indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (3 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Kembang
User
User icon of Kembang
spacer line
 

Tja....Ziel een gewaarschuwd mens telt voor twee, toch?
Als je op dit forum tal van informatie's leest wat betreft "kopen" van een huis......
1e gedachte is NIET doen....het zal nooit en te nimmer je eigendom worden, mits je als Indo weer een Indonesische paspoort wil hebben en of je het krijgt is een 2e toch? Een belanda krijgt niet eens een Indonesische paspoort.....of dat waar is weet ik niet.....
Enfin....je komt gauw weer naar huis.....we horen het wel als je weer een voet op Neerlandsbode zet.... Emoticon: Bye bye
zieleffe
User
spacer line
 

Dit is mijn laatste dag in Bintan heb mijn informatie en ik kan met gerust hart naar Holland vliegen.
Het regent pijpenstelen hier, je kan merken dat de moessontijd is aangebroken, onweer en regen dat is wat het weer mij de laatste dag geef maar vanmorgen nog een heel zonnige dag gehad ben zelf een beetje verbrand, maar dat mag niet hinderen.
We hebben alles gehad met dien verstande dat je nog alles moet goed nadenken wat heb je zoal meegemaakt en wat ben je tegen gekomen.
Hier in het resort is het in de bediening te veel jonge speels meiden en jongens die de mensen helpen aan eten dus in de bediening.
Ik heb dat met een manager over gesproken hij is zelf in de 20 denk ik, je heb geen ervaren mensen rond lopen die de jongelui een beetje begeleiden, neen ze doen maar wat en dat is iets wat ik hier niets van begrijp.
Ja ze zijn goedkoop en dat zal het hem wezen, dus je moet dan ook niet te veel eisen, maar ik moet er wel bij vermelden, de kamers zijn hier wel prijzig, komt de prijzen!! schrik niet
Superior Garden view = 85$ =450.000rp
Villa (1room) Garden view =85$ =450.000rp
Villa (2 2room) Garden view =170$ =900.000rp
De luxe Sea view =100$ =500.000rp
Junior Suite Sea view =110$ =700.000rp
Suite Sea view = 120$ =800.000rp

Room service menu dat loopt tussen de 60.000rp tot 98,000rp
Bier 85.000rp cola 46.000rp in de restaurant Bier 69.000rp ander dranken weet ik niet dat drink ik ook niet.
Ja het is duur allemaal, maar het is niet anders, maar wel de moeite waard het gezien en beproeft te hebben.
Het eiland ligt mij wel er zijn goede wegen en er is niet druk op de wegen
De zee is voor mij niet de enige binding, maar wel dat het mee telt.
Ik heb heerlijke dagen gehad hier het weegt wel tegen op met Jakarta en Bandung en Sukabumi, het enige wat goed is daar goedkoper en het bier, heb je al voor de helft van de prijs…………….. Emoticon: Nice Emoticon: Yummie! Emoticon: ShinyVerdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

zieleffe
User
spacer line
 

De terugreis ervaring.Van uit het Bintan Cabana Beach Resort een prachtig zeegezicht en de kamers waren ook goed, behalve de pisstraaltje van water in de douch, werd ik weggebracht naar de Ferry van Bintan Bandar Telani, Allemaal de prijs inbegrepen ophalen en wegbrengen….

Naar Tanah Merah Ferry Singapore

Het was net een tour aan de gang die gereden werd op wegen waar wij naar die Ferry moesten rijden.

Dus het was uren eerder weg gaan, van uit het Hotel waar ik zat.
Maar goed onderweg steeds door politie aan de kant gezet omdat er weer een peloton wielrijders er aan kwamen.
Maar we bereikte de Ferry op tijd
Ja de ferry ticket was al gemaakt door die zoon van mijn vriendin die mij op wachtte en die had er voor gezorgd dat het allemaal in orde zou komen, we gingen naar binnen, de koffers dat niet meer mocht zijn dan 20 kilo, maar 28 kilo bedroeg, hij een praatje gemaakt en we hoefden niet bij te betalen.
Daar hadden we het al over gehad bij Lion Air .
Dus hij mij de hand bagage mee geholpen, door de scanner te gaan en verder mocht hij niet mee.
Toen kwam ik bij de douane die mijn paspoort bekeek en nog eens bekeek ik kreeg al een behoorlijk kleur van wat is hier aan de hand.
Want die paspoort was 30 dgn verlengt en ik had nog kunnen blijven tot 20 november.
Er kwam een meisje er bij en die ook kijken en praten met hem.
Toen zijn collega naast de andere kant klaar was met andere mensen, kwam die ook er bij.
In middels was de zoon al weggegaan, dus daar kon ik geen beroep meer opdoen.
Ik stond er geheel alleen voor en ik vroeg aan die man wat happend in het gebroken Engels.
Maar in het engels of zo iets terug antwoorden was er niet bij, een grote tekortkoming van die ambtenaar en dat gebeurd maar al te veel in Indonesië, niet de goede mensen plaatsen of taal beheersen.
De jonger collega keek er naar en zag dat het goed was, want die wist wel dat je een toeristen visum kon verlengen nog eens 30 dgn en dat wist die ander oudere lul niets van zo houden ze zich niet op de hoogte van de spelregels die soms kunnen veranderen en plons klep kreeg ik de stempel van dat ik uit Indonesië was gegaan waar ik ook ben binnen gekomen en heeft geen taks hoeven te betalen wat je wel op vliegveld moet 150.000rp.
Zo kwamen wij aan in Singapore, daar een taxi naar vliegveld Changi Singapore.

Ik was er te vroeg en had uren de tijd om daar van alles te bekijken want ze zijden tegen mij dat de balie twee uur van voor het vertrek open zou gaan, dus met de koffers meegesleept wel op een trolley maar toch je moet dat toch in de gaten houden maar onverwachts kwam ik bij die balie aan en zag al mensen in de rij staan ik ben er maar bij gaan staan want een balie was al open gegaan.
In gecheckt en bordenpas gekregen en ben toen achter de douane die free tax winkels wezen bekijken.
Nou Singapore is niet meer die Singapore van vroeger was, alles veel te duur, een Samsung tablet exel 3 700$ Singap dollar veel te duur zo ding heb je hier al van 300€ dus waar praten we over.
Ben ook wezen kijken in Jakarta naar zo Samsung maar ook 5 a 7 Juta en dan heb je kans tweedehands gekocht te hebben, neen beter hier in Holland kopen heb je tenminste nog garantie ook en goedkoper.

Zo reisde ik met Intihad naar Abu Dahby en kwam daar aan plaatselijke tijd 23.30 aan en we vertrokken weer 1.30 uur tijd genoeg maar je moest wel een klere eind lopen via die Bijenkorf naar cate 6 waar wij met een KLM vliegtuig naar Amsterdam mee vlogen.


Wat betreft ik ben nog nooit zo belabberd thuis gekomen als nu, ook dat ik een halve dag heb moeten wachten op mijn vriendin.
Ik kwam aan om half 6 in de morgen en zij om 12.40 uur en we zijn opgehaald door haar dochter en mijn zoon.
Toen we thuis waren was alles netjes aan de kant gemaakt, heb wat geslapen en ben midden in de nacht wakker geworden en tegen de ochtend weer gaan slapen, maar ik ben helemaal nog van de leg……. Emoticon: Shut up! Emoticon: Sadley Emoticon: Yawn

P.S hebben we de zon meegebracht of niet!! ik heb elke keer er naar gekeken en tegen hem gezegd, dat hij in Holland moest gaan schijnen....... Emoticon: Yeah right! Emoticon: Shiny


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Kembang
User
User icon of Kembang
spacer line
 

Al met al Ziel....welkom thuis in het koude regenachtige Holland.... Emoticon: Smile

Tja...je had lekker tot 20 november kunnen blijven...

Enfin, misschien ná de jetlag alvast kijken of je voor een 1/2 jaar weg kan gaan, gewoon de winter overslaan en ergens in april/ mei weer naar Nederland terug komen....heerlijk toch? Emoticon: Party!zieleffe
User
spacer line
 


Zo langzaam aan komen de credit uitgave binnen en ik moet zeggen de koers is echt leuk om in Indonesië te zijn de Koers: 150,078040581 zie op mijn afschriften.
Dus ja ik heb wel wat uitgegeven, maar het is dan ook zo, daar leef je echt goedkoper, maar toch is alles veel te duur geworden, aan barang (spullen) kom je soms duurder uit dan in Nederland.
De prijs van goud ik heb voor mijn laatste kleinkind een stukje goud gekocht was 3.299gram voor 1.400.000rp, is dat duur ik weet het niet maar ik denk en dat doen wij toch vergelijken met de prijzen van hier.

Kopen van etenswaar hebben we vaak in Carrefour gedaan en dan zie je echt de prijzen soms duurder zijn en veel keuze heb, in verschillende soorten waters en ook gewoon Aqua heb je verschil in, maar toch goedkoper dan bij een warung in de buurt.


Zoals ik al geschreven had dat wij in een losmen verbleven een nieuw gebouw die goed genoeg was voor ons en die schoon gelukkig was de kosten niet hoog en we schikte in ons lot door gebruik te maken van handige etenswaren die je kon gebruiken zoals Jam en boter en kochten brood voor de ochtend.

Middags gingen we ergens naar toe en aten we bij verschillende eetgelegenheden zoal Tahaman Angreg en Centraal Park,

maar ook bij de Pasar Baru, daar was het goed schoon en bij Glodok, maar ook kon je bij Carrefour eten dus aan honger hadden we geen last van.
Je bent toch meestal weg waarom zou je dan dure hotels betalen terwijl je meer weg ben dan aanwezig.

En dan hebben we het over Jakarta de hoofdstad van Java want eigenlijk van het hele land, maar vind dit grootspraak van de Javaan.
Als je zoals op Bintan in een resort zit dan heb je geen mogelijkheid om ergens anders te eten, want een warung zit mijlen verder en als je daar als westerling kon eten dan moet je oppassen.
Je kwam wel eens langs die kraampjes kaki Lima dan rook het zo heerlijk, maar toch moet je op passen.
Ja martabak die heb ik wel op, dat is lekker met kaas ketju een mooi verbasterd woord in het Nederlands.

Jarkarta wat moet je daarvan schrijven het is zo groot dat je niet overal kan zijn en heb gezien maar de bekende plaatjes van heb is er wel.

Vooral de zondag zijn de straten leeg van de auto’s autoloze zondag elke zondag dan gaan de mensen hardlopen wandelen fietsen muziek maken vooral bij die politie post bij die fontein met de vrijheid beeld boven op twee kinderen.
Daar heb ik wel zo veel plezier gehad dat was echt een leuke morgen ik werd daar bijna als artiest behandeld door de politie aldaar omdat ik zo spontaan meedeed.


Geweldig wat de mensen daar ieder zondag doen.
Er is zo veel te schrijven er over dat ik de volgende keer er meer over laat weten…… Emoticon: Nice Emoticon: Shiny Emoticon: SmileVerdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

zieleffe
User
spacer line
 

Jakarta dalam gelap, met de reclame zuil van Tahaman Angrek.... Emoticon: Yeah right! Emoticon: ShinyVerdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Ziel dit heb je mee gemaakt, met de leuke dingen en de ergernissen, maar het blijft een ervaring toch, daar blijf je jong van.
Ik donder alle voor en nadelen op een weegschaal, dan kom ik er achter dat het hier in Nederland met dat pleuris weer gewoon saai is.

Kan je je nog herinneren dat we samen op de solex effe een boodschapje gingen doen?
Is dat dan niet mooi?
Weet je nog dat we in de aanval waren op de groene generaals en dat we ons afvroegen wat die twee schatjes aan het doen waren?
Stiekem een foto gemaakt en weer verder gegaan met onze strijd Emoticon: BlushDat is wat anders als thuis neusje drukken moet je maar denken Emoticon: Yes!
Kom maar in maart weer eens naar Soekeleboemi, dan loopt de moesson op zijn laatste benen en dan blijf je gewoon een maand Emoticon: Wink
Alleen je s'avonds toedekken en een kusje op je voorhoofd geven voor het slapen gaan laten we dan achterwege, je bent nu wel oud genoeg om zonder te kunnen Emoticon: Laugh out loud
Luo Ni
User
User icon of Luo Ni
spacer line
 

Emoticon: Smile Heren.

Prachtig om jullie verhalen te lezen, dit is werkelijk genieten .

Dit geeft de burger moed om verder te genieten van alles .

Vroeger was de uitdrukking altijd ,,Ik vermoed , dat ik met vermouth altijd verder moet.

M.a.w wat er ook plaatsvind hou de moed er altijd in folks .

Keep smiling always.

Sampai jumpa uit Dasihqiao , waar ik thuis weer gelukkig met de stokjes kan eten nu. Emoticon: Yes!

Zaijian semua Emoticon: Smile


Zhuīsuí nǐ de mèngxiǎng ...... Follow Your Dreams

zieleffe
User
spacer line
 

Tjonge ik leer het ook nooit af, de computer sloeg af, terwijl ik heel veel getypt had, in de vak van de site.
Moet ik weer opnieuw beginnen, kan Jeroen niet iets bedenken, dat je het nog terug kan vinden?
http://forum.indonesiepagina.n(...)/post/reply/13220/2/
Ik was zo ver, dat het voorbeeld venster al had aan geklikt en wat gebeurde er, mijn computer sloeg uit en startte opnieuw met update, wat was ik kwaad zeg, zelf bij het her starten, kon ik niet meer typen, mijn toetsen bord deed het niet meer, weer herstarten en nu maar in word typen.
Je kan de risico niet meer nemen.
Ik had zo leuk verhaal gemaakt op de posting van Malam En Li
Ik was gister avond moe en ben al om 20.00uur naar bed gegaan en heb geslapen tot vannacht 3 uur.
Ik las de verhalen van Malam en Nio Li en nu weer opnieuw beginnen om te antwoorden.
Zal een ander verhaal worden, dan een uur geleden. Emoticon: Stupid Emoticon: Shut up!

Ha ha Malam je hebt het door dat wij aparte mensen zijn die niet op een plek blijven en de wereld zien in breder verband.
Sommige mensen moeten de plaatselijke kerk zien anders worden ze onzeker en dat zijn mensen die werkelijk weinig van de mens weten, dan zelf in hun eigen gekeerd mentaliteit.
Daar had ik gistermiddag over een gesprek gehad, met iemand die crisis manager was geweest en vele oplossingen heeft moeten aandragen, om die vast geroeste meningen te veranderen, om weer een bedrijf op gang te brengen en daar hadden wij het over, hoe je vroeger door een stelletje idioten, de pastoor dominee zoveel invloeden hadden op de mensen.
Maar goed ook voor Nio Li had ik een mooi verhaal dat hij met stokjes weer at en daar heb ik zo moeite mee, ik moet de mijne met stokjes overeind brengen (dames even Heren onder elkaar)bij jullie hangt iets anders, die hoef je maar te laten hangen……..
Nio Li ik ben blij dat je weer terug ben en dat hoop ik, je ooit eens te mogen ontmoeten, zodat we met veel plezier terug kunnen kijken op ons leven.
Wel wilde ik je ergens voor behoeden, denk aan die mooie meid Millekamp, over alternatieve geneeswijze gesproken, Chinees kruiden en zo het zal wel, maar toch heb je de apparaat nodig gehad, om die kwaal weg te krijgen.
Wat is in dit geval wijsheid, jij kunt er over mee praten, maar ik (even afkloppen ) niets van mee gemaakt, gelukkig.
Zit nu midden in de nacht hier te typen en hoop dat het goed gaat (even opslaan) zodat ik het niet voor de twee keer het verhaal kwijt raak.
Ik had zo mooi verhaal gemaakt.
Oh ja hoe je op een plek terecht komt en je eigen probeert aan te passen, want Jakarta is een smerige stad met die lucht vervuiling en die verassingen die je krijg als je ergens naar toe wil gaan.
Maar toch heb ik er mooie tijd gehad, Malam weet het, die kan het zien hoe ik mij heb vermaak, in die stad.
Ik: hoe wel van gein houd en daardoor ben ik er wel door gekomen, om die tijd daar door te staan.
Wel heb ik veel last van een Jetlag en mijn darmstoornissen hebben nu ook parten gespeeld.
Maar mijn eerste stamppot op de dag van terugkomst, had ik in de diepvries klaar liggen, spekjes had ik ook in de ijskast liggen en samen heb ik weer eens lekker gegeten.
Kijk en dat is nu het vreemde, je kan met gemak je eigen aanpassen, maar je eigengereide eet gewoonte, laat je niet zo maar los, je kan alles los laten, (behalve) eten wat van vroeger is, zoals hete bliksem, kennen jullie dat, dat is ook zo lekker.
Maar als het er niet is, dan is het maar zo, je eigen er bij neerleggen……………
Emoticon: Shiny Emoticon: Yummie!
Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

zieleffe
User
spacer line
 Dit word een prachtig Resort voor de toekomst van de Chinezen gemeenschap, als uitval basis, wanneer er gedonder komt in Java.
Van hier uit kunnen de Chinese overheid en de Singapore overheid de mensen beschermen.
Het zal pas in 2015 gedeeltelijk klaar zijn.
De appartementen, hoeveel wilde ze niet zeggen, zijn allemaal al verkocht.
Van af 200 juta waren de prijzen te koop.
Je kan nagaan dat ook daar de prijzen zullen stijgen.
Ik hoop dat men daar ook gaat verhuren, dat zal aan de prijzige kant zijn.
Maar gezien er hier ook veel geld van je gevraagd word, zal het overeen komen met wat je hier kwijt ben en wat je daar voor terug krijg, die overweging is de moeite waard dat af te wegen.
Mijn film is niet zo goed geslaagd omdat ik bij het lopen te veel schokken niet op kan vangen, maar hier onder hun eigen promotie film............. Emoticon: Shiny Emoticon: Wink

Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

zieleffe
User
spacer line
 

Door er een storing veroorzaakt door mij bij Photobucket waren er veel plaatjes verdwenen nu een nieuwe en betere foto's geplaatst..... Emoticon: Yeah right!
P.S. Oyibo of Jeroen je mag de vorig posting weg halen


Heb je wel eens een meterkast gezien met zo veel meters neen dan moet je daar zijn

Ik heb nog veel in mijn hoofd zitten van wat je heb meegemaakt.
Maar de kunst is dat je die verhaal zo moet schrijven, dat ieder er mee plezier aan beleefd.

De mooiste tijd was voor mij toch wel Jakarta hoewel ik liever in Bintan zit dan op Java.
Het is wel zeker dat in Bintan niets te beleven valt, of je moet ook naar de stad gaan in Tanjung Pinang.
Daar is het ook chaotisch zoals in Bandung ongedisciplineerd volk.

Gisteren was ik bij mijn auto Dealer winterbanden er op laten zetten, daar sprak ik een verkoper die in de maand Juni van dit jaar voor het eerst naar Indonesië was geweest.
Jakarta heeft hij vermeden, maar was wel in Bandung, Sukabumi en Bogor geweest en welk kota hij vertoefd had weet ik niet meer, want zijn vrouw komt ook daar vandaan en was op familie bezoek bij haar moeder.
Hij vind Indonesië maar niets, een vies volk vond hij en was verbaast dat ik zei dat ik daar wilde wonen.
Eigenlijk wil ik niet op Java maar toch die kleine eilanden trekt mij het meest.
Om even naar Java te gaan kan, maar om te blijvend er wonen neen daar ben ik van terug gekomen.

Hoewel ik veel plezier heb gemaakt in Jakarta, vooral die zondag morgen dat alle auto’s en brommers van de weg waren.
Moet je nagaan met de politie dames dansen op straat, het was geweldig hoe maak je eigen populair dan de politie te vriend houden


Ook het bezoeken van Batavia café op de fiets met mijn schoonzus achter op, ja en dan dansen in het café Batavia zelf, was een leuke bijkomstigheid.
Veel gezien in Jakarta echt prachtige mall, maar dan denk je waar doen ze het van ze verkopen niets en toch heeft het een bestaan, hoe daar kom je toch niet achter, misschien om al dat zwartgeld wit te wassen.

Veel taxi ritten gemaakt omdat het lopen naar de TransferJakarta bus vermoeiend was, heb het wel gedaan maar niet elke dag en dat gaat soms wel met uren in zo auto te zitten, doordat het macet zo druk was, je ziet hoe die gekken zich door hun gedrag, zij zelf die file veroorzaken door gewoon links voorrang te nemen en midden op het kruispunt blijven omdat de andere kant nog niet weg waren er rijd ook veel auto’s door het rood.
Als je ziet hoe de motoren zich op stellen bij die verkeer lichten ja dat is al een adembenemend schouwspel.Ancol geweest 35.000rp entree, daar goed gegeten en lekker rond gelopen bij die paint artiesten en van alles was daar.
Ook daar meegedaan en als je dan ontdekt dat er ergens een tarrasje is waar je lekkere koude Bintan kan kopen ja dan zit het helemaal goed.

De vrouwen die vermaken zich wel dus ik kijk liever wat er al zo langs komt lopen daar kan ik al van genieten.

Maar mijn verstand zegt voor mij is het beter en rustiger mij te oriënteren op Bintan.
Je hebt daar prachtige gebieden waar ze mee aan het ontwikkelen zijn.

Resort prachtig om te zien en mij daar vermaken met dagelijks langs de zee te lopen en de schepen in de verte zien varen dat lijkt mij wel wat.

Maar goed het is daar pas in 2015 klaar dan hebben we nog even de tijd om nog wat te zoeken.
Tenslotte wil volgend jaar weer er naar toe of naar een andere eiland te gaan kijken.
Mijn vriendin wil niet bij mij blijven en kan ook niet bij mij blijven, omdat we gekort worden, door die AOW problematiek. Het kost elke maand meer dan 300€ op jaarbasis toch een leuke ticket.
Zo zie je maar dat de Nederlandse overheid de mensen uit elkaar jaag dan ze bij elkaar brengt.
Maar goed ik heb een plan, maar die moet ik goed voorbereiden en zo moet je een keuze maken want ze waren weer blij dat ik er weer was bij die dansgroep waar ik als voorzitter functioneer, maar ik zal ze moeten teleur stellen dat ik volgend jaar geen voorzitter meer zal kunnen zijn wegens vertrek.
Zo zit je ook dicht bij Singapore je bent binnen een uur met de Ferry al daar dus dat is ook een ding die je mee neem.
Singapore die echt schoon is hebben jullie die vliegveld Changi Airport gezien prachtig.

Wij zijn in het plaatsje Lagoi geweest daar heb je een complex met alleen maar medewerkers van die Resort van Nirwarna en de niew te bouwen Resort Sebong lagoi

Daar heb je een restaurant die precies weet, hoe je een koud biertje moet schenken, in een heel koud glas

Zo hoort het en dan smaakt ie naar meer hé Malam, dat zouden ze in Sukabumi ook eens moeten gaan doen, even die mensen leren, hoe ze een glas schoon houden en serveren, zegt dat maar daar bij die chinees, hoe het moet ,niet met die wijs vinger hoor zoals Wientjes het zei, maar met voor beelden, je drukt die glas maar af op papier, dan zien ze hoe het hoort……hi hi

Terug te komen op die Resort prachtige beeld heb ik er van en ook die film die ik al eerder plaatste ja daar zou ik mijn verdere leven in willen door brengen……..


De datum op de foto zijn niet de juiste datums


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

ziel; dat ziet er netjes uit zo op het strand hoor. Had ik het geld maar voor een buitenhuisje ergens buiten Java, of een rustig deel van Java. Maar dan zeggen ze hier gewoon belum , nog niet i.p.v. nee.. altijd blijven dromen!


Ho Lee Fuk

Kembang
User
User icon of Kembang
spacer line
 

Ziel. als je het kan en er zijn verdere geen problemen verhuisd dan naar IR....het leven is
daar is heerlijk toch??
Maakt leuke afspraken met de directeur van een resort en je zit gebeiteld. Ik ken iemand die in Sanur óók in een resort woont....ideaal hoor!! Gaat meestal ergens in April/ Maart voor 1 of 2 mnd terug naar Nederland voor zijn kids en de rest van de maanden woont en leeft hij en zijn vrouw samen in Sanur in dat resort... Emoticon: Yes! Emoticon: Party!
zieleffe
User
spacer line
 

Ja ik wilde nog meer schrijven over de manier die we hebben opgedaan hoe de Indonesiër doet en waarom hij het zo doet, kom je niet achter want ze geven geen antwoord op je vragen ze kijken je alleen aan of ze willen zeggen hoe weet jij dat nou zo goed.

Toen wij in die hostel kwamen was er geen wastafel in de douches dus je kon niets kwijt shampoo en tandpasta noem maar op.
Je was gebonden, dat je eigen moest behelpen.
Maar je kan dat zo laten of je kan er wat van zeggen en dat laatste heb ik gedaan dat resulteerde dat er een glazen schap en een spiegel werden gemonteerd.

Toen de tukan bezig was, zag ik, dat hij die precies plaatste onder de douchekop en ik kon hem aan het verstand brengen, dat het niet de goede plek was, beter was ergens aan de andere kant in een hoek te plaatsen.

Dit allemaal zonder de grote baas de eigenaar die zat bleek achteraf in Hongkong.
Dat bleek ook wel dat de beheerste een nogal echte Javaanse typ veel lawaai maakte en geluid produceerde van s ’morgen tot s ’avonds als ze er was.
Zij moest voor het geld zorgen en haar man waar ze dagelijks ruzie mee had, was de mannetje van alles de klusjes man die meer lag te slapen dan werkte..
Het was er goedkoop en je had een goed bed en een goed douche wat krachtige druk warmwater bracht.
En verder was je toch ergens heen, dus je kwam er alleen om te slapen.
Ook je boodschappen bij Carrefour melk en vooral water grote plastiek flessen water die we dagelijks nodig hadden voor de koffie en andere snaperingen zoals zakjes energie voeding.


Brood dat kon je daar ook kopen of buiten Carrefour had je ook bakery en die was soms eens zo lekkerder.
Het was wel sjouwen maar ik had zo plastiek handvat hier in Nederland gekocht

Ik snap niet dat ze hiermee niemand, een handeltje van maak.
Er wordt nog al veel plastiek zakken gebruikt, daar bij de supermarkten.

Zo gingen we eerst ergens eten, ook hier, wij eten maar twee keer per dag, daar hebben wij genoeg aan.

Gepakt en gezakt met de taxi, of met de Baya mobiel naar die hostel
Brood in de ochtend met plakje kaas helemaal in foelie en wat jam er op dat ging er wel in

Waterkokertje die ik mee gebracht had die eigenlijk daar ook wel te koop zijn maar aan kwaliteit die ik had uit Duitsland van metaal en hardplastiek zijn beter.
Zo kwamen we er wel door met ons dagelijkse bezigheden in Jakarta en als ik geen zin had dan ging ik naar boven op het dak internetten met die dongel van telkomcel die het niet goed deed maar

Dit is de strijkplank waar ze hun was op streken ik ging er met de laptop op internetten op je knieën. Emoticon: Cry

De dongel waar ik mee internetten eerst van telkomsel en toen later met exell die laatste was sneller in uploaden.. Emoticon: Stupid Emoticon: Blush

Dit zijn die jam zakjes hygiënische en goed te gebruiken....... Emoticon: NiceVerdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Kembang
User
User icon of Kembang
spacer line
 

Gezien en gelezen Ziel....enne wát wil jij hiermee zeggen dan?

Ga je nog verhuizen naar IR óf toch maar de zekerheid c.q. veiligheid in Nederland
die je nu hebt....... behalve de toren hoge kosten die je gratis erbij krijgt..... Emoticon: Party!

We lezen het wel wanneer je de beslissing hebt genomen Emoticon: Shinyzieleffe
User
spacer line
 

Kembang het is niet zo dat je de boel oppakt en weg ben, ik heb de makelaar al gevraagd, om mijn huis te koop te zetten, maar dan is het nog, hoe lang doe je nu er over dat je het verkocht heb.
Mijn vriendin heeft al weer een ticket, zij gaat weer terug in Januari.
Want dat is de doelstelling van deze regering, om mensen uit elkaar te spelen, via geld middelen die zei kunnen beheersen dus afpakken en liever aan buitenlanders geven.
ik ben dan ook mijn danspartner kwijt Emoticon: Angry
Ik had bijna ook al een ticket gekocht, tot dat ik het moest betalen, heb ik dan maar niet gedaan, maar ik moet nog hier blijven om alle te regelen.
De ticket waren goedkoop bij Etihad, maar wachten tot dat????
Ik heb tot 2015 de tijd, omdat waar ik wel iets in zie, in Bintan dan pas klaar is.
Ik zal zeker wel gaan volgend jaar, als het huis verkocht is......... Emoticon: ShinyVerdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Kembang
User
User icon of Kembang
spacer line
 

Succes toegewenst dat je huis snel verkocht mag worden Ziel....

Tja....als je bij mij in de buurt woont dan zal ik graag je 2e danspartner kunnen worden Emoticon: Shiny

Maar....je hebt als er "niets" tegen zit een heerlijk vooruitzicht om je in IR te vestigen en
Malam als verre buurman te hebben.....gezellig toch? Emoticon: Party!

Ik zal voor je duimen Ziel.... Emoticon: Smile

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Ziel deze foto's heb jij al gezien, een leer voor jongeren, zorg voor je zelf, laat alle mooie beloftes van vadertje staat en de pensioenfondsen langs je af glijden, op het moment suprême verzinnen ze van alles om je te rippen.

Dit is je stalen ros in de tijd dat je nog werkt en nog het idee hebt dat je voorzieningen voor je oude dag in orde zijn.Dan komt de dag dat je in pré-pensioen gaat, dan doe je een stap terug, dat wist je en het is ook niet meer dan logisch, dan ruil je je stoere stalen ros in voor een solex.Maar dan wordt je op een bepaald moment ingelijfd bij de grijze garde.
Sorry meneer heeft u wel eens van de baby boom gehoord?
We hebben te veel van die kosten verslindende ouwetjes, de centjes zijn op en dan zie je overal grijpgrage klauwen verschijnen.
Heb je namelijk iets meer dan het minimumloon dan ben je rijk en daar gaan we wat aan doen.

Keer je niet terug naar je jeugd door dementie, dan helpt Rutte je wel een handje om terug te keren, niet klagen maar dragen, hier was je pa 60 jaar geleden ook tevreden mee Emoticon: Blush
zieleffe
User
spacer line
 

Malam
Inderdaad heel goed verwoord en symbolische leuk gebracht.
Daarom ook de stap die je dan moet doen, dat is de vraag, als ze je uit elkaar drijven met een maatregel, die zei kunnen doen, waar je niets tegen kan beginnen.
Dat maak dat ik de rest van mijn leven iets moet gaan zoeken, om hen die maatregeling moet ondermijnen, door naar het buitenland te vertrekken,maar zo dat ze me niet kunnen korten.
Ze hebben het gepoogd bij de Turken en de Marokkanen dat is door een rechter afgewimpeld, ze moeten blijven uitbetalen, terwijl zij geen zins hebben bij gedragen aan premies.
Dat is ons deel geworden, gewoon uitgeven in het buitenland, dan doe je meer hulp verlenen, dan wat ze aan miljoenen uitgeven, hulpverlening aan verkeerde regiems ............ Emoticon: Angry Emoticon: AngryTrouwens ergens gelezen maar kan het niet meer na trekken .
Indonesiè krijg hulpverlening van 7,2 miljard van Nederland beloofd door Rutte en die kut van een wijf hoe heet ze ook weer............... Emoticon: Angry Emoticon: Angry Emoticon: Angry
Dus waar moet ik het gaan halen, of brengen juist ja Indonesia ......... Emoticon: Bye bye Emoticon: Bye bye Emoticon: Bye bye


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.86,718,235 topic views - 240,492 posts - 13,734 topics - 34,010 members - last post @ 23-11-2020 18:52 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

141,396,691 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com