indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Bali, het godeneiland > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (3 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

jupje
User
User icon of jupje
spacer line
 


Op 10-10-2013 16:18 schreef liene0001:

Even een andere vraag tussendoor wie weet hoeveel bagage je kunt meenemen met air asia of lion air.. en de kosten ik kom er gewoon niet uit..
groetjes

Als je je tickets rechtstreeks via de site bij Air Asia boekt (uitstekend zelf te doen, mits je over een creditcard besckikt), dan kun je, naast je toegestane handbagage van 7 kg, kiezen tussen 0, 20, 25, 30 óf wel liefst 40 kg ruimbagage.
Hándig als je op je internationale vlucht bent gevlogen met je maximaal toelaatbare bagage van b.v. 30 kg.
De kosten?
From a fistfull of dollars, tot een aantal euro-tientjes (hoe meer bagage, hoe hoger uiteraard je toeslag), uiteraard óók e.e.a. afhankelijk van je bestemming.
Je ziet die meerkosten voor je ruimbagage pas op het moment, als je daadwerkelijk gaat boeken, en je persoonlijke gegevens al hebt ingevuld op de site.
Kun je er meteen eventueel ook een maaltijd naar keuze bij bestellen voor onderweg, je favoriete stoelplaatsen reserveren, priority boeken voor het in- en uitstappen, én/óf een comfort-kit (bestaande uit een originele AA-reisdeken, oordoppen, oogklep, én handige draagtas), eveneens allemaal voor een handvol extra euro's.
En bij Lion Air is, volgens mij, de toegestane hoeveelheid ruimbagage standaard alleen 20 kg.
Érg ónhandig als je er aan komt zetten met 30 kg, want dan loop je alle kans (fors) bij te moeten betalen.
Lion Air tickets kun je overigens ook niet zélf via hun site boeken, tenzij je beschikt over een Indonesische creditcard.


D'r Herjot hat de tsiet jemaat, va tsauwe hat Heë nuus gezaat.

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Nou, mijn keuze is overduidelijk Lion Air i.p.v. Air Asia. Als het niet nodig is op een traject, vermijd ik die maatschappij. Aan het eind van de on-line booking kom je telkens bedrogen uit en ben je zeker wel ruim anderhalf maal duurder uit dan men je voorschotelt op de website. Lion Air blijkt telkenmale uiteindelijk weer goedkoper omdat het bij het booken om een fixed price gaat die je direct ziet en niet ++++++++++.
Bij Asia Air kan je bij sommige vluchten niet minder reserveren dan 20 of 15 kg (ook al heb je, zoals ik vaak geen ruimbagage, toch betalen er voor), apart betalen voor de stoel, apart betalen voor het inchecken, etc. Vervelend genoeg heb ik een paar maal met Asia Air moeten vliegen vanwege het traject maar telkenmale stond ik weer voor (financiele) verrassingen op het moment dat ik ging inchecken, altijd maar weer vol verrassingen.
Daarnaast is het echt een maatschappij voor proleten; passagiers komen vol bepakt het vliegtuig in met dozen en allerlei tassen om te bezuinigen op de extra-betaling voor ruimbagage. Als je toevallig een isle-seat hebt, kom je bont-en-blauw het vliegtuig uit door al die tassen en dozen die je in je gezicht krijgt van de volbepakte passagiers die niet opletten of iemand last heeft van hun 40 kg handbagage-last.
De veiligheid m.b.t. beperking bagage/overgewicht is schijn zolang passagiers wel met ladingen handbagage worden toegelaten.
zieleffe
User
spacer line
 

dat is allemaal mooi en aardig, maar je via het internet je ticket bestellen past wel als je de planning goed heb voor bereid.
Als je thuis zit en als je bezit ben van een printer.
Maar ben je ergens onderweg en je wil dat zelf regelen dan kom je niet verder met internet want je moet de ticket uit kunnen printen.
je mag blij zijn als je goede internet contact maakt met die dongel.
En je moet de reis goed voorbereiden.
Maar voor mij is er nu alleen een opzie om naar een bureau te gaan en de ticket met bewijs in handen te begeven naar Airport........ Emoticon: Yummie! Emoticon: Confused


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Ziel, tegenwoordig is het voldoende je ticket via je Smartphone te laten zien. Hoef je niet meer uit te printen. Toon aan de incheck desk je ge-downloade ticket op je mobiele telefoon. Men ziet daar de code/ticketnummer en het is oke (bespaart ook nog papier).zieleffe
User
spacer line
 

Ja mijn smartfhone kan alleen gebruiken op plekken waar wi-vi verleend.word, daar ben ik afhankelijk van.
En dan is het contact hier nog slecht soms.
En nuwe hier toch over WiVi hebben, ze maken reclame zelfs op hun menukaart staat WIVi dan is er toch geen gebruik te maken, ook al vraag je de code, hebben ze niet .
je weet toch dat nepponisme een groot goed is hier.
Ik ben nu bezig met een klein laptopje met dongel te internetten en het verbaast mij dat het nu 10 uur in de morgen, heel goede internetverbinding is.
Gisteravond lukt het mij niet.... Emoticon: Shut up!


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Maar op de airports is er wel verbinding. Dus geen probleem Ziel....
zieleffe
User
spacer line
 

Eerlijk gezegd ik ben nog niet zo handig in die fhone heb te grote vingers.
Ben wezen kijken, naar een Tablet, lijkt mij beter, maar ik durf het niet aan, want je weet dat je hier veel tweede hands tegen kom en het heeft alleen Engels en Aziatische vertalingen hier, dan heb je er thuis in Nederland er niets aan, ook de duurte is mij opgevallen, je heb in Nederland ook Samsum Alexy num ??? voor de zelfde prijs..... Emoticon: Yeah right! Emoticon: Wink


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

erwin
User
User icon of erwin
spacer line
 


On 12-10-2013 04:51 Yogya-Bali wrote:
Ziel, tegenwoordig is het voldoende je ticket via je Smartphone te laten zien. Hoef je niet meer uit te printen. Toon aan de incheck desk je ge-downloade ticket op je mobiele telefoon. Men ziet daar de code/ticketnummer en het is oke (bespaart ook nog papier).


Zelfs dat is eigenlijk niet meer nodig. Ik heb steeds de uitgeprinte e-tickets bij, en geef die steeds af. Al meermaals werden die alleen maar terzijde geschoven en gebruikte men enkel de paspoorten. Ze tikken de naam in de computer, en weten meteen je reservaties.


Het is beter spijt te hebben van iets dat je gedaan hebt, dan spijt te hebben om iets dat je niet gedaan hebt

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 12-10-2013 07:39 erwin wrote:

[quote removed]


Zelfs dat is eigenlijk niet meer nodig. Ik heb steeds de uitgeprinte e-tickets bij, en geef die steeds af. Al meermaals werden die alleen maar terzijde geschoven en gebruikte men enkel de paspoorten. Ze tikken de naam in de computer, en weten meteen je reservaties.
Zal opgaan voor buitenlandse tickets maar binnenlands is het nog steeds een zooitje met verkeerd gespelde namen (velen kunnen niet eens hun eigen naam goed spellen), dus moet je weten onder welke naam je hebt gebookt met de juiste spelling (staat uiteraard op je ticket maar als je die nou niet hebt uitgeprint.....).liene0001
User
spacer line
 

okay dames en heren
Emoticon: Bye bye
ik wilde jullie even laten weten dat het me gelukt is Emoticon: Yes! ( TROUWEN BALI ) Emoticon: Shiny
ook nog voor een geweldige prijs

de binnenlandse vlucht is ook geboekt alles bij elkaar € 200 2 personen retour
dankzij jullie tips ben ik een heel eind gekomen mijn dank daarvoor
nu wil ik natuurlijk van de echte bali kenner weten wat ik absoluuut moet gaan doen/zien

GROETJES Jacq

You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.88,109,206 topic views - 240,766 posts - 13,734 topics - 34,280 members - last post @ 20-01-2021 23:02 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

143,518,344 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com