indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > IndonesiŽ op z'n Nederlands > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (1 reaction)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Chez moi
User
spacer line
 

Regelmatig lees ik dat men een chauffeur zoekt. Wij waren voor het eerst in Indonesie Sumatra, Java en Bali. We hebben verschillende chauffeurs gehad. Er zat veel verschil in kwaliteit, chauffeurs die niets uitlegden, geen Engels spraken en heel hard rieden op een 1 baans weg in het donker en inhaalden wanneer het niet kon, zowel op Sumatra als op Bali.
Het is dus belangrijk om een goede chauffeur te vinden, maar hoe vindt je doe? Per toeval vonden wij Frans,uit Yogyakarta. Wat een verschil met de andere chauffeurs. Hij sprak uitstekend Engels, had in AustraliŽ gestudeerd, reed erg veilig. Wifi in de auto en legde veel uit. Hij bracht ons ook naar plaatsen waar geen toeristen kwamen, we keken ins ogen uit. Hij reisde met ons mee naar oost- Java. Hij is zeer gedistingeerd. Had zelfs een EHBO kdoos en een life jammer in de auto, hij heeft meerdere auto's/ chauffeurs. Als wij ' s avonds naar een restaurants wilden lopen in het donker kregen we 2 zaklampen mee. Hij kon ook echte Indonesiesche restaurants/Warungs adviseren, waar geen toeristen kwamen, zoals 27 sambal ss. Maar ook van de chique restaurants was hij op de hoogte en kon advies geven waar je op straat goede overheerlijk sate kon eten. En we zijn inderdaad niet ziek geworden! Hij stond altijd voor ons klaar, we kregen een telefoon van hem mee voor het geval er , s nachts iets zo zijn en ook kon je in de auto je mobiel opladen! Ook wist hij waar je was het beste schoon werd voor weinig geld, en inderdaad we kregen het kleurecht en niet gekrompen keurig gestreken binnen 1 dag terug. Een grote aanrader is op zaterdagavond het Javaans buffet in het Hyatt hotel. Naast geweldig eten, prachtige omgeving en bijzondere atmosfeer krijg je ook een Ramayana ballet bij en daarna 3 mannen die op gitaar Europese lang ten gehore bracht. Prijs 150.000 pp. Zijn website is: dejongasia.com. Hij doet ook last minutes dus als je nog iemand zoekt nu kun je het ook proberen Emoticon: Smile Emoticon: Smile :



spacer line  

Er zijn gelukkig meer van dit soort chauffeurs in Indonesie te vinden. Wij hebben zeer goede ervaringen met de auto's en chauffeurs van Biancatours in Yogyakarta. Hun chauffeurs rijden rustig, zijn beleefd en behulpzaam. Auto's zijn netjes, schoon en in goede staat van onderhoud. Ook spreekt de eigenaar van Biancatours (Guntur) en zijn assistente goed Nederlands en dat is erg gemakkelijk. De chauffeurs spreken allemaal Engels en soms zelfs een beetje Nederlands. Uitstekend voor dagtochten maar ook voor complete overland routes. Guntur kent erg veel mensen en kent Java als geen ander dus kan van alles regelen. Vorig jaar bijv. heeft Guntur ons geholpen bij het verlengen van ons visum bij het immigratiekantoor van Yogyakarta. Was binnen 4 uur (!) geregeld. 's Morgens om 9.00 uur gebracht en 's middags om 13.00 uur konden we de paspoorten alweer ophalen. En dat op een vrijdag.
Ook vliegtickets, treinkaartjes en overnachtingen kunnen via Biancatours worden geregeld. Website: biancatours.com


Villa Ditya - luxe prive vakantievilla vlakbij Yogyakarta. Kijk voor meer info op www.villaditya.nl


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.



79,858,696 topic views - 236,818 posts - 13,712 topics - 28,671 members - last post @ 28-02-2020 18:59 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

130,315,942 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com