indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

KotaRadja
User
User icon of KotaRadja
spacer line
 

Veel reacties zijn zo te zien niet kritisch of opbouwende kritieken maar ordinaire "rotzooi" praatjes met nauwelijks inhoud.

Malam, biedt een voordelige verzorgde 4 dagen Parjis shopping tour aan en meldt ook dat ze opgehaald worden en voordat ze naar het hotel gaan de Louis Vouton toko gaan bezoeken voor bijv 18 miljoen Rp all in incl visa aanvraag, gehaaid dat het binnen een mum van tijd uitverkocht wordt. Emoticon: Yes!

Een ander idee, 4 dagen verzorgde Bangkok Shopping tour 3 miljoen ...dan kan je wel 100 vliegtuigen vol boeken.

Toegevoegd:
Een van de buren is een nenek, ouwe oma dus. Haar kleinkind was 2 jaar geleden aangenomen in jkt. Nenek nooit naar buitenland. Kleinkind trakteert nenek volgende maand 1 week tour buitenland en nenek is nu bezig haar paspoort te regelen. Emoticon: Party!Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Zal wel aan mij liggen maar van dit bovenstaande stukje kan ik niks bakken, dat is voor mij wartaal, sorry. Emoticon: BlushKotaRadja
User
User icon of KotaRadja
spacer line
 

Misschien is dit minder wartaal, gegevens van immigratiedata perlintasan manusia pada semester I/2017 yang mencapai 19,08 juta orang. Dari jumlah itu WNI sebanyak 8,76 juta dan WNA mencapai 10,3 juta.

Dari jumlah tersebut, kedatangan WNA mencapai 5,13 juta dengan keberangkatan 5,19 juta orang. Asal negara dengan jumlah kedatangan WNA terbanyak adalah China yang mencapai 969.525 orang disusul Singapura 699.344 orang.


Ik had de indruk 15 jaar geleden dat er veel minder indonesiers een vakantie buitenland kunnen permitteren. Als ik nu zelf naar Singapore, Penang, Kuala Lumpur of Bangkok vliegt vanwaar dan ook in Indonesie is het vliegtuig meestal vol, heen en terug, met voornamelijk indonesiers.

Ff treiteren weer, dit komt uiteraard door de booming economie hier Emoticon: Party!Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 22-11-2017 14:31 KotaRadja wrote:
Misschien is dit minder wartaal, gegevens van immigratie[quote removed]


Ik had de indruk 15 jaar geleden dat er veel minder indonesiers een vakantie buitenland kunnen permitteren. Als ik nu zelf naar Singapore, Penang, Kuala Lumpur of Bangkok vliegt vanwaar dan ook in Indonesie is het vliegtuig meestal vol, heen en terug, met voornamelijk indonesiers.

Ff treiteren weer, dit komt uiteraard door de booming economie hier Emoticon: Party!


Dat je zit te treiteren was wel overduidelijk, dat kon een blinde ruiken en is typisch Indonesisch we hebben er hier één gehad met de avator van manneke pis, die was geen haar beter. Emoticon: Shut up!
Maar lees je immigratie bericht nu eens goed, buitenlanders die de grens passeren 10,3 miljoen, vervolgens hebben ze het over de helft inkomend en iets minder als de helft uitgaand. Emoticon: Yes!
Dan mag je er van uitgaan dat dit ook voor 8,76 miljoen Indonesiërs geldt die de grens passeren, 4,4 miljoen uit en 4,4 miljoen inkomend. Emoticon: Blush

Wat wil je hier nu mee zeggen, dat die 4,4 miljoen mensen die in de eerste helft van dit jaar naar het buitenland zijn gereisd de stelling rechtvaardigt dat het stiller in de malls is doordat er nog geen 2% van de totale bevolking naar het buitenland is gereisd. Emoticon: Confused

Heb je zelf nu nog niet door dat het gatenkaas is wat je hier allemaal dump , 80 % gat en 20 % kaas. Emoticon: Laugh out loud
Of gaat het niet echt om de feiten, maar om het treiteren. Emoticon: Bye byeLuo Ni
User
User icon of Luo Ni
spacer line
 

wrote:Ik had de indruk 15 jaar geleden dat er veel minder indonesiers een vakantie buitenland kunnen permitteren. Als ik nu zelf naar Singapore, Penang, Kuala Lumpur of Bangkok vliegt vanwaar dan ook in Indonesie is het vliegtuig meestal vol, heen en terug, met voornamelijk indonesiers

--------------------------------------------------------------------------------------
M.i komt dit voornamelijk omdat er korting is in de toko op de bandara op de parachuttes
vlak voor boarding Emoticon: Yes!
-----------------------------------------------------------------------


De indruk is dat u zich ,,The King,, voelt met alle wetenschap . terwijl het hoofdzakelijk om uang dan makanan gaat in dat eens zo prachtige land Emoticon: Blush


p.s Nu tel ik mijn vingers na als ik iemand van daar een hand geef Emoticon: Talk to the hand Emoticon: Talk to the hand
Zaijian , permisi

Luo Ni Emoticon: Worship Emoticon: Worship

Zhuīsuí nǐ de mèngxiǎng ...... Follow Your Dreams

KotaRadja
User
User icon of KotaRadja
spacer line
 

Hoeveel stiller is het dan in plazas, prof Malam?

Buitenland shopping kan niet de reden zijn volgens jou dan is het dus meer sparen dan shoppen, yeaaah.

Wat zijn indonesiers toch wijzer geworden.

Kan ook niet anders want het gaat erg goed met de economie ondanks jouw prachtige corruptie verslagen met vaak foute inschattingen, de grootste was dat je de nieuwe comissionairs niet zo zag zitten en je laatste dat Novanto niet naar zijn cel overgebracht kan worden na 23 uur.

Ook dat Anies Basweden fundamentalistisch is volgens mijn inschatting weer een grote foute inschatting van Prof Malam. We wachten af.

Selamat tidur.KotaRadja
User
User icon of KotaRadja
spacer line
 

Lui ni,

Voor mij persoonlijk gaat het niet om uang wel makanan want dat heeft ieder mens nodig ook "Bo Lui's" en het liefst zo veel mogelijk self sustainable vandaar dat ik ook bezig met o.a. solar powered aquaponics Emoticon: Party!Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 22-11-2017 16:28 Luo Ni wrote:p.s Nu tel ik mijn vingers na als ik iemand van daar een hand geef Emoticon: Talk to the hand Emoticon: Talk to the hand
Zaijian , permisi

Luo Ni Emoticon: Worship Emoticon: WorshipMag u er ten overvloede op wijzen dat de gemiddelde Indonesiër enorm inventief is, zo ook de corruptonesiërs. Emoticon: Yes!
Raadzaam het niet bij tellen te laten, er in knijpen of ze allemaal nog wel echt zijn verdient aanbeveling, voor dat je het weet loop je met een kunstvinger rond. Emoticon: Laugh out loudMalam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 22-11-2017 16:38 KotaRadja wrote:
Hoeveel stiller is het dan in plazas, prof Malam?

Buitenland shopping kan niet de reden zijn volgens jou dan is het dus meer sparen dan shoppen, yeaaah.

Wat zijn indonesiers toch wijzer geworden.

Kan ook niet anders want het gaat erg goed met de economie ondanks jouw prachtige corruptie verslagen met vaak foute inschattingen, de grootste was dat je de nieuwe comissionairs niet zo zag zitten en je laatste dat Novanto niet naar zijn cel overgebracht kan worden na 23 uur.Selamat tidur.

Herstel, het woordje "kan" moet worden vervangen met "zou". Emoticon: Yes!
Als het daarbij blijft dan valt het nog wel mee met de foute inschattingen toch Emoticon: Confused
Het grootste genie maakt nog wel eens een foutje, mits die niet uit Indonesië komt natuurlijk. Emoticon: Laugh out loudKotaRadja
User
User icon of KotaRadja
spacer line
 

Nog erger dus...hahaha Emoticon: Laugh out loudLuo Ni
User
User icon of Luo Ni
spacer line
 

Malam wrote : Mag u er ten overvloede op wijzen dat de gemiddelde Indonesiër enorm inventief is, zo ook de corruptonesiërs. Emoticon: Yes!
Raadzaam het niet bij tellen te laten, er in knijpen of ze allemaal nog wel echt zijn verdient aanbeveling, voor dat je het weet loop je met een kunstvinger rond.
-------------------------------------------------------------
Ik kan het helemaal vinden in uw reactie Dick Emoticon: Yes!Het grootste genie maakt nog wel eens een foutje,
Without words
Zaijian
Luo Ni Emoticon: I love it


Zhuīsuí nǐ de mèngxiǎng ...... Follow Your Dreams

KotaRadja
User
User icon of KotaRadja
spacer line
 


Op 22-11-2017 11:43 schreef PamelaAn:

[quote verwijderd]


Ik vind het zo fijn voor u dat u Indonesie zo geweldig vindt en dat u het zo naar uw zin heeft. Het is maar goed dat u niet het tegenovergestelde vindt want dan zou u in een hel leven.

Geniet van uw gezonde diner en uw pilsje.


Dank u wel.
Zoals ik al zei ken ik een 50 jarige nederlander die al 25 jaar hier woont en een duitser die hier langer dan hem woont en we hebben allen nog steeds naar ons zin hier Emoticon: Party!

Dus, het kan wel om hier ERG aangenaam voort te leven.

Proost Emoticon: SmileKotaRadja
User
User icon of KotaRadja
spacer line
 

Natuurlijk Malam mag iedereen foute inschattingen hebben. Die man met manneke pis als avataar die 40 jaar vertrouwen in indonesie bleef houden, ook over de economie en politieke stabiliteit, en gelijk kreeg mag toch wel geprezen worden voor zijn goede inschatting?

Of niet? Emoticon: Laugh out loudspacer line  


On 22-11-2017 07:23 KotaRadja wrote:
Als we het over de economie hebben ben ik meer geinteresseerd hoe dit land ervoor staat en hoe het verder zal ontwikkelen. Hoe men airco's plaatst en hoe men een zwembad betegelt is minder interessant maar toch getuigt een apartementen complex met zwembad en met ieder appartement een airco van het feit dat velen dit kunnen permitteren.

En, deze voorspelling vind ik interessant, dus later zullen veel meer mensen zo'n Zieleffe apartement kunnen permitteren Emoticon: Party!


Click to see original image


Wat is hier nu zo spectaculair aan? Indonesië heeft al sinds rond het jaar 2000 een gemiddelde economische groei van 5,5%. Zet er nu eens de inflatiecijfers naast en bedenk je dat de bedrijfsschulden voor meer dan 70% in het buitenland staan. Bereken nu eens het afbreukrisico van die bedrijven?

Indonesië heeft een sterk monetair beleid, dat houdt ze netjes in het gareel. Maar ten opzichte van wat ze daadwerkelijk kunnen is het een pover resultaat. Daar wordt hard aan gewerkt en dat doet Jokowi ontzettend goed. En daar zit ook hoop voor Indonesië.

Maar wie komt er in aanmerking voor herfinanciering als de valuta (weer eens) op hol slaan? In 2013-14 was er ook al een uitstroom van internationaal kapitaal en wie merkte dat het eerst/hardst?

Indonesië gaat heel goed en heel hard de goeie kant op, maar vergeet niet dat ze ontzettend achterlopen. Enthousiasme is op z'n plaats, maar een flinke dosis gereserveerdheid ook.Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Helaas werden zijn ogen in de laatste jaren van zijn leven geopend en kwam hij weer met twee benen op aarde na zijn deceptie dat het gezien zijn gezondheid niet raadzaam was naar zijn geliefde tanah air te verkassen omdat de medische zorg niet toereikend was/is. Emoticon: Cry
Vanaf dat moment gingen hem nog meer dingen opvallen in zijn tanah air waar geen donder van kloppen, ik vond het enorm triest, de man zag een droom uitéén spatten en dat gunde ik hem ondanks onze verschillen van mening niet. Emoticon: NoooMalam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 22-11-2017 17:12 Kongkalikong wrote:

[quote removed]

Wat is hier nu zo spectaculair aan? Indonesië heeft al sinds rond het jaar 2000 een gemiddelde economische groei van 5,5%. Zet er nu eens de inflatiecijfers naast en bedenk je dat de bedrijfsschulden voor meer dan 70% in het buitenland staan. Bereken nu eens het afbreukrisico van die bedrijven?

Indonesië heeft een sterk monetair beleid, dat houdt ze netjes in het gareel. Maar ten opzichte van wat ze daadwerkelijk kunnen is het een pover resultaat. Daar wordt hard aan gewerkt en dat doet Jokowi ontzettend goed. En daar zit ook hoop voor Indonesië.

Maar wie komt er in aanmerking voor herfinanciering als de valuta (weer eens) op hol slaan? In 2013-14 was er ook al een uitstroom van internationaal kapitaal en wie merkte dat het eerst/hardst?

Indonesië gaat heel goed en heel hard de goeie kant op, maar vergeet niet dat ze ontzettend achterlopen. Enthousiasme is op z'n plaats, maar een flinke dosis gereserveerdheid ook.


Daar is geen woord kongkalikongs bij. Emoticon: Nooo
Gematigd positief, met oog voor de werkelijkheid, daar kan ik helemaal in meegaan. Emoticon: Yes!
Voor die het niet weten, konkelen is een woord wat wij van het Indonesische kongkalikong hebben gepikt. Emoticon: Laugh out loudMalam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 22-11-2017 16:38 KotaRadja wrote:


Ook dat Anies Basweden fundamentalistisch is volgens mijn inschatting weer een grote foute inschatting van Prof Malam. We wachten af.

Selamat tidur.


Je hoeft niet lang te wachten, je wordt op je wenken bediend. Emoticon: Yes!

The Jakarta administration has allocated Rp 1.6 trillion (US$118.3 million) in grants for 104 non-profit mass organizations, mostly Islamic ones, next year.

http://www.thejakartapost.com/(...)us-institutions.html

Dat is dus stadsontwikkeling volgens Anies Baswedan en zijn kompaan Sandi, alsof je een emmer leeg gooit. Emoticon: Bye bye
Ga er maar vanuit dat de GNPF-MUI en FPI stevig meedelen uit die rijk gevulde pot als dank voor hun steun.

Dit bericht van 29 maart j.l in Seword kwam dus niet uit een koeienkop. Emoticon: Nooo

https://seword.com/politik/man(...)mas-mendapatkan-apbd

Ook geeft hij het terrein rond het nationale monument Monas vrij voor religieuze bijeenkomsten, ik noem dat dus demonstraties.
De eerste witjurken manifestatie staat al op stapel op 2 december, dan vieren ze het feit dat het precies een jaar geleden is dat ze Jakarta plat gooiden in de grote demonstratie tegen Ahok. Emoticon: Talk to the handMalam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Fout geplaatstKotaRadja
User
User icon of KotaRadja
spacer line
 

Volgens mij heb ik een gevoelige snaar geraakt bij Malam. Rustig maar Malam, want je moet ook nog veel leren over Indonesie. In bepaalde areas buiten Java alleen maar sundanezen psk's met en zonder hoofddoek. Zo vrij zijn ze hier. Sommige aziaten praten over Nederland alsof alle mensen daar hasjies roken Zo praten sommigen hier over Indonesie, generaliserend zonder beter te weten en ook nog met een koloniale hoed op.

Prachtig weer buiten, ga maar white coffee opzetten.
Selamat Pagi dan Carpe Diemzieleffe
User
spacer line
 

Ik had gisteravond een heel verhaal getypt en plons in eens bleven er twee letters over en de rest was weg.
Ik was gisteravond in een gezelschap van mensen die mij weer een leuke avond bezorgde het bier stroomde met weelde over de tafel.
Daar hadden de mannen ook over de economie en ze vertelde dat het niet goed ging
Ccentraal park en Tahaman Angreg de bekendste plek in Jakarta kreeg te maken met te veel leegstand en als het zo door gaat zullen de deuren moeten sluiten.
MataHarie heeft al verschillende supermarkten dicht gedaan en er volgen er nog meer.
Vroeger had je hier ook Yogja supermarkt, maar is geheel weg uit Jakarta.
Al met al een verontruste toekomst en ik ben al van nature een pessimist maar als je een beetje verstand laat gaan, merk je dat er overal in de wereld de leiders bij een komen om hun economische verschillen te bespreken.
Jokowi was ook in Vietnam die daar de Aziatische (ben even de naam kwijt) bij te wonen.
Maar er is weinig er over gezegd dus ergens een fiasco.
Overal waar Trump komt dan zie je achteraf onenigheid te zijn zie het probleem Qatar Saudia Arabia, die plotseling de islam op een lagere pitje stelde en die fanatiekheid er uit probeert te krijgen,een prins de opvolger van de huidige koning.
In Europa komen de leiders ook allemaal bij elkaar en intussen vechten de bevolking elkaar de tent uit, zie Catalonia in Barselona.
Polen is ook er op uit, om niet zo maar te luisteren naar die gekken in Brussel.
Hongarijen wil geen moslims in zijn land.
Nederland gaat zich steeds meer roeren, omdat er minderheden in dat land lopen, die de meerderheid probeert iets op te leggen, waardoor je de cultuur vernietigd en de discussie over zwarte Piet steeds heftiger wordt.
Neen geen goed teken; voor mij betekend dat het ergens in de toekomst zich dit alles gaat wreken en dat er burgeroorlogen in het verschiet zitten.
We moeten niet denken dat we in deze eeuw gevrijwaard worden van oorlogen.
Al zal de natuur er een handje er bij helpen, rampen genoeg om er over na te denken en je eigen veilig te stellen. Emoticon: Stupid Emoticon: Bye bye
Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

KotaRadja
User
User icon of KotaRadja
spacer line
 

Armoede in midden en west Java is gedaald Emoticon: Party!

Onder Ahok Djarot is het aantal armen in DKI jakarta ietjes gestegen Emoticon: Cry

Dus Malam, hebben ze het goed gedaan? Je bent toch een grote fan van Ahok. Maar armoede gestegen Emoticon: Bye bye

Indonesische economie totaal flink gestegen, armoede gedaald en corruptie gedaald en ik ben ervan overtuigd het in 2025 (zie titel thread) het nog beter zal gaan met Indonesie yang ku cinta met veel minder corruptie en minder armoede en effectieve prachtige infrastructuur Emoticon: Party!

http://regional.kompas.com/rea(...)guli-jatim-dan-jabar

White coffee was best lekker, neem er nog 1 Emoticon: Yes!spacer line  

1)
Een aantal posts terug gaf Ki Ka Kota Kul nog aan dat de gezondheidszorg extreem toppie was. Hij haalde voorbeeld aan van, ik meen, de heer De Vries.
Wat mij dan opvalt is dat diverse (voormalige / reeds overleden) forumleden na constatering van iets erg (kanker bijvoorbeeld) wel plots de kuierlatten nemen naar NL. Emoticon: Stupid Emoticon: Stupid .
Begrijpelijk, zou ik ook doen, maar behoorlijk opvallend.
Waarom dan, Ki Ka? Omdat de zorg hier vele malen beter is dan in NL? Ja toch?

2)
Als Ki Ka weerwoord krijgt dan is het het gemakkelijkst om dat in de kiem te smoren door opmerkingen als "Veel reacties zijn zo te zien niet kritisch of opbouwende kritieken maar ordinaire "rotzooi" praatjes met nauwelijks inhoud".
Getuigt weer van totale desk science arrogantie en weerwoord verboten.
Er is maar 1 alwetende, Ki Ka, onze diagram ridder.

3)
Wat ziel zojuist hierboven schrijft gaat gebeuren! Er komen (burger)oorlogen. Waar dan ook ter wereld
Het is te lang rustig geweest.
Religie
Water
Voedsel
Jaloezie
Groepen met blijkbaar alleenrecht op waarheid (hun eigen waarheid) en afdwingen van hun eisen ten opzichte van bepaalde cultuur/leefwijze.
Globale spanningen
Russen, die "overal achter zitten" en het Russisch gevaar (tenminste als we de facisten in BRussel mogen geloven), Waarbij gemakshalve even wordt voorbijgegaan aan het verschuiven van piketpaaltjes Oostwaarts door EU/NAVO en de militaire oefeningen in de Baltische zee.
Etc.

Enfin, terug naar Indonesie. Er is wel vooruitgang, dat klopt, maar die is nimmer vergelijkbaar met omringende landen. Het land heeft al een gigantische achterstand en zie deze nog niet inlopen. Waarom?

Ki Ka doet de extremisten af als een klein groepje gillers. Niks aan t handje, doorlopen.
Mag ik Ki Ka even herinneren aan Iran? 1979? Niks aan t handje? We zullen zien.

Denk dat we toch wel mogen zeggen dat seculariteit een deukje opgelopen heeft. Eentje die groter wordt.
De religie speelt veel meer een rol dan 20 jaar geleden. Over die time frame kan ik het constateren. Daarvoor? Geen idee.

Vreemd te zien dat de vrouwen in Iran hoofddoeken afwerpen, Saoedie ietsie milder wordt en in Europa en hier het tegenovergestelde zichtbaar is.
Vooral in EU! Afdwingen van geloofsuitingen. Stap voor stap (laagjes, spekkoek), meer en meer, op alle fronten. Politie agentes die eisen dat..., zwarte piet (tot bedreiging en sabotage toe), demonstratief op straten gaan bidden en verkeer blokkeren.
De EU orde probeert krampachtig alles te downplayen. Media durven het beestje niet bij de naam te noemen, steken kop in t zand. Wel is er ruimte voor mensen met andere mening weg te zetten als nazi. Dat dan weer wel.

Als politie agentes toch hun geloof mogen uiten (terwijl de buschauffeur de wacht aangezegd kreeg, omdat ie een kettinkje met kruisje droen - of was ie ontslagen? - ) dan ook tulbanden, vergieten, peniskokers, en wat iedereen nog meer wel of niet draagt ihkv geloofs en cultuur uiting. Ik wil dan ook die YMCA agent zien! Je weet wel.. Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud

Ki Ka Kota, Ik begin je bijzonder vervelend te vinden (net als Job). Jij schijnt het alleenrecht te hebben middels je desk top science en je diagrammen en zet alle anderen weg met "ordinaire rotzooi praatjes". Schofterig "Links" gedram. Janken tot je je zin hebt.

Ook voor jou zal er een moment komen dat je jankend naar NL wil voor behandeling. Wees gerust, je bent niet de eerste. Ook niet de laatste.
Je voorgangers waren te laat.

Er komt een moment dat ik je terug zal wijzen op deze post.Heldere ziende

spacer line  

Ik kan me de tijd nog heugen dat HFL1 ongeveer Rp1.000 was (rest voor mijn tijd)
Paar jaar geleden stond eur1 op ca. Rp12.000
Nu ca. Rp16.000/eur1.
Gaat geweldig.Heldere ziende

KotaRadja
User
User icon of KotaRadja
spacer line
 

Als je door Allah/God of wat dan ook wordt geroepen dan is het tijd of je nou in NL, Africa of in de gordel van smaragd bent. Zo denk ik erover en de zorgtoeslag kan me gestolen worden en eigenlijk ben ik nog lang niet gepensioneerd want ik ben niet zo oud als Malam of Ziel en ik geniet hier uitermate, ook van de gezonde kruidige gerechten hier Emoticon: Party!

Velen durven niet hier te wonen, bang dat ze niet meer verzekerd zijn, gekort worden op de AOW etc..etc...dan moeten ze toch lekker daar blijven wonen en hier genieten van een korte vakantie.

Over indonesie maak ik, zoals ik al eerder zei , GROTE zorgen over o.a.:
* het onderwijs
* drugsgebruik
* hygiene waaronder ook afval verwerking
* palmolie, maar hieraan gaan ze wat aan doen

Weinig zorgen over de economie, het zal meer vooruitgaan. Emoticon: Party!KotaRadja
User
User icon of KotaRadja
spacer line
 


Op 23-11-2017 05:09 schreef jakarta-snacks:
Ik kan me de tijd nog heugen dat HFL1 ongeveer Rp1.000 was (rest voor mijn tijd)
Paar jaar geleden stond eur1 op ca. Rp12.000
Nu ca. Rp16.000/eur1.
Gaat geweldig.


Snacks heeft zoals Malam weinig kaas gegeten over conjunctuur.

Morgen kan het misschien weer zo zijn:

Indonesian Rupiah is outperforming every major currency


https://www.bloomberg.com/news(...)merging-market-storm

ps:
Heb toch vertrouwen in dit land. Als je het niet vertrouwd dan houdt het op. Emoticon: Shut up!
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.95,552,785 topic views - 242,168 posts - 13,759 topics - 35,541 members - last post @ 05-12-2021 19:38 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

156,431,685 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com