indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Het visumgebeuren > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (1 reaction)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

pierre
User
spacer line
 


Op 02-10-2013 06:59 schreef Jan van Toor:
Vraagje aan pierre : zeg pierre ik meen dat wij vvr onbepaald pas kunnen aanvragen na afloop van onze huidige vvr bepaald , toch ? Dus das zou voor ons en ik meen voor jullie ook in 2017 zijn of zijn er weer dingen veranderd ?


Klopt Jan, de VVR van Elly verloopt in 2017, vandaar dat ik ook schreef we laten het nog even betijen, we hebben nog tijd. maar aangezien wij getrouwd zijn, zouden wij feitelijk aankomende februari 2014 de naturalisatie aanvraag al mogen indienen, Doordat wij getrouwd waren voordat de nieuwe MOMI wet intrad en wij de VVR voor 5 jaar in bezit hadden voordat de nieuwe wet van kracht werd.

Maar echt duidelijk is deze wet ook weer niet, want eerst werd de aanvraag voor naturalisatie gesteld op 5 jaar, later naar 7 jaar ( ook voor getrouwden) later is dit weer terug gedraaid naar 5 jaar. maar deze regeling geld nu alleen voor VVR toekenningen die gedaan zijn na juni van dit jaar, dus wij vallen nog in de oude regeling.
Maar naturalisatie is niet verplicht om te doen. dus ook niet nadat de 3 jaren zijn verstreken.

Destijds was het ook voor VVR bepaalde tijd mogelijk om de VVR onbepaalde tijd na 3 jaar aan te kunnen vragen ( mits 3 jaar aaneengesloten getrouwd en aaneengesloten samen wonend op 1 ingeschreven GBA adres)
Maar sinds de intreding van de nieuwe MOMI wet zijn er nogal wat dingen veranderd en hierin zitten nogal wat onduidelijkheden ( waarom verbaast me dit niet) ik ben nog aan het uitvogelen wat er nu feitelijk wel mag en niet mag.

Maar feitelijk kunnen we gewoon wachten tot een half jaar voordat de huidige vergunning afloopt, in ons geval zouden we de nieuwe VVR al in augustus 2016 kunnen aanvragen ( die van Elly verloopt in februari 2017)





pierre
User
spacer line
 


Op 01-10-2013 12:54 schreef RPeetoom:
Het lijkt mij weldegelijk een meerwaarde maar dat hangt natuurlijk af van uw levensstijl.
Een paspoort uit een Derde land heeft beperkingen. Even spontaan een weekendje naar London gaat niet met een Indonesisch paspoort. Laat staan een midweek naar New York.
En na zoveel jaren in Nederland wilt misschien ook weleens een keer meestemmen bij de Tweede Kamerverkiezingen?

Ik ken voorbeelden die een dubbele nationaliteit hebben. De instanties in IndonesiŽ hoeven niet te weten dat U Nederlander bent geworden, Met uw Indonesische geboorteakte kunt U altijd een KTP aanvragen in uw vroegere Kampong.


De indonesische instantie hoeven het niet te weten, maar als je naturalisatie aanvraagt via de gemeente dan verlangt het IND dat je bewijs overlegt waarin blijkt dat je de originele nationaliteit hebt afgestaan ( of in ieder geval hiertoe een aanvraag hebt gedaan) naturaliseren duurt tegenwoordig 9 maanden tot een 1 jaar na indienen bij de gemeente, er wordt tegenwoordig door diverse instantie behoorlijk gecontroleerd op onvolkomenheden zoals fraude ( zeker nu de nieuwe MOMI wet in werking is getreden)



RPeetoom
User
spacer line
 


On 02-10-2013 18:28 pierre wrote:

[quote removed]


De indonesische instantie hoeven het niet te weten, maar als je naturalisatie aanvraagt via de gemeente dan verlangt het IND dat je bewijs overlegt waarin blijkt dat je de originele nationaliteit hebt afgestaan ( of in ieder geval hiertoe een aanvraag hebt gedaan)


Nee, U hoeft geen bewijs ter overleggen dat U dit daadwerkelijk heeft gedaan. Er wordt niet naar gevraagd. En er wordt ook niks door de IND aan de Indonesische autoriteiten doorgeven. U verklaard alleen dat U afstand doet van uw huidige nationaliteit, meer niet.
Dit is mijn eigen praktijkervaring van 2 jaren geleden.



spacer line  


On 03-10-2013 12:14 RPeetoom wrote:

[quote removed]


Nee, U hoeft geen bewijs ter overleggen dat U dit daadwerkelijk heeft gedaan. Er wordt niet naar gevraagd. En er wordt ook niks door de IND aan de Indonesische autoriteiten doorgeven. U verklaard alleen dat U afstand doet van uw huidige nationaliteit, meer niet.
Dit is mijn eigen praktijkervaring van 2 jaren geleden.


Men speelt wel met vuur (risico nemen) als een Indonesische ambtenaar bij de KBRI in Den Haag of in Indonesia het bewijs wil hebben dat je alleen 1 nationaliteit hebt.

Ik heb een paar mensen bij iemand/kennis ontmoet die dubbel nationaliteit hebben .
Dat geloofde ik niet , tot dat ik de 2 paspoorten ziet.

Dat kan ook gebeuren als men een Indonesische achtergrond/uiterlijk heeft.
Toen mijn zoon nog niet 18 was moest hij mee in mijn paspoort(Indonesisch).
Elke keer als ik mijn Indonesische paspoort moet verlengen bij KBRI , wil de Imigrasi de paspoort van mijn vrouw zien , voor het geval dat onze zoon ook meelift bij zijn moeder als een Nederlander .



bisa dicek of makemyday .

Lieve
User
User icon of Lieve
spacer line
 


On 01-10-2013 12:54 RPeetoom wrote:
Het lijkt mij weldegelijk een meerwaarde maar dat hangt natuurlijk af van uw levensstijl.
Een paspoort uit een Derde land heeft beperkingen. Even spontaan een weekendje naar London gaat niet met een Indonesisch paspoort. Laat staan een midweek naar New York.
En na zoveel jaren in Nederland wilt misschien ook weleens een keer meestemmen bij de Tweede Kamerverkiezingen?

Ik ken voorbeelden die een dubbele nationaliteit hebben. De instanties in IndonesiŽ hoeven niet te weten dat U Nederlander bent geworden, Met uw Indonesische geboorteakte kunt U altijd een KTP aanvragen in uw vroegere Kampong.


Zeer slecht advies. Als men hier achter komt zijn er zware problemen te verwachten*. Tevens biedt die dubbele nationaliteit in dit geval echt niet zoveel voordelen.

Als men in een ander EU land woont mag men ook enkel aan de gemeenteraads- en Europese verkiezingen deelnemen. Zo erg is dat nu ook weer niet.

En nog iets; ik heb een multi-entry visum voor de USA en Schengen voor vijf jaar elk. En heb bijvoorbeeld geen visum nodig voor andere Asean member states. Al die horror stories over reisbeperkingen zijn zwaar overroepen en vaak is de wens de vader van de gedachte.

*dit is mijn professionele opinie, doe ermee wat u wilt. Mijn persoonlijke mening is, dat ik het zeer hypocriet vind om altijd maar de de corruptie en criminaliteit hier aan te vallen en te veroordelen, maar als het er op aan komt, er zelf wel aan mee te werken! Indien men er zelf beter van wordt kan het wel? Retorische vraag trouwens. Dit is waarschijnlijk ook een persoon die er geen graten inziet een agent 50.000 rupiah toe te steken bij een verkeersovertreding maar achteraf wel gaat zeuren op een Nederlands forum dat het zů erg gesteld is met IndonesiŽ. En het feit dat men mensen kent die er mee weg komen, is ook niet echt een argument, vindt u niet? Ik ken mensen die niet veroordeeld zijn voor zware overtredingen maar betekent dit dat incest of verkeersagressie bijvoorbeeld, in orde zijn? Weer een retorische vraag trouwens.


Mulutmu harimaumu - A man is good for nothing until he is educated

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Wie zie ik nu eigenlijk hier posten?
Jstar of http://realtyrumah.com/nl/prop(...)selatan#headeranchor
Of is de ťťn ook de ander Emoticon: Confused
Mocht het de ťťn zijn, dan zit ik er dicht bij, mocht het het ander zijn dan hoeft Lieve niet het hele forum vol te plempen om zo snel mogelijk aan haar vereiste postings te komen om reclame te mogen maken, dan heb ik ze hierbij een handje geholpen.
Overigens wel allemaal wel goede adviezen die Lieve geeft, eerlijk is eerlijk Emoticon: Yes!

Vooral deze doet het goed:
*dit is mijn professionele opinie, doe ermee wat u wilt. Mijn persoonlijke mening is, dat ik het zeer hypocriet vind om altijd maar de de corruptie en criminaliteit hier aan te vallen en te veroordelen, maar als het er op aan komt, er zelf wel aan mee te werken! Indien men er zelf beter van wordt kan het wel? Retorische vraag trouwens. Dit is waarschijnlijk ook een persoon die er geen graten inziet een agent 50.000 rupiah toe te steken bij een verkeersovertreding maar achteraf wel gaat zeuren op een Nederlands forum dat het zů erg gesteld is met IndonesiŽ. En het feit dat men mensen kent die er mee weg komen, is ook niet echt een argument, vindt u niet? Ik ken mensen die niet veroordeeld zijn voor zware overtredingen maar betekent dit dat incest of verkeersagressie bijvoorbeeld, in orde zijn? Weer een retorische vraag trouwens. Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Yummie!

Luisteren naar Guna2 Lieve, arbeidersplebs blijft arbeidersplebs, lekker mopperen alles is te duur, zelfs corruptie waar ze zelf aan meedoen Emoticon: Wink
Dat had onze integere forum Einstein "Guna2" juist gezien Emoticon: Yes!



elsbeth
User
spacer line
 

Dag Lieve (echtgenote van..??): dat laatste heb ik hier al zo vaak gesteld. Even dokken als het jou goed uitkomt, maar huilen als de corruptie in je nadeel uitvalt.
Ik kan me best voorstellen dat je wel mee moet met de (corruptie) stroom om te overleven, maar dat geldt voor meerdere mensen (gek genoeg ook lokale mensen).




Lieve
User
User icon of Lieve
spacer line
 

Ja, echtgenote van...

Wees niet bezorgd mr. Malam, ik hoef geen zakelijke contacten te leggen via dit forum. Ben blij dat u tevreden bent met die adviezen, dat wel. Denk dat het delen van laptop, iPad e.d. niet echt verstandig is voor deelname aan forums.

Ben het met u eens Elsbeth dat het systeem zodanig doordrongen is van corruptie, dat men er vaak niet omheen kan. En als je echt je rijbewijs op de officiŽle manier wil behalen, heb je na 2 maanden nog niets in handen. Het leven is natuurlijk niet zwart-wit. Maar een advies om een dubbele nationaliteit hier na te streven is behalve risikovol, in mijn boekje ook redelijk zwart (ok, antraciet). We zitten denk ik wel op ťťn lijn.


Mulutmu harimaumu - A man is good for nothing until he is educated

sukadi46
User
spacer line
 

Ik ben ook met een Javaanse getrouwd.
Mijn huwelijk ook bij het KBRI gemeld. Mijn vrouw heeft in haar paspoort staan, getrouwd met....
De emigratie regels veranderen met het aanstellen van een nieuwe hoofd bij de Dienst Emigratie. Die kan zijn eigen regels namelijk stellen.
Omdat ik vrienden bij de KBRI heb hoor ik wat dat betreft nog wel wat.
Ook heeft het zijn voordelen als je je huwelijk bij het KBRI meldt.
Bij terugkeer kan je spullen meenemen zonder invoerheffing.
Mijn vrouw heeft van mijn pensioenfonds zwart op wit gekregen dat ze levenslang recht heeft op een bepaalde percentege van mijn pensioen. Ben al gepensioneerd
Mijn vrouw blijft dus wel Indonesische ook omdat ze land daar heeft.



zieleffe
User
User icon of zieleffe
spacer line
 

Kijk eens aan vrienden bij de kbri, zit jij goed zeg, dan is het even met de juta's waaien en je heb wat je krijgen kan.
Ja zo gaat dat in IndonesiŽ wij noemen dat in het modern taal netwerken....
De ene hand weet niet wat de andere hand doet, maar dat kennen wij ook in Nederland tegenwoordig.
Dus wie zal ik zijn om er een verkeerde oordeel over te geven.
Want de suop van de MK met de Opper rechter Mochtar is hier ingeslagen als koek.
Geen dag gaat er voorbij, of ze brengen het breed uit op de T.V.
IndonesiŽ is zo ziek als men maar ziek kan zijn, nog erger als kanker, die kunnen geluk hebben om te genezen, maar IndonesiŽ word noooit meer beter.
Maar er is al een topic voor die gevallen als men over IndonesiŽ heb................ Emoticon: Shut up! Emoticon: Bye bye


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

spacer line  


On 09-10-2013 16:50 sukadi46 wrote:

Mijn vrouw blijft dus wel Indonesische ook omdat ze land daar heeft.

Neem aan dat je de prenupt nikah niet vergeet. Emoticon: Wink


bisa dicek of makemyday .

spacer line  

Vraag aan Pierre: zeg Pierre aangaande die vvr onbepaald na 5 jaar , telt dan dat eerste jaar vvr bepaald niet mee ? Want dan zou het dus 2016 worden en eind 2015 de aanvraag vvr onbepaald de deur uit ? Ik bedoel dus de eerste 1 jaars visum die we gehad hebben !



Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Beter aan Surya vragen Jan, die weet alles Emoticon: Yes!



spacer line  


On 14-10-2013 12:29 Malam wrote:
Beter aan Surya vragen Jan, die weet alles Emoticon: Yes!


Waarom ga je andere mensen in betrekken ?


bisa dicek of makemyday .

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.Jan
Pierre weet hier veel van zoals veel mensen die er zelf midden in zitten. maar wat dacht je van deze
http://www.ind.nl/Pages/default.aspx
zeker omdat er voortdurend zoveel verandert.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 14-10-2013 13:07 Surya Atmadja wrote:

[quote removed]


Waarom ga je andere mensen in betrekken ?


Omdat jij alles weet Surya, niet alleen hier, maar je hebt inmiddels het hele digitale netwerk vol geplempt met je kennis Emoticon: Yes!
Ik verwijs alleen maar mensen naar iemand die alles weet, dat zou je ziel moeten strelen toch? Emoticon: Bye bye



pierre
User
spacer line
 


Op 14-10-2013 10:08 schreef Jan van Toor:
Vraag aan Pierre: zeg Pierre aangaande die vvr onbepaald na 5 jaar , telt dan dat eerste jaar vvr bepaald niet mee ? Want dan zou het dus 2016 worden en eind 2015 de aanvraag vvr onbepaald de deur uit ? Ik bedoel dus de eerste 1 jaars visum die we gehad hebben !


Jan, het eerste jaar telt volgens mij ook gewoon mee.
Er wordt gesproken over 5 jaar aaneengesloten samenwonend ( zonder verblijfsgaten)

letterlijk wordt er geschreven:

Een verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd kunt u alleen aanvragen als u:
ē Vijf jaar of langer onafgebroken (zonder verblijfsgaten) in Nederland woont met een verblijfsvergunning regulier voor bepaalde tijd voor een niet-tijdelijk doel.
Let erop dat u uw verblijfsvergunning aanvraagt voordat de geldigheidsduur van uw huidige vergunning afloopt. Doet u dat niet dan hebt u een verblijfsgat en geen recht op een verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd. Ook gedurende de afgelopen vijf jaar mogen er geen verblijfsgaten zijn ontstaan. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als in die periode (bij een vergunning voor arbeid in loondienst) een nieuwe arbeidsovereenkomst niet aansloot op uw eerdere verblijf of vorige arbeidsovereenkomst.



Zoals ik dit lees dan wordt het eerste jaar (VVR 1 jaars pasje) in de telling mee genomen.




spacer line  

Juist Pierre , dit had ik inmiddels er ook uit gedistileerd, bedankt, eerste vvr in maart 2011, dus wij starten de aanvraag op in september 2015 .
Annemieke ook bedankt. Emoticon: Bye bye



spacer line  

Inderdaad verandert er geregeld weer wat, toch vind ik het een vreemde regel dat er na 3 jaar huwelijk een naturalisatie aanvraag ingediend kan worden, maar dat voor een verblijfs vergunning onbepaalde tijd de termijn van 5 jaar geldt, maar behalve de Indonesische logica hebben we natuurlijk ook een belanda logica. Emoticon: Yawn



spacer line  

stokje achter de deur ?


bisa dicek of makemyday .


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.



75,367,047 topic views - 233,696 posts - 13,689 topics - 24,545 members - last post @ 21-09-2019 15:59 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2019
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

123,479,273 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com