indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Erwinn
User
User icon of Erwinn
spacer line
 

Ik heb redelijk veel tijd gestoken in het lezen, vertalen en samenvatten van het economisch masterplan van IndonesiŽ voor de periode tot 2025, het Masterplan Percepatan dan Perluasan Pembangunan Ekonomi Indonesia (MP3EI) . Vandaar dat ik hier nog maar even wat reclame maak voor de artikelen daarover op mijn weblog 'In de Archipel'.

Het programma van de economische corridors is het meest aansprekende deel van de MP3EI. Dit programma is gebaseerd op de potentie en competitieve voordelen van de verschillende regioís. De zes corridors die gekozen zijn hebben zo elk een eigen strategische rol voor de toekomst van het land. In onderstaand plaatje heb ik de economische corridors samengevat. Via het artikel 'Het economisch masterplan voor IndonesiŽ tot 2025' op mijn weblog kun je doorklikken naar artikelen over elk van de zes corridors, met daarbij ook een detailkaart en uitgebreide informatie over de plannen voor die regio.
'In de Archipel' | Weblog over Indonesi√ę: nieuws, reizen, politiek, taal en geschiedenis

spacer line  

Erwinn ,
ben je niet bang om als dromer uitgemaakt te worden ?
Als je oudere posting leest dan geloven sommigen niet dat Indonesia ooit tot een economische macht zal groeien.


bisa dicek of makemyday .

Erwinn
User
User icon of Erwinn
spacer line
 

Hoi Surya,

Het zijn niet mijn 'dromen' hoor. Ik heb simpelweg het economische plan samengevat Emoticon: Smile . Zelf vind ik dit soort plannen erg interessant. Wellicht zijn de plannen gebaseerd op dromen, maar als je het leest zit er ook heus wel waarheid in. De plannen bestaan niet uit vage langetermijnideeŽn, maar over daadwerkelijke opties voor de komende tien jaar. Er staan logische keuzes in, zoals het versterken van het toerisme op Bali met effecten richting Lombok, het versterken en verduurzamen van de palmoliesector op Sumatra en het uitbreiden van het tolwegennetwerk van Java. Maar ik hoor graag van jou in welke onderdelen jij het werk van een dromer ziet!

Groeten, Erwin


'In de Archipel' | Weblog over Indonesi√ę: nieuws, reizen, politiek, taal en geschiedenis

spacer line  

Erwinn , in het verleden plaats ik vaak informatie over Indonesia , en werd niet altijd positief ontvangen.
Het is ook niet mijn droom, ben alleen toechouwer die meende dat je ook bepaalde vooruitgang in Indonesia kan vertellen, naast de gewone huis tuin keuken perikelen van een toerist (waar slapen, en is het goedkoop) , of over visum ( van VOA tot en et Itas-Kitap etc.
bisa dicek of makemyday .

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Interessant Erwin, zo'n plan moet er ook zijn wil IndonesiŽ zijn meer dan 240 miljoen inwoners een toekomst bieden.
Je kan er vooraf heel kritisch over zijn, maar dat is niet reŽel, pas achteraf kan men goed oordelen.
Het zijn bepaald geen domme jongens die zich hier mee bezig hebben gehouden er is goed gekeken naar de mogelijkheden in de verschillende corridors.

Je kan er wel wat kanttekeningen bij zetten o.a. de economische groei per jaar die nodig is om dit te realiseren is wel heel erg optimistisch, die worden over de jaren 2011-2014 al niet gehaald.
Ik heb na jouw posting het ťťn en ander zitten lezen dus nog niet uitgebreid, dat komt nog Emoticon: Blush

Wat ik niet heb kunnen ontdekken (of overheen gelezen) is een stappenplan, waarbij de eerste stap de infrastructuur zou moeten zijn naar mijn mening.
Een goede infrastructuur is de sleutel waar alles mee staat of valt en dat geldt voor alle corridors, op dat gebied zie ik nog weinig vooruitgang.NomeNescio
User
spacer line
 

Dag Erwinn, met aandacht en genoegen heb ik jouw website bekeken. Een rijke bron aan diverse informatie. Bedankt en "gewoon doorgaan", is mijn advies.spacer line  

Het is duidelijk dat ze mee met de tijd gaan.
Moet wel , anders kan je de welvaartsbehoeften niet halen.
Vroeger had je de RePeLiTa , de Rencana Pembangunan Lima Tahun.
Een uitgestippelde plan voor 5 jaar lang.
Zie de rol van BaPeNas .


bisa dicek of makemyday .

spacer line  

Interessante informatie. Fijn dat je dit met ons wilde delen.


Villa Ditya - luxe prive vakantievilla vlakbij Yogyakarta. Kijk voor meer info op www.villaditya.nl

spacer line  

Weet je wat mij opvallen is ?

De verbinding van Padang naar Medan .Ik zag op de kaart dat ze de Oostelijke route nemen.
Dat is waarschijnlijk omdat de "Middenroute", de zgn Trans Sumatra Highway mss niet echrt bestand is voor de zware verkeer tussen Padang-Medan vica versa.
Trans Sumatra Highway is de zgn toeristische route waar de meeste toeristen nemen om naar Toba meer , via Brastagi naar Medan te gaan .
Hoop ook de aanleg van de 2de railbaan van de trein, in de Pantura( Noordelijke route) met een hoge snelheidtrein baan van Japanse oorsprong.
Kan men in de toekomst binnen een paar uren naar Surabaya reizen.


bisa dicek of makemyday .

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Als het om infrastructuur gaat, dan heb ik daarmee voldoende ervaring (.....en zelden positief). Alle plannen ten spijt, om een economie op te bouwen heb je naast juridische vormgeving, communicatie en infrastructuur, ook mensen nodig die mentaal op deze opbouw zijn voorbereid en ingesteld. En deze menselijke factor wordt zelden belicht (niet alleen in RI maar in vele ontwikkelingslanden). Men denkt alleen in economische en technologische termen maar vergeet dat de mentaliteit en de mindset van een samenleving hiervoor klaar moet zijn gestoomd. En dat ontbreekt er op alle fronten aan..........de menselijke factor is no.1, maar wordt als zodanig niet (h)erkend.Hitami
User
spacer line
 

Yogya-Bali, helemaal mee eens, zolang de religie en Javaanse cultuur dominant blijft, zal de ontwikkeling van IndonesiŽ moeilijk blijven...Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Exact, beiden zijn funest voor welke soort ontwikkeling dan ook in RI. Doe er nog even de eiland-mentaliteit bij en we zijn klaar.KotaRadja
User
User icon of KotaRadja
spacer line
 

Volgend jaar zullen de minimum lonen gem met 8.71% stijgen. Als dit ieder jaar zo is dan is het toch geweldig. In welk land stijgt de officiele minimumlonen zo veel ieder jaar??
Ondanks de vele problemen die Jokowi te maken heeft, gaat het toch redelijk goed. Armoede is licht gedaald. En de vruchten van de huidige investeringen in infastructuur zal later geplukt worden en zal het nog beter gaan Emoticon: Party!

Ik had al voorbeelden van redelijke beginsalarissen gepost elders.
https://m.cnnindonesia.com/eko(...)a-bakal-lebih-tebal/

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 01-11-2017 07:16 KotaRadja wrote:
Volgend jaar zullen de minimum lonen gem met 8.71% stijgen. Als dit ieder jaar zo is dan is het toch geweldig. In welk land stijgt de officiele minimumlonen zo veel ieder jaar??
Ondanks de vele problemen die Jokowi te maken heeft, gaat het toch redelijk goed. Armoede is licht gedaald. En de vruchten van de huidige investeringen in infastructuur zal later geplukt worden en zal het nog beter gaan Emoticon: Party!

Ik had al voorbeelden van redelijke beginsalarissen gepost elders.
https://m.cnnindonesia.com/eko(...)a-bakal-lebih-tebal/

Soms denk ik dat ik naar een andere Indonesie ga dan forumleden hier..... Als ik zie waar Indonesie was 30 jaar geleden was t.o.v. andere ASEAN-landen dan blijft Indonesie behoorlijk achter. En, Indonesie is niet alleen Java en Bali. Zolang hele volksstammen van hun oorspronkelijke eiland naar een ander economisch of educatief beter eiland verhuizen moet er nog een hoop gebeuren.
Of de huidige investeringen in infrastructuur tot een beter leven gaan leiden hoop ik en zou ook logisch zijn maar ik ben er nog niet van overtuigd.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

KotaRadja
User
User icon of KotaRadja
spacer line
 

Indonesie is natuurlijk nog ver achter vergeleken met enige buurlanden maar je kan toch niet ontkennen dat het, ondanks de voortdurende corruptie en andere problemen, steeds beter gaat en NIET slechter. Zorgelijk is nog steeds het onderwijs Emoticon: Cry

En nu, na het verschrikkelijk voorval met die rotjes fabriek, pakken ze hopenlijk ook slavendrijvers aan, 20.000-40.000 upah per dag Emoticon: Stupidmarcel70
User
spacer line
 

Gaat het voorlopig nog niet worden met indonesie.


Becik ketitik olo Ketoro

zieleffe
User
spacer line
 

Neen natuurlijk gaat het niet worden dat kan een klein kind wel begrijpen tenminste als dat kind uit het westen komt.
Vooral als ze moslims met een te sterke achterban hebben van fanatiekelingen zoals de twee nieuwe gouverneurs in Jakarta.
Dan zal het totaal niets worden, want het is verschrikkelijk wat je mee maak ze doen hier maar aan rotzooien en verantwoordelijkheid kennen ze hier niet.
Ook laat het te wensen over de controle die op arbeiders worden verricht niet dus geen controle ze doen maar wat.
Voorbeeld ik ging gisteren weer eens met de gratis shuttelbus naar de andere Mall Emporium.
Ze hebben hier een verbinding gemaakt want er wonen nog al wat mensen hier, die ook wel wil boodschappen doen, zoals bij carrefour.
De bus van 10.00uur willen nemen, komt niet, wel de bus die van Emporium af kwam en we konden er in zitten nadat we in stapte een half uur laten zitten, voordat hij begon te rijden. Emoticon: Cry
Zo iets zit geen controle op en je ziet hoe het personeel maar zelf doen wat ze willen.
Je ziet het als een rode draad door alle bedrijven door niet klantvriendelijk en beloven en niet nakomen is hier een normaal ingeburgerd geheel. Emoticon: Stupid

Ik ben bij de Telkomcel telefoon provider geweest ook omdat ze schreven ze hier, dat je als je de telefoon nummer wilde behouden, je moest registreren.
Nou dat heb ik gedaan een nummertje trekken en er waren al 20 mensen voor je, dus uren gewacht voor die registratie paspoort en kitap laten zien weer weg en na 10 minuten kwam hij terug had gekopieerd en zei dat ze niet in de computer kan komen, nu voor die registratie,maar ze zullen het wanneer het wel kon bewerken.
Die registratie gaat pas vandaag in en kan tot eind februari dat doen. Emoticon: Shut up!

Ik had honger gekregen ik naar boven en daar op de bovenste verdieping zitten al die eettentjes.
Ik lusten wel nasi goreng, terwijl ze het op de menu met foto en al hadden staan, hadden ze het niet meer was op.
Wel nasi putie met vlees en nog van alles er bij, heb die besteld om die saté maar eigenlijk wilde ik het niet meer, want het kwam er zo uit graag of ga maar naar een ander.
Ik weet zeker als er een echte baas er bij had gestaan ze wel nasi goreng hadden moeten maken. maar goed het was besteld en betaald.

Terug naar de bus, wachten op de bus van 2 uur kwam niet, dan maar terug naar de mall en kwam na een kwartier terug en stond er een bus te wachten instappen en weg rijden, neen dus, de bus bleef staan, toen kwam er een andere bus die voor de bus waar ik in zat ging staan en we konden over stappen en vertrok na 10 minuten naar waar ik woon. Emoticon:


P.S. De Tukan moet nog met de triplexplaat komen die ik al voorgeschoten had van 200.000rp
Heb hem en de property al gewaarschuwd maar ik denk dat ik het geld kwijt ben en zal naar iemand ander moeten om kijken,
Kijk je word elke keer bevestigd, dat het nooit wat zal worden in Indonesi√ę met zo'n mentaliteit... Emoticon: AngryVerdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

KotaRadja
User
User icon of KotaRadja
spacer line
 

Weet niet hoe jullie redeneren hoor.
Wanneer de laagste ambtenaar al bijna het minimumloon verdiend als in Nederland dan gaat het toch vooruit. Is al hoger dan een bijstandsuitkering in NL, 12 miljoen rupiahs per maand salaris in Bandung voor de allerlaagste ambtenaar en in andere gemeentes wellicht ietsje lager.

http://regional.kompas.com/rea(...)ing-kecil-rp-12-juta

Dan hoor ik hier dat er veel armen zijn op het platteland etc...natuurlijk en dat is toch niet zomaar op te lossen in zo'n omvangrijk land als Indonesia. Niet iedereen kan ambtenaar worden of werken voor een bedrijf met goede arbeidsvoorwaarden. Het bedrijfsleven moet ten minste de ambtenaren salarissen aanbieden om goed personeel te kunnen blijven werven. Dus hogere ambtenaren salarissen is denk ik goed voor de economie.

Zojuist is ook rapport van de wereldbank verschenen en ook de wereldbank vindt dat indonesia is vooruit gegaan.zieleffe
User
spacer line
 

Emoticon: Shut up! Schei uit je ben een grote idioot die gewoon zich manoeuvreer in onzin en je wil altijd je gelijk halen.
Maar vergeet dat je op de lijst kom te staan als ongewenste gast als je zo door gaat.
Om alles te bagatelliseren in jou visie Emoticon: Eerie


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

KotaRadja
User
User icon of KotaRadja
spacer line
 

Ik lees dat minimumlonen stijgen. Ik lees erg erg vaak dat de ambtenaren salarissen hoog zijn voor een land als indonesie, dus het zal wel waar zijn. Duizenden hebben ingeschreven om ambtenaar te worden. Ook andere sectoren hebben startsalarissen van 9 miljoen+ , had ik gepost elders.

Waarom zegt u dat het onzin is. Komt U dan met goede argumenten of laat iets zien dat mijn beweringen en krantenartiekelen onjuist zijn. Mijn mening ofwel analyse dat hoge ambtenaren salarissen goed is voor de economie is mijn mening. U kunt een andere mening hebben. Daar is toch een forum voor.

Hogere salarissen heeft tot gevolg meer bestedingen en is goed voor de economie.KotaRadja
User
User icon of KotaRadja
spacer line
 

En, onze vriend de nieuwe goeverneur dki heeft het minimumloon voor zijn provincie bepaald:


Dewan Pengupahan DKI Jakarta sebelumnya mengusulkan dua angka sebagai referensi penetapan UMP DKI Jakarta 2018 kepada Gubernur DKI Jakarta Anies Baswedan dan Wakil Gubernur DKI Jakarta Sandiaga Uno. Besaran UMP yang diusulkan yakni Rp 3.648.035 dan Rp 3.917.398.


Dus Zieleffe, begin je een toko in dki dan moet je officieel je personeel bovenstaande minimumloon geven anders ben je net als de vuurwerkfabriek in overtreding. Hoeveel is het dan over laten we zeggen 7 jaar als het ieder jaar met 8-9% stijgt?? Redelijk toch? Laten we dan plus 1.5 miljoen per maand bij doen voor de middelgrote bedrijven en 2 miljoen per maand voor grote internationale bedrijven dan is de koopkracht van de laagste personeel toch redelijk voor dki.marcel70
User
spacer line
 

[quote] On 01-11-2017 15:11 KotaRadja wrote:
En, onze vriend de nieuwe goeverneur dki heeft het minimumloon voor zijn provincie bepaald:


[quote removed]


Dus Zieleffe, begin je een toko in dki dan moet je officieel je personeel bovenstaande minimumloon geven anders ben je net als de vuurwerkfabriek in overtreding. Hoeveel is het dan over laten we zeggen 7 jaar als het ieder jaar met 8-9% stijgt?? Redelijk toch? Laten we dan plus 1.5 miljoen per maand bij doen voor de middelgrote bedrijven en 2 miljoen per maand voor grote internationale bedrijven dan is de koopkracht van de laagste personeel toch redelijk voor dki. [/quote

Je kan de lonen wel ophoog doen . Zoals yogya al eens zei hierboven , de mensen moeten er wel klaar voor zijn ,Zeker de achtelijke Javaanse cultuur zal toch wat moeten veranderen.Mensen hier zijn zo makelik te beinvloeden.
Vergeet het onderwijs ook niet. Straks blijft de produktiviteit toch achter.
Tenslotte Nederland met Indonesie vergelijken heeft totaal geen zin.


Becik ketitik olo Ketoro

KotaRadja
User
User icon of KotaRadja
spacer line
 

Ik heb het niet over de (gevolgen van) infrastruktuur maar over de stijgende (minimum) lonen en startsalarissen. Javaan of niet, met meer inkomen gaat ook de Javaan meer besteden, inflatie is relatief laag. Lijkt me sterk dat de javaan niet klaar is voor stijgende lonen, hehe
spacer line  


Op 01-11-2017 13:53 schreef KotaRadja:


Hogere salarissen heeft tot gevolg meer bestedingen en is goed voor de economie.
Zo simpel ligt het niet, vriend. Way beyond equilibrium (verdiep je daar maar eens in). Salarissen moeten ergens van betaald worden...
Veel multinationals hebben hierdoor China al verlaten. Te hoge salarissen en kwaliteit product nog steeds te slecht.
Fabrieken hebben deuren moeten sluiten, dus werkloos.
Mooi man, hoger salaris, meer te besteden.

Los van de totaal losgeslagen salarissen in het ambtenarenapparaat.. De waanzin. Deze mensen leveren geen product. Voor pakmbeet 80% noodzakelijk kwaad. Wie betaalt hen?
De burger, de werknemer die meer salaris afdwong, waardoor meer ontslagen vielen..

Alles kan, maar met mate. Echter "mate" is helemaal zoek.

Bekijk het eens anders: De producten zijn veel te duur. Waarom moet in Indo de suiker, koffie, cacao, rijst (...), etc allemaal duurder zijn dan in NL? Goedkopere rijst in NL.... Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud Manmanman.

Wil je iets aan koopkracht doen en de motor van de economie laten draaien, moet die mafia plat worden gelegd. Niet simpelweg salarissen met vele procenten per jaar verhogen.Heldere ziende

KotaRadja
User
User icon of KotaRadja
spacer line
 

Mischien ben ik al te lang uit NL, maar waar kan je in NL beras kopen voor 60 euro centjes per kg?

Nogmaals ben ik van mening dat bij lage inflatie stijgende salarissen goed is voor de economie, overheidssalarissen vooral omdat het bedrijfsleven daaraan zich moet gaan spiegelen. Officiele (grote) bedrijven kunnen toch niet achter blijven.

Als je toch vergelijk met NL en dat het duur is hier waarom vinden toeristen het hier goedkoop? Behalve bier en andere alcoholische dranken. Zelfs viezerieken hoeven niet naar alexis maar kunnen goedkoop in java voor 50-100.000 hun eitje kwijt Emoticon: Stupid
Verschrikkelijk is dat.
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,810,192 topic views - 242,062 posts - 13,758 topics - 35,455 members - last post @ 24-10-2021 22:04 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,611,717 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com