indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Het visumgebeuren > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Jeroen
Administrator
User icon of Jeroen
spacer line
 

Waar een opmerking over een bloemetje al niet toe kan leiden. Wat een onzin weer allemaal. We gaan maar gewoon weer een beetje ontopic denk ik. Wil er niet meer over zeggen dan dat.

Mijn dank.spacer line  

Ik weet niet wat ik hier teweeg heb gebracht maar ik vind het onderlinge gebakkelei en gescheld/gevloekt niet prettig. Ik heb hier seieurs een topic geopend, en gelukkig heb ik ook serieus antwoord op mijn vraag cq informatie gehad. Het voorgoed (althans illegaal) verhuizen naar Indonesia heb ik uit mijn hoofd gezet. Immers een gewaarschuwd mens telt voor 2, dus voor mij geen "jalan tikus" maar een gewone legale weg. Mensen, laten we elkaar met respect behandelen, dus geen gebakkelei over "huidskleur" "discriminatie" etc.. Dat vind ik namelijk heel erg gevoelig klinken, en dat naar wie dan ook. Respect beste mensen !!!!! Het leven =- zowel hier in Nederland als in Indonesia - is al moeilijk zat.spacer line  

toch nog even het volgende:
volgend jaar ga ik dus naar Indonesia (3 weekjes maar)..................ik wil dus mijn vertrekdatum gaan veranderen, maar de retourdatum blijft hetzelfde. M.a.w. ik wil dus eerder naar Indonesia gaan met als bedoeling daar zo ongeveer 3 maanden te verblijven, maar....................gezamenlijk met mijn gezin terug naar Nederland. Ik las op de website van KBRI www.indonesia.com dat een VOA visum niet is te verlengen. Wat raden jullie mij aan te doen?
Nogmaals het voorgoed vestigen in Indonesia heb ik uitmijn hoofd gezet, te ingewikkeld, complicated en ribet sekali.
Nu dus gewoon op mijn gemakkie eerst 3 maanden proberen etc.jstar
User
spacer line
 

Heel verstandig.

Een VOA is wťl te verlengen trouwens...Willow
User
spacer line
 

elsbeth
User
spacer line
 

Mijn excuses dat ik hier gisteren nogal tekeer ben gegaan.
Ik snap dat jullie daar totaal geen boodschap aan hebben en het jullie ook niet interesseert.

Ik hoop aan de andere kant ook dat er voor jou iemand opstaat als blijkt dat jij voortdurend uitgelokt en afgezeken wordt en jouw naam aan de lopende band overal bij wordt gehaald. Voor de goede orde: het gaat hier niet om mij.
Maar ik zal mijn taal in het vervolg wat kuisen.Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Jij hoef je niet te excuseren Elsbeth, fout of niet fout, je geeft je mening, Willow trekt zich terug, moeilijkheden uit de weg gaan noem ik dat.
Je mag ook je mening geven in de nieuwe topic die ik geopend heb over je grote vriend Surya, daar ben ik namelijk erg benieuwd naar.
Want je reageert als een ongeleid projectiel, terwijl je niet de achtergronden weet.

Indobule begrijpt er ook geen ruk van, door de hele topic heen zijn er vele adviezen gegeven hoe hij meer als 2 maanden hier kan verblijven, maar hij leest schijnbaar selectief.
Komt weer met de zelfde vraag, daar wordt ik moe van.

Dus nogmaals:
VOA 30 dagen kan men verlengen tot 60 dagen KLAAR
Wil je langer dan 60 dagen verblijven in IndonesiŽ dan heb je een VISA SOSIAL BUDAYA nodig, aanvragen in Den Haag met een sponsorbrief.Willow
User
spacer line
 

Malam ik noem het meer " geen tijd voor bulshit " zoals sommige reageren op andere kan best op een andere manier,niet iedereen komt uit Hoogvliet lol,dus ze vatten het anders op.
Vooral de nieuwkomers klapperen met hun oren hier.
En als ze het niet begrijpen dan moeten ze maar beter lezen,want het verhaal over VOA is nu al een paar keer uitgelegt Emoticon: WinkMalam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Voa, Sos Bud, Kitas en kitap tot op het bot uitgekauwd Willow.
Ook in deze topic en toch vraagt de gene die de topic begon aan het einde hoe het zit Emoticon: Confused
Wij noemden dat op Batam het Woeshjjjjj effect, linkeroor in woeshjjjj het rechteroor uit.spacer line  

Inderdaad lees ik zeer selectief, want ik probeer immers over het gezeik en onderlinge gekijf heen te lezen. Ik moet wel selectief zijn, want dan alleen kan ik de juiste informatie tot mij nemen. Dank je wel Elsbeth, jij weet hoe het hoort.
Ik ben het inmiddels ook al tegengekomen dat 30 dagen naar 60 dagen is te verlengen. Maar op de website www.indonesia.com staat dat namelijk niet vermeld.
Beste mensen, ik word er al helemaal tureluurs van. Ik probeer hier gezonde informatie te winnen, maar ben er nog niet echt wijzer van geworden. Ik zit eerlijk gezegd niet lekker in mijn vel en mis momenteel een hoop concentratie. Ik hoop i ineder geval de volgende maand al te vertrekken. en dat voor 2 of 3 maanden !
senior
User
User icon of senior
spacer line
 

Knettergek word je van dat gezeur van welles / nietes over het visum gebeuren.
Indobule wil voor 3 maanden naar Indonesie > 60 dagen visum aanvragen bij de ambassade, desnoods via het visumburo.nl , en in Indonesie via een daarin "gespecialiseerd " agentschap of whatever laten verlengen. Kost wel wat maar verder geen omkijken naar.

Overal kantoortjes etc te vinden die het kunnen verzorgen.

Of het zelf gaan doen bij een immigrasi kantoor , goedkoper, maar kost tijd en ergernis.

Hoe moeilijk kan het zijn?

Deed / doe het zelf al jaren zo.....


hati hati, pelan pelan

joost
User
spacer line
 

Altijd een genot om het beterweten, welles nietes spelletje te volgen. Minder leuk voor de vraagsteller. Ondertussen heb ik mijn Sosbud 2 keer verlengd en ook uitgelegd wat er voor MIJ veranderd is met vroeger.
Een kennis met een Indonesische echtgenote is aug j.l. geemigreerd naar Indonesie en had een 2 maanden visum. Binnen die 2 maanden heeft hij bij de Imigrasi in Jakarta een Kitas aangevraagd en gekregen. Niet het land uitgeweest.
Vwb uw sponsor bij Sosbud deze persoon staat genoteerd bij De Directorat Imigrati di Jakarta. Uw sponsor wordt door de ambassade in DenHaag doorgegeven. Internett tijdperk. Bij iedere verlenging wordt de nieuwe aanvraag met sponsor gecontroleerd door Jakarta.
Indobule55 ik eens jullie veel wijsheid en geluk di Indonesia
Salam Joostspacer line  

makasih ya Joost, kijk dat is nou informatie waar ik wat aan hem !!! dank je Joost ! ik ga volgend eerst voor 1 of 2 maanden (ik moet mijn vertrekdatum van mijn ticket namelijk omzetten naar een eerder datum)...............en zal aldaar zo veel mogelijk informasi inwinnen etc. groetjezzzzzzzzzzzzzzspacer line  

oh ya Joost, mijn vrouw is indonesisch maar Warga Negara Belanda, dus waarschijnlijk wordt het wat moeilijker dan met jouw kennissen. Weliswaar heeft mijn vrouw een KTP (bijna KTP electronic, want dat is nog in behandeling)......
Ik denk dat die Indonesische kennis van jou (de vrouw dan) nog WNI is of niet? Maar...............we komen er wel hoor, tiada yang mustahil !!!!!
spacer line  

Goh al lang geen reacties meer hier. Ik ben toch van plan om de volgende maand januari 2013 al te gaan vertrekken en dat voor 2 tot 3 maanden. Ik moet dan de vertrekdatum van mijn huidige ticket (Garuda) veranderen naar 1 of 2 maanden eerder, daarna via Pelita of rechtstreeks KBRI in ambassade een lange visum van 60 dagen aan vragen. Maar nu met de komende kerstdagen ben ik bang dat het zo lang duurt. Iemand ervaring met een 60dagen visum en eventueel verlengen daarvan? En ook als je "even" op een neer naar Kuala Lumpur of Singapore gaat en bij binnenkomst weer een nieuwe visum? ik ben vergeten, vragen ze op bandara Jakarta nog naar je ticket? of pats boem gelijk een stempel in je paspoort?
Mijn bedoeling is dus mijn ticket (vertrekdatum) te veranderen en dan een 2 maanden visum aanvragen en dan hup naar Indonesia. Mij te koud hier !!!!!joost
User
spacer line
 

Indobule 55+,

Ik kijk niet iedere dag op deze site. Ja die kennis zijn vrouw is Indonesische.
Over visa aanvragen en welke soorten is op dit forum uitgebreid te lezen.
Zeer leerzaam.
Succes in Indonesie Emoticon: Party!Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Indobule, een Sos Bud en een 60 dagen toeristen visum zien er in Den Haag aangevraagd het zelfde uit beiden 211.
Er is hier al veel over geschreven, er gaat een gerucht dat je een 60 dagen toeristenvisum kan verlengen als je een sponsor hebt, maar ik heb nog niemand gehoord die dat ook daadwerkelijk heeft gedaan.

Vraag je een toeristenvisum 60 dagen aan met een retourticket van 3 maanden ga er dan maar van uit dat je de mededeling krijgt dat dit niet kan en dat je een Sos Bud visum aan moet vragen.
De tickets worden bij aankomst op Jkt niet gecontroleerd, dat gebeurd namelijk bij de ambassade.spacer line  


On 04-12-2012 11:52 indobule55+ wrote:
oh ya Joost, mijn vrouw is indonesisch maar Warga Negara Belanda, dus waarschijnlijk wordt het wat moeilijker dan met jouw kennissen. Weliswaar heeft mijn vrouw een KTP (bijna KTP electronic, want dat is nog in behandeling)......
Ik denk dat die Indonesische kennis van jou (de vrouw dan) nog WNI is of niet? Maar...............we komen er wel hoor, tiada yang mustahil !!!!!

Legaal kan het niet .
En toch is zij op dit moment de beste troef voor jullie plannen , en jij moet gaan gonceng(meeliften) met haar .

Het fijne er van , andere alternatieve wegen kan je straks in de voorbereidingsfase (survey) verder uitwerken als jullie eerst als sosbuder daar komen.
Ik weet niet of het aanvragen van e-KTP verstandig is , want dan staat ze geheid in de data base ( het gebeurt al bij gewone KTP) die online met elkaar verbonden zijn .
Zie ook opmerking van Joost. (computer tijdperk)
De invoering van UU Keimigrasian 2011 is zo te zien al geimplementeerd.


bisa dicek of makemyday .

robertino
User
spacer line
 

hallo Indobule, zag jou onderwerp en ik wil me ook vestigen in Indonesie, ben pas 52 en heb er zin in om daar te vestigen, Ik denk dat als je gevoel goed is om daar te wonen ondanks vele moeilijkheden gewoon doen, ook al ben je blank, het is moeilijk maar wel mogelijk,
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,143,259 topic views - 241,948 posts - 13,754 topics - 35,357 members - last post @ 27-09-2021 16:05 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

153,477,982 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com