indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Het visumgebeuren > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (2 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

escape
User
spacer line
 

Ik zou graag met mijn pensioen in Indonesie willen wonen.
Ik heb de keus om van mijn pensioen de belasting in Nederland te betalen of.
de bruto bedrag in Indonesie te ontvangen.
Hoe wordt de belasting in Indonesie geregeld.spacer line  

INKOMEN TOT Tarif Pajak
Sampai dengan Rp 50.000.000,- 5%
di atas Rp 50.000.000,- sampai dengan Rp 250.000.000,- 15%
di atas Rp 250.000.000,- sampai dengan Rp 500.000.000,- 25%
di atas Rp 50.000.000,- 30%bisa dicek of makemyday .

Bokito
User
User icon of Bokito
spacer line
 

Sid je hebt een nulletje vergeten.
atas Rp 500.000.000,-30%


Shalom

spacer line  

Ik heb alleen een AOWtje Emoticon: Wink
Ben niet gewend met veel nullen Emoticon: Shiny


bisa dicek of makemyday .

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Voordat je een spontaan orgasme krijgt van deze belastingtarieven.
Neem de kosten van een visa lansia en ziektekosten verzekering mee, vooral dat laatste kan er behoorlijk inhakken als je tenminste een verzekering kan vinden die een ouwe lul nog wil verzekeren.spacer line  


On 09-10-2013 19:02 Malam wrote:
Voordat je een spontaan orgasme krijgt van deze belastingtarieven.

Nou , in ieder geval minder dan in Ollanda .
Een slimme Nederlandse zakenman (en succesvol ) zal liever in Indonesia zitten .
Het schijnt dat het personeel spotgoedkoop is en volgens info kan men ook dubbel paspoort hebben.
Tenminste dat las ik ergens.

Voor Jean Pierloo met gewoon AOW zonder extra pensioen is het beter dat je in Ollanda blijft, had vandaag gelezen in een MUG krant(gratis bij de bieb) dat in Rotterdam oude lulies van > 65 gratis met de O.V kunnen.bisa dicek of makemyday .

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Dat het minder zou zijn, dat zou je nog wel eens tegen kunnen vallen Surya.

Een AOWer met een jaar inkomen van 22800 bruto per jaar of te wel 1900 bruto per maand (incl. vak.geld) valt in twee schijven t.w. 19.1 en 24.1 %, maar krijgt wel een heffingskorting van 1032 Euro.

Zet je dat met de huidige koers af naar de Indonesische belastingschijven dan val je in 3 schijven t.w. 5, 15 en 25 %.
Laat je daar een berekening op los dan blijkt het haast lood om oud ijzer te zijn.

Dan heb ik het over ťťn persoon, een echtpaar maakt in Nederland beiden gebruik van de heffingskorting.
Ik ken het Indonesische belastingsysteem niet, maar zou je het kunnen splitsen en beiden afzonderlijk aangifte doen, dan scheelt het het aanmerkelijk, dan betalen ze minder in de 25 % schijf.

Uiteraard valt het gunstiger uit als de koers zoals enkele maanden geleden 12.400 is, maar ook dat blijft lood om oud ijzer want dan heb je minder te besteden Emoticon: Blush

Er zit echt niet zo heel veel verschil in voor mensen met AOW en een pensioentje, we hebben het dan ook nog niet over zorgtoeslag gehad.
Uiteraard betaal je geen zorgverzekering meer, maar zie je maar te verzekeren voor het bedrag wat je daarvoor in Nederland betaald, dan is je voordeel als sneeuw door de zon verdwenen en zou het wel eens een stuk duurder uit kunnen vallen. Emoticon: Yes!

Het verschil zit in het feit dat iemand die 65 jaar is in Nederland geen AOW meer betaald, dat scheelt in de eerste en tweede schijf haast 18 %.
In IndonesiŽ ga je gewoon in het systeem mee, waar je in Nederland in de eerste schijf tot 19,645 Euro 19.1 % betaald, val je in IndonesiŽ met 3000 Euro in de derde schijf van 25 %

Uiteraard zijn de belastingtarieven voor ondernemers of mensen die hier wonen en werken bijzonder gunstig t.o.v. Nederland.
Bedankt voor de tip van vrij openbaar vervoer in Rotterdam Surya, dat wist ik niet.Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Op de ziektekostenverzekering verkijkt vrijwel iedereen zich. Ik heb al bij heel wat Nederlandse graven gestaan hier omdat door bezuiniging op de medische kosten (geen verzekering meer mogelijk) te laat naar een arts is gegaan.
Bezint eer gij begint.......marwinc
User
User icon of marwinc
spacer line
 

Die ziektekostenverzekering lijkt mij echt de moeite waard eens te onderzoeken.
Zal ik hier eens een onderzoekje aan gaan wagen? Mijn dagelijkse bezigheden zijn o.a. verzekeringsoplossingen zoeken die niet standaard zijn Emoticon: Smile

Hoe groot is de groep Nederlanders in Indonesie en wat zal de gemiddelde leeftijd zijn?jupje
User
User icon of jupje
spacer line
 

Vergeet ook niet, dat de regering van plan is ziektekosten buiten Europa uit het basispakket te schrappen.
Mij is nog niet duidelijk, of dit al per 1 januari a.s daadwerkelijk al plaats vindt, waarvan in eerste instantie sprake was.
Als je je daarvoor bij wil / moet verzekeren, via je zorgverzekering, of via je reisverzekering, valt het allemaal weer een stuk duurder uit.


D'r Herjot hat de tsiet jemaat, va tsauwe hat He√ę nuus gezaat.

spacer line  

Beste Escape heb je je al eens verdiept in het mm2h programma van de Maleise regering ? In tegenstelling tot Indonesie word je daar via dit programma met open armen ontvangen,krijgt een makkelijk verlengbaar visum voor tien jaar welke multiple entry is, hoeft de eerste 10 jaar geen belasting te betalen, belasting vrij een auto of huis kopen etc. In Indonesie zitten ze echt niet op jou (of mij) te wachten , dat kunnen de veteranen hier op dit forum jou veel beter uitleggen, maar google maar eens op MM2H en kijk of dit een alternatief kan zijn, zelf lijkt het me ook wel wat, maar kan mijn vrouwtje nog niet overtuigen! Voor welke je optie je ook kiest, een grondig stuk huiswerk zal je zeker moeten doen want zo makkelijk gaat alles tegenwoordig niet en de regels veranderen voortdurend, gegroet en sucses !
spacer line  

PS Ik weet trouwens niet of en zo ja welke verdragen er zijn met Indonesie en of deze al geratificeerd zijn, tussen een gesloten overeenkomst en de ratificatie kan soms wel 5 jaar zitten, dit kun je opvragen bij het uwv,er zijn namelijk verdragen aangaande sociale zekerheid en loonbelasting dus niet gezegd dat ze beide overeengekomen zijn.en dit zelfde geldt voor bepaalde visa, op de site van de ambassade vindt je 4 soorten visa, maar het ikut istri visum kan men in den Haag niet en is ook bij veel instanties hier in Indonesie onbekend,
Wat ik wel zeker weet is dat pensioenen opgebouwd uit overheidsfuncties altijd in holland belast zullen worden.verder heb je de grappen en grollen van onze lieve regering die het woonlanden beginsel mbt aow uitkeringen zomaar weer naar believen kan bijstellen, en zijn misschien verlengde overwinterreizen een andere optie . De situatie kan voor ieder weer anders zijn.Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Indonesie is geen emigratie-land, die open armen zoals in Thailand en Maleisie kun je hier vergeten. Ze houden hier slechts 1 hand op: en daar moet geld in. Steeds maar weer. Steeds maar weer en steeds maar weer.

Ik zit hier nu op een werkvergunning met KITAS, maar had eerder een KITAS ikut istri. Geen enkel probleem om dit te krijgen als je maar aan de voorwaarden voldoet. En die liggen ook gewoon vast. Het enige is het langdurige traject dat je wellicht wil versnellen, en dat kost geld (maar daar betaal ik graag voor, want anders zou ik nu zelf voor mijn verlenging van mijn KITAS en werkvergunning 2x naar Bandung moeten wanneer het de immigratie zint (papieren brengen en papieren halen). Mij niet gezien. Emoticon: Puh! )


Ho Lee Fuk

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Vandaag ook weer mijn paspoort terug. Telkens als ik het zelf doe, wordt het een puinhoop. Dus was is makkelijker dan even hulp en versnelling op 5.Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Emoticon: Very funny voorkomen is beter als vermijden. Ik wil me niet branden aan imigrasi hier, want als ze net zo langzaam en slordig zijn als de gemiddelde mens om me heen dan hebben ze een scheldkanonnade te pakken.. En dat zou niet handig zijn voor mij, dus daar bedank ik voor.


Ho Lee Fuk

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

IndonesiŽ heeft helemaal geen belangstelling voor toerisme, teveel extreme mafkadavers die denken dat die enge westerse bleekgezichten een negatieve invloed hebben op de moslims.( eigen gewin want dan hebben ze ze niet meer in de hand)
Er is er niet ťťn in Jakarta die openlijk durft te zeggen dat die gasten aan het gas kunnen.

MaleisiŽ is ook een moslimland, maar het is bekend dat ze inmiddels qua gedachten en ontwikkeling IndonesiŽ ver achter zich laten.
IndonesiŽ is niet voor niets het enige land in Z.O. AziŽ waar mensen onder de armoede grens nog steeds stijgt.
Als er een vergelijking kan worden gemaakt dan kan je IndonesiŽ inmiddels vergelijken met Iran.
De moslimgeestelijken maken de dienst uit en ze zijn bezig zich te isoleren, dus ze zakken steeds verder weg.
Rupiah van 12.300 naar 15.400, Miss worldverkiezing verboden in Jakarta, de hoogste rechter van het land die zo corrupt is als de pest, noem maar op er is zoveel rottigheid en corruptie, onbeschrijfelijk.
Dit land is aan het afglijden na Suharto, hij draait zich om in zijn graf.Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Triest toch als je de verhalen van YB en Yerun leest, in en in triest, hoe help je een land naar de kloten.
Ik werk hier niet, ik kom hier alleen maar munten brengen, iedere 30 dagen verlengen, en na 6 maal 30 dagen oprotten en opnieuw binnen mogen komen.
Allemaal om de munten, hoe diep kan je zakken en hoe dom kan je zijn, alleen maar om je ambtenaren bezig te houden Emoticon: ConfusedYerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

In tegenstelling tot Indonesie is Maleisie officieel een Islamitisch land met daarbijbehorende wetten en regels, maar het is er een stuk vrijer dan in Indonesie, als je uit gebieden als Johor Bahru en Perak blijft, al is Johor Bahru zo dicht bij Singapore nu toch ook wel aan het veranderen. Eind van dit jaar ben ik weer in Singapore, dan ga ik even een dagje op en neer naar Maleisie (hoe decadent, 20 minuten met de taxi). Als ik er een biertje kan drinken in een restaurant dan zal ik dat laten weten, want dat kon enkele jaren geleden niet.

Ik denk dat INdonesie langzamerhand richting Pakistan gaat, met allerlei Islamitische sektes die tegen elkaar gaan vechten.. kijk maar naar de Ahmadiyyah, de Shiiten op Madura en andere rangdroepen als LDII die al eerder problemen kregen met de 'normale' *kuch kuch* Islam.. De islam die hun centen krijgt uit het Midden Oosten, en dus niet zal stoppen tot de oliedollars stoppen.


Ho Lee Fuk

erwin
User
User icon of erwin
spacer line
 


On 10-10-2013 15:54 Malam wrote:
IndonesiŽ heeft helemaal geen belangstelling voor toerisme,


IndonesiŽ heeft wel belangstelling voor toerisme. Maar alleen het korte verblijf toerisme, en dan nog liefst op Bali. Toeristen die niet lang blijven, veel geld spenderen en niet verder kijken dan hun neus lang is, daar lusten ze er wel wat van.

Wanneer mensen langer blijven, gaan hun ogen open, gaan vragen stellen. Dat kunnen ze daar missen als kiespijn.


Het is beter spijt te hebben van iets dat je gedaan hebt, dan spijt te hebben om iets dat je niet gedaan hebt

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Ze mikken zich op een erg klein segment toerisme, en vergeten hierbij dat er miljoenen rijkere ouderen zijn die ze eenvoudig kunnen binnenhalen, inclusief hun centen.. maar de wil is er gewoon niet. Nu niet, eerder niet en hoogstwaarschijnlijk ook niet in de toekomst. Dan houd het maar lekker bij Bali.

Klein lichtpuntje: Gelukkig word Pangandaran binnenkort een eigen district, dan zijn ze verlost van die Sundanezen in Ciamis, en kunnen ze meer hun eigen gang gaan. Hopelijk komen de investeringen in instrastructuur dan los en word er een Javaans Bali opgebouwd daar. Ciamis moet het dan doen zonder strand, maar daar hebben ze dan ook zelf voor gezorgd door het veel meer Javaanse Pangandaran te verwaarlozen voor lange tijd want zuidkust is over het algemeen arm, dus waarom er uberhaupt in investeren? Tja, toerisme is hen onbekend, want staat wellicht niet in hun heilige boek?


Ho Lee Fuk

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 10-10-2013 16:04 erwin wrote:

[quote removed]


Wanneer mensen langer blijven, gaan hun ogen open, gaan vragen stellen. Dat kunnen ze daar missen als kiespijn.


Dan vervallen we in de uitspraak van die Argentijnse schat die met onze koning is getrouwd.
"Hij was een beetje dom"
Ik werk hier namelijk niet, ik zit hier mijn Euro's te souperen als 65 jarige.
Als je dat moeilijk maakt dan ben je inderdaad een beetje dom, of te wel op zijn plat Rotterdams gezegd, dan schijt je je zelf in je zak Emoticon: Yes!
Daar gaan andere Aziatische landen anders mee om.

Ik heb ooit iemand die hier decennia woonde en veel wist, te vuur en te zwaard bestreden toen hij IndonesiŽrs boomapen noemde.
Ik ben er achter gekomen dat hij een beetje gelijk had, zeker t.a.v. de mannen die hier de dienst uitmaken Emoticon: Yes!spacer line  


On 10-10-2013 14:48 Jan van Toor wrote:
Beste Escape heb je je al eens verdiept in het mm2h programma van de Maleise regering ? In tegenstelling tot Indonesie word je daar via dit programma met open armen ontvangen,

De eisen van de Retirement visa in Malaysia en Indonesia zijn duidelijk beschreven.
Als men aan de officieele vereisten kan doen ben je als pensionado altijd welkom.

Ik heb geen ervaring met Malaysia (had ooit de eisen vergeleken) , je kan daar moeilijker dingen ritselen zoals men dat kan doen in Indonesia .
Dus per saldo zal men toch kiezen voor Indonesia(of BALI Emoticon: Shiny ).
Ook omdat ze meestal een Indonesische partner hebben


bisa dicek of makemyday .

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Weer de helft gelezen Om?
En IndonesiŽrs eigen heel impulsief beantwoorden Emoticon: Yes!spacer line  


On 10-10-2013 18:38 Malam wrote:
Weer de helft gelezen Om?
En IndonesiŽrs eigen heel impulsief beantwoorden Emoticon: Yes!

Heb je de eisen van Malaysia en Indonesia vergeleken ?

Ik wel .
In verband met eventuele gezondheidsproblemen.
Als je ouder wordt ......
Tegenwoordig als je goed verzekerd bent (dus extra centjes te makken hebt) kan je ook in Jakarta naar een goede ziekenhuis.
In een oude topic heb ik melding gemaakt over de Maleisische programma.
In principe kan iedereen die aan de eisen voldoen ook de Lansia (Indonesische oude lullen visum) krijgen.
Zie : Posted Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile. 28-05-2009 21:12
http://forum.indahnesia.com/to(...)og_wat_van_leren.php


bisa dicek of makemyday .

sabar2
User
User icon of sabar2
spacer line
 

Wanneer ik mijn pensioen heb laat me dan nog even genieten van het leven
in Indonesie, alle pusing van Holland achter me laten en die belasting die
kunnen ze in Holland verder vergeten ik geef het liever weg aan Indonesie
als dat ik nog een dubbeltje onnodig in de Rutte-trog gooi.
Sabar2 totdat alles geregeld en rond is en dan bye2 belanda en we zien
wel hoeveel jaartjes het dan nog worden in Indonesie maar als die deur
eenmaal dichtgaat dan gaat hij niet meer open.
Zo denk ik er over, da's mijn mening en wat een ander wil of doet dat mag
men zelf weten.
Indonesie en Nederland hebben een verschil : leven of geleefd worden
dus dan is mijn keuze gemakkelijk gemaakt.

Vwb Malaysia ... verkijk je niet op dat white hear programma het lijkt leuk
maar je moet behoorlijk financieel beslagen zijn om eea rond te breien
in Malaysia en Malaysiers zijn een heel ander genre als Indonesiers
wanneer je in Malaysia verkeerd terecht komt dan is het een hell
(ik spreek uit ervaring)


Welcome to Indonesia Take it as it is or leave it if you don't like it


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.86,086,898 topic views - 240,299 posts - 13,732 topics - 33,688 members - last post @ 26-10-2020 17:15 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

140,444,504 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com