indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (3 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Keduadam
User
User icon of Keduadam
spacer line
 

Ja over hangen gesproken, misschien begin ik straks een topic over 'Vaarwel Forum', dus niet 'Vaarwel Indonesia'. Niet omdat ik het hier niet ontiegelijk gezellig en leerzaam enz. vind, maar vanwege het lange HANGEN van de internet verbinding. Voordat ik ben ingelogd, nou nou. 
Lijk wel een HANGENDE Sundanees, maar met dit verschil: ik zelf pak maar een BOEK, of wat leerzaams (Bahasa), als ik iets te lang hang te wachten... (nu trouwens weer te wijten aan die grote foto net geplaatst?). Want ook dankzij die mindset ben ik zover gekomen, met mijn gezin en zes talen en een baan en wat spaargeld en.. nog steeds (internationaal) student (in -tig landen). Student Snorkling, student Makanan, enz. Labbekakken, ja - maar op zijn tijd! En van mu eiguh geld.
Altijd 'nuttig' bezig, niet eens voor mezelf vaak. KENT de gemiddelde Sundanees dat soort denken trouwens, vraag ik me af????! Als je een half uur moet wachten' hangen... PAK een boek uit je tas, zou ik zeggen!!? Hoewel - dat moet je wel op Java - ik heb ook wel wat (af)geleerd   Emoticon: Stupid om TE nuttig te leven (alles wat TE is... behalve TE vreten hebben, is niet zo goed).

Ja en over dat (ik-gerichte) inbreken in jouw/jullie gesprek met iemand, daar heb ik ook ervaring mee. Ik wilde bijv. gewoon een restoran even checken, of die geschikt was voor een etentje met iemand. Bij het grote menu-bord buiten stond meteen een (TE) aardig meisje naast me, nee; hevig aanwezig vóór mij, die me naar binnen wilde leiden (tbv haar bonus?). Ik zei dat ik even wilde lezen... maar ze bleef en toen vroeg ik de schat maar even wat dingen. 

Komt er meteen een manager op MIJ af - ZIET de meid niet eens - en begint vriendelijk maar dwingend   Emoticon: Blush naar mij te tetteren. Ik zeg hoho, ik was met haar in gesprek, sorry! Dus ik keer me naar dat meisje (14 jaar of zo?!) wat die niet zo waardeerde natuurlijk (rangen en standen?) maar ik bleef volharden en keek hem weg... totdat hij niets meer zei en op een afstandje bleef wachten, op de volgende kans bij deze Bule.

Toen ik mijn vragen rustig had afgemaakt, liep ik - hem vermijdende - naar binnen. Waarop de volgende meid op me afkwam, en de volgende, en terwijl ik herhaalde en herhaalde om alleen maar even te kijken, liep er steeds iemand vlak achter me HAHA. Ook ging ik naar boven, daar herhaalde alles zich weer... Een hele kunst om bedienden dan van je af te schudden! Wat een controlegeesten, en manipulatie hebben ze gewoon ook geleerd daar door dat management? Of al van jongs af aan? Maar ze begrijpen niet dat dit (juist door Bule's) niet op prijs gesteld wordt! VRIJHEID! is een te hoog goed voor ons geworden!
Enne, dan ZIT je eindelijk... pakt de menukaart maar dan staat er meteen weer die persoon naast je, die je zo hardnekkig gevolgd is (soms moeten zij ook wel lachen, als ik harder ga lopen tussen de tafeltjes, of schijnbewegingen ga maken, of drie keer om een tafeltje loop   Emoticon: Laugh out loud en dan weet zo'n 'volgeling' helemaal niet meer van hoe en wat en waarom) Want dat is onverwacht in hun levens (half doods?) ritme, buiten hun mindset, want zoiets kan je niet maken... 

Okay, die persoon wacht dan al glimlachend en buigend, en eigenlijk wil je hard schreeuwen: "RUST!! Saya mau sabar, duduk saja!" maar om haar/hem weg te krijgen bestel je vast een biertje... wat ze OOK niet gewend zijn. Vandaar die herhaaldelijke vraag wil je echt niets eten?
... 'NEEEE!!!!!! NU NIET!!!" wilde je schreeuwen, maar doet dat niet natuurlijk Emoticon: Smile

Deze aarts-conservatievelingen (hoe jong en fris ze ook zijn) die elkaar alleen maar doet nadoen en geen stap verder komen denk je wel eens... je moet eigenlijk een keer hard poep zeggen, om eens iets te doorbreken, Emoticon: Clown of zo...? Ik merk ook wel dat ik, vaak iets onverwachts doe of zeg... die vrijheid kan en wil ik me nog steeds wel veroorloven! Het resultaat is toch, dat je eigenlijk altijd wel wat 'lucht' bemerkt, dat t wat opklaart in die stoffige, volgzame breinen...? Of, ze krijgen een nieuwe kronkel in hun hersenpan...? 
Jammer.. maar ach... ze WETEN niet beter. En ze bedoelen het vast wel goed, ook om t geld natuurlijk.

OJA en MALAM; 

"De duizenden angkots die gewoon midden op de weg stoppen, schijt aan het overige verkeer hebben, motoren die als kamikaze's trachten overstekende voetgangers te vermoorden". HEEEE, beste Malam, een beetje respekt - het WERKT wel, op hun manier, iya toh, zonder verkeersborden of agenten (ja, inspringhulpen haha) en betutteling van NL -agenten die, als je je mobieltje even pakt achter het stuur, je bekeuren voor ... €300,- !! HAHAHA. Ook heel erg 'geordend' in NL! 


Your attitude determines your altitude

jupje
User
User icon of jupje
spacer line
 


Op 23-02-2013 23:47 schreef Yerun:
Het voordringen nog even: sta voor de ingang van de parkeerplaats bij de lokale markt. Dat is een gemengde, dus motoren nemen dan de binnenbocht om zo de hele rij autos voorbij te kunnen... en dan ook nog de auto die als eerste staat te wachten, want die hoort ook in die rij. Tja.. dat was ik dus.

Hij geeft gas zodra hij dacht dat hij er tussen kon.. ik ook, want ik had hem niet gezien... ik hoorde toen het geluid van krakend plastic en een helm die buts deed.. die ging dus op zn plaat.

Ik zet de auto op de handrem, zie de satpam al gebaren dat er wat aan de hand is.. Draai het raampje open? Kenapa pak? Nou.. er ligt een motorrijder langs je! "Kok, bisa yah?" en heb mijn kaartje gepakt en ben doorgereden.

Dat soort volk maakt mijn dag weer goed, want tegen een auto aanzitten kost ze teveel centen, en dat durven ze dus niet. En aangezien ze klem zitten kunnen ze er niet uitnaaien. Dus ze hebben diep van binnen wel ergens een besef dat ze iets niet goed doen, maar het komt er alleen uit in situaties waar zon domme buitenlander hen in het nauw drijft!

Nou, met plezier.. en dat iedere dag weer. Emoticon: Puh!


Hééééééé'l goed bezig, Jeroen!!!!!!!!!!
Zal ze leren, dat tuig!!!!!!!
Anders doet toch niemand er wat aan!!!!!!
Lekker eigen rechtertje spelen!!!!!!!
Nou, met plezier, en dat iedere dag weer???????????????


D'r Herjot hat de tsiet jemaat, va tsauwe hat Heë nuus gezaat.

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 23-02-2013 15:16 Keduadam wrote: Maar ik blijf er wel bij dat ze (die - ja heb geen ander woord zo gauw - lieve) Sundanezen wel ontiegelijk aardig en beschaafd OVERKOMEN. Als je ze zo vredig en glimlachend langs de straat ziet zitten Emoticon: Smile - heb geloof ik nog nooit echt ruziemakende, ruziezoekende mensen gezien in een jaar!
Je ziet ruzie niet zo snel maar het is er wel zeker. Natuurlijk heb je ook wel eens gehoord van mata gelap en amuk/amok . Dit zijn verschijnselen die vooral bij de Maleise volkeren voorkomen. Een uitleg daarvoor heb ik ergens ooit gelezen (ja, er is wetenschappelijk onderzoek naar gedaan). Men ontaardt in een blinde razernij en vermoordt zelfs mensen op een wrede wijze waarvan men na het gebeuren gigantisch spijt heeft. Dit alles heeft te maken met de cultuur van geen emoties mogen tonen. Aangezien emoties een mens natuurlijk eigen is, is dit net zo lang mogelijk tot de "bekende druppel de emmer doet overlopen". En dan volgt er een ongekende woede en razernij waarin alle frustraties van het lang inhouden van emoties zich openbaart in een nietsontziende geweld-explosie. Zelfs is het soms georganiseerd (zoals in de Bersiap-tijd, 1965 en 1998) en wordt het gefrustreerde volk de gelegenheid geboden zich te uiten in een geweldsorgie met ongekende wreedheden (daar heeft men in Indonesie en Maleisie geen drugs voor nodig).

Ook gewone huis-, tuin- en keuken ruzies als buurtruzies kunnen soms uitbarsten in een enorme agressie met verbaal dan wel lichamelijk geweld. Vervelend genoeg heb ik het vaak genoeg moeten zien.

De mensen zijn aardig. Ja. Beleefd. Nee.
Maar goed, ik vind dat het aardige van de bevolking nog steeds mijn gevoel voor Indonesie doet overslaan naar het positieve. Echter wel in mijn achterhoofd wetende dat daar vaak een reden voor is. Ook ben ik niet blind voor het negatieve zoals de onbeschofdheid van de OKB (= nouveau riche), alles te maken met het hierarchisce denken. En het zeker aanwezige geweld.spacer line  


On 24-02-2013 09:26 Yogya-Bali wrote:

[quote removed]

Ook gewone huis-, tuin- en keuken ruzies als buurtruzies kunnen soms uitbarsten in een enorme agressie met verbaal dan wel lichamelijk geweld. Vervelend genoeg heb ik het vaak genoeg moeten zien.
.

Dat heet "tawuran".
Dat zie ik in mijn kinderjaren en de afgelopen tig jarenop tv R.I .
En het zal ook niet de laatste zijn .

Er is wel een verschil tussen "Tawuran"en Tawuran".
Van jarenlange frustraties ( mata gelap of van "verveling" Emoticon: Wink .
Bij jarenlange onderdrukte frustraties .

In Europa (i.h.b Nederland , ik woon in NL ) gebeurt die tawuran ook .
Heet alleen anders , "gaat door het lint " .
Weet niet hoe de Duitsers, Belgen etc het noemen.
De redenen zijn ook divers.bisa dicek of makemyday .

Keduadam
User
User icon of Keduadam
spacer line
 

Yogya-Bali (en Surya) TX. En dat is waar, er is verschil in aardig en beleefd.

En dat enge opgekropte allemaal, ja heel logisch, dat moet een keer een uitweg vinden!

Heb idd gehoord van giga woede uitbarstingen, waarbij lichamen letterlijk in vele mootjes worden gesneden of gehakt en zo achtergelaten... ja daar moet je spijt van krijgen lijkt me!

Betr. Maluku (zijn helemaal gauw driftig, maar dat laten ze ook gauw merken!).
Een van de werkers hier strafte een dief af (na waarschuwingen om niet meer te stelen) en chopte uiteindelijk de arm af van zijn buurman-dief... met zijn parang/kapmes. Als straf daarvoor moest hij wel op de grond gaan liggen, zijn hoofd beschermen en de harde en willekeurige schoppen van soldatenkissies ondergaan. Is acht jaar geleden en heeft nog last en pijnsteken in zijn maag...
Ook zag ik hier een keer mensen heel hard huilen op straat, hele groepen midden op straat slenterden daar... we vroegen hoe en wat: nou, twee jonge kerels waren van woede op elkaar gaan hakken met hun parangs. Tot... beiden er dood bij neervielen! De vader van een van die boys moest ondersteund worden tussen twee mannen en huilde, schreeuwde alsmaar en keihard. Triest!

---------

Weet nog een recente anekdote .. Deze is ook logisch, toch?
Ik deel nu met 10 andere kamers (waarin studenten en werkenden) kos-kosan. Voor t gemak liet ik een spiegeltje achter in één van de twee badkamers, om me te scheren... en makkelijk voor anderen leek me.

Volgende dag hing dat spiegeltje in die andere badkamer.

Niet zo erg, maar ik ben de baas ervan (dacht ik) en hang hem weer terug in de eerste badkamer, bewust... want daar is het meestal schoner en stinkt t niet steeds zo naar pis (ja idd logisch; mannenpis). 

Tot mijn verbazing hing dat ding al spoedig - via de onbekende nieuwe bezitter (geen: eigenaar) - op de nieuw gewenste plaats! Emoticon: Confused
Ik liet dat niet op me zitten haha, teeeruuug met dat ding!

Ik geloof na nog een of twee keer Emoticon: Confused Emoticon: Confused heb ik m maar weer terug gedaan in mijn toilettas... Een kleine moeite om hem er elke dag er weer uit te halen, op te hangen op een van de zes klerenhaakjes en weer in de tas te stoppen... Twee 'logische' denkpatronen die elkaar weer kruisen. Zal nooit weten met wie dit 'kruisgevecht' is geweest.


Your attitude determines your altitude

spacer line  

Verhaal van de spiegel .
Het is niet logisch dat een kosgenoot jou prive bezit leent zonder toestemming .

Aan de andere kant is het mss de "gewoonte" om dat te doen, er zijn vaak ongeschreven regels(mores) die je(ook ik) als buitenstaander niet kennen.

Ik heb bijna 2 maanden in 2 kos2-an gebivakkerd (dacht 2009-2010) , maar dat is in Jakarta , in een studentenwijk van een bekende Uni.
Alles is goed geregeld ( 1,5 jut per maand) of per dag 60.000 , je laundry werd elke dag opgehaald en schoon geplaats in je eigen locker ( zonder sleutel).
Airco, internet /tv , eigen douche toilet , warm water .
Maar dat is Jakarta en mijn ervaring .
Ik moet zelf een "sponsor"hebben omdat de regels strak zijn . iv.m illegale bewoning en "terorisme".
Mijn Indonesische paspoort / en mijn kop (tdk bule) is niet genoeg.
Want ik ben een PenDul( Penduduk Luar Negri-Non R.I Resident).
Logisch , dat zijn de regels.
Dat was de 1ste keer in mijn leven dat ik iets niet voor mekaar kan krijgen.
bisa dicek of makemyday .

Keduadam
User
User icon of Keduadam
spacer line
 

Ach Surya, je hebt paarden en luxepaarden... Emoticon: Smile
Ik heb een kamer van 500.000 per maand, maar zonder wassen strijken en inboedel. Mooi toch? En warm water en airco voor mij liever niet. Wel misschien in het koelere Bandung straks warm water...

Maar dat was even off topic. Ook onlogisch, dus hier mag dat Emoticon: Talk to the hand
Lekker beppen over alles wat onlogisch is HAHA. En in de praktijk meteen uitvoeren.


Your attitude determines your altitude

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Deze topic begint langzamerhand te verzanden in verhalen waar ik inmiddels geen reet meer van begrijp.
Ik zie verhalen van Surya waar ik van denk "waar slaat dit nu op".
Gewoon verhalen die kant nog wal slaan, zo ondoorzichtig.

Alles maar met één doel, net doen alsof hij het begrijpt, maar met einddoel, jullie witmannen snappen er geen reet van, ik als Indonesiër ben de enige die dat begrijpt.

Heel geil alles wat YB beschrijft beamen, immers YB zit daar al zo lang dat het bestrijden van zijn mening geen zin meer heeft, alhoewel hij ook daar vele bedenkingen bij zet.

Al decennia 3 weken per jaar op vakantie gaan in zijn land en nog steeds de wijsheid in pacht hebben.
Ten aanzien van Nederland ook allerlei stellingen ventileren, Euro en Europa, als Indonesiër die geen Nederlander wil worden en zelfs niet mag stemmen.
Ook heeft hij dus een betere kijk op Nederland, tja de geneugten maar Nederlander worden dus niet.

Allemaal uiterst ergerlijk, een luchtballon tussen twee culturen, met stiekeme onderhuidse opmerkingen.
Als dit de toekomst is van dit forum en de moderator bevalt niet wat ik nu schrijf over deze Javaan, dan maar een ban.
Ik geef eerlijk toe dat ik aan het uitvinden ben hoe ver ik kan gaan.

Waar ligt de grens en hoe gaat dit forum verder.
Buitenlanders die denken de wijsheid in pacht te hebben, of gewoon eerlijke mensen die hun eerlijke mening geven.
Ik heb inmiddels één hint gehad om op te tieften, ik heb er nog maar één nodig om te weten waar dit forum aan toe is. Emoticon: Wink

Kembang
User
User icon of Kembang
spacer line
 


Malam je blijft maar vissen....straks vist je achter het net.....
Wil je nou zó graag in de ban gezet worden???? Want telkens hengelt je ernaar, toch??
We weten inmiddels dat je hart op de tong ligt.....het is aan de forumleden zelf wat zij ermee doen.....maar je wandelt wel op de scherp van de snede om nog nét niet kwetsen genoeg om naar een ander uit te halen.....
Maar EERLIJKHEID siert je .....dat respecteer ik in jou Malam.sapolidi
User
User icon of sapolidi
spacer line
 


On 23-02-2013 05:45 Yogya-Bali wrote:

[quote removed]
Dat vinden ze van zichzelf, maar............:
- het voortdurend te laat komen is geen respect tonen naar degene die op je wacht,
- deuren worden in je gezicht dichtgegooid en niet opengehouden,
- er wordt nooit rekening gehouden of gelet op mensen die achter de persoon lopen/rijden,
- kwaadspreken over anderen op een stiekeme manier waar de betreffende persoon dichtbij staat,
- voordringen,
- voedsel opeten thuis of op een party zonder op te letten of andere personen ook nog moeten eten,
- spullen lenen zonder enig respect voor datgene dat men heeft geleend (vaak kapot terugkrijgen),
- i.h.a. geen respect voor bezittingen van een ander ,
- voortdurend niet de waarheid vertellen is minachting tonen voor degene tegen wie men spreekt,
- ongeneerd aangapen van anderen, etc.
Alles heeft te maken met het geen rekening houden met een ander.

Nee, beleefd. Indonesia is 2 jaar geleden als 1 van de minst beleefde landen ter wereld genoemd na China en India. Indonesia klaagde dat het onderzoek cultureel was gekleurd waarop het Amerikaanse instituut die dit onderzoek had uitgevoerd, antwoorde dat "beleefdheid" geen cultureel, lokaal gedefinieerd iets is maar universeel (net zoals logica universeel is en er geen "andere" logica bestaat). Het heeft nml. alles van doen met "rekening houden met een ander".
Keduadam
User
User icon of Keduadam
spacer line
 

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.Zieleffe, als je er nog aan denkt een soort 'alternatief Indonesia'   Emoticon: Wink  (zo heb ik t een beetje begrepen?) te vinden in bijv. China, misschien even klikken op onderstaande link. In hoeverre dat waar is natuurlijk. Maar let wel, als ze beweren dat 90% van het grondwater vervuild is; ook al zou het 50% vervuild zijn, China geeft dat natuurlijk niet gauw toe. Integendeel. 
Het is immer een Aziatisch land; liegen en poppenkast spelen is in hun 'logica' (lees ook artikel met link hieronder) ook vaak ingesleten... Emoticon: Cry Ik denk ook dat ze flink aan economische/gezondheids/politieke/(mensen-) rechterlijke en geschieds-vervalsingen doen daar, vooral in de leesboekjes op scholen... maar dat is een vooroordeel... die ik nog koester ook.
(Want 20 miljoen moorden door Mao bijv. is ook maar een geschat getal... door 'ons'. Door 'hen'.....? Weten 'wij' veel...)

http://xandernieuws.punt.nl/co(...)tische-milieuramp-af


Your attitude determines your altitude

sapolidi
User
User icon of sapolidi
spacer line
 


On 23-02-2013 05:45 Yogya-Bali wrote:

[quote removed]

Nee, beleefd. Indonesia is 2 jaar geleden als 1 van de minst beleefde landen ter wereld genoemd na China en India. Indonesia klaagde dat het onderzoek cultureel was gekleurd waarop het Amerikaanse instituut die dit onderzoek had uitgevoerd, antwoorde dat "beleefdheid" geen cultureel, lokaal gedefinieerd iets is maar universeel (net zoals logica universeel is en er geen "andere" logica bestaat). Het heeft nml. alles van doen met "rekening houden met een ander".

In 2006 voerde Reader’s Digest een wereldwijde beleefdheidstest uit in 35 landen. Het tijdschrift stuurde in elk land undercover redacteuren op pad. Vanwege de complexiteit werden niet landen, maar slechts steden beoordeeld. Uit dit grootschalig onderzoek kwam de stad Bombay in India als minst beleefde stad naar voren en Jakarta op plaats 7. Dus 1 van de minst beleefde is zwaar overdreven.

De beroemde Schotse reiswebsite Skyscanner heeft in 2012 in een online poll 1200 toeristen uit Europa, de Verenigde Staten en Australië gevraagd te stemmen voor de ‘meest onbeschofte landen ter wereld voor toeristen’.

Zat Indonesië zelfs niet tussen. En hoe toeristen een land beoordelen is economisch toch wel belangrijk.
Als deze twee lijsten op het internet nog te traceren zijn dan moet dat beleefdheidsonderzoek van dat Amerikaans Instituut, wat jij aanhaalt, toch ook gemakkelijk te achterhalen zijn. Ben dus benieuwd naar de link van die site van dat onderzoek of het gepubliceerde artikel hierover.
zieleffe
User
spacer line
 

Ik dacht al waar blijft tie nauw!!! bij de eerste posting.
Nu je deze grafiek laat zien Sapolidi verbaast het mij, dat Nederland er niet bij staat.
Want ga maar eens naar Amsterdam, je word daar ook achtervolgd met die gekke marijuana volkje dus zo prettig, lijkt mij Nederland dan ook niet. maar Amsterdam natuurlijk het meest.
Zakken ze af naar Volendam, ja dan wordt het een ander verhaal.

Vanavond gezien in Brandpunt hersens onderzoek, zou het kunnen, dat dan ontdekt kan worden, dat er verschil zit in hersenen, van Aziatisch, of Russische en Afrikaanse zuid Amerika en zelfs noord Amerika hersenen dat brein anders werken?
Dan is het verklaarbaar, dat emoties hier ook verschil zou kunnen zijn.
Of leeftijd kan een invloed hebben, op hoe je reageer.

Ik ga ook tegelijk hier reageren op Elsbeth in de klachten topic
Malam reageer, op het klachten topic, omdat hij ook de emoties ken, van wat hij zelf ondervind en velen ondervinden, van mensen die daar wonen en of veel aanwezig zijn.
Dat maak dan ook duidelijk, het verschil, waar ik ook tegen aanloop, op de persoon die het op zijn indische probeer uit te leggen, nog kant nog wal raakt.
Duidelijkheid, is een must en dat geeft die persoon niet.
Als maar uit het verre verleden putten dat maakt het niet gemakkelijker op het heden
Wij weten toch dat de doorsnee indonesiër niet dom willen over komen, maar dat ze het toch zijn.
Zo moet je het verhaal ook niet al te serieus nemen, wat schrijven betreft....... Emoticon: Sadley Emoticon: Shut up!
Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Sapo, 'redelijk' gekleurd beeld natuurlijk: maar een relatief klein gedeelte van de gemiddelde reizende Europeaan (er vanuit gaande dat die 1200 dat zijn) gaat naar Indonesie, en als toerist merk je veel minder van die onbeleefdheid omdat een groot deel van de toeristen er in die korte tijd dat ze in Indonesie zijn nauwelijks mee te maken heeft.

Om het over die undercover redacteuren maar niet te hebben. Dat is een veredeld vakantie als ik het zo lees. Emoticon: Laugh out loudHo Lee Fuk

sapolidi
User
User icon of sapolidi
spacer line
 


On 25-02-2013 01:52 Yerun wrote:
Sapo, 'redelijk' gekleurd beeld natuurlijk: maar een relatief klein gedeelte van de gemiddelde reizende Europeaan (er vanuit gaande dat die 1200 dat zijn) gaat naar Indonesie, en als toerist merk je veel minder van die onbeleefdheid omdat een groot deel van de toeristen er in die korte tijd dat ze in Indonesie zijn nauwelijks mee te maken heeft.


Lijstjes interesseren mezelf totaal niet. Ik heb ze slechts geplaatst om aan te tonen dat als je een bewering doet zoals YB en daarbij refereert aan een of ander onderzoek je de bron moet vermelden. En als ik iets kan vinden uit 2006 dan moet dat door YB genoemde onderzoek uit 2011 van dat Amerikaanse instituut toch op het net makkelijk te vinden zijn. Of is dit weer het zoveelste lijstje dat uit de duim is gezogen.

Om het over die undercover redacteuren maar niet te hebben. Dat is een veredeld vakantie als ik het zo lees. Emoticon: Laugh out loud

Oh, leg eens uit waaruit je dat kunt lezen. Vind het trouwens heel frapant dat jij bij dit onderzoek vraagtekens plaatst, maar dat van YB klakkeloos aanneemt. Vooringenomenheid??? Emoticon: Laugh out loudsapolidi
User
User icon of sapolidi
spacer line
 


On 25-02-2013 00:06 zieleffe wrote:
.
Wij weten toch dat de doorsnee indonesiër niet dom willen over komen, maar dat ze het toch zijn.

Je moet zelf wel heel slim zijn (of eigenlijk vinden) dat je zo'n uitspraak kunt doen. Zal wel veel empirisch onderzoek aan voorafgegaan zijn Zieleffe. Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loudAnorak
User
User icon of Anorak
spacer line
 

Een onderzoek uit 2006 mag je rustig als non informatie noemen. We zijn notabene bijn 7 jaar verder. En de reactie naar Om ziel is beneden maat. Dat is je op zich niet te verwijten.
Je bent amper in RI dus kunt dat ook niet weten. Ook hier is het weer zo dat vakanties wezenlijk iets anders is dan deel te nemen aan de genoemde maatschappij. Sapolidi roept iets waar hij wezenlijke kennis ontbeert en reageert met verouderde data.

Volslagen nutteloos dus Emoticon: Frustrated


Where there is a will there will be relatives.

sapolidi
User
User icon of sapolidi
spacer line
 


On 25-02-2013 04:19 Anorak wrote:
Een onderzoek uit 2006 mag je rustig als non informatie noemen. We zijn notabene bijn 7 jaar verder.

Als je goed gelezen had dan had je begrepen dat je ongeacht het jaartal een onderzoek op het internet kunt terugvinden. Ook heb ik aangegeven dat lijstjes me niet interesseren, dus ook niet dat onderzoek uit 2006. Als YB aankomt met een onderzoek van een Amerikaans instituut van 2 jaar geleden dan moet dat op het internet te traceren zijn zodat ik dat op waarheid kan toetsen. Snap je het nu een beetje?


En de reactie naar Om ziel is beneden maat.
Een volk en daarbij impliciet Surya als dom kwalificeren is in jouw ogen zeker niet onder de maat.?

Dat is je op zich niet te verwijten.Je bent amper in RI dus kunt dat ook niet weten. Ook hier is het weer zo dat vakanties wezenlijk iets anders is dan deel te nemen aan de genoemde maatschappij.

Jij weet helemaal niets van mij af. Denk jij nog echt dat ik hier op dit forum het achterste stukje van mijn tong laat zien. Ik heb voor kennissen in Indonesië bv. enkele filmpjes van mijn bezoeken aan dat land op You Tube gezet. Tot mijn verbazing in twee jaar tijd bijna 60.000 hits en veel reacties op mijn bloc die ik naar aanleiding hiervan gemaakt heb.

Discussies hierop zat, alleen op een beschaafde, fatsoenlijke manier zonder vooroordelen.

Sapolidi roept iets waar hij wezenlijke kennis ontbeert en reageert met verouderde data.
Volslagen nutteloos dus Emoticon: Frustrated
Die data zijn inderdaad nutteloos, net zoals elk lijstje. Maar dat had ik al eerder aangegeven als je tenminste kunt lezen Emoticon: Bye byeAnorak
User
User icon of Anorak
spacer line
 

Wel even bij de les blijven, de discussie hier ging niet over Surya.

Ik herhaal de feiten nog maar even, het onderzoek is van 2006. Niet relevant. En het commentaar aan Ziel misplaatst. Ik hoef weinig van je af te weten, dat is hier ook niet de discussie, wel is klip en klaar duidelijk dat je wat ver staat van de samenleving in RI om mee te doen in deze discussie met de inbreng die je geeft toch? Sapolidi weet het beter, hij woont in Nederland komt even langs op vakantie. En inderdaad zijn er meer forummers die ver weg staan van de samenleving in RI. Je bent niet de enige. Fijn dat de mensen die wel deel uitmaken informatie geven. Jouw filmpje is prachtig, goed gedaan, zegt alleen niks in deze discussie. De reden dat Sapolidi reageert is wellicht het woord wat YB gebruikt.

Als dat de enige motivatie is te reageren? Laat je nog eens duidelijk zien hoever je van de werkelijkheid gaat. In die strekking is ook Yerun niet de enige die daarop reageerde.
YB en Yerun nemen dagelijk deel aan het sociale verkeer en de samenleving. Hun waarneming is inderdaad de dagelijkse praktijk. En dat is geen gepresenteerde data nog is de inhoud van je posting enige bijdrage.


Where there is a will there will be relatives.

zieleffe
User
spacer line
 

Het is best goed om te lezen, dat er mensen zijn, die voor de zwakkere opkomen.
Want als je toch ziet en leest op het netwerk, in een gebied, waar veel onrecht gepleegd worden, dan heb je daar iets mee.
Het is toch triest te noemen, dat je opdrachten krijg, om iets uit te voeren, waar je eigenlijk niet achter staat, maar je geld het belangrijkste vind.
Het leven is hard, vooral als er een heeeel klein individu, van een laag opgeleid niveau over de mens beoordeeld, via zijn gevoelens, die te maken hebben, wat anderen schrijven.
Kan je mij nog volgen?
Het geeft niet, als je dat niet ken, want het lijkt ook verwarrend en onlogisch.
Maar zo gaat het tegenwoordig wel, je schrijf uit emoties, of je schrijf van uit een ervaring in de praktijk.
Je ziet steeds meer mensen, van hoog opgeleide personen, die het met argumenten en moeilijke woorden, zich mengt in een discussie, waar je van te voren kan weten, dat je een feetback krijg.
Dat maakt een discussie ook wel aantrekkelijk.
Hier zie je duidelijk mensen, in de praktijk en mensen op theoretisch manier zich uiten.
Mensen die door gestudeerd hebben en denken dat zij het goede van de mens weten.
Er lopen in Den Haag honderden mensen die denken, dat ze het goed menen voor de mensheid, maar vaak de plank mis slaan, want de praktijk is veel halsstarriger.

Keduadam schreef

.Zieleffe, als je er nog aan denkt een soort 'alternatief Indonesia' Emoticon: Wink Emoticon: Cry zo heb ik t een beetje begrepen?) te vinden in bijv. China, misschien even klikken op onderstaande link. In hoeverre dat waar is natuurlijk. Maar let wel, als ze beweren dat 90% van het grondwater vervuild is; ook al zou het 50% vervuild zijn, China geeft dat natuurlijk niet gauw toe. Integendeel.
Het is immer een Aziatisch land; liegen en poppenkast spelen is in hun 'logica' (lees ook artikel met link hieronder) ook vaak ingesleten... Emoticon: Cry Ik denk ook dat ze flink aan economische/gezondheids/politieke/(mensen-) rechterlijke en geschieds-vervalsingen doen daar, vooral in de leesboekjes op scholen... maar dat is een vooroordeel... die ik nog koester ook.
(Want 20 miljoen moorden door Mao bijv. is ook maar een geschat getal... door 'ons'. Door 'hen'.....? Weten 'wij' veel...)

http://xandernieuws.punt.nl/co(...)tische-milieuramp-af


Ik heb wel geschreven, dat wij zich gaan oriënteren op Maleisië en Thailand en China.
Over China kan ik niets over schrijven, dat kan je beter door mensen overlaten, die daar zitten.
Die kennen de situatie en hebben al ervaringen opgedaan.
Die persoon is Nuo LI , die hier ook af en toe schrijf.
Hij heeft al een staat van dienst achter zich en een ervaring die er niet om liegt.
Zo zijn wij ouderen, dan na een bewogen leven, van up en downs te maken hebben, met een leven die zeer interessant zijn, waar geen een geleerde, in de hoogste regionen niet tegen op kunnen.
Ook expliciet noem ik ook Malam met zijn ervaringen en zijn kijk op het leven, heeft veel meer waarden hebben, dan iemand die even langs komt en al zijn wijsheid in acht neemt..... Emoticon: Sadley Emoticon: Cry
Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

spacer line  


On 25-02-2013 05:37 Anorak wrote:
Wel even bij de les blijven, de discussie hier ging niet over Surya.

Das kloft.
Het gaat over logica .

Waarvan ik schreef logica is universeel .
Zelfs Y-B , de persoon waar veel geciteerd werd heeft dat beaamt .
Ik heb toegevoegd dat beta opleiding (combineren-deduceren) , mathematic een goede bijdrage kan geven.


bisa dicek of makemyday .

elsbeth
User
spacer line
 

Ik ga over het algemeen vrij blindelings af op de wijsheid van YB en Malam, die al geruime tijd in Indonesie wonen. Hoewel ik Indonesie vooral van vakanties ken, heb ik lang genoeg achtereen (10 maanden) in Indonesie gewoond om de meeste dingen te herkennen. Dat zijn inderdaad zaken die je meestal niet (zo goed) ziet als je er alleen rondreist. Niet alles hoeft wetenschappelijk onderbouwd te worden en niet alles hoeft 100% waar te zijn. Vele persoonlijke ervaringen tellen ook mee. Dat zegt mij (soms) meer dan allerlei onderzoeken.Anorak
User
User icon of Anorak
spacer line
 

Treffend verwoord Elsbeth, den spijker op den kop.


Where there is a will there will be relatives.

Luo Ni
User
User icon of Luo Ni
spacer line
 

Keduadam Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile. ni hao Emoticon: Smile

Tja er zit wat in in Uw mening over China. Emoticon: Smile

Het beste lijkt mij om U persoonlijk te overtuigen wat er in China nu aan het probleem van polution e.d word gedaan., en dat is niet mis te noemen.
Bij overtreding volgen zeer strenge straffen die mogelijk voor ons westelingen baarbaars klinken ,maar in de ogen van de Chinese gewoon zijn geworden.

Daarnaast frons ik mijn grijze wenkbrouwen door zo maar klakkeloos aan te nemen wat de buitenlandse pers vaak uit sensatie heeft geschreven .
De history van Mao Zhe Dong is een heel andere geschiedenis , zoals elk land wel een eigen geschiedenis heeft met een keerzijde., en de bevolking vereerd hem nog steeds heden ten dagen

Om als voorbeeld te noemen , Nederland die in het verleden zich schuldig heeft gemaakt aan slavenhandel uit Africa naar America.
De ,,pijn,, daavan word nu nog daar gedragen in de vorm van rassen discriminatie en de nu nog aanwezige K .K.K [ clan ].

Zeer actueel nu heden ten dagen in Nederland waar de ouderen de weerloze prooi zijn van het z.g kabinet.
Stem liever next time op de party van Ali Baba.. dan weet men zeker dat er maar veertig rovers zijn ... { joke }


Ook mijn moederland France heeft zo zijn history wat ooit eens uitmonde in het nu zo gevierde ,,quatorzième,, van de zevende maand.

Mijn persoonlijk mening is probeer alles te geloven wat je ziet, en overtuig je ervan of het echt waar is wat je ogen je doen geloven.
Vaak zijn bepaalde onderwerpen van journalisten in het buitenland een extra [sensatie] oplage van hun nieuwblad.

Zieleffe Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile. uiteraard heeft mijn emigratie ook zijn oorzaak gehad, en gezien de gastvrijheid en de hele evolutie hier ten lande is dit naar mijn oordeel een verstandig besluit geweest.
Indonesia heeft na aanleiding van een rumah en uang vete niet meer aan mijn verwachtingen kunnen voldoen.
Aan ieder een hartelijke Chinese groet
Zaijian Emoticon: Party!

Zhuīsuí nǐ de mèngxiǎng ...... Follow Your Dreams

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Elsbeth; dat is het precies. Het is voor een goed deel wat je er zelf van maakt, of je er nu woont of niet.

Ben zo gek om een dik uur auto te rijden (2, want moet ook weer terug) om naar de beste (best aangeschreven) Carrefour van Indonesie te rijden. Hup tol op, tol af, parkeren (gratis) en winkelen maar. Heb de halve koelkast knorvlees meegenomen omdat ze dat hier om de hoek niet meer verkopen. Verder de normale boodschappen gedaan en om af te sluiten sushi naar binnen geschoven.

2 uur is natuurlijk belachelijk om 'even' naar de super te gaan. Ik zou er in Nederland met geen haar op mijn hoofd aan denken, en nu doe ik het omdat ik er de tijd voor heb en ik goede dingen had gehoord, die ook waar blijken te zijn. Jammer dat ze om de hoek niet meer verkopen wat ik speciaal zocht, dat varkensvlees dus (voor tussen de tosties bijvoorbeeld) maar er is een oplossing dus hoor je mij niet meer klagen. Moest alleen even zoeken.

Trek ik dit naar het negatieve dan denken er direct tien 'joh, doe normaal, een plakje varkensvlees heb je het over!' en leef ik weer een dag korter. Nee, het is wel prima zo, ondanks de energie en tijd die bepaalde dingen hier moeten kosten.

Overigens redelijk offtopic, want er waren veel kassa's open en hoefde dus niet te vechten om een plekje in een rij. Parkeren was gratis en orderlijk en de winkel is van 's ochtends tot in de avond open, alle dagen van het jaar... zoals het nu eenmaal is in dit land. En dat is dan weer luxe voor de gemiddelde Nederlander.


Ho Lee Fuk


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.86,741,805 topic views - 240,492 posts - 13,734 topics - 34,010 members - last post @ 21-11-2020 07:11 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

141,410,235 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com