indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (2 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Jakarta Post. 17/7

Op het forum worden mensen die rond Idul Fitri in IndonesiŽ willen reizen vaak gewaarschuwd.
Je moet het hebben meegemaakt om te weten wat een chaos het dan op de wegen is, voor de mensen die dit fenomeen niet kennen, aan het einde van de Ramadan keren miljoenen mensen terug naar hun geboorteplaats, om met familie Idul Fitri te vieren.

Dat het een chaos is dat weten we inmiddels, maar als je de cijfers ziet dan begrijp je het ook beter, ik schrok er zelfs een beetje van, dat het er veel zijn ja, maar zoveel Emoticon: Confused
En het worden er elk jaar meer, dit jaar alleen al verwacht men 8.6 % meer mensen die aan de uittocht meedoen.

Men verwacht dit jaar dat 9.7 miljoen mensen Jakarta verlaten, dat is nagenoeg niet te bevatten, zeker niet als je een beetje op de hoogte bent met de infrastructuur in West Java.
Het komt op hetzelfde neer dat je een olifant door de hals van een wijnfles wil proppen.

Rond de 2.5 miljoen mensen gebruiken het openbaar vervoer, 1.3 miljoen mensen gebruiken het vliegtuig en haast 6 miljoen mensen gebruiken de auto of motor.
We hebben het hier dus alleen nog maar over Jakarta, daar komen Bogor, Bandung en de kleinere steden nog boven op.
Van een week voor Idul Fitri tot een week erna zit West Java pot dicht, het advies is dus, "Blijf zitten waar je zit en verroer je niet".

De politie registreerde vorig jaar 4334 verkeersongevallen waarbij 70 % motoren bij betrokken waren.
Als je weet dat er bij een ongeval nagenoeg nooit politie aan te pas komt, dan zullen de werkelijke cijfers schrikbarend veel hoger zijn.

Met kinderen op een motor kruipen is niet slim, maar doe je het toch, doe het dan zo.En niet zo, deze ouders zouden ze moeten vervolgen voor poging tot moord Emoticon: AngryAlbert
User
User icon of Albert
spacer line
 


Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

Albert
User
User icon of Albert
spacer line
 

Het is die tijd van het jaar weer waar hordes mensen overstroming de reisbranche op zoek vliegtuig, bus en zelfs boot tickets. Degenen die liever comfortabeler reizen accommodaties jagen voor betaalbare huurauto's en minivans - dit alles alleen maar voor te bereiden op hun langverwachte reizen terug naar hun woonplaatsen voor de Idul Fitri vakantie.

Een massale exodus - of mudik, zoals IndonesiŽrs noemen - vindt plaats in de hele archipel, duurt ongeveer drie weken.

Met miljoenen mensen in beweging, de slechte kwaliteit van de wegen veroorzaakt een overweldigend aantal ongevallen en sterfgevallen elk jaar plaatsvinden. Niet om de zwerm slecht onderhouden voertuigen op de wegen, en de slaperige bestuurder factor die ook bijdraagt aan het aantal dodelijke slachtoffers te vermelden.

Vorig jaar waren er 908 sterfgevallen ten bedrage van Rp 693000000000 schadevergoeding. Het aantal ongevallen waren onthutsend, waarbij 5.634 motorfietsen, 1.188 personenauto's, 276 bussen, 658 vracht-auto's en 101 auto's zonder motoren.

Ondanks de schijnbare gevaar reis terug naar je eigen stad tijdens Idul Fitri, de mensen blijven onverschrokken en vastberaden om deze oude traditie voort te zetten.

Na al deze ongevallen en sterfgevallen, de beschadigde wegen nog niet zijn betaald aandacht aan. In feite, elk jaar zijn er een aantal hotspots waar ongelukken vaak gebeuren, maar niemand heeft het initiatief genomen om de waarschijnlijke oplossingen te implementeren om het probleem op te lossen.

Bovendien zouden mensen ook honderden kilometers te reizen op een motorfiets met twee of drie personen, zonder helmen op, proberen om te gaan zo snel als ze kunnen naar hun bestemmingen te bereiken sneller. Met zo'n flagrante minachting voor de veiligheid, is het geen wonder waarom zo veel motorongevallen gebeuren.

De sleutel tot het hebben van een veilige reis terug naar iemands woonplaats tijdens Idul Fitri is ervoor te zorgen dat alle voorzorgsmaatregelen zijn genomen. Als je in een auto, het dragen van een gordel, rijden verantwoord en niet haasten. Als je moe bent, verandert drivers of stoppen voor een snelle rust. Ook zorg ervoor dat je genoeg hebt gehad om te eten.

Als je op een motorfiets, check met monteurs in te schatten hoe sterk je motor is (dat wil zeggen de maximale afstand kan reizen voordat breken). Neem rust stops, niet de snelheid, en het belangrijkst, een helm dragen in godsnaam.

Het beschermen van jezelf betekent dat je ook beschermen en respecteren anderen die met u meereist. Als je een driver, jezelf voortdurend herinneren dat je nodig hebt om de andere passagiers veilig te houden. Je bent niet de enige die met behulp van de wegen, dus maak deze reis zo aangenaam als je kunt voor uw collega-bestuurders van voertuigen.

Helpen mensen die in de problemen - ik weet dat dit zal veel tijd verbruiken, maar niets negatiefs komt uit iets positiefs doen. Het ironische ding over Ramadan is dat mensen op de wegen reizen huis voor mudik zijn zo egoÔstisch en ongeduldig - als je echt de geest van de ramadan vieren, zou je de tijd nemen om elkaar te helpen.

Als u van plan bent om de Idul Fitri uittocht deelnemen, neem dan veilig te blijven, zorg voor elkaar, wees geduldig op de weg en probeer het een leuke ervaring voor iedereen te maken.

Speciaal voor Zieleffe, die geen nederlands kan lezen.

http://www.thejakartaglobe.com(...)g-for-mudik-lebaran/


Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Extra tip van Malam, blijf in groepen bij elkaar dan kan je niet omvallen Emoticon: Laugh out loudNog verstandiger neem de trein, geen file en lekker ontspannen tijdens de reis naar huis Emoticon: Laugh out loudBent u slecht ter been, vergeet dit niet bij het boeken van uw ticket aan te geven, dit om teleurstellingen te voorkomen whoahahaha.Ook de bus is een optie, heeft u er problemen mee om in uw geboortedorp het zonder uw dagelijks vervoer middel te moeten stellen, het vastberaden personeel van onze maatschappij staat altijd voor u klaar om een handje toe te steken Emoticon: Clown

erwin
User
User icon of erwin
spacer line
 

Ik heb ooit eens op idul fitri in Jakarta rond gelopen. Zalig die rust die er toen heerste.Het is beter spijt te hebben van iets dat je gedaan hebt, dan spijt te hebben om iets dat je niet gedaan hebt

Albert
User
User icon of Albert
spacer line
 

Doch er zijn er ook die geduldig wachten op de volgende trein.
Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

Albert
User
User icon of Albert
spacer line
 
Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

sabar2
User
User icon of sabar2
spacer line
 

Nou wanneer er in de toekomst nog iemand wil weten hoe het in Indonesie
is rondom Idul Fitri dan kunnen we ze naar dit topic verwijzen Emoticon: Laugh out loud

Dus stop er nog maar wat meer van die leuke plaatjes in
A picture says more as a thousand words

Dus kom maar op met de meest recente voorbeelden, links naar krantenartikelen
etcetera (beperk U vooral niet tot Jakarta alleen)

Voor de muzikale omlijsting stel ik voor : Exodus - Bob Marley and the wailers


Welcome to Indonesia Take it as it is or leave it if you don't like it

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Nou vooruit dan, nog enkel tips voor mudik 2013 Emoticon: Smile

Ga goed voorbereid op weg, vergeet het nummer van de wegenwacht niet.Neemt u het vliegtuig, wij verzoeken u dringend niet te roken en de riemen bij het opstijgen en landen vast te maken. Emoticon: Yes!Ons politiekorps zal u met raad en daad terzijde staan.Maar we schromen niet om op te treden als u zich niet gedisciplineerd gedraagt Emoticon: AngryNeem niet te veel handbagage mee, dat kan namelijk bij het aan boord gaan wel eens lastig zijn Emoticon: BlushDe wegen kunnen hier en daar iets hobbelig zijn, dus pas uw snelheid aanMaar wij zijn met man en macht bezig de wegen voor mudik te herstellen. Emoticon: WinkNeem op tijd uw rust, twee uur rijden een half uur rusten Emoticon: Yeah right! Emoticon: Yeah right!I.v.m. met de warmte, gebruik luchtige doch fatsoenlijke kleding, ook de heren in de heilige maand ramadan graag een topje dragen.Laat uw huisdieren verzorgd achter, neem ze desnoods mee. Emoticon: Laugh out loudTenslotte, draag altijd een identiteitskaart bij u, een ongeluk zit in een klein hoekje en we weten graag wie u bent. Emoticon: Blush


Keduadam
User
User icon of Keduadam
spacer line
 

HAHAHA weer een geweeeeeldige bijdrage Malam!
(ik neem aan dat die gestrekte figuren op de snelweg 'heren' zijn? gatverdegerrie in dat geval Emoticon: Nooo maar t is hun keus... voor vermaak van anderen - en blijkbaar van henzelf des te meer)


Your attitude determines your altitude

Anorak
User
User icon of Anorak
spacer line
 

Emoticon: Laugh out loud Dat vliegtuig !

Geweldig Malam, goed portie humor Emoticon: Party!


Where there is a will there will be relatives.

zieleffe
User
spacer line
 

JA Malam waar haal je die plaatjes zo vandaan geweldig man zo doorgaan.
Maar hier een serieus probleem bij Bandung.

http://ramadan.tempo.co/read/news/2013/07/26/151499934/Ini-Kawasan-Macet-di-Jawa-Barat

De politie wil dwingen de straat dicht of open op de belangrijkste lijn naar het toeristische gebied van Garut in Ciaro, Bandung regentaat, West-Java, op woensdag (
Polisi memberlakukan buka tutup jalan di jalur utama wisata menuju Garut di kawasan Ciaro, Kabupaten Bandung, Jawa Barat, Rabu


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Die weg heb ik eens bereden 2 dagen na de Lebaran. Een omweg moeten zoeken om 24 uur later aan te komen.
Ben nu in Bandung maar ga z.s.m. terug naar Yogya want dit wil ik niet meer meemaken.....stresssssss.... Emoticon: Frustrated Emoticon: Stupid Emoticon: Nooo

BTW: Thanks for the pictures Malam, geweldig.
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.85,341,468 topic views - 240,165 posts - 13,729 topics - 33,262 members - last post @ 25-09-2020 14:11 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

139,121,861 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com