indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Java > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (1 reaction)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

spacer line  

Wie weet er een goede tandarts in Jakarta.Gaarne in de buurt van BekasiYerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Zoek je er nu 1 in Jakarta of 1 in Bekasi of 1 in Jakarta maar tegen Bekasi aan (zoals Cakung, Penggilingan, Jatinegara)? Dat is een wezenlijk verschil namelijk.

Goede tandartsen vind je vaak in ziekenhuizen van enige kwaliteit. Die zijn er meer dan voldoende, waaronder Mitra Keluarga, Awal Bros in Bekasi.


Ho Lee Fuk

Keduadam
User
User icon of Keduadam
spacer line
 

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.Yerun Dat is mss een goed idee, om ze in ziekenhuizen te zoeken.

Ik had een tandarts die wel 100 of meer certificaten op de muren had hangen (vnl uit de USA, ook betr. pijnbestrijding, awards, aanbevelingen, enz.). Plus video's in de wachtkamer tbv voortdurende eigen promotie.

Ik liet hem twee bruggetjes aanmeten voor zeg maar €650,- Ik schatte dat in NL toch veel duurder. Maar ja, goedkoop is duurkoop, dat geldt veel en vaak in Indonesia, vooral als t wat mag kosten: imitatie en stiekem labeling van bekende dure merken is normaal - stelletje fietsemakers boevenbendes hier. Emoticon: Angry Emoticon: Angry met veel glimlachen natuurlijk tijdens transacties van - waar 't allemaal weer om gaat - de veelgeëerde en aanbeden pecunia Emoticon: Devil Emoticon: Bye bye
En ach, de fullcolor kopieermachines zijn geduldig voor de rest van fraude. Kassa!

Mijn eigen tandarts gaf haar mening hierover toen ik in Juni in NL was. Voor de jaarlijkse check. Na behoorlijk wat aandringen... want ik wilde het echt weten.
Ze schudde haar hoofd, die rommel was eigenlijk gewoon waardeloos en om het te dragen nutteloos. Zelfs kan het link zijn, zeker 'snachts als je ze niet echt goed schoonhoudt (wat mij ook niet werd verteld). Sindsdien draag ik ze niet meer. Alleen maar lastig. En link.

Die niet-competente/frauderende/onnozele/narcistische/geldbeluste (doorhalen wat niet gewenst) tandarts was in Bandung.

Ik wil dus graag meeliften met deze vraag Emoticon: Blush

Wie weet er een goede tandarts in Bandung? Emoticon: Party!

Your attitude determines your altitude

zieleffe
User
User icon of zieleffe
spacer line
 Daar zit een goede tandarts............. Emoticon: Yeah right!


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Ja ja ook de smoelensmid pikt zijn graantje mee.

De trend van de afgelopen 2 à 3 jaar hier is beugels, dat schijnen de dames hier verschrikkelijk interessant te vinden.
Het barst er hier van, nepbeugels koop je al voor 18 Euro Emoticon: Confused

De smoelensmid is natuurlijk veel duurder, maar ik denk dat ze die meiden vaak zo'n ding van 18 Euro in hun rijstmolen proppen.

Ik vroeg aan een meid van twintig met een prachtig gebit waarom ze zo'n ding droeg, haar tanden stonden te ver vooruit vond ze, tja je moet wat verzinnen.
Toen ik vroeg wanneer ze terug moest komen om de boel te stellen (strakker zetten) dat was niet nodig zei ze Emoticon: Laugh out loud

En natuurlijk een pakketje kopen, lekker gengsi als je regelmatig een verschoninkje in je rijstmolen kan stoppen Emoticon: Yes!


spacer line  

Bedankt Boy,s jullie hebbem mij goed geholpen het is in Bekasi .Ziekenhuisen is een goede oplossing.Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 07-09-2013 13:15 Joop van der Meer wrote:
Bedankt Boy,s jullie hebbem mij goed geholpen het is in Bekasi .Ziekenhuisen is een goede oplossing.


Ze heeft toch zeker geen beugel nodig Joop Emoticon: Laugh out loudspacer line  

Ziekenhuis RS AWAL BROS IN BEKASI...tandarts Timurwati Ze is ook bij een tandarts in een ziekenhuis...deze vertrouw ik niet...er is aan 1 tand vanaf februari aan gesleuteld...heeft 800 euro gekost en er is nog steeds geen eind..nu moet ze voor dezelfde tand naar een ander specialist een parodentist( zeker een vriendje van haar)... De tandarts in ned.had te weinig tijd,anders was het allang achter de rug.
Dit is voor een meisje die op School zit daar in Bekasi.Weten jullie een betere oplossingspacer line  

Een tandarts ( Dokter Gigi) in een "willekeurige"ziekenhuis zoeken ?
Halleluya , dat kan je niet maken.

Ik zou via via vragen via :
1.Indonesische vrienden.
2. Die een eigen florerende clientele hebben ( via bepaalde indicatoren achter te halen)
3. Eventueel verbonden zijn aan "gerenomeerde" particuliere ziekenhuis .
4.Indien mogelijk , als je geen Indonesische Drg kan vinden , een Chinese Drg.
( let op de eerste 3 punten ).

Kwaliteit is vaak duur .


bisa dicek of makemyday .

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Moeilijk advies te geven zonder achtergronden te weten en medische kennis Joop.
Misschien toch beter verschillende artsen te raadplegen en hun bevindingen op elkaar leggen.

Wij gaan zelf nog steeds elk half jaar in Nederland naar de smoelensmid, mijn enige ervaring hier is één keer een losse kies laten trekken die heel veel auw deed.
Kwam een hyper modern ingerichte spreekkamer binnen, de tandarts met hoofddoek, vroeg mij of ik het zeker wist dat ik afscheid wilde nemen van de nog gezonde pijnveroorzaker.

Ja weg wezen, wat ze geflikt heeft weet ik niet, geen spuit gezien, ze rommelde wat in mijn broodmolen en ik stond binnen 10 minuten weer buiten, in één woord perfect.
Voor een prijs waarvoor de tandarts in Nederland niet eens zijn kleine teen buiten de dekens van zijn nest steekt Emoticon: Laugh out loud

Ook hier kan je goede medische behandeling vinden op allerlei gebied, je moet alleen even weten waar.
Succes

N.B. de posting van Surya en mij kruisten elkaar, sta ik volledig achter, informatie binnen kennissenkring is veel belangrijker als zo maar ergens binnen stappen.Keduadam
User
User icon of Keduadam
spacer line
 

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.Zieleffe TX vanuit het Bandung Frontline. Heb de UGD genoteerd met alle gegevens!

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.Surya/Malam, ja via vrienden... DAT heb ik nu juist gedaan bij deze grappenmaker fietserekmaker, zie boven en huiver! Dus dat werkt niet altijd.

Via een absoluut betrouwbare vriend, die had een vriend architekt en een realist (ken hem ook een beetje, is ook absoluut betrouwbaar... maar w.s. minder kennis van zaken dan dat wij gewend zijn in NL).
Deze aardige man heeft mijn verhaal nog niet gehoord, dat komt wel een keertje en ben benieuwd wat zijn antwoord op mijn ervaring is. W.s. geldt weer: wat niet weet, wat niet deert... het niveau zoals wij dat gewend zijn in NL (met alle contrôle, kritische testen en consumentenbonden, de media, die de boel wat wakker zouden kunnen houden, enz... !) kan best bedroevend laag zijn soms in Indonesia...
Maar als je geen vergelijkingsmateriaal hebt van hoog gekwalificeerde mensen, in NL bijv., zoals ik in dit geval had, ja dan houdt het gauw op!

Hoewel, soms mag je echt geluk hebben, en dan ben je blij dat dit kan in Indonesia... zeker w.b. de kosten; Malam gefeliciteerd met zo'n dame Gigi... ik wens dat iedereen toe hier!!

En ook w.b. het moreel, beroeps ethiek... in NL is dat ook nog wel eens zoek...
Hoewel er dan wel eerder op gesprongen wordt lijkt me...!

Kortom. Ideaal is, niet "of-of" maar "en-en" denk ik ook hierin. Via 'getuigen', vrienden... maar liefst, de tandarts dan wel, askan, via hen in ziekenhuizen zoeken.


Your attitude determines your altitude

Keduadam
User
User icon of Keduadam
spacer line
 

En liever geen 'smoelensmid' Emoticon: Nooo (een militaire term van die beulen daar) Emoticon: Angry Emoticon: Bye bye

Wij hadden een wrede kampbeul, zo'n kale, ruim 2m. grote commando arts. Toen mijn maat zijn vinger verloor door zo'n klapperend schietgat van onze AMX-tank, werd dat tien minuten later gevonden en gebracht bij de kamparts; en mijn maat zag zijn vinger gericht verdwijnen drie meter verder, in de prullenmand: "O, daar hebben we niks meer aan". Wilde zeker zijn basketbal kwaliteiten even laten zien.

Bleek even later dat ie nog makkelijk zijn vinger had kunnen behouden. AU!

Apart is dat dit trauma nu pas naar boven komt...
OF... kan ook zijn; die tandarts, zie boven, leek ECHT als twee druppels water op deze commando-arts:
kaal, groot, zelfde sadistische grijns.... en recht voor je,.. kiezen dus.


Your attitude determines your altitude

spacer line  

Maar woont iemand dicht bij Bekasi die een goede tandarts weet.Het lijk mij dat je ook een beetje geluk moet hebben.
FrankR
User
User icon of FrankR
spacer line
 

Over het algemeen ben ik best wel tevreden over mijn gedeelde tandartsenpraktijk in Blok M. De eigenaresse spreekt Nederlands, omdat ze in Amsterdam gestudeerd heeft. Een goede communicatie is belangrijk als je zelf niet of nauwelijks Indonesisch spreekt.

Anderhalf jaar geleden brak een voortand-kroon af en die is hier vervangen en tevens een stiftje erin gezet. Laatst was hij erg los en de tandarts kon de kroon gemakkelijk los trekken. Er werd afgesproken dat de gespleten wortel door iemand anders zou getrokken worden. Kosten voor een protese: 2 jt kunststof, 3 jt metaal of 22.5 jt implantaat.

Echter de andere tandarts was heel slecht op de hoogte en kon blijkbaar ook geen rontgenfoto's lezen. Hij wilde n.l. een andere tand trekken, omdat hij een onsteking zag. De eerste tandarts had geen ontsteking gezien, nadat er een nieuwe foto werd gemaakt. De tweede tandarts bekeek een afdruk van een panorama-foto meerdere jaren terug en ik kon hem niet overtuigen dat hij verkeerd was. Ik moest he zelfs erop wijzen dat er een neuwe foto was gemaakt. Uiteindelijk kwaad weggelopen en een nieuwe afspraak gemaakt met een 3e tandarts

Deze oudere ex-marine tandarts was beter op de hoogte. Eerst gel op het tandvlees gesmeerd om de injectieprik te verdoven en daarna de injectie. Binnen 2 trekken was de 6 mm wortel getrokken. Incl. medicatie met antibiotica 1.5 jt armer. Gelukkig kent mijn schoonvader de producent van de proteses en deze zouden 90% goedkoper zijn.

Wel goed oppassen, omdat er ook een hoop niet-officiele tandartsen zijn...
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.80,767,749 topic views - 238,052 posts - 13,715 topics - 29,449 members - last post @ 01-04-2020 11:13 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

131,725,391 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com