indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > In het nieuws > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

spacer line  

Ik las ook dat La Niña een mogelijk langdurig koudefront kan opleveren?
Of beduidend lagere temperaturen in grote delen van de wereld.

Weet niet precies meer (waar), las het vluchtig.

Als dat ook nog eens in combinatie is met die "verminderde zonneactiviteit" die voorspeld is en heel spoedig aan zou moeten breken....
Bontjas aan in Indonesia en sneeuwballen gooien. Skivakanties in Puncak. Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Party!


Voordat je 't weet moeten we meer CO2 de atmosfeer inpompen om het warmer te krijgen Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud
Heldere ziende

jstar
User
spacer line
 

Een (automatisch vertaald) artikel uit IDNTIMES.COM. Wow, als dit klopt....

Jakarta, IDN Times - Na verschillende overwegingen te hebben doorlopen, besloot Indonesië uiteindelijk de aankoop van 100 miljoen COVID-19-vaccins van het Britse farmaceutische bedrijf AstraZeneca te annuleren. Dit komt omdat AstraZeneca niet bereid is haar verantwoordelijkheid te nemen als er een onderbreking is in de productie van het coronavaccin medio 2021. Ondertussen werd Indonesië gevraagd een aanbetaling (DP) te moeten betalen van US $ 250 miljoen of gelijk aan Rp3.67 biljoen.

Deze bevestiging werd afgeleverd door de directeur-generaal van ziektepreventie en -bestrijding, Ministerie van Volksgezondheid, dr. Achmad Yurianto vertelde IDN Times toen hij op donderdag (22/10/2020) werd gecontacteerd.

"In het overeenkomstcontract (met AstraZeneca) staat dat er nog geen productie is, dus de (betaalde) aanbetaling zal worden gebruikt om de productie in Thailand op te bouwen. In een andere clausule staat dat als er een productiefout is (COVID-19-vaccin), hen niets te verwijten valt." "Ja, we hebben dus niet besteld", zei de man die Yuri wordt genoemd.

Yuri bevestigde dat minister van Buitenlandse Zaken Retno Marsudi, vergezeld door BUMN-minister Erick Thohir, deelnam aan de onderhandelingen over de productie van het COVID-19-vaccin. AstraZeneca, zei Yuri, bleef echter vasthouden aan de inhoud van het contract.

Hij legde uit dat de regering het besluit had genomen de aanbetaling die op dinsdag 20 oktober 2020 verschuldigd was, niet te betalen.

💉

Als dit het geval is, welke vaccins bestelt Indonesië dan? Alleen de Chinese?

Wacht even, ook daar zijn er wat 'problemen':


De man die ook de woordvoerder was van de COVID-19-reactietaakgroep zei dat Indonesië selectief was bij het kiezen van het coronavaccin van een Chinees bedrijf. Na verschillende overwegingen te hebben doorgenomen, heeft de overheid ook geen vaccins besteld van de farmaceutische bedrijven CanSino en Sinopharm.

Yuri legde uit dat CanSino beweerde 100.000 COVID-19-vaccins te kunnen leveren. Het vaccin zal echter pas in december 2020 beschikbaar zijn.

CanSino stelde echter dat ze, nadat het vaccin was gekocht, een derde fase klinische proef wilden uitvoeren in Indonesië. In feite heeft de Chinese regering sinds juni 2020 noodgebruik verleend voor het vaccin van CanSino en daarmee militair personeel geïnjecteerd. Het management van het bedrijf vertelde de Hong Kong Stock Exchange dat de Centrale Militaire Commissie van China op 25 juni 2020 speciale toestemming had gegeven om drugs te gebruiken voor het leger. De speciale vergunning is slechts één jaar geldig en kan alleen worden gebruikt door het Chinese leger.

"Weet je, we zijn in de war, in China is het getest en gebruikt, maar waarom willen ze nog een klinische proef (in Indonesië) ?", zei Yuri.

Toch sluit Indonesië de mogelijkheid niet uit om met CanSino samen te werken voor bepaalde vaccins, waarvan er één verband houdt met de vervaardiging van een tbc-vaccin. "Dit is slechts de eerste discussie", zei hij.

Hij benadrukte dat het aanbod van CanSino om fase-3 klinische onderzoeken uit te voeren in Indonesië niet onmiddellijk was geaccepteerd. De regering overweegt het nog. Een overweging hier is de eigen productiecapaciteit van het COVID-19-vaccin dat eigendom is van PT Bio Farma.

Ondertussen bestelde de overheid geen vaccins bij Sinopharm omdat de prijs te hoog was. Ze bieden elke vaccindosis aan tegen een prijs van 22 dollar of het equivalent van 323.000 rupiah.

Yuri vond de prijs te hoog. Omdat Sinovac een prijs zal bieden van US $ 14,22 of ongeveer Rp.206.000. "We probeerden met hen te onderhandelen, maar dat wilden ze niet, dus kochten we het niet", zei Yuri.


Emoticon: Frustrated

Dus wat hebben we dan nog, 3 miljoen doses?

jstar
User
spacer line
 

Er is natuurlijk nog iets om rekening mee te houden. In het meest gunstige geval werkt een vaccin in 70% van alle gevallen. Een griepvaccin heeft (meestal) een effectiviteit van slechts 50-60%.

Stel, van de bevolking wordt de helft gevaccineerd. En dat is hier al veel als je de chaos en logistieke problemen, de armoede en de religieuze bezwaren ziet. Dan is dus in het gunstige geval 70% van 50% immuun. Die 35% (ca. 1/3) van de bevolking is (veel) te klein om een groepsimmuniteit te verkrijgen en een virus uit te roeien, dan heb je meer dan 60% nodig.

Als je dat zo overweegt, ziet het er naar uit dat dit virus niet zo snel verdwijnt en steeds weer de kop zal opsteken. Alleen als je zoals in totalitaire regimes als China bereid bent de gehele samenleving te gijzelen en werkelijk alles plat te leggen, blijft het doorsluimeren. Emoticon: Stupidspacer line  

Logistieke problemen....
Dat ongelooflijk koud moeten vervoeren, las ik...

Herinner me zoiets op NatGeo: In Afrika. Conclusie: Kansloos. Dat vliegtuig gaat nog wel, maar van auto, naar auto, naar motor tot in de binnenlanden (opvolg auto's/motors die dagenlang niet op komen dagen, dan begint weer het urenlange gelul over geld etc).

Die vaccins kwamen met een temperatuur van "veel te warm" ooit ergens aan.


Heldere ziende

jstar
User
spacer line
 

Ja, vooral die van Pfizer moeten extreem koud bewaard worden. Op -70° Celsius wat natuurlijk niet realistisch is. Die van Moderna ook maar dan heb je het over diepvries, ca. -18° C. Je kan ze nog wel 24 uur gebruiken zodra ze in koelkast temperatuurbereik komen.

Die van CanSino bijvoorbeeld, kan op koelkasttemperatuur bewaard worden. Maar daar is het (logistieke) probleem weer dat er waarschijnlijk twee injecties nodig zijn.

spacer line  

mmm, gekoeld bewaren.
Altijd weer bijzonder als je een medicijn bij de apotheek koopt waar duidelijk op staat "gekoeld bewaren" en men dat gewoon uit de schappen haalt.. Al helemaal voor antibiotica.Heldere ziende

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Gistermiddag een artikel over het transport van de vaccins.
https://nos.nl/artikel/2353641(...)reidt-zich-voor.html
Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

spacer line  

Ja, kwaliteitsartikel hoor:

"Er mag maar een beperkte hoeveelheid droogijs in een vliegtuig worden vervoerd omdat er giftige stoffen vrij kunnen komen"
Nee, niet giftig. Omdat het zuurstof verdringt. Heel wat anders.

"Hoe kouder de vaccins moeten worden bewaard, hoe meer droogijs er in de verpakking moet worden toegevoegd"
Nee. 50 kg droogijs is niet kouder dan 1 kg droogijs.
Hoe LANGER de vaccins bewaard moeten worden, des te meer droogijs is er nodig.
Heldere ziende

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Peenlul Jazuli Juwaini fractievoorzitter van de PKS heeft via de de Franse ambassadeur geprotesteerd tegen de uitspraken van de Franse premier Macron dat karikaturen van Allah onder persvrijheid vallen en dat ie keihard op gaat treden.

Op het moment dat het protest van die extreme peenlullen onderweg is worden van 3 onschuldige mensen de nekken doorgesneden door de één of andere goorlap, ik ben benieuwd naar de reactie van die gore PKS klanten op deze nieuwe terroristendaad. Emoticon: Frustrated

Zelfs een deel van de moslims in Indonesië schijnen nog steeds niet te beseffen wat persvrijheid en vrijheid van geloof is en dromen nog steeds van een wereldwijd kalifaat. Emoticon: Angryspacer line  

En een hele sloot van die peenlullen zijn al in europa gearriveerd en ik houd mijn hart vast. Gaat helemaal de verkeerde kant op. Nekken doorsnijden is bijna aan de orde van de dag. Wel of geen tekening. Altijd wel een reden.
Verder heb ik het er niet over, want past niet in dit topic.


Heldere ziende

jstar
User
spacer line
 

Beelden uit Noord Sumatra hier op TV van vrouwen in burka die schreeuwend en wenend hun (Franse) tassen kapot slaan en op straat smijten.

Reactie hier: "Hmm, zijn dat wel echte? Of kopieën van de pasar?
Antwoord: "Denk wel dat het echte zijn, waarom zouden ze anders huilen?
Behalve die Fendi zie ik trouwens geen dure erbij dus ze hebben de LV's blijkbaar thuis gelaten."jstar
User
spacer line
 


On 23-10-2020 06:15 jstar wrote:
Een (automatisch vertaald) artikel uit IDNTIMES.COM. Wow, als dit klopt....

Jakarta, IDN Times - Na verschillende overwegingen te hebben doorlopen, besloot Indonesië uiteindelijk de aankoop van 100 miljoen COVID-19-vaccins van het Britse farmaceutische bedrijf AstraZeneca te annuleren. Dit komt omdat AstraZeneca niet bereid is haar verantwoordelijkheid te nemen als er een onderbreking is in de productie van het coronavaccin medio 2021. Ondertussen werd Indonesië gevraagd een aanbetaling (DP) te moeten betalen van US $ 250 miljoen of gelijk aan Rp3.67 biljoen.

Deze bevestiging werd afgeleverd door de directeur-generaal van ziektepreventie en -bestrijding, Ministerie van Volksgezondheid, dr. Achmad Yurianto vertelde IDN Times toen hij op donderdag (22/10/2020) werd gecontacteerd.

"In het overeenkomstcontract (met AstraZeneca) staat dat er nog geen productie is, dus de (betaalde) aanbetaling zal worden gebruikt om de productie in Thailand op te bouwen. In een andere clausule staat dat als er een productiefout is (COVID-19-vaccin), hen niets te verwijten valt." "Ja, we hebben dus niet besteld", zei de man die Yuri wordt genoemd.

Yuri bevestigde dat minister van Buitenlandse Zaken Retno Marsudi, vergezeld door BUMN-minister Erick Thohir, deelnam aan de onderhandelingen over de productie van het COVID-19-vaccin. AstraZeneca, zei Yuri, bleef echter vasthouden aan de inhoud van het contract.

Hij legde uit dat de regering het besluit had genomen de aanbetaling die op dinsdag 20 oktober 2020 verschuldigd was, niet te betalen.

........

Yuri vond de prijs te hoog. Omdat Sinovac een prijs zal bieden van US $ 14,22 of ongeveer Rp.206.000. "We probeerden met hen te onderhandelen, maar dat wilden ze niet, dus kochten we het niet", zei Yuri.
Nou nou. Yuri heeft blijkbaar zijn mond voorbij gepraat.

En als bedankje werd hij een dag later door minister van Volksgezondheid Terawan Agus Putranto verwijderd van zijn post als directeur-generaal en kreeg een ​​niet-uitvoerende functie als adviseur van de minister. Flink gedegradeerd dus. Welnee, dit wordt uitsluitend gedaan als een poging om de organisatie te hervormen en te versterken", zei Putranto in een verklaring.

Dus blijkbaar wordt er nu toch gestreefd om 100 miljoen doses van Astra Zeneca te betrekken.spacer line  


Op 31-10-2020 04:36 schreef jstar:
Beelden uit Noord Sumatra hier op TV van vrouwen in burka die schreeuwend en wenend hun (Franse) tassen kapot slaan en op straat smijten.

Reactie hier: "Hmm, zijn dat wel echte? Of kopieën van de pasar?
Antwoord: "Denk wel dat het echte zijn, waarom zouden ze anders huilen?
Behalve die Fendi zie ik trouwens geen dure erbij dus ze hebben de LVs blijkbaar thuis gelaten."


Ondertussen gaan de hervormingen in het Midden Oosten en Iran gestaag door. In plaats van namaak Franse tasjes op de grond te smijten, zijn het hoofddoeken. Meer en meer. En elke geestelijke wordt in het openbaar door de omstanders flink op zijn nummer gezet. Had je tot 5 jaar geleden moeten proberen....
Iets zegt me dat de bevolking van Iran na 40 jaar de onderdrukking zat is.

Bijzonder te zien dat het omgekeerde in Indonesia (en ook in Europa plaatsvindt). Daar moet men de 40 jaar onderdrukking nog krijgen, lijkt wel.

In ieder geval zal het niet aan de wijnen of de Franse stinkkazen liggen. Die hebben geen immense afzet naar dat soort uithoeken of mogelijk zelfs vrijwel nul.

Overigens sowieso al bijzonder dat men daar (namaak) spullen heeft van het Westen waar zo op gespuugd wordt. Ik snap het niet.


Heldere ziende

jstar
User
spacer line
 

Gisteren een beetje regen en ja hoor, weer uren zonder stroom.

PLN als overheidsbedrijf is zo gigantisch knudde. Dat belooft voor de komende maanden.jstar
User
spacer line
 

Nu heeft Indonesië officieel ook de uitspraken van Macron veroordeeld.

Niemand hier weet waar het nu eigenlijk precies om gaat. Macron had het over islamitisch seperatisme als een extreme vorm van religie die zich boven de wet stelde. Niets mis mee toch?

Maar het schoentje wringt natuurlijk op het moment dat hij stelde dat dat vrijheid van meningsuiting het in zijn land mogelijk maakt uitspraken te doen tégen bepaalde religies en dat je deze mag afzweren en dat het tijd wordt dat een islam eens 'verlicht' zou zijn. In een land waar de doctrine voorschrijft dat je in een god móet geloven valt zoiets niet in goede aarde.

Zoiets komt nooit in orde natuurlijk. We hebben al - onder invloed van de Saudi's - het met de dag conservatiever worden van de Indonesische samenleving gezien het afgelopen decennium.

Nu wordt Sandiaga Uno -die met Prabowo bij de vorige verkiezingen actief was- als presidentskandidaat van de PPP voorgesteld. In dat geval gaan we met deze vrome mensch naar Maleisische toestanden. En het wordt de komende keer weer een wedstrijdje wie er zuiverder in het geloof is, helemaal als Jakarta's gouverneur Anies ook meedoet. Natuurlijk is het 'Lego blokje' partijtje (zie hun logo) gelukkig niet eens de meest extreme.

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Gaat het dan toch gebeuren. Emoticon: Confused

De pisvlek Habib Rizieq zegt dat hij 10 november terug in Indonesië is, dit is niet de eerste keer, hij heeft in de afgelopen 3 jaar al 4 of 5 keer een datum van terug keer gegeven en dan kwam hij niet opdagen. Emoticon: Devil

Zou het nu menens zijn, dan staan er volgende week dinsdag geheid een slordige 100.000 FPI klanten en aanhangers bij het vliegveld, dat kan een leuk feestje worden. Emoticon: Laugh out loudtotto
User
spacer line
 

Ahok heeft hem al hartelijk welkom geheten. Emoticon: Worship


Toto Travel.com

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Ja hoor het is waar, de grote griezel Habib Rizieq staat op 10 november weer met zijn platvoeten op Indonesische grond, als reden geeft deze heilige relnicht op, dat hij terug komt om de revolutie te leiden. Emoticon: Shiny

Maarrrrr het verhaal is toch een tikkeltje anders volgens de Indonesische ambassadeur in Saudi Arabië Agus komt Habiebeltje niet vrijwillig maar hij wordt gedeporteerd, daar wil de grote heilige imam niets van weten en heeft al gedreigd Agus aan te klagen, maar Agus lacht zich de peen uit zijn pantalon, doe wat je niet laten kan Emoticon: Laugh out loud

Ik ben rete benieuwd hoe deze pisvlek zich gaat gedragen, gaat ie zich sjakies houden of begint ie gelijk met provoceren en beledigen zodat ze hem binnen een record tijd oppakken en ook gelijk wat oude zaken (pornografie en diverse beledigingen) in de zakken van zijn witte soepjurk stoppen. Emoticon: Yummie!spacer line  

Staan er niet nog wat strafzaken tegen hem open? Dat is toch de reden dat ie gevlucht is?
Dan arrest bij aankomst, lijkt me.


Heldere ziende

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Voor zover ik heb begrepen liggen er nog een stuk of 3 zaken tegen hem kwispelstaartend op de plank, waarvan de belangrijkste de zaak met hete Firza is, geile praatjes en uitwisselen van foto's van Firza in haar blote gerritje, waarvoor hij is gevlucht. Emoticon: Yes!


Arresteren bij aankomst hebben ze gegarandeerd geen lef voor, ga er maar vanuit dat er op de 10e tienduizenden witjurken rond het vliegveld hangen, dan breekt op zeker de vliegende pleuris uit.spacer line  

Tsja, die geile WA's maken mij de pis niet lauw, maar Indonesia wel als het zelfs gaat om deze malloot.

Dan,
Als Indo inderdaad het lef niet heeft, kan dat verregaande consequenties hebben, want die meneer en volgelingetjes wanen zich direct boven de wet. Komt door hun heilige dus helemaal toppie.


Heldere ziende

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 06-11-2020 13:04 jakarta-snacks wrote:
Tsja, die geile WA's maken mij de pis niet lauw, maar Indonesia wel als het zelfs gaat om deze malloot.

Dan,
Als Indo inderdaad het lef niet heeft, kan dat verregaande consequenties hebben, want die meneer en volgelingetjes wanen zich direct boven de wet. Komt door hun heilige dus helemaal toppie.
Tja Jak, het zal mij ook een zorg zijn als twee mensen hun gerief uit dit soort acties halen, maar in Indonesië valt dit nu eenmaal onder pornografie en is strafbaar. Emoticon: Yes!

Ik heb een donkerbruin vermoeden dat ze op Rizieq een imam Bahar Smith scenario toe gaan passen, die schobbejak had 3 jaar voor de mishandeling van 2 minderjarigen en had 3 jaar aan zijn jurk, die werd afgelopen mei voorwaardelijk vrijgelaten (assimilatie) en werd na enkele dagen weer opgepakt. Emoticon: Shiny

Er waren twee dingen waar Bahar in overtreding was.

Ten eerste had hij verschillende acties/activiteiten ondernomen die geacht werden onrust in de gemeenschap te hebben veroorzaakt, deze activiteiten waren het geven van provocerende lezingen en een video die het verspreiden van vijandigheid en haat jegens de regering tot doel hadden.

Ten tweede heeft Bahar de regel van grootschalige sociale beperkingen (PSBB) geschonden door grote aantallen mensen bij zijn lezingen te verzamelen.


Gevolg, plaatsing in een zwaarbewaakte gevangenis, opgeruimd staat netjes eerst Nusakambang, later Gunung Sindur waar hij nu zijn volle tijd uit mag zitten. Emoticon: Yummie!

Zoiets zie ik ook met Rizieq gebeuren, die laten ze rustig naar huis gaan, schoppen zijn aanhangers rotzooi dan laten ze daar de oproerpolitie op los, een vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken, bovendien zijn die witgejurkte provocerende imams als Habib en Bahar net zo intelligent als een muilezel met het downsyndroom. Emoticon: Shut up!

Gegarandeerd dat Rizieq kort na hij thuis is begint met haat zaaien, revolutie verkondigen oproepen tot massale demonstraties en de president verketteren, dan is de kans groot dat ze hem midden in de nacht van zijn bed lichten, vastzetten en tevens gelijk de aanklacht voor pornografie in zijn knalpotje rammen. Emoticon: Devilspacer line  

Ik hoor veel mensen zeggen: Was het maar als "vroeger".
We weten genoeg.


Heldere ziende

spacer line  

Ja, goed plan!
En vertel er vooral bij waar precies!

"The Attorney General of the Republic of Indonesia gave the order to bury 92 tons of highly explosive ammonium nitrate near Biaung Beach in East Denpasar."

Idioten!!!!

Dat spul gewoon uitstrooien op zee. Niks aan de hand mee. Geen vergiftiging of zoiets dergelijks.
Lost op en is voedsel voor de zeeplantjes. Iedereen blij en gevaar is weg.

Nee, we begraven het exact HIER.... (locatie). Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud

thebalisun.com/92-tons-of-high(...)ied-near-bali-beach/


Heldere ziende

spacer line  

Kent u dat verhaal van Habib Viezerik die terug zou komen naar Indonesia?

Nou, hij komt niet Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud

S.A. laat hem niet gaan, want dingetje met overstay, voor zover ik begreep

Team Viezerik hebben daarop een email gestuurd naar ticket agent met eigen verzoek tot cancel van ticket. Tsja, kun je mee wapperen of zo he.
Heldere ziende


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,810,192 topic views - 242,062 posts - 13,758 topics - 35,455 members - last post @ 24-10-2021 22:04 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,615,897 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com