indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (1 reaction)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

indo43
User
spacer line
 

Guna Guna?

Een aantal weken geleden hebben wij op een Pasar Malam voor mijn moeder een batik kaftan gekocht. Mijn moeder is 84 jaar en geboren in Surabaja. Toen we hem wilde kopen merkten we al dat ze twijfelde en maakte een opmerking in de trant van "zal ik hem nog kunnen dragen", of "ik denk niet dat ik hem nog lang zal dragen".

Nou moet ik zeggen dat mijn moeder reeds vele medische klachten heeft. Echter afgelopen dinsdag is ze opgenomen in het ziekenhuis a.g.v. benauwdheidsverschijnselen. Dit was de eerste keer dat zij de batik kaftan droeg. Momenteel ligt zij op de IC.

Vanmorgen hebben wij haar kaftan meegekregen van de verpleging omdat ze andere kleding aan had. Vanmiddag thuisgekomen realiseerden wij ons weer de situatie rond de aanschaf van de kaftan. Op de kaftan stonden zwarte wayangpoppen afgebeeld.

Toen mijn vrouw en ik hierover spraken kwamen wij beiden op het idee om de kaftan te verbranden en dat hebben we dus ook gedaan.

Heeft iemand ervaringen omtrent dit onderwerp?

Indo43spacer line  

Ik heb mij daar ooit wel eens in proberen te verdiepen omdat mijn eerste Javaanse echtgenote heilig overtuigd was van en geloofde in de zogenaamde stille kracht, zo wilde zij onder geen beding een kris in huis hebben of oude wayangpoppen, bij dergelijke voorwerpen moet het dan wel gaan om authentieke en oude/antieke voorwerpen, zelf heb ik als nuchtere hollander gedurende ons 32 jarig huwelijk wel dingen ervaren die ronduit vreemd en onverklaarbaar voor mij waren, de sterkste ervaringen had ik vlak voor zij ziek werd en na haar overlijden, maar ook enkele in de periode dat ik woonachtig was in een Javaanse enclave in Suriname in de jaren zeventig, wanneer ik mijn schoonvader ernaar vroeg was steevast zijn antwoord : Jan, het bestaat, maar je moet je geloof er niet aan hechten! Hier kon ik niet veel mee, maar wel wat ik later heb mogen ervaren , en waar meerde getuigen zoals verpleegkundigen in het ziekenhuis en in het hospice bij aanwezig zijn geweest, uit pieteit kan ik hier niet in detail op ingaan, maar mijn mening aangaande dit onderwerp is er wel door verandert.Keduadam
User
User icon of Keduadam
spacer line
 

Heb een vriend in Bandung (naar zijn zeggen het krachtigste centrum van Guna2) die dit soort dingen heeft toegepast. 'Het' kan zeker wel werken (onder voorwaarde: zie hieronder), al is het soms tijdelijk.

Veel geld eraan verspild, is (wedergeboren; dus geen 'naam'-) Christen geworden, heeft toen meteen alle schade aan materie (en zielen) vergoedt.
Zelfs van zijn eigen ma stal hij een juta per maand... vreselijke duisternis, dat wel.

Maar nu is alles anders. We hebben het er nu wel eens over samen.
Ik leer hem nu in de autoriteit van Jezus (van een volwassen Christen) te staan,
En hij kan dat ook, net als ik dat veel gedaan heb en nog steeds doe... en hier en in Europa demonen er uit heb gegooid - twee maand terug nog, twee keer zelfs, hier in het Muslimgezin waar ik woon,
vooral moet ik zeggen bij kids (die nu rustig slapen bijv... MET de hele fam, of zodra ze me zien niet meer bang zijn voor mijn verschijnen (voor Jezus = het Licht) Die in me woont!) maar op me afrennen!! zodat iedereen enorm verbaasd is en moet lachen Emoticon: Very funny Emoticon: Laugh out loud

Satan is totaal, maar dan ook totaal machteloos; ALLEEN als je hem toegang in je DENKEN verschaft. Dus die rotschoft access verleent!

En dan ben ik t eens met je schoonvader eens beste Jan! en als je schrijft:
".. wanneer ik mijn schoonvader ernaar vroeg was steevast zijn antwoord : Jan, het bestaat, maar je moet je geloof er niet aan hechten! Hier kon ik niet veel mee,..."
dan hoop ik hiermee je winst te doen! Het bestaat, het is allen wat je ermee doet... en HOE!
In in Wiens Naam! Dat is mijn mening, en mijn vele ervaringen in Europa, in Afrika en hier... heb ook in mijn pasverschenen boek (bijna nu uitverkocht) hierover voorbeelden gegeven. Realiteit! Emoticon: Yes!

Het is zoooo simpel. Je moet wel de autoriteit van Jezus kennen, en hoe toe te passen
(en alléén Jezus, is wel zo veilig ; )Your attitude determines your altitude

elsbeth
User
spacer line
 

Heb je een titel van je pas verschenen boek?
Kan ik eens een kijkje nemen.erwin
User
User icon of erwin
spacer line
 

Met alle respect, maar ik geloof niet in die onzin. Net zo min als ik geloof in god , jezus of de duivel.
Ik geloof in alleen in tastbare zaken. Voor al de rest is altijd wel een logische verklaring te vinden.

Just my 2 cents.


Het is beter spijt te hebben van iets dat je gedaan hebt, dan spijt te hebben om iets dat je niet gedaan hebt

elsbeth
User
spacer line
 

Voor mij geldt hetzelfde. Ik geloof in mensen.Keduadam
User
User icon of Keduadam
spacer line
 

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile. Elsbeth, sorry dan weet iedereen al mijn gegevens... Emoticon: Bye bye
Ten tweede, is niets voor jouw blijkt uit je woorden.
Voor jou is het heel veel onzin. Ook al heb ik alles letterlijk meegemaakt, dat neemt niemand van me af, en er is geen woord onwaar in!
Maar als ik jou was zou ik er sowieso nooooooit aan beginnen! Emoticon: Laugh out loud


Your attitude determines your altitude

Keduadam
User
User icon of Keduadam
spacer line
 

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile. Erwin, sjoh, wat moet JIJ arm zijn!! (geestelijk en materieel)

Je bent nog niet eens voor een duppie geboren zie ik. Met die instelling zal het nooit een koewarretje worden lijkt me! Emoticon: Yes!


Your attitude determines your altitude

erwin
User
User icon of erwin
spacer line
 

Hahaha, integendeel mijn beste Keduadam. IK ben rijk, ik voel me rijk, zowel geestelijk als materieel, maak je maar niet ongerust.
IK hoef geen tijd te verliezen met bidden. IK hoef geen tijd te verliezen met mij af te vragen of wat ik doe wel mag, of ik daarna nog in de hemel kom.
IK geloof net als Elsbeth in (sommige) mensen, ik geloof alleen wat tastbaar is en al de rest is flauwe kul.
En Guna2, ach schei toch uit. Voor alles wat er gebeurt is er een logische verklaring. Bijgeloof is iets voor mensen die niet sterk in hun schoenen staan.
Mijn vrouw waarschuwt mij hier ook altijd voor, maar ik lach het vrolijk weg. Ze waarschuwt mij, wanneer ik in Indonesië alleen rondreis, dat er slechte mensen zien, die door hun hand op mijn schouder te leggen mij hypnotiseren zodat ik al mijn geld afgeef, vrijwillig.
Nu wil het toeval dat ik eens op Soekarno-Hatta in een ATM hokje stond, toen er een vrouw binnenkwam, terwijl ik nog stond te pinnen. Ik was uiteraard boos om die onbeleefdheid, maar verder sloeg ik er geen acht op. Toen ik buiten ging, volgde ze mij. Een eindje verder legde ze haar hand op mijn schouder! Oh nee, daar gaat mijn geld!
Ik heb haar hand netjes vastgepakt en haar afgeleverd bij de politiepost vlakbij, met het hele verhaal! Echt gebeurd! Zwarte magie, laat me niet lachen Emoticon: Party!


Het is beter spijt te hebben van iets dat je gedaan hebt, dan spijt te hebben om iets dat je niet gedaan hebt

elsbeth
User
spacer line
 

Weet je, Keduadam, ik heb altijd een behoorlijke aversie gehad tegen mensen die hun kracht ontleenden aan iets buiten henzelf. "Jezus, God, Allah heeft mij van mijn depressie, mijn malaria, mijn maagzweer etc. afgeholpen". Als je dan vraagt hoe het dan zit met alle gruwelijkheden in de wereld, bijv. al die miljoenen kinderen onder de 5 jaar die dagelijks/wekelijks sterven, dan wordt de hand van bovengenoemden daar helemaal niet in herkend. Dat ligt dan aan de mensen. Een soort "praise the lord and blame yourself"-houding.
Ik draai hem altijd om. Praise yourself and blame the lord.
Neemt niet weg dat ik prima op kan schieten met (diep) gelovige mensen.
Ik ga de discussie alleen niet aan, want er is geen absoluut gelijk.
Maar ik zou niet weten waarom jij hier van alles mag verkondigen, maar Edwin er hierboven meteen van langs krijgt, als hij (een stuk minder krachtig en langdurig dan jij dat doet) zijn mening verkondigt.
Zo hadden mijn kinderen op de (christ).basisschool een juf die in Afrika malaria had opgelopen. Maar toen ze heel hard ging bidden en samen met alle anderen de heer aanriep, ging de malaria over.
Daar gaat voor mij een volstrekt verkeerd signaal van uit. Nl. dat al die lui die zoiets niet overleven gewoon wat harder moeten bidden. Brrr, daar krijg ik echt jeuk en bultjes van en ik heb mijn kinderen maar snel even "bijgepraat".
Neemt niet weg dat ik dan toch nieuwsgierig ben naar dat boek van jou.
Ik kan me voorstellen dat je de anonimiteit verkiest.indo43
User
spacer line
 

Ik ben niet gelovig opgevoed. Dus niet in een bepaalde richting geduwd. Mijn vader is een atheist. Echter ik heb zelf leren nadenken.

Ik kan dus niet zeggen dat ik in een Jezus, God of Allah geloof. Er is echter 1 ding waar ik heilig van overtuigd ben en dat is dat er "meer" is tussen "hemel en aarde". Zaken waar wij met ons beperkte verstand niet bijkunnen en waarvan sommigen zeggen "God, jezus of een andere macht is daar verantwoordelijk voor" terwijl anderen het zullen blijven ontkennen.

Wij mensen willen alles begrijpen. Voor ons zijn er maar 4 dimensies. Maar er zijn er zeker meer. Echter wij kunnen dat niet verklaren, dus bestaat het niet. Maar hiermee geef je dus alleen maar je eigen beperking aan. Ik ben er van overtuigd dat er meer is zonder dat expliciet te benoemen als een God, Jezus of Allah. Dat kan ik namelijk niet want ik weet het gewoon niet.

En het is per definitie niet zo dat iets wat je niet begrijpt niet kan bestaan.spacer line  

Wat een domme rukkers die Erwin en die Elsbeth, ach ja ze weten niet beter zullen we maar zeggen !
MODERATOR BREAK

of jij weet niet beter? enfin, twee dagen opgerot.

Placed by Jeroen @ 05-10-2013 13:06
elsbeth
User
spacer line
 

Volgens mij heb ik vrij vriendelijk mijn visie opgeschreven, krijg je dit meteen over je heen.
Dat is nou eigenlijk zo tekenend.
Keduadam mag hier tientallen keren zijn visie over Jezus en het grote belang van het hebben van Hem in je hart verkondigen, maar o wee als je zegt dat je vooral in mensen gelooft.Keduadam
User
User icon of Keduadam
spacer line
 


Op 05-10-2013 00:36 schreef indo43:
....Echter ik heb zelf leren nadenken.
... Echter wij kunnen dat niet verklaren, dus bestaat het niet. Maar hiermee geef je dus alleen maar je eigen beperking aan...
...En het is per definitie niet zo dat iets wat je niet begrijpt niet kan bestaan.


Ja idd Indo43, weet je, elektriciteit bestaat helemaal niet. En allerlei radio golflengtes, en die van de natuur welke bijv soms alleen vleermuizen kunnen opvangen om je heen, zeggen ze... Ben je gek, wie gelooft dat nou nog? En dat er mensen op de maan zijn geweest, geloven hele volsstammen nog niet. Onzin toch? En ze zeggen dat wind bestaat... ja je ziet wel de blaadjes bewegen, maar je moet toch ontzettend dom zijn, als je nog gelooft, dat er zoiets als wind bestaat!

Gefeliciteerd Indo (en o.a. Jan), je bent ZELF gaan nadenken, en geen nababbelaar geworden (van die algehele - meestal 'westerse' stupiditeit) - zoals sommigen hun peanut brains pijnigen... om antwoorden te vinden.
Die waren er niet voor hen, dachten ze, DUS ontkennen ze laf.
"Ik heb een hartaanval, ik voel pijn, ik haat alles en iedereen, en sta voor de poort van de eeuwigheid... maar ontken; DUS is het er niet!"
"Ik laat me maar cremeren, want er is dan 'niets' meer, dan alleen wat as".
DACHT je.

Ik ZIE geen wortels van de boom, DUS is het niet.
Ik ontken dan wel het allerbelangrijkste, oorzakelijk en onzichtbare (net als de menselijke geest, en de geestelijke realm, de visioenen die mensen hebben zo scherp als op een filmdoek, de liefdes- en haatgevoelens, de geestelijke oorlogsvoeringen, enz.).

Hoe dom kan je zijn en nog steeds ademen! Emoticon: Party!

Ik voel enorm veel liefde voor iemand ver weg, over de oceaan, een giga kracht inside, en de ander voelt dat ook... maar je ziet dat gevoel niet, DUS is het niet.
Enkelen trachten nog om dat als een 'chemische' werking te verklaren... maar je zou maar zo'n engerd als geliefde hebben! "Oh, liefste, ik voel je chemie! Ik merk al die atomen en cellen doen hun werk voor jou! mmm" Emoticon: Laugh out loud

Waar die conceptuele energie dan vandaan komt, als ik mijn hand beweeg om een boterham te pakken. Of, om dat NIET te doen... Nee hoor mensen, Emoticon: Yeah right! Emoticon: Yeah right! Emoticon: Yeah right! er is niet iets 'oorzakelijks': het is er 'zomaar'. Ik ben het produkt van 'Der Mensch ist wass er isst'. Emoticon: Laugh out loud

Die kortzichtige, aapachtige rommel en dat perverse denken stamt trouwens af van het volkomen achterhaalde archaïsche materialistich- socialistisch-existensialistische 'denken' van de vorige eeuwen.
Op vele manieren is dat hele kromme, kortzichtige 'denken' door tekorten aan bewijzen finaal neergesabeld, en zijn allang bewijzen (als ze dat zo graag willen Emoticon: Confused ) klink en klaar op vele manieren en in ALLE wetenschappen op tafel gelegd. De moderne wetenschap kan er steeds minder omheen, en het gros gaat gewoon allang uit van 'moederkrachten', de onzichtbare oorzaken.Your attitude determines your altitude

Keduadam
User
User icon of Keduadam
spacer line
 

Leugens Elsbeth. Niet tientallen keren. Heel soms. En dat moet ook mogen.
Je lijkt nu wel een klein verwend en verongelijkt meisje, dat haar beklag doet bij de papa mod. Emoticon: Party!

Wel tientallen, honderden keren Emoticon: Blush mag je over 'geestelijke' dingen babbelen, of over 'krachten', of Guna2, of psychologie/psychiatrie, of krissen geloof, of geloof in je eigen goedheid,... enz. En noem Moham, Buddha en elke religieuze popi-jopi, swami bami, guru of dukun... geloof in alles en iedereen en nog wat... maar noem noooooit de Naam van Jezus... DAt is nl. ook iets in die hemelse oorlogsvoering, waar jij geen idee van hebt. Emoticon: Bye bye
Verder, ik hoef niet meer te reageren op jou, wil dat ook niet meer. Laat maar. Wees er 'blij' mee. We zien wel waar t op uitloopt allemaal Emoticon: Yeah right!


Your attitude determines your altitude

spacer line  

Satan, Setan , Iblis etc .
Die heb je in diverse soorten en gedaanten.

' U bent nu uit de hemel gevallen, morgenster, zoon van de dageraad! Want u zei bij uzelf: 'Ik zal de hemel bestormen en hoger dan de sterren heersen. Ik zal de hoogste troon bestijgen. Ik zal opklimmen tot in de hoogste hemelen en gelijk zijn aan de Allerhoogste. Maar in plaats daarvan zult u in het diepst van het dodenrijk worden geworpen '.bisa dicek of makemyday .

erwin
User
User icon of erwin
spacer line
 


On 05-10-2013 00:36 indo43 wrote:
Ik ben niet gelovig opgevoed. Dus niet in een bepaalde richting geduwd. Mijn vader is een atheist. Echter ik heb zelf leren nadenken.

Ik kan dus niet zeggen dat ik in een Jezus, God of Allah geloof. Er is echter 1 ding waar ik heilig van overtuigd ben en dat is dat er "meer" is tussen "hemel en aarde". Zaken waar wij met ons beperkte verstand niet bijkunnen en waarvan sommigen zeggen "God, jezus of een andere macht is daar verantwoordelijk voor" terwijl anderen het zullen blijven ontkennen.

Wij mensen willen alles begrijpen. Voor ons zijn er maar 4 dimensies. Maar er zijn er zeker meer. Echter wij kunnen dat niet verklaren, dus bestaat het niet. Maar hiermee geef je dus alleen maar je eigen beperking aan. Ik ben er van overtuigd dat er meer is zonder dat expliciet te benoemen als een God, Jezus of Allah. Dat kan ik namelijk niet want ik weet het gewoon niet.

En het is per definitie niet zo dat iets wat je niet begrijpt niet kan bestaan.


Ik ben katholiek opgevoed en ik heb ook leren nadenken. Ik ben tot het besluit gekomen dat er niets, helemaal niets, is tussen hemel en aarde. Ieder zijn mening, ieder zijn overtuiging. Dat neemt niet weg dat ik wel respect heb voor andermans mening en geloof.
Verder hecht ik wel belang aan de waarden die je meekrijgt bij een gelovige opvoeding. Mijn dochter gaat naar een katholieke school, en dat is een bewuste keuze.
En wat betreft het paranormale, tja daar geloof ik echt helemaal niet in. Er zijn al zovele studies over geweest en er is nog nooit een bewijs gevonden. Maar wederom zij die er wel in geloven: ga jullie gang.


Het is beter spijt te hebben van iets dat je gedaan hebt, dan spijt te hebben om iets dat je niet gedaan hebt

erwin
User
User icon of erwin
spacer line
 


On 05-10-2013 06:09 Jan van Toor wrote:
Wat een domme rukkers die Erwin en die Elsbeth, ach ja ze weten niet beter zullen we maar zeggen !


Jan, ik sluit mij aan bij Elsbeth. Wij vertellen op een NORMALE manier onze mening en we krijgen van jou een emmer STRONT over ons hoofd. Dat is op zijn zachtst gezegd niet netjes. Ieder zijn mening.
Keduadam fulmineert al maanden tegen alles wat met de islam te maken heeft. Ondanks dat ik niet gelovig ben, ben ik het er absoluut niet mee eens. Maar dat wil niet zeggen dat ik hem een domme rukker noem.

Graag respect voor iedereen en voor ieders mening!!!!


Het is beter spijt te hebben van iets dat je gedaan hebt, dan spijt te hebben om iets dat je niet gedaan hebt

spacer line  

Ik heb verteld dat bij mijn waarnemingen aangaande e.a. meerdere getuigen waren in de vorm van zeer ervaren verpleegkundigen die mij verzekerden dat ze hier koude rillingen van hadden gekregen en nog nooit zoiets hadden meegemaakt, hier loop jij gemakshalve maar even overheen door vanuit jou onbenul dit naar de vuilnisbak te verwijzen en ons als mafkezen te bestempelen en juist dat doet mij overtuigen van het feit dat je een domme rukker bent, op zee was ik niet gewend zoete broodjes te bakken dus daar kan je het mee doen. Des ondanks no hard feelings, verdiep je eens in de persoon van pater loohuis die 60 jaar missiewerk hier verricht heeft en die ook andere bijzonder dingen verrichtte.
Vriendelijke groeten, Jan van Toorindo43
User
spacer line
 


Op 05-10-2013 10:07 schreef erwin:

[quote verwijderd]


Ik ben katholiek opgevoed en ik heb ook leren nadenken. Ik ben tot het besluit gekomen dat er niets, helemaal niets, is tussen hemel en aarde. Ieder zijn mening, ieder zijn overtuiging. Dat neemt niet weg dat ik wel respect heb voor andermans mening en geloof.
Verder hecht ik wel belang aan de waarden die je meekrijgt bij een gelovige opvoeding. Mijn dochter gaat naar een katholieke school, en dat is een bewuste keuze.
En wat betreft het paranormale, tja daar geloof ik echt helemaal niet in. Er zijn al zovele studies over geweest en er is nog nooit een bewijs gevonden. Maar wederom zij die er wel in geloven: ga jullie gang.


Ben het niet met jou eens Erwin en wil er best over discussieren. Ik ben ervan overtuigd dat je ongelijk hebt. Helaas nu geen tijd meer om e.e.a. toe te lichten. Maar dat hou je tegoed.pierre
User
spacer line
 


Op 05-10-2013 10:07 schreef erwin:

[quote verwijderd]


Ik ben katholiek opgevoed en ik heb ook leren nadenken. Ik ben tot het besluit gekomen dat er niets, helemaal niets, is tussen hemel en aarde. Ieder zijn mening, ieder zijn overtuiging. Dat neemt niet weg dat ik wel respect heb voor andermans mening en geloof.
Verder hecht ik wel belang aan de waarden die je meekrijgt bij een gelovige opvoeding. Mijn dochter gaat naar een katholieke school, en dat is een bewuste keuze.
En wat betreft het paranormale, tja daar geloof ik echt helemaal niet in. Er zijn al zovele studies over geweest en er is nog nooit een bewijs gevonden. Maar wederom zij die er wel in geloven: ga jullie gang.


Ik ga dus niet in discussie of wat voor geloof nu goed of slecht is.
Een ieder gelooft op zijn of haar manier, of je nu in God, Allah of Rutte ( ik noem maar iemand) gelooft.
Een ieder heeft het recht om te geloven wat hij of zij wil of wenst in te geloven.

Nu besef ik terdege dat sommige mensen wel heel erg ver gaan in hun geloof en dit perse desnoods met geweld een ander op wil leggen.
Dat dit gegeven zeker geen goed ding is, zijn we het allemaal wel over eens.

Ik zou zeggen laat een ieder in zijn waarde, bv jij gelooft helemaal nergens is welnu so what!! Elsbeth heeft ook haar mening over het of een geloof, welnu dat is haar keuze.
In beide gevallen respect hebbend voor.

Wat betreft het paranormale, je kunt niet zomaar zeggen dat dit flauwekul is, JIJ gelooft hier niet in, maar een ander weer wel.
Sterker nog, ik maak dit bijna dagelijks van heel dichtbij mee, dat het paranormale wel degelijk bestaat. Het feit dat ik zelf begunstigd ( of verguist Emoticon: Shiny ben met dit fenomeen bewijst voor mij ( en van andere mensen die mij kennen waar ik dingen aan vertel ) dat het wel degelijk bestaat. * ( verguist omdat het niet altijd leuk is om dingen te weten van een ander, of wat er staat te gebeuren)

Maar zoals gezegd een ieder gelooft op zijn of haar manier, zelfs als je niets gelooft dan geloof je toch.
Keduadam
User
User icon of Keduadam
spacer line
 


Op 05-10-2013 10:13 schreef erwin:

[quote verwijderd]


Jan, ik sluit mij aan bij Elsbeth. Wij vertellen op een NORMALE manier onze mening...
Keduadam fulmineert al maanden tegen alles wat met de islam te maken heeft.

Nou echt 'NORMAAL' is dat niet, als we jullie - zij het politiek correcte - 'gefulmineer' moeten aanhoren. En onwaarheden ventileren, intussen met kleineren en minachting over mensen die anders denken hier, en die van de hoed noch de rand niet weten. Burp?!

Want sommige uitspraken hier van jou (en Elsbeth) zijn puur kretologie beste Erwin. Als je me een beetje kent, ga je ook zulke dingen niet opeens over mij zeggen...
Okay, ik geef goed tegenwind (niet: fulmineer) betr. religie. En al die poppenkast daaromheen, systemen die mensen willen veranderen van buiten naar binnen, enz.
Dmv angst, schuldgevoelens, veroordelingen, manipulatie, enz.
Maar dat ga ik niet nog een keer uitleggen, zeker aan jou niet! Want waar geen wil is, is ook geen weg.
Ga ergens anders spelen, zou ik zeggen. Verdoe ook de tijd niet met je oppervlakkige geleuter betr. de onzichtbare werelden, met bijv. Indo. Ga dan ergens bij omong-kosong of zo, toch? Je hebt hier echt NIETS noppes nada toe te voegen.
Dus, islam, maar net zo goed 'christendom', en alle andere religie krijgt voor mij de zak, zeker als de praktijk van alle dag hommeles is, ja zelfs krankzinnig en/of gevaarlijk!

En als dat waar is bij guna2, en wat het idd is, dan geef ik tegengas bij onbenullen die hier allerlei meningen over zwarte machten ventileren en zelfs dat willen afdoen als 'niet bestaand'... en dan bedoel ik tevens voodoo, guna2, tarot, i-ching, witte zwarte, grijze of pimpelpaarse magie en weet ik niet al wat. Vaak levensgevaarlijk , en ik spreek uit vele jaren ervaring. Niet alleen voor de individu ("Moet ik toch weten? Val niemand lastig! Vrijheid!' hoor je dan,mmaar heb hele families de vernieling in zien drijven door die spelletjes. Wil je niet bij zijn! Enne... heb ze er ook aardig vaak weer UIT zien komen!!!

Bovendien heb ik in de UK en in NL vrienden en kennissen, wetenschappers (één zelfs w.s. de meest intelligente persoon van NL; Prof.dr.dr.dr.dr.dr..... (!) in vijf wetenschappelijke specialisaties dus afgestudeerd met proefschrift, die de Bijbel van kaft tot kaft letterlijk geloven en toepassen , en uitdrukkelijk waarschuwen voor dit soort duistere praktijken, waarbij je speelt met onderontwikkelde en/of boze geesten, die je dan uitnodigt voor hun feestje. Zo is dat toch maar. Amen.
En dat doen ze niet alleen theoretisch, maar ook empirisch, en ben een paar keer met hen speciaal naar Afrika geweest daarvoor; waar we de meest heftige demonische Emoticon: Devil Emoticon: Nooo Emoticon: Stupid manifestaties hebben meegemaakt. Met giga krachten die duizenden mensen in zo'n kerk voor ogen zien gebeuren, dmv grote beeldschermen en met vele camera's die duizenden video's geproduceerd hebben van het absoluut bovennatuurlijke en die ze allemaal digitaal hebben opgeslagen in hun bib. Aardig veel is trouwens uitgebreid op YouTube te zien, als je een beetje smart googelt.


Your attitude determines your altitude

elsbeth
User
spacer line
 

Keduadam, dat "tientallen keren" neem ik terug. Jij noemt het een leugen. Dat lijkt mij meteen een erg paranoïde reactie. Laten we het anders zeggen: jij mag hier meerdere keren jouw visie voorleggen. Heb ik geen problemen mee, al kan ik mij er niet erg in vinden. Ik lees er echter wel een enorm sterke "druk" in. Is misschien onzin dat ik dat zo voel, maar zo voel ik het nou eenmaal.
Net zoals jij (of anderen) je misschien aangevallen voelt door mijn woorden.
Dat jij er meteen aan verbindt dat je mij niet meer wilt antwoorden (terwijl we het toch redelijk vaak wel met elkaar eens zijn), getuigt van weinig tolerantie.
Het zij zo.
Anderen mogen jouw "zaken" geen poppenkast noemen, maar je vindt allerlei dingen betreffende religie wel poppenkast. En dan meteen gaan lopen schreeuwen als het niet in jouw straatje past, ik zie dat als een brevet van onvermogen.
Verder even goede vrienden wat mij betreft, we vinden elkaar vaak genoeg wel op hetzelfde pad.Keduadam
User
User icon of Keduadam
spacer line
 

He gelukkig Elsbeth, weer evengoede vrienden, dan kan ik weer rustig slapen... Emoticon: Yeah right! Emoticon: Yawn
Het is hier al weer 01.00 in de tropennacht, en morgen weer vroeg op (naar de kerk... niet verder vertellen, want anders wordt ik zo nog meer in een hokje gezet Emoticon: Laugh out loud )

Nee hoor en daar ben ik totaal niet bang voor, heb ik grote schijt aan... want alles is echt gemeend altijd door mij, zonder draaikonten of politieke correctheid. En dan maak je ook wel eens je armoe aan communicatie openbaar, zeker als ik idd soms dingen behoorlijk zwartwit zie en helemaal als je daar voor uitkomt. En dat wil ik graag houden ook. Emoticon: Bye bye Ik kijk alleen maar naar de vrucht daarvan, dat overtuigt me en bewijst genoeg, ondanks alle gebabbel om me heen.

Het probleem is ook vaak, ook bij jou, dat mensen niet het onderscheid zien tussen gedwongen, gemanipuleerde religie (die nogmaals, mensen wil veranderen; dat KAN ik niet en WIL ik ook niet), dus tussen hele systemen van organisaties (ipv organismen) versus de eenvoudige, nederige en diendende gelovigen die absoluut vrij willen zijn en leven, zonder alle opgelegde en overgeërfde poppenkast, ceremoniën en lidmaatschappen.

Net zoals J.... dus voorleefde en onderwees! Precies zoals Hij ook altijd giga tekeer ging tegen de kerkmensen, maar nooit tegen gewone, 'slechte' mensen van de straat!
Simple is that!

Tja dan moest ik dus toch weer op die Naam terugkomen. Emoticon: Party! Kan 'er' niet om heen.
Ik bedoel, niet 'er', maar om 'Hem' heen. Want dat is precies het verschil tussen religie en eenvoudig, persoonlijk, eigen geloof;
het gaat om een Mens, en mensen... geen systemen enz.Your attitude determines your altitude

erwin
User
User icon of erwin
spacer line
 

Keduadam,

Herlees aub nog eens mijn eerste - korte - bijdrage aan deze discussie. Daarin zeg ik alleen maar dat ik niet geloof: niet in god of duivel en niet in guna2. Meer schrijf ik daar niet. Ik begin zelfs met de woorden: 'met alle respect'.

Vervolgens krijg ik allerhande beledigingen naar mijn hoofd en blijk ik een arme, domme rukker te zijn.

Dit alles sterkt mijn overtuiging dat alles wat met geloof (in wat dan ook) te maken heeft, wordt opgedrongen aan de mensen, het wordt door hun strot geduwd. Je kan het gerust brainwashing noemen. Wanneer ik mij daar vragen bij stel, ben ik een arme, domme rukker.

Dit was mijn laatste bijdrage aan deze discussie, die eigenlijk wel boeiend kan zijn. Maar wanneer de man wordt gespeeld ipv de bal, dan houdt het op voor mij.
Je hoeft niet te reageren op deze laatste post, want ik zal het toch niet lezen. Ik zal dit draadje niet meer openen.


Het is beter spijt te hebben van iets dat je gedaan hebt, dan spijt te hebben om iets dat je niet gedaan hebt


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.80,686,044 topic views - 237,917 posts - 13,715 topics - 29,374 members - last post @ 29-03-2020 20:35 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

131,597,208 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com