indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Selamat makan - Smakelijk eten > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (1 reaction)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

dangdude03
User
User icon of dangdude03
spacer line
 Buah naga, ziet eruit als een soort cactusvrucht. En ze zullen niet misstaan op een feestelijk gedekte tafel met chinees nieuwjaar.
Zelf nooit geproefd.

zieleffe
User
User icon of zieleffe
spacer line
 

Het toeval wil dat Beras die Tempo site als link plaatste en ik kwam daarop dit tegen...
http://en.tempo.co/read/news/2(...)icks-Off-in-February
Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Keduadam
User
User icon of Keduadam
spacer line
 

dubbele plaatsing(?) - sorry tekst maar gedeleted


Your attitude determines your altitude

Keduadam
User
User icon of Keduadam
spacer line
 


Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.Anne Mieke "Deze worden in Indonesia "buah naga" genoemd (gewoon de letterlijke vertaling van het een of het ander dus). Ik vind ze er meer spannend en exotisch uitzien dan echt lekker"


Klopt, apart om te zien en net nog weer geprobeerd... Maar weinig smaak. De juice vind ik lekkerder (net als sirsak.. en komt ook mss door de suiker en/of de susu, die ze er - vaak teveel - ingooien) maar ik neem alles wel een keer opnieuw, al was t alleen maar voor de diversiteit aan vitaminen, en die met andere vruchten weer verschillen.
Afwisseling dus als t kan, lijkt me gezond voor lijf en leden. Emoticon: Yes!


Weet iemand trouwens, welke (liefst onbekende in NL) vruchten je mee kan nemen, en na twee of drie dagen nog te eten zijn door vrienden of fam? Na de reis JAK-ADAM en na zeker een dag daarbij opgeteld voordat je ze bereikt hebt?

Ik heb t eens met mangistan geprobeerd, nou dat was een lekker pappie geworden dat pappie meenam. (Daarna werd het dus kilo's tempe, of batikkleden/kussenslopen met naam ingeborduurd, en dergelijke rommel; spotgoedkoop als je vergelijkt met NL ook).

Nou kan paps het mss proberen met salak... of zo...(?)
En hoe inpakken; niet luchtdicht lijkt me?
Your attitude determines your altitude

dangdude03
User
User icon of dangdude03
spacer line
 


On 29-01-2014 15:10 elsbeth wrote:
Salak (snakefruit), is die al voorbij gekomen?
Vond ik matig lekker, geef mij maar een goede mango.


Salak is de vrucht van een palmsoort die oorspronkelijk in de moerassen van Sumatra, Java en Maleisië voorkomt.Ook wel snake fruit genoemd vanwege de geschubde schil, hoewel de vergelijking met een cactus ook wel gemaakt wordt.
De smaak is zoet zurig en vergelijkbaar met ananas of wilde appel. De beet is enigszins rubberachtig. Ik eet ook liever een rijpe manga eerlijk gezegd
Ik kan me herinneren van een reis dat het kennelijk salak seizoen was, want je zag werkelijk overal venters met manden vol van dit fruit langs de weg.
Men moet ook hiervan niet teveel eten want constipatie kan het vervelende gevolg zijn.
Salak wordt meestal vers uit het vuistje gegeten, maar het wordt ook ingemaakt met suiker en zout.
Ik heb eens gehoord dat wat durian voor de man betekent hetzelfde is als de salak voor de vrouw – een afrodisiacum. Of dit waar is kan ik uiteraard niet zelf bevestigen. Mogelijk weten andere forumgebruikers hier meer van…?

Keduadam
User
User icon of Keduadam
spacer line
 

Salak, een heel apart smaakje. Zo ontiegelijk uniek weer... en dan denk ik, wat MIS je allemaal in NL?! Voor mij is de smaak een zeventje, maar voor uniciteit weer een soort tien.

Vandaag voor mij Djamboe (Guave) dag. Djamboe, Jamboe, Guave of Guava. Ik lees dat de guave 350 soorten kent! Zit vol met ijzer ook!
Net als de Buah Naga, zie boven, is de smaak weinigzeggend vind ik. Hoewel, ze moeten erg rijp zijn bij consumptie. Als juice een stuk lekkerder; heeft dus blijkbaar 'meer' nodig; suiker en vooral ijs...

Dat is vind ik niet zo met mangga, papaya, kiwi, enz.; de vrucht zo opeten heeft vrijwel dezelfde (krachtige, unieke en heerlijke) smaak als hun juice. En Advocaat (Apokado) is weer een verhaal apart: ik vraag altijd een beetje suiker en een beetje chocolade erin... want anders is het TE, en ook gaat het echte gezonde er wat van af... Emoticon: Laugh out loud

Dat is bijv. weer niet zo met mangistan. Eén van de top voor mij; qua smaak (in mijn Spectrum Ency zelfs: 'Wellicht de meest heerlijke smaak ter wereld'!)... maar heb daar een keer juice van gedronken: dat was ontiegelijk waterig en de smaak was helemaal niks.


Your attitude determines your altitude

Kembang
User
User icon of Kembang
spacer line
 


Ik ben dol op fruit uit Indonesië.....tijdens onze vakantie's zocht ik altijd een pasar op voor de heerlijke fruit.

Jammer dat Zuurzak hier niet vers te koop is in Nederland....het is inderdaad een zeldzame vrucht dat vele ziektes tegen houdt en met name kankersoorten.....

Zelf ben ik écht gek op manga's en rambutan......ondanks het fruit steeds meer in groentewinkels en markten in schappen liggen koop ik ze nooit, gezien de smaak niet lekker is. Op een Pasar Malam wil ik wel eens een stukje Durian kopen alleen voor de smaak en de nostalgie van froegher.... Emoticon: Smile Emoticon: Yes!sukadi46
User
spacer line
 

Als je Indonesisch fruit wil kopen kan je soms bij de grote Orientaalse supermarkten terecht. Bv WahNam in Amsterdam bij de Makro heeft regelmatig vers fruit en de prijzen zijn zeer redelijk. Oriental heeft wel eens wat maar niet zoals WahNam.
Zelf eet ik weinig Ned. fruit. Buah Naga schijnt zeer gezond te zijn, maar is niet mijn favoriet. Op de Oosterse Markt in Beverwijk heb je soms wel wat, buiten de manggas om.sukadi46
User
spacer line
 

Sommige grote Aziatische supermarktn, zoals WahNam in Amsterdam, bij de Makro, heeftt geregeld vers fruit. Wij kopen van tijd tot tijd, rambutan, manggis, pisang, lekkere mangge's enz. In de Oosterse markt henb je soms weleens wat maar niet vaak.
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.80,716,546 topic views - 237,925 posts - 13,715 topics - 29,381 members - last post @ 30-03-2020 00:17 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

131,607,387 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com