indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Gezocht & Aangeboden > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (2 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Yvoren
User
spacer line
 

Hallo, wij hebben al diverse plaatsen in indonesie bezocht, o.a. java, bali, gilli, lombok en vorig jaar Flores. Flores vonden wij helemaal geweldig! Nu willen we graag voor 4 weken Sulawesi aan doen. We hebben een vliegticket Bali waar we 16 juli aankomen en 15 augustus weer vertrekken. De laatste week willen we genieten van zon zee en strand. We denken dus van zuid naar Noord te gaan reizen. Van Anne-Mieke vorig jaar goede tips gekregen over Flores. Wie heeft tips voor een reisprogamma op Sulawesi?

YvorenErwinn
User
User icon of Erwinn
spacer line
 

Hoi Yvoren,

Ik weet niet alles van Sulawesi maar er zijn wel een paar dingen die misschien belangrijk zijn.

Ten eerste, zoals in enkele andere delen van dit forum ook al is aangegeven, vindt het Suikerfeest begin augustus plaats (ongeveer 8 augustus). Op Sulawesi zul je daar niet erg veel last van hebben; het is niet zo dichtbevolkt dus met de drukte valt het wel mee. Hoogstens op de dag zelf is het wat lastiger eten te vinden. De week na het Suikerfeest wil iedereen echter weer terug van zijn geboortedorp (bijvoorbeeld op Sulawesi) naar de plek waar ze werken (vooral Java). Veel vluchten van Sulawesi naar Java (en ook via Bali) zijn dus al tijden van tevoren volgeboekt. Neem dus snel een beslissing of je noord-zuid of zuid-noord door Sulawesi gaat en boek zo snel mogelijk de vluchten, zou ik zeggen.

Ten tweede; als je wilt genieten van zon, zee en strand dan kan dat natuurlijk bij Bunaken. Onderkomens zijn hier wel relatief erg duur. Het kan dan een stuk voordeliger zijn om op het vasteland te verblijven (rond de stad Manado).

Tenslotte; De weg van het zuiden (Makassar) naar het noorden (Manado) is 1900 kilometer lang. Niet overal is deze weg van hele goede kwaliteit. Als je dus alles over de weg doet verspil je misschien erg veel tijd. Je kunt misschien een stukje vliegen, bijvoorbeeld van Palu naar Toli-Toli. Als je ook nog van plan bent naar Zuidoost-Sulawesi te gaan kun je bijvoorbeeld vliegen van Makassar naar Kendari, of van Kendari naar Gorontalo. Die vluchten zijn niet erg duur en je bespaart erg veel tijd.

Groeten, Erwin


'In de Archipel' | Weblog over Indonesië: nieuws, reizen, politiek, taal en geschiedenis

elsbeth
User
spacer line
 

Hoewel Anne Mieke inderdaad een wandelende reisgids is, is ze de laatste tijd niet meer actief. Jammer, ze had je zeker wat verder kunnen helpen.
4 weken lijkt een hele tijd, maar in aanmerking nemend dat je naar en van Bali vliegt, moet je er toch wat dagen vanaf trekken.(zeker als je enige speling wil hebben).
Stel dat je effectief 3 weken over hebt voor Sulawesi.
Je wilt van Zuid naar Noord en de laatste week strand/zee/zon.
Als je het grofweg pakt zou je 1 week Tanatoraja kunnen doen (1 dag reizen Makassar-Rantepao), 1 week Centraal Sulawesi (1 dag reizen vanuit Rantepao) , 1 week Minahassa (rond Manado). Je zou dan de boot vanuit Poso naar Gorontalo kunnen nemen (die komt langs de Togean Islands). Wel avontuurlijk, maar er zijn ook vliegmogelijkheden vanuit Palu.
Tanatoraja zou je ook kunnen vervangen of combineren met de Mamasavallei (ten westen van Tanatoraja, veel minder toeristisch). Ik vind Tanatoraja prachtig, je kunt er dagen wandelen. De meeste mensen trekken naar dezelfde plekken, maar je kunt je ook gewoon ergens laten afzetten en dan terugwandelen naar Rantepao, dan kom je geen toerist tegen. Echt schitterend.
Centraal Sulawesi is voor mij heel erg lang geleden (1987), maar daar was ik erg van onder de indruk. De Minahassa is mooi, veel te zien, ook veel plekken waar nauwelijks toeristen komen. Bunaken is geweldig voor duiken en snorkelen, strand is weinig gecultiveerd. De één vindt dat een verademing, de andere vindt het helemaal niks.Eelco78
User
User icon of Eelco78
spacer line
 

De laatste keer dat ik in Sulawesi (2007) vond ik de Togian Eilanden helemaal geweldig.
Mooie stranden, helder zeewater, snorkelen/duik mogelijkheden, zeezigeuners en spectaculaire zonsondergangen.
Het kan van sommige mensen misschien wat basic zijn, niet overal warm water (niet dat je dat nodig zou hebben Emoticon: Wink warm is het er toch wel) maar gewoon een mandi bak.
De meeste guesthouses hebben wel hangmatten op hun balkon waar je naar het snorkelen lekken in kunt gaan liggen.
Kom je vanaf het zuiden (route zoals voorgesteld door Elsbeth hierboven) dan zjjn de eilanden relatief makkelijk te bereiken via Ampana.

Bunaken is ook mooi maar dat eiland puur alleen voor het snorkelen, strand is niet echt geweldig.

Tangkoko is goed te bereiken vanuit Menado en je kunt er gemakkijk spookdiertjes (deze mag je eigenlijk niet missen als je naar N Sulawesi gaat, zwarte makaken en neushoornvogels.

Voor de rest van het programma kan ik me volledig aansluiten wat Elsbeth al voorstelde.
www.gidsinsumatra.nl | Achtergrond Avatar = De Gungung Kerinci |

Yvoren
User
spacer line
 

Bedankt voor jullie reacties! Ik heb nog 1 vraag. Is het met betrekking tot het weer (laatste week relax) beter van zuid naar noord te reizen?o maakt dat niet veel uit? alvast bedanktleomanado
User
spacer line
 

Ik zou zeker van zuid naar noord gaan. Het zuiden, met Makassar is redelijk moslim, het noorden met Manado is dat zeker niet. Met Idul Fitri rond de 8e augustus kun je dan beter in het noorden zijn. Boek wel je ticket Manado-Bali zo snel mogelijk. Het zal erg druk zijn.
Verder stelt het strand op Bunaken niet veel voor, maar voor snorkelen en relaxen is het prima.
Voor het weer maakt het niets uit of je van noord naar zuid, of omgekeerd gaat.Eelco78
User
User icon of Eelco78
spacer line
 

Bijkomend voordeel is als je van zuid- naar noord reist is dat de Togians (mocht je daarheen willen) in het algemeen, makkelijker en sneller te bereiken te zijn vanuit Ampana dan vanuit het noorden via Gorantalo.


www.gidsinsumatra.nl | Achtergrond Avatar = De Gungung Kerinci |


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.83,525,948 topic views - 239,823 posts - 13,723 topics - 32,198 members - last post @ 15-07-2020 06:57 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

136,201,982 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com