indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

open new topic | reply to this topic | newest topics | active topics | login
Albert
User
User icon of Albert
spacer line
 


On 08-02-2005 12:47 Mariannegls wrote:
[...]

Albert:
Jullie hebben dus gewoon een christelijke bruiloft in Nederland gehad? Maar het achterafje op z'n Indisch.

Misschien dat we ook wel in Nederland trouwen.. Maar dat zien we dan wel.. Bali lijkt me alleen wel leuker! Zijn familie kan ik ook niet allemaal naar nl halen dan


Nee, wij zijn gewoon getrouwd in het Stadhuis (niet in de kerk).
Zij heeft nog steeds haar eigen geloof (Moslim) en ik ook (geen Moslim).
Wij kunnen die 2 geloven goed mixen geen probleem. Dus geen van beiden hoeft/moet zijn geloof wijzigen al is het maar op papier.

Ook met de kinderern geen probleem. De Islam en Westerse geloven (christen, Katholiek, etc.) hebben zeer veel gemeen. Alleen is het naampje anders Abraham, Ibraham of is het verhaaltje iets anders. Zij hebben Mohammed, ik heb Jezus, etc.

De oudste gaat straks naar een Katholieke bording school (high school), in onze plaats geen goed onderwijs. Het kind is opgevoed in de Islam.

Wat is belangrijker het geloof of een goede opleiding.

Ik begrijp dat Jantje een Moslim is geworden vanwege zijn vrouw maar er verder totaal niets mee doet.
Hij is het alleen op papier.
Misschien dat dat een oplossing is om in Indonesie te kunnen trouwen? Anders gewoon in het Stadhuis in Nederland.

In Delft was/is er de mogelijkheid (tegen meer kosten) wanneer er meer dan 20 mensen komen (huur je een grote zaal) om dat half uurtje via het internet uit te laten zenden. De familie in Indonesie kan dan via het internet mee genieten.

LIVE.

Suc6 met de puzzel


Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

Jantje
User
spacer line
 


On 08-02-2005 13:01 Albert wrote:
[...]


Wat is belangrijker het geloof of een goede opleiding.


Je kunt je ook afvragen: wat is belangrijker, het geloof of een goed huwelijk.

In september 2002 is het gebeurd. Sri, mijn pembantu, en ik hadden allebei behoefte aan enig vertier in de bedstede te mijnent. Het was gelijk raak. Zwanger. Tranen met tuiten huilde ze. Door mami en papi zou ze verstoten worden, zei ze. Niet alleen daarom ben ik met haar getrouwd. Zeker ook omdat ik haar niet met een kind onverzorgd achter kan laten. Maar bovenal omdat ik zielsveel van haar hield. Mijn lieve schat uit de Desa. Er moest getrouwd worden! En om een hoop moeilijkheden te vermijden ben ik, tussen de dagelijkse beslommeringen door, gewoon even moslim geworden. Op papier wel is waar. Ik heb daar geen wroeging van. Ik vind het ook niet huichelachtig. Ik moest gewoon deze door mensen gemaakte regels volgen. Het ging mij tenslotte om haar en niet om die idiote religieuze vertoning. Na 2 maanden zwangerschap bleek bij controle dat de foetus dood was. Ze was niet tot bedaren te brengen. Straf van Allah, ging het als een lopend vuurtje. Of is er iemand die guna-guna heeft gepleegd? Zij is in de eerste maand erg ziek geweest. Verkoudheid, griep. Even een röntgen foto laten maken, vond de dokter. Maar ze is zwanger! Geeft niet, maar als u het wilt geef ik haar wel medicijnen. Bleek achteraf dat ze antibiotica voorgeschreven had!Albert
User
User icon of Albert
spacer line
 

Jantje,

Veel Obat is geen obat maar eerder een pijn stiller of gewoon een drug. Je kunt de naam van het medicijn wat op de verpakking staat opzoeken op internet of bij je huis arts navragen.

Ik heb na zware buikgriep (2de bezoek) een serie medicijnen gekregen waar je eng van werd. Later in NL, dokter kan ik nog meer van deze medicijnen krijgen want mijn lichaam had het blijkbaar nodig. Hij kende het niet zocht het op waren het gewoon drugs.

Dus heel goed oppassen met wat je inneemt. Ook wanneer ze een bepaalde ziekte diagnotiseren, kijk het na in een boek. Wat mag je wel en niet en wat zijn de symptonen.

Ik ben een keer na de fysio geweest in Semarang. Het leek wel "The Dark Ages".
Ik werd voor rug klachten op de pijn bank gelegd (uit elkaar getrokken letterlijk ). Dat is in NL al in geen 25 jaar meer zo.

MRI scan gemaakt van mijn rug in Ind. (te zware meubels wezen tillen in NL). Kon bijna niet lopen of recht staan, maar mijn vliegtuig wachtte).
Na diagnose leek het erop alsof ik corset zou moeten dragen voor de rest van mijn leven.
In NL nieuwe foto's diverse oefiningen in het bijzijn van de specialist.
Sorry niets aan de hand ga maar naar de Fysio voor een tijdje. Weg zijn mijn klachten. Emoticon: Confused Emoticon: Confused Emoticon: Confused Emoticon: Confused Emoticon: Confused

Heeft wel niets met huwelijk te maken, maar .............


Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

spacer line  

Ik blijf er bij dat elke familie anders is. Sowieso heeft mijn vriend zijn echte moeder niet meer en verder ook maar weinig familie.
Ik heb liever helemaal geloof als altijd maar geruzie tussen gelovige onder elkaar.
Inderdaad als ik daar zou wonen zal ik wel moeten. Snap best dat mensen dat in een dorp graag willen. Maar de kans is er echt niet dat ik daar ga wonen. Mijn vriend en ik hebben het hier al over gehad. Hij wil het liefst in Nederland wonen, omdat ie dat een betere toekomst vind. Ook voor mij.. Hij smeekt me steeds om hem alsjeblieft naar Nederland te halen.. We gaan het deze zomer voor het eerst 3 maandjes proberen en dan zien we wel waar het schip strandt. Ik heb alles duidelijk aan hem gevraagd. En hij blijft hierbij.
Als hij hier is en hij wil zijn geloof blijven houden heb ik daar absoluut geen problemen mee. al moet ik het hele land door rijden om een tempel of iets dergelijks te vinden. We zien het allemaal wel....Iris8
User
spacer line
 

Beste Marianne,

Gefeliciteerd met je aanstaande huwelijk.
Je stelde je vraag over trouwen op dit forum en krijgt daarop flink wat reacties.
Ik ben zelf ruim vijf jaar getrouwd met een man uit Indonesie en net als jij wilde ik niet bekeren. Wij zijn daarom in Nederland getrouwd.
Ondanks dat wij hele goede afspraken hadden voor ons huwelijk is het thema 'geloof' toch zeer regelmatig een strijdpunt geweest. Weet je een huwelijk is geven en nemen, je kunt niet verwachten dat jouw vriend je helemaal aan jou leven aanpast dat is vragen om frustraties van beide kanten.

Ik weet natuurlijk niet de achtergrond van jouw verhaal met je Balinese vriend. Hoe lang jij hem kent en hoe goed jij je verdiept hebt in de Indonesische cultuur.
Mijn ervaring en dat van vele anderen is dat de Indonesische cultuur en religie enorm belangrijk zijn voor de meeste Indonesiers. Het is een feit dat helaas erg veel gemengde stellen eindigen in een scheiding omdat ze zich vergist hebben in het feit hoe moeilijk het soms is om met iemand uit een totaal andere cultuur door het leven te gaan.
Ik hoop dat jouw vriend als eens in Nederland is geweest en weet hoe het leven hier is. De meeste Balinezen zijn niet echt happy als ze van hun eiland vertrekken.
Reken erop dat jou partner het straks heel erg moeilijk gaat krijgen in Nederland. Hier moet hij de op een moeilijke arbeidsmarkt zijn plekje zien te bemachtigen. Veel Indonesische mannen hebben het er toch moeilijk mee als zij minder verdienen als hun vrouw. Mijn man had een hele goede opleiding en werkervaring op een internationale school in Indo en zelfs hij heeft een hele moeilijke tijd gehad. Vooral toen wij een kindje kregen en hij nog steeds verplicht naar school moest voor de inburgering en hij gewoon de kost wilde gaan verdienen. In dat soort periodes is het 'geloof' soms ineens weer een enorme steun.

Als ik lees dat jij een aantal keren schrijft dat je vriend je overal in volgt, komen er bij mij wat vraagtekens. Weet hij waarin hij volgt?

Als jij op Bali wilt trouwen zul je het geloof van je aanstaande man moeten aannemen of beide tot een ander geloof bekeren. Je kunt niet zonder religie huwen in Indonesie. Het alternatief is Nederland, daar kun je gewoon alleen bij de burgerlijke stand trouwen.
Waar je wel over moet nadenken is hoe jij je vriend/man naar Nederland krijgt. Je hebt neem ik aan al geinformeerd bij de IND?
Hou er rekening mee dat jullie maanden moeten wachten op zijn vergunning: jij in Nederland, hij op Bali............
Ik adviseer je om na je huwelijk (in Nederland, want dat is je enige optie als je echt niet wilt bekeren) je huwelijk toch te laten registreren bij de Indonesische ambassade. Nu zeg je dat je misschien nooit op Bali wilt wonen. Maar wat doe je als je man ziek wordt van heimwee??
Wij keren overigens dit jaar naar Indonesie terug. Eindelijk!!

Op de site www.expat.or.id kun je veel info vinden over trouwen met een Indonesier en alle regels op gebied van wetgeving e.d.
Kleine waarschuwing informeer je zelf heel erg goed, de wet is heel anders dan bij ons in Nederland.

Ik wens jullie alle twee veel geluk en een hele leuke huwelijksdag (in witte jurk).

Iriskupukupu
User
spacer line
 


On 08-02-2005 17:33 Mariannegls wrote:
Mijn vriend en ik hebben het hier al over gehad. Hij wil het liefst in Nederland wonen, omdat ie dat een betere toekomst vind. Ook voor mij.. Hij smeekt me steeds om hem alsjeblieft naar Nederland te halen.. We gaan het deze zomer voor het eerst 3 maandjes proberen en dan zien we wel waar het schip strandt.


Marianne, als ik lees dat iemand smeekt om naar Nederland gehaald te worden, gaan bij toch een paar alarmbelletjes rinkelen.
Maar zoals je al zegt, ik ken hem niet, en ik ken jou niet, dus het zal wel goed zitten tussen jullie.
Mijn man is nu 5 jaar in Nederland, en heeft elke dag heimwee. Als ik zou zeggen kom we gaan, zou hij een gat in de lucht springen. Maar ik wil niet, en dat maakt het wel eens moeilijk in een relatie. Schuldgevoel van mijn kant, want ondanks dat hij helemaal niet stond te springen om naar Nederland volgde hij mij als hysterisch hormonaal kruidvat (bijna 8 maanden zwanger) naar Nederland. Hij heeft geen opleiding genoten in Indonesië, en het heeft hem lang gekost een full-time baan te vinden. Ook het koude karakter van de Nederlanders valt hem zwaar tegen. En ga zo maar door.
Maar net als jij zie ik voor ons geen toekomst in Indonesië, mijn zou daar niet eens genoeg verdienen om de visakosten te kunnen betalen, laat staan dat we onze kinderen (3 en 5 jaar) een goede opleiding zouden kunnen geven. Lastig.
Ik hoop echt van harte voor jullie dat jouw vriend hier vind wat hij zoekt en dat jullie erg gelukkig worden. Want het is het wel waard!!Veer01
User
User icon of Veer01
spacer line
 

Ik heb na het lezen van de reacties een advies...respecteer elkaars geloofsovertuiging en blijf jezelf,dan gaat alles wel goed. Emoticon:Tuti & Jan
User
User icon of Tuti & Jan
spacer line
 

De Islam en Westerse geloven (christen, Katholiek, etc.) hebben zeer veel gemeen. Alleen is het naampje anders Abraham, Ibraham of is het verhaaltje iets anders. Zij hebben Mohammed, ik heb Jezus, etc.


Ik ben persoonlijk blij dat iemand anders ook deze menig heeft, ik ervaar het namelijk net zo en het dageleijkse leven met name in Oost-Java waar de ouders en familie van Tuti wonen doet me heel sterk denken aan mijn prille jeugd.
E zijn in natuurlijk wel zaken in het Moslimgeloof waar ik me niet in kan vinden maar niet zo erg dat ik me daardoor niet gelukkig door voel.
Veel Obat is geen obat maar eerder een pijn stiller of gewoon een drug
De standaard medicijn die in Indonesie voorgeschreven word is Ammoxiline een antibioticum, als het echt nodig is kan het wel maar bij veelvuldig gebruik maakt dat medicijn ook de goede bacterien kapot.
Ik weet dit zo goed omdat zelf geen milt meer heb en dien antibioticum te nemen bij diverse ziektes en verwondingen.
Veel Indonesische medicijnen of werkzame stof zijn terug te vinden op: http://www.apotheek.nl/ en de medcijnen verkrijgbaar in Bali (Indonesie) bij http://www.balichemist.com/
Dus als de mogelijkheid er is even opzoeken wat ze je voor medicijn (drugs) voorschrijven.

Verder sluit ik me geheel bij Veer aan:
respecteer elkaars geloofsovertuiging en blijf jezelf,dan gaat alles wel goed.

Janspacer line  

Ik word nogal verdrietig en aan het twijfelen gebracht hierdoor..

Ik stop met dit forum. Voordat ik mijn vriend straks een hoop verdriet ga doen... Ik heb al een keer zoveel twijfels gehad dat ik het uit wilde maken.. en toen is mijn vriend half ingestort.. en dat wil ik hem niet nog een x aandoen omdat mensen mij op een forum aan het twijfelen brengen..

Weet je wat jullie is moeten onthouden?

''elk mens is anders''

P.s bedankt voor de info van een paar mensen..pelpinda
User
spacer line
 

Wij zijn zelf 5 jaar geleden getrouwd op bali en hebben alles via ons reisbureau www.asfalea.nl laten regelen. Deze heeft een huwelijksbureau op Bali ingeschakeld en dat was allemaal perfect geregeld! Ook wij hadden "gewoon" onze eigen trouwkleding meegenomen, maar... de ceremonie was in het engels. De aankleding was Balinees en 's avonds hadden we een diner in de tuin bij het hotel. Alles speciaal voor ons aangekleed.Horst
User
User icon of Horst
spacer line
 

]“De Islam en Westerse geloven (christen, Katholiek, etc.) hebben zeer veel gemeen. Alleen is het naampje anders Abraham, Ibraham of is het verhaaltje iets anders. Zij hebben Mohammed, ik heb Jezus, etc.”

Naar aanleiding van bovenstaande uitlating voel ik me toch even geroepen te reageren. Dat er overeenkomsten zijn tussen Islam en het Christendom wil ik niet ontkennen, immers Mohammed heeft grote delen van het oude testament gewoon overgenomen in zijn Koran. Waar het hem niet aanstond heeft hij wijzigingen doorgevoerd, maar de basis is tot Jezus hetzelfde.

Toch is het vergelijken van deze religies zoiets als voetbal met waterpolo vergelijken. “Ja dat is ook hetzelfde want ze spelen beide met een bal, en het team heeft aanvallers en verdedigers”. Degene die zulke uitlatingen doen zijn mensen die niets met een van beide ‘sporten’ hebben.

Iemand die gelooft in Jezus als Zoon van God zal niet, om te trouwen ineens verkondigen dat hij misschien maar een profeet was. Als je Islamiet bent of Christen, dan is zoiets wezenlijk. (Net zo wezenlijk als de zwaartekracht waarvan ook niemand zegt: “ja, ik geloof wel in de zwaartekracht, maar dan in een die maar met 4 Nm aan objecten trekt”).

Omdat verder de discussie hier niet over gaat, kan ik het hierbij laten, maar het geeft misschien wel aan waarom iemand ‘ondanks afspraken’ altijd blijft hopen en bidden dat de ander tot hetzelfde inzicht komt.

Wat betreft trouwen met iemand uit een andere cultuur. Misschien is het verstandig om eerst een ‘gewone’ periode samen te leven, zonder de omstandigheden die vakanties altijd met zich meebrengen.Tuti & Jan
User
User icon of Tuti & Jan
spacer line
 

Misschien is het verstandig om eerst een ‘gewone’ periode samen te leven, zonder de omstandigheden die vakanties altijd met zich meebrengen.
Beste Horst,
Over dat punt zijn beide geloofsovertuigingen het helemaal met elkaar eens, dat is niet toegestaan, dat er mensen zijn die zich daar niets van aantrekken en zich toch nog Christen of Moslim noemen is iets waar iedereen een eigen mening over mag hebben, zowel de Koran als de Bijbel zijn daar duidelijk in.
Om samen te gaan wonen zonder de daad te verrichten zal ook niet gebeuren.
Geloof is een serieuze aangelegenheid, helaas zijn veel mensen dat vergeten echter in tijd van nood leert men weer bidden.
Tuti & Janputri
User
spacer line
 

He..he... dan die vriendje van Marianne is helemaal verliefd op haar, om alles puur z'n hollands te volgen. We will see na paar jaar in NL, 6 - 7 dagen per week hollandse maaltijd moeten slikken. (boerenkool ..ha..ha..a).. Trouwerij in traditie is toch heeel apart, maar officiel zou ik in NL doen, dan heb je minder papier werk, alleen het feest dan in Bali volgens hun traditie.
Het is heel mooi, dan zou je geen spijt van krijgen. Indonesische zijn gelovig, maar meer aan iets anders dan God (superstitious). Dus ze doen vaak de traditie om "good luck " te krijgen van vrienden en familie. En kun je ook gebruiken als mooie afscheid cadeautje voor familie. Dan ben je een hele lieve schoondochter !! EN " een niet egoistische schoondochter "


Emoticon: Bye byeJeroen
Administrator
User icon of Jeroen
spacer line
 

Zullen we weer een beetje meer ontopic gaan? Emoticon: Red face

Dankspacer line  

Van mij mag je de topic sluiten Emoticon: Wink

is niet meer van toepassing op mij...
Tuti & Jan
User
User icon of Tuti & Jan
spacer line
 

Voor ons mag dit topic juist open blijven, er zijn meer mensen die een Indonesische partner hebben.
Door goede informatie te krijgen kan veel ellende binnen de familie van de Indonesische partner bespaard blijven.
Tevens kunnen we elkaar informeren hoe het gelopen is.
Bij ons is nu na 6 maanden en 2 aangetekende brieven de belastingdienst zo ver dat het huwelijk in hun systemen is verwerkt, dit is schriftelijk medegedeeld.
De belasting is normaal gesproken nummer 1, de rest zal dan ook wel volgen maar ook in Nederland heeft alles zijn tijd nodig.
Tuti & Jansidik
User
User icon of sidik
spacer line
 

Er is al terloops aangestipt dat de ene partner het geloof van de ander gaat belijden. (Al of niet gemeend.) Hoe dat komt? Naar mijn weten is een gemengd huwelijk in Indonesia (nog) niet toegestaan. Om die reden worden veel van dergelijke huwelijken in het buitenland gesloten.
Ik moet er wel eerlijk bij vertellen dat het dus om huwelijken gaat waarbij een van de partners Islam is. Hoe dat gaat bij huwelijken waarbij de één Hindoe is en de andere niet, weet ik niet.


tunawisma, tunakarya, tunamasalah

Tuti & Jan
User
User icon of Tuti & Jan
spacer line
 

Een gemengd huwelijk is volgens de Indonesische wet niet mogelijk, wij kennen verschillende mensen die om die reden in Nederland (alleen)wettelijk zijn getrouwd.
Wat het echter voor de opvoeding van de kinderen gaat worden is natuurlijk een groot vraagstuk, zeker als een van beiden Hindoe is zal het wel eens flink botsen, de basis van beiden geloven ligt wel heel ver uit elkaar.

Bij een gemengd huwelijk van een Christen en Moslim zal het in het dagelijkse leven best wel meevallen maar ook daar zullen het wel eens grote meningsverschillen geven.

Iemand die eerder voor de Katholieke kerk is getrouwd en vervolgens is gescheiden kan voor dat geloof niet opnieuw trouwen, niet in Nederland en ook niet in Indonesie.londoh
User
User icon of londoh
spacer line
 


Nu is mijn vraag... Is dit wel mogelijk in Indonesie (bali)?
Mijn moeder zei dat we anders maar in nl moesten trouwens, maar ik heb weleens gehoord dat dat niet kan ofzo?

In ieder geval bedankt voor alle info!

Groetjes Emoticon: Yes! Emoticon: Bye bye


Hi Marianne,

Een huwelijk in Indonesia wordt in de Kerk, Moskee, Tempel etc. gesloten, zo een huwelijk,
op basis van een geloof dus,is het enige dat "sah" (geldig) in Indonesia is.

Daarna wordt het huwelijk bij de burgerlijke stand (catatan sipil) ingeschreven. Dit houdt
dus in dat beide partners hetzelfde geloof moeten hebben.

2 geloven op 1 kussen, daar slaapt de duivel tussen, denken ze hiero Emoticon: Yeah right!

gruces

spacer line  

Hey Londoh!

Bedankt voor je reactie! Helaas niet meer nodig, omdat we er een punt achter hebben moeten zetten...

Groetjeslondoh
User
User icon of londoh
spacer line
 

Hi Marianne,

Spijtig voor je, maar ja de relatie leek me toch met het nodige drama omgeven, dan lijkt het wel of je "dicht' bij elkaar staat, dat is echter schijn. Je kan beter een hoop lol en plezier met elkaar hebben, dat maakt je sterker in moeilijke tijden. (zo sprak deze ouwe zak Emoticon: Confused ) Afijn hij was toch niet de laatste man ter wereld, vergeten en straks boem loop je tegen een nieuwe heer aan, he wat gebeurde daar Emoticon: Stupid

Grucessahabat
User
spacer line
 

Marianne,wat londoh zeg :elke dag leut hebben met je vrouw of man kan inderdaad egter zijn dan elke dag samen een zwaar leven hebben.Een wijsheid uit bhudism zegt dat het leven zich oneindig vernieuwt.Dus niet somber zijn na personal ellende ,ya toch. Emoticon: Yes!spacer line  

Ik heb er minder verdriet van als hij. Het is dan ook van mijn kant gekomen om het uit te maken. Ik zag teveel obstakels. Hij zag al die problemen niet. Hij zag niet hoeveel geld het allemaal koste om heen en weer te vliegen en ga zo maar even door..en dan nog niet eens te beginnen over hoe we ooit bij elkaar zouden kunnen wonen... Tussen ons liep verder alles lekker, maar ja de dingen eromheen gewoon niet. Ik heb er wel vrede mee zo. Ik heb ook besloten voorlopig geen vakantie daar te houden. Volgend jaar mei met een groep naar Mexico. Is weer eens wat anders! ik kom er wel weer overheen. Hij was inderdaad niet de laatste man ter wereld.. Alles komt goed! Emoticon: SmileAlbert
User
User icon of Albert
spacer line
 


On 03-06-2005 15:01 Mariannegls wrote:
Volgend jaar mei met een groep naar Mexico. Is weer eens wat anders! ik kom er wel weer overheen. Hij was inderdaad niet de laatste man ter wereld.. Alles komt goed! Emoticon: Smile


Marianne,

Ik wil niet rot doen, maar voordat je daar (Mexico) hals overkop verliefd weet je nu in ieder geval hoeveel het kost om je (toekomstige)partner over te laten komen.
Maar je bent nog jong en wanneer je b.v. nog verder gaat leren op b.v. de avondschool wie weet hoeveel je salaris nog kan stijgen. Als je begrijpt wat ik bedoel. Want wanneer je straks 10 of 15 jaar ouder bent denk je misschien had ik maar.....

Suc6 verder in je liefdes leven.

B.t.w. straks is er weer de Pasar Malam in Den Haag, wie weet zie je daar een knappe of leuke Indische gozer.
Vaak zoeken mensen hun partner in vreemde landen, jaren lang. Terug van vakantie (weer alleen) ga je boodschappen doen in de supermarkt, rij je met je karretje een andere gang/rij in.
Dan knal je opeens tegen iemand anders zijn karretje (je was afgeleid), je kijkt op en denkt WAUW.
Thats the one I am looking for.


Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

spacer line  

Het geld was in principe geen probleem. Mijn vader helpt me heel veel en ik kan vaak genoeg naar Bali. Het zijn gewoon de andere dingen die me teveel aan het twijfelen brengen.. Ik zit sowieso nog op school, geen baan. Kan nu ook sowieso niet naar Bali vanwege school.
Ik heb namelijk precies in de duurste periode 3 weken vrij.. en dat is me net ff te duur.. (zitten namelijk met hondenkennel ook, en die zat al een tijdje vol..)

Het is gewoon voorlopig beter zo.
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.


open new topic | reply to this topic | newest topics | active topics | login

94,652,977 topic views - 242,021 posts - 13,760 topics - 35,453 members - last post @ 17-10-2021 12:49 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,305,664 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com