indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Blog @ indonesiepagina.nl > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

BlogBlot
User
spacer line
 

Indonesische Toeristen massaal naar Bali tijdens feestdagen
Gepubliceerd op 01 januari 2013 02:04
Tienduizenden Indonesische toeristen zijn de afgelopen feestdagen massaal naar Bali gegaan voor hun vakantie rond Kerst en Nieuwjaar. Tot zeker 5 januari zijn er 76 extra vluchten ingelast om alle passagiers ook weer veilig thuis te brengen.
Lees verder , klik op de titelzieleffe
User
spacer line
 


http://travel.kompas.com/read/(...)x&utm_campaign=Ktswp
DENPASAR, KOMPAS.com ó Bali provinciale overheid heeft ontvangen klachten van de toeristen die het eiland van de goden bezocht, met inbegrip van congestie van het verkeer, afval en kesemrawutan op de luchthaven Ngurah Rai. "We blijven streven naar het vinden van een uitweg uit de klacht ingediend dat binnenlandse en buitenlandse toeristen," zei-assistent II Setda Bali Ketut Wija tijdens het ontvangen van bezoeken van V van de Commissie van het huis van afgevaardigden in Denpasar, vrijdag (8/3/2013).

Klachten zouden die helpen?
Ja als je nu ziet dat het in de kabar staat Kompas


http://travel.kompas.com/read/(...)x&utm_campaign=Ktswp
Horkenstaat
door Jos van Noord

In heel wat horkerige buitenlanden worden toeristen niet zelden onderworpen aan een pesterige behandeling, meestal door autoriteiten of iets wat daar voor moet doorgaan. De VS en IsraŽl spannen qua onhebbelijkheid de kroon, maar Fransen kunnen er ook wat van.
http://www.telegraaf.nl/reiskr(...)mpel_verboden__.html

Seks in tempel verboden

Tempels op het Indonesische eiland Bali zouden in de toekomst wel eens kunnen worden voorzien van een bordje met daarop de tekst 'seks verboden'. Er hangen al bordjes die roken en eten verbieden.

Half blote mannen is dat geen sex uitziende personen????
Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Ik heb het meegemaakt een jaar geleden. Nergens kon men komen (files) en accomodatie ook moeilijk.
Maar de binnenlandse toerist kijkt er heel anders tegenaan dan de buitenlandse toerist. Voor de lokale toerist is het belangrijkste: drukte en samenzijn, met vrienden of familie gezamenlijk iets ondernemen. Status: gezien worden op Bali (met de benodigde narcistische foto's erbij). "Ramai-ramai met z'n allen in de file. Als het maar druk is. Dat we nergens kunnen komen, is niet erg. Het gaat om het samenzijn met z'n velen. De weg er naar toe is al leuk. Waarom de bestemming halen?"

Geeft niet. Is een andere interpretatie van toerisme. Maar dat zal gaan botsen met de visie van de buitenlandse (lees: westerse) toerist. Hoe lang gaat dat nog goed?Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

YB; het gekke is dat lijkt alsof Bali de uitzondering voor toeristen is. Waar men normaal zoekt naar 'authentiek' reizen, lijkt het hier compleet de andere kant op te gaan waarbij buitenlandse alsmede Indonesische toeristen samen in de file naar nergens staan.

De laatste keer dat ik in Seminyak was, juli vorig jaar, was het er natuurlijk stampdruk. Ik heb alleen een taxi genomen van het vliegveld en weer terug. De rest alles te voet gedaan. Prima te doen, had namelijk een luie vakantie, dus eten om de hoek, bier op het strand en laptoppen op de kamer.

Leuk was te zien hoe al die toeristen zich dood ergerden aan het verkeer, of ze nu liepen, motor reden of in de taxi zaten (raampjes open natuurlijk).. Net of die files er pas 2 dagen stonden en het geheel onbekend was dat het een grote tyfus-zooi is daar. Nou ja, ze doen maar lekker.. ik vermaak me wel


Ho Lee Fuk

4yoke4
User
User icon of 4yoke4
spacer line
 


Geeft niet. Is een andere interpretatie van toerisme. Maar dat zal gaan botsen met de visie van de buitenlandse (lees: westerse) toerist. Hoe lang gaat dat nog goed?


Afgelopen dec./jan. was het inderdaad overvol, waarschijnlijk sliepen er ook velen op het strand van Kuta Beach. Daar onder de bomen tegen de muur zaten dagenlang vele locals,ook veel hoofddoekjes, zelfs Burka's (de mannen gewoon in korte broek) het leek wel een vluchtelingenkamp. De jl Pantai Kuta stond vol met auto's, langzaam rijdende of stilstaande files, een en al uitlaatgassen. De Mc Donald en de KFC deden goede zaken maar het was een grote rotzooi.
Geen aangename omgeving meer voor westerse toeristen waarvan ik dus ook meerdere keren heb gehoord dat ze zo niet meer naar Bali willen in die periode.

Nou voel ik me niet echt meer een westerse toerist na zovele jaren Indonesie en ga niet naar de McD of KFC maar vraag me wel af of dit goed is voor het toerisme. Natuurlijk hebben de Indonesiers het recht om in hun eigen land op vakantie te gaan, het zou alleen wat beter gereguleerd moeten worden, voorzover dat zou lukken dan.
Bovendien waren er erg veel "oostblokkers" die ook maar doen wat ze willen en dan ook niet altijd even netjes.

Ik denk dat ik maar een andere bestemming dan Bali moet zoeken in die periode, Indonesie is groot genoeg.


Inderdaad Yerun, te voet ging sneller en was een stuk goedkoper want de taxi's vroegen woekerprijzen en waren niet vooruit te branden in de file's. Eten om de hoek was een stuk aangenamer, daar was gek genoeg plaats genoeg.
Het lijkt er inderdaad op dat het er om gaat om gezien te worden en dan als het kan met een bule toerist op de foto, ik sta ondertussen op vele HP's.


Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

haha.. ja hoor, puur het gezien worden. En daarvoor ga ik dus juist niet naar Bali. Ik lig dan 'met mijn ballen op het strand' om het maar even plat te zeggen. Koud bier erbij, de vrouw kan winkelen tot ze een ons weegt en mij hoor je die dagen niet. En daarna? Lekker weer terug naar Java.

De MacD en KFC daar zijn altijd stampvol met toeristen. De Pizza Hut eender, maar die is een flink stuk duurder dan de gemiddelde Pizza Hut.. ik schrok daar van, dus een reden om die tent af te zweren.. niet geheel gelukt, maar wel goeddeels.

Pasen komt eraan, dan is het altijd lekker druk met binnenlandse toeristen, en daarna komt de Ramadan weer.. Ik weet wanneer ze zijn, dus vermijd ik reizen in deze tijd zoveel mogelijk, maakt niet eens uit waar naartoe.. Is gewoon een gekkenhuis met tientallen miljoenen mensen met geld voor vakantie en een infrastructuur die in de jaren 70 is blijven hangen.


Ho Lee Fuk

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 10-03-2013 13:27 Yerun wrote: ...... Ik weet wanneer ze zijn, dus vermijd ik reizen in deze tijd zoveel mogelijk, maakt niet eens uit waar naartoe.. Is gewoon een gekkenhuis met tientallen miljoenen mensen met geld voor vakantie en een infrastructuur die in de jaren 70 is blijven hangen.
Mijn probleem zijn de kids. Die zijn gebonden aan de Indonesische vakanties, dus........ Mijn persoonlijke keuze voor vakantie is verre van Bali. Ken wel 100-en betere en aangenamere plekken in RI. Maar de kids zijn net zo vergiftigd als de Indonesische jeugd: "Je moet op Bali zijn geweest en gezien worden".

Anderzijds biedt Bali uiteraard wel veel westers plezier: de kids kunnen surfen, in het water spartelen, lekker westers eten verorberen, winkelen, uitgaan. Net als in Europa.....dus daarom zou mijn keuze juist niet op Bali vallen. Maar voor de kids die continu in de Indonesische maatschappij verkeren, is zo'n uitstapje naar Bali een break-out uit de verstikkende (voor hen) Indonesische cultuur. Voor ons is het gelukkig dichtbij: een uurtje vliegen of 16 uur met de auto.

Als men puur voor een strandvakantie komt, zijn eilanden op de Molukken, Bangka of Sulawesi veel beter geschikt daarvoor. Daar zijn serene stranden te vinden om echt tot rust te komen. En......je ziet nog eens iets "puurs" van de cultuur en niet zo'n toeristisch aangepast gedoe als op Bali. Echter zonder KFC, McD of Pizza Hut. Emoticon: Yummie!Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 10-03-2013 01:41 Yogya-Bali wrote:
Status: gezien worden op Bali (met de benodigde narcistische foto's erbij).


Status typisch IndonesiŽ, voor de IndonesiŽrs met een minder gevulde dompet in het Sundanese, Pangandaran en Pelanbuhan Ratu, op feestdagen massaal naar deze plaatsen toe.
Uren in de file staan, hokken en picnic op het vieze strand(afval) van Pelanbuhan Ratu.
Foto's maken, narcistische jongedames op de voorgrond, kont achteruit, in de linkerhand een Blackberry en vooral niet vergeten met de rechterhand het V teken te maken met wijs en middelvinger.

Een stelletje hoofddoekjes er achter van middelbare leeftijd met paps, die heel trots kijken.
KIJK buitenwereld, dit doen wij, nog even een beetje extra pulsa voor zoon/dochterlief, want die foto's moeten wel op facebook worden gezet, immers de 2000 vrienden van zoon/dochter moeten wel kunnen zien waar ze waren op de feestdag. (al hebben we geen nageltjes om aan onze kont te krabben)

KFC of MacD?
Ik mag regelmatig graag een kippenpootje of een hamburger bij deze twee zaken snoepen, neem ik ook een fishburger voor mijn Pop mee, niet veel maar op zijn tijd wel jammie jammie.
Helaas, laat maar, als ik dat heel af en toe doe, neem ik de drive in met mijn solex.

Heb inmiddels mijn zakken vol om door al die hoofddoekjes heel brutaal te worden aangestaard, bule met poen, waar komt ie vandaan, hoe rijk istie en hoe kan ik contact maken met hem.

Ga ik er met de jongedame van 22 jaar er naar toe die ik in de afgelopen jaren een beetje heb geholpen af te studeren, dan zie je een blik van: wat doet die ouwe smeerlap met dat jonge ding (ondanks dat ze ook een hoofddoek draagt)

Ga ik er met het gabbertje van 16 jaar die ik nu steun er naar toe, dan zie je regelrecht in hun blik, wat moet die vieze ouwe pik met die jonge knul.
IndonesiŽrs gaan af op wat ze zien, ze willen het zelf wel, maar als dat niet kan dan ben je een smeerpijp.

Ik voel dat de jongedame en het gabbertje soms niet begrijpen dat ik ze ontmoet in mijn favoriete eettentje, ze kennen me daar, de ontmoetingen zijn daar heel normaal, ze kennen de achtergrond.
Hoe moet ik dat uitleggen aan de jongedame of het gabbertje, ze begrijpen er geen ruk van.
Triest, maar om ontopic te komen, Java is niets anders als Bali.

Alles heeft te maken met uiterlijke schijn en status, een molen waar een bule totaal geen rol in speelt, politici in IndonesiŽ zien wel dat buitenlanders veel geld in het laatje brengen.
Maar om herkozen te worden heb je wel IndonesiŽrs nodig, het lijkt er op dat de Indonesische politici beter omgaan met hun eigen volk Emoticon: Yes!
In Nederland zijn politici dit spoor helemaal bijster Emoticon: Blush
Wat is goed en wat is niet goed Emoticon: Confused

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Ik zal wel weer op enkele zieltjes getrapt hebben, maar daar ben ik heel erg duidelijk in.
Ik kwam ruim 15 jaar regelmatig in IndonesiŽ, daarna welhaast 5 jaar er continue gewoond en er anderhalf jaar gewerkt.
Mijn (v)echtgenote is Indonesische, geen spijtoptant, puur Indonesisch, min of meer gedwongen om te emigreren omdat haar overleden man een Indo was, ik hecht veel waarde aan haar mening.

Ze neemt niet actief deel aan dit forum, maar ik bespreek wel veel dingen die hier worden geschreven, daar hebben wij samen een mening over die ik ventileer.
Dus eigenlijk is mijn mening niet enkel de mijne, mijn Indonesische Pop doet mee en ik hecht daar veel waarde aan.


elsbeth
User
spacer line
 

Heel herkenbaar, het eerste deel van je verhaal. Heel waarschijnlijk ook dat het alles met status te maken heeft. "Ik heb dan wel niet veel geld, maar dit kan ik me toch permitteren".
Dat ze jou als een viezerik zien als je met een jonge blom van 22 ergens zit, of met een jongen van 16 jaar, zul je ze neem ik aan niet kwalijk nemen.
Even los van het feit dat ze een hoofddoek draagt, zal toch bij de meeste mensen (Indonesiers en niet Indonesiers ) niet de eerste indruk zijn dat dit een meisje /jongen is die jij met de studie gehlopen hebt. Dat zou bij jou zelf toch ook niet de eerste indruk zijn?spacer line  

Over " status" , gengsi dan gaya kan ik redelijk meepraten.
Sinds > 40 jr geleden.
Zit ik ook met mijn poten op een stoel bij Starbuck B.I.P , genieten van mijn " dure" ijskoffie(weet de naam niet eens) , met sigaartje in mijn mond , en mijn oude type Samsung (nw gekocht bij Media Markt 19.95 inclusief 15 eurie Lebara SINkaart).
Tussen de " trendy jongeluii met hun iefoon, blekmerry en andere wonderdingen.
Ik doe gewoon mee , alleen dmv andere manier, de omgekeerde snobisme. Emoticon: Wink

En maar kijken2 naar langslopende mensen.
Zag gisteravond een mix couple ( Ned-Ind ?) , lopen langs Braga City Walk , zeg ik tegen mijn ibu de vrouw , wedden een landgenoot van jou.Ya hoor wij zagen hun bij Braga Permai ( maison Bogerijen ) , tussen veel orang turis, waarschijnlijk ook medelanders.
bisa dicek of makemyday .

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

[quote] hm

elsbeth
User
spacer line
 

Malam, ik kom er zo op terug, zit nu midden in een verjaardag.
Voor nu alvast: bedenk eens wat je ZELF zou denken als je een vergelijkbare situatie zou zien (oudere bule met jonge Indonesier, samenstelling man/vrouw volstrekt inwisselbaar). Ga nu eens eerlijk bij jezelf te rade en vraag je af of JIJ zou denken: he, wat leuk, dat is vast een Bule die de opleiding van zo'n meisje/jongen betaalt.
Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 10-03-2013 17:41 Surya Atmadja wrote:
Over " status" , gengsi dan gaya kan ik redelijk meepraten.
Sinds > 40 jr geleden.
Zit ik ook met mijn poten op een stoel bij Starbuck B.I.P , genieten van mijn " dure" ijskoffie(weet de naam niet eens) , met sigaartje in mijn mond , en mijn oude type Samsung (nw gekocht bij Media Markt 19.95 inclusief 15 eurie Lebara SINkaart).
Tussen de " trendy jongeluii met hun iefoon, blekmerry en andere wonderdingen.
Ik doe gewoon mee , alleen dmv andere manier, de omgekeerde snobisme. Emoticon: Wink

En maar kijken2 naar langslopende mensen.
Zag gisteravond een mix couple ( Ned-Ind ?) , lopen langs Braga City Walk , zeg ik tegen mijn ibu de vrouw , wedden een landgenoot van jou.Ya hoor wij zagen hun bij Braga Permai ( maison Bogerijen ) , tussen veel orang turis, waarschijnlijk ook medelanders.


Op deze Elsbet?
Die kwam er tussen door, erg verwarrendMalam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Dan zal je wel weer uit je string gaan, maar ikke ken deze meneer die hier wederom tussendoor komt.
Lezen en oordelen, dat moet genoeg zijn Emoticon: Winkelsbeth
User
spacer line
 

Malam, je hebt je posting waar ik op reageerde weggehaald.
Wat nu??
Ik heb helemaal niks met die meneer die je aanhaalt te maken, reageerde puur op jouw posting.zieleffe
User
spacer line
 


Op 10-03-2013 17:48 schreef Malam:
qoute


Ha ha ja begrijp het.......... Emoticon: Stupid Emoticon: Yeah right!
Ik wist niet dat zo een topic actueel zou worden.
Wij kennen ook die ervaring van Yoke, het beeld wat zij schepte is gewoon waar.
Je voelt het, je ruikt het en je maakt het sumpraim mee.

Malam het is de beeld vorm die je de das omdoet.
Vooral het oordeel, die ze zo snel trekken, komt af van hun leefomstandigheid.
Hun Cultuur is gewoon, wat ze niet dagelijks zien, beoordelen naar hun of moslim afkomst of christelijke waarde.
Niet wat je bezit, maar wat je doet, praten met zo meisje, kan je al de verkeerde beeld oproepen.
Zo ben ik altijd voorzichtig daar, met mijn klein dochter, ik heb wat af gestoeid in de goede zin des woord.
Maar je moet wel oppassen, vooral in die land die zo preuts zijn.
Dat is de clou .
Vergelijken met hier, is gewoon niet mogelijk, omdat het hier meer geaccepteerd is.
Toch ook moeten wij ook nu oppassen, dat je niet aangezien word, als kinderlokker.
De schuld van de overheid, die geen raad weet, die mensen niet op sluiten, die een afwijking tonen........ Emoticon: Confused Emoticon: Blush Emoticon: So funny


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Malam; het maakt niet uit of je in Sukabumi, Jakarta of Bali zit.. een oudere blanke met 'jong grietje' heeft overal dezelfde reactie. Waarom? Nou, echt niet door al die westerse porno die ze hier op TV uitzenden, want dat is er niet.. Nee, is cultuur.. ze doen het namelijk zelf.. en diegenen die jou aanstaren weten dat papa-lief gisteren nog een grietje heeft gedaan van dochters leeftijd. Dat zit zo diep in de cultuur dat ook een blanke dat wel moet doen, kan niet missen.

Ze denken maar. Ik denk er het mijne van, maar het is wel leuk te zien dat ze zich zo gemakkelijk prijsgeven qua cultuur. En dan wordt het nog leuker als er wat witjurken zijn die dan pogen de schuld in de schoenen te schuiven van 'die buitenlanders' en 'het Westen' en 'de Amerikanen'.. nou, zolang de hotels in de weekeindes volzitten met Indonesiers die elkaar liggen te naaien en geen trouwpapieren hebben kan ik daar alleen maar om lachen.

Daarom ook is Bali zo populair voor Javaande toeristen-koppeltjes. Getrouwd of niet, niemand die je daar zal vragen om je trouwpapieren. En dat is vele vakantiegangers een flinke duit waard.


Ho Lee Fuk

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 11-03-2013 01:26 Yerun wrote:
Malam; het maakt niet uit of je in Sukabumi, Jakarta of Bali zit.. een oudere blanke met 'jong grietje' heeft overal dezelfde reactie. Waarom? Nou, echt niet door al die westerse porno die ze hier op TV uitzenden, want dat is er niet.. Nee, is cultuur.. ze doen het namelijk zelf.. en diegenen die jou aanstaren weten dat papa-lief gisteren nog een grietje heeft gedaan van dochters leeftijd. Dat zit zo diep in de cultuur dat ook een blanke dat wel moet doen, kan niet missen.

Ze denken maar. Ik denk er het mijne van, maar het is wel leuk te zien dat ze zich zo gemakkelijk prijsgeven qua cultuur. En dan wordt het nog leuker als er wat witjurken zijn die dan pogen de schuld in de schoenen te schuiven van 'die buitenlanders' en 'het Westen' en 'de Amerikanen'.. nou, zolang de hotels in de weekeindes volzitten met Indonesiers die elkaar liggen te naaien en geen trouwpapieren hebben kan ik daar alleen maar om lachen.

Daarom ook is Bali zo populair voor Javaande toeristen-koppeltjes. Getrouwd of niet, niemand die je daar zal vragen om je trouwpapieren. En dat is vele vakantiegangers een flinke duit waard.
100% Emoticon: Smile Emoticon: Yes! Emoticon: Yes! Emoticon: Yes!elsbeth
User
spacer line
 

Een oudere blanke man met "jong grietje", of de laatste tijd (terecht) de omgekeerde versie: hoe vaak heb ik die op dit forum (door jullie zelf) niet afgeserveerd zien worden als zijnde een viezerik die in Nederland te lelijk is om aan zijn trekken te komen en nu in Indonesie een jonge meid of vent komt scoren. Waarom nu zo verontwaardigd als deze beeldvorming jezelf overkomt?
Waarom mag je dat zonder enige terughoudendheid en pardon over anderen denken en zeggen, maar is er verontwaardiging als het over jezelf gaat?
Voor de goede orde: dit is gewoon een vraag, geen mening/vooroordeel, projectie van westers denken, nee, gewoon een vraag.Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Elsbeth; begrijp me niet verkeerd hoor. Van mijn kant uit totaal geen verontwaardiging naar anderen die zo denken (hardop of niet) over mij en mijn jongere vrouw. Ik vind het wel leuk om te zien ook hoe toeristen die ook met zo'n jonger grietje zich irriteren als anderen het overduidelijk over hen hebben (wijzen, geluiden maken).. als ik in een goede bui ben kunnen ze een paar woorden als grap terugverwachten zelfs. Nee, dat gaat allang aan me voorbij hoor.

Mijn stukje was meer een opmaat naar de laatste zin; want het moet wel een beetje ontopic blijven. Indonesiers met geld neuken net zo goed buiten de deur als die zonder geld, alleen gaat dit op een slimmere manier, dus 'op vakantie' en dan je scharrel meenemen i.p.v. bij een meisje in de kost duiken en haar daar behandelen als je eigen vrouw.


Ho Lee Fuk

elsbeth
User
spacer line
 

He Yerun,
Het was meer een algemene opmerking, maar wel getriggerd door de opmerking van Malam. Zijn voorbeeld (als een smeerpijp bekeken worden als hij met zijn jonge protege op straat loopt/ergens zit) geeft eens te meer aan dat generalisaties heel waardevol zijn (je zal de mannen/vrouwen de kost moeten geven waar het inderdaad smeerpijperij betreft), maar nooit over ieder individu gelegd mogen worden.
En ik geloof je graag (om inderdaad on topic te blijven): dat zal zeker met geld niet minder vaak gebeuren dan zonder geld.spacer line  

Waarom worden mix couple met relatief " hoge" leeftijdsverschil als iets vreemds gezien worden ?
Dat vind ik niet terecht , of straalden ze bepaalde signalen uit die niet als positief werden ervaren door de omstanders?bisa dicek of makemyday .

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 11-03-2013 14:48 Surya Atmadja wrote:
Waarom worden mix couple met relatief " hoge" leeftijdsverschil als iets vreemds gezien worden ?
Dat vind ik niet terecht , of straalden ze bepaalde signalen uit die niet als positief werden ervaren door de omstanders?
Tja pak. De gemiddelde bemiddelde autochtoon en allochtoon zet z'n (e)ega veelal op oudere leeftijd bij het groot vuil of ruilen hun oude schoenendoos in ( tukar tambah ) voor een jongere doos.Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 11-03-2013 17:53 Yogya-Bali wrote:

[quote removed]
Tja pak. De gemiddelde bemiddelde autochtoon en allochtoon zet z'n (e)ega veelal op oudere leeftijd bij het groot vuil of ruilen hun oude schoenendoos in ( tukar tambah ) voor een jongere doos.


Daar is al vaker over geschreven, als je langer in IndonesiŽ bent zie je dat soort dingen om je heen gebeuren.
Wat ik vooral schrijnend vind is dat er jonge meiden door zo'n patser uit de kampung worden gehaald, familie staan daar dan helemaal achter en stimuleren het zelfs, immers ze pikken er ook een graantje van mee.
Is de lol er af en heeft die meid eenmaal een kind dan krijgt ze weer een schop.

Ik heb een ruime ervaring op Batam waar die meisjes uit alle windstreken dan naar toe trekken, kind blijft bij oma, sommigen lukt het een baantje te vinden, de meesten niet.
Die komen dan in het entertainment circuit, veel expats op Batam maar ook de speeltuin voor Singaporezen.
Als je de Indonesische taal enigszins beheerst dan willen die meiden als je ze wat beter ken nog weleens hun hart uit storten of om advies vragen.

Moeilijk, Anorak zal het kunnen beamen, vraagt zo'n jongedame of haar vriend wel serieus is, terwijl je weet dat de persoon in kwestie daar slechts enkele weken voor een klus is en thuis vrouw en kinderen heeft.
Sommigen gaan zelfs helemaal van het pad af ook, geven de echtgenote thuis een schop om een heilloze relatie met zo'n meisje te beginnen, heel triest allemaal.

Ik heb helemaal geen moeite met mixed koppels, zelfs niet met koppels met een aanmerkelijk leeftijdsverschil, maarrrrrrr
Dichter bij huis, Malam en Pop zitten in een niet al te grote stad, ook daar kan men jongedames vinden die via het internet kennis hebben gemaakt met een bleekgezicht.
Via een kenis van een kennis die weer een buurvrouw van Malam is (geef maar een voorbeeld) staat zo'n jongedame dan ineens op de stoep.

Zo werkt het in IndonesiŽ, (weer als voorbeeld) een kennis van een vriendin van onze schoonzus, die mij bovendien nog wel eens in de stad ziet, staat ineens voor de deur (ken de beste man niet) of ik hem 5 miljoen kan lenen.
Zo ook enkele jongedames, die bij ons op de stoep staan, vaak gaat het dan onder het mom van Nederlands leren/oefenen, maar waar het om gaat is achtergrond informatie over Nederland, trouwen en hun internetpartner, wat moet je daar nu mee.

Gefingeerde namen: Rinus 58 jaar woont op het platteland van Groningen in een dorp, maakt contact op internet met Dewi 32 jaar, woont op het platteland van Java.
Ok niks mis mee, Rinus komt 3 weken naar IndonesiŽ, 2 dagen erna duikt Dewi in het hotel waar Rinus verblijft ook niks mis mee maarrrrrr.
Weet Rinus veel, maar dat is niet eigenlijk niet de gewoonte of de cultuur in IndonesiŽ (in het openbaar bedoel ik)

Rinus gaat naar huis, Dewi die wel werkt voor een habbekrats krijgt van Rinus een maandelijks bedrag van 2 miljoen overgemaakt, immers dit is de vrouw van zijn dromen, Dewi denkt, an me hoela om nog voor die fooi te gaan werken, 2 miljoen is niet breed maar daar kan ik mij prima mee redden.

Dewi gaat ogenblikkelijk werken aan haar inburgeringscursus, komt ook nog regelmatig langs steppen bij Malam en Pop en we komen steeds meer te weten, maar houden ons op de vlakte.
Rinus gooit er nog een vakantie van 3 weken in IndonesiŽ tegen aan, komt ook nog even langs bij Malam, we hadden enige moeite met zijn Gronings accent, laat staan een ingeburgerde Dewi, het Engels was ook niet je van het, dus armen en benenwerk voor die twee, gelukkig is de taal der liefde in bed universeel in de hele wereld.

Dewi had inmiddels haar inburgeringscursus met goed gevolg afgesloten en zou 3 maanden naar Nederland reizen maarrrrrrrrr.
Rinus was inmiddels ontslagen, zat zonder werk, met zijn leeftijd na de ww periode dus sociale dienst, uitzicht op werk met 58 lentes, dat kan je nu in Nederland schudden.
De actuele situatie, Dewi in Nederland, met haar muts tegen de kachel aan (niet te hoog alstublieft dat kost geld)
Totaal verstoken van sociale contacten, zonder enige kans op een permanente verblijfsvergunning, immers de situatie van Rinus leent zich daar niet voor.

Dewi terug, haar werk in rook opgegaan, de maandelijkse 2 miljoen kan Rinus ook niet meer opbrengen, laat staan naar IndonesiŽ reizen.
Dat is mijn aversie tegen mixed koppels, twee onbezonnen figuren die zich zonder enige achtergrond informatie in een relatie storten waar twee verliezers achterblijven.

Laat ik het helemaal maar niet hebben over bleekgezichten van boven de vijftig die een meid van een jaar of 22 scoren.
Lekker hoor, maar je bent natuurlijk compleet achterlijk om te denken dat het dan om liefde gaat, persoonlijk zou ik terug gaan naar de jaren 50, licht uit.
Stel je voor dat ze mijn uitgezakte lichaam zou kunnen zien, tenzij ik een paar honderd Euro tegen mijn rimpelballen aan zou plakken Emoticon: Blush
Een jongedame van 30 die dol is op een vent van 50 ja kan, het vrouwtje kan een vaderfiguur zoeken, niks mis mee, maar er zijn grenzen.

Ik zal wel weer enige reacties oproepen met mijn posting, maar dit is mijn mening.


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,716,369 topic views - 242,044 posts - 13,758 topics - 35,455 members - last post @ 20-10-2021 20:21 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,446,911 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com