indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

zieleffe
User
spacer line
 Ik hoef hier mijn mening niet meer te brengen want wat er geschreven is, is de nature/pure waarheid.
We hebben er zins ik in 2005 hier begon op deze site, aan deze thema vele keren aandacht aan gegeven.
Je kan, een mentaliteit, niet in ťťn generatie veranderen, omdat het intellect, als die er al is daar, niet bij machte is in ťťn generatie te veranderen.
En het intellect kom ook daar niet aan de macht.

Vergelijken zouden wij niet doen, maar hier in ontkom ik er niet aan, omdat je nu duidelijk een beeld krijg van Nederland, die ook naar een niveau gaat vergelijkbaar met IndonesiŽ.
Geen economen die in de macht zit van deze regering, je ziet dat ieder voor zich, moet gaan knokken, omdat je afhankelijker gaat worden, van je familie, buren en vrienden.
Wij zijn in ťťn jaar voor meer dan 50 jaren opbouw, achteruitgegaan.
Bedankt generatie, we hebben jullie verkeerd opgevoed........... Emoticon: Angry Emoticon: Angry Emoticon: Bye bye Emoticon: Bye bye
Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

erwin
User
User icon of erwin
spacer line
 

Ik heb de uitzending niet gezien, maar het is heel herkenbaar.

Eerst en vooral is er het korte-termijn-denken. IndonesiŽrs kunnen niet op lange termijn denken, ook mijn vrouw niet. Ligt het aan de opvoeding? Missen ze het lange-termijn-denken-gen? Ik weet het niet.
Ze hebben geen ervaring met - voor hen - grote sommen geld. Dus gauw dat geld uitgeven aan al dan niet nuttige zaken. Ze geven dat geld liever uit dan het te investeren in de toekomst, lees educatie, waarmee je binnen enkele jaren een behoorlijk maandelijks vast inkomen kan bekomen.
Ten tweede is het uiterlijk vertoon zeer belangrijk. Ik betwijfel dan ook of die duizend euro's enkel maar aan noodzakelijke dingen werden besteed. Mijn schoonbroer probeert via mijn vrouw onophoudelijk geld van mij los te weken voor allerhande 'projecten'. Ik moet zeggen dat hij een koppige volhouder is, want ondanks dat hij van mij alleen wat zakgeld krijgt, blijft hij volhouden. Toen hij een aantal jaren geleden door omstandigheden een redelijke som geld in handen kreeg (niet van mij Emoticon: Party! ), was het eerste wat hij deed een nieuwe motor kopen. Emoticon: Stupid
Nu ben ik de trotse bezitter van een smartphone, maar vroeger kocht ik alleen maar simpele, goedkope mobieltjes. Ik werd in IndonesiŽ meermaals uitgelachen voor mijn HP, dit door mensen die minder per maand verdienen, dan ik per dag. Dat ik mij durfde te vertonen met dergelijke HP, konden ze maar niet begrijpen.

Ach, het is niet anders. Als je zeker wil zijn dat het geld gebruikt wordt waarvoor je het gegeven hebt, zal je zelf naar de school moeten om het schoolgeld te betalen. En dan nog moet je oppassen dat ze achter je rug het geld niet gaan terughalen met een of andere smoes.
Of wij alsmaar moeten proberen om hen te laten denken en handelen zoals wij, weet ik niet. Er zijn nu eenmaal culturele verschillen, maar ze willen graag net als wij 'rijk en succesvol' zijn, en dat kan nu eenmaal niet op hun manier.


Het is beter spijt te hebben van iets dat je gedaan hebt, dan spijt te hebben om iets dat je niet gedaan hebt

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Het zit niet in de genen Erwin, het is eenvoudig een kwestie van "Waar je mee omgaat wordt je mee besmet"
Mijn echtgenote woont inmiddels vanaf 1967 in Nederland en denkt wel degelijk aan de toekomst en is zo spaarzaam als de pest.
Ik ben een geboren en getogen Nederlander en wordt vaak door haar op mijn vingers getikt als ik te nonchalant met geld ben Emoticon: Blush
Keduadam
User
User icon of Keduadam
spacer line
 

Gisteren nog zo'n weldoener ontmoet in een Resto.
Een Canadees die een intelligent meisje ontmoette, en vroeg wat ze wilde studeren.
Het antwoord was 'tandarts'. Dus gaf hij $9000,- (negen duzend dollar) om te gaan studeren, althans tbv het eerste jaar... Pats boem. Een giga bedrag... Wel aan de universiteit... dus was wel 'verstandig'. Maar ja, wie zegt dat het daar allemaal voor gebruikt wordt?

"En als ze misbruik maken, nou daar kan ik niets aan doen," antwoordde hij op voorzichtige vragen van mij. "Ik heb mijn deel gedaan." Zei de grijsaard met zijn lieve hondenogen.
Punt. "That's it".

Ik kreeg t idee, dat schuldgevoelens hier echt in het spel waren. Iemand zei dat ook hier boven (Sabar geloof ik). Tja. Emoticon: Confused Emoticon: Cry


Your attitude determines your altitude

elsbeth
User
spacer line
 

Zolang hij niet gaat jammeren dat hij bedrogen is als het mis gaat vind ik het prima.
Maar sommige mensen kunnen nogal opscheppen, over de grootte van een gegeven som geld, over de grootte van het aantal vriendinnen en over nog veel meer zaken die waarschijnlijk een stuk kleiner zijn..Wie zegt dat zijn verhaal waar is?
Lijkt mij een onwaarschijnlijk verhaal.
Tuann
User
User icon of Tuann
spacer line
 

Geef de hengel en advies, hoe te vissen... Geef de vis niet.

Werkt goed in Nederland, Indonesie, Zuid Afrika en UAE mijn ervaring.Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 19-09-2013 10:53 erwin wrote:
Eerst en vooral is er het korte-termijn-denken. IndonesiŽrs kunnen niet op lange termijn denken, ook mijn vrouw niet. Ligt het aan de opvoeding? Missen ze het lange-termijn-denken-gen? Ik weet het niet.
Het is klimatologisch.
Opgroeien in een tropische omgeving waarvan oorsprong alles aanwezig is - het hele jaar door - om te (over)leven, vormt de cultuur (en uiteraard opvoeding) van een volk. Dat is niet in 1 of 2 generaties te veranderen. Het korte-termijn denken is iets dat men in vele tropische landen aantreft. Kijk maar in Europa: hoe zuidelijker, hoe (sub)tropischer, hoe meer manana mentaliteit.
Terug naar RI......dat het na generaties nog niet verandert, ziet men aan de Indo-Chinezen. Hoewel al vele generaties in RI, educatie en thuiscultuur toch nog heel erg gevormd door hun klimaat. Voorouders afkomstig uit een gematigde klimaatzone met duidelijk te onderscheiden seizoenen heeft men moeten leren plannen en vooruit denken om te overleven (net als de Noord- en West-Europeanen)....en daarmee onderscheidt deze groep zich van de autochtone bevolking. Laat een Indonesier opgroeien in NL en hij plant net zoals een Nederlander (althans als de thuiscultuur niet overheersend is).Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 19-09-2013 14:54 Malam wrote:
Het zit niet in de genen Erwin, het is eenvoudig een kwestie van "Waar je mee omgaat wordt je mee besmet"
Mijn echtgenote woont inmiddels vanaf 1967 in Nederland en denkt wel degelijk aan de toekomst en is zo spaarzaam als de pest.
Zie hierboven.Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 19-09-2013 23:54 Tuann wrote:
Geef de hengel en advies, hoe te vissen... Geef de vis niet.

Werkt goed in Nederland, Indonesie, Zuid Afrika en UAE mijn ervaring.
Vervelende is dat men hier de hengel verkoopt en met dat geld toch weer iets "blinkends" gaat kopen of "groots" doen t.g.v. gengsi (= status). Zelfs die hengel helpt niet.........voorbeelden in overvloed. En leren vissen? Men weet alles toch al.......geen advies nodig want dat ervaart men als kritiek, iets dat uit den boze is.
Tja, sorry. Klinkt negatief maar na jarenlange confrontatie hiermee ben ik behoorlijk sceptisch geworden.Keduadam
User
User icon of Keduadam
spacer line
 

"Men weet alles toch al.......geen advies nodig want dat ervaart men als kritiek, iets dat uit den boze is"

Dat ervaar ik ook steeds meer hier. Soms denk ik, ligt aan mij... of verkeerd gecommuniceerd... Of wil t gewoon niet geloven... we zijn toch 'volwassen', tenminste een beetje,... of niet soms? Emoticon: Party!

Een van de grootste 'uitdagingen' in de dagelijkse communicatie hier voor mij... dat wel.
Poppenkast Emoticon: Angry


Your attitude determines your altitude

Ramayan
User
User icon of Ramayan
spacer line
 

Idee om deze link aan Desi aan te bieden?Ramayan
User
User icon of Ramayan
spacer line
 

Idee om deze link met discussie aan Desi te sturen/Ramayan
User
User icon of Ramayan
spacer line
 

Idee om deze link met discussie aan Desi aan te bieden?barubagus
User
spacer line
 

De prioriteiten liggen doorgaans bij de laaggeschoolde pribumies NIET op scholing en educatie. Belangrijker is een motor, TV, etc.
Als je wat wilt geven voor scholing moet je zelf het schoolgeld betalen.
En controleren, controleren ..... en nogmaals checken.


barubagus
User
spacer line
 

Om nou het klimaat de schuld te geven, zoals Yogya-bali aangaf, ik betwijfel het.
Dan zou het wel heel makkelijk zijn, en dan zouden ze er niets aan kunnen doen, want hun bet, bet , bet overgrootouders kwamen generaties geleden uit warme streken.
Het ligt denk ik aan de religie ook, want alles gebeurt omdat het god's wil is, dus als god het had gewild dan was ik wel rijk geworden....zonder te hard te werken...denken velen.

In het midden oosten werken ze tijdens de ramadan niet, maar ook niet tijdens de christelijke feestdagen, gewoon omdat ze de pest hebben aan werken.
Ik heb daar met vertraging onr.goed laten bouwen, dus ik kan erover mee praten.
Dan was hun tante ziek, dan hun overgroot moer van vaderskant enz enz...steeds was er een motief voor geld vragen en even te rusten.
Terwijl de Chinees, japanner of koreaan de pest heeft dat hij soms niet kan werken.
Het is een mentaliteits kwestie met het versterkend effect van hun religie.
Ik zie vele overeenkomsten met de RIBB
Keduadam
User
User icon of Keduadam
spacer line
 


Op 21-09-2013 02:37 schreef barubagus:

Het is een mentaliteits kwestie met het versterkend effect van hun religie.


Ja natuurlijk is dat zo! Simple is that. Geen stok tussen te krijgen. Ook niet door moderne psycho-babble, 'saikobebbul'. De psychologie, die nog steeds overal en iedereen de schuld van geeft, zit er volkomen naast en heeft haar destruktieve werk al decennia lang voortgezet in alle maatschappijen! Trouwens, de oprichter Freud begreep o.a. niet eens dat de mens bestond uit lichaam, ziel ťn geest (hij probeerde dat als een soort van 'onderbewustzijn' te omschrijven). Maar zoals de Bijbel al duizenden jaren lang schrijft en steeds weer uitlegt (net als vele dingen waar de 'wetenschap' nu pas achterkomt!!!)... we hebben naast ziel en lichaam ook een geest , en Freud was ook zelf ziek in zijn ziel . Dus zo iemand wil ik niet volgen. Frisse boel, maar niet heus. Emoticon: Laugh out loud

Nee idd, niet je oma of je huidskleur of de maatschappij of je sociale status of je bankrekening of je opleiding of het klimaat of je ouwe fiets of je chromosomen of.....


- dat leerde ze vroeger (nu minder hoop ik?) o.a. op die linkse Sosiale Akademies, met steun van die hle linkse kerk, wetenschap en 'kunst' -
maar het is gewoon, heel simpel de MINDSET, het denken - dus (eigen) KEUZE!
DAt verandert alles in jou en om je heen.

Echt doorslaggevend, als 'moederkracht', is dus je keuze voor bijv. religie (hoewel bij Muslims en IndonesiŽrs (en al helemaal in het MO; heb daar ook een tijd vertoeft) met zo'n schapenmentaliteit de eigen(?) keuze en ware vrijheid op een veel en veel lagere drempel staan als bij 'ons' westerlingen - met Joods Christelijke achtergrond - gewend zijn.
Trouwens, 'Islam' en 'Muslim' betekent ook 'je onderwerpen'. Aan wat anderen vinden en vonden met al hun ceremoniŽn en poppenkast.

En het DENKEN wordt wel weer beÔnvloed door je emoties...
Maarrrrrr het begint (en eindigt) altijd weer met je mindset .

Het denken is oorzaak en dan volgen emoties daaruit (opnieuw omgekeerd wat de Psychologie bijv. zegt, en de meeste mensen dus denken!), en religie, maatschappij, adat-istiadat, ook door vrienden, fam...

Je KIEST ervoor.

Eigen verantwoordelijkheid!

Je kiest wel 80 keer per minuut in stadsverkeer, volgens Zweeds onderzoek.
Geen excuses. Je hebt allerlei redenen, maar geen excuses! Emoticon: Party!

'Ja maar wil je dan zeggen dat het MIJN schuld is?'

'Exact. Dat is precies wat ik wilde zeggen!'Your attitude determines your altitude

spacer line  


On 21-09-2013 06:37 Keduadam wrote:

[quote removed]


Ja natuurlijk is dat zo! Simple is that.

- dat leerde ze vroeger (nu minder hoop ik?) o.a. op die linkse Sosiale Akademies, met steun van die hle linkse kerk, wetenschap en 'kunst' -

Trouwens, 'Islam' en 'Muslim' betekent ook 'je onderwerpen'. Aan wat anderen vinden en vonden met al hun ceremoniŽn en poppenkast.


1.Simpel ?
Is het zo ?

2. Bij de oude Sociale Academies leer men ook dat vele externe factoren de ontwikkeling van de individu kan beinvloeden.
Naast de persoonlijke "tekortkomingen "van de individu heb je sociale, maatschappelijke , economische etc die de opleiding en vorming kan beinvloeden op negatieve of positieve manier.

Afhankelijk van de studierichting bij de oude( Sociale Academie) en nieuwe Hoge Scholen ( ik praat hier over P.W Personeelswerk en HRM Human Resource Management houde ze nog steeds aan de invloeden van de externe factoren.
Dat is ook de reden dat men toen een multidisciplinaire benadering kiezen.

De invloed van het weer (altijd mooi weer , je steekt een "stok" -cassave in de grond kan je al eten ) kan negatief beinvloeden.

Wat de Chinezen betreft , ze zijn zoals de Joden , en de Arabieren ( heb over vroeger) , ze zijn harde werkers -migranten.
Voorbeeld van Chinezen: Wilde Westen USA- Bangka Biliton Indonesia)
Generaties lang gewend om te keihard werken, de druk van de ouders, naaste familie en vrienden ( externe factoren).
Nu heb je nog steeds eenvoudige arme Chinese boeren/arbeiders zoals de Tjina Benteng Tanggerang , of in West Kalimantan .

3.Moslim geven alleen over aan hun God.
Bijna vergelijkbaar met de Jehova Getuigen.


bisa dicek of makemyday .

Keduadam
User
User icon of Keduadam
spacer line
 

Tja Suria, wat je ZIET is niet altijd de oorzaak van de dingen die gebeuren.
Meestal niet. En dat is nu juist de kern! oorzaak- resultaat; niet zoals Marx of Freud of zoveel oelewappers (linkse guru's op de Soc. Ak; vooral in Driebergen waren veel napraters, burp!) het zagen...

Ook zo' linkse rakker, die Suya... of ook salonsocialist; wanneer het uitkomt? Emoticon: Laugh out loud
grapje, pak.

En ja, je kan rustig de Chinezen erbij halen. Tenslotte 1/3 deel is het gevaar: geel Emoticon: Yes!
Dacht ik ook aan, maar daar hebben wij in NL meestal niet met te maken, ook niet met hun mindset. En daar ging het mij om.


Your attitude determines your altitude

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Mooi verhaal Surya, hoe leg je uit dat 5 % Chinese IndonesiŽrs pakweg 95 % van de totale handel in IndonesiŽ berheersen Emoticon: Confused

De vergelijking van Moslims die zich overgeven aan hun God en Jehova getuigen gaat natuurlijk zo scheef als de pest, slaat ook helemaal nergens op.
In een land als Nederland zijn er bijvoorbeeld nog geen 0.2 % Jehova getuigen actief.
In IndonesiŽ is 95 % Moslim, dus wat wil nu je zeggen met die vergelijking, je gelijk weer proberen te halen soms?Kembang
User
User icon of Kembang
spacer line
 

Nou...Malam vergist je niet wat betreft de Chinezen in Nederland.....
Ze zijn hardwerkende mensen, je ziet en hoort niets van dit volk, maar......ze nemende de handel hand over hand over!! Bij de meeste snackbarren die failliet gaan zie je de Chinezen achter de balie van die toko staan.
Ik ben net terug gekomen uit Tenerief.....de goedlopende restaurants aldaar worden zijn de restauranthouders allemaal Chinezen...... Emoticon: Cooool
Overal ter wereld zie je Moslims opduiken behalve in Groenland ( Eskimo's) denk ik niet maar...nogmaals vergist je niet in Chinezen die zijn er ook!! Maar gezien ze gewoon "aanpassen" aan de gemeenschap/ leefstijl van het land waar ze wonen en werken vallen ze niet op, tenopzichte van de Moslims die nŠ drukkelijk aanwezig zijn... Emoticon: Eerie Emoticon: Eerie .Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Dus daarom is het zo moeilijk te begrijpen dat als in IndonesiŽ de vlam in de pan slaat bij die brave Moslimbroeders die Surya vergelijkt met Jehova getuigen de Chineese IndonesiŽrs altijd de kop van Jut zijn Emoticon: Confused Emoticon: Confused
Zou dat jaloezie zijn op die groep die het goed heeft door hard werken en dat Allah de rekeningen niet volstort van zijn volgelingen Emoticon: Laugh out loudYogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Die moslims zijn nog geen 90% (in naam). De helft van de Javanen houdt zich meer aan de Kejawen of Abangan en heeft weinig op met de "echte" islam.
Daarnaast is de mentaliteit van de christenen en hindoes in RI dezelfde als die van moslims. Dus daar gaat de schuld geven aan de islam geheel scheef. Dat het een gevolg zou kunnen zijn van religies op zich, kan ik nog in meegaan maar dan beslaat dus zowel moslims, christenen, katholieken, hindoes en andersoortige gosdiensten.Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Deels waar, maar de extreme zandbak mentaliteit wint hier steeds meer terrein.
Het keurslijf van het geloof heeft hier ook duidelijk te maken dat iemand een geloof moet hebben.
Mensen worden dus door de overheid gedwongen een keuze te maken en vervolgens zorgen de mensen uit de groep die gekozen is dat ze het juiste pad bewandelen.
Val je buiten de moslimgroep dan ben je al een ťťnling, val je overal buiten dan ben je een vogelvrije outcast, zo simpel is het.

In de grote steden werk het anders, dat vergelijk kan je wel met Nederland maken, kleine dorpen en grote steden, dat noemen ze met een net woord sociale controle.
Ik hoef niet in Staphorst te gaan wonen, dan ben ik een namelijk ook een buitenbeentje, tenzij ik mijn Pop in zwarte kousen trap en netjes mee doet met de massa.

Hier op het platteland exact hetzelfde, maar dan in vergrotende trap en niet zoals zomaar een paar dorpen in Nederland.
Je bent Moslim en je doet gewoon mee, doe je het niet dan staat je leven op spel.
En het wordt met het jaar erger, nog geen 3 uur achter elkaar rust hier, er zit altijd wel ťťn of ander omhoog gevallen armoedzaaier die Koran kan lezen en zich imam mag noemen te blŤrren wat goed voor de mensen is.

Kinderen staan er mee op en gaan er mee naar bed, niet vreemd dat ze op een bepaald moment de weg kwijt zijn, Allah helpt ze niet dus gaan ze op zoek naar schuldigen.
Het zal wel weer tegen het zere been zijn van Indofielen, maar er is hier geen ťťn wijk waar werkende mensen een een redelijk huisje hebben zonder beveiliging.
Als er al geen hele grote muur omheen staat met glasscherven aan de bovenkant Emoticon: Blush
Waar zou dat nu voor zijn Emoticon: Confusedspacer line  


On 21-09-2013 12:27 Malam wrote:
Mooi verhaal Surya, hoe leg je uit dat 5 % Chinese IndonesiŽrs pakweg 95 % van de totale handel in IndonesiŽ berheersen Emoticon: Confused

Sociaal-historisch kan je dat makkelijk verklaren.
Zie waarom deJoden in Europa en in het bijzonder in Nederland de economie min of meer beheersen.

Pak Ke2dam, Pak Surya was froeher (totdat Verdonk-Ene W) beginnen te roeren een VVD , een rechtse bal ( "corpsbal" Emoticon: Wink .

Heeft niets met de (salon) socialisten, linke rakkers mee te maken.
Voor de rest zie de posting van BB,Kembang en ook van Y-B .


bisa dicek of makemyday .

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 21-09-2013 13:58 Surya Atmadja wrote:

[quote removed]

Sociaal-historisch kan je dat makkelijk verklaren.
Zie waarom deJoden in Europa en in het bijzonder in Nederland de economie min of meer beheersen.
.

Die verklaring is naar mijn mening vrij simpel Om.
Joden werden van oudsher zo gediscrimineerd als de pest in Europa, ze waren zelfs uitgesloten om lid te worden van een gilde.
Het enige wat overbleef was de vrij nering (handel)

Ongeveer hetzelfde wat er na de onafhankelijkheid verklaring van Sukarno gebeurde toch?
Hun taal niet meer mogen spreken en zelfs een Indonesische naam aan moeten nemen, daarbij komt nog dat een Chinees 2 cent verdient en er 1 opzij legt voor de toekomst.
En als groep die continue als kop van jut werd gebruikt, werden ze ook bijzonder hecht en vormden een aparte groep die elkaar hielpen en nog helpen.

Een vrij simpele verklaring, zoals de joden honderden jaren de kop van Jut zijn geweest in Europa zijn de Chinese IndonesiŽrs in IndonesiŽ.
En nog, denk maar aan 1998 en bij elke grote demonstratie die uit de klauwen kan lopen houdt die groep nog steeds hun hart vast.

Dan komt er nog bij dat de meeste Chinezen geen Moslim zijn, dus een ideale groep om bij calamiteiten te verkrachten en te beroven.
Immers de Imams die zelf paupers zijn zonder gedegen opleiding geven aan de paupers door dat daar geen kwaad in schuilt, immers het zijn ongelovigen.
Oren open zetten Om als je de volgende keer in IndonesiŽ bent en je geliefde Jakarta even kan laten voor wat het is en een weekje op het platteland door wil brengen.

You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.90,243,434 topic views - 241,301 posts - 13,739 topics - 34,893 members - last post @ 18-04-2021 18:59 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

147,030,406 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com