indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Het visumgebeuren > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (3 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

renem
User
spacer line
 

Ik wil even kort mijn verhaal doen , niet nodig om te zeggen dat het mijn eigen domme fout is want dat weet ik nu ook wel.

Ik werkte 2 jaar voor een Amerikaans bedrijf in jakarta begin vorig jaar gaat het bedrijf falliet. ik besluit in indonesia te bliven want ik heb een dochter die hier naar school gaat.
dus ik kies Sos Budaya en ondertussen kan ik even bij komen van hectische tijd.

Kom ik een oude vriend tegen , die plannen heeft om een winkel te beginnen en hij vraagt mij of ik hem wil helpen met geld, ik ken hem al meer dan 10 jaar en het idee van hem staat me wel aan.
Ik ga met hem mee naar de Kamer van Koophandel ( KB.... ben de afkorting even vergeten ) en daar wordt voorgesteld om een PMA te maken op ons beiden naam zodat de foreign invest ment twordt beschermd. , dat staat mij wel aan.

Ik verwacht dat na 2 of 3 jaar hij voldoende winst maakt om mij te kunnen terug betalen.
Ik ben alleen bij de opening van de de winkel geweest en daarna nooit meer geweest.er gaan maanden voorbij en dan plotseling tijdens mijn laatste visa extention wordt ik gesommeerd om naar de immigratie dienst bevolen.
Ik wordt daar ontvangen als een grote boef door 3 mannen die zeer slecht engels spreken. maar het wordt wel duidelijk dat ik een Kitas moet hebben en geen sos bodaya.
Ik heb echter helemaal niet het gevoel dat ik hier werk of geld probeer te verdienen aan mijn vriend z'n winkel.
Hadden ze bij de kvk of notaris ook wel even kunnen melden maar goed as Maandag moet ik terug komen en dan hoor ik het definitieve oordeel maar volgens een vriend die in bali zit en een visa kantoortje heeft moet ik rekening houden met eeen "tijdelijke" deportatie en een boete........ pffffff ik moest dit even kwijt hoor....niet zo slim allemaal van mij.......mischien kan er iemand z'n voordeel mee doen, Foreighn investor, and Commesaris ( wel of niet bezoldigd maakt niet uit ) dan moet je een KITAS status hebben.oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

De boys van Immigratie hebben wel gelijk helaas in jouw geval. Overigens, beetje mostert na de maaltijd, maar er staat wel het e.e.a. op dit forum beschreven. Stil zitten als je geschoren wordt. Links boven in staat een advertentie van djavaconsultants.nl ik zou je het advies willen geven kontakt met ze op te nemen. Een forummer hier genaamd Yogya-Bali zou je wellicht ondersteuning en/of advies kunnen geven. De prijs van oleh oleh kan afhangen van wie je kent. En enige ervaring heeft. Gezien jouw gezins situatie lijkt het me beter een deportatie te voorkomen. Een beetje humble pie eten tegen de heren kan sowieso geen kwaad. Helemaal blind voor omstandigheden zijn ze ook niet helemaal.

Ik wens je succes !


It's only kinky the first time.

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Lullig Renem, zeker gezien het feit dat je je zelf ook nog in je onwetendheid heb benadeeld.
Immers in jouw situatie had een Kitas veel gemakkelijker geweest met alle faciliteiten die daar ook nog aan vast zitten.

Daar gaan die heren natuurlijk aan voorbij, ik neem aan dat je ze dat ook hebt duidelijk trachten te maken, of zijn ze op zakgeld uit?
Ik hoop dat het meevalt voor je.
Succes.
Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

renem; ik zou het er op gooien dat je het niet wist (dom, maar gewoon toegeven) en dat je bereid bent de juiste vergunningen alsnog aan te vragen, waar mogelijk met terugwerkende kracht (kan niet volgens mij, maar laat maar zien dat je je best wil doen).

En verder inderdaad stilzitten als je wordt geschoren. Jij bent fout in hun ogen, maak dat niet erger door met smoesjes aan te komen, want dan gaan ze je pas echt tegen werken en sta je zo buiten (indonesie dus, niet het kantoor).


Ho Lee Fuk

RPeetoom
User
spacer line
 

Voor werkelijke deportatie is er natuurlijk nog van alles mogelijkmarcel70
User
spacer line
 

REnem
Wat is jou functie beschrijving op de bedrijfsakte?
Becik ketitik olo Ketoro

Balipiet
User
spacer line
 

Een lid van the "Board of Commisioners" heeft geen Kitas nodig. Een lid van de "board of Directors" wel.renem
User
spacer line
 

Functie is Kommesaris.
In het boekje van de immigratie dienst staat duidelijk dat kommesaris status KITAS moet hebben.

Report is opgemaakt en volgende week hoor ik de uitspraak.

Overigens heeft mijn PMA helemaal geen status om een KITAS holder te hebbben daarvoor moeten ook nog diverse procedures worden afgerond , waaronder een work plan bij Manpower inleveren ter goedkeuring ( maar ik ga helemaal niet werken agggg gekke wereld hier )Anorak
User
User icon of Anorak
spacer line
 

Heb je al eens met Yogya Bali gesproken? Voorkomen is beter dan genezen.


Where there is a will there will be relatives.

spacer line  


On 16-02-2013 02:59 renem wrote:
Functie is Kommesaris.
In het boekje van de immigratie dienst staat duidelijk dat kommesaris status KITAS moet hebben.

Allereerst wil ik zeggen dat het vreemd is dat men( notaris) niet duidelijk of niks hebt verteld.

Ik heb vorig jaar nog een gesprekje gehad met een notaris in Jkt over CV, PT en PMA .
Over een paar weken moet ik weer gesprekken voeren.

Even meelezen:
Perusahaan yang mempekerjakan TKWNA (termasuk Direksi dan Komisaris) wajib memiliki Rencana Penggunaan Tenaga Kerja Asing (RPTKA) yang disahkan oleh Menteri tenaga kerja atau pejabat lain yang ditunjuk. Setelah disahkan, maka perusahaan dimaksud akan memiliki surat Ijin Mempekerjakan Tenaga Kerja Asing (IMTA).

Men heeft over in dienst nemen/hebben van buitenlandse werknemer ( incl Direksi en KOMISARIS ) vereist ............

Ik hoop dat je kan schikken.bisa dicek of makemyday .

spacer line  


On 13-02-2013 04:57 Balipiet wrote:
Een lid van the "Board of Commisioners" heeft geen Kitas nodig. Een lid van de "board of Directors" wel.


Waarom niet ?
Een BoC moet toch werkzaamheden verrichten( toezicht houden op de BoD)?
Als je werk verricht heb je andere vestigingseisen nodig, lijkt mij.
Het verschil tussen een PT=Indonesische BV (dus een PMDN) met een PMA is omdat er een WNA betrokken is.


bisa dicek of makemyday .

renem
User
spacer line
 

Thanks voor alle respons.... aanstaande dinsdag wordt ik gedeporteerd. ik denk dat ik dezelfde dag terug mag komen maar mijn behassa is niet zo goed en het engels van de immigratie officers ook niet dus communicatie was niet zo goed.
Ik moest vandaag zelf ticket kopen en inleveren op het kantoor en dinsdag wordt ik begeleidt vanuit jakarta naar de luchthaven.
Anorak
User
User icon of Anorak
spacer line
 

Als ik jou was zou ik dat zeker even vragen. Heb je een retourtje ingeleverd en hoe reageerde ze daarop? Een vraag die me zo even te binnen schiet. En anders zeker informeren voor je vertrekt ! Ik hoop voor je dat je in tussen bijstand hebt of hebt gehad. Want dit zijn geen zaken die je even zelf oplost lijkt me. Zulke open einden als je aangeeft zijn niet echt wenselijk, al helemaal niet als je gezin in IndonesiŽ is.


Where there is a will there will be relatives.

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Sneu voor je. Sterkte.

Het vreemde is dat hoe weet de immigratie ineens plotseling dat jij op een oprichtings-acte staat? Dat wordt niet zomaar doorgegeven, tenzij er iemand met je zit te dollen (en geslaagd is) wil ik haast zeggen.

Dat de notaris niets zegt.. tja.. weet niet wat zijn/haar verplichtingen zijn, maar daar zou ik eens naar kijken..

En die 'oude vriend;' hoe kwam je die tegen? Echt toevallig? Of als je even nadenkt toch niet zo heel toevallig?

Waarom zat je alleen bij de imigrasi en was er niemand om je te helpen? Je oude vriend had je wellicht kunnen bijstaan? Of is hij ook opgepakt omdat hij ook geen KITAS heeft?

Waar is de moeder van het kind? Kon die je ook niet bijstaan op de imigrasi?

Heb je een rode stempel in je paspoort gekregen? Dan kun je hoogstwaarschijnlijk NIET zomaar terugkomen de komende jaren. Volgens de regels dan.

Redelijk wat vragen rondom je deportatie dus... waarop je wellicht geen antwoord wil geven, wat ik geheel begrijp overigens.


Ho Lee Fuk

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 23-02-2013 12:33 Yerun wrote:
Sneu voor je. Sterkte.

Het vreemde is dat hoe weet de immigratie ineens plotseling dat jij op een oprichtings-acte staat? Dat wordt niet zomaar doorgegeven.

.


Dat vroeg ik me ook al af, hoe komt de Immigratie aan die informatie. Emoticon: Confused

Bovendien had ik toch getracht als ik de taal nagenoeg niet spreek een tolk mee te nemen, al was het maar om te weten waar je precies aan toe bent als je terug wil komen.

Ik hoop dat het meevalt Renem, wat jou is overkomen roept veel vragen op.
Mede door dit wat je eerder schreef.
Overigens heeft mijn PMA helemaal geen status om een KITAS holder te hebbben daarvoor moeten ook nog diverse procedures worden afgerond , waaronder een work plan bij Manpower inleveren ter goedkeuring.
Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

als je geen tolk kunt vinden dan maar een advocaat regelen lijkt me. Het is redelijk essentieel wat er gebeurd en je verstaat ze niet? Onverstaanbaar dat je dat zelf hebt willen accepteren trouwens, maar dat kan door de paniek gekomen zijn natuurlijk.

Als er een oprichtingsakte is heb je 'willens en wetens' meegewerkt aan de PMA, of deze nu bestaat of niet, daar gaan ze het niet op gooien. Ze gooien het erop dat jij de boel hebt willen besodemieteren en dat 'zij' er op tijd bij waren om dit te voorkomen.

Vreemd, vreemd en nog eens vreemd.


Ho Lee Fuk

spacer line  

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile. renem:

Een kennis van ons heeft een dergelijk, in grote lijnen gelijk, verhaal / situatie meegemaakt en is (ook) gedeporteerd. Hij werd (ook) aan het lijntje gehouden door de h.h. immigratie officials.

Hij had de boetes (??) betaald voor overtreding van zijn verblijfsvoorwaarden, had formulieren ondertekend om zijn "schuld" te bekennen, op allerlei andere manieren meegewerkt om zijn zaak zo vlot en makkelijk mogelijk af te handelen en zodoende een evt. spoedige terugkomst naar Indonesie mogelijk te maken. Zag er allemaal goed uit, op papier.

Werd hij uiteindelijk vanuit het detentiecentrum achter kantoor Imigrasi in Denpasar naar de luchthaven gebracht, aldaar in een speciale wachtruimte gezet, etc., etc. Kort voor vertrek van zijn vlucht kwam er nog even een h.h. official binnen met het paspoort van mijn kennis. In zijn bijzijn werd er een grote rode stempel in zijn paspoort gezet die hem uitsluit van toegang tot Indonesie voor een periode van 5 jaar (!!!).

Ik zeg niet dat u hetzelfde zal overkomen, slechts dat meewerken niet altijd het gewenste resultaat geeft en dat het inhuren van een in immigratie-problemen gespecialiseerde advocaat een goede investering kan blijken te zijn.
If you have nothing to loose, you can risk everything

Anorak
User
User icon of Anorak
spacer line
 

Inderdaad, die stempel drukken ze er nu niet in. Dat doen ze dan wel du moment je er uit gaat. Je zegt een ticket te hebben gekocht, is het zo dat je jouw paspoort nog gewoon in bezit hebt? Ik geef je een goed en welgemeend advies, zoals AEB ook al gaf. Ik geef je de volgende, informeer de Ambassade als een speer ! Dit zijn geen zaken die je zelf even op lost. Zeker de Ambassade informeren als je geen ruggespraak kunt houden met advocaat om welke reden dan ook ! Voor degene die dit later lezen, als je langer in een land verblijft, meldt je aan bij de aanwezige Ambassade, dit kan per email. Je krijgt dan normaal gesproken een formulier waar je namen vanjezelf en van gezinsleden op kunt zetten, en ze vragen om kopie van paspoort(en). Doorgaans met een festiviteit als je verder geen contacten hebt met een Ambassade is er wel een uitnodiging voor een festiviteit. Daar leer je de mensen wel kennen die aanspreek punten kunnen zijn. Aan een ieder natuurlijk dit uit vrije wil te doen. Het kan handig zijn te weten wie je wel zou kunnen benaderen.


Where there is a will there will be relatives.

spacer line  

"Ik ga met hem mee naar de Kamer van Koophandel ( KB.... ben de afkorting even vergeten ) en daar wordt voorgesteld om een PMA te maken op ons beiden naam zodat de foreign invest ment twordt beschermd. , dat staat mij wel aan."

Als ik het zo lees dan is de vriend zeer waarschijnlijk een Indonesier , omdat de rechtsvorm een PMA is .
En zeker als hij een aandeelhouder of d.g.a is.
De status van Renem in de PMA is komisaris, en dat wordt door de wet gezien als werk.
( TKWNA =termasuk Direksi dan Komisaris)
Om te mogen werken moet een WNA een werkvergunning hebben .( de zgn IMTA bij Dep.Tenaga Kerja="Manpower"

Mijn inziens is de beste rechtsvorm een CV ( of het juist is kan een notaris je vertellen) .
Je bent de stille vennoot , waar jou belangen(investering) gedekt wordt via een aparte (desnoods) notariele acte.bisa dicek of makemyday .

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Volgens mij vertelt die notaris hem niets meer, aangezien hij/zij al eerder niet volledig is geweest.

CV is voor WNI, dus een aparte notariele akte kan, maar is dus gebaseerd op vertrouwen. Je recht halen in dit land is nog steeds zeer moeilijk. En een handtekening is niets waard.. met de toevoeging 'tot hij tegen je gebruikt wordt', dus eigenlijk. Dat essentiele deel was ik dus 'eventjes' vergeten.


Ho Lee Fuk

Anorak
User
User icon of Anorak
spacer line
 

Die hele PMA lijkt me duidelijk een afgeschreven zaak. Het heeft geen enkele zin ook maar te proberen daar nog iets aan te doen. Om reden die Yerun hierboven al aangeeft. Die discussie voegt niets maar dan ook niets toe. En je recht halen? Vergeet het maar rustig.

Iets anders is, hoe voorkom je deportatie met net voor vertrek nog even een stempel.

Een scheur in de broek is 1 ding. Hoe voorkom je erger? Het is natuurlijk aan renem om erger te voorkomen, maar het lijkt op een lijdzaam volgen naar de slachtbank. Beetje raar als je aangeeft dat je belangen, gezin in RI zijn. Misschien begrijp ik het verkeerd, dat kan ook.


Where there is a will there will be relatives.

spacer line  


On 24-02-2013 05:19 Yerun wrote:
Volgens mij vertelt die notaris hem niets meer, aangezien hij/zij al eerder niet volledig is geweest.

CV is voor WNI, dus een aparte notariele akte kan, maar is dus gebaseerd op vertrouwen. Je recht halen in dit land is nog steeds zeer moeilijk. En een handtekening is niets waard.. met de toevoeging 'tot hij tegen je gebruikt wordt', dus eigenlijk. Dat essentiele deel was ik dus 'eventjes' vergeten.


Je gaat "zakendoen" met iemand als je vertrouwen heb en dat (logisch gezien) je geen nadelen zal ondervinden.

Jammer voor betrokkene en het is moedig om dit te vertel een opdat anderen iets mee kunnen doen.

Dat CV verhaal is ook gebaseerd op vertrouwen( iemand die je goed kent en betrouwbaar is) , zelfs een eenmanszaak kan je ook gebruiken .
voor een gewone handelsactiviteiten en vooral voor warung(?) activiteiten.
Dat hoeft geen PMA te zijn.
PMA moet heeft veel meer kapitaal nodig ook veel bureaucratie , en je loopt in de kijker.

Over het dollenverhaal, dat kan ook gebeuren .
Maar wie ?
Een andere mogelijkheid is,waar ik bang ben dat de immigratie "on line" staat met de BKPM .
Het is vele jaren geleden al aangekondigd dat diverse data base aan elkaar gekoppeld zal worden .bisa dicek of makemyday .

Anorak
User
User icon of Anorak
spacer line
 

Het verhaal van de PMA? Tja, bijzaak geworden. renem moet eerst maar proberen die stempel NIET te krijgen. Dat een PMA een risico is? Dat heeft hij nu aan den lijve ondervonden. Helaas zou ik zeggen. Verder commentaar is zinloos hier. Misschien is aanvullende informatie zinvol in een nieuw topic. Om te voorkomen dat er meer slachtoffers vallen. Kan renem uitgebreid zijn bijdrage in doen al hij daar behoefte toe heeft.

Het gaat nu om de deportatie, en hoe en of hij terug kan komen lijkt me.
Where there is a will there will be relatives.

Anorak
User
User icon of Anorak
spacer line
 

En eenmaal buiten RI onmiddelijk zijn paspoort vernieuwen. Zeker niet naar een ander land met zo'n stempel in je paspoort !!!!!!!!!!!


Where there is a will there will be relatives.

renem
User
spacer line
 

Ben nu in de airport heb een blauwe stempel gekregen met de text deportasi en de datum van vandaag. Maar Gelukkig niet rood en 5 yr niet welkom . Maar ziet er niet tof uit.
Als ik in sng aankom koop ik een enkeltje terug. En ga voor een VOA. zal wel even melden als ik terug ben.
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.88,061,174 topic views - 240,766 posts - 13,734 topics - 34,252 members - last post @ 20-01-2021 23:02 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

143,465,037 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com