indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > In het nieuws > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Zeker, de mindset moet geheel veranderen. En dat kan nog generaties duren. De huidige politieke situatie werkt daar niet aan mee. Men wil dit probleem niet zien. In discusssies hierover gaat het doorgaans over welke technologische of economische veranderingen nodig zijn voor het creëren van een welvarende natie. Mijn reactie is geheid: mentaliteit. Te weinig discipline, te weinig verantwoordelijkheid, te weinig initiatief, etc. De hele feodale cultuur zal omver moeten worden gegooid. De cultuur van "malu" en "asal bapak senang" zal overboord moeten. Economische, technologische vooruitgang is oké maar zonder de juiste mindset compleet waardeloos.
Huawei wil onderwijs en het informatica netwerk helpen uitbouwen. Maar men vergeet: onderhouden.En dat ontbreekt er hier continu aan. 90% van de hier geproduceerde websites en applicaties werken niet optimaal; dikwijls vanwege het ontbreken van onderhoud, controle en updates.jstar
User
spacer line
 

“90% van de hier geproduceerde websites en applicaties werken niet optimaal”

Dat klopt, ik heb hier nog nooit een site of app gezien die geen fouten bevatte. Dat kan gaan om een Telkomsel app (vervelend) of een Imigrasi of Catatan Sipil website (een kleine ramp).

Het rare is dat er weinig landen zijn (behalve mss de VS) waarin de bedrijven zoveel off sites en teambuilding sessies organiseren en als ik de boeken en mappen daarvan bekijk zijn ze eigenlijk niet eens zo slecht, maar ja als het niet toegepast wordt...

Customer Service is ook zoiets. Super vriendelijk aan de telefoon en je wordt doodgegooid met surveys en ‘hoe was uw ervaring met ons in het contact?’ enquêtes. maar er wordt totaal niet outside of the box gedacht. Een mooi voorbeeld daarvan: Door de slechte ervaring met First Media, de internet provider (beetje zoals Ziggo) wil men in het komplek overschakelen naar een andere ISP. Er wordt dus gekeken naar alternatieven en met concurrenten contact opgenomen. Ik whatsapp naar MyRepublic omdat een vriend daar goede ervaring mee heeft. Het antwoord: “Maaf we hebben geen dekking in uw gebied”. Ik: “Maar het gaat hier over meer dan 150 huizen dus dan wordt het commercieel toch wel interessant om glasvezel kabels hiernaartoe te trekken?!” Geen reactie meer.


Het is ook interessant te zien hoe al die Koreaanse, Japanse en Chinese bedrijven omgaan met de mentaliteit hier. Toyota gebruikt zeer geavanceerde en bewezen methodes voor planning en productie en kwaliteitsgarantie. Misschien hebben die niet zo’n problemen met de ‘als het er maar goed uitziet’ aanpak? Heb wat (schoon)familie werken bij grote Japanse autofabrikanten en banken en die spreken dat tegen. Als ik vraag waarom iets niet gewoon eens ‘werkt’ zien ze vaak zelfs het probleem niet eens. Tenzij ze in een westers land gestudeerd hebben. Het zit dus veel dieper.jstar
User
spacer line
 

Sorry dat ik hier ook over vaccins begin maar het is echt heel Indonesië specifiek en past wel mooi bij het verhaal ‘waarom iets hier niet werkt’.

Er wordt getracht in Indonesië een eigen vaccin te ontwikkelen.

Nu ja, niet één maar er zijn zelfs meerdere. En daar wringt het schoentje een beetje. Er is het zogenaamde Nusantara vaccin wat wordt gepromoot door de voormalige minister van volksgezondheid Terawan Agus Putranto. Hij krijgt daarin de steun van een aantal toppolitici. Het Indonesische Ministerie van Volksgezondheid is officieel de sponsor, in samenwerking met het Amerikaanse farmaceutische bedrijf Aivita Biomedical en testcentra in Semarang. Ze gebruiken een heel onconventioneel en geavanceerd principe om een vaccin te laten functioneren, het is ofwel geniaal óf totaal onmogelijk.

Het medisch agentschap van Indonesië (BPOM) zei echter dat ze het gebruik en volgende fase ervan niet zal goedkeuren, omdat er gewoon niet correct getest is. En meer dan 70% van de proefpersonen had zware bijwerkingen . Oeps. In reactie daarop beschuldigden politici die bij het proces betrokken waren het agentschap van gebrek aan nationalisme en ze roepen de baas van BPOM zelfs op voor een hoorzitting. Emoticon: Stupid

Op 22 december werd minister Terawan door Jokowi ontslagen. Het vaccin was zijn ‘baby’ en het is dus onwaarschijnlijk dat het Ministerie van Volksgezondheid verantwoordelijk blijft voor het Nusantara vaccin project. Ook omdat er een ander vaccin, de Merah Putih, volgend jaar wordt verwacht.

Over dokter Terawan zijn er verschillende versies en meningen; het blijkt dat hij in feite zeer competent is en wel goede ideeën had, de Duitsers waren zeer over hem te spreken, maar hij lag ongelofelijk slecht bij de Indonesische medische gemeenschap en topartsen.


jstar
User
spacer line
 


On 23-04-2021 14:12 Bokito wrote:
Maar als de hoofdmotor het niet meer doet kan je niets meer bedienen.Het vlucht luik kan je niet meer gebruiken.De pompen die de ballast tanken moeten leegpompen om naar boven te komen werken ook niet meer.Het beste wat ze nog kunnen doen als ze de locatie weten is als ze de apparatuur hebben met magneten de onderzeeër te lichten.


De marine gelooft dat de onderzeeër tot een diepte van 850 meter onder het oppervlakte is gezonken, veel dieper dan zijn maximale operationele capaciteit of de ‘implosie diepte’ van 500 meter.

Er is nog steeds een zoekactie gaande maar men heeft blijkbaar al wrakstukken gevonden.

jstar
User
spacer line
 


On 22-04-2021 20:25 oyibo wrote:

Dus wachten we op nieuwe nicks van harley Emoticon: ClownOn 24-04-2021 12:29 merah wrote:
Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.jstar hey mafkees zulke nieuws hoef je hier niet neer te zetten iedereen weet ondertussen wel


Ting ting ting...Blijft dat zielige gedoe van die amoebe nu maar doorgaan?
jstar
User
spacer line
 

Voor hen die in Indonesië verblijven:

De dodenherdenking zal plaatsvinden op dinsdag 4 mei om 09:00 uur op de erevelden Menteng Pulo in Jakarta en Kembang Kuning in Surabaya.

Er worden na een korte en beperkte ceremonie kransen gelegd.

https://www.netherlandsandyou.(...)erdenking-4-mei-2021

jstar
User
spacer line
 

Over (gebrek aan) consequente beslissingen en communicatie uit de Covid vaccinatie draad:

Anne-Mieke wrote :
....Dat soort dingen ga je krijgen als het verhaal steeds anders wordt. Vooruit schrijdend inzicht wordt dat tegenwoordig genoemd.


jstar wrote
......Dat heb je in Indonesië gelukkig niet zo erg alhoewel ook hier de eeuwige topambtenaar of minister graag eens in de pers komt. Het is op een andere manier chaotisch, niet zozeer op beslissingen en communicatie.


Ze lopen blijkbaar in Europa nog te bakkeleien over de grenzen, vooral actueel na de 20 Indiase verpleegsters die via Frankrijk naar België gingen voor een stage, en nu positief blijken met de Indiase variant.

In Indonesië wordt het -rijkelijk laat dat wel- aangepakt: De Indonesische regering verbiedt reizen en reizigers vanuit India vanaf gisteren, na berichten dat een gecharterde vlucht uit het land hier vrijdag is aangekomen met een aantal passagiers die positief testten. Het waren 12 van de 129 passagiers. ( Het vliegtuig had 116 Indiase burgers, 1 Amerikaan en 12 Indonesiërs aan boord. )

“Naast het inreisverbod schorten we ook de afgifte van visa voor Indiase burgers op", zei directeur-generaal immigratie Jhoni Ginting in een verklaring.

Hij zei ook nog dat het verbod ook van toepassing is op alle buitenlandse bezoekers die de afgelopen 14 dagen een reis hebben gemaakt naar India.


Bali ligt trouwens heel goed in de markt bij de Indiase toeristen. Logisch zou je zeggen maar ze vertelden mij dat hun versie van Hindoeïsme toch wel anders is.
Die van Indiase afkomst in Jakarta zitten behalve goud en sieraden vaak in textiel, er worden ongelofelijk veel winkels door hen uitgebaat in o.a. Pasar Baru, het oudste ‘winkelcentrum’ van het land.
Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

https://www.nu.nl/buitenland/6(...)l#coral_talk_wrapper

Het drama is voorbij. Vreselijk.
Het is het een na het ander. Als het geen aardbevingen of vulkaanuitbarstingen zijn dan zijn het wel mijnrampen of ongelukken met boten.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

jstar
User
spacer line
 

Admiraal Yudo Margono heeft verklaard dat het zeker niet om een menselijke fout ging en dat de onderzeeër in perfecte staat was. Terwijl er nog niets bekend is over het ongeval. Hij denkt aan een ‘natuurramp’ (moeilijk te vertalen). En blijkt zelfs te verwachten dat het vaartuig geborgen wordt en onderzocht kan worden. Alle specialisten die ik hoor verklaren hem bijna voor gek en hebben het over een zeemansgraf.
Emoticon: ConfusedEdstrom
User
spacer line
 

Volgens de experts van Smit Berging in Nederland duurt het minimaal 1 jaar voor de berging kan beginnen, kosten tot plm € 100 miljoen en de doden zullen tegen die tijd vergaan zijn, opgegeten of enorm ver zijn afgedreven.
Dus een mision imposible voor de regerring !jstar
User
spacer line
 

Kan zijn Edstrom. Ik kan me herinneren dat het bij die Argentijnse onderzeeër van een aantal jaar geleden, ook vooral een financiële kwestie was. Die lag op ongeveer dezelfde diepte.jstar
User
spacer line
 

Nadat verleden jaar er weinig door buitenlandse firma’s is geïnvesteerd in het land, is in het eerste kwartaal de situatie fors verbeterd.

Investeringen kunnen plaatsvinden door een bedrijf op te starten of door een lokaal bedrijf (gedeeltelijk) over te nemen. Wat ze bijhouden en waarover ze rapporteren zijn de zgn. directe buitenlandse investeringen. We hebben het dus niet over financiële instellingen die beleggen maar buitenlandse bedrijven die echt hier hun activiteiten (willen) hebben.

Singapore, Japan en China waren altijd al de ‘biggies’, da’s logisch. China heeft Japan al wel voorbijgestreefd. China is behalve in het transport en de telecom ook heel actief in energiecentrales.

Wat opvalt is dat de Koreanen flink aan de weg timmeren. Niet zozeer Samsung en LG, maar meer Hyundai, de autofabrikant. Ze breiden hun productie in het land uit. Koreaanse wagen zijn niet echt populair maar ze proberen, er zijn zelfs reclames voor elektrische wagens op TV, terwijl dat hier, i.t.t. Nederland, nog voor geen meter loopt.

Ook opvallend is dat de Zwitsers oprukken naar plaats 5 door zwaar te investeren in de voedselindustrie. Ze zijn hier natuurlijk ook groot in de farmaceutische industrie. We moeten dus denken aan uitbreidingen van fabrieken van Nestlé en zo. Denk dat gedurende de dag meer dan 90% van alle TV advertenties wel over voedsel en persoonlijke hygiëne gaat ( ‘s avonds wordt dat tabak. ), vooral voor kinderen.

[Melkpoeder wordt hier trouwens zwaar gepusht, voor kleuters maar zelfs voor ouderen Emoticon: Confused Neem dan iets van calcium supplementen hè.]jstar
User
spacer line
 

Over gezondheid en voedsel gesproken: Er wordt hier natuurlijk weinig brood gegeten. Niet alleen dat, er zijn geen verordeningen zoals in west Europa dat er zout met jodium in brood moet worden gebruikt.

En het blijkt dat er een flink jodium (iodine) tekort in het land is. Het is een beetje kort door de bocht, maar in het algemeen kan je wel zeggen dat dit naast wat andere aandoeningen een invloed op de intelligentie kan hebben.

Heel veel vis eten lijkt gezond maar of dat het hier het geval is, hmm. Ik heb rondgekeken en vind dus gewoon geen producten zoals keukenzout met toegevoegd jodium. Niemand is ook op de hoogte, ze zien water branden als je er om vraagt.

Dus dat hebben we speciaal moeten bestellen, redelijk duur.

madrotter
User
User icon of madrotter
spacer line
 

Wat er wel in het zout zit hier is micro plastic, hoogste concentratie in de wereld, gebruik zelf dat zout uit de Himalaya, is roze, veel lekkerder dan gewoon zout zowiezo maar wel redelijk duur....jstar
User
spacer line
 

President Jokowi heeft een tweede kabinetswisseling in een half jaar doorgevoerd. En de veranderingen zijn best wel belangrijk. Bahlil Lahadalia werd aangesteld als de nieuwe minister van investeringen en Nadiem Anwar Makarim als minister van onderwijs, cultuur, onderzoek en technologie.

Bahlil wordt minister van investeringen na het besluit van Jokowi om de status van het overheidsorgaan BKPM waar Bahlil de baas van was, te veranderen in een ministerie dat direct aan de president rapporteert. Die buitenlandse directe investeringen waar we het eerder over hadden, vallen onder dit ministerie. Goede resultaten en een mooie manier om promotie te maken.

Ondertussen wordt Nadiem de baas van een nieuw ministerie ‘met de lange naam’ wat een samensmelting is van het ministerie van onderwijs en cultuur en het ministerie van onderzoek & technologie. Hij krijgt er dus -verrassend- wat bij. Maar er gaat ook een agentschap wat gespecialiseerd is op onderzoek en innovatie, weg bij datzelfde ministerie. Dat zal direct aan Jokowi rapporteren.

Als er winnaars zijn, zijn er ook verliezers. Dit alles betekent dat Bambang Brodjonegoro, de minister van onderzoek en technologie, werd gewipt.jstar
User
spacer line
 

Nog wat economisch nieuws wat toch wel een grote impact op Europa en Amerika zal hebben:

In Zuid Oost Azië heb je een samenwerkingsverband en alliantie van 10 landen, een beetje vergelijkbaar met de EU maar iets meer gefocust op economie.

Nu heeft die ASEAN een vrijhandelsovereenkomst getekend met Japan, China, Australië, Nieuw Zeeland en Zuid Korea. Het regionale alomvattende economische pact tussen die landen zal een vrijhandelszone creëren die ongeveer 1/3e van het bruto binnenlands product, de handel en de bevolking van de wereld beslaat. Gigantisch.

Het zijn trouwens de eerste handelsovereenkomsten van Japan waarbij zowel China als Zuid-Korea betrokken zijn. De deal schrapt de tarieven voor bijna alle goederen en introduceert gemeenschappelijke regels voor investeringen en intellectueel eigendom om vrijhandel te bevorderen.

Ze noemen het RCEP, wat staat voor Regional Comprehensice Economic Partnership. Het groepeert dus de 10 ASEAN-leden, dat zijn Brunei, Cambodja, Indonesië, Laos, Maleisië, Myanmar, de Filippijnen, Singapore, Thailand en Vietnam, plus Japan, China, Zuid-Korea, Australië en Nieuw-Zeeland. India was een van de initiatiefnemende landen, maar stapte er uit in 2019.

De RCEP vormt een bedreiging voor de Amerikaanse en Europese economische belangen. Dit is wel duidelijk als je ziet dat bijvoorbeeld de Amerikaanse industrieën jaarlijks 5,3 miljard dollar aan goederen naar Japan exporteren. Er is een groot risico dat dit verschuift naar Chinese bedrijven. De EU exporteert het meeste naar China en Japan zal wel veel van bijvoorbeeld de automobielindustrie afsnoepen. En in landen als Indonesië, Maleisië en Thailand zijn de importtarieven voor producten uit de EU heel hoog.jstar
User
spacer line
 


On 09-02-2017 06:21 Malam wrote:
Ik had het onderlaatst over de overtreffende trap, meer, meerderen en meest, de woordvoerder van de FPI Munarman is na onderzoek inmiddels verdachte op Bali.

Laster en haat zaaien, uiteraard is deze vuilspuiende ruggentuffer het er niet mee eens en die vecht dat aan via een pre trial, ik geef hem weinig kans want op Bali moeten ze niks van dat stelletje schijthuizen hebben.
Maar nu komt het, hij heeft 100 advocaten, morgen vliegen ze naar Bali, dat moet dan haast wel een chartervliegtuig zijn, leg mij maar even weg.

De grote imam van de FPI viezeRizieq die verdachte is van het beledigen van de Pancasila en Sukarno kwam 3 dagen geleden ook niet voor verhoor opdagen, die staat weer op het programma voor morgen.
Hij weet nog niet of hij komt, ik zou zeggen, Habibana (koosnaampje van zijn fans) gewoon niet gaan, jij bent de grote verlosser en wie is die politie dan wel.
De derde keer wordt je dan gewoon met dwang opgehaald, neem dan wel een tasje met een verschoninkje mee Habibana, want ik denk dat de politie je dan gelijk een gastverblijf aanbied, ondanks dat je denkt dat je privèleger je wel zal beschermen.

Oh was het haast vergeten Habibana, neem 300 advocaten mee, je bent hogerderderder dan Munarman dus het mag bij jou best een pondje meer zijn.Munarman, de advocaat van de ter ziele gegane FPI, Is gearresteerd en zijn huis in Tangerang wordt doorzocht.

De politie zei dat ze video's in handen hebben gekregen waarin Munarman tussen 2014 en 2015 trouw beloofde aan de Islamitische Staat in Jakarta, Medan en Makassar.

Ze leggen nu een verband met het koppel dat zich heeft opgeblazen in de aanslag bij de kathedraal van Makassar op Palmzondag.

Een beetje ver gegrepen misschien maar we zullen het maar houden op ‘elke reden is goed genoeg’.

Volgens de politie heeft Densus 88 (de elite-eenheid voor terrorismebestrijding) sinds januari meer dan 90 verdachten gearresteerd, die naar verluidt aanslagen op de politie en gebedshuizen planden.


jstar
User
spacer line
 


On 19-01-2021 14:47 jstar wrote:
Iets wat op dit moment op Twitter in de VS én op Bali speelt; de lotgevallen van een zekere Kristen Gray.

Zij is op een toeristenvisum in Bali. En ze heeft een eBook geschreven over hoe fijn het leven wel niet is en hoe gemakkelijk het is daar online te werken en dat ze zo vermijdt belastingen te betalen.
( Beetje kort door de bocht maar daar komt het wel op neer. )

In Amerika veel positieve reacties en geïnteresseerden. Toen werd deze kant van de wereld wakker en Indonesië (vnl. Bali) ontplofte. Natuurlijk werd ze zwaar aangepakt over de legaliteit van wat ze doet. Het feit dat het om een (zwarte) lesbienne gaat en ze dat nogal openlijk promootte, hielp ook niet echt.

Zij beweerde dat de negatieve reacties allemaal racistisch waren en dat het volgens haar agent allemaal in orde was.

Nu is ze blijkbaar vastgezet voor deportatie en Imigrasi Bali heeft een verklaring uitgegeven waarin men stelt dat ze zal worden uitgewezen omdat ze haar visa misbruikt heeft en omdat ze onjuiste informatie heeft verspreid over de maatschappij zoals het gemak om binnen te komen ondanks de pandemie en de acceptatie van LGBT hier.


Click to see original imageLeren ze het nu nooit? Emoticon: Nooo


madrotter
User
User icon of madrotter
spacer line
 

Lekker bijdehand om dat op social media te zetten Emoticon: Smile Net als die Amerikaanse paar maanden geleden die 't land werd uit gezet.... Zucht....Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 
Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

jstar
User
spacer line
 

Ja, er is flinke heibel hier door die clip.

Normaal gesproken kunnen buitenlanders op Bali een boete van 1 juta (€60) oplopen voor het niet dragen van een masker en kunnen worden uitgezet bij de tweede overtreding.

Maar de autoriteiten treden tegenwoordig redelijk hard op en besloten om het paar harder aan te pakken vanwege hun grap. "We zijn van plan ze te deporteren", zei Jamaruli Manihuruk, hoofd van de Balinese Departement van Justitie.

Hij heeft een aantal hoge posten in Immigratie bekleed, zoals hoofd van het kantoor in Zuid Jakarta en daarvoor in Noord Sulawesi. En zoals je hier ziet, bij een Tsjechische die op haar SosBud als duikinstructrice werkte, pakt ie de buitenlanders redelijk hard aan:
https://www.thejakartapost.com(...)olation-in-bali.html
jstar
User
spacer line
 

Zoals je kan zien aan het recente bezoek van de Russische pornoster Eva Elfia aan Bali, werd het begrip business visa redelijk ruim geïnterpreteerd.jstar
User
spacer line
 

Weer een absurd verhaal dat hier in het nieuws is, we zullen het maar aan een jodium tekort wijten:

In Sawangan, Depok, leefde Adam Ibrahim, een persoon met aanzien die zelfs religieuze bijeenkomsten organiseerde en (informele) islam opleiding gaf. Dat laatste heet taklim.

Adam, ambitieus dat ie is, wilde graag in achting stijgen bij zijn dorpsgenoten en meer bekendheid krijgen. Toen hij klachten hoorde van buren en mensen in het dorp dat het financieel niet zo best ging kreeg hij een lumineus idee.

De reden dat de mensen geld verloren, was simpel; er was een babi ngepet ! Dit is een oud volksverhaal dat een soort demonisch wild zwijn geld van de mensen steelt door z’n kont tegen de huizen te wrijven. Ook kan het een menselijke vorm aannemen.

Iedereen gelooft hem maar dat is nog niet genoeg. Dus wat doet Adam? Hij bestelt een varken via internet voor 1,1 miljoen incl. bezorgkosten. Een 8-tal vrienden zijn betrokken bij het plan. Ze laten het varken los, de mannen vangen het naakt (zo moet dat, volgens de overlevering), veranderen volgens eigen zeggen in een varken en weer terug. De dorpelingen worden erbij geroepen, het varken wordt gedood en begraven. En hopla, de financiële zorgen zijn voorbij en Adam is de held. Iedereen -behalve het varken- blij.

Maar nu is het verhaal uitgekomen, Adam is gearresteerd en heeft alles bekend en zijn verontschuldigingen aangeboden. Het varken is opgegraven.

Arme Adam is een verdachte genoemd in het geval van het verspreiden van vals nieuws of valse informatie. Hij wordt beschuldigd n.a.v. artikel 14, en/of artikel 2 van wet nr. 1 uit 1946 betreffende strafrechtelijke verordeningen. Dat kan hem 10 jaar gevangenisstraf opleveren.


Adam....


....en het varken.

jstar
User
spacer line
 


On 30-04-2021 21:50 Anne Mieke wrote:
En dan hebben we deze nog....
https://www.rtlnieuws.nl/nieuw(...)a-sen-josh-paler-lin


Leia Se is op het vliegtuig naar Moskou gezet.Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 05-05-2021 11:57 jstar wrote:

[quote removed]


Leia Se is op het vliegtuig naar Moskou gezet.
Dat hebben ze goed gedaan!

Ik weet dat er vele stemmen opgaan dat het toch maar een grapje was maar dat vind ik nogal kort door de bocht. Vreselijk van die mensen die alleen aan zichzelf denken.

Ik was vanmiddag bij de GGD (geprikt) en daar zie je weliswaar iedereen met een mondkapje maar er blijft een deel van de bevolking die zo'n ding maar half opzet, met de neus vrij. Bij de GGD notabene. Dat zou voor mij al reden genoeg zijn om iemand buiten te zetten.
Zo'n mondkapje benauwd? Kan nooit zo erg zijn als mensen die het echt benauwd hebben, die aan het zuurstof liggen. Daarbij heb je mondkapjes inmiddels in soorten en maten en draagt de een wat fijner dan de andere. Kwestie van uitproberen.Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,716,369 topic views - 242,044 posts - 13,758 topics - 35,455 members - last post @ 20-10-2021 20:21 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,447,288 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com