indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > In het nieuws > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (3 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

spacer line  

Ja, maar nu proberen uit te leggen aan Jan Toerist via een website waar werkelijk geen letter uitleg staat.


Heldere ziende

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Welke Jan Toerist Jak Emoticon: Confused Ik denk dat de toeristen in Indonesië op dit moment op één hand is te tellen. Emoticon: Laugh out loud

Morgen Lebaran, oh oh oh zonder mudik (miljoenen die naar huis terug keren) vanwege de corona lockdown, maarrrr Indonesië zou Indonesië niet zijn als niet hele volksstammen het toch wilden proberen. Emoticon: Devil

Er zijn de afgelopen weken tijdens actie "Ketupat" haast 26.000 auto's met mudik gangers aangehouden. Emoticon: Talk to the hand

Ayo Pak mau kemana Emoticon: Confused
Mudik Pak. Emoticon: Blush
Tidak boleh Pak, kembali ya, cepat cepat. Emoticon: Bye bye


Om in het geheugen te prenten, zoiets zie je slechts één keer in je leven, 1 dag voor Lebaran tolpoort Cikampek. Emoticon: Laugh out loud

jstar
User
spacer line
 

We zitten precies op het begin van Lebaran, vandaag de laatste Ramadan dag.

En de vluchten van Lion en Batik Air tussen Jakarta en Bali zijn voor twee dagen opgeschort. Onder het mom dat ze zich niet aan de procedures hielden.
Je zou die vliegtuigen van Garuda eens moeten zien.Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 23-05-2020 10:08 Malam wrote:
Welke Jan Toerist Jak Emoticon: Confused Ik denk dat de toeristen in Indonesië op dit moment op één hand is te tellen. Emoticon: Laugh out loud ....
Dat vraag ik mij af. Begin april waren er in Labuan Bajo grote spandoeken opgehangen om toeristen te laten weten dat de regels aangepast waren mbt visum, verblijf in Indonesie. Voor mij was dat een indicatie dat het om weleens meer toeristen zou kunnen gaan dan gedacht wordt. Ik ga ervan uit dat berichtgeving ook bv op Bali was/is, misschien ook op Java en andere eilanden. Ik ben actief op TripAdvisor en ook daar komen af en toe postings voorbij van toeristen die nog in Indonesie zijn. Volgens mij is er intussen nog niets veranderd mbt de regelgeving (heb vorige week nog gekeken) en kunnen toeristen tot nader order zonder kosten in Indonesie blijven. Niemand hoeft daarvoor naar een immigratiekantoor. Dat, tezamen met vluchten die gecanceld zijn (op dit moment alleen Garuda en Qatar) plus het feit dat de situatie in het thuisland vaak veel dreigender is, maakt dat mensen juist blijven en proberen om er iets van te maken.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

jstar
User
spacer line
 

Er is natuurlijk een groot verschil tussen echte toeristen en personen die er langer verblijven en er overwinteren, de digital Nomads en de back/begpackers en surfers. Die SosBud verlengingen doen, die dragen niet zoveel bij aan de lokale economie (geen centjes, geen hotel maar kos, geen restaurants).

Dit is van een Indonesisch artikel:

KONTAN.CO.ID - JAKARTA. De impact van de corona-pandemie op de toeristenindustrie op Bali is enorm. De reden is dat wanneer de toeristenindustrie stopt met bewegen, dit een impact heeft op de economie en vele andere sectoren op Bali.
Toerisme is de ruggengraat van de Bali-economie. Op basis van gegevens van de Indonesian Tourism Industry Association (GIPI) Bali is de groei van buitenlandse toeristen (toeristen) in april 2020 vergeleken met dezelfde periode in 2019 met meer dan 90% gedaald.
Adjunct-gouverneur van Bali, Tjokorda Oka Sukawati, zei dat Bali een van de gebieden werd waar de zwaarste corona-pandemie heerste. Omdat ongeveer 60% van het bruto regionaal binnenlands product (GRDP) van Bali afkomstig is uit de toeristische sector.
"Niet alleen het toerisme, ook andere sectoren worden getroffen (dalende toeristen)", zei Tjokorda in de vierde editie van de Industry Roundtable online-sessie gehouden door Markplus, Inc. en de Jakarta Chief Marketing Officer (CMO), vrijdag (24/4).
Bijvoorbeeld de agrarische sector. Meestal worden landbouwproducten op Bali geabsorbeerd door hotels, die tot 140.000 kamers tellen. 'Nu zijn er niet meer en de boeren hebben overaanbod', zei hij.
In gegevens van GIPI was het aantal toeristen naar Bali in januari 2020 met 11% gestegen. Vervolgens daalde het aantal buitenlandse toeristen in februari 2020 met 18%. Op dit moment begonnen alle vluchten van en naar China vertraging op te lopen.
Het aantal dalingen was in maart 2020 nog ingrijpender. De daling bereikte 42,32%. Omdat, naast Chinese toeristen, toeristen uit Europese landen zoals Italië, het Vaticaan, Spanje, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Engeland en verschillende steden in Zuid-Korea zijn verboden om Bali binnen te komen.
Maar het meest ingrijpend is de daling in april 2020 die met het coronavirus op Bali rond 93,24% bereikte.spacer line  

AM,
Kun je je wel afvragen, maar dat zijn slechts een paar toeristen t.o.v. de immense drommen die normaliter wekelijks binnenkomen.
Niet bepaald veel toeristen hebben de luxe om maar te blijven tot datum onbekend. Doorgaans moeten de meesten toch weer een keer werken of hebben andere vrij normale verplichtingen om weer in hun thuisland te zijn. Los van het feit dat deze toeristen dus daarbij nog eens een bak extra kosten hebben wat niet bepaald gebudgetteerd is.

Kuta, Seminyak etc etc zijn leeg. Straten leeg. Winkeltjes leeg of dicht. Geen drommen toeristen op de trottiors etc etc.

Bovendien: Er wordt nauwelijks internationaal gevlogen en is het vrijwel onmogelijk als toerist hier de toerist uit te hangen. Certificaten, quarantaine en die prachtige aanmeld website...

"juist blijven en proberen er iets van te maken": Die luxe hebben de meeste toeristen niet, AM. Die sparen een heel jaar voor een vakantie (of meerdere jaren). Voor die vakantie van een week of 3.
Even beide beentjes weer op de grond.


Heldere ziende

spacer line  

Prijzen in Bali storten in elkaar.
Huur, grondprijzen, zelfs groenten! Jawel ook die kloteuien Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud , kip, eieren, you name it.


Heldere ziende

spacer line  

Zo, de Lebaran dag.
Geen idee of er plekken zijn waar men toch massaal bij elkaar komt om het te vieren, bidden etc.
We zullen over een week of 2-3 zien wat de resultaten zijn.
In ieder geval lijkt het erop dat de overheid een redelijke aanpak heeft toegepast, maar we weten ook dat talloze mensen al eerder huiswaarts zijn gekeerd en er plenty door de mazen zijn geglipt.

Op 21 mei jl.: 973 besmettingen zijn gemeld over 24 uur. Het hoogste aantal in 24 uur, aldus onderstaande link.

covid19.go.id/p/berita/kasus-p(...)-total-menjadi-20162Heldere ziende

jstar
User
spacer line
 

Meer dan de helft van de nieuwe besmettingen in Jawa Timur (Jakarta 'slechts' over de 100) dus je ziet de bui al hangen....jstar
User
spacer line
 

Voor ik het vergeet; Selamat Idul Fitrispacer line  

Ja, Selamat Idul Fitri voor diegenen die dat vieren.


Heldere ziende

jstar
User
spacer line
 

De bezoeken aan huis zijn toch fors verminderd. Het is erg kalm, geen festiviteiten, zelfs het vuurwerk was heel sporadisch.

Veel mensen beginnen vandaag ook weer te werken; de vakanties zijn uitgesteld.spacer line  


Op 22-05-2020 08:36 schreef jstar:
Vanaf 28 mei moet iedereen die in Bali aankomt aantoonbaar een swab test hebben ondergaan. Wordt natuurlijk al door de luchtvaartmaatschappij gevraagd. Je moet jezelf registreren op https://cekdiri.baliprov.go.id/ en dan krijg je een QR code voor het boeken van het ticket.

Of dit nu een impact gaat hebben op het aantal (binnenlandse) toeristen Emoticon: ConfusedKlik om het oorspronkelijke plaatje te bekijken
Kijk eens aan, de ontwikkelaars/verzinners van die site:
OF ze hebben dit topic gelezen OF meerdere mensen hadden iets van WTF is dit?
Nu al veranderd:
bolletje 1: Voor Indonesiers
bolletje 2: voor buitenlanders
bolletje 3: login
bolletje 4: data collection status.

De totaal onbegrijpelijke PDF van een SOP (Standard Operating Procedure: Ik licht dit maar toe, want 99% van de lezers weet niet wat een SOP is) is verdwenen.

Dat is al ietsje duidelijker.

Opmerkelijk bij "data collection status" de site plotseling gebruik wil maken van je camera. Als ze dan even toelichten waarom. Ik denk dat dat is om een QR code te scannen (ook een aanname want eronder staat ergens "retry scan QR code". Hoezo REtry?

Ook vraagt ie om een token. Een aanname dat je die dan krijgt per email. Is dat dan de QR code? Nee, toch denk ik het niet, want token moet je dan weer intypen.

En dan moet je blijkbaar die QR code printen en voor de camera houden, of wordt ervan uitgegaan dat iedereen een smart phone heeft en vanuit die email de QR code dan weer voor de camera houdt?

Helaas nog NUL begeleidende informatie voor de Indonesier of de buitenlander.
Ook geen FAQ.
Heldere ziende

spacer line  


Op 26-04-2020 10:10 schreef jakarta-snacks:
Mmmm, las zojuist dat de fatality rate in Indonesia de hoogste is.

Dus over het immuunsysteem zullen we het toch nog maar even niet hebben.
Gewoon Lebaran + ~3 weken. Dan weten we meer.


"Indonesia Fears New Spike in Coronavirus Cases Next Week"

jakartaglobe.id/news/indonesia(...)irus-cases-next-week

We zullen zien.Heldere ziende

spacer line  

En dat verhaal met beduidend minder Covid-19 bij hogere temperatuur en hogere luchtvochtigheid kunnen we ook wel schrappen, toch? Brazilië bijvoorbeeld.
Of nog niet?


Heldere ziende

jstar
User
spacer line
 

Latijns Amerika is natuurlijk vergelijkbaar met Zuid Europa; ze zullen datzelfde genetische ‘probleem’ hebben dat je in Noord Oost Europa minder tegen komt. En daarbij schijnen de zwarte mensen ook nog eens veel kwetsbaarder te zijn, (De meeste mensen van Afrikaanse afkomst vind je in Brazilië) Dit samen verklaart ook veel voor New York en Californië.

https://www.sciencemag.org/new(...)er-may-be-your-genesjstar
User
spacer line
 

Op dit moment geeft Anies, de gouverneur van Jakarta, een lange (45 min) speech over de volgende stappen en wat er staat te gebeuren met de PSBB.

Allerlei maatregelen, zoals het heropenen van de restaurants met een maximum van 50% van de capaciteit, enz. enz.

Ook heeft ie het over de zgn. red zones, dit zijn er nu flink wat minder.

We komen er nog wel op terug.spacer line  

Erg benieuwd naar de opsomming en hopelijk redelijke uitvoerbaarheid ervan.


Heldere ziende

spacer line  

Echter een 45 minuten lange speech versus de ca. maximaal 5 minuten lange concentratieboog van de gemiddelde Indonesiër .... (die concentratieboog conclusie is uit een vrij rijkelijke eigen ervaring, waarbij 5 minuten al erg veel is).

Gemiddelde he. Ik trap niet iedereen op den teenen.


Heldere ziende

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Er gaat helemaal NIKS gebeuren in Jakarta. PSBB verlengd met 2 weken. Bekasi zou vandaag afgerond moeten worden, maar geen idee wat de huidige status is, want controles op de tolwegenbij Karawang zijn er nog. Ik heb een KTP voor Bekasi, en zou niet terug kunnen zonder extra brief. Maar als de PSBB voor Bekasi afgelopen is, dan is er geen brief meer nodig, denk ik. Of toch wel. En zo niet, als ik bij de controle in Karawang zeg dat ik naar huis ga in Bekasi (volgens KTP), laat men me dan door of niet? Zo niet, mag ik dan wel terug naar waar ik vandaan kom?

Niemand hoeft het uit te zoeken hoor. Ik ga voorlopig niet terug, zeker niet nu mijn leverancier van eeh 'lekkere sapjes' deze in een doos stopt zodat ze 2 dagen later afgeleverd worden ;-)


Ho Lee Fuk

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Volgens Jasa Marga (beheerder tolwegen) is de controlepost bij kilometer 68 en worden personenauto's en bussen gecontroleerd. Geen SIKM - toestemmingsbrief - is geen doorgang. Maar... Karawang heeft geen regelgeving, en vanuit daar zou je ook naar Bandung kunnen die dat niet heeft. Hoe werkt dat dan? Lief lachje geven? Lulverhaal ophangen? Dompet trekken?

Systeem is niet waterdicht, en dat is nog zacht uitgedrukt. Het is meer een vergiet met enkele gaatjes verstopt.


Ho Lee Fuk

jstar
User
spacer line
 


On 04-06-2020 10:15 Yerun wrote:
Er gaat helemaal NIKS gebeuren in Jakarta. PSBB verlengd met 2 weken.


De PSBB is voor onbepaalde tijd verlengd maar is waarschijnlijk slechts tot eind juni actief en er gaat toch wel wat veranderen hoor. Juni wordt een transitie maand.

Dus zelfs op korte termijn zijn er wijzigingen. Anies zei bijvoorbeeld dat gebedshuizen vanaf morgen, vrijdag dus, met 50% capaciteit operationeel kunnen worden. Je mag met je volledig gezin weer in de wagen. En bedrijven en restaurants kunnen maandag 8 juni met datzelfde 50% criterium heropenen en winkelcentra op 15 juni.

We zullen zien hoe het gaat.Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

jstar; ja kennelijk is er toch het en en ander veranderd inmiddels.

Voor Bekasi rijden de bussen en forenzen-treinen weer. In Jakarta metro ook en zo. Vrijwel op volle sterkte. Er stond vanochtend ook weer ouderwets file op de tolwegen. Toch wel fijn om te zien eigenlijk. Beetje gevoel van normaalheid zeg maar.

PSBB in West Java loopt trouwens tot 2 juli, maar veel al open is.. dan is dat ook maar een loze kreet. ooh wait, dat was het toch al, want als je Jakarta in/uit wil kun je via bepaalde wegen of betaal je dat jonge agentje z'n maaltijd in cash. Emoticon: Laugh out loud


Ho Lee Fuk

spacer line  

Wordt een interessante tijd.
Net als India worden hier nog records qua besmettingen gebroken als ik het goed begreep.
Toch worden restricties (deels) opgeheven.


Heldere ziende

jstar
User
spacer line
 

Het openbaar vervoer wordt ook weer 'genormaliseerd'. Nu ja, er zijn wel veel regels.

De (g)ojek mag weer passagiers meenemen maar ze mogen geen helm meer uitreiken. Ook moeten ze vaak door een wasstraat om te ontsmetten. Dat wordt bijgehouden met het inscannen van een barcode. En er wordt aangeraden een plastic scherm tussen motorrijder en passagier te gebruiken.In bus en trein valt vooral op dat er niet meer mag worden gesproken! Emoticon: Confused
Verder natuurlijk de gebruikelijke maatregelen als masker verplicht, 1 meter afstand, en een maximum aantal reizigers per compartiment. Ouderen wordt gevraagd niet te sporen tussen 10.00 en 14.00 uur, kleuters worden niet toegelaten.

Het is trouwens zo dat er in 66 RW van Jakarta geen online motordiensten mogen worden aangeboden. Die 'red zones' zijn aangemerkt als brandhaarden.
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.86,938,588 topic views - 240,535 posts - 13,733 topics - 34,040 members - last post @ 04-12-2020 13:25 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

141,699,844 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com