indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Bali, het godeneiland > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (3 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Dorian
User
spacer line
 

Hallo,

Vrijdag 16 augustus aanstaande vertrekken wij voor een kleine drie weken naar Bali. Wij hebben alleen de vlucht en een hotel in Sanur geboekt.

Wij hebben voor donderdag 22 augustus en vrijdag 23 augustus aanstaande twee dagen ingepland om naar Gili Meno af te reizen. Donderdag 22 augustus willen wij onze tijd besteden aan de (boot)reis en de schildpaddenopvang. Vrijdag 23 augustus willen wij een mooie snorkeltrip maken en diezelfde dag c.q. avond met de snelboot terug naar Padangbai.

Wie heeft er ervaring met de Gili Cat? Weten jullie of de mogelijkheid bestaat om met de Gili Cat 's middags c.q. 's avonds terug te reizen? Daarnaast heb ik gelezen dat de kosten van een enkele reis Rp 660.000,00 bedragen. Zijn deze bedragen up to date? Moet de Gili Cat tevens van te voren vastgelegd worden of kunnen wij tegen 17/18 augustus ook nog reserveren?

Ik hoor graag en alvast dank!spacer line  

De boten vanaf de Gili's vertrekken (zonder uitzondering) rond 12 of 1 uur / lunchtijd voor de (terug)reis naar Bali. Er gaan geen boten later op de middag of 's avonds.

Kosten voor een enkele overtocht Bali - Gili's of v.v. in het hoog-seizoen bedragen ca. Rp. 450 - 550,000,- p.p. Een retourtje kost iets minder dan 2x een enkeltje.

Augustus is hoog-seizoen en het is druk OP de Gili's als wel OP de boten naar / van de Gili's. Reserveren is verstandig en geeft zekerheid en een rustig gevoel, maar er zijn momenteel zo veel aanbieders van overtochten dat er altijd wel een is met nog een paar plaatsen beschikbaar. Ligt er dus geheel aan of u uw vakantietijd wilt besteden aan zoeken naar tickets of aan relaxen.


If you have nothing to loose, you can risk everything

Dorian
User
spacer line
 

Amed East Bali,

Dank voor uw snelle reactie.

Het is inderdaad niet onze insteek om onze vakantietijd te besteden aan het zoeken van tickets. Als wij 17 augustus a.s. aankomen en via een (lokale) aanbieder een reservering plaatsen, zijn we dan vroeg genoeg of dienen wij nu al via internet een reservering te plaatsen? Kunt u een (goede) aanbieder adviseren? Is het daarnaast verstandig om de tickets én hotelovernachtingen gelijktijdig (en bij dezelfde aanbieder) te reserveren?spacer line  

Vanaf de 17e Augustus proberen om tickets voor de overtocht Bali – Gili’s op 22 Augustus te vinden, zal vast wel lukken. Het wordt waarschijnlijk pas problematisch / erg lastig als u daar pas mee begint op de de 20e of 21e Augustus.

Wij boeken meestal onze gasten die nog verblijven in het zuiden van Bali op de “Marina Srikandi” boten, die vanuit Padang Bai varen: http://www.marinasrikandi.com/index.html Achterliggende reden hiervoor dat zij iets grotere boten gebruiken, die wat stabieler in het water liggen. Gasten die reeds in ons hotel verblijven in Amed, boeken wij (zonder voorkeur) op een van de 4 boten die dagelijks uit Amed richting de Gili’s vertrekken.

Nee, ik zou zeker geen accommodatie op de Gili’s (Meno) boeken via de aanbieder van de overtocht Bali – Gili’s. Gewoon zelf iets uitzoeken en ( WEL! ) vantevoren boeken en vastleggen, middels bijv. een aanbetaling van 1 nacht. Het is erg vervelend als u eenmaal op Gili M. staat en er dan achter komt dat het inderdaad erg druk is en u alleen nog tegen de absolute hoofdprijs in een aggenebbes accommodatie kunt overnachten.If you have nothing to loose, you can risk everything

mgpmike
User
spacer line
 

Amed East Bali,

Weet u of er ook mogelijkheden zijn om vanuit Noord-Bali (Lovina) de overtocht naar Gili Trawangan te maken? Of kan dit enkel vanuit Amed of Padangbai?

Groeten,
Mikespacer line  

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile. mgpmike: Nee, er varen geen boten vanuit Lovina naar de Gili eilanden.

De boten vanaf Bali naar de Gili's vertrekken vanuit Amed, Padang Bai, Kusamba, Sanur ofTanjung Benoa.


If you have nothing to loose, you can risk everything

pleun
User
spacer line
 

In Sanur of Padangbai zelf zijn er genoeg mensen die de tickets verkopen. Vanwege het hoogseizoen is het zeker verstandig vantevoren te boeken. Ik ben de eigenaar van topiinn.nl in Padangbai en kan je daar gerust mee helpen zodat je de tickets van ons kantoor kan ophalen.
Sejuk cottages op Gili AIr en Gecko resort op Gili Meno raad ik aan.spacer line  

BTW, maatschappij "Ocean Star" die ook van Bali naar de Gili's vaart, heeft sinds gisteren 1 boot minder in de vaart. Deze boot is onderweg naar de Gili's in brand gevlogen. Van de 32 passagiers aan boord zijn er 7 licht- en 2 zwaar-gewond geraakt bij dit incident. Brand is (waarschijnlijk) ontstaan door een kortsluiting in het motorcompartiment en de daar begonnen brand kon door de bemanning niet geblust worden. Uiteindelijk moesten de passagiers overboord springen en zijn gered door in de buurt varende andere boten. Veel van de bagage aan boord is verloren gegaan. Politie onderzoekt de toedracht.


If you have nothing to loose, you can risk everything

sabar2
User
User icon of sabar2
spacer line
 

De 2 zwaar-gewonden waren zeker lokale mensen want daar wordt niet over gerept
in de berichtgeving hier, hier gaat het alleen over "de toeristen"

http://www.indoweb.nl/7-toeris(...)op-schip-bali-79227/

http://www.nu.nl/buitenland/35(...)d-boot-bij-bali.html


Welcome to Indonesia Take it as it is or leave it if you don't like it

spacer line  

In sommige berichten praat men over 10 gewonden, in andere berichten over 9 en zelfs over 7. De definitie van "gewonde" varieert zeker per redactie ???

In het onderstaande gelinkede stukje zijn de 2 zwaargewonden inderdaad lokale mensen, uit Padang Bai.
http://www.balipost.co.id/medi(...)erita&kid=2&id=78860


If you have nothing to loose, you can risk everything

sabar2
User
User icon of sabar2
spacer line
 


Zo zie je maar Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.AEB per media verschilt de berichtgeving nogal
Ik vind het wel schandalig dat het "vergeten" wordt om de
zwaar-gewonde lokale mensen te vermelden.
In sommige media.Welcome to Indonesia Take it as it is or leave it if you don't like it

desieb
User
spacer line
 

Ik ben op 24 augustus voor 600.000 Rp met Eka Jaya vanuit Kuta (per busje) via Padang Bai met een hele snelle boot in een uur naar Gili Trawangan gevaren. Ging prima. De prijs was inclusief de retourreis die we van Gili Air hebben gedaan. Alleen bijna 2 uur lang moeten wachten op Gili Air voordat de boot kwam. Niet om 10 uur maar pas om 12 uur. Zorg wel dat je op tijd bent want ze proppen de boot aan het eind vol, maar vol is vol.
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.86,891,918 topic views - 240,524 posts - 13,733 topics - 34,034 members - last post @ 01-12-2020 16:06 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

141,609,268 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com