indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

madrotter
User
User icon of madrotter
spacer line
 

in malang is de politie binnen gevallen bij een vertoning van the act of killing, andere plekken het wel gelukt door het redelijk stil te houden....

ik hoop echt dat-ie uitkomt op gepirate dvd, dan kunnen ze er niks meer aan doen en ziet iedereen die film hier (wat mijn inziens hard nodig is), net als die film balibo, die probeerden ze ook te weren maar kwam uit als gepirate dvd en door iedcereen gezien.....
madrotter
User
User icon of madrotter
spacer line
 

overigens liep sby z'n schoon papa altijd te bluffen dat hij persoonlijk, als commandant vd special forces verantwoordelijk was voor de dood van 4 MILJOEN "communisten"....zieleffe
User
spacer line
 

Zo is het beschreven in een document te vinden in deze link.....
http://www.thejakartapost.com/(...)s/indonesian_history
Geschiedenis van IndonesiŽ

IndonesiŽ, een natie in overgangIn de eerste helft van de jaren 1960 leunde Bung Karno naar links. Op de binnenlandse politiek probeerde hij hard naar evenwicht tussen de communisten en het leger; op het internationale toneel was hij waarbij hij als leider van een nieuwe wereld, vrij van koude-oorlog antagonisme. Maar economische achteruitgang en montage conflicten, met name tussen communisten en noncommunists, de laatste werd gesteund door het leger, veroorzaakt hem te verliezen controle over de situatie.

Op 30 september 1965, een mislukte staatsgreep is opgetreden. Er zijn twee conflicterende versies van de gebeurtenissen rond de poging tot staatsgreep. De officiŽle versie van het leger dringt erop aan dat de Indonesische communistische partij (PKI) achter de staatsgreep, was terwijl de communistische versie beweert dat de staatsgreep een interne aangelegenheid van het leger was. In feite, waren verscheidene leden van de PKI centraal bureau betrokken, evenals zoveel legerofficieren en personeel.

De mislukte staatsgreep IndonesiŽ duur. Het kostte het leven van zeven hooggeplaatste generaals, gevolgd door een pogrom van communisten--een gematigde schatting varieert tussen 300.000 en 500 duizend vermeende leden van PKI. Soeharto, die vervolgens een generaal-majoor en de bevelhebber van de legerleiding strategische Reserves was, nam het over leiderschap en afgezet Bung Karno van zijn presidentiŽle zetel.

In 1966 ontving Soeharto een brief bekend als de maart 11 brief van instructies die naar verluidt staatsmacht van Soekarno aan hem doorgegeven.

In 1967 val Soeharto Sukarno als Voorzitter tijdens de speciale zitting van de voorlopige mensen raadgevende vergadering (MPRS).

Consolideren van zijn macht onder een nieuwe regeling genoemd: de nieuwe orde, Soeharto gelanceerd een "regime zuivering" tegen de oude orde.

De drie waren bekend als het triumviraat samen met Hamengkubuwono IX, de sultan van Yogyakarta, en Adam Malik----Soeharto verdeeld de taken voor economische en politieke wederopbouw. Sultan Hamengkubuwono werd toegewezen aan de inspanningen voor economisch herstel leiden, Adam Malik werd toegewezen voor het omleiden van IndonesiŽs buitenlandbeleid richting het westen en Soeharto zelf was "toegewezen" voor de wederopbouw van de betreurenswaardige binnenlandse politiek.

Soeharto was vastbesloten om IndonesiŽs cursus, wijzigen van haar nadruk op politiek te prioriteren van economische ontwikkeling. Richtte hij de trilogie van ontwikkeling: politieke stabiliteit, economische groei en gelijkheid.

Om te krijgen politieke legitimiteit, gezien als een voorwaarde voor economische groei, heeft de regering een algemene verkiezingen in 1971. De verkiezing was echter verre van democratisch. Soeharto introduceerde het concept "drijvende massa" die politieke partijen verboden uit operationele op dorpsniveau.

Van de verkiezingen van 1971 en in de nieuwe orde periode, de functionele groep (Golongan Karya of Golkar) diende als Soeharto de belangrijkste politieke machines. Golkar geŽxploiteerd juridisch niet als een politieke partij, hoewel in feite was het een partij. Golkar liep in de verkiezingen van 1971 tegen 10 andere politieke partijen--met inbegrip van PKI en Masyumi die waren twee van de vier grootste partijen in 1955, maar die was uit politieke scŤne-- en won 62 procent van de stemmen.

In 1974, Soeharto gedwongen alle politieke partijen samen te voegen tot drie: Golkar, het United ontwikkeling Party (PPP) en de Indonesische Democratische Partij (PDI). Nogmaals, juridisch gezien Golkar was niet een politieke partij. Vijf meer verkiezingen werden uitgevoerd om de vijf jaar. In die jaren, Soeharto streng gecontroleerd politiek; zelfs niet de geringste kamer was beschikbaar voor oppositie.

Er waren verschillende gevallen van ernstige oppositie tijdens het regime van de nieuwe orde. De eerste kwam eerder als een klap in 1974, toen studenten tegen Japanse investeringen protesteerden. Toegevoegd door politieke rivaliteit tussen majoor Soemitro en generaal-majoor Ali Moertopo, omgezet studentenprotesten in Jakarta in rellen. Het verkeer eindigde met de verwijdering van Soemitro van zijn krachtige positie als plaatsvervangend commandant van de strijdkrachten en de chef-staf van de operatie opdracht voor het herstel van veiligheid en orde (Kopkamtib).

Het tweede deel van de ernstige oppositie kwam in 1978. Het kwam weer van de studenten, die protesteerden Soeharto van bod voor een tweede termijn in Bureau, dat zou worden vastgesteld door de raadgevende Volksvergadering in haar zitting van de algemene in maart 1978.

Verschillende gepensioneerde legerofficieren ondersteund de studenten, terwijl propagandistische duidelijk binnen de strijdkrachten was. Soeharto verplaatst snel te verpletteren het verkeer. Honderden oppositie en student leiders werden gearresteerd, tientallen van kranten en tijdschriften werden gesloten. De beweging zijn momentum verloren, en na dat Soeharto genoot een onbetwistbare positie.

Als Golkar als Soeharto de belangrijkste politieke machines diende, functioneerde het leger als hoedster van de staat. En omdat de staat was gepersonaliseerd rond Soeharto alleen, het leger diende ook om hem te beschermen. Onder zijn dubbele functie rol doctrine--beweert de doctrine dat de taken van een professionele die Indonesische strijdkrachten bijwonen om nonmilitary zaken, omvat vooral als het heeft te maken met politiek--de militair tussenbeide kwam in bijna alle sectoren van het openbare leven. Op het hoogtepunt bereikt het aantal militaire personeel dat dienst doet in nonmilitary zaken meer dan 40.000. Later, geschiedenis getuige geweest van excessen van de doctrine.

Sommige ondernemers, van wie velen van Chinese afkomst, genoten staat bescherming en soms twee-cijferige economische groei waren; Sommige groeide uit tot magnaten en magnaten. De privileges die deze ondernemers ontstond wrok van andere gemeenschappen genoten. Dientengevolge, groeide raciale spanningen.

Maar Chinese ondernemers waren niet de enigen die staat bescherming en voorkeur genieten. Sommige inheemse ondernemers ook soortgelijke voorrechten genoten. In het algemeen, groeide wat Kunio Yoshihara noemt "ersatz kapitalisme", of pseudocapitalism. Deze "kapitalisten" waren niet echte kapitalisten.

Toen kwam de financiŽle crisis. Het eerste hit in medio 1997, en velen geloven dat het was een direct gevolg van Thailand's economische crisis. De crisis verergeren met de programmering van de mensen de raadgevende vergadering algemene vergadering in maart 1998, met de belangrijkste agenda wordt om te "kiezen" een "nieuwe" nationale leiderschap. Het uiteindelijk veranderd in een politieke crisis ook. Maar Soeharto was vastbesloten om uit te voeren voor zijn zevende opeenvolgende termijn van vijf jaar in office. Ondersteund door zijn politieke machine, werd Soeharto, zoals verwacht, president opnieuw.

De economische en politieke crises maakte het politieke klimaat als een kaartenhuis. Bij gebrek aan gevoeligheid, Soeharto zijn nieuwe kabinet gevuld met trawanten, en een van zijn dochters benoemd tot minister van sociale zaken. Minder dan twee maanden na de vorming van het nieuwe kabinet, politieke spanning gemonteerd tot een ondraaglijk niveau. Op 12 mei, zijn vier Trisakti Universiteit studenten doodgeschoten na een vreedzame demonstratie.

Het ontspruiten vonkte onmiddellijk de emoties van de massa's. Voor de meeste mensen, was het regime van de nieuwe orde zielloze geworden. IndonesiŽ ervaren binnen een week, een van de meest tumultueuze periodes in de geschiedenis. Voor drie dagen, van 13 mei door tot 15 mei, werden zes van de grootste steden van het land getroffen door enorme rellen, waarschijnlijk de grootste rellen in de geschiedenis van IndonesiŽ. Dagen later, honderden duizenden studenten en leden van het publiek gegoten in de straten. Zingen en veeleisende totale hervorming, duizenden marcheerden naar de wetgevende gebouw in Jakarta en bezet voor meerdere dagen.

Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

erwin
User
User icon of erwin
spacer line
 

Gisteren was deze film te zien op de Vlaamse zender 'Canvas'. Ik heb hem maar gedeeltelijk gezien, maar was toch min of meer geschokt, alhoewel mijn 'roze bril' al lang in de vuilnisbak ligt.
Ten eerste geschokt omdat de moordenaars nooit vervolgd zijn en zelfs trots zijn op wat ze gedaan hebben. Deze 'preman' (afgeleid van free man) lopen nog steeds vrij rond.
Ten tweede wist ik niet van het bestaan van 'Pemuda Pancasila' (Jong Pancasila). Een paramilitaire organisatie met meer dan 3 miljoen leden, en waar vice-president Jusuf Kalla zelfs lid van is/was. De preman gingen op zoek naar geld voor hun organisatie, door zoals de maffia geld te halen bij winkeliers, ter bescherming!

Ik wist wel dat IndonesiŽ 'ziek' is. Volgens mij is de ziekte: kanker. Terminaal!


Het is beter spijt te hebben van iets dat je gedaan hebt, dan spijt te hebben om iets dat je niet gedaan hebt

Keduadam
User
User icon of Keduadam
spacer line
 

Interessant Zieleffe, mooie samenvatting!

Jammer beetje dat de Nederlandse 'vertaling' ik moet lachen om beetje een.


Your attitude determines your altitude

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 18-10-2013 11:30 erwin wrote: Ten tweede wist ik niet van het bestaan van 'Pemuda Pancasila' (Jong Pancasila). Een paramilitaire organisatie met meer dan 3 miljoen leden
Oude club. Eerst door Yapto Suryosumarno (gemengd Javaans/Joods/Nederlands) geleid met als 2e "sterke" man Yorrys Raweyai (gemengd Papua/Chinees). Gelinieerd aan de Golkar en het "aparat". Noodzakelijke "kost" voor Indo-lovers om iets te begrijpen van politiek, premanisme, business en militarisme in het land.spacer line  


On 18-10-2013 14:47 Yogya-Bali wrote:

[quote removed]
Noodzakelijke "kost" voor Indo-lovers om iets te begrijpen van politiek, premanisme, business en militarisme in het land.

Niet doen.
Ga gewoon lekker Balineren, of als toerist van de natuur en cultuur genieten.
Doe ik ook .

Ik heb hun nog zien lopen in Djakarta , vlak voor 1965 en kort daarna.
Het was toen chaos , en soms geweld .
Iedere "weerbare"groepen, van diverse massa organisaties (OrMas=organisatie masa) lopen rond in hun herkenbare jackets , van Jeugd organisaties, scholen, faculteiten , laskars en van Resimen Mahadjaja etc .
Er was toen nog geen sprake (althans geen aanwijsbare) kontakten met de premans.
De hoofdrol spelers in de film waren kleine premanetjes kerels, bekend als tukang tjatut karcis in bepaalde bioskopen van Medan.
Ze hadden een hekel aan de "linkse hap"omdat hun broodvoorziening ( opkopen van filmtickets en verkopen met winst als het mogelijk was ) in gevaar kwam door de acties van de linkse groepen.


bisa dicek of makemyday .

Hitami
User
spacer line
 

Ik vroeg me af, wie heeft de preman opdracht gegeven om te moorden, kan iemand mij dit vertellen ?spacer line  


On 09-11-2013 10:05 Hitami wrote:
Ik vroeg me af, wie heeft de preman opdracht gegeven om te moorden, kan iemand mij dit vertellen ?

Waarschijnlijk niemand .

Dat heeft/hebben de " hoofdrolspelers"meermalen hebben gezegd , te vinden in diverse intervieuw.
Volgens hun eigen verhaal waren ze kleine premans waren die hun hobby en inkomens(tukan catut karcis bioskop ) beperkt /benadeeld worden door de "linkse"groepen.
Dat werd ook bevestigd door diverse ooggeuigen en grote jongens van Medan uit die tijd.

Dus je (men) moet hun branie en al dan niet opgeklopte (fantasie) verhalen van de "hoofdrolspelers niet al te serieus nemen.

Tukang catit karcis bioskop = een soort tjalo/ calo , "bemmidelaars" van transacties , zoals men ook calo kan vinden die treinkaartjes, bij de politie, imigratie etc .
Dat verschijnsel kennen de meeste toerist of sosbud, kitas/kitap aanvragers wel . Emoticon: Shiny


bisa dicek of makemyday .

Hitami
User
spacer line
 

Surya, moordpartijen door premans is niet alleen in Sumatra...Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 09-11-2013 10:05 Hitami wrote:
Ik vroeg me af, wie heeft de preman opdracht gegeven om te moorden, kan iemand mij dit vertellen ?
Voor zover ik weet, zijn daarvan geen gegevens maar een ieder weet om wie het gaat: tahu sama tahu .spacer line  


On 13-11-2013 08:17 Hitami wrote:
Surya, moordpartijen door premans is niet alleen in Sumatra...

Mas, wadoeh al lang niet meer van jou gelezen.
Moet denken aan vroeger toen je nog vaak schreef in Indahnesia

Saya tahu Mas , ik woonde toen in Jakarta Pusat

Ben tegen wil en dank een "activist" geweest , KAPI-KAMI-KAPPI Djaja , aangesloten bij de Resimen Mahadjaja .
Toen werd in 1965-1966- behoorlijk gevochten in Jakarta , culik -menculik( ontvoeringen)praktijken gebeurde ook in Jakarta.
Door mijn illegale lidmaatschap ben geweest/kijken=per ongeluk in een interogasi kamer van een Markas geweest.


bisa dicek of makemyday .

spacer line  


On 13-11-2013 09:10 Yogya-Bali wrote:

[quote removed]
Voor zover ik weet, zijn daarvan geen gegevens maar een ieder weet om wie het gaat: tahu sama tahu .

Y-B
Officieel zegt iemand (?) 78.000.
Dit getal werd genoemd toen Soekarno ging informeren.
Als je de al dan niet officieele cijfers van diverse website bij elkaar telt zal het een veelvoudig getal zijn .
Ik dacht dat ergens een (redelijk betrouwbare) buitenlandse site het op 200 of 300 .000 had geschat.
Vandaar dat er aangenomen werd dat het tussen de 300 tot mss 500.000 waren.

Let ook op het feit dat veel PKI leden( en mantel organisaties ) zo maar waren "verdwenen" en opduiken onder andere naam/identiteit .
Ondanks dat de militaire autoriteiten van af de KORAMIL nivo (Komando Rayon Militer) goed samenwerkte met de RT/RW/Kelurahan etc.
Als het goed is , is de Kepala RW en zeker de R.T de aangewezen personen waren n die weet wie een echte Komunis is of niet .

Je werd zogenaamd gescreend , en heb je schriftelijk bewijs gekregen dat je "schoon" ben (heb ik ook Emoticon: Yes! ).


bisa dicek of makemyday .

Hitami
User
spacer line
 

Y.B, tahu sama tahu bukan berarti tahu hahahahHitami
User
spacer line
 

Surya, apa kabar ? lama tidak ketemu...

De vraag over wie de opdrachtgever is, is mij nog steeds niet bekend. Deze vraag heb ik bij verschillende mensen gesteld ook bij een prof in Indo. Hij kan ook geen antwoordt geven....

Zoals je ook stelt niet alleen in Sumatra maar je maak ook mee in Jakarta. Maar het is niet alleen Sumatra of Jakarta dus bij mij om te zeggen dat waarschijnlijk spontaan gebeuren is een grote vraagtekens...Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 13-11-2013 13:20 Hitami wrote:
Y.B, tahu sama tahu bukan berarti tahu hahahah
Ya, memang belum berarti tahu tapi saling ngerti. En dat is ook de bedoeling van mijn reactiespacer line  


On 13-11-2013 13:34 Yogya-Bali wrote:

[quote removed]
Ya, memang belum berarti tahu tapi saling ngerti. En dat is ook de bedoeling van mijn reactie

Belum berarti tahu* ( wil niet zeggen dat je/men het begrijpt) berarti tidak bisa mengerti, apalagi untuk orang luar. ( betekent ook dat men het niet kan begrijpen , geldt zeker voor buitenstaanders)

Er zijn duizenden artikelen, Indonesisch en buitenlands over de aanzet van de couppoging in 1965.
Het heeft te maken met sociale/politieke en economische veranderingen.
De bloedige conflicten waren gebaseerd op belangentegenstellingen ( de bijna klassieke "klasse strijd" Emoticon: Wink .

Het begon met de landhervorming , de poging van de regering om landbezit te hervormen.Landbezit en de opbrengsten v.h land betekent armoe of zekere welvaart ,
De rol van de "bezittende klasse " , the not have's , van de PKI , delen van het leger etc.
Dat is ook te lezen in diverse wetenschappelijke westerse publikaties.
Het opgeklopte verhaal met veel fantasie van een paar kleine premans uit die tijd kan je moeilijk als serieus nemen.
Dat er oude rekeningen geind werden , zelfs gemoord , dat is buiten discussie.
Gewoon barbaars.
Als voorbeeld van landhervorming :

http://www.jstor.org/discover/(...)4&sid=21102936628851

Ondanks dat er bepaalde opdrachten om de PKI te ontmantelen gegeven werd , kan men niet zo maar zeggen of de regering of het leger de opdrachtgevers zijn van die barbaristische afrekeningen.
Zie de geescaleerde afrekeningen ergens ver van Jakarta (midden , oost java en Medan, Bali )
Het was een klassestrijd /belangenstrijd geweest.


bisa dicek of makemyday .

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Dank pak Surya. Duidelijk en interessant.spacer line  

Interessant is om te kijken wie de "bezittende klasse"zijn.
Dat waren
1. de "rijken" gesteund door hun mensen/pachters en diverse politieke partijen .

Door de illegale landbezettingen soms met geweld(aksi sepihak van BTI-PKI gelieerde organisaties) , werd de inkomstenbron van de pachters (vaak arme mensen) bedreigd .

2 de resten v.d oude" feodalen" met goede kontakten in de hoge regionen bij het leger en regering.
Sommigen hebben vaak grote grondbezit.
Voordat de regering de landhervormingen kon invoeren , worden de bezittingen vaak onderverdeeld (eerder afgestaan als erfdeel) bij hun kinderen , familie of verkocht aan vrienden.
Heb tientallen gevallen gezien in West Java .
Dat was ook de reden dat in West Java eigenlijk relatief weinig afrekeningen had plaatsgevonden.
bisa dicek of makemyday .

Hitami
User
spacer line
 

Mijn vader behoort tot groot grond bezitter in Sulawesi, aantal maanden voor de coup waren er aantal communisten op bezoek om het even te vertellen over het onteigenen....

Toch als een klein, wist ik hoe de premans te keer gingen, van deur tot deur....spacer line  


On 14-11-2013 13:56 Hitami wrote:
Mijn vader behoort tot groot grond bezitter in Sulawesi, aantal maanden voor de coup waren er aantal communisten op bezoek om het even te vertellen over het onteigenen....

Toch als een klein, wist ik hoe de premans te keer gingen, van deur tot deur....


Ach so , groot grond bezitter.
Dus volgens sommigen een groot kapitalist die arme landloze boeren heeft onderdrukt en uitgebuit.
Normaliter zou hij mensen hebben /pachters die zijn grond bewerken , inkomen voor een hapje rijst te kopen, hun kinderen groot brengen , etc.
En toen komen vreemden die zeggen, HIER met dat bezit .
Weg inkomen, weg inkomstenbron, hoe moeten de monden van de vele kinderen gevoedt worden ?

Op de volle Java waar veel arme mensen wonen en leven zullen zulke zaken niet zo maar een twee drie opgelost worden, er zijn jaren over gegaan van illegale bezettingen, geweld etc etc .

De grootvader van OmeSid had een piepkleine ( ehwaar) stukje grond met paar plekjes waar bambu groeien, hout, klapperbomen, met sawah, visvijver, thee , koffie etc .
Gelukkig woonde hij in relatief rijke gebied , dus moest zijn oma(opa al lang overleden) de familiebezit legaal versnipperen.
Gelukkig waren er geen "komunisten" of groepen die de zaak bezetten en opeisen en de meeste dorpelingen kenden wie zijn opa en zijn familie is.


bisa dicek of makemyday .

Hitami
User
spacer line
 

Toen Suharto aan de macht kwam, moet hij wel 50% van de inkomen aan de generaals afgeven hahahahspacer line  


On 15-11-2013 05:31 Hitami wrote:
Toen Suharto aan de macht kwam, moet hij wel 50% van de inkomen aan de generaals afgeven hahahah


Voor wat hoort wat .
Dat is de realiteit .
Anders wordt je niet beschermd .


bisa dicek of makemyday .

Hitami
User
spacer line
 

Surya, typisch Indonesisch, alles wat niet normaal wordt normaal beschouwd...dangdude03
User
User icon of dangdude03
spacer line
 

donderdag 19 december | Nederland 2 (VPRO)
22:55 - 00:34

In de jaren 60 vermoordden Anwar en zijn vrienden meer dan een miljoen communisten in opdracht van het leger. Nu, 47 jaar later, zijn zij nog altijd niet voor hun daden berecht. In 'Act of Killing' spelen ze de gebeurtenissen van toen na.
ē
In de jaren zestig verkopen de Indonesische Anwar Congo en zijn vrienden bioscoopkaarten op de zwarte markt. Zij spiegelen zich aan hun schietgrage helden uit Hollywood en wanen zich gangsters net als zij. Als het Indonesische leger in 1965 een militaire coup pleegt, verandert het leven van Anwar en zijn vrienden compleet. Voorheen kleine gangsters, na de coup leiders van doodseskaders. In opdracht van het leger vermoorden zij meer dan een miljoen vermeende communisten, etnische Chinezen en intellectuelen in minder dan een jaar tijd. Als beul van een van de meest gevreesde doodseskaders in zijn stad vermoordt Anwar zelf alleen al honderden mensen met zijn eigen handen. Nu, 47 jaar later, zijn Anwar en zijn vrienden nog niet voor hun daden berecht. Zij zijn zelfs rolmodellen voor miljoenen jonge Indonesische paramilitairen. Wanneer hen wordt gevraagd een film te maken over hun daden, kunnen zij dan ook niet wachten zichzelf te spelen zoals hun filmhelden. Maar voor Anwar betekent dit een onverwachte emotionele reis waarin hij voor het eerst wordt geconfronteerd met de gevolgen van zijn daden.
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,716,369 topic views - 242,044 posts - 13,758 topics - 35,455 members - last post @ 20-10-2021 20:21 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,443,570 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com