat als de Wereldbank het over 3,10 Dollar per dag heeft. Emoticon: Angry
spacer line  

Die bevolkingsgroei knappe prestatie noemen is geen feit. Is vreemde constatering. Is er toevallig ook een statistiekje kindersterfte / land?

Ik ben het wel met je eens dat er groei is, maar extreem ongelijk. En terugkomend op je mening dat ambtenaren en werknemers tientallen procenten meer moeten verdienen (want daar wijken we plots van af): Krankzinnig.
Een grote groep mensen gaat NIET in gelijk percentage omhoog (denk eens aan die talloze hoeveelheden "zzp-ers", koopkracht daalt echter wel rap, dus nog meer ellende.

Toch regelmatig op TV dat prijzen van o.a. chili door t dak gaan? Niet alleen door het weer hoor. Net zo min als die mafia praktijken omtrent het keukenzout Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud . OMG wat een clusterfuck was dat zeg. Het land met de meeste kustlijn, maar het weer had het gedaan.
Sure, omringende landen hebben veel beter weer en veeeeel meer kustlijn.. Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud
Zoals eerder door iemand gemeld, veel arbeid wordt verplaatst naar bijv. Afrika.


Heldere ziende

KotaRadja
User
User icon of KotaRadja
spacer line
 

Mischien ontmoet ik vaker de mensen van die groep van 10.9% dan de meeste van jullie hier die in plazas rondhangen en biertjes drinken. En weet je wat me opvalt? Ze preferen het plattelandsleven boven het stadsleven. En, hoe vreemd het ook klinkt, ze redden zich wel.

En, malam, natuurlijk lees ik ook de sterftecijfers en natuurlijk lees ik ook over de gezondheidsproblemen van babies onder de armen etc. Nog veel te doen dus en als ze de goeverneurs zoals gatot, die de bansos kas (sociaal hulp) leeg plunderden, allemaal oplsuiten dan komt het ten goede van de armen.

Al met al, het gaat beter met Indonesie en het gaat vooruit.spacer line  

Kota, Kota, je voorgaande respons (met name de eerste alinea) bruist van de aannames. Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud .
Niet bepaald intellectueel Emoticon: Nooo Emoticon: Nooo . Moet ik t toelichten of vat je 'm?

Het gaat beter... Ja inderdaad, maar daar is niet bepaald een glazen bol voor nodig. Met de tijd heb je doorgaans overal vooruitgang, tenzij in een mongolenstaat als Zimbabwe.Heldere ziende

KotaRadja
User
User icon of KotaRadja
spacer line
 

Ja graag, toelichten en ook mij uitleggen wat het woord mischien betekent Emoticon: Laugh out loudLuo Ni
User
User icon of Luo Ni
spacer line
 

Emoticon: Stupid
I got a dream Emoticon: Yawn Emoticon: Yeah right! ....mungin besok .. Emoticon: Clown Emoticon: Clown

Zaijian , permisi

Luo Ni Emoticon: Nooo
Zhuīsuí nǐ de mèngxiǎng ...... Follow Your Dreams

KotaRadja
User
User icon of KotaRadja
spacer line
 


Met de tijd heb je doorgaans overal vooruitgang, tenzij in een mongolenstaat als Zimbabwe.


Alhamdulillah Emoticon: Worshipspacer line  

Je bedoelt misschien? Typefout. no worries.
Nee, ik doel op "dan de meeste van jullie hier die in plazas rondhangen en biertjes drinken". Misschien doelt niet op dat deel.
Anyway, zelfs vooruitgang bij de Inuit en Eskimo's: sneeuwscooters. Dus ja, vrijwel overal behalve... had ik al genoemd.

Kortom: Vooruitgang is een zeer relatief begrip en niet enkel te duiden door een klets micro- en macro economische cijfers. Nu nog mentale vooruitgang, wat met een zekerheid grenzende waarschijnlijkheid wat langer gaat duren. Als dat gaat gebeuren.
Er zijn bepaalde krachten aan t werk die terug in de tijd willen. Krachten die, als men niet uitkijkt, nog sterker worden ook.
Zeg niet dat het maar een klein groepje is en dat nooit gaat gebeuren. Iran, ik meen, 1979 was er een goed voorbeeld van.Heldere ziende

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 03-11-2017 14:37 Luo Ni wrote:


I got a dream Emoticon: Yawn Emoticon: Yeah right!....mungin besok .. Emoticon: Clown Emoticon: ClownLuo Ni Emoticon: Nooo

Alhamdulillah, het gaat goed komen de jeugd heeft de toekomst. Emoticon: BlushKotaRadja
User
User icon of KotaRadja
spacer line
 


Er zijn bepaalde krachten aan t werk die terug in de tijd willen. Krachten die, als men niet uitkijkt, nog sterker worden ook.
Zeg niet dat het maar een klein groepje is en dat nooit gaat gebeuren. Iran, ik meen, 1979 was er een goed voorbeeld van.Snacks, woon je nu in Nederland? Daar willen ze terug in de tijd.... Emoticon: Laugh out loud

Terug naar de flower power tijd waarbij ze de geiten wollen sokken zelf gaan breien en met een hasjpijp onder de boom high worden, op een jezus fiets reizen met tasjes gemaakt van recycled items, tweede hands bluejeans aan hebben, dromen over hoe verder te gaan met de duurzame leefwijze zonder vervuiling en het liefst vegetarisch eten.

Hier lopen ze ver achter met hun pancasila, nkri en bineka tunggal ika want ze willen meer vervuilen, poen verdienen en op hun manier gengsi zijn in hun rolls royces, zonder geloof maar ook zonder alexis achtige tenten , zonder zweedse wetgeving maar munafik maitresses op na houden die 10kg makeup iedere dag op hun gezicht smeren en iedere dag het liefst beefsteaks & pizzas eten in sogo achtige plazas.

GuNite Pak Jack.Luo Ni
User
User icon of Luo Ni
spacer line
 Emoticon: Blush

Deze gentleman was arts en kan door een spierziekte zijn beroep niet meer uit oefenen.
Blijven geloven in de jonge generatie met dit voorbeeld als stimulans voor ons ouderen om verder te leven vind ik persoonlijk pak Malam Emoticon: Yes!
Fijne dag . Emoticon: Smile
Zaijian
Luo Ni Emoticon: Talk to the hand


Zhuīsuí nǐ de mèngxiǎng ...... Follow Your Dreams

spacer line  

Nee Kota, ik ga waar anderen niet gaan. Achtervolg t geldspoor en dat is niet Nederland Emoticon: Laugh out loud
Onderontwikkeld/ontwikkelend gebied biedt kansen.

2e alinea: even wat meer interpunctie aub. Leest iets prettiger. Na nogmaals lezen: Klopt. Ook dat biedt weer kansen. Emoticon: Yes! Emoticon: Yes! Emoticon: Yes!

NL is overgereguleerd en maakt handel kapot. Kansloos. Zelfs geen bierfietsen meer in Amsterdam!
Zal maar niks zeggen over belasting-op-belasting-op-belasting. Uiteindelijk betaal je (en/of nabestaanden) ca. 90% belasting als je een tuin op je buik hebt. Not gonna happen.
En dan dit... eerst iedereen aansporen om extra af te lossen op je hypotheek om daarna deze sukkels af te straffen met weer een belasting Emoticon: Stupid Emoticon: Stupid Emoticon: Stupid . Either way, you're fucked. Tenminste, als je in NL woont..

Nu weer on topic. Got carried away.

Heldere ziende

zieleffe
User
spacer line
 

Ja ik kan het ook niet laten om te reageren, maar niet om te reageren zelf, maar te schrijven dat in Indonesië het verschil van leven, gemakkelijker is dan in Nederland.
Want je lees dat velen ouderen in hun eigen behoeftes liggen te rotten, het klinkt overdreven en ik kan het niet bewijzen, omdat je het van het Internet plukt.
Het leven is en word duurder ook in Indonesië vooral melk en vlees producten, is schrikbarend duur. Emoticon: Angry

Nu wat anders het economische gedeelte bekijken
Ja je ziet vooruitgang die machine die op de foto van KotaRadja geplaatst heeft.

Die zie je ook in Jakarta en nu komt het . Emoticon: Yawn
Die machines worden bediend door Japanners die de wegen aanleg een mooi systeem die op YouTube veel kan bekijken.
Maar nu de mentaliteit van de doorsnee Indonesiërs Emoticon: Talk to the hand
Na zo veel jaren 10 tal zijn de wegen versleten en er is geen onderhoud aan gepleegd.
Een voor beeld er rijden nieuwe bussen in Jakarta, TransJakarta van die nieuwe zie je al smerige zittingen en vuile bussen stukke buizen noem maar op.
Die onderhoud laat te wensen over men heeft hier geen discipline en slordig zijn ze van top tot teen. Emoticon: Nooo
Maar niet spreken over de kwaliteit van de chauffeur ze denken niet aan de passagiers maar zijn erg geconcentreerd op de weg, ze rijden of ze een lading kolen hebben, optrekken gaat niet soepel, remmen als een gek noem maar op ze zijn slecht opgeleide projectielen.
Het enige wat er goed aan is voor die arme sloebers die naar hun werk moeten en geen motor of auto bezitten is de prijs 3500rp zolang je maar wil.
En laten we da Angotan maar buiten beschouwing nemen, dat zijn gewoon varkens op de weg, je leven ben je niet zeker als je daar in zit.
Ook die te kleine bussen dat is wel eigen tijds in Indonesië, maar als je een beetje land ben laat je zo iets niet rijden.
En nu de taxi het blijkt met sprongen achteruit te gaan met Bleubird en Express want, die verliezen het van Grap en Uber omdat je de prijs van te voren weet, afspraak is afspraak zodat de chauffeur je niet kan belazeren, met langzaam rijden en achter in de macet aan te sluiten, die valsheid hebben die mannen, meestal mannen in die taxi, van die twee maatschappijen. Emoticon: Angry Emoticon: Angry

Het gevolg is dat de buitenlandse investeerders weg gaan, of niet meer investeren in hun fabrieken.
Kijk hoelang ACE een Amerikaans bedrijf en Carrefour Frans bedrijf dit kan vol houden met zo veel personeel waar de helft zeker weg kan die uit hun neuzen staan te peuteren. Emoticon:

Nu een duidelijke voor beeld
Alibaba die Chinees gaat in Maleisië een grote distributie bedrijf starten ik weet niet van hoeveel hectare groot.
Dat had in Indonesië ook ge kunnen maar waarom ze naar Maleisië zijn gegaan ?, het arbeids mentaliteit in Indonesië is heel slecht en dat is al generaties lang.
Daarom geen buitenlandse investeerders die een markt zouden kunnen krieéren voor geheel Azië en dat loopt Indonesië mis....... Emoticon: Bye bye Emoticon: Bye bye

P.S
En zo kan ik een heel grote lijst op sommen wat er in Indonesië slecht gaat en wat er over blijft een klein lijst van wat er wel goed gaat
Dan moet ik elke keer lachen als die reclame boodschap op TV voorbij kom.
Product product Indanesia
Emoticon: Party! Emoticon: Party!
Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

KotaRadja
User
User icon of KotaRadja
spacer line
 


Private consumption growth has been ROBUST, supported by a STABLE Rupiah and MUTED inflation. Investment GROWTH continuesTO BE STRONG on the back of the ongoing recovery in commodity prices, continued reforms to improve the business environment, lower financing rates, and BETTER business sentiment.


Selamat pagi,

Lijkt wel of deze samenvatting dan wel conclusies van de wereldbank voor velen van jullie een vloek is Emoticon: Talk to the hand

Ik kon de stand van zaken van het land van pancasila niet beter samenvatten. Kort, bondig en zo "to the point" Emoticon: Party!

Prettige dag verder,Ps: completer zou zijn ook te vermelden dat de armoede FLINK is gedaald. Emoticon: Yes!


Toegevoegd:
Zieleffe, al twee jaar gebruik ik mobiletje merk Advan, made in Indonesia, nog steeds "going strong". Denk dat ik deze weggeef en een nieuwste model binnenkort koop. Emoticon: Yes!KotaRadja
User
User icon of KotaRadja
spacer line
 

In 2013 werd dit over Indonesie geschreven:

De beurs van Indonesië (IHSG) kreeg het de afgelopen weken zwaar te verduren. De rente op Indonesische 10-jarige staatsobligaties is opgelopen tot het hoogste peil van de afgelopen jaar. En als gevolg van het enorme handelstekort van het land, is ook de rupiah, de Indonesische munteenheid, flink in waarde gedaald, schrijft Kompas. Sombere vooruitzichten dus voor de Indonesische economie.

Volgens de Indonesische president Susilo Bambang Yudhoyono (SBY) hebben de economische problemen waar Indonesië mee te kampen heeft onder andere te maken met de teruglopende export en een stijgende import dat weer gevolgen heeft voor de handels- en betalingsbalans.

Bovengenoemde situatie heeft geleid tot grote zorgen in binnen- en buitenland over een sterk teruglopende economische groei in Indonesië, aldus de president.

De komende dagen zal SBY met zijn ministers bespreken hoe zij deze economische 'dip' kunnen herstellen. 'We moeten hoe dan ook voorkomen dat de koers van de rupiah verder wegzakt en zo onze hele economie verstoort.'


Dan kan je zeggen: Indonesie , kijk uit het gaat niet goed.


En wat schrijven ze vier jaar later?.........zie mijn vorige post Emoticon: Party!marcel70
User
spacer line
 


On 04-11-2017 07:58 KotaRadja wrote:
In 2013 werd dit over Indonesie geschreven:

[quote removed]


Dan kan je zeggen: Indonesie , kijk uit het gaat niet goed.


En wat schrijven ze vier jaar later?.........zie mijn vorige post Emoticon: Party!


Us dollar nu 13500 euro 15750. Dus?? Emoticon: Stupid


Becik ketitik olo Ketoro

KotaRadja
User
User icon of KotaRadja
spacer line
 

Zoals ik al eerder opmerkte is niet alles rooskleurig. Geen enkel land is perfect en indonesie is nog volop in ontwikkeling en het gaat redelijk.

Wat moet er nog aan gedaan worden, erg erg veel zoals:


While there are greater efforts at improving basic public services, the quality of health clinics and schools is uneven by middle income standards, contributing to ALARMING indicators, particularly in health.

For example, the maternal mortality rate in Indonesia is 126 maternal deaths per 100,000 live births – higher than the Millennium Development Goal of 102 maternal deaths per 100,000 live births. 1 in 3 children under the age of 5 suffer from stunting, or shorter height, which reflects impaired brain development that will affect the children’s future opportunities. If not reversed, the gap between rich and poor, already increasing in recent years, may widen. At 0.40, Indonesia’s GINI coefficient – a measure of inequality - is higher than in neighboring countries.


Ook het onderwijs is nog bar en boos.

Heb hoop en het kan beter en het zal beter worden met de komende generatie die met IT zijn opgegroeid Emoticon: Party!zieleffe
User
spacer line
 

Droom lekker verder en vraag in Indonesië een paspoort aan, geweldig gaat het beter Emoticon: Stupid


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

KotaRadja
User
User icon of KotaRadja
spacer line
 

Over gezondsheidszorg:
Met de invoering van BPJS (soort ziekenfonds) is toch een begin gemaakt voor een basis medische zorg voor IEDEREEN. Voorheen kon je doodvallen als je geen poen hebt.

Een tukang sate vroeg me of ik hem kan helpen in te schrijven (online) want hij wil bijvoorkeur niet naar een bpjs filiaal gaan. Met zijn "kartu keluarga nummer" had ik hem en zijn vrouw en kind binnen paar minuten ingeschreven en hij maakte direct de maandelijkse bijdrage over en is dus direct bpjs-verzekerd. Emoticon: Smile
https://www.bpjs-kesehatan.go.(...)/Pendaftaran-Peserta

Prachtig toch. Basis medische zorg voor de man op straat Emoticon: SmileKotaRadja
User
User icon of KotaRadja
spacer line
 


Op 04-11-2017 08:37 schreef zieleffe:
Droom lekker verder en vraag in Indonesië een paspoort aan, geweldig gaat het beter Emoticon: Stupid


Heb wat oude posten gelezen hier en dergelijke zieleffe's uitspraken werden ook al in 2013 gedaan. Het schijnt dat je niks positief over dit land mag schrijven. Je moet wel seniel zijn als je de vooruitgang NIET heb gemerkt in de periode van 2013-2017. Een Zieleffe die alleen in en rondom pluit vertoeft ziet natuurlijk niet veel maar heb wel een grote mond alsof hij de deskundig is. Heb je weleens in een hutje gelogeerd zonder electriciteit en waarbij de mensen daar meer dan 1 km moeten lopen om beetje water te halen? Die mensen lachen en zonder stress gaan ze door het leven. Pak, ik heb net daun pepaya geplukt en zal voor u koken met kip die ik net heb gepotong. Geweldig. Emoticon: Party!Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Prima allemaal, al die cijfers, krantenartikelen en blijkbaar alles wat een mens tegenwoordig nodig heeft om feiten kracht bij te zetten. En door wei zijn deze cijfers aangeleverd?

Maar.., ik zie wat ik zie.
En dat is vooral vooruitgang bij mensen in de bovenste laag van de bevolking. daar waar vroeger een auto voor de deur stond, staan er nu twee of drie wat meteen in vooral west Indonesie weer problemen oplevert. Het hebben van een beter leven in welke vorm dan ook is voor velen een droom en anderen die het kunnen betalen kopen een beter leven, tenminste een poging tot. Voor bepaalde functies wordt goudgeld betaald, gegarneerd met corruptie. Met studies wordt niet altijd iets gedaan, kan niet altijd iets mee gedaan worden. Ze zijn ook niet heel ver met welke studie geschikt is en waar een markt voor is. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Zonder stress door het leven gaan? Ja, ogenschijnlijk. Je moet eens een gesprek aanknopen met die mensen en doorvragen. "Pak, ik heb net daun papaya geplukt etc...." is om af te leiden, er het beste van te maken. Ze kunnen vaak weinig anders. Mensen hebben wel degelijk stress (van de Indonesiers die ik ken zijn er veel met slaapproblemen, om maar iets te noemen). Wij zijn gewend om onze problemen met elkaar te bespreken, in Indonesie wordt dat hooguit binnen de familie gedaan en ook daar weten ze van elkaar vaak niet eens wat hen bezig houdt.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Luo Ni
User
User icon of Luo Ni
spacer line
 

Kota Radja wrote : Prachtig toch , basis medische zorg voor de man op straat Emoticon: Smile

=====================================================================

https://youtu.be/aIIJ9L6lecIPermisi , zaijian Emoticon: Blush

Luo Ni Emoticon: Worship


Zhuīsuí nǐ de mèngxiǎng ...... Follow Your Dreams


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,810,192 topic views - 242,062 posts - 13,758 topics - 35,455 members - last post @ 24-10-2021 22:04 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,612,234 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com