indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Tickets, luchtvaart en vervoer > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Blueyez
User
spacer line
 

Hé mensen,

wat een stress ineens joh! Ik maakte me al veel zorgen over de reis met phuket air, maar nu maak ik me helemaal zorgen of mijn reis uberhaupt nog wel doorgaat Emoticon: Confused

Ik ga 29 mei pas, dus de nood is nog niet aan de man, maar heb tui wel gemaild en kreeg dit net terug.

Goedemorgen,

Op dit moment is het nog niet duidelijk of u 29 mei met Phuket Air zult vliegen.
Wanneer er wijzigingen zijn omtrent uw reis dan wordt u door uw reisbureau op de
hoogte gesteld.

Met vriendelijke groet,

Tui Nederland
Afdeling Clientenservice

Ik denk (en hoop) dat tui gewoon zo goed en zo snel mogelijk alle reizigers naar een andere vliegtuigmaatschappij omboekt, want anders verliezen ze heel veel klanten, en hun imago....

Mensen die binnenkort al gaan....Succes!

Jeroen
Administrator
User icon of Jeroen
spacer line
 


volgens indonesiepagina.nl:
Gedupeerde reizigers van Phuket Air komen met andere luchtvaartmaatschappijen uit Bangkok terug. Ze reizen via onder meer Kopenhagen, Zürich en Kuala Lumpur naar Nederland. Phuket Air was maandag volgens een woordvoerder druk bezig met het omboeken van reizigers.

lees verder :
Reizigers Phuket Air via omweg terug
Mipster
User
spacer line
 

Nu vraag ik me iegenlijk ineens wat af: " stel dat de vluchten naar Bangkok door bijvoorbeeld Martinair worden overgenomen, doet Martinair dan ook de vlucht Bangkok - Denpasar? ik hoop het wel, anders hoef ik alsnog niet mee! Weet iemand dit?danielk
User
spacer line
 

Ik kom net terug van mijn reisbureau, waar ze allereerst de boot een beetje afhielden en zeiden dat ik af moest wachten. Ja doei, 't is mijn huwelijksreis, dan wil ik het woord afwachten niet horen. Uiteindelijk zijn ze wat uit gaan zoeken en daar kwam uit dat ik twee opties heb:
- afwachten en bidden dat het goed komt
- de vlucht uit het pakket laten halen, 15% annuleringskosten voor de vlucht betalen en een nieuwe vlucht boeken. De annuleringskosten alleen zijn al 450 euro Emoticon: Shut up!

Volgens Arke/TUI zijn ze nu in gesprek met Phuket Air wat te doen. Ik hoop dat TUI slim is en gewoon geen zaken meer doet met die tent maar alle passagiers die al geboekt hadden overzet naar fatsoenlijke maatschappijen.
Ik heb maar twee stoelen business class bij Cathay (1300 euro per ticket duurder Emoticon: Shut up! ) in optie laten zetten en ga verder maar afwachten. Met een beetje mazzel zet Arke ons zelf al over naar een andere maatschappij, of kan er kosteloos geannuleerd worden.

Overigens is het ronduit schandalig wat er in de Arke-gids staat over Phuket Air. Volgens Arke gaat het om een 'uitstekende airline' die beschikt over de 'moderne en comfortabele Boeing 747-300' en behoren de stoelen in de economy class 'tot de beste in hun klasse'

De praktijk bestaat echter uit annuleringen en vertragingen van tientallen uren, tweede- of derdehands 747's van 25 jaar oud waarvan sommigen zo aftands zijn dat ze niet eens op Schiphol mogen landen en talloze defecten en incidenten. Waanzin dat je zo voorgelogen mag worden.pelpinda
User
spacer line
 


On 02-05-2005 10:40 vdkuil wrote:
geachte reizigers,
ik heb net mijn ticket kunnen overzettten naar de KLM, kosten: 40euro extra!! dus laat je niet gek maken door al die mensen hier op deze site en bel gewoon je reisbureau op. Jammer dat er altijd mensen zijn die genieten als mensen in de shit zitten!
en bagger voor de mensen voor wie het niet lukt, er is niks ergers dan dat je vakantie niet doorgaat!!
see you maybe in thailand!!

Hmmm dat is in ieder geval niet duur. Bij welk reisburo? Want tickets op internet kosten wel heel veel meer!!! Ook ik moet nog door naar Bali, maar dat kan ook met Thai Airways, dat moet toch niet al te veel kosten?sudammo
User
spacer line
 

In ieder geval heb je als passagier rechten.

zie de volgende link
http://www.anwb.nl/published/a(...)vliegtickets.nl.htmlhex00000
User
spacer line
 


On 02-05-2005 08:16 pelpinda wrote:
[...]


Zelf heb ik jaren geleden meegemaakt dat Air Holland failliet ging en toen heeft Holland International (jawel TUI) er dus voor gezorgd dat wij met een andere maatschappij terug zijn gekomen. Wat is er nu dan anders?
Stel dat je dat moet claimen bij Phuket Air (of is dat dan bij Kales Ariline Services in Nederland??) hoe weet je dan zeker dat je je geld terug gaat krijgen voordat ze misschien wel failliet gaan?


Ik had het over Garuda; niet over Air Holland.


Etienne Hex

spacer line  

Dus als ik die site van de ANWB goed begrijp krijgen we ons geld terug en daar bovenop een compensatie van 600 EURO???
Op zich niet verkeerd maar ik wil vrijdag a.s. gewoon weg!
Zie nu nog maar eens een vlucht te krijgen...

Waarom neemt een andere maatschappij (al dan niet ingehuurd door Phuket Airlines) die vluvhten niet gewoon over? Da's toch veel makkelijker?

Overigens bijzonder vreemd dat ons wordt aangeraden eerst zelf de vlucht te annuleren (waarvan we ons geld terug zouden krijgen... Wanneer dan?) en vervolgens nieuwe tickets zelf moeten boeken. Nog geen geld terug maar wel gelijk een nieuw ticket aanschaffen... Wat denken ze wel niet? Dat ik een geldboom heb ofzo...

Emoticon: Stupid Emoticon: Nooolatex40
User
User icon of latex40
spacer line
 

even een antwoordt op wat Dhr/Mevr. v.d. kuil schreef op 2-5-2005 om 10.40 wij hebben het ticket overgezet naar KLM voor € 40.
Dan vlieg je wel naar Jakarta en niet naar DPS. Je zult dan nog een vlucht moeten boeken Jkt-DPs omdat KLM niet op DPS vliegt het is maar dat U dit weetAlbert
User
User icon of Albert
spacer line
 

Zelf de vlucht eerst annuleren en dan krijg je later zeker bericht.
Sorry u heeft uw vlucht geannuleerd en uw annuleringsverzekering keert niet uit wanneer u xx dagen voor aanvang van uw reis de vlucht annuleerd.


Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

hex00000
User
spacer line
 

Ik heb net telefonisch kontakt gehad met de Consumentenbond.
Aangezien het geen faillissement betreft, moeten de kosten worden gedragen door Phuket Air en/of de touroperator(s), en moeten zij ook voor vervangend vervoer zorgen, indien mogelijk op korte termijn.
Wanneer je in het bezit bent van een los vliegticket, dan kontakt opnemen met Phuket Air of het reisbureau.
Overigens is de kans zeer wel aanwezig dat de landingsrechten weer worden terug gegeven, wanneer Phuket Air zijn zaakjes goed op orde heeft.
Volgens de Consumentenbond werkt Phuket Air zeer goed mee bij het oplossen van de problemen, en komen ook alle gestrande passagiers vandaag al thuis, na overgeboekt te zijn op diverse maatschappijen zoals Singapore, Malaysia, Cathay, Thai, en Eva. Dit was trouwens ook al op het Radiojournaal.
Een schoonheidsprijs verdient Phuket Air allerminst. Mogelijk gaan ze nu beter hun best doen, na deze waarschuwing.
Emoticon: Yes!


Etienne Hex

Anbrie
User
spacer line
 


On 02-05-2005 12:30 sudammo wrote:
In ieder geval heb je als passagier rechten.

zie de volgende link
http://www.anwb.nl/published/a(...)vliegtickets.nl.html


Is Phuket Air wel in de EU GEVESTIGD dan?
Weet iemand dat? Ik dacht dat ze in Thailand gevestigd zijn en gebruik maken van Schiphol (gastgebruik).
Er staat nl. in de tekst van de ANWB:
=====
vanuit een EU-luchthaven, of
vanuit een luchthaven buiten de EU, maar dan alleen als u vliegt met een maatschappij die in de EU is gevestigd
=====

spacer line  

Wij hebben voor 29 mei een reis geboekt staan naar Bali.
Vandaag ook bijna non-stop conact gehad met ons reisburo en zij op hun beurt weer met Holland International. En elke keer kregen ze weer een ander verhaal van Holland International te horen..... Emoticon: Nooo
Holland International zou op dit moment druk bezig zijn met de vertrekken tot en met 16 mei om te boeken en verder kijken ze nog niet! Wij zullen waarschijnlijk pas over een week of twee weten waar wij aan toe zijn.
Ons reisburo adviseert ons nog even af te wachten, voor hetzelfde geld worden we straks ook gratis omgeboekt of krijgen we de hele reissom terug dan dat we nu meteen een beslissing nemen om te annuleren of om te boeken voor honderden euro's meer.
Maar op dit moment zou het zelfs nog niet eens uitgesloten zijn dat Phuket Air tegen die tijd weer vliegt en dat zien wij dan helemaal niet zitten!
Ons staat op dit moment niets anders dan gewoon maar wachten... Emoticon: Frustratedploucha
User
spacer line
 

Hallo Mensen,

Ik heb net met 'mijn' reisbureau gebeld. (Ik heb geboekt bij Kupers, Arke)
Ik heb gevraagd hoe t nu verder gaat en dit is t antwoord wat ik kreeg:

* Tui is bezig met een nieuw contract af te sluiten met een andere vluchtmaatschappij. Ze proberen dit zo snel mogelijk rond te krijgen. Zodra dit is gelukt, informeren zij alle klanten en wordt iedereen kostenloos omgeboekt. Ik weet even niet meer om welke maatschappij dat t ging. Ze zei tegen mij dat ik me voorlopig echt niet ongerust hoef te maken.

Ik hoop voor iedereen en mezelf dat dit gaat lukken!!!

Emoticon: Yes! Emoticon: Yes!Mipster
User
spacer line
 

hier een soortgelijk verhaal: bij reisbureau weer hetzelfde deuntje, weten niks, kunnen niks doen, nog even w88, maar ze hebben vooral afgeraden om te annuleren. Holland international, Kras en Arke schijnen (mijn schoonvader heeft Kras gebeld) bezig te zijn met een vervangende vervoerder, ze vroegen de mensen die later in het seizoen vliegen even geduld te houden! zou zeer goed martinair kunnen zijn! Tevens bevestigde deze persoon dat het zou gaan om een kostenloze overboeking! Dat zou wel beter wezen zeg Emoticon: Worship Emoticon: Worshipmelniek
User
spacer line
 

Phuket air is nu goed in het nieuws net nog in 2 vandaag vele gestrandde reizigers zitten nog steeds vast in Bangkok en weten nog van niets, dus dat
Phuket zo goed meewerkt valt wel mee.
Vandaag natuurlijk ook het reisburo gebeld en ze achten het zeer onwaarschijnlijk dat ze nog zullen doorgaan met Phuket, maar helemaal uitsluiten doen ze het vooralsnog niet. Ook ik vraag mij af mochten ze met een andere maatschappij in zee gaan hoe zit het dan met de vlucht BKK-DPS?loontje
User
spacer line
 

heeft er al iemand berricht gehad dat de reis vrijdag naar dps doorgaat .ben erg benieuwdemield
User
spacer line
 

Die prijzen zijn leuk, maar het zijn geen representatieve bedragen natuurlijk. Deze mensen zijn reeds ingeboekt en moeten zodadelijk op extreem korte termijn (soms per direct) overgeboekt worden, dat gaat niet tegen de laagste tarieven, maar tegen de hoogste tarieven.

Daar zit wat in Jeroen, ware 't niet dat 't mij vorig jaar ook is gelukt, toen Garuda annuleerde.

En evt. voor Michel Rodink. Ik weet niet waarheen en met z'n hoevelen je vrijdag wilde vertrekken, maar misschien is dit een leuke optie.
Via D-reizen kan je nog tickets Bangkok boeken, met z'n 2en, voor 400 Euro per persoon. Verder naar Indonesie kan je dan met bijv. AirAsia.
Ik zie ook net dat je via de site http://www.budgetvliegen.nl/ nog tickets Jakarta kan boeken, vertrek vrijdag as, voor 746 euro per persoon, incl. tax. Jammergenoeg vlieg je met KLM!

Ik hoop dat je hier wat aan hebt.
emield

loontje
User
spacer line
 

heb net berricht gekregen van kras....onze reis vrijdag naar bali kan DOORGAAN.we vliegen met sing.airline....moeten wel een bijbetaling van 170 euro p.p doen Emoticon: Nooo wel werd ons verteld dat we recht hebben op de 600 euro compensatie pp omdat pukhet zijn afspraken niet nakomt....Mipster
User
spacer line
 

Loontje, niet doen! ik kan mss verkeerd voorgelicht zijn door mijn reisbureau, maar je hoort daar geen cent extra voor te betalen! Heb je wel de optie gekregen om kostenloos te annuleren? dan is het namelijk wel mogelijk! als dit niet zo is, zou ik er niet mee akkoord gaan! Ik vraag me af of je die centen van Phuket ooit terug gaat zien!loontje
User
spacer line
 

welk reisburo was datspacer line  

Heeft iemand al iets gehoord over de vlucht van a.s. woensdag??? Ik heb nog niks gehoord!!!!! Emoticon: Angry Emoticon: AngryJeroen
Administrator
User icon of Jeroen
spacer line
 

Het laatste nieuws omtrend Phuket Air wordt in het nieuwe topic bijgehouden, zo houden we de discussie/het probleem een beetje overzichtelijk.

het laatste nieuws
Phuket Air problemen: het laatste nieuws

Oplossingen reisburo's
Phuket Air problemen: oplossingen reisburo'strijpet
User
spacer line
 

Wat hebben we eigenlijk allemaal verschillende berichten. Je weet echt niet meer waar je aan toe bent. Ik heb vandaag met het reisbureau gebeld en ze waren echt aardig. Ze proberen ons (8 mei) allemaal om te boeken met bijvoorbeeld China Airlines. Ik heb trouwens bij Arke geboekt. Over meerkosten heeft ze het (nog) niet gehad, maar zo te lezen kan ik vanalles verwachten.
Ik ben lid van het FNV en dacht dat ik daar een rechtsbijstandsverzekering had. Dat is ook zo, maar op de website lees ik dat het alleen met werk en inkomen te maken heeft. Jammer.nikky
User
spacer line
 

Wat hebben wij een mazzel gehad zeg!! volgens mij hebben mijn vriend en ik op de enige twee vluchten gezeten die goed zijn uitgevoerd! De heenreis met 2 uur vertraging, maar dat is onderweg ingehaald en de terugreis zelfs precies op tijd! De toestellen waren oud, maar omdat het toestel maar half vol was hadden we ruimte zat! Personeel deed erg zijn best, was alleen niet te verstaan. Ben blij dat ik thuis ben! Morgen vliegen veel ' vrienden' die we op bali hebben leren kennen naar huis...... ik wens heb succes!!
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,143,259 topic views - 241,948 posts - 13,754 topics - 35,357 members - last post @ 27-09-2021 16:05 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

153,477,109 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com