indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > In het nieuws > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (1 reaction)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Erwin het gaat voor mij niet over moderatie, als het daarop zou hangen dan had ik in de afgelopen jaren minstens ťťn keer per maand vakantie gehad, ik ben namelijk een ongelikte beer.

Maar als je een topic over het nieuws wil openen, alleen maar om je eigen verbazing van je af te schrijven en tevens anderen die er belangstelling voor hebben op de hoogte te houden dan blijkt dat toch tegen het zere been te zijn van een aantal personen.

Die komen dan met verhalen waar ik geen touw aan vast kan knopen, ik noem dat uitlokkertjes, ik had gehoopt daar in deze topic van verschoont te blijven.

Ga ik er op in dan krijg ik weer van alle kanten te horen hoe gemeen ik op de man speel van allerlei lezers die niet in de gaten hebben hoe geniepig een topic om zeep wordt geholpen, welnu daar heb ik nu net effe geen zin in.Keduadam
User
User icon of Keduadam
spacer line
 


Op 24-10-2013 16:01 schreef erwin:
Ik zou het jammer vinden mocht deze topic sluiten. Ik lees alle nieuwsberichten van Malam met veel interesse en ongeloof. Het is de grootte van de bedragen die me steevast de wenkbrauwen doet fronsen. Dat er in IndonesiŽ steeds wat aan de vingers blijft kleven was geen verrassing.

Voor mij mag er strenger gemodereerd worden. Nogmaals ik zou het zeer jammer vinden als dit draadje verdwijnt.

Tja Erwin, begrijp 't wel, dat niet... maar waarom strenger?
Weet je, ik vind t eigenlijk best uniek. Dit is Indonesia eh?

En zoals ik me verbaas over dit nieuws van Malam - wat anders absoluut (nog) onmogelijk zou zijn vanwege mijn luiheid, en de krant in mijn gebrekkige Bahasa te lezen -

verbaas ik me ook gigantisch over de stof die daar tussendoor geschreven wordt,
ALS ik t lees. Want ook Malam; lach er toch om!
Ik lees - als ik tijd heb - Malams stof hier (vaak ook elders) voor bijna 100%, en van Surya misschien maar 5% langzamerhand. Maar hij is wel uniek. Geen touw aan vast te knopen vaak, also hij zau gedraugeerd is dat ie bijna daud is Emoticon: Confused maar soms wel weer wat leuker. Karakteristiek. IK zelf leer er wel wat van... die mindset. Die bij 'ons', Hollanders met zes paarden uit de klei getrokken, zo anders is!


Your attitude determines your altitude

erwin
User
User icon of erwin
spacer line
 

Tot op heden was de moderatie meestal goed. Maar als een strengere moderatie dit draadje kan redden, dan kies ik daar voor. Er wordt vaak off-topic gegaan, en wanneer de starter van een topic daar problemen mee heeft, tja...

Ik vind dit een van de meest interessante topics van de laatste weken, zo niet maanden. Blijkbaar zijn er mensen die willen dat indahnesia alleen maar een goed-nieuws-show is.

IndonesiŽ is mooi, sommige eilanden zijn een waar paradijs. Maar IndonesiŽ is ook ellende, armoede en corruptie. En van dat laatste - of toch de strijd ertegen - wordt deskundig verslag uitgebracht door Malam.


Het is beter spijt te hebben van iets dat je gedaan hebt, dan spijt te hebben om iets dat je niet gedaan hebt

pierre
User
spacer line
 


Ik zou het ontzettend jammer vinden als dit topic gesloten zou worden, ik lees dit topic met veel belangstelling, maar ook met veel plezier, vooral ook op de manier HOE het geschreven wordt.
Kembang
User
User icon of Kembang
spacer line
 

Dit topic is door Malam geopend....dus hij kan het ook weer sluiten gezien zijn beweeg redenen kan ik me het goed voorstellen. Het is wel best jammer !! Emoticon:

Tussendoor....Malam een goede vlucht en een behouden thuis komst.. Emoticon: Bye byezieleffe
User
User icon of zieleffe
spacer line
 

Deze topic hoef ook niet dicht denk ik, er zullen mensen zijn die wel het een en ander weten over IndonesiŽ, positief of negatief.
Wel is duidelijk dat Malam nu terug is in Holland, hij niet meer dat kan volgen en zal het hier stil vallen.
Maar Malam kennende zal hij het wel weer oppakken als hij terug is in IndonesiŽ.
Ik zou voor geen goud op de site van.livinginindonesiaforum.org al kreeg ik er 100Ä per keer voor een verhaal.
Dat zijn mensen uitzonderingen buiten beschouwing gelaten die al een vooroordeel hebben en ook nog denken dat ze zo iintelectieel zijn, daar voel ik mij niet thuis.
Laat ze lekker hun gang gaan, tenslotte moeten ze ook als wij, hun ei kwijt.
En als je het toch over een ei heb dan heb ik het over, ergens op visite ben, je moet net een grote boodschap doen en ze zeggen er is geen water, dan moet je die ei weer terug zien te duwen, omdat je het op dat moment moet, dat zijn gebeurtenissen dier ieder mens kan over komen en wat doe je dan............ Emoticon: Yummie!
kijk dat zijn boodschappen, daar hebben ze het daar niet over, daarom ga ik pas weg van huis waar jik nu zit, die ritueel achter de rug heb gedaan, ik laat liever de grote boodschap thuis in kamar kecil.
Ik zit weer hier boven op het gebouw te internetten, nau hier vlakbij 4 luidspiekrs hebben open staan en bezig zijn met een preek en als je die stemmen hoor dan is dat zo intimiderend schande om zo het volk te bespelen.die idioten................... Emoticon: Angry Emoticon: Devil Emoticon: Stupid


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Ziel ik hoef niet in IndonesiŽ te zitten om het nieuws te volgen, alle Indonesische kranten zijn te vinden op internet.
Ik val ook vaak om van verbazing als al die miljarden om mijn oren vliegen, maar ik lees en schrijf er over, niet meer dan dat.
Mensen die het er niet mee eens zijn wat er in de kranten hier wordt geschreven ga en wil ik niet mee in discussie gaan, want ik schrijf het niet ik kopieer alleen maar..
Bij veel kranten bestaat de mogelijkheid om te reageren als lezer, mensen die het er dus niet mee eens zijn of het beter weten kunnen daar hun ei kwijt.
Het was effe rustig maar het begint weer als vanouds en de bedoeling ligt er duimen dik boven op, daar heb ik weinig zin in.spacer line  


On 25-10-2013 07:59 Malam wrote:
Ziel ik hoef niet in IndonesiŽ te zitten om het nieuws te volgen, alle Indonesische kranten zijn te vinden op internet.

Malam heeft gelijk ! .
Ziel heeft jaaaren geleden ook KIDON Indonesia aan ene OmSid gegeven.

Kan je niet zo goed Indonesisch of "bahasa", dan kan men het via Opa Google vertalen .
Dat het vaak kromme Nederlands is kan men laten staan of verbeteren .

Ik ben ook geabonneerd (milis) op Indonesische kranten zoals Antara en Tempo , buiten persoonlijke contacten.

PS Nederlandse kranten ook : http://www.kidon.com/media-link/nederlands


bisa dicek of makemyday .

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Gewoon door blijven gaan Surya, doorgaan doorgaan en nog is doorgaan.
De moed zakt al in mijn schoenen als ik een topic open en ala minuurt zie ik jou naam.
Stiekeme viespeuk wat wil je nu bereiken maffe Javaan, ga werken.
Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Ik zit nu metfrisse tegen zin op het het vliegtuig te wachten na meer dan 10 uur, heb ik de rit naar Abu Dhabi nog voor de boeg en dan naar Amsterdam, gaat ons niet in de koude kleren zitten.
Een dagje uitrusten en dan ga ik toch weer een poging wagen wat nieuws te brengen in de hoop dat ik er niet op wordt aangevallen.
Nogmaals ik maak het nieuws niet, ik lees en geef weer.

Heb al wat koekjes in de trommel zitten, onder
andere de fraude op het Ministerie van geloof, volgens de KPK het meest corrupte ministerie van allen.
Van je broeders moet je het maar hebben Emoticon: Yummie!

Inmiddels is ook al duidelijk dat de de KPK nu volop in de clinch gaat in Banten, er zijn zoveel rapporten binnengekomen van corruptie en fraude dat ze er niet meer om heen kunnen.

Afijn tot over enkele dagenzieleffe
User
User icon of zieleffe
spacer line
 

Malam
Ik denk met je mee,want straks krijg ik Etidhat met de zelfde maatschappij te doen, dat jij nu onderweg ben naar Holland zit ik nu weer boven op het gebouw te internetten.
Gisteren avond had je sms contacten met iemand die hier ook bekend is.
Die heb ik dan ook ontmoet voor het eerste keer en we hebben samen een leuke gesprek gehad met elkaar.
We zaten in Centraal Park buiten 3 hoog op een terrasje.
We keken elke keer op als er tussen de appartementen, vliegtuig voorbij vloog en ik zei tegen hem daar gaatie met zijn pop.
Nee hij is nog op het vliegveld en heeft een vertraging van 2 uur.
Afijn we zaten heel gezellig met elkaar over en weer over jakarta te soebatten hij vond het een geweldige stad en ik niet, maar verschillen kunnen nu eenmaal zo zijn, hij is jong en goed vitaal en rijd daar zelfs auto, hij is er dan ook er mee opgegroeid na zo veel jaren in IndonesiŽ te zijn.
Ja waar we zaten, was een geweldig mooie plek Centraal Park.
In de avond helemaal versiert met een zee aan verlichting van verschillende kleuren.
Eerst zaten we binnen waar bier te koop was en we hebben dan 2 kleine flesje verorbert de laatste hadden ze er nog maar een flesje en waar de andere zo snel vandaan kwam was niet te achterhalen, maar sympathiek dat die bediensters ook zijn, ze hadden bier, alleen was het niet koud genoeg nog even in de ijskast zetten.
Zo hebben we nog een gezellige middag gehad en waren gebleven tot het donker was geworden omdat hij, ik wel, nooit eerder daar was geweest.
Later ben ik nog tevergeefs geprobeerd een tapje te halen in pitzahut ť birra je moest bij de wachtende voor ons staan en dat had ik geen zin in,heb bij carrefour maar 6 blikjes gehaald en mee naar de kamer eerst in de gezamelijk ijskast diepvrieze gezet................
Iedereen aan te raden om daar eens te kijken,Centraal Parks van alles te koop en zelfs Carrefour zit er zodat je gelijk boodschappen kan doen.
Veel eettenten tot zelf Japannees................ Emoticon: Shiny Emoticon: Nice Emoticon: Yummie!


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Afgelopen vrijdag heeft de KPK een hoge ambtenaar van het ministerie van geloof bij zijn kladden gepakt, ook dit stuk ellende, ene Ahmad Jauhari kan zijn witte jurk van een goed moslim verwisselen voor een geel zwart streepjespak.
Jauhari werd aangeklaagd op grond van artikel 2 op zelfverrijking en artikel 3 van misbruik van gezag van de 2001 Corruptie Law .
Indien hij schuldig wordt bevonden kan hij een maximale straf van 20 jaar bajes krijgen.

Zijn zielige commentaar was, als ambtenaar die opdracht kreeg van hogere hand, wordt ik nu verantwoordelijk gesteld voor verliezen die de staat heeft geleden.
De waarde van het project op het produceren van Korans waren in 2011, 20 miljard en in 2012, 55 miljard, van dit bedrag van 75 miljard is er nog steeds 14 miljard zoek, tja in wiens zakken zit dat ja, er schijnen in die witte jurken grote zakken te zitten.

"Befehl ist befehl" dus of Calimero "Ik is klein en zij zijn groot en dat is niet eerlijk, ooooh nee", zo lust ik er nog wel een paar.
Op de vraag of de minister van geloof Suryadharma Ali dan voor de corruptie verantwoordelijk was, hield hij wijselijk zijn mond.

Deze brave minister was al reeds genoemd door ene meneer Fahd die inmiddels voor een andere corruptie zaak een straf van twee en een half jaar uitzit.
Deze minister van geloofszaken had namelijk heel veel geloof in een PT Batu Karya Mas, die hij via allelei bronnen naar voren schoof voor het project van het ministerie.

De muis krijgt dus nog een staart, de KPK verklaarde dat uit een onderzoek in 2011 was gebleken dat het ministerie van geloof van de 22 ministeries het hoogst scoorde in corruptie, Kaboem.

De KPK heeft ook onregelmatigheden ontdekt in de rente op de bedragen die de brave moslims bij elkaar brengen, zij moeten namelijk dat bedrag een jaar van te voren storten.
Die rente is best wel een redelijk bedrag Rp 1,7 biljoen ( US $ 154.000.000 ), waarom kijk ik daar nu niet vreemd van op, het is in IndonesiŽ al jaren een publiek geheim dat er hele volksstammen riant uit die pot zitten te plukken.

Die bevestiging is er inmiddels van de KPK, lekker dan, dan werk je je hele leven je eigen de bloedblaren om je plicht als moslim aan de pelgrimstocht te voldoen.
Dan loopt er voor je ťťn van die graaiers, die van jouw rentecentjes in dat jaar, na de rondgang om de Kaaba zich laat verwennen in een 4 sterren hotel, terwijl jij in een armoedige tent ergens in die zandbak je op mag laten opvreten door de muggen Emoticon: Bye bye

Om op Calimero terug te komen, "Dat is niet eerlijk ooooh nee".


Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Wat Banten betreft, de gezondheidszorg en het ministerie van geloof toevallig twee doelen waar je je te pletter voor zou moeten schamen om daar van te stelen, nog een aardig staaltje van niets ontziende hebberigheid.

De scrupuleuze maffia familie van de vrome moslima Atut ligt nu ook vol onder vuur bij de KPK.
Het is natuurlijk snotverdikkeme te zot voor woorden dat zo'n dame zoveel macht op kan bouwen dat mensen hun rijstmolen niet open durven te doen.
Nou ja beter laat dan nooit zullen we maar denken.

Onderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat er in de afgelopen jaren miljarden zijn toegewezen aan bedrijven Atutituti en haar familie.
Vaak verschillende bedrijven die op ťťn adres zijn gevestigd en post adressen, die totaal niet in staat zijn de benodigde apparatuur of diensten te leveren.
Die soort bedrijfjes krijgen met een katvanger van de familie of de familie zelf de opdracht, plukken een stevig bedrag en geven voor minder geld de opdracht aan bedrijven die wel in staat zijn te leveren.

Oninteressant zijn de verdere gegevens van deze bedrijven, zoals adres of wie eigenaar zijn(vermeld ik dus niet), onderzoek heeft uitgewezen dat het de familie is, interessanter zijn de bedragen die er mee gemoeid zijn en dat alleen nog maar in de gezondheidszorg.

1. PT Sumber Putra Agung
Proyek: Rp 2,034 miljard

2. PT Waliman Nugraha Jaya
Proyek: Rp 4,3 miljard en Rp 20,5 miljard

3. PT Bintang Raya Putra
Proyek: Rp 1,9 miljard Rp 1,17 miljard, Rp 11,7 miljard

4 .PT Palugada Mandiri
Proyek: Rp 10,7 miljard.

5. PT Adca Mandiri
Proyek: Rp 9,7 miljard

6. PT Sambadaargha Agung Putra
Proyek: Rp 1,9 miljard, Rp 7,3 miljard

7. PT Gunakarya Nusantara
Proyek: Rp 53,1 miljard

8. PT Mitra Karya Rattan
Proyek: Rp 9,4 miljard

9. PT Buana Wardana Utama
Proyek:b Rp 11,7 miliar, Rp 5,2 miliar, Rp 8,9 miliar

10. PT Glindingmas Wahananusa
Proyek: Rp 15 miljard

11. PT Surtini Jaya Kencana
Proyek, Rp 7,3 miljard.

Effe snel tellen meer dan 215 miljard, het is inmiddels ook gebleken dat Ratut, die we inmiddels beter "Kentut kaya" kunnen noemen (rijke scheet) niet met minder genoegen neemt dan 18 % van een project,dan heeft dat lekker aangetikt. Emoticon: Yummie!Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Dit is ook een aardige.
Busway, wat nu busway.
Over asociaal gesproken.

http://masukbusway.com/4yoke4
User
User icon of 4yoke4
spacer line
 


On 27-10-2013 19:59 Malam wrote:
Dit is ook een aardige.
Busway, wat nu busway.
Over asociaal gesproken.

http://masukbusway.com/


Heb met verbazing zitten te kijken, ben even gestopt bij pagina 10, morgen verder!

Ik was een jaar of 2 geleden nog in Jakarta en heb een rondje met de TJ busway gemaakt maar toen was het niet zo druk. Dat het nu zo druk was kan komen omdat de foto's rond Lebaran genomen zijn in overvol Jakarta.

Voor de politie een aardige bijverdienste.

Nu begrijp ik ook weer waarom ik weg wilde uit Jakarta na een paar dagen.

Om Ziel blijf maar lekker in Central Park zitten met een Bintang en de laptop, ga alleen op tijd weg want als je tegen sluitingstijd een taxi moet hebben dan kan je lang in de rij staan te wachten, overigens goed bewaakt door de security die er op let dat niet snel een voorkruiper een taxi wil nemen die net aankomt, terugfluiten en de eerstvolgende mag de taxi in! Heb er met verbazing naar staan kijken maar het werkte wel! Emoticon: Yes!


Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

zieleffe
User
User icon of zieleffe
spacer line
 

yoke ik zit heel dicht bij die Centraal Park ik hoef maar die lange brug over te steken en wij zijn bijna thuis als ik moe ben dan laat ik mij per becayaya of beca mobil voor de deur afzetten.
Wij hadden zaterdag een middag gezeten en toen het donker was waren de gasten even nog wezen kijken in dat park vol met verlichtingen een prachtig gezicht, maar vergeet ook niet tahaman Angreg daasrnaast die heeft een reclame bord branden van meer dan 2 meter hoog en wel 100 meter lang.
Misschien overdrijf ik een beetje maar het is massaal en mooi in kleuren beelden.
Neen geen taxi meer voor daar maar Becak bermotor die daar niet eens mag komen.
Als je een taxi neem dan kosten het heen nog geen 20.000rp, maar ga je terug dan ben je kwijt over de 50.000rp wanneer je in de file komt te zitten en door eenrichtingswegen, zonder macet tegen de 50.000rp.
Het is nu half 11 weer boven op het gebouw en het begint te onweren de lucht tussen die hoge gebouw ziet zwart dus hoe lang kan ik hier boven zitten ...... Emoticon: Shiny Emoticon: Yeah right! Emoticon: Nice


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 27-10-2013 22:42 4yoke4 wrote:

[quote removed]


Heb met verbazing zitten te kijken, ben even gestopt bij pagina 10, morgen verder!

Ik was een jaar of 2 geleden nog in Jakarta en heb een rondje met de TJ busway gemaakt maar toen was het niet zo druk. Dat het nu zo druk was kan komen omdat de foto's rond Lebaran genomen zijn in overvol Jakarta.

Voor de politie een aardige bijverdienste.


Ik liep tegen deze site aan doordat de vice gouverneur Basuki deze site in een interview aanhaalde, ik heb ook met verbazing zitten kijken Yoke.

Wat mij opviel, iedereen doet het, lijkt mij uiterst frustrerend voor de chauffeurs van TJ.
Het schijnt nu wat minder te worden, er is namelijk heel veel over te doen de laatste maanden.
Men is nu bezig de boete te verhogen, dat schijnt met medewerking van justitie binnen de wet mogelijk te zijn (wetnr 22 verkeerswet, jaar 2009).

De boete van 50.000 voor motoren en 100.000 voor auto's heeft te weinig effect, men wil dat verhogen naar 500.000 en 1 miljoen.
Basuki zit als een bok op een haverkist, die wil nog een stap verder gaan en de STNK (kentekenbewijs) blokkeren door middel van camera's boven de busbaan.

Er zijn nu ook veel georganiseerde controle's dat maakt het ook wat moeilijker om weg te komen met wat zakgeld voor de politie.
Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Jakarta Post.
Er komen uit verschillende hoeken kritiek op het budget voor het ministerie van religieuze zaken.
Volgens een rapport uit 2011 van de KPK (anticorruptie commissie) het meest corrupte ministerie van de 22 ministeries.

Omdat religieuze minderheden nog steeds lijden onder vervolging en systematische corruptie door het ministerie Religieuze Zaken, zijn er vragen gerezen over de vraag of de beslissing van de regering om de begroting van het ministerie te verhogen met gemiddeld 25 procent per jaar sinds 2008 gerechtvaardigd is.

Volgens een rapport van het ministerie van financiŽn is het budget van het ministerie van religieuze zaken in 2008, 1.3 miljard dollar (5.7 % van het staatsbudget) gestegen naar 4 miljard dollar (7.3 % van het staatsbudget) in 2013.
Het ministerie van regilieuze zaken krijgt in 2014 een bonus van 360 miljoen Dollar, dus hun budget van 2014 wordt een slordige 4.36 miljard Dollar.

Het budget staat al jaren lang met stip op nummer 2 van de 22 ministeries, tja wat is belangrijk zou je zeggen, tienduizenden ondervoede kinderen te vreten geven of ze geloof bij brengen.
Critici vinden dat de staat meer geld moet besteden aan krakkemikkige infrastructuur en wetenschaps educatie om de economie aan te jagen.

Er zijn er zelfs die zich afvragen die helemaal het nut niet zien van deze verhogingen.
Volgens Said Abdullah een politicus van de PDI-P (De club van Megawati) is de verhoging van 6 triljoen Rupiah naar 49.6 triljoen in 2014 extreem.

Volgens ‹Áok Sky Khadafi van het Indonesische Forum voor Begroting Transparantie (Fitra) zijn de diensten van het ministerie verre van goed, dit is duidelijk een eerlijke Khadafi, zal best geen familie zijn van dat mafkadaver of beter gezegd mafkadafi uit die Lybische zandbak.

"Mensen moeten nog steeds betalen voor geestelijken als ze trouwen, terwijl in feite de dienst gratis zou moeten zijn," zei Khadafi.
Meer dan 2.3 miljard Dollar wordt ingeslikt voor de salarissen van de heren.
Haast 1 miljard Dollar gaat op aan inkoop van goederen.
Iets meer dan 19 miljoen Dollar aan invsteringen.
Meer dan 1 miljard Dollar naar sociale hulp.
Slecht 13 miljoen Dollar staat op de lat om religieuze harmonie te bevorderen.

Khadafi voegde er nog aan toe dat vooral de 1 miljard Dollar voor sociale hulp heel gevoelig is voor misbruik.
Met andere woorden, daar wordt driftig in gegraaid door de gelovige mannen.
De woordvoerder van het ministerie van religieuze zaken wilde geen commentaar geven.
erwin
User
User icon of erwin
spacer line
 

2.3 miljard dollar aan salarissen! Hier wordt ik even niet goed van. Ik vraag me af hoeveel over hoeveel personeel dat verdeelt wordt?


Het is beter spijt te hebben van iets dat je gedaan hebt, dan spijt te hebben om iets dat je niet gedaan hebt

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Ik heb geen idee Erwin, dat moet inderdaad behoorlijk wat personeel zijn.
Ik weet ťťn ding wel, ik heb een kennis die werkt voor het kantor agama die heeft het niet breed en dat is dan nog zacht uitgedrukt.Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

haha die busway ja. Ik deed dat ook regelmatig (ben niet heiliger als de Paus namelijk), maar tegenwoordig hebben ze als geintje dat ze (de politie) eerst een aantal SIM's verzamelen, de bestuurders zonder meer laten wachten, en daarna pas bonnen gaan schrijven (die uiteraard afkoopbaar zijn voor een fooi van 3-4 euro). En juist dat wachten wil ik niet, dus dan maar in de file.

Foutparkeren doe ik als het even kan dus ook niet meer. Ventieltjes zijn niet zomaar overal te koop en eer dat je verder kunt ben je wel enige tijd kwijt, levert die 5 minuten sneller vanwege het aan de kant van de weg parkeren dus absoluut niet meer op.

Het enige wat ik nog vaak doe is over de '5e rijbaan' op de tol, oftewel de vluchtstrook. Pas geleden van Bekasi Barat helemaal naar Bekasi Timur (6 kilometer) alleen de vluchtstrook aangeraakt. Tja. Het mag niet, maar is wel sneller. Helaas staan er regelmatig voertuigen met pech (ja daar IS die strook voor, ik weet het) dus moet je toch invoegen..
Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Dagus Susanto van het Financial Transaction Report and Analysis Center (PPATK) verklaarde vandaag op het ministerie van Justitie dat uit onderzoek is gebleken dat Akil waarschijnlijk een stuk ondeugender is geweest dan iedereen dacht. Emoticon: Blush

Zij hebben voor 8.9 miljoen Dollar aan verdachte geldstromen gevonden van regionale hoofden richting Akil .
Ze vermoeden dan ook dat Akil bij veel meer stemgeschillen met de collecre bus is rond gegaan.
Akil zat sinds 2008 als rechter bij het constitutionele hof en heeft sinds die tijd tot zijn arrestatie 200 zaken gedaan, de eerste beschuldigingen van omkoping dateren al van 2010. Emoticon: Angry

Zijn chauffeur die door de KPK als sleutel figuur/collectant wordt gezien is nog steeds onvindbaar.
8 .9 miljoen Dollar, 100 miljard Rupia dat zijn 1 miljoen biljetten van 100.000, dat past niet in een sporttas, zelfs niet in een hutkoffer.
Zou de KPK misschien ťťn auto van Akil over het hoofd hebben gezien en dat daar de chauffeur mee op de vlucht is. Emoticon: Laugh out loud

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Er duiken steeds meer nieuwe feiten op over Henry de jongere broer van gouverneur Atut en echtgenoot van Airin de burgemeester van Tangerang, die vast zit voor omkopen van de voorzitter van het constitutionele hof Akil.

Op zich niet schokkend er komen nu elke dag nieuwe feiten naar buiten, nu steeds duidelijker wordt dat het niet meer de vraag is of het merendeel van de familie Atut gevangenispakjes aangemeten krijgen maar wanneer, durven mensen te praten.
Ik moet er wel bij vermelden dat het allemaal nog maar beschuldigingen zijn, er zal nog een behoorlijke tijd over heen gaan voor de KPK alle informatie heeft uit gespit en onderzocht.
Tot die tijd worden ze geacht onschuldig te zijn, zelfs Henry en Akil, die op heterdaad zijn betrapt.

Maar het is inmiddels wel duidelijk dat de KPK niet stil zit en dat iedereen die met deze zaak te maken heeft een beurt krijgt, maar om dit netwerk te ontmantelen heeft zijn tijd nodig.
Dat ze al behoorlijk diep zitten kan je afleiden uit het feit dat niet de alleen de familie een uitreisverbod heeft, maar ook een hele kudde vriendjes en werknemers.

Henry speelde niet alleen met dure autootjes, hij schijnt ze ook te hebben uitgedeeld.
Een club mensen op hoge posten die wat hadden te zeggen over de begroting van Banten hadden zich verenigd in een club, ze noemden zich trots het Samurai team.
Dit team was behoorlijk belangrijk voor de familie van Atut, immers om hun graaiwerk voort te kunnen zetten moest er voldoende geld binnen komen, dan is het dus ook belangrijk dat je begrotingen worden goed gekeurd.

Henry heeft met kwistige hand auto's uitgedeeld aan het Samurai team
Uiteraard hebben alle betrokkenen nu een halve nekfractuur van het nee schudden, het is niet waar, allemaal laster en verdachtmakingen.
Men zegt waar rook is, is vuur, maar als alle namen en functies van dit team worden genoemd en het merk auto dat ze hebben gehad, dan kan je eigenlijk niet meer van rook spreken maar eerder van vlammen.

Agus Puji Raharjo - Mercedes-Benz.
Commentaar: Ik heb de sleutel gehad, maar gelijk terug gegeven.

Aeng Haerudin - Mercedes-Benz en een Toyota Alphard
Commentaar: Ik ken Henry wel maar heb geen band met hem.

Media Warman - Honda CRV en een Mercedes
Niet waar, ik heb geen auto gekregen.

Eddy Yus Amirsyah - 2 Mercedes-Benz, een Jeep Wrangler Rubicon, en een Mini cooper
Commentaar: Oh mijn God(Allah) dat is een leugen.

S.M. Hartono - Honda CRV
Commentaar: Dit is gevoelige informatie, dat moet ik eerst met de anderen bespreken.

Suparman -Toyota Alphard.
Commentaar: Ik heb die auto niet van Henry gekregen, ik heb hem zelf gekocht.

Mocht dit waar zijn dan hebben die gabbers toch een verkeerde naam gekozen, ze hadden zich dan beter het Harakiri team kunnen noemen. Emoticon: Laugh out loudMalam
User
User icon of Malam
spacer line
 

In de topic alcohol verbod had ik het al over de extreme moslims van de FPI.
Gevaarlijke organisatie die ook hun eigen knokploeg hebben, er zijn gezien de vele misdaden die ze plegen al veel stemmen opgegaan om deze organisatie te verbieden.
Deze groepering heeft zijn slagkracht opgedaan onder de conservatieve ambtenaren in West Java.

De FPI en een aantal gelieerde organisaties zijn verantwoordelijk voor de vernietiging van een aantal Ahmadiya moskeeŽn de dood van een vrouw in midden Java en zijn uiterst succesvol in het sluiten van Protestantse kerken in West Java.
Buiten dat hebben ze al vele vernielingen aangericht in uitgaansgelegenheden.

Verbieden zou geen overbodige luxe zijn, maar dat is nog ver weg zolang er nog idioten in de regering zitten die deze gewelddadige groepering verdedigen en steunen zoals de minister van Binnenlandse zaken, Gamawan Fauzi.

Dezelfde mafkadet die aan de gouverneur van Jakarta Jokowi vroeg het christelijke districtshoofd Susan te vervangen, nadat die witgejurkte relnichten een demonstratie voor haar kantoor hadden gehouden.
De vice gouverneur Basuki maakte korte metten met deze minister, door te verklaren dat hij maar eens de grondwet opnieuw moest gaan leren (vrijheid van Godsdienst)

Nu had hij vorige week gezegd dat er veel meer met de FPI samengewerkt moest worden, zeker de ambtenaren op lokaal niveau.
Hij kreeg ogenblikkelijk een storm van protesten over zich heen, de zakkenwasser.
Gisteren vergoeilijkte hij zijn uitspraak, draaien als een drol in een pispot, tja ze moesten zich natuurlijk wel aan de wet houden.
Wat moet IndonesiŽ nu met dit soort mafkadavers in de regering.

Dit zijn de FPI soldaten van Allah die volgens die oetlul meer macht moeten krijgen.
spacer line  

Waarschijnlijk zijn het de kleinzonen van de rampokkers die in de jaren 1945 tot 1947 honderden nederlandse,indo's, molukkers en andere van pro nederlands gedrag verdachte personen de keel doorsneden, verkrachtten en doodmartelden onder het uitroepen van de kreet Merdeka !
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.76,886,228 topic views - 234,939 posts - 13,697 topics - 25,674 members - last post @ 15-11-2019 11:26 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2019
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

125,721,590 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com