indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (1 reaction)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

jurryt
User
spacer line
 

Goedemiddag allemaal,

Na een poos afwezig te zijn geweest op dit forum, toch maar weer eens een berichtje. Zoals sommige van jullie zich misschien nog kunnen herinneren, heb ik inmiddels al bijna 3 jaar een trouwe, leuke Indonesische vriendin.

Afgelopen december zijn we gezamelijk naar Nederland gegaan en heeft zij zich kunnen begeven in "mijn omgeving". Ze is er erg positief over en ook mijn familie is erg positief over haar.

Omdat alles nu een stapje serieuzer is dan het al was, denk ik dat het tijd wordt om ook hier serieus over na te gaan denken, plannen en uitstippelen, alvorens we dus de "grote" stap gaan maken. Dan heb ik het niet alleen over trouwen, maar voor haar de keuze welke richting zij op wilt. Na veel gepraat te hebben is zij nu oprecht geÔnteresseerd om mijn kant te kiezen: het wonen, leven en werken in Nederland.

Tijdens ons verblijf in Nederland heb ik beroep kunnen doen op mijn contacten en in principe is ze verzekerd van werk indien ze deze stap gaat nemen. Het trouwen in Nederland en een persoonlijke ceremonie in Indonesia is verder geen issue en we weten wat ons te wachten staat qua papieren, processen, kosten e.d.

Om to the point te komen; ik kan te weinig specifieke informatie vinden over het process voor het applyen voor een Nederlands paspoort (lees: naturaliseren). Het enige wat ik hoor/lees; het is duur, het is een lang proces, ik moet een jaar in NL werken met 1435 euro min. per maand, en zij moet een inburgerings cursus doen en krijgt dan de eerste 5 jaar een MVV.

Dus mijn vraag, heeft iemand ervaring met dit proces/kent iemand een consultant in Bali die hierover geleerd heeft "die ons eventueel bij het handje kan houden"? Ik ben opzoek naar een stap-voor-stap en wat wij kunnen verwachten. We weten dat het moeilijk is, maar wij hebben de keuze gemaakt om belachelijke internationale en Nederlandse regels niet in onze relatie weg te laten staan; we weten waar we dus aan beginnen en willen hier dus ook deze grote berg te gaan beklimmen.

Daarnaast, mochten jullie er meer van weten en ons hier verder mee kunnen helpen, zouden jullie ook willen uitleggen wat wat is en de benodigdheden e.d.? Denk bijv. aan een "mvv". Is dat nodig als ze genaturaliseerd wilt worden? etc.

Bij voorbaat dank!

Jurrytspacer line  

Waarom zoek je een consultant in Bali als je vriendin wilt naturaliseren? Ik begrijp dat niet helemaal... Voor de Nederlandse regelgeving kan je veel beter je binnen Nederland laten informeren.
Ik zie ook dat je de feiten niet helemaal goed hebt, er bestaat namelijk geen 5 jarige MVV. Die duurt geloof ik maar 6 maanden, dan moet de volgende vergunning aangevraagd worden. En werken mag ze in eerste instantie helemaal niet (met MVV mag je niet werken). Voor ze naar Nederland mag komen, moet ze eerst geslaagd zijn voor het examen bij de ambassade in Jakarta.

Heb je al eens bij de IND gekeken? Daar staat precies wat er nodig is.spacer line  

Vraagje
Waarom gelijk naturaliseren?
Kan ze dan niet trouwen , wonen in Nld( met echtgenoot ) en Indonesische blijven ?

Je weet maar nooit of jullie in de toekomst wil verhuizen naar Indonesia?


bisa dicek of makemyday .

jurryt
User
spacer line
 

^

Dat is exact waarom ik meer informatie wil hebben omdat ik weet dat ik de feiten over de naturalisatie nog niet goed begrijp.

Een consultant in Bali omdat deze persoon zowel mij, mijn vriendin en een kennis van mij zou kunnen ondersteunen bij het voorbereiden van dit proces. We weten dat het in Nederland makkelijk is/gaat, maar omdat we op het moment in Bali zijn, lijkt het ons beter om ons eerst hier te laten informeren. Mocht iemand een contact hebben in Nederland, vind ik dat ook prima indien deze persoon open staat voor e-mail contact.

Ik zal nu bij de IND kijken. Al zegt het mij nog niet heel veel. Ik hoop dat ik A tot Z stap voor stap te horen kan krijgen.


Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile. Surya. Misschien in de toekomst, maar we zijn jong (lees, 20'ers) en we hebben de keuze gemaakt om de grotere stappen in Nederland te doen. Ooit later kan dat natuurlijk veranderen, maar dat kan ook met een Nederlands paspoort. Tot die tijd kan ze genieten van de voordelen van een NL paspoort + dat zij deze keuze ook heeft gemaakt (niet van de 1 op andere dag). Dit is dus ook ons uiteindelijk doel. Zoals ik begrijp is het niet een 2 jarig proces o.i.d., dus als het allemaal eventjes te moeilijk wordt, kunnen we stoppen bij de mvv.spacer line  

Het klinkt alsof je eigenlijk nog helemaal niet hebt nagedacht over de procedures. Verkijk je er niet op, het is een proces waarbij zowel jij als je toekomstige vrouw het zwaar te verduren krijgen. Ik heb eens een berekening gezien van (alle!) kosten om je partner hier naar Nederland te krijgen. Dat kwam toen uit op een bedrag van ruim 10.000 euro. Maar de psychische kosten zijn ook hoog. Ik wil je er niet van weerhouden deze stap te zetten, maar je wel bewust maken van wat je te wachten staat.

En geloof me, je moet echt niet bij iemand in Bali wezen. De regelgeving in Nederland is bijzonder ingewikkeld en de laatste tijd zijn er de nodige veranderingen geweest. Er komen nog meer veranderingen aan, ik verwacht niet dat iemand op Bali exact alle veranderingen kent. Je loopt teveel risico dat je daardoor van verkeerde informatie uit gaat.

En nogmaals, je stopt niet bij de MVV. Stop je daar, dan is ze na een half jaar weer terug in IndonesiŽ en kan je weer van voor af aan beginnen.jurryt
User
spacer line
 

^
Rotterdammer, bedankt voor de waarschuwing en informatie. Ik was opzoek naar een site zoals het IND, maar deze heb ik nooit kunnen vinden.

Je hebt gelijk dat iemand, of het nu een NL advocaat is of niet, nog met oudere regelgeving werkt. Het klopt dat ik inderdaad nog niet op de hoogte ben van de procedures: dus ook waarom ik dit hier post in de hoop dat ik meer inzichten kan krijgen.

We weten wel dat we tegen een hoge berg aankijken en ook dat het financieel niet goedkoop wordt, maar alles is te beklimmen met geduld en doorzettingsvermogen wat wij gelukkig beiden bezitten.

Heb zojuist alle informatie op het IND uitgeprint in de hoop dat ik weer een (paar) stapje(s) verder ben na het doornemen. Mocht je zelf meer informatie hebben of persoonlijke ervaringen, juich ik het toe deze te delen!spacer line  

Nog nooit de site van de IND gevonden? Emoticon: Red face Je hebt toch niet onder een steen geleefd, het is zo'n beetje het onderwerp in de politiek de laatste 10 jaar! Dan zou ik zeker heel goed lezen wat er staat. En kijk dan ook eens op deze site. Hier kan je nog meer informatie vinden en daar is ook een soort stappenplan. En lees dan ook vooral ook de ervaringen daar. Daar ben je wel de komende weken (of maanden) mee zoet, daar is zo'n beetje alles te vinden. Daar zijn trouwens ook advocaten te vinden die hun specialisme hebben op gebied van immigratie.spacer line  

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile. jurryt
Er is hier een Nederlandse advocaat die bepaalde zaken mvv etc kan regelen.
Hij is ook medelezer van Indahnesia.
Persoonlijk zou ik de nationaliteit van je toekomstige vrouw laten houden.
Behalve als het een echte obstakel is om in Nederland te komen.
Als jullie in de toekomst naar Indonesia willen kan je ook "meeliften"bij je Indonesische vrouw.


bisa dicek of makemyday .

jurryt
User
spacer line
 

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile. Rotterdammer, bedankt! Ik zal ze doornemen. Ik weet dat het immigratie beleid een onderwerp is, maar ik kon deze informatie gewoon niet goed vinden op het internet. Je kent het; als je iets te graag wilt weten, kijk je er altijd overheen!

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.Surya
Bedankt. Mocht hij dit topic doornemen, ontvang ik vanzelf wel een berichtje!
Tja, over persoonlijke voorkeuren valt niet te twisten. Als ik voor mijzelf de pro's en de cons afweeg van alles bij elkaar, dan is de keuze voor mij toch wel Nederland. Zij heeft dit voor haarzelf ook gedaan en daar hebben we het over gehad. Het is *in principe* makkelijker om haar familie in Bali te bezoeken voor een langere tijd met een NL paspoort, dan andersom.spacer line  

Hallo JurryT,

Welke nationaliteit heb heb je zelf? Woon je in Indonesie (en heb je de Indonesische nationaliteit)? Waarom wil je vriendin zich laten naturalseren?
Mijn vrouw heeft zich niet genaturaliseerd en kan voor de rest van haar leven in Nederland verblijven en heeft bijna dezelfde rechten als iemand met een Nederlandse nationaliteit. Voordelen van een Indonesische nationaliteit en een Nederlandse verblijfsvergunnig voor onbepaalde tijd zijn o.a.
1) je kinderen 2 nationaliteiten mogen hebben tot hun 18e (regeling wordt misschien veranderd)
2) je op naam van je vriendin onroerend goed in Indonesie mag kopen (mits jullie niet in Indonesie trouwen).

Denk dus goed na voordat je de stap naar naturalisatie maakt. Er is geen gemakkelijke weg meer terug naar een Indonesische nationaliteit. In onze vriendenkring zijn er een paar die spijt hebben dat ze zich hebben laten naturaliseren.
Hou er ook rekening mee dat Nederland voor iemand uit Indonesie toch heel anders is. Heimwee, het jachtige leven (druk, druk, druk), de soms afstandelijke Nederlandse mentaliteit, het slechte en sombere weer zal zeker de eerste jaren een grote rol spelen. Bovendien zal de IND het zeker niet gemakkelijk maken. Een vast inkomen en een inburgeringscursus zijn absoluut noodzakelijk. Denk ook goed na volgens welke wet je wilt trouwen (Nederlandse of Indonesische).
Je kan ook verder kijken op de website www.mixed-couples.nl.

Groeten,
Vincent


Villa Ditya - luxe prive vakantievilla vlakbij Yogyakarta. Kijk voor meer info op www.villaditya.nl

spacer line  


On 29-01-2013 10:49 Villa Ditya wrote:
Hallo JurryT,

Voordelen van een Indonesische nationaliteit en een Nederlandse verblijfsvergunnig voor onbepaalde tijd zijn o.a.
1) je kinderen 2 nationaliteiten mogen hebben tot hun 18e (regeling wordt misschien veranderd)
2) je op naam van je vriendin onroerend goed in Indonesie mag kopen (mits jullie niet in Indonesie trouwen).Ik zit al meer dan 40 jaar in Ollanda, met Indonesische paspoort.
Nederlandse paspoort is voor mij ( persoonlijk ) niet interessant.
Ik kan zo mijn koffer pakken ( krijg wel minder pensioen) , en heb onbeperkt toegang tot Indonesia.Mijn Nederlandse vrouw kan mee (ikut suami) .
Vind doodzonde dat mijn zoon de Nederlandse nationaliteit heb genomen na zijn 18de .
Nu is hij buitenlander (WNA) in de kampung van zijn vader( Jakarta) .

nr 2 : Fout , je kan in Indonesia ook trouwen en je Indon.partner grond huis kan bezitten (betaald door jou) als men de prenupt constructie kiestbisa dicek of makemyday .

spacer line  


Op 29-01-2013 11:14 schreef Surya Atmadja:

[quote verwijderd]


nr 2 : Fout , je kan in Indonesia ook trouwen en je Indon.partner grond huis kan bezitten (betaald door jou) als men de prenupt constructie kiest


Zover ik begreep kan dit alleen als de grond al op naam van die partner stond voordat het huwelijk in Indonesie is voltrokken (vandaar de term prenuptial agreement). In Indonesie kent men geen huwelijksvoorwaarden constructie zoals in Nederland. De notarissen die we hebben gevraagd op midden Java (en die ons hebben begeleid bij de koop van de grond) hebben allebei aangegeven dat we (dwz. getrouwd stel; man met NL paspport en vrouw met ID paspoort) het voor een gemengd huwelijk niet mogelijk is om grond te kopen nadat je bent getrouwd in Indonesie. Ook heb ik een advocaat in Jakarta gemaild en die gaf ook zoiets aan. Wij hebben dus het zekere voor het onzekere genomen.


Villa Ditya - luxe prive vakantievilla vlakbij Yogyakarta. Kijk voor meer info op www.villaditya.nl

spacer line  


On 29-01-2013 13:01 Villa Ditya wrote:

[quote removed]


Zover ik begreep kan dit alleen als de grond al op naam van die partner stond voordat het huwelijk in Indonesie is voltrokken (vandaar de term prenuptial agreement). In Indonesie kent men geen huwelijksvoorwaarden constructie zoals in Nederland.

De notarissen die we hebben gevraagd op midden Java (en die ons hebben begeleid bij de koop van de grond) hebben allebei aangegeven dat we (dwz. getrouwd stel; man met NL paspport en vrouw met ID paspoort) het voor een gemengd huwelijk niet mogelijk is om grond te kopen nadat je bent getrouwd in Indonesie .
Ook heb ik een advocaat in Jakarta gemaild en die gaf ook zoiets aan. Wij hebben dus het zekere voor het onzekere genomen.

Klopt
De Indonesische partner kan zijn/haar onroerendbezit beschermen door voor het officieel te trouwen met een buitenlander de prenupt agreement constructie toepast.

In Nederland kan het alsnog na het huwelijk, in Indonesia niet.
Dus als je in Nederland officieel getrouwd bent , is jou huwelijk ook rechtgeldig in Indonesia.
En zeker als je met je Indonesische partner in Indonesia woont.
Dat het nog niet officieel ingeschreven keb bij de CaPil( B.S) is een andere verhaal.
De U.U. Perkawinan 1974 is hier duidelijk, ook omdat het een Perkawinan Campuran is .
De echtpaar(mix-couple) moet rekening houden met 2 wetten( Indonesisch en Nederlands).
En als jullie in Indonesia wonen en het bezit is in Indonesia dan kan een verkeerde beslissing konsekwenties geven.

Konkreet:
als je Indon.vrouw al een bezit heeft voordat ze met jou ging trouwen kan ze haar bezit behouden tot maximaal 1 jaar, mits jullie getrouwd zijn met een prenupt.
Na 1jaar moet ze het verkopen(desnoods op papier) als jullie niet getrouwd zijn met een prenupt .


bisa dicek of makemyday .

spacer line  

[quote] Op 29-01-2013 13:33 schreef Surya Atmadja:

[quote verwijderd]

Dus als je in Nederland officieel getrouwd bent , is jou huwelijk ook rechtgeldig in Indonesia.
/quote]

Nee, dat is niet correct. Er is door Wijaya & Co (advocatenkantoor in Jakarta gespecialiseerd in internationale huwelijken) het volgende bevestigd: Your marriage in Holland is not recognized yet as long as you haven't report it to the Civil Registry.
Met andere woorden: een Nederlands huwelijk wordt in Indonesie niet automatisch erkend. Dit komt, als ik me niet vergis, omdat Indonesie een bepaald internationaal verdrag niet heeft getekend wat vrijwel alle andere landen ter wereld wel hebben getekend. Ook de 2 notarissen op Java hebben hetzelfde bevestigd. Dit is dus iets om rekening mee te houden want dat kan consequenties hebben.
Denk hierbij bijv. ook aan het homohuwelijk. In Nederland heeft een homohuwelijk (vrijwel) dezelfde status als een heterohuwelijk. Het lijkt me zeer onwaarschijnlijk dat een homohuwelijk in Indonesie wordt erkend.


Villa Ditya - luxe prive vakantievilla vlakbij Yogyakarta. Kijk voor meer info op www.villaditya.nl

pierre
User
spacer line
 

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile. jurryt
Forum lid rotterdammer zit dicht bij de waarheid.

Aan die informant op bali heb je weinig aan, er is inderdaad heel veel veranderd betreffende het naar Nederland halen van je partner.
Hierbij kun je inderdaad op de site van de IND kijken maar het IND en de ambassade in jakarta lopen hopeloos achter met informatie.

Voor de juiste informatie kun je je inlezen op de site van www.stichtingbuitenlandsepartner.nl
Op deze site is ontzettend veel informatie te vinden ( zelf ben ik vooraanstand formlid van deze site)

ik zal even in het kort de stappen voor je op een rij zetten.
Een MVV is niets minder dan een inreis visum enkele reis naar Nederland, zodra je partner in Nederland is dien je binnen een aantal dagen de VVR aan te vragen.
MVV staat voor machtiging voorlopig verblijfsvergunning. met deze tijdelijke verblijfsvergunning kun je de VVR aanvragen dit staat voor verblijfs vergunning regulier.
deze is in eerste instantie maar 1 jaar geldig daarna dien je de verlenging aan te vragen deze is doorgaans 5 jaar.

Voor naturalisatie komen heel andere dingen bij kijken, voordat je naturalisatie kunt aanvragen dient je partner met goed gevolg het WI ( wet inburgering) af te leggen, dan is de volgende voorwaarde is dat je partner dient 5 jaar aaneengesloten met een geldig verblijfsvergunning op jou adres samengewoont te hebben. Doordat de VVR doorgaans aanvraagt wordt als verblijfsvergunning bij partner.
de gehele naturalisatie procedure kan een jaar duren, deze vraag je aan op de gemeente dan gaat het naar het IND voor goedkeuring daarna gaat het naar de koningin ( nu nog) dit gehele proces kan een jaar duren.

Maar om voor de MVV in aanmerking te komen dient je partner eerst Nederlands te leren en examen te doen voor het WIB (wet inburgering buitenland) op de ambassade te Jakarta vergis je niet dit examen is best wel pittig zeg maar gerust zwaar.
je partner doet examen in 3 onderdelen namelijk KNS ( kennis van de nederlandse samenleving ) dan het TGN ( toets gesproken nederlands ) en het onderdeel GBL ( geletterd begrijpend lezend) nadat ze voor dit examen is geslaagt dan pas kan je de MVV aanvraag doen. dit kan middels een advies aanvraag bij het IND in nederland of een directe aanvraag op de ambassade. hier dien je ongeveer 3 a 4 maanden vooruit te trekken. als je dit allemaal achter de rug hebt dan begint de ellende pas.
je dient dan zodra ze in Nederland is de VVR aan te vragen, je partner in te schrijven in het GBA, een TBC onderzoek dient te ondergaan. daarna MOET ze binnen 3 jaar het inburgering diploma gehaald te hebben anders wordt de VVR niet meer verlengt.
alle kosten bij elkaar:
Examen ambassade 350,- euries
MVV aanvraag was 1250,- euries is terug gebracht naar 225,-
VVR aanvraag was 300 ,- is nu gratis
VVR verlenging 375,- euries.
opleiding WI ongeveer tussen de 5000 en 8000 euries ( maar je kunt via DUO een lening aanvragen, die na het examen wel terug betaald dient te worden.

note zonder dit examen GEEN naturalisatie.

daarbij komen nog allelei kosten voor het vertalen en legaliseren van diverse documenten kosten ongeveer 3 a 400 euries.
telefoon kosten postzegels en meer van dat soort dingen.
alles bij elkaar bij je inderdaad tussen de 6000 en 10.000 euries kwijt.

Dan dien jij ook nog aan enkele voorwaarde te doen.
Allereerste dien je te voldoen aan de inkomens eis ( momenteel 1465,00 bruto per maand) je arbeidscontract dient op het moment van indienen 1 jaar duurzaam te zijn.
mocht je een arbeidscontract van onbepaalde tijd hebben dan heb je niets te vrezen maar heb je een jaar contract dan dient deze op het moment van indienen ( lees registratie bij het IND) nog 1 jaar geldig te zijn. is je contract bv nog meer 363 dagen geldig op het moment dat je aanvraag bij het IND binnenkomt dan krijg je gegarendeerd een negatief advies en wordt je aanvraag keihard afgewezen.
Zijn de vertaalde en gelegaliseerde documenten niet in orde ( je mist een legalisatie stempel) aanvraag afgewezen. niet geslaagt voor het WIB Examen dan heeft aanvragen zo wie zo geen nut.


Verder zou je je kunnen inlezen in bij de site van stichting buitenlandse partners.

wees voorbereid en lees je goed in en denk er niet te licht over want het is een hele lange weg.

Sommige hebben hier te licht over gedacht en kwamen van een koude kermis thuis.

Maar niet getreurt het is ons ook allemaal gelukt

veel successpacer line  

1. ik reageer op deze zin:
Voordelen van een Indonesische nationaliteit en een Nederlandse verblijfsvergunnig voor onbepaalde tijd zijn o.a.
2) je op naam van je vriendin onroerend goed in Indonesie mag kopen (mits jullie niet in Indonesie trouwen) .


Want als je in Nederland getrouwd bent (volgens Nederlandse wet) moet Indonesia het erkennen.Reciprociteit beginsel.
Het feit dat je nog niet laat registreren bij de CaPil heeft geen invloed op de rechtsgeldigheid .
Het is een administratieve handeling .
Dat zegt de advocaten van Wijaya ook :
Your marriage in Holland is not recognized yet as long as you haven't report it to the Civil Registry.
Ze hebben gelijk .
Registreren is niet dezelfde als het voltrekken van een huwelijk.

Ik lees hier iets anders.
Concreet: als je bijvoorbeeld op 30 Jan 2010 in Amsterdam getrouwd bent dan zijn jullie vafnaf die dag al man en vrouw voor de Nederlandse wet.
Als je vrouw in Mei 2010 ( in ieder geval na 30Jjan 2010)grond koopt /krijgt in Indonesia dan kan het ( naar mijn mening) konsekwenties hebben.
Want vanaf 30 Jan is haar bezit ook jou bezit ( in het geval dat jullie NIET in gemeenschap van goederen getrouwd zijn.)
bisa dicek of makemyday .

spacer line  


Op 29-01-2013 21:37 schreef Surya Atmadja:
1. ik reageer op deze zin:

Want vanaf 30 Jan is haar bezit ook jou bezit ( in het geval dat jullie NIET in gemeenschap van goederen getrouwd zijn.)Internationaal rechts is zeer gecompliceerd en hangt samen met allerlei verdragen die landen wel of niet hebben getekend. Ik heb daar geen verstand van en heb ook geen verstand van Indonesisch recht (alhoewel het sterk lijkt op Nederlands recht). Ik laat me dus voorlichten en adviseren (in dit geval door 2 notarissen en een advocatenkantoor).
Dat was ook de strekking van mijn verhaal; verdiep je goed in de consequenties van iets. Veel mensen willen zich altijd snel laten naturaliseren omdat ze denken dat dat het beste is maar dat hoeft soms helemaal niet het geval te zijn.

Ik denk trouwens dat je wilt zeggen: "in het geval jullie NIET op huwelijksvoorwaarden zijn getrouwd".
Ik weet niet of dat heel erg relevant is want Indonesie kent geen huwelijksvoorwaarden en erkend ook geen Nederlandse huwelijksvoorwaarden (aldus hetgeen mij is verteld). Een prenuptial agreement moet altijd voor het huwelijk worden opgemaakt. Alles wat daarna gebeurt is volgens de Indonesische wet in gemeenschap van goederen.

In 2006 schijnt er trouwens al een wetsvoorstel ingediend te zijn om ook buitenlanders onroerend te kunnen laten kopen. Omdat men de consequenties niet goed kan overzien (prijzen zullen misschien sterk omhoog gaan) is dit voorstel nog steeds niet goedgekeurd. Wie weet gaat dit ooit nog eens gebeuren.


Villa Ditya - luxe prive vakantievilla vlakbij Yogyakarta. Kijk voor meer info op www.villaditya.nl

jurryt
User
spacer line
 

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.Piere

Kijk, dankjewel. Dat is een goede stap-voor-stap overzicht!

Lezende door je bericht, heb ik de volgende vragen:

- Opleiding WI:
Indien haar Nederlands al goed is (lees: ruim voldoende, zowel begrijpend als conversatie), is dit een verplichting? Ze krijgt nu al 7 uur in de week les Nederlands. Een Inburgering examen is dus niet voldoende?

- Jaarcontract voor mij (1475 bruto)
Een werk contract voor onbepaalde tijd is natuurlijk het mooiste, maar moet dit contract bij een Nederlands bedrijf zijn, of kan ik ook voor een buitenlands bedrijf werken? (+geemigreerd zijn)


Alvast bedankt!
spacer line  

Inburgeren gaat niet alleen om de Nederlandse taal, maar ook kennis hebben van de Nederlandse samenleving. Er zijn wel een aantal alternatieven voor als ze echt kennis heeft van de taal en samenleving, zonder het inburgeringsexamen te hoeven doen.

De meest snelle methode is door de korte vrijstellingstoets te doen. Dit is qua taal een niveau hoger dan voor inburgeren vereist (B1 in plaats van A2). De toets is alleen niet echt eerlijk te noemen. Zo moet je kennis hebben van bijvoorbeeld kinderopvang, scholingsmogelijkheden, maar ook kennis van hoe je een huis moet kopen. Meest bizarre vraag die in die toets voorkomt, is of het een Marokkaan toegestaan is de Marokkaanse nationaliteit op te geven. Hou er wel rekening mee, dat dit examen maar 1 keer afgenomen kan worden, herkansing is niet mogelijk.

Andere methode is wel alleen op taal gebaseerd, dat is het staatsexamen NT2. Dat is trouwens ook op B1 niveau. Als ze slaagt voor alle 4 onderdelen (lezen, luisteren, spreken en schrijven), heeft ze dus ook vrijstelling voor het inburgeringsexamen.

Er zijn meer alternatieven, maar die zijn over het algemeen niet zo interessant.

Maar je schrijft dat je bij een buitenlands bedrijf werkt en in het buitenland woont. Dat zou de zaak wel eens kunnen veranderen. In welk land woon/werk je nu? En wat is je eigen nationaliteit, alleen Nederlander of ook de nationaliteit van het land waar je werkt?jurryt
User
spacer line
 

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile. Rotterdammer,

Bedankt! Dat zijn inderdaad belachelijke vragen. De gemiddelde Hollander zou ook op deze test een kleine voldoende halen dan.

Ik ben een Nederlander, heen en weer vliegend tussen NL en Bali en hopelijk later dit jaar werk in Singapore. Mijn vriendin heeft daar eventueel al werk gevonden om eventueel ook mee te gaan. Trouwen willen we dan in Nederland gaan doen met een ceremonie in Bali en in Indonesia het te laten "erkennen".

Zoals ik heb begrepen moet de Nederlander (in dit geval ik) in Nederland, voor een Nederlands bedrijf werken. Dit kan niet als ik bijv. in Singapore woon/werk? Het is allemaal nog wat "vaag" rondom het "werk" gebeuren. Het is niet dat je in de huidige tijd zomaar een leuke job kunt krijgen in NL.tu-bagus
User
spacer line
 

Ik ben het niet eens met wat hier geschreven wordt over de korte vrijstellingtoets.
Mijn vrouw heeft hem namelijk met goed gevolg afgelegd. Ze had voor deze test gekozen omdat met een 36 urige werkweek en een kleine, het moeilijk is om 2 dagdelen per week aan een inburgeringscursus deel te nemen.
Dan maar een keer proberen. Niet geschoten is altijd mis.

In ieder geval. Ja wat taalniveau ligt de test hoger, maar specifieke kennis is niet nodig.
De antwoorden zitten in de tekst verstopt. Het is echt begrijpend lezen/luisteren.
Is jouw Nederlands niet goed genoeg dan wordt het moeilijk ja. De mensen die het niet halen verwijzen vaak naar de stomme vragen. Ja, de vragen gaan over hoe Nederland in elkaar zit. Veel cursisten lukt het echter niet om de hele tekst in zich op te nemen om een goed antwoord te geven.spacer line  


On 29-01-2013 23:10 Villa Ditya wrote:

[quote removed]


Ik denk trouwens dat je wilt zeggen: "in het geval jullie NIET op huwelijksvoorwaarden zijn getrouwd".
KLOPT

Ik weet niet of dat heel erg relevant is want Indonesie kent geen huwelijksvoorwaarden en erkend ook geen Nederlandse huwelijksvoorwaarden (aldus hetgeen mij is verteld).
hoe kom je erbij???
Huwelijksvoorwaarden is een overeenkomst tussen 2 partners .
Zelf bij Indonesiers onderling is het normaal , en zeker als 1 van de partners/zelfs als beiden een eigen aparte zaken/bisnis hebben.
Bij Perkawinan campuran is het ingewikkelder !!
Je hebt mee te maken met 2 partners met 2 verschillende wetten !!!


Een prenuptial agreement moet altijd voor het huwelijk worden opgemaakt.
KLOPT, dat was de reden waarom bij oudere huwelijken voor 2003-2005 vaak mis ging.
Sommige buitenlandse developers weten toen het ook niet.


Alles wat daarna gebeurt is volgens de Indonesische wet in gemeenschap van goederen.
KLOPT , mits je een overeenkomst maakt bij de notaris (prenupt- in het bijzonder bij zaken echtparen)

In 2006 schijnt er trouwens al een wetsvoorstel ingediend te zijn om ook buitenlanders onroerend te kunnen laten kopen. Omdat men de consequenties niet goed kan overzien (prijzen zullen misschien sterk omhoog gaan) is dit voorstel nog steeds niet goedgekeurd. Wie weet gaat dit ooit nog eens gebeuren.
Voorlopig mag men verder dromen .
Denk niet dat de Indonesische wet zo maar veranderd kan worden, en zeker de UUD 45 (grondwet).
Om tientallen kleine investeerders / Lansia-ers te faciliteren ????
Voor groot kapitaal heb je de PMA constructie.


.

PS :
Ik heb geen juridische achtergrond . Emoticon: Yes!
Men kan mijn posting als omong kosong zien of als hint om verder onderzoek te doen.


bisa dicek of makemyday .

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Is het niet beter om Yurryt stap voor stap uit te leggen hoe de procedure werkt om zijn duifje naar Nederland te halen????????
Zoals Pierre dat deed?
Of gaan Surya en Villa Ditya hier verder met een oeverloze discussie.
Openen jullie een topic undang undang, dan kunnen jullie lekker verder gaan.
Yurryt ziet door de bomen het bos niet meer, ik ook niet Emoticon: Angry
Pierre gaf als enige de informatie waar hij om vroeg Emoticon: Yes!
Surya en Villa Ditya zijn als gewoonlijk weer bezig hun persoonlijke kennis te ventileren, met de verschillende gedachten die ze daar over hebben, waar Yurryt geen kloten aan heeft Emoticon: Angrykarelkama
User
spacer line
 

Jurryt,
Ben ook pas getrouwd mwt een Indonesische van Chinese afkomst.
Heb eigenlijk 1 tegen slag gehad en dat is dat ik al een keer voor de kerk ben getrouwd,dus in Indoland kon ik niet trouwen.Heb haar toen naar Nl laten komen voor 3 mnd met de nodige papieren en ben in nl getrouwd,maar na 3 mnd moest ze terug
,het was heel moeilijk geweest om haar voor vast te laten verblijven,heb toen een advocaat
alles laten regelen heb moeten betalen maar die had een kort geding aan gespannen en die wonnen we en kregen de kosten die we gemaakt hadden helemaal terug.Nu heeft ze voor 5jr een verblijfs vergunning en is nog op nl les en op zorg cursus daar ze in de zorg wilt werken.Dit zijn mijn ervaringen met de staat Goetjes Semarpierre
User
spacer line
 


Op 31-01-2013 15:04 schreef karelkama:
Jurryt,
Ben ook pas getrouwd mwt een Indonesische van Chinese afkomst.
Heb eigenlijk 1 tegen slag gehad en dat is dat ik al een keer voor de kerk ben getrouwd,dus in Indoland kon ik niet trouwen.Heb haar toen naar Nl laten komen voor 3 mnd met de nodige papieren en ben in nl getrouwd,maar na 3 mnd moest ze terug
, het was heel moeilijk geweest om haar voor vast te laten verblijven,heb toen een advocaat
alles laten regelen heb moeten betalen maar die had een kort geding aan gespannen en die wonnen we en kregen de kosten die we gemaakt hadden helemaal terug.Nu heeft ze voor 5jr een verblijfs vergunning en is nog op nl les en op zorg cursus daar ze in de zorg wilt werken.Dit zijn mijn ervaringen met de staat
Goetjes Semar


Ik vind dit nogal een ongeloofwaardig verhaal.
Via een kort geding de MVV en de daaropvolgende VVR af te dwingen, mocht dit allemaal zo makkelijk zijn dan deed iedereen dit.

Dit zou wel mogelijk zijn geweest als je eerst de EU route had gevolgd en daarna de EU toetsing had aangevraagd als partner van EU ingezetende.
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.80,716,546 topic views - 237,972 posts - 13,715 topics - 29,400 members - last post @ 30-03-2020 21:34 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

131,661,579 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com