indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > In het nieuws > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (1 reaction)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

spacer line  

apnews.com/amp/d876fac318a7474(...)tter_impression=true

Apparently after the agency lifted the tsunami warning...


Heldere ziende

spacer line  
Heldere ziende

jstar
User
spacer line
 


On 29-09-2018 03:48 jakarta-snacks wrote:
apnews.com/amp/d876fac318a7474(...)tter_impression=true

Apparently after the agency lifted the tsunami warning...


Ja, het is raar. De buitenlandse pers en de Indonesische overheidsinstanties spreken elkaar volledig tegen.

Het hoofd van het bureau voor meteorologie en geofysica, Dwikorita Karnawati,, zegt dat de waarschuwing nà de tsunami die om 17.32 uur plaats vond, werd ingetrokken.

Dus iemand heeft het fout of liegt.Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Veel kranten maakten ook na 17.30 uur (na de tsunami) bekend dat de tsunami waarschuwing was ingetrokken.
Het is enorm oppassen met het nieuws in Indonesië er zijn 16.000 nieuws sites die allemaal een graantje (reclame) mee trachten te pikken en niet schuwen om nepnieuws de wereld in te slingeren.
Op enkele redelijk betrouwbare kranten na is de berichtgeving in Indonesië nagenoeg allemaal van het niveau "Story/Weekend/Linda" in Nederland.spacer line  

Volkskrant en Telegraaf beschrijven het ook al. Warning ingetrokken, toen een grote golf.

Either way: bijna 400 doden. Zal nog fiks stijgen, vrees ik


Heldere ziende

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 06-08-2018 14:35 Malam wrote:
Het is een puinhoop, inmiddels 98 doden gemeld. Emoticon: Blush

Gigantische schade en natuurlijk de klap achteraf door het weg blijven van toeristen.
]
Afgelopen woensdag zijn wij uit Padangbai vertrokken overland/overzee naar Flores. Gisteravond aangekomen.
Hierdoor heel Lombok doorkruist. de puinhopen zijn vooral te zien in het oostelijk deel. soms is het moeilijk om te zien of het nu een aardbevingsschade was of gewoon een puinhoop, maar we hebben in elk geval heel veel opgeslagen tenten gezien. Daar zijn de vluchtelingenkampen in Europa nog heilig bij. en met tenten bedoel ik letterlijk tenten, in een driehoek gemaakt met wat bamboestokken en zeil. Je hoeft niet gestudeerd te hebben om te snappen dat de regen straks hiervan een nog grotere puinhoop maakt. Heel triest om te zien.

Wat echter helemaal niet in nieuws is geweest (bij mijn weten tenminste niet en ook niet bij de mensen die ik hier ken) is dat delen van het westen van Sumbawa ook getroffen zijn. Nogal respectloos naar de mensen daar. We hebben veel kapot gezien vnl bij Pototano in de buurt, Taliwang en verder tot Sumbawa Besar maar hier en daar ook nog wel tot Dompu (is ongeveer halverwege het eiland).
Waar Bali aan de andere kant dus genoemd is, Sumbawa helemaal niet.

En dan nu weer een nieuwe beving op Sulawesi.

Op de boot naar Lembar waren wel een paar toeristen maar veel minder dan toen ik vorig jaar in mei dezelfde route deed. Een deel ervan ging overigens meteen door naar Hu'u op Sumbawa (surfen). In Padangbai (waar veel toeristen toch naar toe gaan voor de oversteek was het ook niet heel erg druk.

Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 29-09-2018 10:51 jakarta-snacks wrote:
Volkskrant en Telegraaf beschrijven het ook al. Warning ingetrokken, toen een grote golf.

Either way: bijna 400 doden. Zal nog fiks stijgen, vrees ik


De waarheid schijnt ergens in het midden te liggen, gelijk na de aardbeving heeft de BMKG een tsunami waarschuwing afgegeven.
Na verloop van tijd werd de waarschuwing ingetrokken en 2 à 3 minuten na de intrekking kwam de grote golf.
Fout van de BMKG Emoticon: Confused Jazeker, maar heeft het veel impact gehad op het aantal slachtoffers kan je je afvragen.
Ik lees wel haast wekelijks dat er ergens een aardbeving is in Indonesië, vaak gevolgd door een tsunami waarschuwing, sinds 2004 altijd loos alarm.
Mensen gaan er steeds gemakkelijker over denken, in Palu hebben de mensen ruim een half uur de tijd gehad om weg te komen en velen hebben dat niet gedaan.
Om de BMKG de schuld te geven van veel slachtoffers omdat ze 3 minuten te vroeg de waarschuwing introkken is iets te gemakkelijk, maar wel met de opmerking erbij dat de BMKG zijn zaakjes duidelijk niet goed op orde heeft.

Maar alles gaat goed komen, bij het nationaal monument Monas hadden zich met magrib duizenden aanhangers van Rizieq verzameld om voor de grote imam die vast zit in het zwarte dozen land omdat hij de visa regels aan zijn laars heeft gelapt te bidden, ze waren er toch dus ze hebben ook gelijk voor de slachtoffers in Pula gebeden. Emoticon: Worship

https://www.cnnindonesia.com/n(...)ebelum-doakan-rizieqMalam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 29-09-2018 11:08 Anne Mieke wrote:


Wat echter helemaal niet in nieuws is geweest (bij mijn weten tenminste niet en ook niet bij de mensen die ik hier ken) is dat delen van het westen van Sumbawa ook getroffen zijn. Nogal respectloos naar de mensen daar. We hebben veel kapot gezien vnl bij Pototano in de buurt, Taliwang en verder tot Sumbawa Besar maar hier en daar ook nog wel tot Dompu (is ongeveer halverwege het eiland).
Waar Bali aan de andere kant dus genoemd is, Sumbawa helemaal niet.


Anne Mieke het is voor zover ik heb gezien wel behoorlijk in het nieuws geweest, maar dat nieuws werd ondergesneeuwd door het nieuws van de enorme aantallen doden op Lombok en de evacuatie van de duizenden toeristen van Gili Trawangan.spacer line  

Malam.

Ik hoor geruchten dat die witjurk in die zandbak mogelijk tot 6 maanden de bak in moet en een equivalent van 200 miljoen Rp moet betalen.

Doe s eff uitzoeken en smeuiig rapporteren aub..


Heldere ziende

45havana
User
spacer line
 

Had van mij 600 maanden mogen zijn. En 200 miljoen rupiah is met de huidige koers +/- 12000 euries, een schijt bedrag voor deze kuthommel. Emoticon: AngryMalam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Ik zie dat ook Havana bepaald geen zoef zoef Habibi fan is. Emoticon: Laugh out loud

Ik kan er weinig nieuws over vermelden, feit is dat de grote nestenschijter de visa regels heeft overtreden dat staat vast en niet zo'n beetje ook, zijn visum liep tot 21 juli dus hij verblijft nu inmiddels 10 weken illegaal in het kamelenland. Emoticon: Yes!
Vast staat ook dat Biebel huisarrest heeft, Saoedi Arabië is het land met de meeste deportaties ter wereld, dat is niet zo vreemd, moslims uit heel de wereld hebben vaak maar één doel, zo dicht en zo lang mogelijk bij die zwarte doos zijn. Emoticon: Worship
Met verlopen visum maakt ze geen ruk uit, de zegen van Allah is veel belangrijker, tijdens hun uitwijzingsproces worden die doos aanbidders in de immigratie-gevangenis vast gezet, de procedure kan wel tot een jaar duren.

Dus Joris Driepinter heeft nog mazzel dat ie huisarrest heeft en niet in de bajes zit, maar er schijnt toch meer aan de hand te zijn, volgens bezoekers wordt Joris in de gaten gehouden door de Saoedische inlichtingendienst die een huis tegen over hem hebben gehuurd om de grootmuil in de gaten te houden. Emoticon: Cooool
Waar of niet waar, zoek mijn zakken maar na, wat wel vreemd is dat hij maar een beperkt aantal bezoekers mag ontvangen, je kan er dus wel van uitgaan dat ie weldegelijk in de smiezen wordt gehouden door een stelletje 007 kamelendrijvers.

Dan geeft Agus de ambassadeur in Riyad enkele dingen aan, hij zegt niet expliciet dat dit van toepassing is op Joris, maar hij geeft het aan, met welk nut kweetnie, maar dan gaan er bij mij bellen rinkelen, dus dan laat ik even mijn fantasie de vrije loop. Emoticon: Wink
Democratie moet nog worden uitgevonden in die zandbak, de ouwe Sal en zijn opvolger Mohammed bin Salman al-Saud (Sal jr.) delen de lakens uit punt.
Voor politieke bijeenkomsten en lezingen is toestemming nodig, we weten dat Rizieq van hot naar het vloog, bijeenkomsten organiseerde en lezingen hield, er zitten namelijk het hele jaar door duizenden Indonesiërs in Mekka en omstreken die de umroh doen (kleine bedevaart). Emoticon: Yes!
We weten ook de nestbevuiler politiek bedrijft en dat Widodo de grote boosdoener is, hij heeft zelfs uitspraken over revolutie gedaan, je zou dit ook uit kunnen leggen als haatzaaien tegen de huidige machthebbers van Indonesië. Emoticon: Blush

Toen Sallie en zijn gevolg begin 2017 op bezoek in Indonesië was en met alle egards werd ontvangen heeft hij voor zijn tenenkrommende vakantie in het lustoord Bali, in Bogor een memorandeum of understanding getekend, waar in staat dat de kamelendrijvers en rijsteters gezamelijk tegen discriminatie en haatzaaien op zullen treden. Emoticon: Talk to the hand
Het zou zo maar kunnen dat dit de reden is dat Joris huisarrest heeft en geen grote groepen mag ontvangen, God mag weten of beter gezegd Allah mag weten dat het gesodemieter van Habib tegen de vriend van Sal sr. en Sal jr. uit het vakantie paradijs Indonesië (Widodo) in het verkeerde keelgat is geschoten, ik geef mijn snavel maar een douw. Emoticon: Yeah right!

Dan zou Joris grootmuil namelijk het slachtoffer zijn van de Saoedische regel/wet:
Alle activiteiten en massabijeenkomsten van buitenlanders hebben toestemming nodig van het Koninkrijk Saoedi-Arabië via het ministerie van Buitenlandse Zaken van Saoedi-Arabië. Colleges/toespraken met provocerende uitingen, rechtstreeks of via de Sociale media is op het grondgebied van het Koninkrijk Saoedi-Arabië ten strengste verboden.

Het was de ambassadeur Agus Abegebriel die deze overeenkomst aanhaalde en het lijkt mij niet dat hij dit deed om zijn kennis over de betrekkingen van Saoedi Arabië en Indonesië te spuien. Emoticon: Nooo
De tijd zal leren wat er precies loos is, de advocaat en voorzitter van de conservatieve moslimpartij Bulan Bintang de pisnicht Yusril Mahendra ziet een ideale kans om in de belangstelling te komen voor de verkiezingen, hij heeft twee vazallen naar Rizieq gestuurd om uit te zoeken wat er werkelijk loos is en om eventuele juridische hulp te bieden. Emoticon: I love it
Ik val huilend van het lachen uit mijn stoel als die twee aambeien aanbellen bij Joris en dat ze door een paar 007 kamelendrijvers op hun schouders worden getikt " Wat komen jullie doen ? Opzouten wegwezen bemoei je niet met interne zaken in onze koninklijke salbak ". Emoticon: Bye bye De grote advocaat en hoogleraar staatsrecht Yusril is wel zo slim om zelf niet te gaan. Emoticon: Talk to the hand
Man man man wat een soap.spacer line  

Wowwww.

Mogelijk duizenden doden na tsunami op Sulawesi.
Niet dat dat wel/niet/wel/niet nieuws van intrekken waarschuwing waarschijnlijk veel verschil had gemaakt, maar dat gaat nog wel een dingetje worden.

RIP zielige mensjes aldaar.

www.rtlnieuws.nl/nieuws/artike(...)-tsunami-op-sulawesi


Heldere ziende

spacer line  

Lees het artikel. Huiverend. Donggala...


Heldere ziende

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Het is een chaos in Palu - Donggala, de afstanden zijn enorm, eer dat een grote hulpverlening op gang is gekomen ben je dagen verder, in eerste instantie kon maar een deel van de landingsbaan worden gebruikt en zijn er honderden militairen met hulpgoederen met Hercules vliegtuigen ingevlogen die wel konden landen, inmiddels is de landingsbaan hersteld.

Er worden plunderingen gemeld,ik weet niet op je dat zo kan noemen, er is een gebrek aan alles, er is geen stroomvoorziening het hele openbare leven ligt stil, er zijn enorme gensets onderweg en een hospitaalschip, er is een gebrek aan drinkwater dus ik begrijp dat mensen dat uit de verwoeste gebouwen waar supermarkten in zaten gaan halen.

Het aantal slachtoffers is inmiddels gestegen naar 840, dat de muis van het te vroeg intrekken van de tsunami waarschuwing een staart zal hebben kan je wel zeker van zijn, de aandacht voor tsunami waarschuwing is na Aceh 14 jaar geleden enorm verslapt.
Ruim anderhalf jaar geleden las ik al een stuk dat 70 % van de tsunami indicatoren die geplaatst waren na 2004 al niet meer werkten door gebrek aan onderhoud.

Dat de waarschuwing voor tsunami enige minuten voor de overstroming werd ingetrokken zal weinig invloed hebben gehad op het aantal slachtoffers, wat wel van invloed zal zijn geweest is de kracht/hoogte van de golven, die waren veel te laag ingeschat, dat komt puur door het gebrek aan meetapparatuur/indicatoren, het is allemaal natte vinger werk.Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Gisterenavond hadden duizenden aanhangers van de FPI gehoor gegeven aan de oproep om voor Rizieq in Mekka te bidden, tevens werd er gevraagd om voor de slachtoffers van de tsunami te bidden. Emoticon: Worship
Ik heb op mijn stoel zitten koken van de uitspraken van de algemeen voorzitter van de FPI Lubis, volgens dit stuk endeldarm is de tsunami de straf van Allah voor het vervolgen van de moslimgeestelijke Gus Mus in Pula, die haat imam wordt vervolgd voor haatprediken en komt uit de FPI stal. Emoticon: Angry
Volgens Lubis wordt Indonesië door nog meer rampen getroffen als het niet stopt met criminaliseren van moslimgeestelijken, die smeerkees moeten ze opsluiten.

Ik had er al meer over geschreven dat veel van die gasten in de top van conservatieve moslim groeperingen Arabisch roots hebben, het lijkt wel alsof de extremistische islam in de genen zit van dat stelletje.
Rizieq en ook Lubis zijn kuikens die niet uit een Indonesisch ei zijn gekropen maar uit een kamelendrol, bizar dat dit stelletje zo'n stempel op de moderate Indonesische islam kunnen drukken. Emoticon: Confused
Het overleden forumlid Surya die was opgegroeid in Jakarta heeft in het verleden is een stuk geschreven over die tulbandfanaten die in zijn jeugd 50 jaar geleden al actief waren, ik zal het stukje is opzoeken. Emoticon: Cooool

Gisterenavond richtte Rizieq vanuit Mekka via de i-phone ook nog het woord tot zijn aanhang, volgens de boef is het belangrijk om de strijd tegen Widodo voort te zetten zodat Prabowo president wordt en het criminaliseren van de moslimgeestelijken een halt wordt toegeroepen. Emoticon: Yawn
Het gaat goed met hem en hij dankte de Saoedische koning en overheid voor hun geboden bescherming, maar hij hoopte dat ze hem nu wel snel zouden laten gaan, om te voorkomen dat de overstay boete oploopt tot enorme bedragen. Emoticon: Blush

Ik heb is op mijn gemak zitten spitten in het reilen en zeilen van de immigratie in die zandbak van Sal sr en Sal jr, ze hebben 10 miljoen buitenlanders binnen hun grenzen en enorme aantallen illegalen, mensen die na hun bedevaart de illigaliteit zijn ingedoken en enorm veel die hun werkvergunning niet hebben verlengd. Emoticon: Nooo
Er is sprake van tienduizenden mensen, in 2013 en 2017 hebben ze een periode van 3 maanden overstay amnestie ingesteld om mensen de kans te geven zonder boete het land te verlaten, tevens zijn de boetes en sancties behoorlijk aangescherpt. Emoticon: Yes!
Zo krijgen umroh gangers (kleine bedevaart) met overstay 50.000 Rial boete (11.500 Euro), 3 tot 6 maanden gevangenisstraf en een verbod 3 tot 5 jaar om het land te betreden, niet gepist en toch nat. Emoticon: Shiny

Wat business visa betreft, zoals de nestenschijter heeft, daar staat 15.000 Rial op, wat Rizieq zijn echtgenote en 3 dochters aangaat, vrouwen hebben in Saoedië maar één recht, dat is het aanrecht, die worden dan ook niet verantwoordelijk gesteld voor de boete, die mogen gewoon vertrekken, daar is de heer en meester (Rizieq) verantwoordelijk voor. Emoticon: Yummie!
Voor een business visum is een sponsor nodig, die heeft in de zandbak de zorg dat zijn protegé op tijd pleiten is, die krijgt dan ook dezelfde boete. Emoticon: Wink
Voor wat er dan opgehoest moeten worden hoef je geen rekenwonder te zijn, als het een beetje tegen zit voor die witgejurkte stoephoer, man/vrouw drie dochters, 75.000 plus 75.000 voor de sponsor, oepsedosie dat is twee maal 288 miljoen Rupiah.
Dat is totaal ruim 33.000 Euro, eerst aftikken voor er een kameel op je paspoort gaat zitten voor je uitreis stempel en Allah op je blote knieën danken als je er zonder bajes vanaf komt Emoticon: Laugh out loud

Dit de endeldarm Lubis die zegt dat de rampen in Indonesië komen door het criminaliseren van moslimgeestelijken, als ik dat soort dingen lees dan zou je wensen dat Suharto weer terug was, die liet dat soort gasten voor hun kloten schieten. Emoticon: Angry

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 30-09-2018 10:26 Malam wrote:Ruim anderhalf jaar geleden las ik al een stuk dat 70 % van de tsunami indicatoren die geplaatst waren na 2004 al niet meer werkten door gebrek aan onderhoud.

Dat de waarschuwing voor tsunami enige minuten voor de overstroming werd ingetrokken zal weinig invloed hebben gehad op het aantal slachtoffers, wat wel van invloed zal zijn geweest is de kracht/hoogte van de golven, die waren veel te laag ingeschat, dat komt puur door het gebrek aan meetapparatuur/indicatoren, het is allemaal natte vinger werk.


Als je het over de duivel hebt dan trap je hem op zijn staart, het hoofd informatie en data van de BNPG (rampenbestrijding) maakt bekend dat het waarschuwingssysteem voor tsunami's al sinds 2012 niet meer werkt. Emoticon: Talk to the hand
De reden, er vinden steeds meer rampen plaats, maar jaar na jaar wordt het budget kleiner, terwijl het onderhoud van de apparatuur loei duur is, mede omdat de appartuur soms na een week al verziekt is omdat vissers de appartuur als boei gebruiken om aan te leggen. Emoticon: Angry

http://www.tribunnews.com/nasi(...)early-warning-systemzieleffe
User
User icon of zieleffe
spacer line
 


https://www.bd.nl/buitenland/o(...)oeste-palu~aec51a49/
Overheid: er mag geplunderd worden in verwoeste Palu
De ruim 330.000 bewoners van het door de tsunami verwoeste Palu, Indonesië, hebben honger en plunderen winkels. De overheid staat het toe vanwege de noodsituatie.Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Het is een complete hel geweest op Sulawesi, niet alleen de aardbeving en de tsunami, tijdens de aardbeving zijn er ook enorme modderstromen/aardverschuivingen geweest die hele dorpen hebben weggevaagd.
Veel regio's zijn nog niet bereikbaar, er wordt gevreesd dat het aantal slachtoffers nog enorm toe zal nemen. Emoticon: Cry
Man man man wat en bak ellende, ik heb ziels veel medelijden met die sloebers.jstar
User
spacer line
 

Men spreekt over al meer dan 800 doden.

Terwijl men nog bezig is de mensen uit het shopping center te redden, zie je beelden van plunderingen in datzelfde winkelcentrum*. Geen leger, geen politie, ... echt schandalig.

* iemand met zijn handen vol met Levi’s spijkerbroeken heeft wel iets anders aan zijn hoofd dan honger of dorst.spacer line  

Plunderingen gebeuren altijd en overal.

Verschrikkelijk wat voor een drama zich daar voltrekt.


Heldere ziende

zieleffe
User
User icon of zieleffe
spacer line
 

Ja dat is al erg genoeg.
Dat zou ook in Nederland kunnen gebeuren.
Want in Nederland is het respect ook gedaald tot een niveau van laag staande individuen die hun gevoel gebruiken als ik het maar heb en ze zijn dan de machtigste die ze mee krijgen in hun opvoeding van islamisten, linkse superrioor zijn tegen anderen. Emoticon: Stupid Emoticon: So funny Emoticon: Frustrated

Maar dat je dat promoot als verantwoordelijke, dan ben je helemaal van de pot gerukt.
Wie gaat met de beste buit er vandoor, jongeren die brutaal zijn en het niet nodig hebben slepen met alles weg, ze kunnen het bijna niet dragen, zo veel bij elkaar schrapen.
Wat dat betreft ik vind het gewoon een dieren varkens mentaliteit dat je ziet, juist in die landen die geen fatsoen en respect zijn opgevoed.
Moet je nog trots zijn op zo'n mentaliteit. Emoticon: Angry Emoticon: Angry Emoticon: Bye bye Emoticon: Bye bye


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Hoera die luilakken in de DPR zijn wakker geschrokken, zoals altijd mosterd na de maaltijd, Alex Lukman van commissie V gaat voorstellen doen om het budget van de BMKG te verhogen, zodat het waarschuwingsysteem voor tsunami's wordt geperfectioneerd.
Je snap niet dat die schaamteloze luilakken er mee naar buiten durven te komen, zich geen ruk aantrekken van de waarschuwingen en als het leed geschied is met veel bravour bekend maken dat ze er aan gaan werken het budget te verhogen omdat is gebleken dat Indonesië tsunamigevoelig is en een geavanceerd waarschuwingsysteem nodig heeft. Emoticon: Confused

Buitenlandse wetenschappers krabbelen zich op hun bol, ook voor hun komt deze tsunami als een verrassing, dat deze aardbeving tot deze tsunami heeft geleid is nieuw voor ze, waarbij ze aangeven dat er dus nog veel onderzoek nodig is om het ontstaan van tsunami's te begrijpen.
De technologie om deze tsunami's vroegtijdig waar te nemen is er wel, zelfs boeien die onder water worden geplaatst zodat die mongolen die op visjacht zijn hun schepen er niet aan kunnen meren, het kost alleen een sloot geld, daarom werd een proefopstelling voor de kust van Sumatra een maand geleden vanwege de kosten nog in de koelkast gezet. Emoticon: Talk to the hand

Als het schaap verdronken is (letterlijk en figuurlijk) dan dempt men de put en de BMKG krijgt de zwarte piet toegespeeld omdat ze geen kans hebben gezien de gigantische put met een theelepeltje te dempen.
Triest dat zo'n groot land zoveel bestuurders heeft met het verstand en organisatie vermogen van een kleuter en dat een president persoonlijk moet ingrijpen om de bevolking na zo'n enorme ramp hulp te bieden.
Widodo heeft gisteren na zijn bezoek aan de rampplek ogenblikkelijk een kudde Hercules vliegtuigen die redelijk gemakkelijk in Palu kunnen landen ingezet die volgestouwd met voedsel en drinken en hulpgoedern vanuit Jakarta rechtstreeks naar Palu gaan.

Te zot voor woorden, al die klootzakken hebben toegekeken in plaats van nadat de eerste Hercules eergisteren was geland deze luchtbrug met hulpgoederen op te starten, mauwen hoe erg het wel is, niets doen en wachten tot de president maatregelen neemt.
En nu maar wachten op gasbakken in de DPR Fadli Zon en Fahri Hamzah die wauwelende hopen stront die te lui zijn om voor de duivel te dansen en alleen maar kritiek kunnen leveren weer gaan lopen kotsen dat de president niet adequaat op de ramp is ingesprongen. Emoticon: AngryMalam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Hulpmiddelen zijn er wel, gezien Indonesië nog al eens met rampen te maken heeft, het mankeert alleen vaak aan organisatie en de afstanden zijn enorm, de overheid heeft deze varende krachtcentrale die 400 megawatt kan leveren, die is onderweg naar Palu, maar moest wel uit Kupang komen.

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Degene die wel voortvarend te werk is gegaan is de nieuwe minister van sociale zaken Gumiwang, die is de dag na de ramp gelijk naar de plek des onheils gereisd, zich op de hoogte gesteld en maatregelen genomen. Emoticon: Yes!
Gummiewang maakte zo juist bekend dat er 6 keukenwagens zijn aangekomen die gelijk voor de avond zijn begonnen, deze wagens hebben een capiciteit van 2000 stuks nasi bungkus, drie maal per dag, dat zijn 36.000 maaltijden per dag. Emoticon: Yummie!
Laten we niet vergeten dat de klapper vrijdagmiddag om 17 uur was en dat pas in de loop van zaterdagmiddag de omvang van de ramp enigszins duidelijk werd. Emoticon: Blush
Dat is nog maar kort, maar er is ondertussen enorm veel op gang gekomen.
Bulog is gisteren begonnen met het sturen van honderden tonnen rijst, vlees en bakolie.
Ik wordt een beetje droevig van die ellendige berichtgeving, er zijn ook kleine lichtpuntjes die best vermeld mogen worden, zoals de Hercules vliegtuigen die af en aan vliegen en de krachtcentrale die onder weg is, men verwacht dat binnen 3 dagen de stroomvoorziening hersteld is. Emoticon: Blush
Hulp begint uit de hele wereld binnen te stromen, bovendien kunnen we zeggen van Indonesiërs wat we willen, maar ze helpen elkaar wel, er zijn in heel Indonesië inzamelingsacties op touw gezet een medaille heeft twee kanten. Emoticon: Yes!
4yoke4
User
User icon of 4yoke4
spacer line
 


Heb geprobeerd telefonisch contact te zoeken met familie die in Palu woont, lijn is dood!
Vervolgens met fam. in jakarta gebeld, die hebben wel contact gehad. De familie in Palu city jl. gajah mada leeft, ze waren niet thuis toen het gebeurde maar zijn intussen gezond teruggekeerd naar hun huis dat er nog staat.


Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.79,021,193 topic views - 236,341 posts - 13,704 topics - 27,663 members - last post @ 29-01-2020 07:31 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

128,898,709 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com