indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Java > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (3 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Hidayah
User
User icon of Hidayah
spacer line
 

Dag iedereen, ik ben laatste jaars International Business & Languages (IBL) studente aan de HvA (bachelor) en ik overweeg om volgend jaar mijn master te doen in IndonesiŽ aan de Universitas Indonesia (UI) of Universitas Gadjah Mada (UGM). Sinds vroeger leek het me al erg interessant om in mijn thuisland het studentenleven te proeven en om hier meer ervaring uit te halen.

Ik zit hoe dan ook met het feit dat wanneer ik terug kom in Nederland om werk te zoeken, het ontzettend lastig zal zijn aangezien ik heb gehoord dat vele Non-Europese diploma's door bedrijven niet wordt gewaardeerd. Ik weet nog niet of ik later in Nederland of in IndonesiŽ wil wonen en werken vandaar dat ik hoop geen foute keuze te zullen maken hierover.

Heeft iemand hier ervaring mee en wat is jullie advies hierbij?

Alvast bedankt!guna2
User
User icon of guna2
spacer line
 

Goeie vraag, verkeerd forum, denk ik. Dit lijkt me meer iets voor "Friends of Indonesia" op LinkedIn of iets dergelijks.

In een eerste opwelling krijg je van mij het antwoord waarvan ik vermoed dat je het wilt horen: DOEN!

Weliswaar staan Indonesische bullen niet hoog aangeschreven in Europe, buitenlandse ervaring wordt wel degelijk erg gewaardeerd. En omdat je toch een fors deel van je opleiding in Nederland hebt genoten, denk ik dat die buitenlandse ervaring zwaarder weegt. FWIW.

Stel je van het studentenleven alhier (Yogya) niet veel voor.spacer line  

Voor zo ver ik weet hebben de studenten van Trade Management Asia van HVA hun master in 2 verschillende Uni , bij de UPH Jakarta/Tanggerang en of Udayana Bali.
Mijn zoon was ooit 1 jaar bij de HVA geweest.(TMA)

Wat de IBL studie betreft moet je zelf vragen hoe de toekomstmogelijkheden zijn in Nederland , maar als je UI of UGM kan krijgen heb je altijd een voorsprong in vergelijking met andere universiteiten.
.
Vraag even na of de UPH ook zo'n studierichting heeft, want UPH is een goed aangeschreven Uni met veel Chinese studenten .
Dit is ook een niet te verwaarlozen aspect(netwerken) als je ooit in Indonesia wil werken.
Even informeren of je in Singapura jou master kan doen.

bisa dicek of makemyday .

Hidayah
User
User icon of Hidayah
spacer line
 

Ja dat speelt natuurlijk ook een factor. Hebben jullie toevallig ervaring wat betreft het werken in Nederland met een buitenlands diploma? Ik heb juist gehoord dat Yogja een studentenstad is, wat kan ik me dan voorstellen als student zijnde Emoticon: Smile

Surya Atmadja, ja ik ben wel bekend met de UPH, dat is een partnerinstelling van de HvA in IndonesiŽ. De UPH heeft inderdaad verschillende aansluitende studierichtingen waaronder Masters in Management of Communication, beide in het Engels. De universiteit zelf trekt me niet erg aan, omdat ik graag met studenten van verschillende afkomsten in contact wil komen. UPH daarentegen is de mayoritas Chinees-Indonesisch.

Hebben die studenten van TMA aan de UPH hun exchange gedaan of waren het echt master opleidingen?_Jarno_
User
User icon of _Jarno_
spacer line
 

Je zou kunnen zoeken op dual degree programmas, volgens mij heeft zowel ITB als UGM dergelijke programmas met Universiteiten in NL. Dan heeft het papiertje in ieder geval ook waarde buiten IndonesiŽ Emoticon: Smile


Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd

spacer line  

Mijn vrouw kwam met haar bul van UMG naar NL om door te studeren, maar moest bij / voor zowel de Erasmus als bij de LU Wageningen een "test" doen om te bezien of zij "op niveau" was om tot de vervolg-opleiding toegelaten te worden.

Men had bij beide universiteiten nml. zeer slechte ervaringen met Indonesische studenten die (zgn.) afgestudeerd waren in Indonesie en in het buitenland verder wilden studeren.

De corruptie is nml. ook al jaren tot op het bot gevorderd binnen het onderwijs in Indonesie. Goede resultaten op opleidingen, diploma's en titels kopen de (rijkere) locals hier via gespecialiseerde agenten die contacten hebben met docenten, decanen en professoren op bepaalde faculteiten van universiteiten. Da's (ook) bekend in het buitenland en men past daar de toelatingscriteria gewoon op aan.
If you have nothing to loose, you can risk everything

guna2
User
User icon of guna2
spacer line
 


On 30-08-2013 01:53 Amed East Bali wrote: Mijn vrouw kwam met haar bul van UMG naar NL om door te studeren

Een totaal onvergelijkbare situatie, waarde Amed E-B. Hidayah heeft zijn* "vooropleiding" al in NL doorlopen. Jarno's suggestie - die dual degree - is perfect. Ik wist niet dat zulks een naam had, en dan nog wel een goed Nederlandse ( whatever happened to "kandidaats" en zo?). Ik wilde al voorstellen dat Hidayah een gesprek zou aanvragen met de decaan van zijn favoriete Nederlandse universiteit om te kijken wat hij aan aanvullen werk (tentamens, scriptie) zou moeten doen om ook z'n Nederlandse bull te halen. De tijd heeft me weer ingehaald, zie ik, dual degree dus. Nog steeds is een gesprek met een decaan geen slecht idee, omdat er vaak veel meer mogelijk is dan je op het eerste gezicht voor mogelijk houdt, en omdat decanen vaak uiterst behulpzaam zijn, vooral als het om licht afwijkende en/of goed gemotiveerde verzoeken gaat. En het kost niks.

Yogya is een studentenstad, maar van een studentenleven zoals we dat in Nederland kennen is amper sprake. Er zijn wel clubs, maar die zijn er nauwelijks voor de gezelligheid, en ze zijn niet algemeen. Ze organiseren even ( events ), meestal lomba (wedstrijden), en ze zijn vaak (altijd?) vakgericht. Vergeet de ochtendsherry dus maar.

Edited: hij is een zij. Mutatis mutandis dus.spacer line  

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile. guna2: Met mijn tekst wil ik geen vergelijking maken qua situaties maar alleen aangeven dat men / Hidayah heel goed moet oppassen waar hij/zij in Indonesie wil(verder) studeren om te voorkomen dat hij/zij (veel) geld uitgeeft en (veel) tijd besteed aan iets wat later totaal waardeloos blijkt te zijn.

Zelfs degene die van / via goed aangeschreven universiteiten komen (zoals indertijd mijn vrouw van UGM) ontkomen / ontkwamen niet aan de "toets". Dit geeft dus al aan hoe er in het buitenland ( en in veel gevallen ook binnenlands ) gedacht wordt over het niveau van de Indonesische opleidingen.

Persoonlijk zou ik - indien nog aan het begin van een professionele carriere - nooit mijn Master-opleiding bij een Indonesische universiteit doen. Veel serieuze studenten in Indonesie denken en net zo over en zoeken hun heil / "Master" in bijv. Australie, Maleisie en Singapore. Toch dichtbij, soms zelfs goedkoper, en internationaal merendeels beter aangeschreven dan een vergelijkbare opleiding in Indonesie.
If you have nothing to loose, you can risk everything

guna2
User
User icon of guna2
spacer line
 

Amed, Hidayah heeft al een Nederlands middelbareschooldiploma op zak plus (tegen die tijd) een Nederlandse afgeronde hogeschoolstudie. Over haar niveau valt dus niet te twisten. Als op een of andere manier die dual degree van Jarno niet mogelijk is, en ze kiest toch voor de UGM en het "waardeloze" bulletje, wat gebeurt er dan bij een sollicitatie? Zegt de werkgever `Hidayah, je hebt wel een zooi Nederlandse papieren, maar tja, die UGM verpest het voor je', of zegt 'ie (m.m.) `Hidayah, jou nemen we. De andere kandidaten hebben hun bull wel gehaald in Leiden, maar da's gewoon een kwestie van doortrutten terwijl jij een adequate HBO-studie hebt gedaan in Nederland, plus initiatief hebt getoond door in het buitenland te gaan studeren.' Ik kies onvoorwaardelijk voor het laatste, maar de manier om erachter te komen is niet op dit forum, denk ik. Een poll op LinkedIn (en toch maar niet bij Friends of Indonesia, maar iets vakgerichters. Is er vast wel).


Veel serieuze studenten in Indonesie


Maar dat is nou net het punt. Dat die Indonesische studenten er zo over denken, is me bekend, en is ook terecht. Maar Hidayah is nou eenmaal een Nederlandse studente (weliswaar met Indonesische achtergrond). Appels en peren.Anorak
User
User icon of Anorak
spacer line
 

Inderdaad, eens met AEB, geen master doen in RI.

Ze schieten je internationaal af, door de opgegeven reden. En trek je jaren studie door de plee. Dat is zonde. Het kost bloed zweet en tranen.

Masters doen in Nederland en dan naar Indonesie komen om een paar jaar te werken Emoticon: Wink


Where there is a will there will be relatives.

spacer line  


On 30-08-2013 04:12 guna2 wrote:

Maar dat is nou net het punt. Dat die Indonesische studenten er zo over denken, is me bekend, en is ook terecht. Maar Hidayah is nou eenmaal een Nederlandse studente (weliswaar met Indonesische achtergrond). Appels en peren.

Studenten die het kunnen betalen / eventueel met beurs die proberen ook naar buitenland te gaan.
Australia , Singapura , Malaysia is populair , dichtbij en daarna kom Europa .UK - USA .
Een toets /colloquium doctum is normaal .
En toch begrijp ik nog steeds niet het verschil tussen bachelor HBO en bachelor W.O
HVA is een HBO opleiding .
bisa dicek of makemyday .

zieleffe
User
spacer line
 

Je zal je eigen wel afvragen wat weet hij van universiteiten nou ik zal gelijk in huis vallen, totaal niets.
Ik weet wel, dat een paar kinderen, familie van mijn vriendin op de TUDelft http://www.tudelft.nl/ zit.
Maar ik weet ook, dat de dochter van mijn vriendin, een universitaire opleiding heeft gehad in Bandung ergens, ze heeft gewerkt daarna Bij Mata Hari als manager van een groot afdeling en later over gegaan is, in Jakarta bij Yogkya zij een hogere functie had op de gehele gang van zaken in die toko.
In die hoedanigheid heb ik haar leren kennen 1995
Nu ze in Nederland is, heeft ze onderzocht, om hier die diploma om te zetten in het niveau van Nederland, maar dan moest zij zich bij les nemen.
Dat kon, maar de kosten waren wel een vermogen en geen subsidie die zij kreeg.
Wie gaat nu een opleiding nemen als je in Nederland woon,als je van te voren weet dat die diploma's geen flikker waard zijn, dan alleen in dat land zelf.... Emoticon: Stupid Emoticon: Shut up!

http://www.tudelft.nl/en/study(...)nline-courses-moocs/
Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

guna2
User
User icon of guna2
spacer line
 


Wie gaat nu een opleiding nemen als je in Nederland woon,als je van te voren weet dat die diploma's geen flikker waard zijn, dan alleen in dat land zelf

Bijvoorbeeld iemand die twijfelt tussen gaan wonen/werken in Nederland en IndonesiŽ. Die iemand kan dan in Nederland bogen op een HBO-bull plus buitenlandse ervaring, en in IndonesiŽ op een vooropleiding in Nederland en een afrondende opleiding aan een bekende Indonesische universiteit. Iemand als, iemand als, iemand alsÖ Hidayah, zeg maar. Over wie ging het trouwens ook al weer?Anorak
User
User icon of Anorak
spacer line
 

Inderdaad Om Sid, velen vinden hun weg naar Singapore en inderdaad ook Australie en zelf Amerika. En dat is weggelegd in de praktijk voor de happy few.

Want op studie resultaten zullen er weinig zonder veel poen werkelijk de kans krijgen.
Where there is a will there will be relatives.

spacer line  


On 30-08-2013 09:30 zieleffe wrote:

Wie gaat nu een opleiding nemen als je in Nederland woon,als je van te voren weet dat die diploma's geen flikker waard zijn, dan alleen in dat land zelf.... Emoticon: Stupid Emoticon: Shut up!


Het gaat hier om vervolg opleidingen.
Aantal Indonesische studenten met alleen SMA diploma (Indon. Havo-VWO) zijn meestal iets minder , behalve toekomstige student in de regio.

Volgens Indon. Ministerie van Onderwijs zijn er ongeveer 9000 buitenlandse studenten in Indonesia en 82.000 Indonesische studenten in het buitenland.
(juni 2013)

Een paar jaar geleden moest ik meekijken/zoeken voor een "stageplaats" in Jakarta voor de zoon van kollega van mijn vrouw .Hij was toen drs med.
Hij kon zijn vereiste praktijk studie afmaken, is nu al een paar jaren dokter met bepaalde specialisatie in Nederland.

Voor harde B studie/techniek zou ik ook niet snel Indonesia kiezen , voor "feestpakket studie" (pardon ) wel.

En toch beweert men dat juist medische studies en techniek populair zijn .
Op het gebied van double degree werkt INdon. regereing al met Frankrijk , Duitsland en Australie

double degree pemerintahan Indonesia sudah melakukan kerjasama dengan Perancis, Jerman dan Australia. Dan kita juga akan tingkatkan pengajar kita dan jurusan-jurusan perguruan tinggi kita.


bisa dicek of makemyday .

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Het schijnt toch dat sommige verblinde hardhoofden niet helemaal willen begrijpen wat Hidayah vraagt.
Bachelor in Nederland halen en vervolgens Master in IndonesiŽ, ze vraagt advies of dat nu wel zo verstandig is, aangezien ze zelf al door heeft dat ze haar Masterbul dan in Europa rechtstreeks in de vuilbak kan deponeren.

Dan komen er een aantal adviezen en raadgevingen en dan komt er ineens boven tafel, studie ervaring in buitenland waar toekomstige werkgevers in Europa zogenaamd gecharmeerd van zouden zijn.
Volledig verkeerd advies natuurlijk.

Ieder kind kan begrijpen dat een erkende masterbul veel meer waard is als studie ervaring in het buitenland, waarvan je het eindresultaat zo in de vuilbak kan dumpen, tenzij je er nog een studie aan vast plakt om te zorgen dat je bul ook in Europa wordt erkend Emoticon: Confusedguna2
User
User icon of guna2
spacer line
 

Enfin, ik laat het maar weer over aan de mensen met verstand van zaken. Ajuus.Anorak
User
User icon of Anorak
spacer line
 

Emoticon: Bye bye

Beter,


Where there is a will there will be relatives.

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Je gaat helemaal voorbij aan het feit hoe het in Nederland is veranderd de afgelopen jaren Guna2.
De spoeling is dun geworden, op dit moment 670.000 werklozen in Nederland, in de hele EU is het niet anders.
En voor het geval je het niet weet, op uitzondering van enkele landen na, staat het voor iedere EU burger vrij om waar dan ook aan de slag te gaan.
Ook voor mensen die hun Master hebben afgerond binnen de EU in landen die er nog slechter voor staan als Nederland en die zonder aanvullende studie aan de slag kunnen.
Wat moet iemand dan met een onvolledige Masterbul Emoticon: Bye bye
sabar2
User
User icon of sabar2
spacer line
 

Ik vraag me af waarom er zo veel aziatische studenten hun master in Kassel en Berlijn
gaan doen Zouden al die mensen tegen de stroom in willen zwemmen ??
Of zou het hun puur te doen zijn om de winter in Europa een keer te willen mee
maken ?

Ik zeg er verder maar niets over maar ik zou met zo'n vraag in eerste instantie bij
een onderwijsdeskundige / dekaan aankloppen.

Verder is het wel zo dat in het buitenland behaalde masters, ook in Indonesie
"hoger" aangeschreven staan, dat zal niet voor niets zijn.


Welcome to Indonesia Take it as it is or leave it if you don't like it

spacer line  

Hidayah, ik zou gewoon gaan! Hoelang duurt een master bij jou opleiding? 1 tot 2 jaar? Hoe oud ben je nu? En anders doe je daarna toch ook nog een master in NL? Zou dat niet kunnen? (wat is nu je werkend leven 1 tot 2 jaar uitstellen door nog verder te studeren?)
Ik ben zelf een jaar daar geweest (Java) om te studeren en heb daarnaast ook 2 stages daar gedaan (2,5 maand en 5 maand). Tijd van mijn leven gehad en dan ook nog iets geleerd over mijn roots. Als het heel erg kriebelt om daar heen te gaan, why not? Kijk eens hoe het je bevalt. Studentenleven daar erg leuk, ook best wel internationaal. Yogya lijkt me leuker dan Jakarta wat betreft studentenleven. Beide uni's staan volgens mij in top 5 van IndonesiŽ. Je zou de wereld rankings lijst nog kunnen bekijken wat universiteiten betreft, om te kijken hoe hoog ze staan aangeschreven. Daarbij, IndonesiŽ is bruisend! met name voor het business leven. Mijn eerste reactie is dus: vooral doen!
Maar goed, wel even alle optie goed afwegen natuurlijk en wat voor-onderzoek doen Emoticon: SmileYogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Het is zeker te allen tijde een prť in een oosters land te hebben gestudeerd dan wel stage gelopen. Dit is namelijk een ervaring die men niet kan opdoen met een stage of studie in de USA of UK waar verhoudingen en cultuur nagenoeg overeenkomen. Juist het leren functioneren in cultureel geheel andere en moeilijke situaties zoals in 3e Wereldlanden waar men totaal andersoortige problemen moet oplossen dan in het westen en waardevolle ervaringen opdoet die bruikbaar zijn in en voor het thuisland.
Mijn zoon heb ik enige jaren geleden ook een aantal maanden stage laten lopen hier in RI; waardevol voor hem.zieleffe
User
spacer line
 

Ben ik met u eens, dat is je beeld verruimen van de wereld.
In Nederland krijgen ze bij het afstuderen van een bul, juist subsidie om daarvan een wereld reis te maken..... Emoticon: Nice
Maar dan heb je de opleidingen al achter de rug in Nederland?
Jakarta Post schreef dit.......... Emoticon: Wink
http://www.antaranews.com/beri(...)ng-belajar-indonesia
Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Keduadam
User
User icon of Keduadam
spacer line
 


Op 30-08-2013 10:12 schreef Surya Atmadja:

[quote verwijderd]

Het gaat hier om vervolg opleidingen.
Aantal Indonesische studenten met alleen SMA diploma (Indon. Havo-VWO) zijn meestal iets minder , behalve toekomstige student in de regio.
Emoticon: Confused

Tja waar zou die SMA in Indonesia mee te vergelijken zijn? Toch totaal niet met 'onze' NL VWO, beste Surya? Laat staan met een (Stedelijk) Gymnasium, waar al mijn vier kids op zaten, ter voorbereiding op hun studentenleven? Als ik een SMA-er hier hoor brabbelen, bijv. de ENIGE (?) vreemde taal die ze wat spreken, bijv. Engels... dan lijkt het wel echt mijlenver achtergebleven gebied (VMBO niveau?) met die scholen van bijv. mijn kids in NL, waar ze zes of zeven talen, zes jaar lang kregen...? Op mijn HBS-A moest ik 7 boeken van de drie vreemde talen lezen, en 50 van ons eigen Nederlands...
Daar kom je in Indonesia toch lang niet aan? Of zijn de exacte vakken wel weer van niveau misschien? Aardrijkskunde al helemaal niet... of geschiedenis... lijkt me?! Emoticon: Blush Emoticon: Blush Emoticon: Blush
Your attitude determines your altitude

Anorak
User
User icon of Anorak
spacer line
 

Inderdaad keduadam.

Als je de gemiddelde 18-27 jarige vraagt wie Nelson Madela is weten ze het niet, van Adolf Hitler ook niet, Winston Churchil? Kennen ze niet. Maar als je voor de grap zegt, die zitten in een band en hebben een hit met Htiler op de drum zeggen ze , oooohjaaaaaaa die ja ! Emoticon: Laugh out loud

Probeer het eens zou ik zeggen,


Where there is a will there will be relatives.


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.88,176,956 topic views - 240,778 posts - 13,734 topics - 34,296 members - last post @ 26-01-2021 21:34 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

143,682,447 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com