indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (3 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

sabar2
User
User icon of sabar2
spacer line
 

Het is mij al enige malen opgevallen maar het is in indonesie meestal goedkoper om de standaard een-stuks-verpakkingen te kopen ipv meer-stuks-verpakkingen
Bijvoorbeeld koffie wanneer je 5 x een een-stuks-verpakking koopt ben je goedkoper uit als 1 x een 5-stuks-verpakking.
Ik heb wel eens gevraagd in een winkel waarom dat is er werd toen geantwoord omdat er dan een extra doosje bijkomt om die 5 stuks in te doen dat kost duurder aan verpakkingmateriaal, logisch toch ;-) zei de winkelier met een big smile.
Schijnbaar kent men in indonesie niet zoiets als kwantumkorting.
Wellicht zijn er meerdere voorbeelden van indonesische logica.
Ik reageer er nuchter op als hollander ik koop gewoon 10 x de een-stuks-verpakking en vraag dan om korting omdat ik er meer koop meestal krijg ik er dan 1 of 2 gratis bij en ik krijg er ook nog gratis een plastic zakje bij om ze in te doen Da's ook indonesische logica denk ik. ;-)
Welcome to Indonesia Take it as it is or leave it if you don't like it

spacer line  

Goedkope, slechte muurverf kopen a Rp. 25,000,- per liter om de buitenmuren van je huis te schilderen. Moet dan wel IEDER jaar gebeuren.

in plaats van

Goede verf kopen a Rp. 50,000,- per liter en dan om de 5 jaar je buitenmuren te hoeven schilderen.


If you have nothing to loose, you can risk everything

sabar2
User
User icon of sabar2
spacer line
 

Dat van die goedkope verf dat ken ik ook uit de praktijk AEB Emoticon: Party!
De tukang zeggen dan wij weten wel waar je goedkoop "goede verf" aan kunt schaffen
Maar ondertussen denken ze logisch na ... zo volgend jaar kunnen we weer schilderen hebben we weer werk Emoticon: Worship

Ook zoiets leuks uit mijn praktijk het aanleggen van nieuwe regenpijpen om de wateroverlast van de 2e verdieping netjes naar de begane grond te brengen en dan wanneer alles is aangelegd op de 1e verdieping een gat in de regenpijp maken zodat mocht er water op de 1e verdieping komen dat ook in de pijp kan lopen Emoticon: Stupid
Da's ook echt logisch Emoticon: Frustrated Emoticon: Party!


Welcome to Indonesia Take it as it is or leave it if you don't like it

nsenada
User
User icon of nsenada
spacer line
 

De gemeenschap spreekt zondagmorgen af om de beek/riolering proper te maken. Na een halve dag werken, drinkt iedereen zijn bekertje met water op en flikkert het daarna de beek in???


There's a big difference between kneeling down and bending over!

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Hotelkamers bestellen (echt waar 2x gebeurd: op Java en Sulawesi): "hoeveel kost een kamer?" Rp. 250.000 .
"Als ik nu met een groep van ca. 18 personen kom, wat kost het dan?" Oh, dan kost een kamer Rp. 300.000.
" Emoticon: Confused ?????? Waarom? Ik vermoedde dat het juist per kamer goedkoper zou zijn als er direct een 10-tal kamers wordt afgenomen". Nee, pak. Want we hebben dan meer kamers schoon te maken.
"En als ik dan 10 individuele kamers neem per Rp. 250.000. Kan dat wel?" Ja, dat kan pak. Emoticon: StupidYogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Taxichauffeur (wel 10-tallen xxxx gebeurd) wordt gevraagd de ringroad te nemen. Dat bespaart hem veel tijd, veel stress en zeker ook de helft van de brandstof omdat er veel minder moet worden afgeremd en opgetrokken. En......voor mij dus ook sneller thuis. Emoticon: Smile Emoticon: Smile
Nee, chauffeur wil toch de weg nemen door de stad (want dat is een kortere afstand) hoewel ie dan compleet vast komt te staan in het verkeer, er waarschijnlijk 3x zo lang over doet (in welke tijd ie andere passagiers had kunnen vervoeren) en zeker 2x zoveel brandstof kwijt is aan het telkenmale remmen, optrekken, etc. Emoticon: Yes!
(Overkwam me weer 2 uur geleden in Yogya.....--> how low can you go ).
Het is het summum van onlogica dat beide partijen schaadt. Emoticon: Yes! Emoticon: Laugh out loudspacer line  

Zelfs ik begrijp bepaalde zaken niet zo goed.
En toch krijg ik in de meeste gevallen mijn zin wel.
Dan zeg ik gewoon , dat wil ik hebben, en jij doet het .Punt uit.
Of ik doe geen "zaken" met jou .
Kan dikke boeken schrijven over mijn reiservaringen met taxi chauffeurs , huurauto's , hotels etc.bisa dicek of makemyday .

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Tja, boven genoemde gevallen zijn nog maar een tipje van de sluier. Onlogica of andere logica? Bestaat er verschil in logica?
Sommigen benoemen de Indonesische wijze, andere logica. Maar anderen beweren: er is maar 1 logica en de rest is dus gewoon onlogica.
Dit is geen kwestie van bule tegen indonees maar ook van Indonesiers onderling die net zo vaak verstomd staan van de onlogica van vele van hun landgenoten.

Mijn eega met Valentine dag: boeketje bestellen. Kreeg een boeketje met super korte stelen (afgeknipt). Op haar vraag waarom de verkoper de stelen van de bloemen zo kort had geknipt, kreeg ze als antwoord: "Omdat ze rond zijn."
Reactie van haar: Emoticon: Stupid Emoticon: Frustrated Emoticon: Stupid Emoticon: Frustratedspacer line  


On 17-02-2013 11:12 Yogya-Bali wrote:

Dit is geen kwestie van bule tegen indonees maar ook van Indonesiers onderling die net zo vaak verstomd staan van de onlogica van vele van hun landgenoten.

Er zijn bepaalde gradaties , daar moet men logisch gezien (ik in ieder geval) wel rekening houden.
Anders kost je het jou eigen gezondheid, stress etc.


bisa dicek of makemyday .

zieleffe
User
spacer line
 

Zelf ook gezien, eerst een pad schoon vegen, daarna het gras maaien, het gevolg weer het pad schoon vegen........... Emoticon: Confused Emoticon: Stupid
Ik denk dat het aan het brein lig??????
Of verkeerde conclusie, dan lig het aan de opvoeding???Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Ik denk aan het laatste Ziel.... Maar ook verkeerde voedingsgewoontes, cultuur en religie zijn grote boosdoeners. Men krijgt door eenzijdige, verkeerde voeding reeds een kortsleting in de hersens op zeer jonge leeftijd, en wordt vervolgens van vele kanten compleet gebrainwasht, zowel in de buurt, school als in de moskee/kerk/pura.Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Ik denk dat verkeerde voeding niets met de ontwikkeling van het brein te maken heeft YB, dat is meer van invloed op de gezondheid.
Cultuur en religie zijn de grote boosdoener.
Miljoenen IndonesiŽrs zijn bezig te overleven, dat gaat gepaard met verlies van aandacht voor overige dingen die om je heen gebeuren. (Piramide van Maslov).

Minder impulsief handelen en kijken naar de toekomst is in Europa al sinds de eerste holbewoners een kwestie van moeten, in de zomer zorgen dat je straks in de winter kan overleven.
In tegenstelling tot IndonesiŽ, waar het hele jaar door alles groeit en bloeit.
Daar zit al een behoorlijk verschil.

Ontwikkeling en begeleiding van kinderen door ouders staan bij tientallen miljoenen mensen die onderaan de maatschappelijke ladder bungelen op en laag pitje.
Kinderen krijgen is in IndonesiŽ nog steeds een ouderdomsverzekering.
Die kleintjes geven maar en kik en gaan in de selendang, gaan ze lopen dan mogen ze op tafel schijten en het bekende verschijnsel van moeders die met een bordje rijst achter zo'n kleuter aanrennen.

Tot het moment dat de volgende wordt geboren, dan wordt het oudere kind verantwoordelijk gemaakt voor broertje of zusje, daar begint dan al een ontwikkelingsachterstand.
Ik sta altijd weer met verbazing te kijken hoe jongens en meisjes van amper 12 of 13 jaar volledig hun eigen gang gaan, onvoorstelbaar zelfstandig ten opzichte van Nederlandse kinderen.
Maar wel met een ontwikkelingsachterstand, het gemis aan goede begeleiding tekent zich dan af, weliswaar in grote mate zelfstandig, maar zonder het vermogen als individu beslissingen te nemen, met als gevolg dat ze de grijze massa volgen.

Ik neem wel mijn petje af voor IndonesiŽ op het gebied van scholing, ze hebben in de afgelopen decennia enorm veel bereikt, er zijn maar weinig derde wereld landen die dat niveau hebben.
Maar ook op school leren de kinderen niet om zelfstandig te denken, alles staat in het teken van het groeps denken, elke dag minimaal 1 uur religie en 1 uur Engels per week.
Alles samen, het ene na het andere project wel samen natuurlijk.

Buitenschoolse activiteiten spelen zich hoofdzakelijk in de moskee af, ook niet werkelijk een plek waar zelfstandig denken wordt aangemoedigd.
Al met al zorgt de cultuur en religie er voor dat er een leger grijze muizen ontstaat die niet hebben geleerd zelfstandig te denken en ergens de logica van in te zien.
Actualiteiten en nieuwsvoorziening van de media werken ook niet erg mee.
Dodelijke ongelukken, demo en kippendieven zijn veel belangrijker dan een blik op de wereld, behoudens natuurlijk als het over de Palestijnen gaat.

Spreek ik met jongelingen die afgestudeerd zijn, dan valt mij heel vaak op hoe wereldvreemd ze zijn, niet alleen op het gebied wat er buiten IndonesiŽ gebeurd, maar zelfs wat er in eigen land gebeurd.
Zeer intelligente jongelui, die alleen maar hebben geleerd in groepsverband te denken.

Ik moet er wel bij zeggen dat de situatie in Europa ook verre van ideaal is.
Daar hebben we inmiddels een generatie waar individualisme dermate vormen begint aan te nemen dat iedere vorm van groepsdenken (lees solidariteit) een vies woord aan het worden is.

N.B. Overigens kunnen IndonesiŽrs wel degelijk logisch nadenken. het ligt alleen op een ander vlak.

Voorbeeld:
Onze klusjesman, een hele eenvoudige jongen, komt hij bij ons aanwaaien, hebben we altijd wel wat te doen, zo'n gabber moet je in ere houden, heb ik namelijk hulp nodig is ťťn belletje voldoende en staat hij voor de deur.
Soms horen we een week niets van hem, dan heeft ie werk (elektricien) ik heb hem wel eens gevraagd hoeveel hij dan verdient.
Tussen de 30 en 50.000 per dag, bij ons krijgt hij 50.000 een pakje sigaretten en eten, dus ik zei, dan ben je hier toch beter af.
Ja maar dan ben ik uit het circuit en raak ik mijn contacten kwijt, soms heb ik wel eens een klapper dus dat moet ik warm houden, dat is vooruit denken.

Hij was bij ons op vrijdag, terwijl het vrijdagsgebed bezig was, zocht hij een klusje achter het huis, waar niemand hem kon zien.
Ik vroeg moet je niet naar de Moskee?
Keek hij mij aan en zei "Krijg ik daar vreten voor mijn gezin"
Dat is logica Emoticon: WinkYogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Da's goe Emoticon: Bye bye Malam. Klopt allemaal.
Maar dat verkeerde voeding wel degelijk met de ontwikkeling van het brein heeft te maken, is een feit. Door eenzijdige voeding stagneert ook de groei van de hersenen. Reeds een paar maal maakten klienten dat duidelijk die in Nederland in hun jonge jaren de hongerwinter hebben meegemaakt, alsmede hier de "kampers" die in hun "opgroei"-jaren in een Japanse interneringskamp zaten, dat juist slechte of eenzijdige voeding allerlei brain disorders met zich meebrachten die onherstelbaar waren. Een daarvan noemde men "stoornis in logisch denken".
Daar hier zeer grote aantallen mensen in hun jeugd de "verkeerde", eenzijdige voeding krijgen, is daardoor een evenredig groot aantal bewoners voor zijn/haar leven "getekend".Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

20 jaar geleden was dit al aangekaart, middels een wetenschappelijk onderzoek naar de invloed van verkeerde voeding, door de KIT. Het eiland Java kwam als slechtste uit de bus (naast vele armere onwikkelingslanden) hoewel alles aanwezig was voor een juiste samenstelling van maaltijden. Het bleek dus vnl. te gaan om een traditionele, culturele barriere die de normale groei van kinderen in de weg stond.jstar
User
spacer line
 

Het probleem bij die klusjesmannen is, is dat er geen officiele scholing is. De kennisoverdracht is altijd via-via, waar ze in de leer zijn gegaan. Ik noem ze maar klusjesmannen, want echte elektriciens, loodgieters, dakwerkers, tegelzetters, timmerlui (schrijnwerkers), ben ik nog niet tegen gekomen. Ze doen ook vaak dingen zonder te weten waarom.

En altijd hetzelfde; niet willen aanpassen, bang zijn om te veranderen. Heb nu al zo vaak uitgelegd wat verliesstroom is, dat je tegenwoordig behang hebt waar je de muur inlijmt, dat bij een goede ondergrond tegellijm nodig is en niet afbikken en opnieuw cementeren, dat alpex leidingen beter zijn dan pvc voor water, dat je muurverf niet teveel met water moet aanlengen, dat je deksels van stopkontakten e.d. niet moet afplakken maar beter kan verwijderen, dat je beton goed moet mixen en trillen, dat een zwanehals sifon altijd nodig is tegen geuroverlast, dat een dakgoot belangrijk is, dat loodslabben op dakpannen beter zijn dan cementeren, dat warm water beter het vet van de afwas verwijdert, enz enz.

Toch heb ik het wel naar mijn zin. Maar moet gewoon een paar keer per maand even kunnen schreeuwen en ventileren.Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 18-02-2013 08:30 jstar wrote: Toch heb ik het wel naar mijn zin. Maar moet gewoon een paar keer per maand even kunnen schreeuwen en ventileren.
Tja, leren heeft men een broertje dood aan. Hiermee bedoel ik iets leren (en aannemen) van een ander (anders dan dat instamp werk op school).
Ook ik moet ventileren maar voel me hier toch meer happy daar de bevolking iets vriendelijker is dan in NL.
spacer line  


On 18-02-2013 08:30 jstar wrote:

Toch heb ik het wel naar mijn zin. Maar moet gewoon een paar keer per maand even kunnen schreeuwen en ventileren.

Begrijpelijk.
Ik heb die zaken ook meegemaakt, de kwaliteit(kennis) van een "tukang" en "ahli" ( soms zelfs benoemd) kan ook verschillend zijn .
Kwaliteit kost overal altijd geld.
En toch kunnen de tukangs goed werk verrichten zo lang je toezicht houdt.
Heb toen en de afgelopen tig jaren diverse verbouwingen meegemaakt bij mijn ouders.
De vaak ongeschoolde tukangs werden zelf "opgeleid" Emoticon: Cry voor eigen belang).
Eerst kregen ze 30.000 /50.00 rup per dag/ eten drinken, en nu 100.000 ?
Mijn broer is nu bezig met zijn woning in Centrum van Jakarta , 2 en 3 verdiepingen , eigen architekt en eigen beheer(controle) .
Ik betaal ook mee voor een vaste plek .

Binnenkort heb ik echte tukangs nodig als ik "mijn" duivenhok gaat betrekken.
Ook als je een oude huisje koopt in Bandung die je moet afbreken en opnieuw bouwen.
Het is goedkoper omdat bij oude huizen( bijna krot) je alleen vaak de grondprijs moet betalen .Men zegt "hitung tanah saja" .bisa dicek of makemyday .

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Ja, er zijn veel goede tukangs. Maar het gros blijft hardleers en wenst geen verandering. Dat is juist het grootste probleem hier: de onwil tot veranderen (dan bedoel ik hiermee de wijze van denken, cultureel gezien). Zeker de Javaanse cultuur moet op de vuilnishoop. Dat is de meest onlogische en stagnerende cultuur (wat betreft de manier van denken en de normen) van Indonesie. Maar door haar meerderheisaantal wel bepalend voor heel Indonesie qua manier van denken, handelen en oordelen.Kembang
User
User icon of Kembang
spacer line
 


YB ik denk eerder dat het "gemakzucht " is...niet mťťr willen leren dan hetgeen je al kent....?? Dat heb ik mij altijd al verbaast in IR van toen en nu....verschil is 60 jaar geleden en is nog steeds in hun denken NIETS veranderd....

Ook tijdens mijn rondreis zie je nog erg veel "handarbeiders" die een eeuw geleden ook
zo hebben gewerkt....de tijd is gewoon stil blijven staan....en helaas er veranderd er niets....juist door het simpele denken wat ik bovenstaand hebt geschreven....toch? Emoticon:

Misschien sla ik de plank volkomen mis..... gezien ik niet in IR woont..... Emoticon: BlushKeduadam
User
User icon of Keduadam
spacer line
 

Tja interessant allemaal! Nu begrijp ik meer, wanneer je iets diepzinnigs vraagt of vertelt, men je meestal aankijkt maar totaal geen feedback geeft, ook niet bij herhalen van de vraag. Dat kan ook natuurlijk zijn om geen 'gezichtsverlies' te lijden; iets wat mij een hele dikke worst zal zijn, voor mezelf dus Emoticon: Laugh out loud Enorm cultuur(en religie) gebonden w.s., naast je eigen karakter en instelling natuurlijk.

Maar ik moet ook wel uitkijken... want ik ben er nog lang niet. Ik heb mijn comfortzone verlaten, maar ben nog niet aangekomen... ALS die momenten ooit komen hier tussen de Javanen en Sundanesen.

En dat geldt vooral ook met 'onze' humor, denk ik? Die is vaak zo onlogisch en lullig Emoticon: Stupid en irritant (?) dat zij misschien weer het 'logische' ervan zoeken???! HAHAHA!


Your attitude determines your altitude

Keduadam
User
User icon of Keduadam
spacer line
 

Ook probeer ik wat af te leren om het in kaders van bijvoorbeeld 'beleefd, beschaafd' of niet te denken. Wat hier in Indonesia beleefd kan zijn, is bij ons misschien het tegenovergestelde. Bijv. je niet aankijken als je iets krijgt van iemand, en omgekeerd, enz.

Ik denk dat het beter is om in diversiteit van CULTUUR te denken, en te handelen?
Want je bent op het gegeven moment aan het vergelijken - als je niet oppast - met lagere of hogere voorhoofden (meer kaalheid), met opleiding of niet, enz.

Bijvoorbeeld, WIJ zijn erg TIJD georienteerd; hier in Indonesia zijn ze veel meer gericht op het VOORVAL (gebeuren, happening). Als er iets tussenkomt bij een afspraak, nou en? Je vertrok al te laat, dus BEN je al te laat!
De toegestane 'rek' is bij ons bij een afspraak misschien tien minuten (hangt er vanaf wat voor afspraak; zakelijk, vrienden, feest...). De irritatiegrens misschien een half uur.
In Indonesia ligt het misschien op een uur, en twee uur of zo? Meer de hutan in, misschien twee uur en vier uur!

Wij zijn meer opdracht, TAAK gericht, hier in Indonesia meer MENS gericht.

Wij denken vaak meer zwart-wit, FEITEN (jaja de 'LOGICA'), hier meer holistic, meer relaxt en 'ruimdenkend'... Surya zal hier blij mee zijn Emoticon: Wink

Wij meer crisis focussed (je voorbereiden, actie alvast ondernemen Emoticon: Angry voor de tsunamie of storm bijv), Indonesiers meer non-crisis Emoticon: Clown georienteerd. En dergelijke.


Your attitude determines your altitude

Keduadam
User
User icon of Keduadam
spacer line
 

En ja Kembang... de tijd heeft blijkbaar echt stilgelegen... heeft ook wel zijn voordelen vind ik. Ik geniet van die relaxtheid... maar ik haat die westerse invloed (waar je zelf bij bent trouwens) van o.a. mobieltjes. Vreselijk als je het straatbeeld bekijkt, onder de jeugd is er niets meer belangrijker dan dat lijkt het... of er is ook veel interessant doenerij bij natuurlijk...


Your attitude determines your altitude

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 18-02-2013 11:52 Keduadam wrote:
En ja Kembang... de tijd heeft blijkbaar echt stilgelegen... heeft ook wel zijn voordelen vind ik. Ik geniet van die relaxtheid... maar ik haat die westerse invloed (waar je zelf bij bent trouwens) van o.a. mobieltjes. Vreselijk als je het straatbeeld bekijkt, onder de jeugd is er niets meer belangrijker dan dat lijkt het... of er is ook veel interessant doenerij bij natuurlijk...
Het gaat vnl. om gengsi (oftewel status). Het gros weet niet eens hoe alle mogelijkheden van een mobieltje of tablet zijn te benutten. Als men maar gezien wordt met een duur merk. Daar gaat het om.
Dat relaxte is een feit maar kan soms ook omgekeerd zijn als men weer eens tegen iets aanstoot dat onlogisch is. Dan is het het tegenovergestelde van relaxt, nml. stress.spacer line  

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile. keduadam.
Ik vraag me af als ik bij een gewone gesprek aanknoop met een "orang tidak sekolah" in Nederland over holistic , over het "zijn" en andere mambo jambo / geitenwollen sokken prietpraat ook een feedback ( apa itu ?) krijg.


bisa dicek of makemyday .

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 17-02-2013 13:52 Malam wrote: Ik denk dat verkeerde voeding niets met de ontwikkeling van het brein te maken heeft YB, dat is meer van invloed op de gezondheid.
Cultuur en religie zijn de grote boosdoener.
Toch nog even terug komen op die ontwikkeling van het brein en de relatie voeding. Toevallig net op de school van mijn kinderen een Nederlandse vader ontmoet die zowel een geadopteerd kind heeft als een eigen kind. Hij deelde me eens mee dat hij grote problemen had met dat adoptiekind; pas op 2-jarige leeftijd geadopteerd. Het kind lijdt namelijk ook aan "on-logica" en vreemde gedragingen. Dat heeft dit adoptie-kind niet meegekregen door educatie thuis via cultuur of religie want het eigen biologische kind (altijd de juiste voeding) heeft dat niet.
Moet toch wel ergens aan de voeding liggen want dat kind kwam uit een Javaanse kampung en heeft die etensgewoontes meegekregen de eerste levensjaren, en niet de cultuur van de kampung meegekregen want daarvoor was ie nog te jong. De cultuur waarmee hij opgroeit, is die van een gemengd huwelijk waarin ook het biologische kind wordt opgevoed.

Hetzelfde is een andere Nederlander overkomen die een kind had geadopteerd op 3-jarige leeftijd. Het kind lijdt duidelijk aan concentratiestoornissen; iets waaraan de oorlogsslachtoffers die een periode van slechte voeding hebben genoten, ook lijden.
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.86,741,805 topic views - 240,492 posts - 13,734 topics - 34,010 members - last post @ 21-11-2020 07:11 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

141,409,817 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com