indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (1 reaction)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

sabar2
User
User icon of sabar2
spacer line
 

een rare vraag misschien maar weet wellicht iemand hoe dit zit ?

mijn vrouw heeft bij het graf van haar ouders nog 2 graven leeg en zij zei me die zijn voor ons t.z.t. maar kan dat wel ??
kan een buitenlander die (nog) geen kitas heeft wanneer deze overlijdt, in indonesie begraven worden als je gehuwd bent met een partner van de indonesische nationaliteit
maar zelf (nog) niet permanent in indonesie woont
ik verwacht zelf van niet daar zal wel weer een wetboek of internationale regels aan te pas moeten komen of een grote zak met geld.
niet dat ik al van plan ben om te gaan maar puur informatief

en hoe zit dat als je wel een kitas hebt of overlijdt wanneer je op vakantie bent buiten indonesie


Welcome to Indonesia Take it as it is or leave it if you don't like it

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Geen vreemde vraag Sabar.
Mijn echtgenote en ik zijn al langzaam aan het koud worden Emoticon: Yes!
We hebben op voorhand de kinderen in Nederland verteld, dat mocht er wat gebeuren dat we in IndonesiŽ de grond in willen.
Pffff heb het afgelopen maanden hier in Nederland al koud genoeg gehad, laat staan dat ze me ingevroren ook nog effe naar Nederland willen vervoeren en me ook nog in die koude grond willen parkeren.

Allemaal gemakkelijk gezegd, maar hoe en kan dat?
Zoek mijn zakken maar na, misschien dat YB daar iets meer van weet.sabar2
User
User icon of sabar2
spacer line
 

Idd Malam voor "ingevroren vervoer" naar Holland moet er ook eea geregeld worden als het niet kan en begrafenisverzekeringen zijn ook duur Emoticon: Party!Welcome to Indonesia Take it as it is or leave it if you don't like it

jstar
User
spacer line
 

antwoord verwijderd (arrogantie en formulering vraagsteller)nsenada
User
User icon of nsenada
spacer line
 

Kan je hier(Indonesia) ook in je eigen tuintje begraven of uitgestrooid worden?


There's a big difference between kneeling down and bending over!

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Zo dan, kost een paar centen maar je geniet.
Laat ik nu gedacht hebben dat je effe gewassen wordt door de familie, netjes ingepakt in een wit laken en na een uurtje of 6 wegwezen.
Ik kreeg enkele weken geleden een berichtje van mijn doodgraver in Nederland, die schreef wat een gemiddelde begrafenis/crematie ging kosten.
Ik greep gelijk naar mijn hart en ging spontaan hyperventileren, de man vroeg ook vriendelijk of mijn verzekering wel voldoende was Emoticon: Confused

Ik las net wat Jstar schreef wat het in Jakarta kost, is ook niet mis.
Ik zal Pop vertellen me voor de deur te deponeren met een worst in mijn hol, dan slepen de honden me wel weg Emoticon: Laugh out loudjstar
User
spacer line
 


On 17-03-2013 03:16 nsenada wrote:
Kan je hier(Indonesia) ook in je eigen tuintje begraven of uitgestrooid worden?


Uitstrooien niet natuurlijk als je Islamitisch getrouwd bent. En denk ook niet dat de schoonfamilie er ooit mee akkoord zou gaan. Zelfs voor veel Christenen hier is crematie een taboe. Als ik het zo hoorde bij de crematie van de Om, mag er m.b.t. uitstrooien officieel niets, maar onofficieel alles (dat deden ze dus ook gewoon).

Eigenlijk allemaal toch wel belangrijk als je de ander niet wil opzadelen met gigantische kosten.


De begrafenis: Het is belangrijk dat moslims begraven worden op een islamitische begraafplaats; niemand mag gecremeerd worden, zelfs niet als de overledene het gevraagd had. De diepte van het graf komt overeen met de hoogte van de borstkas ven een man. Na het graafwerk wordt onderaan een uitholling gemaakt in de richting van Mekka. Bij plaatsgebrek graaft men een gleuf waarin de dode op zijn rechterzijde wordt gelegd, met zijn gezicht naar Mekka. Dan worden de knopen van stukken stof waarin de dode gewikkeld is, losgemaakt, maar zodanig dat er geen aarde de dode kan bereiken. De overledene wordt met zijn voeten schuin naar beneden en zijn hoofd schuin naar boven neergelaten in het graf. Hij of zij wordt op zijn of haar rechterzijde, met het gezicht naar Mekka in de uitholling gelegd waarbij de rug wordt ondersteund door de aarde. Vooraleer men het graf sluit, wordt het driemaal met twee handen vol met water besproeid. Het graf wordt met aarde verhoogd zodat men het ziet en het mag dan niet vertrapt worden. Daarna volgt de smeekbede voor de overledene (dit wordt gedaan voor vergiffenis van de overledene).
jstar
User
spacer line
 

Het voordeel voor de Moslims onder ons is natuurlijk wel dat er geen zware kosten van de doodskist aan kleven. Is ook duur.sabar2
User
User icon of sabar2
spacer line
 

Schijnbaar wordt de vraag niet goed begrepen of ik snap de antwoorden niet.
mijn vrouw (WNI) en ik (zei de gek) zijn christen en de vraag is heel simpel
wanneer ik kom te overlijden of dat nu in holland of in indonesie gebeurd
kan ik dan toch in indonesie begraven worden. wat een reisverzekering / repatrieering daar mee te maken heeft snap ik niet.
De graven hebben we al in indonesie die zijn BEZIT van mijn vrouw heeft ze al gekocht de grond en begrafenis in indonesie is heel simpel wit lakentje eromheen even in de ambulance met veel toeters naar het veld en klodders zand erop klaar is kees.
Kan het vlgs de wet - regels of komt daar weer een berg poespas bij kijken ?Welcome to Indonesia Take it as it is or leave it if you don't like it

spacer line  

Recentelijk vernomen over wat gevallen van overlijden door oude(re) buitenlanders, getrouwd met c.q. inwonend bij een Indonesische partner:

De ene verbleef hier op een Sos / Bud visum, de andere op een KITAS.

Die met een KITAS mocht hier (Bali) wel gecremeerd en/of begraven worden, die met de Sos. / Bud visa moest gerepatrieerd worden.

Je religie maakt geen zak uit, als het er maar een is die hier in RI voorkomt.

Wegens "budgetaire" problemen is het KITAS-geval kort na het overlijden gecremeerd op een strand in Amed, middels een stapel afvalhout en wat kerosine. De "resten" zijn bij elkaar geveegd en in een kartonnen doos gestopt. Balinese "echtgenote" is samen met een lage priester in de vissersboot gestapt en hebben voormalig manlief's resten ergens op zee uitgestrooid. Kosten: alles bij elkaar minder dan Euro 400,-.

Geval met het Sos. / Bud visa was stukken lastiger en duurder. Ambassade personeel was erbij betrokken, de politie, en de administratieve afhandeling van e.e.a. verliep erg langzaam. Uiteindelijk is het stoffelijk overschot na een dag of 10 door een gespecialiseerd bedrijf gerepatrieerd (naar Japan). Kosten liepen op tot rond de Euro 7,000,-.
If you have nothing to loose, you can risk everything

zieleffe
User
User icon of zieleffe
spacer line
 


He he he als er iemand is die dit meegemaakt heb dan zijn wij het wel.
Als je mij de postingen goed had door gelezen dan had je het kunnen weten.
Mijn schoonmoeder is vorig jaar overleden in IndonesiŽ en zij was Nederlandse .
Ze is gecremeerd goed katholiek, maar dat mag daar in IndonesiŽ.
Ik zal u schrijven, je kan daar beter je laten begraven, of cremeren ,want dat levert geld op.
Allemaal gasten die komen met een enveloppe.
Hier in Nederland, ben je heel duur uit, dat is al een groot verschil en nu ben ik wel een beetje te veel materialistische, dus ik hoop dat ik daar dan dood mag gaan. maar ja je zal de duivel zijn, dan ga je net dood in dit land, wat altijd geld wil hebben.
Die crematie daar, van mijn schoonmoeder, bracht 80 miljoen rupia op.
Mag ik jullie dan ook, een geheim vertellen.
AL onze de tickets hebben Wij vergoed gekregen, van onze reisverzekering,
Dus let op je kinderen kan je dan over laten komen, dat word betaald door de verzekering maatschappij tot een bepaald bedrag.
Mooier kunnen ze het niet maken................. Emoticon: Laugh out loudWat de begrafenis zelf gekost heeft dat weet ik niet, maar zoals AEB 400Ä zal kunnen, want ze is ook uitgestrooid in Tantung Priok Jakarta, daar zijn wij met familie met de bus naar toe gereisd.
Wij hadden genoeg geld meegebracht, om haar te begraven,of cremeren dat is afgegeven en er is niets meer over gepraat.
Toevallig was ik er bij toen de Enveloppe Werden geopend.....Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

jstar
User
spacer line
 

antwoord verwijderd (de vraagsteller weet het zelf allemaal blijkbaar beter)sabar2
User
User icon of sabar2
spacer line
 

Bedankt voor de reacties.
AEB komt naar mijn gevoel het dichtst bij de waarheid. Ik zal eea zelf nog eens nachecken via diverse instanties Vlgs de wanneer-overlijd-ik- link is het voor mij pas van toepassing 3 augustus 2032 dus dan neem ik een uitgebreidde reisverzekering
Kunnen mijn familieleden uit Holland ook eens een keer naar Indonesie en om de onnodige kosten van een kist te voorkomen laat ik dan wel in mijn testament opnemen dat ik in een wit lakentje begraven wil worden. Emoticon: Laugh out loud


Welcome to Indonesia Take it as it is or leave it if you don't like it

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Ik heb al heel wat Nederlanders hier ten grave gebracht. Een visum is daarbij niet ter spake. Zowel mensen met een KITAS/B als een SosBud zijn hier begraven (of gecremeerd). Er moet wel duidelijk sprake zijn van toestemming. In het geval van Sabar2 is de Indonesische echtgenote de eerste aangewezen persoon die het recht heeft op beslissen. Als zij beslist dat u hier wordt begraven, dan zij het zo.
Laat je niet gek maken met SosBud of KITAS gedoe. Dat is allemaal geldzoekerij. Zelfs een "toerist" gehad die hier is begraven (toeristenvisum). Het gaat allemaal om de toestemming van de rechtmatige erfgenamen. Dat kan een echtgenote zijn, een ouder of een kind.
Niet teveel over praten: SosBud, toeristenvisum of KITAS. Het kan. Enige gezeur is soms de religie (hoeft ook niet altijd een probleem te zijn).

Officiele crematie (volgens de regels) is duurder dan een begrafenis want daarvoor moet toestemming zijn van erfgenamen en overheid. Tja, en dan komt de portemonnee ( pungutan liar ) om de hoek kijken als de overheid erbij wordt betrokken.spacer line  

mijn eerste zoon is op een zeer jongen leeftijdt overleden'heb ik laten begraven achter ons eigen huis waar 1 fam graf is''zelf heb ik ook voor genomen om hier op mijn eigen koffie plantage
te willen komen liggen 'het is er lekker warm en de koffie staat klaar .....!!! er zijn geen kosten aan verbonde''verder ga ik geen slapende Honde waker maken' laat mij maar lekker liggen!!! Emoticon: Yes!Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 18-03-2013 04:58 Yogya-Bali wrote:
Ik heb al heel wat Nederlanders hier ten grave gebracht. Een visum is daarbij niet ter spake. Zowel mensen met een KITAS/B als een SosBud zijn hier begraven (of gecremeerd). Er moet wel duidelijk sprake zijn van toestemming. In het geval van Sabar2 is de Indonesische echtgenote de eerste aangewezen persoon die het recht heeft op beslissen. Als zij beslist dat u hier wordt begraven, dan zij het zo.
Laat je niet gek maken met SosBud of KITAS gedoe. Dat is allemaal geldzoekerij. Zelfs een "toerist" gehad die hier is begraven (toeristenvisum). Het gaat allemaal om de toestemming van de rechtmatige erfgenamen. Dat kan een echtgenote zijn, een ouder of een kind.
Niet teveel over praten: SosBud, toeristenvisum of KITAS. Het kan. Enige gezeur is soms de religie (hoeft ook niet altijd een probleem te zijn).

Officiele crematie (volgens de regels) is duurder dan een begrafenis want daarvoor moet toestemming zijn van erfgenamen en overheid. Tja, en dan komt de portemonnee ( pungutan liar ) om de hoek kijken als de overheid erbij wordt betrokken.


Bedankt YB, daar heb ik wat aan.
Omdat wij veel in IndonesiŽ verblijven en de niet meer de jongsten zijn, hadden we het er al met onze kinderen over gehad.
Geen gehannes met lijken, gewoon daar in de grond.
spacer line  


On 18-03-2013 08:26 gerry deuren wrote:
mijn eerste zoon is op een zeer jongen leeftijdt overleden'heb ik laten begraven achter ons eigen huis waar 1 fam graf is''zelf heb ik ook voor genomen om hier op mijn eigen koffie plantage
te willen komen liggen 'het is er lekker warm en de koffie staat klaar .....!!! er zijn geen kosten aan verbonde''verder ga ik geen slapende Honde waker maken' laat mij maar lekker liggen!!! Emoticon: Yes!

Eigenlijk is het waarschijnlijk niet legaal.
Indonesia kent ook regels.

V.w.b familiegraven, heb ik ook zo' n familiegraf waar een paar generatie S.A begraven worden.
Als lid van de SA heb ik ook een plek.bisa dicek of makemyday .

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Legaal, illegaal?? Het wordt op heel veel plaatsen toegestaan; zeker in kleine plaatsen. In NTT en Maluku zie je niet anders. Wellicht in grote steden op Java is dat aan regels gebonden maar elders laat/staat men het gewoon toe.spacer line  

In bepaalde contreien (ver buiten java) is bekend dat men hun doden achter in hun tuin kunnen of hebben begraven.
bisa dicek of makemyday .

spacer line  

Graag zou ik willen weten wat de echte kosten zijn als je als buitenlander gecremeerd wordt in Nusa Dua en je wilt dat zo goedkoop mogelijk laten doen ?

Waar kan een buitenlander die hier woont en getrouwd is met een Balinese vrouw en kitas heeft begraven worden ?? Is er een algemene begraafplaats ? Wat zijn de kosten om begraven te worden ??

Dank als er antwoorden voor zijn.
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.79,672,034 topic views - 236,682 posts - 13,710 topics - 28,458 members - last post @ 21-02-2020 14:25 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

129,997,564 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com