indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

senior
User
User icon of senior
spacer line
 

grmm.....thais woord voor peace wordt niet weergegeven, ook niet met een thais toetsenbord, helaas............................


hati hati, pelan pelan

Keduadam
User
User icon of Keduadam
spacer line
 

TX voor het proberen Senior... Misschien KENNEN ze dat niet eens daar in bazjibukuland? Emoticon: Confused
Ik bedoel, je hebt zeer verschillende graden van het begrip 'vrede'.

In het Russisch is wel de allerarmste betekenis lijkt mij; 'mir' betekent daar het uiteindelijke resultaat van socialistische klassestrijd, tot de ideale communistische heilstaat...

Daarentegen bijv. 'shalom' (en lijkt me ook het tevens semitische woord 'salam') heeft vele, waardevolle betekenissen. Als je 'shalom' wenst dan zeg je eigenlijk tegen die ander (niet dat mensen zich dat zo bewust zijn... hoewel in Israel vaak wel): 'innelijke rust en gezonde geestesgesteldheid, politieke rust, welvaart en welzijn, bescherming en veiligheid, vrijheid...', e.d.

Misschien in Thailand is 'zwijgen' (met een mond vol tanden) Emoticon: Shut up! een beleefde vorm van vrede toewensen? Of ze hebben het woord op school overgeslagen?


Your attitude determines your altitude

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 06-02-2013 00:01 simpati wrote:
Beste Anne Mieke,
Ik vind het erg jammer dat wij elkaar nooit persoonlijk hebben ontmoet, als er een forumlid is waar ik graag eens een goed gesprek zou hebben ben jij dat wel, we hebben dan misschien wel een heel andere kijk op IndonesiŽ maar ik denk dat wij geen lange uitleg nodig hebben om te weten waar de ander het over heeft.
Een ontmoeting kan nog altijd komen, wie weet in Bangkok, mocht je een goedkoop tiicket kunnen boeken voor Bangkok kan ik jou altijd helpen aan een voordelige en nette kamer.
Groetjes,
Jan
Precies wat je zegt Jan, wat niet is kan nog komen. We zijn de wereld nog niet uit. En mocht je ooit weer even in Nederland komen dan ben je ook welkom. Maar gewoon schrijven mag ook hoor. Mijn mailadres staat in mijn profiel.

Ben op het moment in Garut. De WiFi inhet hotel deed het toch niet en zit nu achter een letterlijk flexibel toetsenbord in zo' warnet waar alles smerig is. Beicht is dus kort, haha.

En inderdaad ik kom ook wel eens ergens anders dan in Indonesie.

gr
AM


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

RPeetoom
User
spacer line
 


On 05-02-2013 07:53 simpati wrote:
Ik zit nu weer op luchthaven in Surabaya, het bezoek van 6 dagen zit er weer op, de laatste 3 dagen heb ik in een hotel geslapen omdat ik DE TERREUR UIT DE TOETERS VAN DE MOSKEE niet langer kon aanhoren, de eerste drie dagen van 04:00 in de morgen tot laat in de avond.

Wat ik in 2012 allemaal heb moeten mee maken gun ik mijn grootste vijand nog niet, alles kan en wil ik hier niet schrijven maar ik ben in 2012 opnieuw getrouwd met een Indonesische jongedame, de imam kwam op trouwplechtigheid 35 minuten te laat, dat kan ik niet vergeven en zeker niet vergeten.
Jan


Los van het feit dat de Iman gewoon ze werk moet doen en op tijd dient te komen, zijn het natuurlijk ook gewoon mensen en deacht hij misschien "heb je weer zo'n Bule die hier mijn geloof aanneemt voor enkel praktische redenen". Was er misschien ook nog sprake van groot leeftijdsverschil tussen u en deze 'jonge dame'?Luo Ni
User
User icon of Luo Ni
spacer line
 

Emoticon: Smile Hi Jan }simpati}

Uiteraard ben je welkom in Qingdao ,en misschien is dat het beste om even volkomen uit die sfeer weg te wezen. Emoticon: Yes!
We houden gewoon leuk contact zoals gewoonlijk door de jaren heen Emoticon: Smile
Take care amigo Emoticon: Party!

Luo Ni /Qingdao /Shandong /China Emoticon: Worship


Zhuńęsu√≠ n«ź de m√®ngxi«éng ...... Follow Your Dreams

simpati
User
spacer line
 

Opgeschoond door simpati.
Bedanktsimpati
User
spacer line
 

Hoi Luo Ni,
Ik ben blij dat je weer thuis bent in China en hoop spoedig contact te hebben met jou.
Groetjes,
JanAnorak
User
User icon of Anorak
spacer line
 

Hallo Jan,
Maak je niet te druk om reakties als die van Peetoom. Dat zijn figuren die al een waarschuwing aan de broek hebben, kennelijk niet om hun sociale gedrag. Elke beleving, ook geloof is iets wat tussen de oren zit, en nergens anders. Voor anderen niet belangrijk. Heb geen spijt dat je moslim bent geworden. Net zomin als mensen christen worden.

Zo gaat het leven en het zal een functie hebben. Welke weten we niet maar het leven zal je dat waarschijnlijk wel inzichtelijk maken. Zoals eerder, heel veel succes !
Where there is a will there will be relatives.

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Jan,

Alsjeblieft, je hoeft hier helemaal niks uit te leggen.
Sommige mensen doen niks liever dan iemand de kast opjagen of uit hun nek kletsen. Concentreer je maar op je nieuwe leven, daar heb je genoeg energie voor nodig.

Wat betreft die islam; iedereen moet vooral doen waar hij of zij zin in heeft. Ik ben overigens van de week Cisarua (Puncak) wel goed geschrokken van de vele mannen uit het Midden Oosters, de Arabische teksten van hotels, restaurants en winkels en de waterpijpen. Waar gaat dat heen.

Selamat sukses Jan!Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.AM; ja, Puncak is Little Arab, maar het is flink minder geworden sinds dat nikah sirih (veredeld hoerenlopen) is teruggedrongen. Vorige week is men ook begonnen met het opruimen van khat-planten, dus die Arabs hebben hier steeds minder te zoeken. Emoticon: Party!


Ho Lee Fuk

simpati
User
spacer line
 

dus die Arabs hebben hier steeds minder te zoeken.
Daarom zie je die nu waarschijnlijk in grote aantallen in de rosse buurten van Bangkok.Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Ik denk dat je je vergist Yerun, als grootste moslimland ter wereld is IndonesiŽ de achtertuin van ArabiŽ.
Bruiden verzamelen in die zandbak is niet zo gemakkelijk als in IndonesiŽ, wat dat aan gaat is IndonesiŽ voor Arabieren als een ballenbak bij MacD voor kinderen.

We hoeven er geen doekjes om te winden, het steekt de moord van louche tussenpersonen die meiden werven voor werk in die zandbak, die leveren bruiden ook.
Je kan die parasieten overal vinden zeker op het platteland.
Miljoenen kandidaten die geborgenheid en hulp voor familie zoeken Emoticon: Yes!

Ik zie de laatste jaren in het bergstadje waar ik zit steeds meer van die bebaarde griezels met twee of drie van top tot teen in het zwart gestoken dames met alleen een kijkspleetje door de stad heen wandelen.

Wat te denken van Arabieren die investeren in IndonesiŽ, of het lukt of niet maakt die mannen niet uit, die hoeven vaak niet te kijken op een paar miljoen oliedollars.

Misschien kan je je dat vervallen villadorp in Selabintana nog herinneren?
Dat heeft en sloot geld gekost waar je met een polsstok niet overheen kan springen, dat blijkt ook van een Arabische investeerder te zijn.
Jampie mislukt, wordt niet meer naar omgekeken, de boeren hebben het intussen weer in beslag genomen, er staan hier en daar nog een ruÔne.


Anorak
User
User icon of Anorak
spacer line
 

Is dit hetzelfde residential area die wij bezocht hebben? Het lijkt er veel op.


Where there is a will there will be relatives.

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 11-02-2013 10:50 simpati wrote:
dus die Arabs hebben hier steeds minder te zoeken.
Daarom zie je die nu waarschijnlijk in grote aantallen in de rosse buurten van Bangkok.


Jan, je zal het zeker hebben overwogen, dus een overbodige vraag, maar ik stel hem toch uit nieuwsgierigheid.
Heb je nooit overwogen Malang achter je te laten en een ander stekkie in IndonesiŽ te zoeken.
Het lijkt mij dat er nog zat plekken zijn waar je ongestoord kan wonen en je ding doen.
Je kent IndonesiŽ goed, je spreekt de taal en weet de weg, om dan helemaal opnieuw te beginnen in een ander land is nog al een stap.

Dat je hevig teleurgesteld bent kan ik wel iets bij voorstellen, ik heb inmiddels ook zat gezien en meegemaakt in IndonesiŽ.
Maar ik ben ook van mening dat er nog zat plekken in IndonesiŽ te vinden zijn waar je ongestoord je gang kan gaan.

Ik ben er ook achter dat het beter is je kop niet boven het maaiveld uit te steken, hoe minder de naaste omgeving van een bleekgezicht weten hoe beter, anders steekt die eeuwige jaloezie weer de kop op en dan ben je aan de leeuwen overgeleverd.
Dat is iets wat je zelf in de hand hebt.

Ik wens je overigens wel succes Jan.
simpati
User
spacer line
 

Beste Malam,
Als je Thailand bezoekt horen daar de rosse buurten ook bij.
Veel goede hotels liggen ook in die wijken.
Groetjes,
JanMalam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Ja dat begrijp ik Jan, maar het is geen antwoord op mijn vraag.
Het gaat niet om rosse wijken, die kan je overal ter wereld vinden, de belangstelling voor dat soort gebieden heeft bij mij altijd op een laag pitje gestaan.

Ik weet dat ze er zijn, ik weet ook waar, zelfs in het bergstadje waar ik zit, ik heb ze ook nooit gemeden.
Mij gaat het erom dat ook in IndonesiŽ plekken zijn waar je de rust kan vinden die je nu in Bangkok denkt gevonden te hebben.
Gooi al je know how t.av. IndonesiŽ niet weg, Bangkok is wat hoeren aangaat even rot als Jakarta, mijn vraag was waar vlucht je voor?

Gooi je het leven van jou in IndonesiŽ weg voor een blťrrende moskee?
Terwijl je duifje in IndonesiŽ woont?
Niet mijn zaak Jan, maar als dat de enige reden is naar een ander land te verhuizen dan zet ik daar behoorlijke vraagtekens bij Emoticon: Blush

Ik denk dat jouw beslissing plaatsgebonden is, gezien dat jouw echtgenote in IndonesiŽ zit en je ze ťťnmaal in de 30 dagen ziet, lijkt het mij dat je een emotionele beslissing hebt genomen.
Ik hoop dat je na verloop van tijd weer rationeel kan denken en op een andere plek in IndonesiŽ je leven weer op kan bouwen.

Het mag duidelijk zijn dat ik je wel succes wens, maar geen begrip heb voor mensen die met jouw gedachten meegaan en jou groot gelijk geven om je geluk in Thailand te beproeven.
Ik hou mij niet zo op met opstappers als Anne Mieke en Senior die weliswaar wel kennis hebben van IndonesiŽ maar er niet daadwerkelijk hebben gewoond zoals jij en ik.

Waarbij ik moet zeggen dat ik wel waarde hecht aan de mening Senior, een vrije duidelijke geest, ik heb hier gewoond, bevalt me niet meer en ga verkassen, vriendin gaat mee of niet, dit doe ik, motieven duidelijk, geen gedonder, geen twijfel mogelijk.
Geen jank verhalen, leuk gehad, bevalt mij niet meer, dat is het.

Anne Mieke is een totaal ander verhaal, maar ja het was al duidelijk.
Als Anne Mieke Peter, Jan of Klaas had geheten of te wel een slurfje had gehad, dan was ze in dit forum allang afgehakt zoals vele bleekgezichten met slurfje die een verkeerde keuze hebben gemaakt.

Man en vrouw zijn hetzelfde in Europa, althans alles wordt op alles gezet om dat te bewerkstelligen(nog niet helemaal gelukt)
Een vent die op helemaal verliefd op het forum komt en met zijn snuffert tegen een Indonesische muur/mentaliteit aanloopt wordt keihard bij zijn achillespezen doorgeknipt.

Het gelukkige trouwen van Anne Mieke en het moslim worden ging er hier in als koek.
Haar reisverhalen doorspekt met huilverhalen over haar huwelijk vonden ook veel aftrek, TOT iemand recht op het doel aangaf dat ook Anne Mieke ondanks dat ze een vrouw is
de situatie met een vent uit de derde wereld verkeerd had ingeschat.

Dan werkt emancipatie ineens niet meer, dat mag je wel tegen een vent zeggen maar niet tegen een vrouw.
Dan is Anne Mieke gelijk boos, veel forumgebruikers ook.
Mannen en vrouwen zijn toch gelijk Emoticon: Confused Emoticon: Confused
Dus emancipatie moet, maar in bepaalde gevallen niet Emoticon: Shut up!

Een man loopt achter zijn zeentje aan en mag worden afgehakt.
Een vrouw die in IndonesiŽ hetzelfde doet heeft gelijk en is niet fout.
De man was weer fout, natuuuuuuuuuurlijk.
Misschien had die vrouw ook kunnen bedenken dat het trouwen met een man uit een derde wereldland risico's met zich meebrengt, NET als die kerels die hier regelmatig worden afgehakt.
Of kom ik nu weer uit een ei.Keduadam
User
User icon of Keduadam
spacer line
 

Malam wel interessant die mooie villa foto's... maar DAT moet dus de reden zijn waarom ik er niet meer doorheenkwam! Ik bedoel, ik woon nu in een achterlijke provincie in een derde wereld eilandenrijk... heb a.u.b. een beetje medelijden met mensen die het niet zo getroffen hebben met internet (snelheid) ALS internet het doet Emoticon: Blush
Maar misschien kunnen die foto's tzt verdwijnen...
Ik wil nog wel steeds dit topic wat volgen... maar niet meer als het zo o n t i e g e l i j k lang duurt om er iets in te LEZEN. Emoticon: Yeah right!


Your attitude determines your altitude

simpati
User
spacer line
 

Beste Malam,
Ik leef momenteel gescheiden van mijn vrouw.
Ik blijf zoeken naar een plek in IndonesiŽ waar ik samen met haar gelukkig kan zijn, dat kan vanwege mijn gezondheid niet in een kleine plaats zoals Sukabumi waar jij woont maar ook niet op Samosir in Sumatra waar ik zo graag op vakantie ga.
Malang blijf wat dat betreft toch de beste optie voor mij, er zijn daar buurten waar de blťrrende moskee niet voor overlast zorgt omdat daar de rijkere mensen wonen, maar aan wonen in zo'n buurt hangt een prijskaartje.

Waar ik eerder woonde is er niet 1 blťrrende moskee die voor overlast zorgt maar binnen een cirkel van 1 km meer dan 15.
Groetjes,
Jan


Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 11-02-2013 14:39 simpati wrote:
Beste Malam,
Ik leef momenteel gescheiden van mijn vrouw.
Ik blijf zoeken naar een plek in IndonesiŽ waar ik samen met haar gelukkig kan zijn, dat kan vanwege mijn gezondheid niet in een kleine plaats zoals Sukabumi waar jij woont maar ook niet op Samosir in Sumatra waar ik zo graag op vakantie ga.
Malang blijf wat dat betreft toch de beste optie voor mij, er zijn daar buurten waar de blťrrende moskee niet voor overlast zorgt omdat daar de rijkere mensen wonen, maar aan wonen in zo'n buurt hangt een prijskaartje.

Waar ik eerder woonde is er niet 1 blťrrende moskee die voor overlast zorgt maar binnen een cirkel van 1 km meer dan 15.
Groetjes,
Jan
Ok Jan, jouw gezondheid, daar heb ik niet bij stil gestaan, bepaalde medische zorg die je nodig hebt.
Bogor of Bandung Jan?
En vergis je niet ook in Sukabumi, ook in dit soort steden heeft de vooruitgang niet stil gestaan.
Van blťrrende moskŽen weet ik alles, daar ben ik kort en duidelijk over, die kunnen voor mijn hol komen hangen voor het inregenen, daar trek ik mij geen ruk van aan.oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Malam, verzoek je een copy te doen van deze reply en te zetten in klachten moderatie als antwoord aan Elsbeth. Ik zal de reply's hier weghalen want die vallen niet meer binnen in de geest van dit topic.

Mijn dank.

Elsbeth, een copy paste van jouw reply staat in klachten moderatie ondertussen, graag daar verder, hier wordt geruimd

Die van Malam ondertussen ook overgezet.

Kunnen we hier weer verder in de geest van het topic.

It's only kinky the first time.

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Jan, ik weet dat je ooit nare ervaringen hebt opgedaan in Yogyakarta, maar het is toch wel een plaats waar men - iets buiten de stad - heerlijk rustig kan wonen. Ik verblijf al meer dan 2 decennia in deze plaats en heb vrijwel altijd een huis kunnen vinden waar ik niet werd geterroriseerd door de muezzin . Hoewel er uiteraard ook azan was, viel dit doorgaans binnen acceptabele decibels.
Even moeite doen en er zijn hier voldoende plaatsen waar men ook niet is gediend van een luidruchtige muezzin . Vlak bij mijn huidige woning is een moskee maar met een muezzin met een prachtige stem die je zo in slaap wiegt i.p.v. wekt met zijn azan . Het kan dus wel. Jan, denk er over na. Zoals Malam zegt, je hebt er al jarenlange ervaring en kennis opzitten van land, cultuur en taal. In Thailand moet je weer geheel overnieuw beginnen hiermee.
Ik ben ook wel eens in Thailand geweest maar prefereer toch RI boven Thailand (qua criminaliteit, gewelddadigheid en aard van de bevolking).Luo Ni
User
User icon of Luo Ni
spacer line
 

Hi Jan [ simpati ]

Ik voel mij erg senang dat er vele forum genoten aanwezig zijn met o.a Malam en Yoga Bali die je toch een morale support proberen te geven.
Dit is voor mij een bewijs van een bepaald sociaal saamhorigheidsgevoel.

Ik ben weer thuis in mijn geliefd Qingdao /China en heb het geluk dat het ,,firework, slechts een week duurd hier Emoticon: Yes!
Ik weet als geen ander van de hoed en de rand , en kan je uitendelijke beslissing heel goed begrijpen en respecteren.
Nogmaals van harte welcome hier in China en...... een welgemeende hartelijke groet aan de hierboven genoemde heren.
Take care mate
Groetjes sampai jumpa lagi , permissi, zaijian
Luo ni Emoticon: WorshipZhuńęsu√≠ n«ź de m√®ngxi«éng ...... Follow Your Dreams

Keduadam
User
User icon of Keduadam
spacer line
 


Op 12-02-2013 03:22 schreef Yogya-Bali:
...er zijn hier voldoende plaatsen waar men ook niet is gediend van een luidruchtige muezzin .


Ja het ligt er helemaal aan waar je bent. Ik ga een huis zoeken, maar ga wel eerst goed luisteren op een van die vijf kreuntijden... voordat ik beslis tot huren. Want dat moet wel voor een jaar huh? Emoticon: Talk to the hand
Een Muslim vriend van me heeft aan de Imam gevraagd zijn roeptoeter niet precies op zijn huis te richten. Het was echt Emoticon: Devil vreselijk! Die vraag werd gehonoreerd. Hoewel ik t nog wel heftig vind ( je kan elkaar echt nog steeds niet verstaan ten tijde van het toeteren. Dus ook niet meer praten Emoticon: Shut up! of bellen op die tijd).


Your attitude determines your altitude

Keduadam
User
User icon of Keduadam
spacer line
 

Ben het trouwens 100% eens met YBali, vooral de laatste zinnen. Kan het niet beter zeggen!


Your attitude determines your altitude

Keduadam
User
User icon of Keduadam
spacer line
 

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.Simpati, wat dacht je van Bandung? Vooral richting Lembang, of Ciumbuleuit of Dago, zo' bijna 1000m. hoogte, weinig hinder van herrie (alleen verkeer is balen)... meest ideaal klimaat wat je je kunt indenken, altijd heerlijk koel windje, prachtomgeving met veel nostalgie van NL architectuur, lieve mensen, en alle gemakken van een wereld stad.


Your attitude determines your altitude


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,143,259 topic views - 241,948 posts - 13,754 topics - 35,357 members - last post @ 27-09-2021 16:05 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

153,477,499 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com