indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > In het nieuws > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

spacer line  

Mogelijk ten overvloede, maar zie de uitleg van imigrasi in de plaatjes van de onderstaande link EN van de 2 tweets daaronder!

Let vooral op die 20 september (en minus 5 dagen).

twitter.com/ditjen_imigrasi/st(...)429685386477573?s=19


Heldere ziende

spacer line  

Meneer Jakarta -Snack: weet u nog een andere online bank dan Transferwise om geld over te maken naar indonesië? Bedankt voor uw antwoord!jstar
User
spacer line
 

https://www.worldremit.com/en/(...)ia/faq/bank-transfer

Werkt goed maar TransferWise heeft wat betere koersen dan WorldRemit.spacer line  

Verder weet ik er geen online. Nooit verder in verdiept. Ja, de welbekende (beruchte) Paypal.

Uiteraard heb je nog wel de (peperdure, maar ook snelle) RIA, MONEYGRAM etc geldkantoren.
Heldere ziende

spacer line  

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.jstar Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile. jakarta-Snacks: hartelijk bedankt! Na 10 transacties blokkeert Transferwise de rekening.
spacer line  

Geen enkele verdere uitleg? Zomaar?
Vreemd verhaal. Nooit last van gehad.


Heldere ziende

spacer line  


Op 02-09-2020 18:57 schreef jakarta-snacks:
Geen enkele verdere uitleg? Zomaar?
Vreemd verhaal. Nooit last van gehad.


Hetzelfde overkwam mijn vader, moeder en een vriend. Allemaal na meerdere transacties te hebben gemaakt.

Hello Rudy,

We’ve decided to keep your account closed. Unfortunately, we can’t tell you the specific reason why — it’s because of how we’re regulated. But we can choose to close an account if we think:

It’s a duplicate of another (you can only have one TransferWise account, unless we agree otherwise).
It’s connected with activity that may be illegal.
Its security has been compromised.

These are just examples, though. You can find more reasons in our Terms of Use Agreement

We’re sorry that we can't offer you our services anymore.

Thanks,
The TransferWise Teamspacer line  

[
Een vriend van me die in Manilla woont, mocht maximum 1500 Euro overmaken i.v.m. terrorismebestrijding .jstar
User
spacer line
 


On 02-09-2020 18:57 jakarta-snacks wrote:
Geen enkele verdere uitleg? Zomaar?
Vreemd verhaal. Nooit last van gehad.


Er zijn wel redelijk vaak problemen mee. Het lijkt erop dat ze, zodra er maar enig vermoeden van witwassen of criminele activiteiten is, de account blokkeren. Een beetje (cf. DHL) het katholieker dan de paus verhaal.

Zie hier bijvoorbeeld:
https://www.compareremit.com/m(...)ransferwise-reviews/

En als je dan geld op hun rekening hebt staan kan je zeer lang wachten totdat ze het terugstorten.
spacer line  

Nou, dan zal ik wel geluk hebben. Nooit problemen en grotere bedragen dan bovenstaand genoemd.
Werkt perfect. Handelingen op de app: ca. 20 seconden.
Transactietijd naar BCA bank én aldaar ontvangen: ca. 20 seconden.Heldere ziende

pelaut
User
spacer line
 

Maak sinds ik de tip las op dit forum sinds Maart elke maand enkele kleine en grote bedragen over via Transferwise. Nooit problemen gehad behalve een kleine hickup toen ze, na de eerste transacties, een extra ID check wilden doen maar dat had heb ik van meerderen al gehoord dat ze dat standaard doen. Werkt bij mij tot nog toe prima, gebruik de dure ABN i het geheel niet meer. Tot een bedrag van 3500 Euro is Transferwise goedkoper dan de standaard 17,40 Euro fee bij de ABN. En de snelheid is perfectjstar
User
spacer line
 

Eerlijk gezegd heb ik redelijk goede ervaringen met PayPal. Maar ik gebruik het niet zozeer voor privé overschrijvingen maar voor zakelijke transacties. Het grote voordeel is dat je een 'officiële' factuur kan maken en dat de klant de mogelijkheid heeft het geld te laten blokkeren als de goederen niet in orde zijn. Ook kan ie in zijn eigen munteenheid betalen dus een vaste voorafgesproken prijs is mogelijk en je hoeft niet te wachten op het geld zoals bij internationale bank overschrijvingen. Het is wel redelijk duur en de koersen zijn ongunstig.

Ook gebruik ik het liever dan kredietkaarten bij bestellingen. Bij PayPal moet je wel uitkijken als je het gebruikt bij online aankopen. Want als je er een account hebt en je gebruikt je e-mail adres, kan het zo zijn dat er semi automatisch geld van je rekening of kredietkaart gaat. Veel leveranciers hebben namelijk een overeenkomst dat bij een bestelling de betaling zonder goedkeuring wordt uitgevoerd. (Er is geen PayPal login meer dus ook geen keuze van kaart of rekening.) Ook is het zo dat als je gratis anti-virus of gaming software installeert, er vaak een clausule is dat na een bepaalde tijd je het moet opzeggen of je gaat automatisch betalen; die firma's gebruiken vaak ook PayPal.jstar
User
spacer line
 

Na een flinke controverse mag dit nu niet meer als alternatieve straf voor het niet dragen van een masker:

jstar
User
spacer line
 

Het is paniek in Jakarta. Door het zeer grote aantal nieuwe besmettingen en de angst dat de gezondheidszorg overbelast wordt, zijn de PSBB regels opnieuw ingesteld.

Dus vanaf 14 september gaan we eigenlijk weer terug naar de oude situatie; ALLE niet prioritaire firma's moeten hun kantoren sluiten en hun personeel van huis laten werken, de winkels en restaurants e.d. moeten ook de deuren sluiten (dus alleen weer afhaal / bestel mogelijkheden).

Ik weet nog niet wat het inhoudt voor de shopping malls maar logischerwijs moeten die natuurlijk ook weer dicht.


PS: Ook in Bali zijn er problemen; 55 ziekenhuizen zijn bijna op hun maximum capaciteit.
spacer line  

Dank voor de waardevolle update Jstar.
Daar gaan we weer.
Of misschien beter: Nu gaan we pas voor het "eggie".


Heldere ziende

spacer line  

Iemand enig idee of Imigrasi dan (ook weer) dicht gaat per 14 september en/of die eerder vermelde 20 september wordt uitgesteld?

Ik heb nog niets kunnen vinden namelijk. Misschien heb ik iets gemist.


Heldere ziende

jstar
User
spacer line
 


On 16-09-2020 06:18 harlys wrote:
Ahok ontmantelt BUMN, Andre Rosiade vraagt ​​Jokowi en Erick Thohir om BTP te verwijderen

"Ik ben een executeur, niet echt een supervisor. De commissaris in BUMN komt eigenlijk als een hel langs de hemel maar is nog niet binnengegaan", zei Ahok. Emoticon: Bye bye

https://www.tribunnews.com/nas(...)-thohir-mencopot-btp


I.p.v. in een zatte bui iets onbegrijpelijks door Google Translate te jassen, zal ik proberen wat achtergrondinformatie te geven:

Ahok, de ex-gouverneur van Jakarta die een gevangenisstraf moest uitdienen voor godslastering werd daarna aangesteld in de Raad van Commissarissen van Pertamina, het immense overheidsbedrijf (wat ze hier BUMN noemen) dat zich voornamelijk met olie en alle aanverwante zaken bezighoudt.

Nu, na een wellicht frustrerende periode, gooit hij een beetje de handdoek in de ring of probeert via zaken in de openbaarheid te brengen, misstanden bij Pertamina en alle BUMN's aan de kaak te stellen. Er worden dus Youtube filmpjes gemaakt en interviews gegeven waarin hij zijn gal spuwt. Hij vindt dat het hele ministerie door en door verrot is en dat het beter opgeheven zou worden. En Pertamina vergelijkt hij met een volgevreten slang die alleen maar slaapt en niets doet behalve lobbyen bij de ministers.

De tegenstanders laten zich natuurlijk ook niet onbetuigd en eisen zijn ontslag. Niet vreemd dat deze geluiden vooral uit regeringspartij Gerindra komen, de partij van .... Prabowo.


Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

66 buitenlanders het land uitgezet....

https://en.antaranews.com/news(...)rom-bali-in-jan-sept

Ik heb geen idee wat normale aantallen zijn, maar aangezien er vanaf maart maar een fractie van de buitenlanders in Indonesie zijn vind ik dit best wel veel. We hebben het dan alleen nog over Bali.... Emoticon: Blush


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

McDonalds Kuta, Bali, voorgoed gesloten...
https://thebalisun.com/mcdonal(...)0-years-in-business/


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

jstar
User
spacer line
 

Er zijn zware onlusten hier, bijna wel in elke grote stad.

Er kwamen demonstraties door de onvrede met de nieuwe 'omnibus' wet. Eigenlijk is dit een verzameling van wetten, het gaat over meer dan 900 bladzijden.

Niemand heeft het dus gelezen en weet precies wat er in staat. Men is bang voor inkomensverlies terwijl dit door de regering wordt tegengesproken. Maar wat wel duidelijk is, is dat bedrijven meer vrijheden krijgen en dat de lokale overheden minder in de melk te brokkelen krijgen, ook bij aanbestedingen. Dit en de 100.000 rupiah per persoon, zou wel eens een grote reden kunnen zijn voor het animo te demonstreren en rel te schoppen.

Ah: Zaken die voor ons -de buitenlanders- interessant leken, blijken een beetje een wassen neus. De mogelijkheid vastgoed te bezitten geldt (natuurlijk) alleen voor bepaalde appartementen en bezit van de grond is uitgesloten. Het afschaffen van belastingen op inkomsten van buiten Indonesië is aan veel voorwaarden verbonden en ook slechts voor een gelimiteerde periode. Teleurstellend dus.totto
User
spacer line
 

Istar,
Heeft het ook niet meer te maken met maximaal 1 vrije dag, simpeler ontslag verlenen en dergelijke. Als ik zie wat er op NU.nl staat lijkt het toch iets anders te liggen???

NU.nl :
Voorheen werd het minimumloon per sector afgesproken. Gouverneurs mogen het minimumloon voortaan zelf bepalen. Ook worden mensen minder lang doorbetaald na ontslag en hoeven werkgevers hun personeel nog slechts een dag per week vrij te geven.

Bedrijven krijgen door de nieuwe wet sneller vergunningen en ontheffingen voor projecten die een negatieve impact op het milieu hebben. Zo hoeven ondernemingen alleen nog maar toestemming te vragen als een project een zeer groot risico voor het klimaat vormt.Toto Travel.com

jstar
User
spacer line
 

Er wordt aan 79 bestaande wetten geschaafd. Het is dus heel moeilijk in te schatten wat nu precies de problemen zijn waarmee de (echte) demonstranten worstelen. Sinds de meesten studenten zijn, wordt het helemaal vaag.

Het minimumloon per sector zou inderdaad worden afgeschaft, ten gunste van door de regionale gouverneurs vastgestelde minimumlonen. Dit vertrouwt men niet maar het is eigenlijk wel logisch in dit land met de grote regionale verschillen. Men verlaagt ook de ontslagvergoeding tot maximaal 19 maanden salaris, afhankelijk van hoe lang de werknemer de baan heeft gehad. Voorheen was het maximum 32 maanden loon, het waren een beetje Spaanse toestanden hier. Veel misbruik à la 'ik kom naar het werk maar doe niets meer en hoop dat ze me ontslaan' .

Maar een nieuw overheidsfonds zal de nieuwe werklozen wel zes maanden extra uitkeren.
Ook is het zo dat het toegestane overwerk wordt verhoogd tot maximaal vier uur op één dag en 18 uur per week.

De echte pijnpunten, naast het door totto benoemde plan dat bedrijven werknemers slechts één vrije dag per week hoeven te geven in plaats van twee, zijn de (gedeeltelijke) afschaffing van bevallingsverlof, menstruatie verlof (echt waar) en huwelijks verlof. Ook wordt de wettelijke voorziening om iemand die minimaal 6 jaar in dienst is lang verlof te geven, weggehaald. Op die ene dag per week terugkomend; het was hiervoor zo dat men als bedrijf een 5/2 óf een 6/1 werkweek moest hebben. Het bestond dus al. Ook is het nu niet zo dat men voorziet dat de bedrijven zo maar een 6-daagse werkweek mogen invoeren, er wordt alleen nog wettelijk gesteld dat 6 dagen per week het maximum is.

En dat laatste zie je veel hier, er worden zaken in wetteksten verwijderd waardoor men zich niet meer veilig voelt. Vergeet niet dat de arbeidswetten hier ongelofelijk gedetailleerd zijn en de werknemers wettelijk zeer goed beschermd werden. En zoals eerder gezegd, er zijn zodanig veel wijzigingen dat je niet eens weet waartegen men demonstreert. En dan worden er natuurlijk zaken op een nogal opportunistische manier uitgepikt (met de aankomende verkiezingen), iedereen heeft wel commentaar.

NB: Men heeft het natuurlijk wel op een beetje achterbakse manier doorgedrukt en hoopte waarschijnlijk dat het niet teveel negatieve aandacht kreeg. Dat blijkt toch niet helemaal gelukt te zijn.Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Ik heb eerlijk gezegd de perikelen t.a.v. de nieuwe omnibus wetten niet goed gevolgd, duidelijk is wel dat er massale demonstraties zijn en uiteraard trekt dat strontvliegen aan, nadat ze zich tot pakweg een 2 weken geleden afzijdig hebben gehouden, hebben deze extreme moslimclubjes FPI, PA 212 en GNPF de demonstraties in hun armen gesloten. Emoticon: Yummie!

Een ideale manier om Agus en Dewi te mobiliseren en dan komt uiteraard ook de WC eend Habib Rizieq die al twee en een half jaar wordt vastgehouden in Saoedi Arabië weer boven drijven, volgens voorzitter Lubis (FPI) is de stronteend vrij om te gaan en zal binnenkort terugkeren om de revolutie in Indonesië te leiden, al weer Emoticon: Confused

De ambassadeur van Indonesië zegt van niets te weten, het kruis wat achter Habib zijn naam staat is volgens de ambassadeur nog steeds roder als die van het rode kruis wegens overtreden van de wetten in het heilige land. Emoticon: Yes!

Het commentaar van de FPI leiding is dat de ambassadeur zijn portie krijgt als hij voor zijn schepper staat voor al zijn gore leugens. Emoticon: Wink

Helaas voor die gevluchte stinkvogel is de belangstelling voor zijn gevangenschap in Mekka maar vrij oppervlakkig, Covid19 en de Omnibuswet stelen nog steeds de show. Emoticon: Bye bye


De vice president Maruf Amin die nog tot in zijn kruinharen in de Islamitische raad (MUI) zit, maakte bekend dat een vaccin (als het er komt) wat nog niet door de MUI het stempel halal heeft gekregen toch toegediend mocht worden. Emoticon: Yes!
Alhamdulillah, dat is een feestje waard, ja toch, niet dan.? Emoticon: Party!jstar
User
spacer line
 

Het is wel interessant te zien dat de vaccins hier anders zullen zijn dan die in Europa (en de VS).

Nu ja, niet volledig anders; Erik Thohir heeft Engeland bezocht voor de AstraZeneca vaccins (100 miljoen). Maar ze zullen ook tenminste drie van de vier Chinese vaccins afnemen; CanSino, Sinopharm en Sinovac.Het gaat in totaal om ca. 300 miljoen doses, maar aan het eind van het jaar 'slechts' een 15 miljoenjstar
User
spacer line
 

Gisteren trouwens zware regen en ja hoor, de overstromingen beginnen weer.

En dit jaar nog eens met La Niña* dus dat belooft.

* de toplaag van de Stille Oceaan wordt zwaar afgekoeld waardoor er nog meer regen ontstaat.
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,143,259 topic views - 241,948 posts - 13,754 topics - 35,357 members - last post @ 27-09-2021 16:05 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

153,476,254 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com