indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Albert
User
User icon of Albert
spacer line
 

Heb reeds lang gezocht in KL maar helaas.


Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 01-04-2013 13:51 Albert wrote:
Helaas Y.B hebben we in deze wereld nog centjes nodig en die dwingen mij om daar te gaan werken.
Dat is mij ook bijna overkomen. Maar dan maar liever zelf iets starten (creeeren) dan naar het middelpunt van insanity te gaan.
De toekomst van RI ligt buiten dit monsterlijke waterhoofd, genaamd Jakarta.jstar
User
spacer line
 

Ja, Jakarta is 't Stad , en de rest is parking ...Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

De enige die nog zo dom zijn zich eerst te laten "uitkleden" in Jakarta, zijn de westerlingen. De Aziaten (Koreanen, Chinezen, Chino-Maleisiers, Taiwanezen) hebben al jaren door dat men die stad juist moet mijden. Ze vliegen direct door naar plaatsen als Bandung en Surabaya waar de productie plaats vindt en slaan Jakarta over dat alleen maar geld kost. Tijdens de monetaire crisis van 15 jaar geleden, was Sulawesi booming vanwege haar agrarische- en visserij-produkten. Wederom, de Aziaten vlogen direct door naar Makassar en vermeden dat geld-vretende Jakarta waar men doorgaans in handen valt van gulzige ambtenaren. Aziaten zijn slimmer; ze laten alles regelen door de Chino-Indonesiers met wie ze direct zaken doen zonder tussenkomst.jstar
User
spacer line
 

Hmm, wie staat er op nummer n nog vr de Koreanen (13.000)? Juist, de Japanners.
En waar zitten die?

Veel van dat commentaar lijkt op Brussel; iedereen haat het, maar je kan er niet omheen als je spreekt over het vestigen van hoofdkantoor of financial center.Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Er zitten hier in Lippo Cikarang voornamelijk veel Japanners en Koreanen. Die komen ook nooit in Jakarta als het niet echt moet, en natuurlijk voor het nachtleven, al sta je zelfs daarvoor op zaterdagavond gewoon in de rij op Hayam Wuruk... Jakarta oh Jakarta.. Emoticon: Puh!


Ho Lee Fuk

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Japanners zijn minder actief dan men denkt. Veel van hun werk laten ze door de Koreanen doen die er andere principes op na houden (maar wel effectief). De kantoren van de Japanners zijn echter nog vaak in Jakarta want dat "hoort" zo.
De Chinezen (of ze nou van China, Taiwan, Maleisie dan wel van Singapore komen) hebben ook hun hoofdkantoren in Jakarta (pro forma moet dat want anders tel je niet mee) maar hebben hun produktie (en daarbij horende produktiekantoren) elders.
Westerse NGO's hebben dat al door en verhuizen massaal naar Bali en Yogyakarta. Voor hen is het niet noodzakelijk om in het (dure en drukke) Jakarta te verblijven. Bedrijven zitten echter nog met hun "plaatje" en dat behoort in de hoofdstad te zijn want anders telt men niet mee.
Iets anders dat voor mij een eye-opener was, was een bezoek aan het immigratiekantoor te Yogyakarta. Persoonlijk dacht ik dat de grootste groep expats in Yogya de Nederlanders waren. Opvallend was echter dat bleek dat Japanners en Koreanen de grootste groepen waren, nog voor de Nederlanders. Zegt toch wel iets.
spacer line  


On 02-04-2013 04:26 jstar wrote:


Veel van dat commentaar lijkt op Brusse l; iedereen haat het, maar je kan er niet omheen als je spreekt over het vestigen van hoofdkantoor of financial center.


Of op Amsterdan(BIG city)
http://www.youtube.com/watch?v=rBp3l5dzMEw

Veel Nederlanders hebben ook haat liefde verhouding met Amsterdam , n toch blijft het als magneet , boeren en buitenlui komen ook vaak naar Amsterdam om cultuur te snuiven of voor fun.

Als oud Jakartaan wil ik ook per se terug naar Jakarta .
Alleen heb ik gemerkt dat:
1. de afstanden zeeer groot zijn , mijn familie vrienden die nog in Jakarta wonen zijn allemaal verspreid met gemiddelde reisafstanden van +/- 2 uren(als het niet meer is).

2. het is duuuur (niet te betalen) als ik in pusat wil wonen of op het niveau van wat ik in Indonesia vroeger heb en wat ik nu heb in Nederland ( Amsterdam= BIG city Emoticon: Wink )

3.eten moet ook zoals ik nu doet.
4.uitgaan doen we praktisch nooit , ben tevreden met window shopping .

Het is een groot verschil of je vrijwillig in Jakarta wil wonen of dat je "gedwongen"werd voor je werk.


bisa dicek of makemyday .

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

surya; de afstanden zijn niet echt heel groot hoor. Harmoni - Blok M is iets van 10 kilometer, houd het op 11. Dat is een klein stukje eigenlijk, als het verkeer zou rijden zou je er 20 minuten over mogen doen, maximaal een half uur met wat stoplichten. Dit lukt alleen tussen 23:00 en 05:00, als de meeste Jakartanen liggen te slapen.


Ho Lee Fuk

spacer line  

In km zijn de afstanden ook niet ver.
In vergelijking met mijn woonwerk verkeer toen ik nog werkte van mijn arbeidersvilla naar Amstelveen= 25 km is het niks .

Iets meer dan 40 jr geleden reed ik met ogen dicht van mijn ouderlijke huis(Jak-Pus) naar Blok M-N , binnen kwartier ?
Hebben we nog "geraced "bij de Bunderan H.I .
Nu krijg ik de zenuwen als ik het verkeer in Jakarta ziet.
Ben ook ouder , en trager geworden.Hi hi hi hi.

Nu kom ik waarschijnlijk terug om in Jakarta mijn toekomstige zuurverdiende AOW/pensioentje te verbrassen Emoticon: Shiny .
Waarschijnlijk word het Bandung of Bogor met een slaapplaats in Jakarta .
bisa dicek of makemyday .

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Lijkt me het beste pak Surya: Bogor, Bekasi, Puncak.
Je gaat jezelf op je oude dag toch niet kwellen door je in Jakarta te begeven (tenzij je nog het nachtleven in wil). In Yogya worden de grondprijzen opgedreven door de komst van vele Jakartanen die hier na hun pensioen hun laatste levensdagen willen slijten. Vele Jakartanen hebben het ook al gezien in oud Batavia-stad.45havana
User
spacer line
 


Op 02-04-2013 09:39 schreef Yogya-Bali:
Lijkt me het beste pak Surya: Bogor, Bekasi, Puncak.
Je gaat jezelf op je oude dag toch niet kwellen door je in Jakarta te begeven (tenzij je nog het nachtleven in wil). In Yogya worden de grondprijzen opgedreven door de komst van vele Jakartanen die hier na hun pensioen hun laatste levensdagen willen slijten. Vele Jakartanen hebben het ook al gezien in oud Batavia-stad.

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.Y-B,
eVEN TOTAAL OFFTOPIC,JE MAILADRES IS GEHACKED.KREEG NET EEN MAIL VAN JE DAT KANT NOG WAL SLOEG MET EEN WAARSCHUWING DAT DIT WELEENS EEN VALS BERICHT KON WEZEN,spacer line  

Hallo iedereen wie is er bekent in de buurt van de Batulis straat of pecenongan-Pasar Baru
in Jakarta.Heten vroeger Rijswijk leek mij vroeger een rijke wijk.
jstar
User
spacer line
 

Vroeger wel ja. Was Weltevreden en een goede wijk. Nu (zoals het meeste) redelijk vervallen. Op wandelafstand van de Katedral. Probeer de ijssalon eens op de Jl. Pasar Baru.

In Pasar Baru vind je veel textielwinkels (voor kleding, gordijnen en meubels), uitgebaat door Indirs. Dit zijn 3e generatie Indonesirs en meestal Christenen, geen Hindoes. Verder nog wat kleding- en uurwerkzaken. Ook is er redelijk veel imitatie. Het is wel redelijk voordelig om er een kostuum te laten maken.spacer line  


On 04-04-2013 15:52 Joop van der Meer wrote:
Hallo iedereen wie is er bekent in de buurt van de Batulis straat of pecenongan-Pasar Baru
in Jakarta.Heten vroeger Rijswijk leek mij vroeger een rijke wijk.


HELAAS niet .
Wel heb je soms af en toe een "rumah Belanda".

Rijke of goede buurt met veel grote rumah Belanda was de buurt Koningsplein (Gambir/Monas) , nu veel Departementen , Istana Negara-MONAS gebied.

Woonwijk Menteng ( uiteraard).
En iets minder maar ook met veel rumah Belanda is Laan Trivelli , nu Jalan Tanah Abang II Jakarta Pusat .

Ik ken die Jalan Batutulis, Pecenongan die aangrensde (parallel liep) aan de Jalan Pasar Baru ( Een lange winkelstraat de Passer Baroe , de "Kalverstraat" van Batavia)bisa dicek of makemyday .

spacer line  

Nouw waarom ik dit vraag op dat mijn Vader uit de wijk rijswijk komt.en wat ik verder weet is dat het een straat was met aan de voorkant allemaal een klein balkon.De straat was eigelijk een laan met bomenspacer line  

Froeher heb je grote straten die Boulevard heten( Menteng), daarna Weg ( nu straat of Jalan) of Lanen (ook Jalan genoemd ).Daarna heb je Gang (kleinere straten zoals Gang Djaksa de backpacker area) .

Batutulis is een kleine laan met waarschijnlijk hoge bomen zoals Laan Trivelli waar mijn ouderlijk huis tot eind 2010stond , ook bekend onder de naam Kamp Tjideng.
Veel van die bomen langs de straat zijn of dood gegaan of geroeid.

Vorige weken ben ik een paar keren Batutulis enPecenongan langst geweest toen we 3 nachten logeerden in de nieuwe Tune Hotel ( klein maar relatief goedkoop) .
Gelegen tegen over de Gereja Ayam , 100 meter vanachterkant van de Pasar Baru.


bisa dicek of makemyday .

spacer line  

Surya je moet is even kijken op de pagina weken in Indonesie.robbert
User
spacer line
 

Nog even voor Joop
Vanaf 1980 tot ca. 7 jaar geleden kwam ik jaarlijks op bezoek bij vrienden op Jl Taman Sari (= het verlengde van Pecenongan) dus de omgeving ken ik vrij aardig ! Van bewoners begreep ik dat in de NI tijd, hier vrij veel Nederlanders woonde uit de midden-klasse dus bijv. kantoorwerkers, maar ook Indo's, Arabieren en (uiteraard) veel Chinezen. Nu wordt de omgeving gedomineerd door Chinezen. Iemand die het verleden hoopt te vinden kan beter de wijk niet ingaan, je vindt echt niets terug. Wil je ervaren hoe het echte leven is in Jkt. ga dan juist een hele dag daar zwalken en ga in de avond naar Jl. Pecenongan want dat wordt dan omgetoverd in een openlucht restaurant.
Robwouter1492
User
spacer line
 


Op 01-04-2013 13:51 schreef Albert:
Helaas Y.B hebben we in deze wereld nog centjes nodig en die dwingen mij om daar te gaan werken.


Hallo Albert, ik weet niet wat al die watjes( Emoticon: Party! ) te miepen hebben maar Jakarta valt echt wel mee hoor! Mocht je geintereseerd zijn in de story van iemand die hier al bijna 20 jaar woont mail maar naar wouter1492Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.hotmail.com

Met vriendelijke groet, Wouterspacer line  


On 08-04-2013 05:46 wouter1492 wrote:

[quote removed]


Hallo Albert, ik weet niet wat al die watjes( Emoticon: Party! ) te miepen hebben maar Jakarta valt echt wel mee hoor! Mocht je geintereseerd zijn in de story van iemand die hier al bijna 20 jaar woont mail maar naar wouter1492Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.hotmail.com

Met vriendelijke groet, Wouter

Jammer dat je jou verhalen van 20 jaar wonen in Jakarta niet kan of wil delen .
Uiteraard ben je niet de enige buitenlander(?) die het redelijk kan handhavend in Jakarta.

Het hangt ook af in welke wijk je woont.
Ik ben van plan om "terug"te gaan naar Jakarta , al is het voor een paar maanden per jaar .
Heb toch moeite om een relatief "goede plek en "goedkoop"te vinden.

Wat die andere miepende watjes hebben , weten we ook niet waarom ze uiteindelijk niet in Jakarta blijven .
Mss willen ze dat alsnog vertellen ??


bisa dicek of makemyday .

Albert
User
User icon of Albert
spacer line
 


On 08-04-2013 09:09 Surya Atmadja wrote:

[quote removed]

Jammer dat je jou verhalen van 20 jaar wonen in Jakarta niet kan of wil delen .
Uiteraard ben je niet de enige buitenlander(?) die het redelijk kan handhavend in Jakarta.

Het hangt ook af in welke wijk je woont.
Ik ben van plan om "terug"te gaan naar Jakarta , al is het voor een paar maanden per jaar .
Heb toch moeite om een relatief "goede plek en "goedkoop"te vinden.

Wat die andere miepende watjes hebben , weten we ook niet waarom ze uiteindelijk niet in Jakarta blijven .
Mss willen ze dat alsnog vertellen ??


Het zou leuk zijn als men wat meer gezellig met elkaar onderwerpen kon delen met elkaar op dit forum. Als men met een ander niet eens is, prima.

Ieder heeft zo zijn eigen leuke danwel rotte ervaringen in dit land. De een wil er graag blijven en de ander moet er niet meer aan denken.

Maar laten we het met elkaar gezellig houden.

Wouter ik zal het leuk vinden als je ook wat deelt van je kennis op het forum.
Ik zal je zeker schrijven.


Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

spacer line  

En ook feedback terug van jou Albert. Emoticon: Shinybisa dicek of makemyday .

Albert
User
User icon of Albert
spacer line
 


On 08-04-2013 09:27 Surya Atmadja wrote:
En ook feedback terug van jou Albert. Emoticon: Shiny
Natuurlijk zodra ik er een tijdje zit, zal ik wat van mij laten horen.
I'll be back.Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

spacer line  

He gezellige luitjes ja laten wij het gezellig houden.Ik hou van jullie babbels en over Jakarta ik ga er weer graag na toe.
PS WOUTER 1492 ik stuur je een mail ben benieuwd
Groeten aan jullie Joop
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.95,501,587 topic views - 242,162 posts - 13,761 topics - 35,541 members - last post @ 03-12-2021 10:10 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

156,238,721 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com