indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (3 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Keduadam
User
User icon of Keduadam
spacer line
 

dubbel geplaatst, sorry. .. dat internet is zoooo traag hier in Bandung, en dan klik je weer te snel...


Your attitude determines your altitude

Keduadam
User
User icon of Keduadam
spacer line
 

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.YB - je brengt me op een idee (dat rijmt).

Ik ga, bij de volgende keer als ze vragen naar "0leh-oleh",
gewoon met wat dangdut danspasjes, heel vrolijk, en hardop zingend,
...mijn linnen sjaaltje of zakdoek tussen twee handen boven mijn hoofd zwaaiend,
voor de groep die de vraag dus in het openbaar stelt (ik dus ook, en hoef ik niet apart in de hele kampung iedereen uit te leggen);

"Olé olé, olé, ... wi arr de sempyens, wi arr de sempyens,...
Olé olé, olé, ... wi arr de sempyens, wi arr de sempyens,..." Emoticon: Party!


Resultaat w.s.: nooit zal iemand zich uitgeserveerd voelen, niemand op zijn tenen getrapt, niemand die een antwoord ooit heeft gekregen, niemand die ik dus hoef te onthouden (natuurlijk wel degenen die IK zelf verkies!)...

Enne, iedereen BLIJ!! Waar t mij toch ook wel om gaat! Mensen blij maken. Asutffkan.
Enne, een opvoedkundige meerwaarde daarbij: ik ben afgegaan, dus anti-gengsi!
Goed voor hun karakter opbouw. En misschien wel wat gengsi afbraak. Ooit. Slowly but surely, moeten ze toch ook wennen aan MIJ!
En orang Belanda heeft hen opnieuw gediend na 350 jaar lang dienen, en zelfs na vele jaren 'Merdeka'!

Twijfelt iemand, door bijv. TOCH een keer opnieuw die vraag te stellen na mijn - helaas niet al te professionele maar 'wegkijkende', dus anti-gengsie optreden; ga ik opnieuw los:
"Olé olé, olé, ... wi arr de sempyens, wi arr de sempyens,...
Olé olé, olé, ... wi arr de sempyens, wi arr de sempyens,..." Emoticon: Party! Emoticon: Party!


Bij aankomst terug in Indonesia... dezelfde standaardvragen natuurlijk, "Waar is de..."

"Olé olé, olé, ... wi arr de sempyens, wi arr de sempyens,...
Olé olé, olé, ... wi arr de sempyens, wi arr de sempyens,..." Emoticon: Party! Emoticon: Party! Emoticon: Party!En misschien horen jullie nog van me, op de radio, of Global TV - of voor de stakkers die nog in Holland zitten; op de NOS - omdat ik steeds bekender en geliefd ben geworden door mijn optreden hier...
"Olé olé, olé, ... wi arr de sempyens, wi arr de sempyens,...
Olé olé, olé, ... wi arr de sempyens, wi arr de sempyens,..." Emoticon: Party! Emoticon: Party! Emoticon: Party! Emoticon: Party! Emoticon: Party! Emoticon: Party!


(maar dan met muzikale begeleiding dus. In diverse stijlen; raggae, rock, worship, dangdut)
Emoticon: Yes!


Your attitude determines your altitude

zieleffe
User
spacer line
 


Op 31-08-2013 17:56 schreef Anne Mieke:

[quote verwijderd]
Het gaat hier niet om familie maar om wildvreemden (iemand die ik een keer ontmoet heb) die iets vragen. Ik kan moeilijk iets voor "iedereen" mee nemen die ik ooit ontmoet heb en zeker niet als ik daarmee moet gaan rondreizen. En het gaat me vooral op de manier waarop; een heel jaar niks van gehoord, nu weten ze dat ik weer naar Indonesie kom, geen apa khabar maar de mededeling om iets mee te brengen.

Anne-Miek een vraag zoals jij op reis gaat heb je dan ook een reis watercooker bij je.
Ik vind dat zo gemakkelijk omdat je dan de koffie zo klaar heb staan als je wakker word.
Dan hoef je niet te wachten op de service.
Die koffie zakjes kan je overal langs de weg kopen te keus en te keur
Wat neem de andere mensen mee, als ze op reis gaan ,wat zijn je belangrijkste persoonlijke attributen, buiten de tandenborstel en pasta om......... Emoticon: Shiny Emoticon: Yeah right!


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 03-09-2013 09:52 zieleffe wrote:

[quote removed]

Anne-Miek een vraag zoals jij op reis gaat heb je dan ook een reis watercooker bij je.
haha, ech nie…. Ik vind de meeste koffie in Indonesie toch niet echt lekker.

On 03-09-2013 09:52 zieleffe wrote:

[quote removed]

Wat neem de andere mensen mee, als ze op reis gaan ,wat zijn je belangrijkste persoonlijke attributen, buiten de tandenborstel en pasta om......... Emoticon: Shiny Emoticon: Yeah right!
BR]
Dingen waar ik echt buikpijn van zou krijgen als ik ze niet bij me zou hebben zijn:
-Lenzenvloeistof in miniflacons (omdat er nog steeds geen Kruidvat is in Indonesie….)
-Laptop, twee camera’s en veel geheugenkaarten (Sandisk niet zo gemakkelijk verkrijgbaar is in Indonesie)
-Kleine dubbelspeaker voor mijn laptop of mp3 want zonder muziek gaat het niet.
-Stekkerdoos (uit Indonesie!) omdat er vaak maar een wandcontactdoos in de hotelkamer is (elke twee jaar wel een nieuwe omdat ik graag een lichtgewicht wil hebben maar de kwaliteit niet geweldig is)Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Hidayah
User
User icon of Hidayah
spacer line
 

Helaas herken ik die uitspraken, word er ook keer op keer moedeloos van. Soms is het eerste wat je hoort wanneer je net bent aangekomen: "Mana oleh2nya?" Of wanneer je vertrekt richting Indonesië: "Jangan lupa oleh2nya ya!" Best onbeleefd als je erover nadenkt. In plaats van dat men vraagt van "Hoe was je reis" of "Ik hoop dat je veilig aankomt" krijg je zo een vraag te horen. Van dichtbije familie zou ik het nog begrijpen, maar meestal zijn het echt (vage) kennissen. Zou me er eerlijk gezegd voor schamen om zoiets te durven vragen wetende dat een reis al uitputtend genoeg is Emoticon: Confusedgrieks1
User
spacer line
 


Op 01-09-2013 11:01 schreef Anne Mieke:

[quote verwijderd]
Het gaat mij in eerste instantie niet om het geld. Dat kun je helemaal zelf bepalen en winkels zoals Kruidvat en Action hebben de leuktste dingen voor bijna niks. (ja natuurlijk het veelvoudige bij elkaar opgeteld nog een flink bedrag) . Nee het gaat er mij om dat het gevraagd wordt.
Ik kreeg jaren geleden van iemand een brief uit Sulawesi die mijn naam en adres van iemand anders gekregen had die ik daar kende. Aan het eind van de brief werd gewoon om iets gevraagd (ik weet niet meer precies wat, een of ander luxe vrouwenartikel). En niet omdat ik daarheen ging; nee of ik het maar even op wilde sturen….. Precies hetzelfde met iemand uit Sumatera; graag een paar Nikes, en oh ja ze moeten wel wit zijn en in maat 40 (deze was zo precies omschreven dat ik het me nog wel herinner) gevraagd. Moest ook opgestuurd worden....
Toen ik vorige week de bewuste sms kreeg was ik er helemaal klaar mee. Je kunt ook niks anders meer doen dan een kletsverhaal ophangen, eromheen draaien (zoals zij zelf vaak doen) of ronduit liegen waarom je het niet meegebracht heb.
Ik ben zelf ook allergisch voor het gengsigedoe.

Een paar jaar geleden sjouwde ik vanalles en nog wat mee zoals onmogelijke Nederlandse dingen die het een week zwervend van koelkast naar koelkast uit moesten houden (met daar tussenin lange overland reizen) tot ik op de bestemming was waar het afgeleverd moest worden. De chocolade en de stroopwafels hadden hun vorm verloren (van 10 naar 1 grote stroopwafel!). De kaas ging net als ik zweten in de travel. Bij aankomst werd het aangepakt en (na aandringen) in de koelkast gelegd. Geen dankjewel. Ik voelde me toen toch wel een achterlijk jetje.

Voor mij is het de brutaliteit om iets te vragen (ja ik weet hoe het in Indonesie gaat maar ik kom ook nog ergens vandaan en heb ook mijn fatsoensnormen en waarden), vervolgens de de vanzelfsprekendheid en dat je gewoon gebruikt wordt voor hun statusverhoging. En dan nog het feit dat ik zelf ook wel kan nadenken om iets leuks, kleins en lichts voor iemand mee te nemen waar ik echt een band mee heb.


Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud en gelijk heb jeKeduadam
User
User icon of Keduadam
spacer line
 

Nieuw onderzoek.

Dure souvenirs
Het onderzoek laat zien dat het de moeite niet loont om souvenirs te kopen voor het thuisfront. Zeker niet als je kijkt naar het totale bedrag dat Europese vakantiegangers uitgeven aan cadeautjes; volgens de World Tourism Organization ligt dat bedrag op 5,9 miljard euro.

Top 10 meest ongewenste souvenirs:
1. Beeldje
2. Grappig t-shirt
3. Goedkope sieraden
4. Sleutelhanger
5. Magneet
6. Voedingsmiddel
7. Sneeuwbol
8. Nep dvd
9. Lokale drank
10. Souvenir van de vliegmaatschappij

Bewaren en voor de kampung meenemen...?
Ze kunnen die 5,9 miljard aan rommel ook meteen nuttig en rechtstreeks overmaken voor armoede in de wereld.

Het Tshirt uit NL van een van mijn kids moet ik ook nog weggeven... maar dat lukt nog steeds niet zo... ligt maar in de kast. De schat.


Your attitude determines your altitude

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Het begint wat onaangename vormen aan te nemen. Ben vandaag drie keer gebeld op mijn Indonesische nummer....
Ik heb alleen laten weten dat ik in september kom en die maand is immers "al" bijna 6 dagen oud. Er wordt met smart op mij mijn cadeautjes gewacht en bedenk me intussen dat het misschien maar goed is dat ik geen datum heb genoemd.
Ik vraag me af of de voorgenomen ontmoeting wel door moet gaan.Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Keduadam
User
User icon of Keduadam
spacer line
 

HAHA op mij mijn cadeautjes ......

Elke keer als ik de kampung passeer met mijn boodschappen tas, of zelfs met zo'n zwart plasic tasje van de afhaalchinees (bungkus), krijg ik vragen WAT DAAR INZIT.

Ze KIJKEN niet eens naar mij, maar regelrecht naar de materie.

Wat IS DIT???! Soms voel ik me totaal wereldvreemd hier Emoticon: Clown Emoticon: Frustrated
Materialistisch als de nete zijn ze hier!!!

Dan denk je soms, HELP! Totaal niet aan meedoen AM...
Zeker aan niet zulke goede vrienden, laat staan 'kennissen'...


Your attitude determines your altitude

erwin
User
User icon of erwin
spacer line
 

Voor ons is vragen naar oleh2 onbeleefd, net zoals boeren aan tafel onbeleefd is bij ons. Voor de chinezen betekent het dat het gesmaakt heeft en is het de normaalste zaak van de wereld.
Vragen naar oleh2 is in Indonesië de normaalste zaak van de wereld, meer is het niet. Ik werd nog nooit scheef bekeken omdat ik de gevraagde spullen niet bijhad. Een verhaaltje over volle koffers en/of overgewicht van bagage is snel verteld. En ik vertel er al eens lachend bij dat ik de oleh2 ben.
Ik zou me er weinig van aantrekken AM. Voor ons is het genant, voor hen is het een spel, meer niet.


Het is beter spijt te hebben van iets dat je gedaan hebt, dan spijt te hebben om iets dat je niet gedaan hebt

elsbeth
User
spacer line
 

Ik lees met toenemende verbazing de berichten over de ergernis wat betreft de oleh oleh.
Ik kan me helemaal vinden in het commentaar van Malam: het is net zo'n holle vraag als mau ke mana, of sudah mandi? Het is een riedel. Ik weet het, ik ben vele malen minder en minder lang dan de meesten van jullie in Indonesië geweest, maar toch lang genoeg om hierover een beeld te hebben.
Het is m.i. precies zoals Erwin zegt. Net zoals je je over zoveel verschillen heen moet zetten, is dit er één. In Japan mag je een cadeautje niet uitpakken, in Nederland is het juist onbeleefd als je het cadeautje niet uitpakt. Ik begrijp de persoonlijke teleurstelling niet.
Of je wilt het verschil niet accepteren, of je kunt je niet over je eigen ego heen zetten.
Laat je je vriendschappen door zoiets beďnvloeden?? Waarop is je vriendschap gebaseerd dat je door zoiets afknapt?
Heb je zo weinig gemeenschappelijks dat je je door dit verschil laat leiden?
Je wilt iemand zien/ontmoeten door wat je in het verleden samen hebt gehad. Als dat iets leuks is/dierbaars is geweest, dan moet dit toch geen belemmering zijn?
Hetzelfde geldt voor het tonen van dankbaarheid: is het zo noodzakelijk dat iemand dankbaarheid toont als je hem iets geeft?? Jij geeft iets omdat je denkt dat iemand dat nodig heeft, of omdat je hem dat gunt. Toont iemand geen dankbaarheid, dan doet dat toch niks af aan jouw oorspronkelijke intentie? Het is het eigen ego dat graag bedankt wil worden. Maar net zoals er mensen zijn die nooit sorry kunnen zeggen, zijn er mensen die heel moeilijk dank je wel kunnen zeggen. Neemt niet weg dat ze toch blij met iets kunnen zijn en er (in stille dankbaarheid) van kunnen genieten.
elsbeth
User
spacer line
 

Nog een aanvulling: als mensen die je helemaal niet kent zomaar een bestelling bij je doen,(dat gaat nog wat verder dan vragen om oleh oleh) dan delete je dat berichtje toch onmiddellijk? Gewoon helemaal niet reageren. Niet met uitvluchten/excuses komen, gewoon weg ermee. Je laat je leven toch niet leiden door anderen?
Met mensen waar je wel wat mee hebt, zie ik het zo: je neemt de onhebbelijkheden op de koop, dat hoort ook bij een vriendschap. Soms is iemand zo leuk dat je heel veel onhebbelijkheden meepakt.
En soms is iemand best aardig. Komen er teveel dingen langs die je niet aanstaan, dan wegen de aardige dingen daar niet meer tegen op. Dan is het over met de vriendschap.
Motto: hoe leuker je iemand vindt, hoe meer potjes hij kan breken. Zo zie ik het.
En in Indonesië? Lachen en zwaaien.spacer line  


On 07-09-2013 09:21 elsbeth wrote:
Ik lees met toenemende verbazing de berichten over de ergernis wat betreft de oleh oleh.
Ik kan me helemaal vinden in het commentaar van Malam: het is net zo'n holle vraag als mau ke mana, of sudah mandi?

Dezelfde als je in Nederland vraag aan vreemden, Hoe is het met U ?
Of over het weer zeggen .

Eerlijk gezegd heb ik sinds ik in Nederland woon en vaak terug gaat naar mijn kampung (sinds 1979) bijna nooit lastig gevallen over oleh oleh .

De enige die iets vroeg is mijn moeder , kaas voor kaasstengel maken en krentenbollen van de HEMA.
Het moet van de HEMA zijn , en geen van die "luxe"banketsbakker krentenbol.
Mijn moedr ging vaak naar de Hema toen ze voor 3 jaren mee moest naar Amsterdam met mijn vader toen hij daar gedetacheerd was.

Vrienden en familie hebben nooit iets gevraagd , soms vroeg mijn broer dropjes .
Overgehouden van zijn bijna 7 jaren verblijf in Holland , plus de beroemde runderkroket van Febo.


bisa dicek of makemyday .

Keduadam
User
User icon of Keduadam
spacer line
 


Op 07-09-2013 12:44 schreef elsbeth:
Nog een aanvulling: als mensen die je helemaal niet kent zomaar een bestelling bij je doen,(dat gaat nog wat verder dan vragen om oleh oleh) dan delete je dat berichtje toch onmiddellijk? Gewoon helemaal niet reageren. Niet met uitvluchten/excuses komen, gewoon weg ermee. Je laat je leven toch niet leiden door anderen?
Met mensen waar je wel wat mee hebt, zie ik het zo: je neemt de onhebbelijkheden op de koop, dat hoort ook bij een vriendschap. Soms is iemand zo leuk dat je heel veel onhebbelijkheden meepakt.
En soms is iemand best aardig. Komen er teveel dingen langs die je niet aanstaan, dan wegen de aardige dingen daar niet meer tegen op. Dan is het over met de vriendschap.
Motto: hoe leuker je iemand vindt, hoe meer potjes hij kan breken. Zo zie ik het.
En in Indonesië? Lachen en zwaaien.


Kan ik alleen maar AMIN op zeggen. Je kiest ervoor, niet je leven te laten verzieken door om dingen en mensen om je heen. Ben je zelf ook nog wel bij. Maar t maakt t leven wel weer interessanter Emoticon: Yes!


Your attitude determines your altitude

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Ik vroeg me af in hoeverre mensen die reizen zoals ik (ik heb het dus niet over familie of vrienden) dit ook meemaken en oplossen (of niet)/hier (geen)gehoor aan geven.
De meningen hierover verschillen blijkbaar.
Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.88,132,028 topic views - 240,775 posts - 13,734 topics - 34,296 members - last post @ 25-01-2021 11:49 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

143,614,042 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com