indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > In het nieuws > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

jstar
User
spacer line
 

De grote trend in Azië is trouwens het plastic gezichtsscherm.

harlys
User
spacer line
 

Zal Indonesië ook niet zijn dan dat de laatste update ergens begint maart was en de ambassade 2 dagen per week open .

En iedereen om me heen zegt Corona is voorbij en daar sta ik weer in de file. Emoticon: Bye bye
https://visa.indonesia.nl/
Het zijn zwaarwegende woorden die verder strekken ... Wanneer macht haar geloofwaardigheid verliest

spacer line  

Goed, om even duidelijk te zijn dan: Toeristen worden dus nog niet toegelaten.

Alleen de volgende groepen:
Children of dual citizenship with a foreign passport and registered in the immigration system as an Indonesian citizen;
Holders of Temporary Stay Permit and Permanent Stay Permit (Permanent Residents/KITAS and KITAP) with a valid Multiple Re-entry Permit.
Holders of Diplomatic Visa and Official/Service Visa,
Holders of Diplomatic Stay Permit and Official/Service Stay Permit.
People engaged with Medical Services and Delivery of Supplies (humanitarian assistance),
Airline and Maritime Crews including Land Transports.
People whose travel is associated with essential work for NATIONAL STRATEGIC PROJECTS such as infrastructure or construction with approval from the Director-General of Immigration

MITS
mensen uit een van deze groepen voldoen aan:
Hold a Health certificate (in English) issued by relevant health authorities from their respective countries. The healthcertificate should mention that the person concerned is fit enough to travel and free from respiratory infection symptoms (fever, cough, sore throat, a cold, short of breath) and proof of a negative PCR test. The letter is valid for max. 7 days

EN

Statement of willingness (in English) to be quarantined by the Government of the Republic of Indonesia for 14 days at designated facilities conducted by the Indonesian government or self-quarantine

En dan wordt verwezen naar: www.imigrasi.go.id/visa_exe/index/
Waar het nogmaals staat.


Heldere ziende

spacer line  

Afgelopen weken zijn me diverse verhalen ter oren gekomen dat verschillende huishoudens plots een PLN rekening moesten betalen van 2x zo hoog als normaal of zelfs nog meer!

Zojuist op CNN Indonesia een bedrijfje waarvan de rekening ... 10x .... zo hoog is als normaal...

Dit geldt voor zowel prabayar als pascabayar.

Hou uw meterstanden goed in de gaten. Maak foto's, noteer deze standen en vergelijk.

Al eerder was bekend dat de prabayar meters (de wat "oudere" Emoticon: Wink erg slecht zijn en onnauwkeurig. Uiteraard in uw nadeel.


Heldere ziende

nsenada
User
User icon of nsenada
spacer line
 

Inderdaad, heel de kampung klaagt en reclameert. Wij hadden bijna een verdubbeling. En ons verbruik was ongeveer hetzelfde als anders. Ons werd verteld dat de personen die de meterstanden opnemen, niet op pad konden door Corona. PLN ging er vanuit dat het waterverbruik zou stijgen, als mensen in lockdown zijn. Daardoor hogere rekening. Volgende maand dus zeker in het oog houden.


There's a big difference between kneeling down and bending over!

jstar
User
spacer line
 


On 11-06-2020 01:27 nsenada wrote:
Inderdaad, heel de kampung klaagt en reclameert. Wij hadden bijna een verdubbeling. En ons verbruik was ongeveer hetzelfde als anders. Ons werd verteld dat de personen die de meterstanden opnemen, niet op pad konden door Corona. PLN ging er vanuit dat het waterverbruik zou stijgen, als mensen in lockdown zijn. Daardoor hogere rekening. Volgende maand dus zeker in het oog houden.


PLN = elektriciteit

AETRA (voorheen PAM) = water


Het valt ook op dat de voedsel prijzen van de online aanbieders stijgen. Veel restaurants gingen weer open dus er is weer meer vraag.nsenada
User
User icon of nsenada
spacer line
 

Oeps... ja, foutje inderdaad... het was nog vroeg Emoticon: Smile (hier heeft de watermaatschappij een andere naam dan AETRA, geloof ik)


There's a big difference between kneeling down and bending over!

jstar
User
spacer line
 

ADHYA TIRTA BATAM (ATB) misschien? Dan is er ook nog Palyja.

Naar PLN sturen we een WhatsApp met foto van de meter elke maand. Ze komen niet meer langs.nsenada
User
User icon of nsenada
spacer line
 

ATB, dat is het inderdaad. PLN, voor het depot air minum, komen ze nog steeds opmeten en voor ons huis gaan we token halen bij alfamart.


There's a big difference between kneeling down and bending over!

spacer line  

tokens halen bij de Alfamart? Dat zie ik zoveel meer gebeuren.

Ik begrijp dat je dat nog niet gewoon doet vanuit je luie stoel op je smartphone?Heldere ziende

nsenada
User
User icon of nsenada
spacer line
 

Wij wonen vlak bij alfamart, en aangezien wij veelal met cash geld omgaan, is dit voor ons de beste manier. En, een beetje beweging voor Laurina kan geen kwaad Emoticon: Laugh out loudThere's a big difference between kneeling down and bending over!

spacer line  

Cash. Tjsa.

Vreemd fenomeen tegenwoordig.
Ik maakte de huur over naar de makelaar.
Die moest op zijn beurt dat geld gaan pinnen en een foto van dat cash naar de eigenaar sturen. Dan was t goed.
Want transfer is niet duidelijk of niet veilig of zo?


Heldere ziende

jstar
User
spacer line
 

Na het Indonesische tax amnesty programma zijn velen met meerdere eigendommen nogal bang voor (huur)overschrijvingen naar hun rekeningen.jstar
User
spacer line
 

Voor de toegang tot (veel) malls wordt een systeem geadopteerd uit Singapore:

Je moet jezelf preregistreren op een website.
http://registration.malkelapagading.com
Dan bij de gate waar je binnengaat wordt de barcode gescand. Anders kom je niet binnen.

Ik verwacht grote chaos doordat niemand weet dat dit systeem bestaat en natuurlijk ter plekke dit ontdekt.
pelaut
User
spacer line
 

Klopt, hoorde hetzelfde van mijn vrouw vanmorgen, maar die liep al binnen in de mall (MAG) dus het is waarschijnlijk vrij gemakkelijk ter plekke te regelen.spacer line  


Op 12-06-2020 22:22 schreef pelaut:
Klopt, hoorde hetzelfde van mijn vrouw vanmorgen, maar die liep al binnen in de mall (MAG) dus het is waarschijnlijk vrij gemakkelijk ter plekke te regelen.

Met cash? Emoticon: Laugh out loud


Heldere ziende

jstar
User
spacer line
 

Dacht dat Mal Artha Gading (MAG) niet dat scangedoe heeft. Maar misschien hebben ze wel iets soortgelijks (als MKG) om het aantal bezoekers te beheersen. Het is trouwens eentje die ik nu koste wat het kost zou vermijden, vooral de chaotische Diamond supermarkt.spacer line  
Heldere ziende

pelaut
User
spacer line
 

Ha ha ha, dat was nou precies waarvandaan ze me belde, vanuit die inderdaad meestal chaotische Diamond, en het verhaal over die barcode vertelde....jstar
User
spacer line
 


On 27-12-2019 13:39 Malam wrote:
O jee er zijn twee mannen gearresteerd die er van worden verdacht hoofdonderzoeker Novel Baswedan van de KPK in april 2017 zuur in zijn gezicht te hebben gegooid, waardoor hij half blind is.

Dat is een verdomd zware bevalling geweest, de politie heeft een jaar en acht maanden nodig gehad, moedwillig of het was ingewikkeld speurwerk, dat zal wel nooit naar boven komen, maar dat het 2 actieve politie agenten zijn geeft te denken.

Kranten vol, want dit heeft de gemoederen de afgelopen 2 jaar behoorlijk bezig gehouden, duidelijk genoeg dat Novel een gevaar vormde voor corrupte politici, het gebeurde namelijk in de periode dat er arrestaties waren verricht die te maken hadden met de e-KTP fraude waar tientallen politici meer als honderd miljoen Euro uit die begroting hadden lopen klauwen.

Verder is er ondanks alle speculaties nog weinig van te zeggen, het enige wat bekend is dat er 2 actieve leden van de politie zijn opgepakt en verdacht worden, van hun motieven en of opdrachtgevers is nog niets bekend en ik vraag me af of dat ooit bekend zal worden, je kan alleen maar hopen dat ze gaan praten en hun opdrachtgever(s) verraden, dat kan nog een leuke verrassing worden.

Als ze nu de echte schuldigen te pakken hebben en ze worden veroordeeld en Novel mag als slachtoffer nog een laatste woord doen, dan kan ie met recht zeggen "Als jullie dat nog een keer doen dan kijk ik jullie nooit meer aan".


De kranten staan nog steeds vol geprakt met berichten over de arrestatie van de twee politie agenten die een aanslag met zuur op Novel hebben gepleegd, ik heb honderden berichten voorbij zien vliegen.

Het enige interessante is dat één van die gladjanussen toen ze werden overgebracht naar een andere politie eenheid schreeuwde dat Novel een eikel is die verraad heeft gepleegd, daaruit zou je kunnen concluderen dat ze met de arrestatie van die twee raak hebben geprikt.

Voor de rest is alles nog steeds speculatie en herhalen van dezelfde berichten, die twee beschermen nog steeds hun opdrachtgever en of de recherche staat te trappelen dat los te peuteren is de vraag, als de opdrachtgever namelijk een politie generaal is, wat steeds wordt gesuggereerd, dan is de beer helemaal los, de politie heeft al zo'n fijne naam.Ik hoor net op de radio dat een van de zuurgooiers is veroordeeld tot één jaar gevangenisstraf.

Dat is weinig, zou je zeggen.

Maar als reden wordt gegeven, dat de problemen die de arme man nu met zijn ogen heeft, blijkbaar niet door het zuur, maar door een slechte verzorging en foutieve behandeling door het ziekenhuis komt?!
Emoticon: Confused

Tja.jstar
User
spacer line
 

Ze hebben de regio hier ingedeeld in meerdere kleuren, om aan te duiden hoe het zit met besmettingsgraad e.d.

Je hebt dus van rood via oranje en geel naar groen, wat van slecht naar goed is.

De scholen in de groene zones mogen weer open.
Eén klein probleempje; slechts 6% van alle gebieden zijn groen.
En dan is de vraag hoe het zit met leerlingen uit een oranje gebied die op een groene school zitten?

Ah, de internationale scholen zullen blijkbaar pas in september weer beginnen.spacer line  

Ik zag die zuurgooier op TV.
Zelden zo'n walgelijk arrogante houding gezien!


Heldere ziende

pelaut
User
spacer line
 

Het nieuwe scan gebeuren met barcode als je de mall binnen wil nog even nagevraagd bij mijn vrouw: Het is wel bij de Mall kelapa Gading maar niet bij de Mall Artha Gading en dus ook niet om de Diamond supermarkt daar binnen te komen.Mijn vrouw wilde de gegevens niet geven en ze konden daarna naar binnen door het scannen van de persoonsgegevens van de dochter van een vriendin die ook meeliep (op z'n Indonesisch echt serieus geregeld dus). Ook in de Senayan City Mall schijnt dat scannen te gebeuren.harlys
User
spacer line
 

Morning all

World Airports opening dates 🛩🛬🛫✈️*

1. Lebanon 🇱🇧 July 15, 2020
2. Bahrain 🇧🇭 June 10, 2020
3. Qatar 🇶🇦 June 10, 2020
4. Jordan 🇯🇴 July 15, 2020
5. Iraq 🇮🇶 (Air Corridor) August 1, 2020
6. Iran 🇮🇷 August 1
7. Egypt 🇪🇬 August 1
8. Saudi Arabia 🇸🇦 August 1, 2020
9. Tunisia 🇹🇳 August 1
10. sweat Baghdad 🇮🇶 first of August month
11. Japan 🇯🇵 June 15, 2020
12. Northern Macedonia 🇲🇰 June 15, 2020
13. Lithuania 🇱🇹 June 15, 2020
14. Hungary 🇭🇺 June 15, 2020
15. Poland 🇵🇱 June 15, 2020
16. Romania 🇷🇴 June 15, 2020
17. Serbia 🇷🇸 June 15, 2020
18. Netherlands 🇳🇱 June 20, 2020
19. Kazakhstan 🇰🇿 June 20, 2020
20. Albania 🇦🇱 June 22, 2020
21. Bosnia and Herzegovina 🇧🇦 June 22, 2020
22. Denmark 🇩🇰 June 22, 2020
23. Estonia 🇪🇪 June 22, 2020
24. Finland 🇫🇮 June 22, 2020
25. South Korea 🇰🇷 June 22, 2020
26. Ireland 🇮🇪 June 22, 2020
27. Kyrgyzstan 🇰🇬 June 22, 2020
28. Latvia 🇱🇻 June 22, 2020
29. Norway 🇳🇴 June 22, 2020
30. Slovakia 🇸🇰 June 22, 2020
31. Australia 🇦🇺 July 1, 2020
32. Belgium 🇧🇪 July 1, 2020
33. Belarus 🇧🇾 July 1, 2020
34. China 🇨🇳 (Beijing only) July 1, 2020
35. Sweden 🇸🇪 July 1, 2020
36. Canada 🇨🇦 July 1, 2020
37. Colombia 🇨🇴 July 1, 2020
38. Kosovo 🇽🇰 July 1, 2020
39. Malaysia 🇲🇾 July 1, 2020
40. Moldova 🇲🇩 July 1, 2020
41. Uzbekistan 🇺🇿 July 1, 2020
42. Republic of Taiwan 🇹🇼 July 1, 2020
43. Turkmenistan 🇹🇲 July 1, 2020
44. Ukraine 🇺🇦 July 1, 2020
45. Indonesia 🇮🇩 July 10, 2020
46. India 🇮🇳 July 10, 2020
47. Pakistan 🇵🇰 July 10, 2020
48. Algeria 🇩🇿 July 15, 2020
49. Morocco 🇲🇦 July 15, 2020
50. Philippines 🇵🇭 July 15, 2020
51. South Africa 🇿🇦 July 15, 2020
52. Georgia 🇬🇪 (only for Georgia City) July 15, 2020
53. UK 🇬🇧 July 15, 2020
55. Kuwait 🇰🇼 July 15, 2020
56. Libya 🇱🇾 July 15, 2020
57. Cyprus (Turkish side) June 1, 2020
58. Russia 🇷🇺 July 15, 2020
59. Bulgaria 🇧🇬 June 10, 2020
60. Brazil 🇧🇷 August 1
61. Armenia 🇦🇲 August 1, 2020
62. France 🇫🇷 August 1
63. Greece 🇬🇷 June 10, 2020
64. Germany 🇩🇪 June 15, 2020
65. Spain 🇪🇸 August 1
66. Italy 🇮🇹 August 1
67. Austria 🇦🇹 June 15, 2020
68. Azerbaijan 🇦🇿 June 15, 2020
69. Czech Republic 🇨🇿 June 15, 2020
70. USA 🇺🇸 September 1, 20
71. Switzerland 🇨🇭 June 15, 2020
72-UAE first flight to Beirut airport on 1 / 7

Data source quoted ICAO. https://www.google.com/amp/s/a(...)cross-the-world/amp/


Het zijn zwaarwegende woorden die verder strekken ... Wanneer macht haar geloofwaardigheid verliest

jstar
User
spacer line
 


Nou, ze hebben hier het nieuws gehaald hoor. Zag net op TV:

Patung Jan Pieterszoon Coen di Belanda Jadi Sasaran Unjuk Rasa
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,117,879 topic views - 241,944 posts - 13,754 topics - 35,357 members - last post @ 26-09-2021 17:02 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

153,429,321 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com