indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > In het nieuws > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 28-12-2020 11:03 Malam wrote:
De minister van Buitenlandse zaken Retno Marsudi maakte vandaag bekend dat van 1 januari t/m 14 januari Indonesië is gesloten voor alle buitenlanders i.v.m. de nieuwe variant van het corona virus.
Het is één grote klerenzooi mbt informatie over toegang tot het land.
Schandalig ook dat websites waar je de info zou moeten vinden niet of niet goed geupdate worden.
Schandalig dat inmiddels veel toeristen met oneigenlijk gebruik van een visum het land in konden reizen; social media staat er vol mee.

Een PCR coronatest bij aankomst, verplichte quarantaine en na 5 dagen weer een PCR test, althans dat is de regel. Maar dan lees je toch alweer snel dat er wel een beleid maar geen handhaving is.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

jstar
User
spacer line
 

http://pgdikmen.kemdikbud.go.i(...)d-nomor-4-tahun-2020

Het begrip 'alle buitenlanders' is natuurlijk wel relatief.

De diplomaten, Dinas en KITAS/P houders mogen het land gewoon nog binnen. De visa zoals visit en business worden geblokkeerd.

Het probleem was natuurlijk dat de agenten -wie anders?- het voor elkaar kregen als zakelijk sponsor en 'werkgever' een business visa te regelen. Volkomen misbruik natuurlijk.spacer line  

Hoezo schandalig?
De website van imigrasi is toch kraakhelder?
Dat is het en daar moet je het mee doen.
Dat mensen blijkbaar illegale dingen doen dat is wat anders. Je kan wat illegaals doen, maar als je wordt gepakt ben je de sigaar. Kerobokan gevangenis zit er vol mee.

Gewoon de spelregels volgens en klaar.


Heldere ziende

spacer line  

Hopla en daarbovenop dit

"The Central Government of Indonesia has ordered the temporary closure of all foreign flights scheduled to arrive between January 1-14 2021"

thebalisun.com/indonesian-gove(...)s-to-start-new-year/:

EDIT: een wat verwarrende titel, want in artikel staat:

"All international flights scheduled to Indonesia on January 1-14, 2021 will be put on hold"
Dat is heel wat anders!


Heldere ziende

jstar
User
spacer line
 

De kogel is door de kerk; de Indonesische overheid heeft de verklaard dat de FPI een illegale organisatie is. Sinds juni 2019, omdat ze de vergunning nooit hebben verlengd.Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 30-12-2020 08:13 jstar wrote:
De kogel is door de kerk; de Indonesische overheid heeft de verklaard dat de FPI een illegale organisatie is. Sinds juni 2019, omdat ze de vergunning nooit hebben verlengd.
Ja ja dat gaat een leuk feestje worden, die witgejurkte oetlullen gaan nu precies doen waar de autoriteiten op zitten te wachten, op de barricade en aanvalluuuuuh.

Het is best wel een riskante (doch terechte) stap van de regering, dit gaan die hersenloze in het wit gestoken soldaten van Allah niet pikken en kan tot een geweld explosie leiden.Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 29-12-2020 10:17 jakarta-snacks wrote:
Hoezo schandalig?
De website van imigrasi is toch kraakhelder?
Dat is het en daar moet je het mee doen.
Dat mensen blijkbaar illegale dingen doen dat is wat anders. Je kan wat illegaals doen, maar als je wordt gepakt ben je de sigaar. Kerobokan gevangenis zit er vol mee.

Gewoon de spelregels volgens en klaar.
Al vanaf eergisteren, 28 december zijn er wijzigingen de PCR-test verplichting voor vertrek, 5 dagen quarantaine én daarna nogmaals een PCR-test.
Dat heeft allemaal niet op de website van Imigrasi gestaan.
Mijn bericht is van 28 december 23:15 = 5:15 WIB, de website van Imigrasi is 29 december 8:00 WIB pas geupdate, met weer nieuwere regels 3 uur ná mijn bericht dus en de update hiervoor was veel ouder.
Er zijn nl. 2 verschillende dingen
1. De test-quarantaine-test verplichting
2. De sluiting van Indonesie van 1 tot en met 14 januari

Trage en verwarrende berichtgeving omdat al deze websites (immigratie, ambassade, Garuda, IATA) niet precies dezelfde info. Ook veel te laat; mensen die alsnog naar Indonesie kunnen moeten hals over kop een test regelen, mensen die dachten over een paar dagen te vliegen hebben wellicht al een test geregeld en moeten deze hals over kop cancelen. In de week tussen Kerst en Oud& Nieuw sowieso niet handig. Kraakhelder zou ik het niet willen noemen. Social media staat vol met paniek en vragen.

Buiten het feit dat ik het er ook niet mee eens ben dat Indonesië tot nu toe toch veel buitenlanders toeliet kun je je afvragen of dat illegaal is. Het begint bij het land zelf en dat land biedt de mogelijkheid om een visumaanvraag te doen. Ik kan me zo voorstellen dat hier ook mensen tussen zitten die genoeg reden hebben om daar gebruik van te maken, er zitten er nl. ook tussen die hun partner of kinderen al bijna een jaar niet meer gezien hebben. Als mensen om die reden “gepakt” worden dan vraag ik me af of dat dat ook het geval is voor de betreffende agent of de immigratiebeambten die daar willens en wetens aan meewerken. Dáár zit het echte probleem.
Of misschien nog verder, bij de regering die nogal willekeurige hulp biedt tijdens de coronapandemie.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

spacer line  

Ja, omdat die beslissing ook pas op 28 dec 2020 is genomen, de circulaire is uitgekomen en daarna pas die informatie op een website kan worden gezet. Dat gebeurd niet binnen een paar seconden.

Die beslissing is genomen tijdens de "limited Cabinet meeting" en valt niet onder imigrasi. Kost dus allemaal wat tijd om die beslissing/circulaire van de Satuan Tugas Penanganan COVID-19 (Task Force Handling COVID-19) te verwerken.

Je moet uiteindelijk toch bij de bron zoeken en vooral niet bij Garuda of IATA. Het is de task force.

Ik ga verder niet meer in op je opmerkingen dat Indonesia toch veel "buitenlanders" toeliet.
De regels van imigrasi zijn de enige.

Ja, alles is een puinhoop, maar dat is in vele landen niet anders. Een ticket naar NL kan plots ook overhoop worden gehaald als je er plots achter komt dat je een PCR test moet hebben, niet ouder dan 72 uur voor binnenkomst.

Op zich tikt de NL ambassade (twitter) de updates aardig snel door, maar ook daarop kun je niet bouwen. Enkel de directe bronnen.


Heldere ziende

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 30-12-2020 10:25 Malam wrote:

[quote removed]
Ja ja dat gaat een leuk feestje worden, die witgejurkte oetlullen gaan nu precies doen waar de autoriteiten op zitten te wachten, op de barricade en aanvalluuuuuh.

Het is best wel een riskante (doch terechte) stap van de regering, dit gaan die hersenloze in het wit gestoken soldaten van Allah niet pikken en kan tot een geweld explosie leiden.
Ja ja hij lijkt erop dat de Indonesische overheid toch gas blijft geven om Habib Rizieq voor langere tijd uit de roulatie te halen.

Zijn voor arrest is met 40 dagen verlengd. Emoticon: Yummie!

Tevens heeft een panel van rechters van de districtsrechtbank van Zuid-Jakarta de politie opdracht gegeven om de aftrek sessie die Habiebeltje via Whattsapp met de naakte Firza had (is pornografie in Indonesië) verder te onderzoeken. Emoticon: Devil

De politie had namelijk pakweg anderhalf jaar geleden een SP3 of te wel beëindiging van onderzoek afgegeven, misschien hoopten ze dat dit Rizieq zou bewegen terug te komen. Emoticon: Confused

Helaas dit panel van rechters haalt nu een streep door deze rekening, pech voor Rizieq, nu dat de politie weer gaat spitten wordt alles weer opgerakeld en staat die rukker straks weer volop in de belangstelling met zijn sexchat, gouden tijden voor de sensatie beluste goegemeente. Emoticon: Wink

Ondertussen zitten de schooiers van de inmiddels verboden FPI ook niet stil, die hebben het ei van Columbus gevonden, de naam Front Pembela Islam FPI (Front verdediging Islam) is verdwenen en ze hebben een nieuwe organisatie opgericht Front Persatuan Islam (Verenigd front Islam), ja ja ook FPI. Emoticon: Laugh out loud45havana
User
spacer line
 

Ze moeten er veel meer uit de sloffen schieten, begtijpen ze misschien dat het ernst wordt.Het heeft veel te lang geduurd. Emoticon: Yes!jstar
User
spacer line
 

Ook al veranderen ze van naam, zullen ze toch geen goedkeuring (meer) krijgen. Dit zijn een paar stuiptrekkingen van simpele zielen met een IQ van 80 die denken slim te zijn. Het probleem is dat ze zonder goedkeuring toch nog dingen gaan proberen.

En dat 'goedkeuren' heeft best wel een grote impact. De politie zal veel harder optreden bij hun interventies tegen barren tijdens Ramadan, er worden geen demonstraties meer goedgekeurd, enz. enz.

Dit is wel een goed achtergrondartikel wat duidelijk maakt hoe groot de invloed van Saudi Arabië is in het huidig Indonesië:
https://www.theguardian.com/ne(...)rmed-indonesia-islam

Eigenlijk valt het me wel mee hoe Jokowi schoon schip maakt voor het einde van zijn ambtstermijn.Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 30-12-2020 16:10 jakarta-snacks wrote:
...Ik ga verder niet meer in op je opmerkingen dat Indonesia toch veel "buitenlanders" toeliet.
De regels van imigrasi zijn de enige...
Precies, diezelfde Immigratie die veel buitenlanders toelaat/toeliet. Emoticon: Smile


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

spacer line  


Op 01-01-2021 16:36 schreef Anne Mieke:

[quote verwijderd]
Precies, diezelfde Immigratie die veel buitenlanders toelaat/toeliet. Emoticon: Smile

Ja, op basis van die blijkbaar nepdocumenten.
Snap je het nu echt niet?


Heldere ziende

45havana
User
spacer line
 

Het frauderen is in Indonesie haast een "must" geworden.Je kan geen item bedenken of ze zoeken naar een fraude mogelijkheid. (cari jalan TIKUS) Emoticon: Laugh out loudAnne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 01-01-2021 19:20 jakarta-snacks wrote:

[quote removed]

Ja, op basis van die blijkbaar nepdocumenten.
Snap je het nu echt niet?
Dat laatste kan ik ook aan jou vragen.

Het is nog maar de vraag of er nepdocumenten worden overlegd. Er zijn blijkbaar nogal wat mensen die vrijwel moeiteloos een visum hebben gekregen, die zelf helemaal niets hebben moeten doen of overleggen. Wel tegen zeer onfatsoenlijke bedragen maar die waren een paar maanden geleden al gedaald tot een min of meer redelijke 400 euro.
Don't shoot the messenger.

De waarheid is dat Indonesie het niet zo nauw neemt met haar eigen gemaakte regels. De vraag is nu of en hoe dat na 14 januari verder gaat.Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

spacer line  

Lieve AM,

Je blijft maar doorgaan over mensen die blijkbaar op illegale wijze een een visum hebben gekregen.
Het gaat niet over het moeiteloos verkrijgen van een visum. Ja dat kan als de aangeleverde documenten aan de gestelde eisen voldoen. Checklist, klaar.
Echter is het blijkbaar zo dat mensen heel veel geld betalen om een visum te krijgen.
Elk persoon met een verkregen visum behoort de wet te kennen en moet op de hoogte zijn dat, middels een krankzinnig hoog bedrag, er iets niet klopt.
Als imigrasi vervalste documenten krijgt, kan imigrasi deze inderdaad goedkeuren.

Voor de zoveelste keer: De regels staan op de site van imigrasi. Als je dan toch in zee gaat met een fixer, dan overtreed je de wet.
Kan zijn dat het "goed" gaat: Dat je niet gesnapt wordt tijdens of na binnenkomst of het kan zijn dat het "fout" gaat en je een immens probleem hebt.

Jij insinueert bovendien dat Indonesia het niet zo nauw neemt met de regels. Dat is een aanname. Dat weet je niet. Voor zover ik weet neemt imigrasi het erg serieus.

De tijd van imigrasi mensjes omkopen is allang veel lastiger gemaakt, omdat het grotendeels online is. Anonieme imigrasi medewerkers die beoordelen.

Dus laten we nu ophouden over mensen die blijkbaar op oneigenlijke wijze het land binnenkomen en daar veel voor betalen.


Heldere ziende

pelaut
User
spacer line
 

Wilde toch, n.a.v. de discusie hierboven over 'de immigratie' nog een recente eigen ervaaring toevoegen: O'n 2 maanden geleden op het immigratiekantoor van West Jakarta mijn MERP zelf verlengt (de agent die het normaal voor me deed vroeg er schandalig veel te veel voor). Behalve dat de hele omgeving voor, rond en in het gebouw vol hing met anti-corruptie posters moest ik ervaren dat de heren en dames van de immigratie die er werkten zich ook keurig aan die regels hielden. Werd zeer goed , vlot en vriendelijk geholpen met de diverse formulieren, doorgestuurd naar een achterliggende kantoor / copy shop waar de papierwinkel voor me werd uitgetypt / klaar gemaakt (hoefde alleen nog maaar te tekenen), zaak aan het loket ingeleverd, betaald op het ernaast gelegen postkantoor, keurige confirmatie per e-mail en een paar dagen later het paspoort met MERP weer opgehaald. Geen enkele, zelfs maar insinuatie, over een kleine tegemoetkoming in de kosten of wat voor vorm van corruptie dan ook. Positief verrast. Mag (als een rasechte Hollander) graag klagen over de Indonesische bureaucratie maar dit was gewoon top geregeld en een positief visitekaartje voor hoe het tegenwoordig ook kan.spacer line  

Soortgelijk beschreef ik dus eerder ook.
Keurig netjes. Het is zo simpel dat je het zelf kan doen. Wordt evt keurig uitgelegd als je problemen hebt.
Als je even niet weet wat je precies ergens op het formulier in moet vullen: keurig antwoord.
Het is werkelijk zo simpel. Zowel een KITAS als een MERP.


Heldere ziende

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

De ruk sessie van Habib Rizieq tijdens een seks chat op Whatsapp met Firza in haar blote gerritje waarvan het onderzoek is heropend begint weer lekker in de media rond te zoemen, ze houden het nog wel redelijk voor onder de kerstboom. Emoticon: Shiny

Het verdient allemaal geen schoonheidsprijs, maar het doel heiligt de middelen zullen we maar denken, voor Nederland ondenkbaar, maar voor Indonesië een stap voorwaarts, een middel om te laten zien dat deze heilig man die iedereen de maat neemt zelf een smeerkees is.

Je hoeft geen Einstein te zijn om te weten dat er in de aankomende weken voor het sensatie beluste deel van de bevolking weer oogstrelende details naar buiten gaan komen, de pers heeft nog een terughoudende houding, die moeten in de praktijk eerst nog zien dat de FPI werkelijk tot een tijger met een kunstgebit en uitgetrokken nagels is gemaakt. Emoticon: Shut up!

De angst dat er voor hun thuisbasis een rellende witgejurkte FPI menigte verschijnt (zoals in het verleden) zit er nog steeds in, morgen is de eerste krachtmeting.

De advocaten van de drollen imam Rizieq draaien als palingen in een emmer snot om hun cliënt uit handen van justitie te houden, morgen dient er een pre trial bij de districtsrechtbank van Zuid-Jakarta, daar wordt gevraagd de arrestatie en vervolging van Rizieq ongeldig te verklaren, dat wordt een dingetje, is de rechter te intimideren of niet. Emoticon: Confused

De politie zet in ieder geval 1600 man personeel in om de rechtbank tegen de Rizieq aanhangers te beveiligen, stiekem hoop ik er op dat die witgejurkte hersenloze garde los gaan en dat de politie er weer een aantal uit hun hun slippers schiet, dan is het echt gedaan met deze terroristische organisatie. Emoticon: Yes!

We gaan het morgen zien, ik ben benieuwd.

Enigszins ondergesneeuwd nieuws door Corona en Habib, president Widodo heeft een PP ondertekend dat kindermisbruikers chemisch gecastreerd mogen worden, je kan er van alles over zeggen/denken, maar het is te hopen dat in Indonesië het impact heeft op het volledig uit de hand gelopen misbruik van kinderen. Emoticon: AngryMalam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Ik moet wel zeggen dat het oranje gevangenis hesje goed kleurt bij zijn witte jurk, bovendien verdomd aardig dat de politie hem armbandjes heeft gegeven die helemaal passen bij zijn jurk. Emoticon: Laugh out loud

jstar
User
spacer line
 

Op Java en Bali worden de PSBB, de anti COVID maatregelen, aangescherpt.

Tussen 11 en 25 januari zijn de regels weer strenger. Het gaat vooral over thuiswerken, restaurants en gebedshuizen.

Het aantal besmettingen nam de afgelopen dagen zeer snel toe en de ziekenhuizen en quarantaine hotels kunnen niet meer volgen.spacer line  

Ik zag een plaatje ergens voorbij schieten van de PSBB maatregelen, maar vond die niet bepaald indrukwekkend.
Ik meen:
Restaurants max 25% bezetting
Samenscholing van > 10 personen verboden
Winkels/supermarkten na 1900 sluiten
Nog een paar andere, maar weet ik zo even niet meer.

En... gaat pas 11 januari in. Blijf ik een raar fenomeen vinden.
Ja, besmettingen nemen snel toe.

Enig idee of er eigenlijk al de Engelse variant in Indonesia is aangetroffen?


Heldere ziende

45havana
User
spacer line
 

Wat ik gelezen heb is dat de Zuid Afrika variant reeds voet aan de grond heeft gekregen in China. Deze variant trekt zich niets aan van de huidige vaccins die in omloop zijn. Zal niet lang duren of hij komt ook in Indonesie voor, temeer nu ze Bali willen open gooien. Maak je borst maar nat. Emoticon: Frustrated45havana
User
spacer line
 

Ze zijn ook bezig met Ivermectine dat vermenigvuldiging van het virus blokkeert. minder sterfgevallen en kortere ziekenhuis opname. Het is een medicijn dat tegen luizen gebruikt wordt. Ben reuze benieuwd. Emoticon: Smilejstar
User
spacer line
 


On 07-01-2021 20:46 45havana wrote:
Wat ik gelezen heb is dat de Zuid Afrika variant reeds voet aan de grond heeft gekregen in China. Deze variant trekt zich niets aan van de huidige vaccins die in omloop zijn. Zal niet lang duren of hij komt ook in Indonesie voor, temeer nu ze Bali willen open gooien. Maak je borst maar nat.


Ting ting ting, en we hebben er hier weer een doemdenker bij! Paniek!!! Beetje teveel anti vaxxer websites bekeken? Emoticon: Stupid

Toch fijn dat sommigen het hier al weten vóór de wetenschappers*. Daar hebben we wat aan, die glazen bol. Nu de lotto nog.

* "It's a theoretical concern. A reasonable concern… that the South African variant might be more resistant," Prof Shabir Madhi, who has led trials for the Oxford-AstraZeneca vaccine in South Africa, told the BBC.
Prof Madhi was responding to comments by the UK government and scientists. He said a definitive answer would probably come in a matter of weeks, with extensive testing already under way in South Africa.
Prof Madhi said it was "unlikely" that the mutation in South Africa would make the current vaccines useless, but might "weaken the impact".
A vaccine expert at Wits University, Prof Helen Rees, said: "Fortunately, should further modifications of the vaccine be required to address the new variants, some of the vaccine technologies under development could allow this to be done relatively rapidly."
Prof Barry Schoub, who chairs the government's advisory committee on vaccines, said the "preliminary evidence" from tests did not suggest that mutations would allow the virus to "escape" the impact of the current vaccines.
"The vaccines seem to be very effective," he said, citing laboratory tests that appeared to show the current vaccines still "neutralise this new variant".

En alsof de duvel er mee speelt, nu net in een persbericht:


Pfizer: vaccin werkt ook tegen de gemuteerde virussen
Het vaccin van Pfizer en BioNTech lijkt te werken tegen de zeer besmettelijke varianten van het coronavirus die in het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika zijn uitgebroken. Dat meldt de Amerikaanse farmaceut na een laboratoriumstudie die door het bedrijf samen met wetenschappers van de Universiteit Texas is uitgevoerd.

"De mutatie zou verantwoordelijk kunnen zijn voor een snellere overdraagbaarheid en er was bezorgdheid dat het virus ook zou kunnen ontsnappen aan de neutralisatie van antilichamen door het vaccin", zei Phil Dormitzer, een van Pfizer's vaccinwetenschappers.

Het onderzoek werd uitgevoerd op bloed dat was afgenomen van mensen die het vaccin hadden gekregen. De bevindingen zijn vooralsnog beperkt, omdat ze niet kijken naar de volledige set van mutaties die gevonden zijn in een van de nieuwe varianten van het zich snel verspreidende virus.

Dormitzer zei dat het bemoedigend was dat het vaccin effectief lijkt tegen de mutatie, evenals 15 andere mutaties waartegen het bedrijf eerder heeft getest.

You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,143,259 topic views - 241,948 posts - 13,754 topics - 35,357 members - last post @ 27-09-2021 16:05 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

153,478,098 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com