indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Andere praat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (2 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Anorak
User
User icon of Anorak
spacer line
 

Laat de overheid mar beginnen om net als in Duitsland voor de buitenlandse vrachtwagens tol te heffen. Vult een mooi gat in de begroting die ze weer kunnen verkwanselen. Fyra, nu de SNS bank die volgepropt word met belastingcenten, kijk, gek he, daar zijn wel miljarden voor ! De graaijers vertellen niet dat ze winst hebben gemaakt met de verkoop en terugbetaling van leningen aan banken. Gek he, daar hoor je ze niet over. Het is te gek voor woorden !


Where there is a will there will be relatives.

Anorak
User
User icon of Anorak
spacer line
 

Het rijbewijs en ongoing story.

Brief van het RDW,
Beste meneer, wij kunnen Uw verzoek niet behandelen vanwege het ontbreken van de medische keuring, U kunt een eigen verklaring op halen op het gemeentehuis voor 22 euro 50.

Dus, bellen, dag meneer, ik heb U aangetekend met handtekening retour de zaken doen toekomen en telefonisch bevestiging gehad dat alles in goede orde binnen is. Ehm ja, wij hebben uw medische keuring niet ontvangen, ik zeg, U bedoelt het formulier waar de keurend geneesheer zijn aantekening maakte? Ja meneer, die ja. Zeg ik, heeft de papieren bij de hand? Moment zegtie............ Ik zeg U heeft daar een formulier voor aanvraag verleninging? Ehm ja meneer die heb ik, heel goed zeg ik, sla dat blad nou eens open en wat staat daar dan?????????? Ohja, ik zie het. Ik zeg, dus? Ehm ja maar als U afstand wil doen van uw rijbewijs.......... Ik zeg, denk nou eens na man, iemand doet een aanvraag van verlenging, doet daar een doktersverklaring bij, zou die dan afstand willen doen??????????? Zegtie, ja dan moet U dat in het hokje aanvinken................ Zeg ik, welk hokje??? Heb je dat formulier nou echt voor je?? Ja meneer heb ik, ik zeg ik heb hier het kopie, waar staat dat hokje dan????????? Zegtie, ja staat er niet op !!!!!!!!!!!!!!! Ik zeg, luister baas, ik bel uit Vietnam, ben je nou helemaal belazerd. Ik zeg , ik krijg een brief dat het document ontbreekt, en zit er dus bij, dat is nu dan voor de 2e keer vastgesteld, ook dat de keuring gedaan is. Van afstand nemen is geen spraken, kreeg wel een brief van het CBR dat ze een eigen verklaring hebben gehad en die in behandeling hebben genomen. Ik heb nooit iets naar het CBR gestuurd, dat hebben jullie dan gedaan. Dus kijk even in je systeem, wat is daarmee gebeurd..................................... Ehm ja, ik zie het............ er is een brief verstuurt naar uw zus, als de gegevens kloppen en ze bevestigd dit, dan heeft U met een paar dagen het rijbewijs. Ik zeg ooooooooooooooohhhhhhhh dus je zit me gewoon mijn tijd te verdoen omdat jij niet weet wat je aan het doen bent????????????????????????

Ik zeg als jij dit dossier moet afhandelen, wat zit je daar dan de hele dag te doen als je er geen reet van snapt????? Mij bezig te houden?????? Kennelijk moet ik je nog uitleggen hoe een eigenverklaring formulier er uitziet, en dan ook nog jou uitleggen dat het hokje niet bestaat op dit formulier??????????????? Jullie zijn van God los, maar wat anders, U zegt de 14e is die brief verzonden? Hebben jullie een week nodig? Als tie met een paar dagen niet binnen is,stap ik op het vliegtuig om even een bak koffie te halen op het kantoor van het RDW, want goed dat dit gesprek is opgenomen...........................

Ongelofelijk, wat een debielen zeg........................................................ Emoticon: Angry Emoticon: Angry Emoticon: Angry Emoticon: Angry Emoticon: Angry Emoticon: AngryWhere there is a will there will be relatives.

Jeroen
Administrator
User icon of Jeroen
spacer line
 

Houd nou godverdegodver eens op met dat gezeik naar om Sid in ieder topic! Laatste waarschuwing. Diegenen die weg willen blijven doen dat, de anderen tief ik er gewoon vanaf.Anorak
User
User icon of Anorak
spacer line
 

Ah, nagekomen bericht.

Niet eerst een brief of de gegevens wel juist zijn. Ook die informatie klopt niet, het rijbewijs werd zojuist per post gewoon gebracht, 1 foutje echter, code 95 mist kennelijk. Niet erg heb mijn CCV-B diploma. Moest ik altijd al meenemen met rijden.

En een brief van het CBR medische geschiktheid. Waarom ze die er apart bij doen?
Zou er geen reden voor kunnen verzinnen, maar goed, als extraatje denk ik. Emoticon: Worship


Where there is a will there will be relatives.

FrankR
User
User icon of FrankR
spacer line
 

Mijn NL rijbewijs A/B is gelukkig nog 7 jr al geldig en ik ben dan 57 jr. Ik heb ook het Indon. A rijbewijs. Als ik het goed begrijp kan ik het rijbewijs niet door familie laten verlengen in Nederland? Ik ga echter niet meer op vakantie naar Nederland en zal dan het NL rijbewijs laten verlopen. Heeft dat nog een gevolg voor het Indon. rijbewijs of staat het er helemaal los van?Anorak
User
User icon of Anorak
spacer line
 

FrankR, dat ligt er aan, ik ben uitgeschreven. Dan moet je dus terug en het rijbewijs verlengen, dan komt tie terug via het RDW en niet via het CBR. Mij heeft het een kapitaal gekost. Ik heb het alleen gedaan om mijn groot rijbewijzen te houden. Want als je dat opnieuw moet halen tegenwoordig kost die grap 11.000 euro, was nu 1500 euro kwijt Emoticon: Angry

Schandalige zaak, want het kan gewoon bij een Ambassade. Ze zijn van God los in Nederland Emoticon: Angry

Dus ja, je moet zelf terug. Helaas.
Hou er rekening mee dat als je om welke reden dan ook terug moet naar Nederland en daar gebruik wil maken van de auto je een geldig rijbewijs moet hebben. In dat geval zul je dus aantoonbaar resident moeten zijn in RI en een Internationaal rijbewijs uit RI moeten hebben. Ik zou het echter zover niet laten komen en eventueel voortijdig verlengen, je kunt de aanvraag doen, en bij famlie per post laten bezorgen. Dat kan wel.
Where there is a will there will be relatives.

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 


On 27-05-2013 14:09 FrankR wrote:
Mijn NL rijbewijs A/B is gelukkig nog 7 jr al geldig en ik ben dan 57 jr. Ik heb ook het Indon. A rijbewijs. Als ik het goed begrijp kan ik het rijbewijs niet door familie laten verlengen in Nederland? Ik ga echter niet meer op vakantie naar Nederland en zal dan het NL rijbewijs laten verlopen. Heeft dat nog een gevolg voor het Indon. rijbewijs of staat het er helemaal los van?
Goed dat je nu al weet dat je de komende 7 jaar niet meer in Nederland komt. Als je mij dat 7 jaar geleden had gevraagd had ik daar geen zinnig antwoord op kunnen geven, zo 'vers' aangekomen in Indonesie, maar goed.

Je Indonesische rijbewijs is een Indonesisch rijbewijs en staat natuurlijk los van enig ander rijbewijs dat je hebt/had/wil hebben.

Ik heb mijn NL rijbewijs nog, maar heb de afgelopen keren in Nederland geen auto gereden, omdat ik reeds bijna 60.000 km Indonesie gewend ben en geen rare dingen wil doen in mijn korte tijd in Nederland. Verlengen? Wellicht wel, heb het ooit gehaald, de kosten om te verlengen via de post zijn flink lager als opnieuw examen doen (moest het ooit nodig zijn)


Ho Lee Fuk

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Appeltje eitje Yerun, via email bij de RDW een formulier aanvragen dat sturen ze op.
Invullen pasfoto erbij, geldig legitimatiebewijs en bewijs van uitschrijving GBA terugsturen.

Onkosten 30 Euro storten op de opgegeven rekening van de RDW..

Rijbewijs wordt naar een Nederlands correspondentie adres dat je op moet geven gestuurd.Anorak
User
User icon of Anorak
spacer line
 

Let wel op dat bij een bepaalde leeftijd, en het hebben van groot rijbewijzen de procedure niet opgaat zoals je aangeeft. Want voor een simpele medische keuring MOET je terug naar Nederland. En die kosten tikken lekker aan.


Where there is a will there will be relatives.

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Klopt, ik had het dan ook alleen maar over Yerun en FrankR, normaal rijbewijs (geen groot).zieleffe
User
spacer line
 

Ik moest ook mijn rijbewijs ` gewoon verlengen want je weet maar nooit.
Ik kreeg van de CBR bericht om gekeurd te worden.
Hier had je in een buurthuis een dokter zitten die speciale keuring deed voor heel weinig geld.
Voor een bepaalde leeftijd heb je een geldigheid duur van 10 jaar maar ben je 65 dan word het om de 5 jaart
Dus alles weer voor 5 jaar geldig en goed gekeurd ja dat kon ook niet anders zo gezonde man als ik dat zie je zo een en al energie en een gezonde bast....... Emoticon: Yeah right!Ik had meer getypt maar zag dat een gedeelte niet was door gekomen.
Vreemd maar ja dat heb je als je die smartphfone gebruik.....


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Veer01
User
User icon of Veer01
spacer line
 

Ben ook net weer goedgekeurd,voor 5 jaar dan,want was voor groot rijbewijs...wel volle mep betalen,maar niet meer 10 jaar geldig helaas Emoticon:Anorak
User
User icon of Anorak
spacer line
 

Ha Veer, ik moet dit jaar mijn uren halen. Aan bijscholing. En ADR verlengen, tank ook.

Dus heb wat minder vrije tijd als ik in Nederland ben Emoticon: Angry

Europese regelgeving. Oostblokkers kopen de zooi gewoon.

Nederland is weer eens het beste jongetje van de klas.


Where there is a will there will be relatives.

Veer01
User
User icon of Veer01
spacer line
 

Ja,ik heb nog 7 punten tekort maar je hebt de tijd tot 2016 he.Anorak
User
User icon of Anorak
spacer line
 

Ja, jij wel, ik ben niet erg vaak in Nederland. Dus moet het nu wel doen.

Ze verzinnen steeds weer iets nieuws om de centen uit je tas te halen.


Where there is a will there will be relatives.

Keduadam
User
User icon of Keduadam
spacer line
 

Nu we toch erg internationaal gaan, ik heb een Engels Drivers License; gelukkig tot 2018 geldig, dan ben ik 200 jaar oud of zo. Heb maar meteen gekeken, zucht!
Hoewel, als het zover is, maar weer proberen in Engeland te verlengen. Dus!

Misschien een hint; even naar de UK en zo'n ding halen daar?
Was volgens mijn herinnering - 5 jaar geleden - zo gelukt, binnen een paar dagen!


Die Engelsen zijn gelukkig nog niet zo erg gericht op Europa. Hoeven dus ook (nog) niet zo'n wakkere en praktische man als Wilders! Want als ik dat allemaal lees hierboven, is er dan nog een beetje hoop straks... Tenzij we opnieuw verkeerd gaan stemmen hè?

NB. Je moet daar wel een vaste telefoonlijn hebben (ik had die van een Engelse vriend waar ik een kamer huurde), dan pas beschouwen ze je daar als serieus. Dan kan je bijv. ook een bankrekening openen! Echt waar. Rare jongens die Engelsen.
Ik heb ook een (gratis) 60+ card gehaald tbv openbaar vervoer (buses, trains, yes please!). Ik woonde daar pas 3 jaar, maar Surya kan daar nog wat van leren! 't Gemak dient de mens, graantjes meepikken, toh?

Nou ja, wel wat verkeerd acteren vond ik mijn buurman, die met zijn cabrio elk jaar naar de UK ging (was 30 jaar geleden) en daar gratis tandarts behandelingen kreeg, en terugkwam met volgeladen antiek en zilver (die Engelsen wisten daar nog niet echt de waarde van Emoticon: Wink )Your attitude determines your altitude

Keduadam
User
User icon of Keduadam
spacer line
 


Op 24-06-2013 05:14 schreef Anorak:
Ja, jij wel, ik ben niet erg vaak in Nederland. Dus moet het nu wel doen.

Ze verzinnen steeds weer iets nieuws om de centen uit je tas te halen.


Yja, of uit je ouwe sok... Las net dat Europa nu weer iets nieuws bedacht heeft, 8% (of was t 6%?) moeten onze privérekeningen straks afdragen, om de knoflooklanden verder te onderhouden Emoticon: Frustrated Fascistischer en fouter wil je het nog hebben, bovenop alles wat ze al kapot gemaakt hebben??? Gewoon fout blijven stemmen, maar dan ook niet meer klagen! Emoticon: Worship


Your attitude determines your altitude

Keduadam
User
User icon of Keduadam
spacer line
 

Engeland; vakantieland! Als je dus toch gewend bent om in Indonesia niet aan de 'right' side te rijden, maar aan de 'wrong' side, is Engeland voor jou dat land!

Aardige mensen ook, lijken op Javanen/Sundanezen; nooit rechtstreeks antwoorden, maar met omweg. Maar ze blijven aardig... althans in de stad is t wat anders. Maar dat geldt overal, ook in Indonesia. Tenminste, Jakarta... Bandung is nog weer anders!
Bandung tiada bandingkan, of zoiets, zoals Bandung is er geen.


Your attitude determines your altitude

Keduadam
User
User icon of Keduadam
spacer line
 

" Ongelofelijk, wat een debielen ze g Emoticon: Angry Emoticon: Angry Emoticon: Angry Emoticon: Angry Emoticon: Angry "

HAHAHAHIHI $Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.€%++;// a#[]+=¥ -{^_^} Je moet een boek schrijven, 'Het Dossier van de Dommen', survivalformat past in uw binnenzak. Hoofdstuk 1, Hoe Een Intelligent Gesprek verliep tussen Vietnam en Nederland.


Your attitude determines your altitude

Anorak
User
User icon of Anorak
spacer line
 

Keduadam,

Dat bellen kost een bak geld ook nog, want je staat natuurlijk eerst in de wacht. En komt je gesprek in een call center waar iemand zit voor het minimum en al weinig gemotiveerd en dan naar een schermpje kijken en echt geen FLAUW idee hebben waar het over gaat.

Triest man.


Where there is a will there will be relatives.

Keduadam
User
User icon of Keduadam
spacer line
 

Ja de goeie tijd is voorbij dat je iemand - zelfs binnen tien seconden - aan de lijn kreeg die óók nog eens van de hoed en de rand weet!
Ik weet er alles van, is erg triest. Mijn zoon (student, bijverdienste) werkte voor zo'n call centre, die deed boekjes open over die mentaliteit en werkwijze. Wil je niet weten. I.h.b. betr. methodes en bonussen om 'diensten' en abonnementen aan te smeren.
Was blij dat hij ermee kapte (na mijn voorzichtige hintjes, want wil nooit pressen; hij moest zelf kiezen). Ik zou dat ook niet voor mijn geweten kunnen verantwoorden... Money3x Emoticon: Angry


Your attitude determines your altitude

Keduadam
User
User icon of Keduadam
spacer line
 

Oja over bellen... heb gehoord van iemand hier dat het voordeliger is om eerst 007 (vóór +31) te toetsen naar NL. Kan iemand dat bevestigen?

Over bellen is al wat meer gezegd herinner ik me... whatsapp en zo... maar dat werkt niet op mijn iPad2.
Misschien een apart topic bestaat al, of is hiervoor nuttig...


Your attitude determines your altitude


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.83,990,358 topic views - 239,942 posts - 13,725 topics - 32,552 members - last post @ 04-08-2020 06:58 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

136,976,561 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com